grube łydki.... - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-07, 13:22   #331
meri99
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to meri99
Dot.: grube łydki....

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
nie, chodziło mi o to, że na takich stronach piszą, że wystarczy ćwiczyć... a każdy, kto wie troszkę o dietetyce jest świadomy tego, że dieta to postawa.
Z tego co zdażyłam przeczytać to wlaśne tam nie chodziło o dietę tylko o bardzo intensywne ćwiczenia które mają za zadanie "zremodelować" mięśień. Rozumiem że dieta to podstawa ale przypusćmy że taka osoba dobrze sie odżywia ale ma brzydki kształt łydek,czyli brzydki kształt mięsnia,a nie to,że ma otłuszczone nogi i musi się odchudzać zeby spalic tluszcz.
Moj przykład nie miał za zadanie uswiadamiać komuś ze to jest dobry pomysł na to,żeby pozbyć się mięśnia. To był tylko taki nieodpowiedzialny przyklad,ktory często przez bezmyslnośc niektorych dziewczyn sie zdarza. Oczywiście organizm bez mięśni nie jest w stanie funkcjonować,na normalnym odzywianiu się,chyba że by sie nic nie jadlo to by sie w tedy nie przytyło. Ale w przypadku nadwagi tylko i wyłacznie miesnie mogą spalić tłuszcz.

Pagan Poetry

~~~~Film...moja miłość~~~
meri99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-07, 13:57   #332
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meri99 Pokaż wiadomość
Z tego co zdażyłam przeczytać to wlaśne tam nie chodziło o dietę tylko o bardzo intensywne ćwiczenia które mają za zadanie "zremodelować" mięśień. Rozumiem że dieta to podstawa ale przypusćmy że taka osoba dobrze sie odżywia ale ma brzydki kształt łydek,czyli brzydki kształt mięsnia,a nie to,że ma otłuszczone nogi i musi się odchudzać zeby spalic tluszcz.
Ależ ja nie do Ciebie piję, absolutnie, tylko stwierdzam fakty... poza tym - mięśnie każdy ma inne i czasami po prostu jak ma się takie, a nie inne łydki, to choćbys się zaorała na smierć - to anatomicznego kształtu łydki nie zmienisz - tak samo jak miednicy
Stary 2008-03-07, 15:14   #333
meri99
Wtajemniczenie

Cytat:
Ależ ja nie do Ciebie piję, absolutnie, tylko stwierdzam fakty... poza tym - mięśnie każdy ma inne i czasami po prostu jak ma się takie, a nie inne łydki, to choćbys się zaorała na smierć - to anatomicznego kształtu łydki nie zmienisz - tak samo jak miednicy
czasami da sie zmienic rzeźbę mięśnia odpowiednimi ćwiczeniami,ale tu już jest potrzebna ingerencja osobistego trenera lub kogos w z tej beczki.

Nie odebrałam tego jako prowokacji czy czegoś w tym rodzaju,po prostu chciałam wyjaśnic o co mi chodziło czasami wydaje mi sie że nie przekazuje wszystkiego co myśle dltego musze sie "wypisać" na wszystkie sposoby

Pagan Poetry

Stary 2008-03-07, 15:23   #334
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
czasami da sie zmienic rzeźbę mięśnia odpowiednimi ćwiczeniami,ale tu już jest potrzebna ingerencja osobistego trenera lub kogos w z tej beczki.
Da się, ale tylko w pewnym zakresie, oczywiście - rozbudować, wyszczuplić, wykształcić, ale anatomicznego kształtu mięśnia i jego, że tka to nazwę "predyspozycji", bo nie wiem jak inaczej, nie
Stary 2008-03-07, 16:49   #335
ines25
Rozeznanie

Na prawdę żadna z Was nie wie czy treningi na orbitreku nie pogorsza mi tych grubych łydek Dodam, ze po każdym treningu rozciągam nogi ok 10 minut...

ines25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-07, 17:26   #336
meri99
Wtajemniczenie

Cytat:
Da się, ale tylko w pewnym zakresie, oczywiście - rozbudować, wyszczuplić, wykształcić, ale anatomicznego kształtu mięśnia i jego, że tka to nazwę "predyspozycji", bo nie wiem jak inaczej, nie
Zgadzam sie
Była kiedys taka modelka -Jessica Stam i ona miała tak tragiczne nogi... szczupłe ale jakies takie niewymiarowe jak na kobietę. Jak szła po wybiegu (fashion tv ) to wystarczy że patrzyłam na nogi i juz wiedziałam ze to ona...
