|
|
#331 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zakup w ciemno - strzał w 10 :) czy porażka?
Cytat:
Ogólnie do tej pory wszystkie zapachy w ciemno i wyszły, ani jednej butelki nie posłalam w świat Spośród co bardziej udanych: Songes AG, John Galliano EDP, Winter Delice...
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
O tak zajrzałam - bo moja porażka totalna była jedna- Paczula Le Labo.
Tak swoją drogą- czaję się na kilka następnych zapachów z drżeniem w sercu
|
|
#333 |
|
Nocna Straż
|
Oduczyłam się strzałów w ciemno...
A dużo tego było ![]() Porażki: Z nieznanych: Iceberg BVL Notte damskie i męskie Cała masa demeterów i 4 Voluspy Balmya Shalimar edt Tumulte damskie Piąta alejka po piątej Crystal Noir Ze znanych dawno temu: Anais anais Piąta alejka Sotto Voce - Mój gust diametralnie się zmienił Co prawda są też udane strzały w szczególności 100 % traf Black cashmere Jednak moje najulubieńsze perfumy są starannie wybrane i przetestowane .... Teraz przeraża mne nawet 5 ml odlewka w ciemno, bo jak się mi perfumy nie podobają to nie potrafię ich zużyć. W ciemno może być co najwyżej próbka.
Edytowane przez kanirak Czas edycji: 2010-02-04 o 17:14 |
|
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
flaszki bym w ciemno nie kupiła, tzn kupiłam raz jedną i nigdy więcej
![]() natomiast wszystkie, albo zdecydowaną większość, odlewek biorę w ciemno i testuję. jak narazie tylko jeden strzał nieudany, reszta super
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak:strzały w 10 to: BC
![]() AD EDP i ostatnio Essence Labdanum Donna Karan Porażka-Maroussia CDG Quarzazate żółta kupa w koronie i moja największa trauma Boudoir który był u mnie tylko 2 dni. |
|
|
|
|
#337 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
obecnie: zakupy w ciemno to jedno z moich ulubionych zajec, obok gapienia sie w sufit i jazdy na rowerze aktualnie - nie wiem czy nie chwilowo - mania posiadania zrobila miejsce manii rotacji zapachowej. nie kupuje juz wylacznie zapachow, ktore mnie uwiodly - co jest logiczna konsekwencja w/w deklaracji zakupow w ciemno. i te, ktore mnie nie uwiodly bezgranicznie, sa uzywane na mniej wykwintne okazje (trza znac swe miejsce w szeregu). choc nadal jak kocham, to bez granic oczywiscie, kazdego nabytku nie musze darzyc tym uczuciem - a jak mi sie cos znudzi, to wedruje do znajomych badz na All.Cytat:
|
|
|
|
#338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mintea NA SZCZĘŚCIE dorwałam w Sephorze w Krk i totalnie mi sie odechciało ![]() Cocoon został jednym z moich ulubieńców Pocałunek Smoka kupiłam próbkę, troche mało mi ostatnio Habanita mnie korciła - ponownie wziełam na wstrzymanie i wziełam odlewkę 10ml i wystarczy ![]() podobnie Boudoir , z tym ze tu chyba będę miała ochotę na więcej tak samo jak i Ananas Fizz - strzeliłam 20ml i moja rodzina Less Beles powiększyła sie o okolejną flaszke - niebieską czasami użyje i ogołnie fajnie wygladają razem na półce brakuje mi jeszcze różowej, moze kiedys - tez nie znamno i oczywiście OI też w ciemno flaszka 15 ml |
||
|
|
|
|
#339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siarko, mam to samo .Rok temu byłam przekonana, że szukam zapachów jedynie takich wyjątkowych i wybranych, które po długim testowaniu zakupię sobie i będę się cieszyć ich pięknem, a flakonów onych będzie parę zaledwie i będę im wierna do końca życia. Jednak postawa taka doprowadzila mnie do nieuchronnej frustracji, gdyż okzało się, że zapachy są lepsze i gorsze, bardziej i mniej mnie pasujące, ale nie ma co przesadzać z wymaganiami. Postanowiłam odpuścić. I w tym roku - pierwsze dni stycznia - pierwszy zakup w ciemno - Yvresse - z braku testera. Rewelacja absolutna, dla mnie bomba! Drugi - Automne van Cleef&Arpels - na eBayu - śliczny! Trzeci - Terracotta Guerlaina - no niby nie moja działka zapachowa, ale jakże ciekawy! I tylko w tym wątku wyznaję wstydliwie, że nawet zakupiłam na eBayu Celine Magic, którego bardzo paskudne recenzje mnie od dawna fascynowały, a że za grosze ktoś wystawił, to ja klik! Teraz tylko czekam, co to za smierdząca żółta kulka do mnie przyjdzie .No i jesli bardzo śmierdząca będzie, to jednak chyba chwilkę się zastanowię nad następnym zakupem w ciemno.
