![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
no to musze sprobować tą cebule, moze pomoze cos na wulkany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Zaczynam walke od nowa!!!!
Cytat:
a poza tym to zaszkodzi na naczynka;/ wiec lepiej zrezygnowac, bo mozna sobie buzie zniszczyc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Przyczajenie
|
Cebula....
jesli wyprobuje ten sposob z cebula to napiszcie mi na prvie rezultaty oki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja tez postanowiłam sprobować z tą cebulą, przecieram twarz dopiero od wczoraj i wiem, że to za krótko. tak szczerze mówiąc wątpię żeby to pomogło, ale cóż, warto spróbować ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie dotyczące toniku z cytryny
![]() On mi bardzo ściąga cerę i ona jest... no cytrynowa XD wiec kwaśna. Czy ja mam go zmyć? Jak tak to po jakim czasie. Kurcze... moje życie się zmienia przez wizaz ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
ja próbowałam cebuLę, no noc.. aLe rano tak śmierdziaŁam, i nie zŁo się pozbyć tego zapachu.. ;/
także zrezygnowaŁam z tego sposobu..
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
Ciekawy sposob z ta cebula. musze sprobowac. ale ta cebula ma byc surowa???
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
ostatnio przypomnial mi sie taki program w TV o wenezuelskich miss nastolatek, oglądałam go już bardzo dawno temu, jakieś 8 lat.
W każdym bądź razie były tam pokazane przygotowania tychze piękności do eliminacji, pokazów, sesji fotograficznych itp Dziewczyny bardzo ładne i zgrabne, a pomimo tego miały tak rygorystycznie rozplanowane zajecia i posiłki ze masakra Ogólnie jedno co mnie tam zaskoczyło to, to ze każdego dnia miały wypic 3 litry wody minimum, i nie w postaci herbaty czy zupy, tylko czystej wody, miało to zapobiegac wypryskom, powstawaniu cellulitu i ogólnie nawilżać skóre A przygotowywane były przez zawodowe trenerki które, pomimo swojego wieku, wyglądały również świetnie i młodo Moze do codziennej pielegnacji warto dodac picie duzej ilosci wody, pozwoli to na usuniecie toksyn z organizmu co bedzie miało wpływ na wygląd skóry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Wtajemniczenie
|
hm ciekawe bo ja pije od jakiś 2 lat dziennie ok 2 litrów mineralnej niegazowanej i nie dość że mam problemy z cerą to cellulit mam sporawy:|
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
małaPaulina jeśli picie niegazowanej wody nie wpływa na stan twojej cery to spróbuj moze pić herbatke ze skrzypu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Niedawno w jakiejś gazecie czytałam, że z tą potrzebą picia dużej ilości wody to zwykły mit.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
nie wiem czy to mit czy nie ...
Powinno sie pić dużo wody, wspomaga to funkcjonowanie całego organizmu i metabolizm... Pije te wode juz od kilku dni dodatkowo stosuje inne domowe sposoby przeciwtrądzikowe i poprawa jest juz bardzo widoczna ![]() ![]() jeszcze tylko blizny zostały ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
zaczynam pic herbate z bratka. W smaku jest hmm taka niezbyt ale da się przywyknąć. Zobaczymy co z tego wyniknie. Dzisiaj kupiłam sobie mydło siarkowe. No zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Herbate z bratka juz probowalam ale nie bardzo mi smakowala. co do mydla siarkowego to radzilabym uwazac bo jak masz cere tlusta albo mieszana to to mydlo moze wysuszyc pryszcze ale takze cala twarz. przez co bedzie sie jeszcze bardziej swiecic. tak bylo w moim przypadku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Wtajemniczenie
|
To sucha skóra się świeci?? Ja zawsze myślałam że tłusta:P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
ja juz od tygodnia pije bratka . Zauważyłam ,że po nim szybciej włosy mi sie przetłuszczają
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. Tez mialam problemy z tradzikiem. I moim zdaniem stosowanie tylu masaczek,tonikow itp tylko pogarsza sprawe i podraznia skore..
Ja wyleczylam tradzik myjac kilka razy dziennie twarz szarym mydle,przegotowana woda i rumiankiem..to wszystko. Bez zadnych antybiotykow itp. Moja twarz teraz wyglada idealnie. Nawet mam skaze bialkowa i do tego czasem musz strasznie tlustego kremu uzywac a slyszalam ze po tym tez wyskakuja pryszcze...a mnie nie. Szare mydlo,rumianek i to wszystko. Szkoda truc sie antybiotykami. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() znalazłam dzis cos takiego http://www.luskiewnik.gower.pl/akneterapia2004.html strasznie dziwne mi sie wydaje choc z jednej strony fajnie bo kuracja dostosowana jest do miesiaca i skora sie nie przyzwyczja do roznych tych czyszczacych rzeczy i jeszce mam pytanie o MA SC NAGIETKOWĄ http://ai24.pl/apteka/Podraznienia/M...d/c688/p22283/ myslicie czy na rany po syfach to chyba maoze byc dobre nie bo wiem ze moja kolezanka miała oparzenie i szybko jej to znikneło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
dzisiaj w aptece kupiłam (za 5,90 zł) maseczke aloesową w formie takiej nasączonej tkaniny. zawiera 100 % soku z aloe vera i według tego co jets tu napisane na opakowaniu to oczyszcza i nawilża. zawiera dodatkowo alantoinę i kompleks witamin. Maseczkę wyprodukowała firma VACO.
