Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-15, 13:03   #331
Fuxia83
Zadomowienie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

no to musze sprobować tą cebule, moze pomoze cos na wulkany
Fuxia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-17, 21:12   #332
adaavonka
Raczkowanie

Dot.: Zaczynam walke od nowa!!!!

Cytat:
Napisane przez agulaa16 Pokaż wiadomość
Hej)
Mam 17 lat. tradzik mam od kilku lat. od jakiegos roku jest mniejszy,ale jednak jest. uzywalam juz wieluuu masci i roznych specyfikow ale zadne nie pomagaly. teraz chce zaczac walke od nowa,ale juz bez chemii tylko 100% naturalnosci. to jest klucz do sukcesu.
zauwazylam,ze tradzik jest mniejszy jesli nie jem slodyczy i ostrych potraw. szkodzi mi tez mocna czarna herbata. postanowilam ulozyc plan dzialania,zeby raz na zawsze pozbyc sie tego swinstwa ktore rujnuje mi zycie.
Po pierwsze: twarz bede myla dwa razy dziennie woda mineralna. nastepnie przecierala wacikiem nasaczonym rumiankiem. peeling bede robic trzy razy w tygodniu. miejscowo bede uzywac tormentiolu.
Po drugie: nie bede jadla slodyczy (szczegolnie czekolady!!!!!!!), ostrych oraz tlustych potraw. Czarna herbate zastapie ziolowa.
Po trzecie: raz w tygodniu bede robic parowke i maseczke z drozdzy. nie bede wyciskac pryszczy!!!!!!!
To chyba wszystko. mam nadzieje,ze w koncu mi sie uda. czekam na wasze opinie . z gory dziekuje
obawiam sie, że ta cotygodoniowa parówka może Ci zaszkodzic. jesli bedziesz często ją robiła, to pory stracą elastyczność i potem w koncu zostaną takie "rozszerzone" ;(
a poza tym to zaszkodzi na naczynka;/ wiec lepiej zrezygnowac, bo mozna sobie buzie zniszczyc chciaz mysle ze raz na 1,5 - 2 miesiące nie zaszkodzi
adaavonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 09:28   #333
Jusstysska
Przyczajenie

Cebula....

jesli wyprobuje ten sposob z cebula to napiszcie mi na prvie rezultaty oki?
Jusstysska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 19:41   #334
Migotka96
Przyczajenie

Smile Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Ja tez postanowiłam sprobować z tą cebulą, przecieram twarz dopiero od wczoraj i wiem, że to za krótko. tak szczerze mówiąc wątpię żeby to pomogło, ale cóż, warto spróbować ;-)
Migotka96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 20:31   #335
eliZordon
Raczkowanie

A ja mam pytanie dotyczące toniku z cytryny
On mi bardzo ściąga cerę i ona jest... no cytrynowa XD wiec kwaśna.
Czy ja mam go zmyć? Jak tak to po jakim czasie.
Kurcze... moje życie się zmienia przez wizaz ;]
eliZordon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-21, 18:26   #336
aska_zbk
Przyczajenie

ja próbowałam cebuLę, no noc.. aLe rano tak śmierdziaŁam, i nie zŁo się pozbyć tego zapachu.. ;/
także zrezygnowaŁam z tego sposobu..
Stary 2008-01-21, 18:58   #337
agulaa16
Raczkowanie

Ciekawy sposob z ta cebula. musze sprobowac. ale ta cebula ma byc surowa???
agulaa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-22, 10:39   #338
Fuxia83
Zadomowienie

ostatnio przypomnial mi sie taki program w TV o wenezuelskich miss nastolatek, oglądałam go już bardzo dawno temu, jakieś 8 lat.

W każdym bądź razie były tam pokazane przygotowania tychze piękności do eliminacji, pokazów, sesji fotograficznych itp
Dziewczyny bardzo ładne i zgrabne, a pomimo tego miały tak rygorystycznie rozplanowane zajecia i posiłki ze masakra

Ogólnie jedno co mnie tam zaskoczyło to, to ze każdego dnia miały wypic 3 litry wody minimum, i nie w postaci herbaty czy zupy, tylko czystej wody, miało to zapobiegac wypryskom, powstawaniu cellulitu i ogólnie nawilżać skóre

A przygotowywane były przez zawodowe trenerki które, pomimo swojego wieku, wyglądały również świetnie i młodo

Moze do codziennej pielegnacji warto dodac picie duzej ilosci wody, pozwoli to na usuniecie toksyn z organizmu co bedzie miało wpływ na wygląd skóry
Stary 2008-01-22, 12:48   #339
małaPaulina
Wtajemniczenie

hm ciekawe bo ja pije od jakiś 2 lat dziennie ok 2 litrów mineralnej niegazowanej i nie dość że mam problemy z cerą to cellulit mam sporawy:|

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 13:11   #340
maddzia007
Zakorzenienie

małaPaulina jeśli picie niegazowanej wody nie wpływa na stan twojej cery to spróbuj moze pić herbatke ze skrzypu podobno pomaga usuwać toksyny z organizmu
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 13:37   #341
Agemia
Raczkowanie

Niedawno w jakiejś gazecie czytałam, że z tą potrzebą picia dużej ilości wody to zwykły mit.
Agemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 09:53   #342
Fuxia83
Zadomowienie

nie wiem czy to mit czy nie ...

Powinno sie pić dużo wody, wspomaga to funkcjonowanie całego organizmu i metabolizm...

Pije te wode juz od kilku dni dodatkowo stosuje inne domowe sposoby przeciwtrądzikowe i poprawa jest juz bardzo widoczna

jeszcze tylko blizny zostały ...
Stary 2008-01-23, 17:16   #343
effciaa16
Zakorzenienie

Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

zaczynam pic herbate z bratka. W smaku jest hmm taka niezbyt ale da się przywyknąć. Zobaczymy co z tego wyniknie. Dzisiaj kupiłam sobie mydło siarkowe. No zobaczymy.
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 20:20   #344
agulaa16
Raczkowanie

Herbate z bratka juz probowalam ale nie bardzo mi smakowala. co do mydla siarkowego to radzilabym uwazac bo jak masz cere tlusta albo mieszana to to mydlo moze wysuszyc pryszcze ale takze cala twarz. przez co bedzie sie jeszcze bardziej swiecic. tak bylo w moim przypadku...
agulaa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 20:55   #345
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

To sucha skóra się świeci?? Ja zawsze myślałam że tłusta:P

Blog zawieszony

ogwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 21:56   #346
Kerka
Zadomowienie

ja juz od tygodnia pije bratka . Zauważyłam ,że po nim szybciej włosy mi sie przetłuszczają , pryszcze w ogole nie znikneły a wręcz przeciwnie- mam wysyp na pleckach twarz tez nie zaciekawie wygląda . Zastanawiam się czy nie przerwać kuracji z bratkiem i nie spróbowac czegos innego
Kerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-24, 14:41   #347
patunia28
Przyczajenie

Smile Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Witam. Tez mialam problemy z tradzikiem. I moim zdaniem stosowanie tylu masaczek,tonikow itp tylko pogarsza sprawe i podraznia skore..
Ja wyleczylam tradzik myjac kilka razy dziennie twarz szarym mydle,przegotowana woda i rumiankiem..to wszystko. Bez zadnych antybiotykow itp. Moja twarz teraz wyglada idealnie. Nawet mam skaze bialkowa i do tego czasem musz strasznie tlustego kremu uzywac a slyszalam ze po tym tez wyskakuja pryszcze...a mnie nie. Szare mydlo,rumianek i to wszystko. Szkoda truc sie antybiotykami. Pozdrawiam.
patunia28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-24, 16:34   #348
oll
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kerka Pokaż wiadomość
ja juz od tygodnia pije bratka . Zauważyłam ,że po nim szybciej włosy mi sie przetłuszczają , pryszcze w ogole nie znikneły a wręcz przeciwnie- mam wysyp na pleckach twarz tez nie zaciekawie wygląda . Zastanawiam się czy nie przerwać kuracji z bratkiem i nie spróbowac czegos innego
ja tez tak miałam ze najpierw po bratku mnie wyspało a pozniej przez jakis czas nic no i jak sie leipiej juz zrobiło to przestałam go pic i znowu tralal nowe pryszcze

znalazłam dzis cos takiego http://www.luskiewnik.gower.pl/akneterapia2004.html strasznie dziwne mi sie wydaje choc z jednej strony fajnie bo kuracja dostosowana jest do miesiaca i skora sie nie przyzwyczja do roznych tych czyszczacych rzeczy

i jeszce mam pytanie o MA SC NAGIETKOWĄ http://ai24.pl/apteka/Podraznienia/M...d/c688/p22283/

myslicie czy na rany po syfach to chyba maoze byc dobre nie bo wiem ze moja kolezanka miała oparzenie i szybko jej to znikneło
oll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-24, 20:00   #349
bojestemtegowarta
Rozeznanie

Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
dzisiaj w aptece kupiłam (za 5,90 zł) maseczke aloesową w formie takiej nasączonej tkaniny. zawiera 100 % soku z aloe vera i według tego co jets tu napisane na opakowaniu to oczyszcza i nawilża. zawiera dodatkowo alantoinę i kompleks witamin. Maseczkę wyprodukowała firma VACO.
Moze komuś sie przyda

mam pytanie - czy orzechy (wloskie) szkodza na cerę czy nie ( wiem, wiem co zawierają i według ich składu powinny byc zbawienne dla skóry ale ja mam hopla na punkcie zdrowego odzywiania i przegladalam mnóóóóóóóóóóstwo artykułów na temat co sie powinno jeśc a czego nie przy tradziku i czesto wymieniane były orzechy.) już sama nie wiem....

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2008-01-29 o 12:34
bojestemtegowarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-25, 11:40   #350
Fuxia83
Zadomowienie

A stosował ktoś kropelki PSORINOHEEL?

Czytałam troche recenzji i podobno pomagają

A tak wogóle to chyba znalazłam swoją przyczyne trądziku, myśle ze to moje tabletki antykoncepcyjne, biore je już 2 miesiace i cera mi sie nie poprawiła a nawet bardzo pogorszyła, najgorsze jest to ze zostało mi jeszcze 5 tabletek brrrr... dopiero bede mogła zmienić na inne

dlaczego orzechy miały by mieć zły wpływ na trądzik, przecież zawierają mnostwo witamin, składników mineralnych i dobrych tłuszczy

moga szkodzic tym osobom które są na nie uczulone, lub jesli zauwazysz ze po zjedzeniu orzechów wyskoczyly ci pryszcze to ich nie jedz

nie da sie ustalić dla kazdej osoby idealnej metody leczenia

Kazdy reaguje inaczej na poszczególne medykamenty, jedzenie itp

Musisz sama obserwowac swoj organizm

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2008-01-29 o 12:33
Stary 2008-01-25, 15:13   #351
Achilles
Przyczajenie

Witam Wszystkich!
Przeczytałem każdego posta na tym forum i albo nie zauważyłem albo tego nie było. Mianowicie mój dermatolog przepisał mi taką maść po której widać zdecydowane poprawy już po krótkim czasie używania. Jest to maść zawierająca antybiotyk i nazywa się DUAC GEL ja płaciłem za to 32 złote. Naprawdę mi pomaga
Achilles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 13:46   #352
kasia1480
Raczkowanie

Ostatnio bardzo duzo czytałam na temat trądziku i wyczytała ze tradzik moze być hormonalny ale tez i może to byc gronkowiec, wyczytałam że warto zrobic wymaz twarzy aby wykluczyc ta ostatnia wersje, byłam u mojej poani dermatolog a ona powiedziałam mi ze to nie jest konieczne bo to jest tradzik mołodzieńczy ale skąd ona moze wiedziec co to jest dokładnie bez zrobienia dokładniejszych badań . Lecze sie juz bardzo długo i zauwazyłam ze nic nie pomaga, aż do pewnego momenu kiedy wziełam augumentin byłam wtedy chora na zatoki, i ku mojemu zdziwieniu tradzik zniknał byłam barzo zdziwiona co ma lek na zatoki do tradziku. Wpisałam ten lek do wtszukiwarki w google i natknełam sie na forum gdzie jest napisane ze lekarze czesto przepisuja ten lek na gronkowca który moze spowodować tradzik. Naprawde warto poczytac http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3323730 w środe jade zrobic wymaz twarzy prywatnie 45 zł ciekawe czy to gronkowiec czy tradzik młodzieńczy.Lepiej zyby było to drugie.
kasia1480 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 13:52   #353
kasia1480
Raczkowanie

W moim przypadku byłam u kilku lekarzy dermatologów i kazdy podchodzi do tego 'olewajaco'. Jak sami nie bedziemy doszukiwać sie czym jest spowodowany tradzik to sie nigdy nie dowiemy i bedziemy miec tradzik bardzo bardzo długo. Chyba ze ktos ma szczescie i ma naprawde dobrego dermatologa, a o takich ciezko.
kasia1480 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 15:37   #354
syn777
Przyczajenie

witam.
ja używam kremu na noc z krzemem.
jest bardzo skuteczny, lecz trzeba uważać bo po dłuższym czasie stosowania wysusza bardzo skórę.
nie wiem czy wszędzie można go dostać ale krem nazywa się
'krem do cery trądzikowej z krzemem' z serii '20/20'
małe białe okrągłe pudełeczko.
pozdrawiam,
natalia.
syn777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 09:51   #355
patunia28
Przyczajenie

Arrow Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

Cytat:
Napisane przez agulaa16 Pokaż wiadomość
Herbate z bratka juz probowalam ale nie bardzo mi smakowala..
masz problem...ze ci nie smakuje...moim zdaniem powinnas sie bardziej twarza przejmowac niz czy ci bratek samkuje czy nie jak bedziesz tak wybrzydzac to sie nigdy pryszczy nie pozbedziesz
patunia28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-27, 12:56   #356
bojestemtegowarta
Rozeznanie

Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.

jejku, sory, nie zauważyłam że mi sie tyle razy wysłało.
To moze ja dodam coś od siebie. Pijcie ziele krwawnika z łyżeczka miodu ( przepis z ksiązki na temat własciwości miodu.) Miód działa antybakreryjnie i bakteriobójczo. Mozna także robic mieszanki - np. krwawnik,pokrzywa,bratek, nagietek.
Mam taka herbatke ekologiczną polecana przy trądziku i w jej skład wchodzą nastepujące zioła :
ziele krwawnika, uczepu, rzepiku, owsa, pokrzywy, rdestu ptasiego, korzeń łopianu, mniszka, kłacze perzu.
bojestemtegowarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-28, 11:35   #357
Fuxia83
Zadomowienie

juz kolejna osoba zachwala miód przy trądziku ja czesto też nim sobie dosładzam ale przy wysokich temperaturach miód traci swoje cenne właściwości trzeba o tym pamietać !!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 12:37   #358
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogwiazdka Pokaż wiadomość
To sucha skóra się świeci?? Ja zawsze myślałam że tłusta:P

Tak - wbrew popularnej opinii CHodzi tu o skórę odwodnioną. Prawda jest że kiedy myjemys kórę częsti i/lub agresywnymi preparatami, niszczymy jej płaszcz ochropnny. Skóra wtedy chce go szybko odbudować i zaczyna się mocniej przetłuszcać. Wtedy my ją jeszcze częściej myjemy, a ona jeszcze bardziej się przetuszcza. Efekt? Pryszcze, łojotok, uczucię sciągnięcia i pieczenie skóry. Wg mnie 50% przypadków trądzika to włąśnie wysuszenie i katowanie skóry zbyt agresynymi preparatami "pielęgnacyjnymi". Przejście na łągodne preparaty - takei np dla alergików przynosi zazwyczaj dużą poprawę.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-29, 13:23   #359
Fuxia83
Zadomowienie

Ja również uważam ze mycie i smarowanie skóry wysuszającymi preparatami powoduje trądzik szkoda tylko ze nie czytałam tego forum 13 lat temu kiedy zaczęły sie u mnie pojawiac pierwsze oznaki trądziku a rodzice kazalli mi sie smarować spirytusem ugh
Stary 2008-01-29, 13:44   #360
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fuxia83 Pokaż wiadomość
Ja również uważam ze mycie i smarowanie skóry wysuszającymi preparatami powoduje trądzik szkoda tylko ze nie czytałam tego forum 13 lat temu kiedy zaczęły sie u mnie pojawiac pierwsze oznaki trądziku a rodzice kazalli mi sie smarować spirytusem ugh

Wieki temu, bedąc w podstawówce, dermatolog też mi kazał smarowac sie spirytusem, a potem na to maścia cynkową. Profesjonalizm pełną gębą. Pewnie dalej tak przepisuje
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości