|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Już niedługo Myśle, ze wszystko zależy od polityki szpitala. W jednych jeśli sie nic nie dzieje to na Twoim etapie nawet na oddział jeszcze nie przyjmują, w innych wywołują po 7 dniach. |
|
|
|
|
#332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imion mamy 3 i tak ciagle jest zmiana A jest jakieś idealne imie dla uparciucha? I Mała to bedzie trzeci bliźniak w domu, co to bedzie oj. Cytat:
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Ordynator był na obchodzie - czekamy! :/ (Z tego co slyszałam, lubi pieniążki).
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-07 o 08:16 |
||
|
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
Zabciajs...współczuję tak tego długiego wyczekiwania, ale wszystkie 3mamy kciuki za Was
![]() mamy kp: opalacie się? Na słońcu? Bo solarium to odpada... Jeszcze raz ponawiam pytanie edukacyjne: kiedy? I co? ![]() U nas powtórka z rozrywki z nocą od 3 nie spała...mama mi ją na chwilę wzięła to pospalam jeszcze z pół godziny...teraz przysnela, ale sen ma mega czujny...przeciąga się...prezy...jestem mamą zombie..
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie wiem, tak pomyślałam...a nie? Po solarium temperatura ciała wzrasta nawet do 38.stopni...
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
Jak byłam na manicure, to mi kosmetyczka powiedziała, żebym uważała bardzo na słońce, bo się przebarwienia robią.
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Podpytalam polozna, jutro jakieś testy z oksy robią.
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Na mleko nie wpływa a że jest nie zdrowe to każdy wie
|
|
|
|
#339 |
|
Rozeznanie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
No to Zabcia juz bliżej niż dalej
jak możesz to śpij, czas Ci szybciej zleci a i sił nabierzesz Wszystkie kciuki Majówek i Dzieciaczków zaciśnięte dla Ciebie! Jest moc ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- A zmieniając temat- samozadawalajace się manicurowo Mamusie-jakie macie lampy do hybryd? I jakich lakierów używacie ? Tak sobie myslę, że ekonomiczniej wyjdzie jak kupie taki zestaw niż latanie do kosmetyczki a przy dziecku hybryda jest najwygodniejsza. |
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pół roku jest większy wybór zabawek
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
Na opalenie trzeba uważać, bo mozna sie dorobić przebarwień. Innych przeciwskazan nie ma.
U nas na razie w grze tylko kontrastowe obrazki. |
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak patrzę na swój pulpit na tablecie I się zastanawiam, czy to juz nie czas odinstalować apkę do liczenia skurczy?
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam sie nad ksiazka Karpa i tak mysle czy jest sens spowijanie u nas nie dziala szumienie stosujemy kolysanie tez, smoczek jest. Czy oprocz tych metod jest tam cos o czym warto czytac (biorac pod uwage brak czasu na glupoty
???
|
|
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zuziol już całkiem świadomie strzela usmiechami, najbardziej mnie rozczula jak rano po nocnym spaniu kwęka w łóżeczku o jedzenie, podchodzę z czułym "dzień dobry kochanie" i dostaje w zamian bezzębny uśmiech Zabcia jesteś następny krok do przodu, zaraz się doczekasz swojego maleństwa
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))
|
|
|
#348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bona - dziękuję za namiary na usg bioderek. Jesteśmy już zapisane. Wy już byliście? Czy rzeczywiście potrzeba potwierdzenie zameldowania z Urzędu Miasta? |
|
|
|
|
#349 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny za opinie o szumisiach
Troche ciężko było dostać tutaj te co są w Polsce, wiec zamówiłam też taki w tym stylu tylko z odgłosami z brzucha mamy i biciem serca. Dziś albo jutro będzie więc zobaczymy jak będzie działać ![]() Cytat:
A co do pogody, to u mnie jest fala upałów która jest wręcz nieznośna (Codziennie po 30-kilka stopni w cieniu), do tego burze i duchota.. My już wymiękamy a co dopiero mały :/ Chce te Twoje 25 stopni i fajny wiaterek do tego ;D Cytat:
aż nie mogę uwierzyć, że to już 4 tygodnie... Cytat:
Cytat:
Ja zaczynam myśleć, ze mi to dość pomogło bo jak wypiłam 1 raz to miałam opasające bóle pleców, a dwa dni później już byłam na porodówce ;DCytat:
![]() Cytat:
A co do uśmiechów, to ja wymiękam jak się szczerzy.. ostatnio niosłam go na schodach a on taki szczęśliwy.. albo przez sen jak się śmieje jak taka hiena ;D |
||||||
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mega uczucie ale nagrać albo zrobić zdjęcie nie da rady bo od razu mina poważna
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będziesz jechała samochodem, to podjedź sobie pod sam budynek, szlabany są podniesione. Mają darmowy parking. Ja nie wiedziałam o tym i naszukałam się miejsca do parkowania, a samochodów full. U Zuzi wszystko ok z bioderkami, ale standartowo powiedzieli o kontroli po trzech miesiącach, nie wiem tylko czy też będzie w ramach tego programu (bezpłatnie) bo do rejestracji była kolejka i nie chciałam już z Zuzią tam stać żeby dopytać.
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli szału nie ma, podepną kroplówkę z oksytocyną, położą pod ktg na 2 godziny i tyle. Koniecznie opróżnij wcześniej pęcherz, bo nie będziesz mogła wstać, mi kazali pić bo mały spał i potem musiałam ich uprosić żeby mnie na dosłownie 2 minuty odpięli bo mój pęcherz nie wytrzyma
![]() A robicie wszystko na raz czy wybiórczo? Metoda działa w 100% kiedy wykona się wszystkie 5s. A że dziecko ze spowijaniem walczy to normalne! Ogólnie ja książkę mam, przeczytałam i uważam że warto, bo dzięki temu łatwiej nam zrozumieć tego małego człowieka i mamy więcej cierpliwości, choćby do tego, że czasem potrzebuje być ciągle na rękach. |
|
|
|
#353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jutro nie ma co się nastawiać na poród?Kręciłam suty, dostalam mega długiego skurczu. Bede krecić co godzine po 5 min kazdego. Ryzyk fizyk, najwyżej się ocierpie dziś i tak to nie uniknione
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-07 o 11:17 |
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zadomowienie
|
zabcia nie nastawiaj sie ze w nieskonczonosc bedziesz w ciazy bo u mnie nic sie nie zapowiadalo 3 dni po terminie, trafilam do szpitala.4 dnia mieli mi robic test z oxytocyna a 6dnia wywolywac a tu psikus taki ze o polnocy mi odeszly wody a o 5rano podpieli pod oxy.Wiec...ja tez nie wierzylam ze cokolwiek sie zacznie no nastawialam sie na piatek nie na noc z wtorku na srode ;-)
Mala wziela mnie z zaskoczenia ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Mia ja Ci polecam ta ksiazke bardzo.Bedzie Ci duzo latwiej wszystko jest opisane krok po kroku co jak i kiedy robic.Okazuje sie ze my przez 3 tyg zle spowijalismy.Bo nie doczytalismy.Wiedzielismy zeby spowijac ale technika tez jest wazna no i ulozenie dziecka do noszenia na rekach tez jest wazne na boku pleckami do naszego brzucha lub na brzuchu a nie na plecach...co tez nas zdziwilo bo nosilismy ja na pleckach...jest tak wiele ciekawych wskazowek
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja planuje zakupic, nawet jesli teraz juz za pozno to do drugiego sie przyda a co do spowijania, jak pierwszy raz chcialam tak zrobic malucha, bo plakal i plakal nie wiedzialam o co chodzi, wiec zaczelam otulac, wciaz plakal i sie szarpal. W sekundzie, ktorej skonczylam maly jak makiem zasial. Nic. Tylko sie gapil tymi wielkimi oczami. Od tego czasu zawsze otulamy na wieczorne spanie, bo maly sie marudny robi pod wieczor. Mamy kapiel, otulanie, karmienie i do lozeczka. Czasem cos tam jeczy do siebie ale zasypia zawsze. A teraz od 6 nie chcial spac, to otulilam, bo sie rzucal, wlaczylam szum i spi, a ja mam czas na kawe takze sprobuj otulania nawet jak sie mala wyrywa
|
|
|
|
|
#358 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mala nie cierpi ograniczonych rak zawsze spi z raczkami u gory i zasypia przy szumisiu w swoim lozeczku o ile nie zasnie przy karmieniu takze nie mam spiny na otulanie. Tyle ze przy bolach brzuszka by moze pomoglo i nie wiedzialam ze to wszystkie 5 s trzeba zastosowac Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Wodyyy mi odeszły!!!!!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

)) macie wybrane imię?
TEN dzień: 09.08.2014 

leżę na cesarkach. Jest cudny. Były momenty, ale całość bardzo pozytywnie! 

ja odinstalowalam wczoraj