Ale już w pewnym rozkwicie jej kariery (a co wiążę się też z wieksza ilością kasy),zauważylam np.ogladając jej fotki w gazetach że cos zaczęła robic z tymi nogami,stały się takie wyrzeźbione i kształtne,bardziej umięśnione ale ładne.
Uważam ze jej nogi są najlepszym przykładem jak można zmienić swoje ciało ćwiczeniami.

ines25: uważam że żadne ćwiczenia ci nie zaszkodzą.A z tego co kiedyś slyszalam,ćwiczenia na orbitreku także wysmuklają mięśnie,więc powinno być ok.
Jeżeli masz możliwośc ćwiczeń na tym urządzeniu to rób to śmialo,radziłabym jeszcze porozciągać sie przed treningiem,aby nie było żadnej kontuzji.
I jeżeli jesteś początkująca to nie przesadzać z obciążeniem,najlepiej zaczać od najmniejszego.
I czekam na relacje

Pagan Poetry

Stary 2008-03-07, 17:41   #337
ines25
Rozeznanie

Cytat:
ines25: uważam że żadne ćwiczenia ci nie zaszkodzą.A z tego co kiedyś slyszalam,ćwiczenia na orbitreku także wysmuklają mięśnie,więc powinno być ok.
Jeżeli masz możliwośc ćwiczeń na tym urządzeniu to rób to śmialo,radziłabym jeszcze porozciągać sie przed treningiem,aby nie było żadnej kontuzji.
I jeżeli jesteś początkująca to nie przesadzać z obciążeniem,najlepiej zaczać od najmniejszego.
I czekam na relacje
DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ!!! Na razie mam orbitrek od tygodnia i cwicze codziennie. Zaczynałam od 2 razy dziennie po 10 minut teraz robię 2 razy po 40 minut Samopoczucie i kondycja juz sa lepsze Aha no i od zeszłej soboty 1,5 kg mi spadło... Cwicze na najnizszym obciazeniu i tak zostanie bo nie chce rozbudowywac miesni tylko spalic tłuszcz. Mięsnie mam... otłuszczone!!! Staram się tylko wydłuzac trening. Chce osiągnąc 2 razy dziennie po godzince Licze na naprawde widoczne efekty za ok miesiąc bo wiem, ze na to trzeba troszke poczekac Mam nadzieje ze łydki tez schudną!!!

Stary 2008-03-08, 20:48   #338
k0chana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alunialunia Pokaż wiadomość
k0chana 4 -5 godzin dziennie to bardzo dużo...ja zamierzam poświęcić na gimnastykę całego ciała ok. 30 - 40 min dziennie, przeczytałam wszystkie posty z tego wątku i znalazłam parę ćwiczeń rozciągających, mam nadzieję, że mi pomogą..chciałabym stracić w obwodzie łydki 2 cm...

To naprawde nie jest dużo po pewnym czasie uzależnisz się od ćwiczeń...i z czasem będziesz mogła ćwiczyć coraz dłużej, już bez zmęczenia te 4-5 godzin to nie jest moj rekord...kiedy się odchudzałam (na wakacjach) potrafiłam ćwiczyć dużo dłużej I efekty są teraz znakomite, dziś nie potrafie żyć bez ćwiczeń, tak mi to weszło w krew
Dlatego polecam się nie oszczędzać, oczywiście jeżeli czas wam na to pozwala
k0chana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-08, 21:17   #339
kika14
Zadomowienie

A ja mam lewą łydkę grubszą od prawej.
Stary 2008-03-08, 21:43   #340
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez kika14 Pokaż wiadomość
A ja mam lewą łydkę grubszą od prawej.
