|
|
#331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: grube łydki....
Cytat:
Moj przykład nie miał za zadanie uswiadamiać komuś ze to jest dobry pomysł na to,żeby pozbyć się mięśnia. To był tylko taki nieodpowiedzialny przyklad,ktory często przez bezmyslnośc niektorych dziewczyn sie zdarza. Oczywiście organizm bez mięśni nie jest w stanie funkcjonować,na normalnym odzywianiu się,chyba że by sie nic nie jadlo to by sie w tedy nie przytyło. Ale w przypadku nadwagi tylko i wyłacznie miesnie mogą spalić tłuszcz. |
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie odebrałam tego jako prowokacji czy czegoś w tym rodzaju,po prostu chciałam wyjaśnic o co mi chodziło czasami wydaje mi sie że nie przekazuje wszystkiego co myśle dltego musze sie "wypisać" na wszystkie sposoby
|
|
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
Na prawdę żadna z Was nie wie czy treningi na orbitreku nie pogorsza mi tych grubych łydek
Dodam, ze po każdym treningu rozciągam nogi ok 10 minut...
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Była kiedys taka modelka -Jessica Stam i ona miała tak tragiczne nogi... szczupłe ale jakies takie niewymiarowe jak na kobietę. Jak szła po wybiegu (fashion tv ) to wystarczy że patrzyłam na nogi i juz wiedziałam ze to ona...Ale już w pewnym rozkwicie jej kariery (a co wiążę się też z wieksza ilością kasy),zauważylam np.ogladając jej fotki w gazetach że cos zaczęła robic z tymi nogami,stały się takie wyrzeźbione i kształtne,bardziej umięśnione ale ładne. Uważam ze jej nogi są najlepszym przykładem jak można zmienić swoje ciało ćwiczeniami. ines25: uważam że żadne ćwiczenia ci nie zaszkodzą.A z tego co kiedyś slyszalam,ćwiczenia na orbitreku także wysmuklają mięśnie,więc powinno być ok. Jeżeli masz możliwośc ćwiczeń na tym urządzeniu to rób to śmialo,radziłabym jeszcze porozciągać sie przed treningiem,aby nie było żadnej kontuzji. I jeżeli jesteś początkująca to nie przesadzać z obciążeniem,najlepiej zaczać od najmniejszego. I czekam na relacje
|
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na razie mam orbitrek od tygodnia i cwicze codziennie. Zaczynałam od 2 razy dziennie po 10 minut teraz robię 2 razy po 40 minut Samopoczucie i kondycja juz sa lepsze Aha no i od zeszłej soboty 1,5 kg mi spadło... Cwicze na najnizszym obciazeniu i tak zostanie bo nie chce rozbudowywac miesni tylko spalic tłuszcz. Mięsnie mam... otłuszczone!!!![]() Staram się tylko wydłuzac trening. Chce osiągnąc 2 razy dziennie po godzince Licze na naprawde widoczne efekty za ok miesiąc bo wiem, ze na to trzeba troszke poczekac Mam nadzieje ze łydki tez schudną!!!
|
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To naprawde nie jest dużo po pewnym czasie uzależnisz się od ćwiczeń...i z czasem będziesz mogła ćwiczyć coraz dłużej, już bez zmęczenia te 4-5 godzin to nie jest moj rekord...kiedy się odchudzałam (na wakacjach) potrafiłam ćwiczyć dużo dłużej ![]() Dlatego polecam się nie oszczędzać, oczywiście jeżeli czas wam na to pozwala
|
|
|
|
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam lewą łydkę grubszą od prawej.