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2010-02-05 o 18:26 |
|
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Olu, ta żółta kulka nie jest taka straszna
Miałam obydwie wersje Celine Magic: edt i edp; została mi teraz tylko edp. Jeżeli Ci się zapach nie spodoba to zawsze na pociechę zostaje śliczna złocista buteleczka.Co do strzałów w ciemno to trochę mi przeszło; a prawie zupełnie to uleczyła mnie Habanita ...
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do Habanity - och, gdyby mnie się przytrafił taki strzał w ciemno, to potem ręka by mi drżała przy klikaniu kolejnych zakupów przez okrągły rok.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
Miałam dwa zakupy w ciemno flaszek. Jeden w pełni nietrafiony to Celine Oriental Summer (przepraszam, ale
) Niedługo potem pognała na allegro, przy pierwszej okazji.Drugi to używka (w zasadzie końcówka, może powinnam liczyć to jako odlewkę) Diptyque Philosykos. Nie jestem jakoś super przekonana, ale pora roku chyba nie ta, więc dam im jeszcze szansę. Odlewek i miniaturek w ciemno nie krępuję się kupować Poznałam tak Feminite du Bois Shiseido, dwie Theoremy, różne Demeterki, OI, Alchimie... Hitem była urocza miniaturka Belle de Minuit )
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja najwieksza porazka jest Etro Musk i choc lubie strzaly w ciemno to dlugo po tym zakupie nie moglam zdecydowac sie na nastepne-na szczescie to byla odlewka.....i dobrze,ze znalazla dobry dom Podoba mi sie dreszcz oczekiwania i moment aplikacji kiedy perfumy ukladaja sie na skorze.Nic nie poradze,ze to uzaleznia-bardzo niebezpieczne
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
O maj gad, nie znam, nie znam.... ale z przyjemnością przeczytałam Twoją recenzję przed chwilą
W porównaniu do takich przeżyć, moje spotkanie z COS to pikuś - po prostu uznałam, że mi się bardzo nie podobają i nie mogę nosić takiego plastiku...![]() Kurczę, stwierdzam, że moje życie jest takie puste bez żadnej poważnej zapachowej traumy . Przed żadnymi perfumami nie muszę absolutnie uciekać, jeszcze żadne nie wywołały wymiotów.... Trzeba się o takie ekstremalne przeżycia postarać, zawsze to jakieś dodatkowe emocje
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś dość często robiłam zakupy "w ciemno" i nie obyło się niestety bez jednej koszmarnej traumy i jednego wielkiego rozczarowania. Traumę przeżyłam za sprawą Aromatics Elixiru, który mogłabym okrzyknąć śmierdzielem wszechczasów (przepraszam wielbicielki zapachu - to tylko moje osobiste odczucia
). Rozczarowało mnie natomiast Parfum Sacre. Naczytałam się peanów na jego cześć, spodziewałam się orientu moich marzeń, a dostałam babciowatą, staroświecką różę. Baaardzo byłam zawiedziona Na szczęście więcej miałam jednak trafionych strzałów m.in. tak przeze mnie uwielbiane Nature Millenaire, czy Cocon, o Mauboussin EDT nie wspominając
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-02-09 o 08:29 |
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znacie się.
|
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
już gdzieś o tym pisałam
łatwiej mi dobrać perfumy strzelając w ciemno - z nut zapachowych - niż testując tylko na nadgarstkach w pierwszym przypadku mam odnotowanych sporo strzałów w 10, tak z 90% w drugim albo pudło, albo rezygnuję z zakupu, bo po prostu nie wiem co myśleć o testowanym w ten sposób zapachu |
|
|
|
|
#349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Galliano tez jest super, choc u mnie nie byl strzalem w ciemno i zazdroszcze przeokrutnie Winter Delice Cytat:
![]() Scent za to Jesli chcesz prawdziwa traume - polecam "Cuba" Czech & Speake - na dlugo odechcialo mi sie testow... (moge nawet podeslac probke ) Z ostatnich dni - udany strzal nie calkiem w ciemno: Prada Infusion d'Iris mniej udany: Roberto Verino - Platinum ![]() No i jestem ciekawa Nirmali... Edytowane przez magdulenka Czas edycji: 2010-02-27 o 12:25 |
||
|
|
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam jeszcze jedno wytłumaczenie w tej kwestii kiedy czytam nuty wizualizuję sobie zapach - dzieje się to automatycznie - bach i mam w głowie obraz jeśli moja wizualizacja jest pociągająca to zaczynam pragnąć zapachu, który ją wywołał a potem gdy już go mam i jakimś cudem wpasowuje się w ten obraz to randka w ciemno przeradza się w namiętny związek ![]() zdaję sobie sprawę, że to taka moja Nibylandia ale pozwalam tak to sobie przeżywać i cieszę się tym Edytowane przez selya Czas edycji: 2010-02-10 o 10:53 |
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Moją porażką w "ciemno" było Allure. Sama byłam tym faktem zaskoczona bo skład wykazywał wszelakie dobro
A tu klopsKolejnym zakupem w ciemno to: Champs-Elysees Guerlain. Całkiem, całkiem ale bez zachwytów. Natomiast Organza -kolejny zakup bez testów okazał się wielkim hitem ![]() Obecnie zakupiłam 9 próbek perfum na zupełnego "ciemniaka" /analizaują dokładnie skład/ i jestem ciekawa co z tego wyniknie./próbki maja dojśc lada moment/
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam Celine Oriental Summer bardzo lubię, jedynie ze Scentem to ja bym się wolała już nie zetknąć.
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3. Miss Dior Cherie eau de Printemps - na razie nie wiem na 100% bo to pierwszy dzień nasz wspólny, ale wydaje się być strzałem w 10. W każdym razie piękny jest i bardzo mi się podoba.
|
|
|
|
|
|
#357 |
|
Rozeznanie
|
Pytacie, strzał w 10, czy porażka, pytacie....
Do pewnego momentu miałam same porażki. Bez wyjątku. I na nic studiowanie nut. Nuty nutami, ale te same nuty mogą zostać "podane", skomponowane w zupełnie różny sposób. W moim przypadku ich studiowanie nic kompletnie nie daje. Jak sobie przypomnę 24F, czy Gres Cabotine. Brrr! Ani tego używać, ani opchnąć, bo nikt nie chciał. A takie, cholery, cenione... Próbuję więc kierować się recenzjami Wizażanek o podobnych gustach, ale dotychczas nie znalazłam mojej zapachowej siostry, więc i to kryterium jest średnio pomocne. Ale i mnie w końcu zdarzyło się kilka strzałów w 10: Midnight Rain, Eclix. Czy mnie to wszystko odstraszyło? Skądże! Lubię zakupy w ciemno i będę je robić dopóki tchu w piersiach i forsy na koncie stanie! I jeszcze niejeden raz wtopię i jeszcze niejeden raz coś odkryję.
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości Ostatnio moje zakupy w ciemno sa średnio udane, choć nie jest az tak tragicznie, niemniej jednak częsciej nie trafiam nawet w 9 aniżeli trafiam.Ale... nadal lubie zakupy w ciemno i mimo rozsądku.. nadal będę strzelać ![]() A tak BTW - chętnie bym sporówała Eclix, bo z recenzji wydaje mi się taki ciekawy... ale jak toto faktycznie pachnie?
|
|
|
|
|
|
#359 |
|
Matka buldoga
|
U mnie zakupy w ciemno sa w pewnym stopniu kontrolowane. Nie decyduje sie na nie jesli zapachy sa z wyzszej polki i kasa na nie (min 100zl) bylaby wyrzucona w bloto (chociaz obecnie w dobie allegro moze 90% bym odzyskala). To jak gra w kasynie. Wole obstawiac mniejszymi stawkami, bo jesli przegram to nie bedzie to za bardzo odczuwalne
![]() Dlatego w ciemno ostatnio gram w watku wspolnozakupowym. Jak na razie to tylko jeden zapach mnie zachwycil, drugi moze byc, a reszta lezakuje, az wyparuje ![]() Kupujac na allegro obstawiam aukcje do 50 zl. Na razie mam passe, 2 zapachy i bingo! ![]() Tak mysle, ze wiekszosc moich zakupow w ciemno jest jak zakrycie oczu dlonmi, ale jednym okiem podgladam przez szpare czyli musze chociaz raz poczuc zapach czy to na kims czy to z korka.
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie nie lubię strzałów w ciemno, ale często inaczej się nie da- no bo Carona już nie ma w Warszawie, Boucherona też, a jak tu czekać na próbki od nie wiadomo kogo z rozpaczliwego wątku, skoro aukcja się kończy?
![]() No, to strzelam- i tym sposobem stałam się posiadaczką 5ciu (!) niechcianych Goutali, w sumie kilkunastu używek, które puszczam dalej, owszem, ze stratą- ale albo się jest perfumaniaczką, albo nie. ![]() A ponieważ lubię sprzedawać, więc o niezdrowej ekscytacji nie ma mowy. Owszem, w momencie testowania kółka aż się grzeją, ale krótko. Zazwyczaj od razu wiem- dawać szansę jeszcze, czy nie. Tym sposobem mam 2 półki, jedną, z pożal się, kolekcją- więcej dziur, niż flakonów, a druga aż ugina się od szkła
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

Spośród co bardziej udanych: Songes AG, John Galliano EDP, Winter Delice...

CDG Quarzazate
żółta kupa w koronie i moja
bo jak kocham - to bez granic; stad kazdy nabytek musze darzyc tym uczuciem^^

Miałam obydwie wersje Celine Magic: edt i edp; została mi teraz tylko edp. Jeżeli Ci się zapach nie spodoba to zawsze na pociechę zostaje śliczna złocista buteleczka.
) Niedługo potem pognała na allegro, przy pierwszej okazji.

). Rozczarowało mnie natomiast Parfum Sacre. Naczytałam się peanów na jego cześć, spodziewałam się orientu moich marzeń, a dostałam babciowatą, staroświecką różę. Baaardzo byłam zawiedziona
Na szczęście więcej miałam jednak trafionych strzałów m.in. tak przeze mnie uwielbiane Nature Millenaire, czy Cocon, o Mauboussin EDT nie wspominając