Ja tak samo Ale ostatnio już zupełnie się tym przestałam przejmować fakt leniwa jestem ćwiczyć mi się nie chce to też nie mam powodów do narzekania bo jakbym się postarała to pewnie te 3-4 cm było by mnie ale jak ja jestem leniw bo mi się np. już po kapielinie chce ciała nabalsamować chyba że juz mam strasznie suchą skóre to o czym ja tu piszę wogule a nie wiecie gdzie w Poznaniu jest ten masaż ssacy bo nie mogę odnaleść a na coś takiego bym poszła ale nie wiem gdzie to robią a do Piły jeździć to wogule mi się nie kalkuluje i nie chce mi się bo to dosyć daleko
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 10:57   #341
meri99
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ines25 Pokaż wiadomość
DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ!!! Na razie mam orbitrek od tygodnia i cwicze codziennie. Zaczynałam od 2 razy dziennie po 10 minut teraz robię 2 razy po 40 minut Samopoczucie i kondycja juz sa lepsze Aha no i od zeszłej soboty 1,5 kg mi spadło... Cwicze na najnizszym obciazeniu i tak zostanie bo nie chce rozbudowywac miesni tylko spalic tłuszcz. Mięsnie mam... otłuszczone!!! Staram się tylko wydłuzac trening. Chce osiągnąc 2 razy dziennie po godzince Licze na naprawde widoczne efekty za ok miesiąc bo wiem, ze na to trzeba troszke poczekac Mam nadzieje ze łydki tez schudną!!!
To dobrze tylko troche szybko sie przestawilas z tych dziesieciu minut na czterdziesci,powinno to trwac troszke dluzej,np. najpierw 10 potem 20 potem 30 potem 40...itd.. mniej wiecej w odstepach 5 dniowych-ale jesli tobie to pasuje to dobrze,w koncu kazdy dostosowuje cwiczenia do swoich upodoban

ps. i też dołączam sie do grona nie symetrycznych łydek

Pagan Poetry

Stary 2008-03-10, 11:04   #342
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
ps. i też dołączam sie do grona nie symetrycznych łydek
Ja też
Nie dość, że są różnej grubości, to mają róźny kształt
Stary 2008-03-10, 11:17   #343
Arethaf
Wtajemniczenie

A mi zleciało po 1 cm w łydkach

I również dołączam się do grona niesymetrycznych łydek

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 14:46   #344
Arethaf
Wtajemniczenie

A ja jeszcze przychodzę z pytaniem. Mogę nosić spódniczki przed kolano, czy nie bardzo? :P Właściwie to jest sukienka, jakaś stara z szafy, ale mi się podoba Tylko nie wiem jak łydki.

http://lh3.google.pl/agness1293/R9U5...JPG&imgmax=640

http://lh3.google.pl/agness1293/R9U5...JPG&imgmax=640

http://lh6.google.pl/agness1293/R9U5...JPG&imgmax=640

niecierpliwość życia.
Stary 2008-03-10, 17:36   #345
meri99
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też
Nie dość, że są różnej grubości, to mają róźny kształt
Ja to myśle że w moim przypadku jest to wina skrzywienia kregosłupa,niesymetryczny ch łopatek i bioder... taki mały szczegół... tak sobie to tłumacze że pewnie jedna noga bardziej "pracuje" i przez to mięśnień jest bardziej obciązony i jest większy...

u mnie ta różnica nie była kiedyś widoczna ale teraz to doszło do czegoś takiego że jak zakładałam ostatnio swoje kozaki (w ktorych juz dlugo nie chodzilam) to jedna nóżka weszła gładziutko a druga to już tak na styk...
pech to pech...co zrobić,nie mam jak na razie czasu na sport(matura w maju) ale zaczelam sie smarować kremami anty-cellulitowymi więc jest poprawa w moim nic nie robieniu dla swojego ciala

Pagan Poetry

Stary 2008-03-10, 19:15   #346
ines25
Rozeznanie

Arethaf, Twoje fotki sie nie otwieraja

Stary 2008-03-10, 19:34   #347
Arethaf
Wtajemniczenie

O kurczę Podałam linki i nie działają?? Spróbuję jeszcze raz

A teraz????
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050333.jpg (92,3 KB, 312 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050335.jpg (89,3 KB, 318 załadowań)

niecierpliwość życia.
Stary 2008-03-10, 19:57   #348
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Arethaf Pokaż wiadomość

A teraz????
Moim zdaniem Twoje łydki sa normalnej, odpowiedniej wielkosci chciałabym takie Noś śmiało sukienki
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 20:01   #349
meri99
Wtajemniczenie

Cytat:

A teraz????
super nóżki ja tez popieram Durgę wyglądasz super!

Pagan Poetry

Stary 2008-03-10, 20:07   #350
Arethaf
Wtajemniczenie

Bardzo Wam dziękuję, Dziewczyny Podniosłyście mnie na duchu, a rzadko komu się to zdarza, bo mam spore kompleksy.