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo
Ale ostatnio już zupełnie się tym przestałam przejmować fakt leniwa jestem ćwiczyć mi się nie chce to też nie mam powodów do narzekania bo jakbym się postarała to pewnie te 3-4 cm było by mnie ale jak ja jestem leniw bo mi się np. już po kapielinie chce ciała nabalsamować chyba że juz mam strasznie suchą skóre to o czym ja tu piszę wogule a nie wiecie gdzie w Poznaniu jest ten masaż ssacy bo nie mogę odnaleść a na coś takiego bym poszła ale nie wiem gdzie to robią a do Piły jeździć to wogule mi się nie kalkuluje i nie chce mi się bo to dosyć daleko
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko troche szybko sie przestawilas z tych dziesieciu minut na czterdziesci,powinno to trwac troszke dluzej,np. najpierw 10 potem 20 potem 30 potem 40...itd.. mniej wiecej w odstepach 5 dniowych-ale jesli tobie to pasuje to dobrze,w koncu kazdy dostosowuje cwiczenia do swoich upodoban ![]() ps. i też dołączam sie do grona nie symetrycznych łydek
|
|
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi zleciało po 1 cm w łydkach
I również dołączam się do grona niesymetrycznych łydek
|
|
|
#344 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jeszcze przychodzę z pytaniem. Mogę nosić spódniczki przed kolano, czy nie bardzo? :P Właściwie to jest sukienka, jakaś stara z szafy, ale mi się podoba
Tylko nie wiem jak łydki.http://lh3.google.pl/agness1293/R9U5...JPG&imgmax=640 http://lh3.google.pl/agness1293/R9U5...JPG&imgmax=640 http://lh6.google.pl/agness1293/R9U5...JPG&imgmax=640
|
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to myśle że w moim przypadku jest to wina skrzywienia kregosłupa,niesymetryczny ch łopatek i bioder... taki mały szczegół...
tak sobie to tłumacze że pewnie jedna noga bardziej "pracuje" i przez to mięśnień jest bardziej obciązony i jest większy...u mnie ta różnica nie była kiedyś widoczna ale teraz to doszło do czegoś takiego że jak zakładałam ostatnio swoje kozaki (w ktorych juz dlugo nie chodzilam) to jedna nóżka weszła gładziutko a druga to już tak na styk... ![]() pech to pech...co zrobić,nie mam jak na razie czasu na sport(matura w maju) ale zaczelam sie smarować kremami anty-cellulitowymi więc jest poprawa w moim nic nie robieniu dla swojego ciala
|
|
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
Arethaf, Twoje fotki sie nie otwieraja
|
|
|
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurczę
Podałam linki i nie działają?? Spróbuję jeszcze raz ![]() A teraz????
|
|
|
#348 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez popieram Durgę wyglądasz super!
|
|
|
|
|
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo Wam dziękuję, Dziewczyny
|
|
|
#351 |
|
Przyczajenie
|
ja mam 155 cm wzrostu waze 45 a moje nogi są krotkie i łydki w najgrubszym miejscu mają 35 cm a w kostce 22 i wygladam strasznie ;(
![]() mam 15 lat mam nadzieje ze jescze urosne chociaz watpie najwyzej penwnie ze 2 cm chociaz niewiem czemu .moj ojciec ma 178 mama 169 .. ale tata ma tez grube łydki a najgorsze jest to ze nie mam otłuszczonych łydek mocno tylko mięsnie chciaz tłuszczyk tez jest.. i jak bede robic cwiczenia to mi sie powiekszą mięsnie chyba nie ? ;( chciałabym nosic spodniczki bo znam dzieczyny mojego wzrostu co maja tak ładne nogi ze tylko pozazdroscic . w dodatku mam wąskie biodra do tego i wygladam nieproporcjonalnie . chiałabym sie dowiedziec co jest przyczyna mojego niskiego wzrostu moze geny bo moja babcia ma chyba 160.. ale ja nawet tyle nie mam ;( do tego te łydki gdyby były chudsze wydawałabym sie wyzsza pewnie.. błagam pomozzcie mi mam starszne kompleksy. nie dzwigam zadnych zeczy ciezkich ani nnic na nic nie choruje nie puchna mi łydki poprostu są takie ;(
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba zacznę powoli wyzbywać się spódnic za kolano, bo przejrzałam zdjęcia z wesela i bardzo skracają mi nogi. A skoro moje łydki są ok, to zacznę kupować te przed kolano ![]() paradise904, przyczyną niskiego wzrostu są najpewniej u Ciebie geny. Między mną, a moją siostrą jest 11 cm różnicy- ona jest podobna do ojca, ja do mamy. Spróbuj może troszkę "rozbić" masę mięśniową rozciąganiem i masażami. Ja też mam 35 cm w łydce. Tzn. w jednej 34 w drugiej 35.
|
|
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
Arethaf super nóżki!!!
) Kupuj mini spódniczki i w nich chodź! Masz ładne całe nogi (uda, kolanka i łydki) naprawdę powinnaś chodzic w krótkich spódniczkach jak najwięcej
|
|
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
Paradise: a jak wczesnie zaczelas miesiaczkowac(wiem,to dziwne pytanie),bo niektóre dziewczyny po rozpoczęciu miesiączkowania przestają rosnąć,to czasem może być wina hormonów,lub niedoczynnośći przysadki mózgowej.A 155 to naprawde mało przy rodzicach dość wysokiego wzrostu.
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I chyba tak zrobię, bo podbudowałyście mnie ![]() meri99, dokładnie, wczesne miesiączkowanie opóźnia wzrost. A jak już się ma 15 lat to kwestia 1-2 cm, więcej na pewno się nie urośnie. Nie chcę martwić, ale tak jest. paradise904, wstaw nam zdjęcie swoich nóg, będzie łatwiej obiektywnie je ocenić. Może Ci się tylko wydaje, że masz grube łydki, a wcale tak nie jest.
|
|
|
|
#357 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Śledzę ten temat od bardzo dawna i wzdłuż i wszerz przeczytałam go już chyba kilkanaście razy
Dołączam się do Was, bo mam dokładnie ten sam problem... W obwodzie łydek mam 35-36cm przy ok. 167 wzrostu. Marzy mi się ubrać szorty, a do tego jakieś wyższe buty, ale nieciekawie to wygląda, bo uda mam z kolei dość szczupłe i nieproporcjonalne do łydek. Próbowałam biegać, ale bałam się, że mięśnie się jeszcze bardziej rozbudują. O rowerze nawet nie myślę, bo to tym bardziej chyba je powiększy (wiem z doświadczenia koleżanki). Ćwiczę z kolei aerobik, już dość długo, ale efektów nie widać i łydki jakie były, takie są. Warto dodać, że ćwiczę do 3 razy w tygodniu, ale czasami nieregularnie, bo obowiązki szkolne mi nie pozwalają. Widzę, że wiele z Was chwali sobie bardzo rozciąganie. Mogłybyście mniej więcej opisać jak najwięcej ćwiczeń jakie wykonujecie? I o ile Wam niektórym spadł obwód? Bardzo chciałabym go zmniejszyć o 3 cm... nooo chociaż 2cm... Chociaż mam przeczucie, że to walka z wiatrakami, zarówno moja babcia, jak i mama mają podobną budowę łydek. Postaram się później zamieścić zdjęcia. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszisz lepiej poszukać. z resztą nie tylko ja ale także i inne wizażanki.
|
|
|
|
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
ja mam 175 cm wzrostu, ważę 55,5 kg, udko mam 49cm/50cm a w łydce 35cm i nie uwazam, żeby to było dużo
. Nóżki muszą być kobiece a nie 2 patyki . Mój facet jako jedną z moich zalet wymienia piękne, seksowne łydki idealnie wyglądające w miniówie czy szortach. Głowa do góry dziewczyny łydkom 30cm mówię NIE!
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wyglądać... wyglądają, szczególnie jak szpilki założę i mięsień przy kżdym ruchu pracuje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Masaż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

czasami wydaje mi sie że nie przekazuje wszystkiego co myśle dltego musze sie "wypisać" na wszystkie sposoby
Dodam, ze po każdym treningu rozciągam nogi ok 10 minut...

to bardzo dużo...ja zamierzam poświęcić na gimnastykę całego ciała ok. 30 - 40 min dziennie, przeczytałam wszystkie posty z tego wątku i znalazłam parę ćwiczeń rozciągających, mam nadzieję, że mi pomogą..chciałabym stracić w obwodzie łydki 2 cm...

Noś śmiało sukienki 

łydkom 30cm mówię NIE!