Moze komuś sie przyda ![]() mam pytanie - czy orzechy (wloskie) szkodza na cerę czy nie ( wiem, wiem co zawierają i według ich składu powinny byc zbawienne dla skóry ale ja mam hopla na punkcie zdrowego odzywiania i przegladalam mnóóóóóóóóóóstwo artykułów na temat co sie powinno jeśc a czego nie przy tradziku i czesto wymieniane były orzechy.) już sama nie wiem....
uparcie i skrycie Ah,życie,kocham cię, kocham cię,kocham cię nad życie![B][COLOR=Blue] Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-01-29 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
A stosował ktoś kropelki PSORINOHEEL?
Czytałam troche recenzji i podobno pomagają A tak wogóle to chyba znalazłam swoją przyczyne trądziku, myśle ze to moje tabletki antykoncepcyjne, biore je już 2 miesiace i cera mi sie nie poprawiła a nawet bardzo pogorszyła, najgorsze jest to ze zostało mi jeszcze 5 tabletek brrrr... dopiero bede mogła zmienić na inne dlaczego orzechy miały by mieć zły wpływ na trądzik, przecież zawierają mnostwo witamin, składników mineralnych i dobrych tłuszczy moga szkodzic tym osobom które są na nie uczulone, lub jesli zauwazysz ze po zjedzeniu orzechów wyskoczyly ci pryszcze to ich nie jedz nie da sie ustalić dla kazdej osoby idealnej metody leczenia Kazdy reaguje inaczej na poszczególne medykamenty, jedzenie itp Musisz sama obserwowac swoj organizm Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-01-29 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich!
Przeczytałem każdego posta na tym forum i albo nie zauważyłem albo tego nie było. Mianowicie mój dermatolog przepisał mi taką maść po której widać zdecydowane poprawy już po krótkim czasie używania. Jest to maść zawierająca antybiotyk i nazywa się DUAC GEL ja płaciłem za to 32 złote. Naprawdę mi pomaga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Ostatnio bardzo duzo czytałam na temat trądziku i wyczytała ze tradzik moze być hormonalny ale tez i może to byc gronkowiec, wyczytałam że warto zrobic wymaz twarzy aby wykluczyc ta ostatnia wersje, byłam u mojej poani dermatolog a ona powiedziałam mi ze to nie jest konieczne bo to jest tradzik mołodzieńczy ale skąd ona moze wiedziec co to jest dokładnie bez zrobienia dokładniejszych badań
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
W moim przypadku byłam u kilku lekarzy dermatologów i kazdy podchodzi do tego 'olewajaco'. Jak sami nie bedziemy doszukiwać sie czym jest spowodowany tradzik to sie nigdy nie dowiemy i bedziemy miec tradzik bardzo bardzo długo. Chyba ze ktos ma szczescie i ma naprawde dobrego dermatologa, a o takich ciezko.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Przyczajenie
|
witam.
![]() ja używam kremu na noc z krzemem. jest bardzo skuteczny, lecz trzeba uważać bo po dłuższym czasie stosowania wysusza bardzo skórę. nie wiem czy wszędzie można go dostać ale krem nazywa się 'krem do cery trądzikowej z krzemem' z serii '20/20' małe białe okrągłe pudełeczko. ![]()
![]() |
#355 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
jejku, sory, nie zauważyłam że mi sie tyle razy wysłało.
To moze ja dodam coś od siebie. Pijcie ziele krwawnika z łyżeczka miodu ( przepis z ksiązki na temat własciwości miodu.) Miód działa antybakreryjnie i bakteriobójczo. Mozna także robic mieszanki - np. krwawnik,pokrzywa,bratek, nagietek. Mam taka herbatke ekologiczną polecana przy trądziku i w jej skład wchodzą nastepujące zioła : ziele krwawnika, uczepu, rzepiku, owsa, pokrzywy, rdestu ptasiego, korzeń łopianu, mniszka, kłacze perzu.
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
juz kolejna osoba zachwala miód przy trądziku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Tak - wbrew popularnej opinii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
Ja również uważam ze mycie i smarowanie skóry wysuszającymi preparatami powoduje trądzik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieki temu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.