niecierpliwość życia.
Stary 2008-03-11, 01:23   #351
paradise904
Przyczajenie

Unhappy Dot.: grube łydki....

ja mam 155 cm wzrostu waze 45 a moje nogi są krotkie i łydki w najgrubszym miejscu mają 35 cm a w kostce 22 i wygladam strasznie ;( mam 15 lat mam nadzieje ze jescze urosne chociaz watpie najwyzej penwnie ze 2 cm chociaz niewiem czemu .moj ojciec ma 178 mama 169 .. ale tata ma tez grube łydki a najgorsze jest to ze nie mam otłuszczonych łydek mocno tylko mięsnie chciaz tłuszczyk tez jest.. i jak bede robic cwiczenia to mi sie powiekszą mięsnie chyba nie ? ;( chciałabym nosic spodniczki bo znam dzieczyny mojego wzrostu co maja tak ładne nogi ze tylko pozazdroscic . w dodatku mam wąskie biodra do tego i wygladam nieproporcjonalnie . chiałabym sie dowiedziec co jest przyczyna mojego niskiego wzrostu moze geny bo moja babcia ma chyba 160.. ale ja nawet tyle nie mam ;( do tego te łydki gdyby były chudsze wydawałabym sie wyzsza pewnie.. błagam pomozzcie mi mam starszne kompleksy. nie dzwigam zadnych zeczy ciezkich ani nnic na nic nie choruje nie puchna mi łydki poprostu są takie ;(
paradise904 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 07:53   #352
hihi
Zakorzenienie

Cytat:

A teraz????
Masz super nogi! Moim zdaniem bartdzo zgrabne łydki masz i spokojnie możesz nosić sukienki i spódnice tej długości
Stary 2008-03-11, 09:22   #353
Arethaf
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz super nogi! Moim zdaniem bartdzo zgrabne łydki masz i spokojnie możesz nosić sukienki i spódnice tej długości
Dziękuję, Hihi

Chyba zacznę powoli wyzbywać się spódnic za kolano, bo przejrzałam zdjęcia z wesela i bardzo skracają mi nogi. A skoro moje łydki są ok, to zacznę kupować te przed kolano

paradise904, przyczyną niskiego wzrostu są najpewniej u Ciebie geny. Między mną, a moją siostrą jest 11 cm różnicy- ona jest podobna do ojca, ja do mamy.

Spróbuj może troszkę "rozbić" masę mięśniową rozciąganiem i masażami. Ja też mam 35 cm w łydce. Tzn. w jednej 34 w drugiej 35.

niecierpliwość życia.
Stary 2008-03-11, 11:08   #354
ines25
Rozeznanie

Arethaf super nóżki!!! (zazdroszczę)
Kupuj mini spódniczki i w nich chodź! Masz ładne całe nogi (uda, kolanka i łydki) naprawdę powinnaś chodzic w krótkich spódniczkach jak najwięcej

Stary 2008-03-11, 11:14   #355
meri99
Wtajemniczenie

Paradise: a jak wczesnie zaczelas miesiaczkowac(wiem,to dziwne pytanie),bo niektóre dziewczyny po rozpoczęciu miesiączkowania przestają rosnąć,to czasem może być wina hormonów,lub niedoczynnośći przysadki mózgowej.A 155 to naprawde mało przy rodzicach dość wysokiego wzrostu.

Pagan Poetry

Stary 2008-03-11, 12:32   #356
Arethaf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ines25 Pokaż wiadomość
Arethaf super nóżki!!! (zazdroszczę)
Kupuj mini spódniczki i w nich chodź! Masz ładne całe nogi (uda, kolanka i łydki) naprawdę powinnaś chodzic w krótkich spódniczkach jak najwięcej
Dziękuję I chyba tak zrobię, bo podbudowałyście mnie

meri99, dokładnie, wczesne miesiączkowanie opóźnia wzrost. A jak już się ma 15 lat to kwestia 1-2 cm, więcej na pewno się nie urośnie. Nie chcę martwić, ale tak jest.

paradise904, wstaw nam zdjęcie swoich nóg, będzie łatwiej obiektywnie je ocenić. Może Ci się tylko wydaje, że masz grube łydki, a wcale tak nie jest.

niecierpliwość życia.
Stary 2008-04-12, 14:01   #357
rafanadzia
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Śledzę ten temat od bardzo dawna i wzdłuż i wszerz przeczytałam go już chyba kilkanaście razy Dołączam się do Was, bo mam dokładnie ten sam problem... W obwodzie łydek mam 35-36cm przy ok. 167 wzrostu. Marzy mi się ubrać szorty, a do tego jakieś wyższe buty, ale nieciekawie to wygląda, bo uda mam z kolei dość szczupłe i nieproporcjonalne do łydek.
Próbowałam biegać, ale bałam się, że mięśnie się jeszcze bardziej rozbudują. O rowerze nawet nie myślę, bo to tym bardziej chyba je powiększy (wiem z doświadczenia koleżanki). Ćwiczę z kolei aerobik, już dość długo, ale efektów nie widać i łydki jakie były, takie są. Warto dodać, że ćwiczę do 3 razy w tygodniu, ale czasami nieregularnie, bo obowiązki szkolne mi nie pozwalają.
Widzę, że wiele z Was chwali sobie bardzo rozciąganie. Mogłybyście mniej więcej opisać jak najwięcej ćwiczeń jakie wykonujecie? I o ile Wam niektórym spadł obwód? Bardzo chciałabym go zmniejszyć o 3 cm... nooo chociaż 2cm... Chociaż mam przeczucie, że to walka z wiatrakami, zarówno moja babcia, jak i mama mają podobną budowę łydek. Postaram się później zamieścić zdjęcia.
Pozdrawiam!
rafanadzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-13, 12:21   #358
meri99
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rafanadzia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Śledzę ten temat od bardzo dawna i wzdłuż i wszerz przeczytałam go już chyba kilkanaście razy Dołączam się do Was, bo mam dokładnie ten sam problem... W obwodzie łydek mam 35-36cm przy ok. 167 wzrostu. Marzy mi się ubrać szorty, a do tego jakieś wyższe buty, ale nieciekawie to wygląda, bo uda mam z kolei dość szczupłe i nieproporcjonalne do łydek.
Próbowałam biegać, ale bałam się, że mięśnie się jeszcze bardziej rozbudują. O rowerze nawet nie myślę, bo to tym bardziej chyba je powiększy (wiem z doświadczenia koleżanki). Ćwiczę z kolei aerobik, już dość długo, ale efektów nie widać i łydki jakie były, takie są. Warto dodać, że ćwiczę do 3 razy w tygodniu, ale czasami nieregularnie, bo obowiązki szkolne mi nie pozwalają.
Widzę, że wiele z Was chwali sobie bardzo rozciąganie. Mogłybyście mniej więcej opisać jak najwięcej ćwiczeń jakie wykonujecie? I o ile Wam niektórym spadł obwód? Bardzo chciałabym go zmniejszyć o 3 cm... nooo chociaż 2cm... Chociaż mam przeczucie, że to walka z wiatrakami, zarówno moja babcia, jak i mama mają podobną budowę łydek. Postaram się później zamieścić zdjęcia.
Pozdrawiam!
Ja już kilka stron wczxeśniej opisywałam swoje ćwiczenia na rozciąganie lydek muszisz lepiej poszukać. z resztą nie tylko ja ale także i inne wizażanki.

Pagan Poetry

Stary 2008-04-17, 13:54   #359
Carmel Choco
Rozeznanie

ja mam 175 cm wzrostu, ważę 55,5 kg, udko mam 49cm/50cm a w łydce 35cm i nie uwazam, żeby to było dużo. Nóżki muszą być kobiece a nie 2 patyki. Mój facet jako jedną z moich zalet wymienia piękne, seksowne łydki idealnie wyglądające w miniówie czy szortach. Głowa do góry dziewczyny łydkom 30cm mówię NIE!
Carmel Choco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 13:57   #360
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmel Choco Pokaż wiadomość
ja mam 175 cm wzrostu, ważę 55,5 kg, udko mam 49cm/50cm a w łydce 35cm i nie uwazam, żeby to było dużo. Nóżki muszą być kobiece a nie 2 patyki. Mój facet jako jedną z moich zalet wymienia piękne, seksowne łydki idealnie wyglądające w miniówie czy szortach. Głowa do góry dziewczyny łydkom 30cm mówię NIE!
Hehe, ja moich łydek niecierpię, a mam tyle samo, ale przy grubszym udzie

A wyglądać... wyglądają, szczególnie jak szpilki założę i mięsień przy kżdym ruchu pracuje

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości