![]() |
#3571 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
Papryczka ja karmię tylko piersią i od dwóch tygodni próbuję podawać Rafałkowi słoiczki. Metodą prób i błędów widzę co mu smakuje a co nie. Już nawet deserek potrafi ładnie zjeść łyżeczką, na razie niewiele, maksymalnie 3 czubate łyżeczki. Tak więc jeszcze żadnego karmienia nie zastąpiłam stałym posiłkiem, bo na razie nie chce dużo jeść takiego jedzonka. Teraz próbuję przekonać go do butelki na nowo, jak był mniejszy pił z niej herbatkę a teraz nic nie chce z butelki.
Amika udanego wypoczynku i spokojnej podróży. |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Wtajemniczenie
|
papryczko ja tez karmie piersią i od jakiegos miesiąca wprowdziłam papke jarzynową (ziemniaczek+marchew+piet ruszka+pół łyżeczki masełaka i pół łyżeczki kaszki mannej).
z tym zastępowaniem posiłków to wszystko zalezy ile mała zje zupki, jak dużo to po jakiejs pół godz, daje jej herbatke żeby jej sie nie chciało pić, i cycus dopiero za ok 2 godzinki, wtedy gdy ładnie zje zupke to oddciągam mlecvzko i mroże. A jeśli zje mało zupki i widze że jest głodna to cycuś za jakieć poł godz, po zuppce, czytałam że nie powinno sie od razu po posiłku dawac piersi. zupke robie sama, mam własny ogródek. czasem przed południem zje tarte jabłuszko miedzy karmieniami. Karmie co 2,5 - 3 godz. amika - miłej podrózy i udanego wypoczynku ja byłam wczoraj w realu i kupiłam dwie pary body ze skarpetko - butkami, z disney'a za 10 zł szt. dośc dobra bawełna, wziełam na 80 bo jakos takie male mi się wydawały, w domu okazało sie że są dobre ![]() chciuałam wkleić jakieś zdjęcia ale tz czyści dysk i je gdzieś zgrał tylko jeszcze nie wiem gdzie uciekam, miłej niedzieli a u nas upal ![]()
#3573 |
Rozeznanie
|
kupiłam kombinezon z coccodrillo na 74 jest jednoczęściowy ale na 2 zamki i rozpina się do stópek. małej ślicznie, do tego czapa rtaka fajna z uszami.
#3574 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny, ja tylko tak szybko- po przysiedze wrocilismy do domu i maz ma przepustke az do srody- nadrabiamy zaleglosci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Konto usunięte
|
a ja wklejam aktualne zdjęcia i spadam, szykuje kąpiel
![]() aha zapomniałam Wam ostatnio napisać, Ignaś waży 8800 coś tam ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2008-09-07 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Rozeznanie
|
moja dzis okropnie marudna..mysle ze to zeby ale to juz trwa 2 tyg...zeby wrescie wyszly..
emilka na poczatku nie tolerowala wiecej niz 3-4 lyzeczki zupki ale w ciagu tyg,poltorej doszlysmy do calego sloiczka i dopiero wtedy zastapil nam jedno karmienie..wczesniej bylo tak ze najpierw zupka a pozniej reszte piersia..szybko jej zupki posmakowaly ![]() najpierw dawalam tylko warzywne tzn ziemniak i marchewka a pozniej jarzynkowa itd.po 1 mcu dostala deserek tzn jablko,gruszki williamsa i morelka,brzoskiwnka (uwielbia te)po mcu zupek warzywnych wprowadzilismy miesko ![]() i na chwile obecna mamy deserek rano,potem piers,zupka miesna,piers,warzywka i wieczorem i w nocy piers...w sumie zostalo6-7 karmien i jest ok ![]() ignas przekochany i moj tz twierdzi ze troche do naszej emilki podobny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Rozeznanie
|
aha,pisalyscie gdzies wczesniej ze pododawalyscie sie na naszej klasie,jak ja mam was znalezc? tak bym chciala miec was w znajomych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Wtajemniczenie
|
teso - dobrze, że już lepiej - ależ ten Ignaś duży!
amika - wypoczywaj! A gdzie dokładnie mieszkają Twoi rodzice, jeśli można wiedzieć ![]() susola- nadrabiajcie te zaległości ![]() Ja zaczynam wprowadzać nowe pokarmy za tydzień - jak Milenka skończy pół roczku ![]() ![]() Na razie jest na piersi i nie wygląda na to, by jej było mało, bo (muszę się pochwalić ![]() ![]() ![]() U nas dziś był wielki upał, mąż w pracy, więc zabrałam dzieci nad wodę. Marcel się non-stop moczył - wiadomo. A i Milenka bardzo rwała się do wody - moczyła nóżki, chichrała się przy tym na głos i chlapała (z moją pomocą) Marcela. Mała bardzo lubi wodę, - jak zobaczy wannę to też się strasznie cieszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do jedzenia to najlepiej podawać po kolei najpierw warzywa potem owoce. zacznij od posiłków jednoskładnikowych czyli sama marchewka samo jabłuszko. potem dwuskładnikowe itd. polecam ziemniaczki z dynią i jabłko z marchewką. aleks za tym pzrepada. po ok 3 tyg wproawadznia stałego jedzonka dałam aleksowi też miesko. nie widzę zeby jakos sie za nim zabijał a wręcz przeciwnie, je z musu bardziej woli same warzywa albo owoce. ja daje rano deserek owocowy po rannym karmieniu, potem koło południa obiadek i przed samą kąpielą kaszkę. daję aleksowi posiłki pomiędzy karmieniami piersią czyli ok 1-1,5 godziny po ostanim cycu i przed kolejnym, obserwuję go po prostu kiedy mu kolejny cyc potrzebny. po egzaminach zostaliśmy jeszcze jeden dzień w warszawie bo mieliśmy iść na zakupy ale TZ się wykrecil i tyle marudził ze nie poszliśmy ![]() ![]() ja powoli dochodze do siebie psychicznie chociaz przez ta chorobe jestem okropnie nerwowa.wszystko mnie wkurza. mam nadzieje ze teraz sobie odpoczne troche. w piatek TZ wyjezdza, ale juz tak tego nie przezywam. musze sobie dac rade sama jak zwykle. w planach mam co tygodniowy wypad do rodzicow na weekend bo w piatki beda proby zespolu, szykujemy sie do koncertu z okazji 20 lecia istnienia zespolu. jako byly czlonek tez moge wystapic wiec oczywiscie zaraz skorzystalam z okazji i znowu tancze. bardzo mnie to odpreza i swietnie sie czuje wsrod starych znajomych z zespolu, wiekszosc ma juz dzieci i rodzimy a wyglupiamy sie na probach jak nastolatki ![]() co do dzaidkow to aleks ma dobry kontakt z nimi. tesciu jest najbardziej asekuracyjny bo najchetniej mlodego trzymalby tylko na kolanach. ale widze ze zaczal sie troche wiecej nim interesowac. a do tesciow mowie mamo i tato. wiedzialam juz przed slubem ze oni innej formy nie uznaja i bylaby to dla nich obraza gdybym tak nie mowila. pierwszy raz ledwo mi to przeszlo pzrez gardlo ale teraz juz ok. mojemu TZ tak samo. teraz jestem w domku i wreszcie mam calodoby dostep do neta z kazdego miejsca w mieszkaniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
czesc wszystkim
![]() Marcelinko jestem pod wrazeniem umiejetnosci twojej corci -super! ![]() a moja własnie od wczoraj obgryza sobie paluszki u nog ![]() ![]() mam problem - bo mała od wczoraj nie chce jesc ![]() ![]() ![]() a dzis pogoda dopisała -bylismy na koncercie Feel - jej ale było superowo! mała to istna FEELomanka ![]() ![]() a pozniej polazilismy jeszcze troche po rynku-spotkałam tylku znajomych -kolezanke co za tydzien rodzi hihihi stwierdzila ze jeszcze musi do mnie przyjechac przed rozdwojeniem -mam tylko nadzieje ze ja nie łapnie akurat jak bedzie u mnie na pogaduchach ![]() pojechalabym tez gdzies nad wode ![]() ![]() ide spac ![]() DOBRANOC ![]()
#3581 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
dzieciaczki urocze
![]() w koncu mam chwile zajrzec... zdalam swoje prawo jazdy wiec super czekam aby na odbior blankiecika ![]() chodze na areobik 2 x w tyg plus raz sama cwicze wiec troche robie i dla siebie ![]() a moja mala no nie wiem co by tu napisac.. bo chyba niewiele sie zmienilo, z tym ze rosnie drepta mi po calym pokoju ![]() widze ze calkowicie macie przerobione wozeczki na spacerowki, kurcze i ja chyba musze... moja siedzi co prawda ale sie troche na boki chybocze ze tez nie wpadlam zeby ja w pasy zapiac ![]() a tak piszecie ze lubia sluchac muzyki, moja kocha " m jak milosc" ![]() ![]()
#3583 | |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny.Nie było mnie kilka dni,bo TŻ miał urlop i nie bardzo mogłam dostac się do komutera,a poza tym przez cały weekend gdzieś kursowaliśmy.
Niestety stało się!!!!!Olo spadł w nocy z łóżka.Już Wam kiedyś pisałam,że ja śpię z brzegu,od strony głowy mamy zagłówki,a w nogach jest tylko niewielka szpara pomiędzy łóżkiem ,a grzejnikiem.Wydawało mi się,że nie ma takiej możliwości kiedy ja śpię z brzegu,a jednak.Obudził się w nocy,bo położyłam Go dosyc wczesnie spac i zaczął wędrówki po całym łóżku(widziałam,że się obudził i na chwilę zamknęłam oczy, chyba jednak to nie była,chwila.)Słyszę płacz -otwieram oczy a Jego nie ma .Wyobraźcie sobie ,że wpadł właśnie w tą niewielką szparę i znalazłam Go pod grzejnikiem.Chyba Mu się nic nie stało,bo długo nie płakał i nie znalazłam,żadnego guza.Doigrał się-zaczynamy spanie w łóżęczku. Cytat:
Widziałam,że piszecie o dziadkach.Ja do swojego teścia mówię TATO,co do teściowej to nie utrzymujemy kontaktów(pewnie juz wie,że ma wnuczka,ale skoro syna nie widziała 8 lat to i do wnuka jej nie tęskno).Olo uwielbia gadac do mojego teścia(jak Go widzi to buzia MU się nie zamyka).U moich rodziców jesteśmy praktycznie co drugi dzień,bo mieszkamy w jednym mieście.Niestety po wizytach u dziadków mój Syn staje się nieznośny(bo noszony cały czas na rekach). Ray jak ja Ci zazdroszczę tych aerobików,bo ja nie często ruszam się zdomu bez mojego Ogona(wiadomo karmienie piersią,a Olo nie toleruje butelki). kasiu słoneczko-powrotu do zdrowia życzę marcelina u mojego z zębami podobnie(pustka)choc od 4 miesiąca się slini i pcha wszystko do buzi Olo coraz szybciej chodzi na czworaka(wczoraj w kilka sekund znalazł się pod stołem,a to ładny kawałek drogi z miejsca w którym siedział na dywanie) muszę kończyc,bo jakaś Beksa uczepiła mi się nogi i płacze ![]()
http://www.bobasy.pl/ulab,17606,film.html http://suwaczki.maluchy.pl/li-19914.png http://pierwszezabki.pl/s/suwaczek_3453202.png?43657 Edytowane przez ula b Czas edycji: 2008-09-08 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Raczkowanie
|
musiałam edytowac odpowiedź,bo narobiłam tyle błędów,że trudno było cokolwiek przeczytac.
teso-Ignaś ma buźkę śliczną jak u dziewczynki ![]() madabell ta Twoja Majeczka to ślicznotka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Wtajemniczenie
|
hello
kasia - słoneczko - duzo zdrówka, ja tez zauważyłam że jak mam niewielki katar to Majka też ![]() Ray - gratulacje, ja tez od ładnych paru lat przymierzam się do zrobienia prawka ale jakoś tak mi schodzi... , no i podziwiam Cię że chce ci się ćwiczyć adatko u nas pare tygodni temu tez był feel - ale niestety nie miesliśmy z kim małej zostawić,a zabrać jej nie moglismy bo koncert zaczynał sie po 20, tez ich lubie marcelinko- moja tez juz ładnie wstaje, jak ja się modciągnie z płaskiego do siadu to od razu podwija nóżki i ciagnie się do góry do wstawania. spręzynko - juz wysłałam ci zaproszenie do nk, najłatwiej poznać nas po dzieciaczkach ![]() ula b, współczuje, musiałas sie nieżle wystraszyć , dobrze że nic się nie stało. Maja dzis od rana świruje, może przez pogodę ![]() ![]()
#3586 | |
Zadomowienie
|
Jejku!
Od paru dni próbuję cos napisać ale kończy się tylko na czytaniu, no i mnóstwo spraw, mały się budzi i tak w kółko. Nie wiem czy spamietałam co miałam napisać... Ale do rzeczy. Ja do teściów odzywam się bezosobowo albo "per pan, pani", bo mi nie zaproponowali jak mam się do nich zwracać, a w sumie to od nich powinna wyjść inicjatywa. Głupio bedzie jak niedługo moje dziecko się zapyta dlaczego do jego dziadka mówię "pan" Z teściami mam dobry kontakt, są w porządku. Cytat:
Rozumiem, ze wracasz do pracy, ale ułóż sobie tak plan dnia aby dziecko rano i wieczorem dostawało twoją pierś jak jesteś w domu a w międzyczasie posiłki stałe, a picie łyzeczką, kubeczek niekapek. Jesli chodzi o nowe posiłki to tak jak pisała Kasia sloneczko wprowadzamy jednoskładnikowe i po trochu. Ja zaczęłam marchewką, 3 razy, przerwa 3 dni, potem jabłko i to samo, potem zupka jarzynowa itd. W międzyczasie do mleka dosypywałam stopniowo kleik ryzowy. A teraz mój szkrab wsuwa aż mu się uszy trzęsą. A jak wyglada u Was plan dnia i jakie ilości podajecie? Mój mleka pije mniej niż zalecają na jego wiek ale przybiera na wadze i widocznie tak ma. A oto nasz plan dnia. 00.00-00.30 mleko 180 ml 4.30- 5.00 mleko 150 ml 9.00 kleik ryzowy na wodzie lub kukurydziany lub kaszka ryżowa 30 ml wymieszana z 1/3 słoiczka deserku 11.00-12.00 mleko 120 ml z 2 łyżkami kaszki ryżowej lub kleiku kukurydzianego 14.00- zupka jarzynowa cały słoiczek 17.00- 1/2 deserku 19.00 - kaszka mleczno-ryżowa 120 ml na gęsto albo na rzadko z kaszką ryżową, zależy od humoru czy chce jeść łyżeczką kąpiel i spanie Z tym przesypianiem całych nocy to na pewno nie u mnie, głodomór najwięcej zjada w nocy, próbowałam go oszukiwać wodą do picia lub smoczkiem, nie da rady, budził sie po godzinie i wył, ze chce jeść, więc Tracy Hogg może się wypchać. Kasia sloneczko zdrowiej!!! Dzieciaczki śliczne, przesyłam buziaczki!
![]() |
#3587 |
Rozeznanie
|
Kasiu, zdrowiejcie szybko!!
Ula, nie zazdroszczę, na pewno nieźle się wystraszyliście. bandola, super, że już tak macie unormowany dzień, my jesteśmy mocno w trakcie ustalania pewnych zwyczajów- generalnie wszystko zależy jak agata wstanie. adatko, nie martw się tym brakiem apetytu, w końcu Marcelinka to spora babka, więc jak mniej zje nic jej nie będzie, z wagą i tak będzie w normie. to pewnie ząbki... w nocy też karmię 2 razy, na siłę staram się nie spać i odkładać małą do łóżeczka po jedzeniu, żeby mi właśnie nie spadła z łóżka, ale czasem budzę się po 2 godzinach ![]()
#3588 |
Zakorzenienie
|
madabell -wiesz jak jest ,kazdy ma inny gust
![]() chociaz raz na poł roku mogłam sie odchamic ![]() co do Marcelki to nadal nie chce jesc (udało mi sie dac teraz na spiaco) -dzis przynajmniej w nocy zjadła ze 4 razy -zreszta ja dzis cała noc nie spalam-nie mogłam zasnac a jak mi sie udało to przyszła taka burza ze wstałam z łózka i czekałam az minie-po tej ostatniej bardzo sie boje ,zwłaszcza ze mieszkmy na poddaszu-wiało podobnie jak wtedy i grad tak walił o blache ze nie wiedzialam co sie robi-az Marcelka sie obudziła. ide bo marudzi ![]()
#3589 |
Zakorzenienie
|
juz sie uspiła...
gosika ,madabell moze macie racje ze to przez zabki i przez to własnie odwraca głowe i nie chce łapac cyca bo ja boli czy swedzi ,zreszta nic nie chce -chciałam jej dac kaszke z malinami ale zjadła moze dwie łyzeczki i pozniej juz pluła. jak sie obudzi to jej dam brzoskwinke -zobacze co zrobi bo to bedzie nowy smak -mam nadzieje ze jej posmakuje. zagladalam jej do buzki to ma juz bardzo zaznaczone te dolne dziasełka az czerwone i co z tego jak to trwa juz z miesiac i nic sie nie wyzyna. ide zjesc obiad puki mała spi aha zapomniała -wklejam fotki z wczoraj ![]()
#3590 |
Konto usunięte
|
Dzięki za komplementy w imieniu Ignasia
![]() raport z dnia dzisiejszego - byliśmy u lekarza, Ignaś wygląda zdrowo jak rybka tylko te kupy - dzisiaj były już 3, z tego 1 biegunkowa ![]() a ze mnie jest gapa jakich mało - podałam dzisiaj małemu deserek owocowy - zgadnijcie jaki ???!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2008-09-08 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja nie przesypia, ale karmie ja raz w nocy. zwykle tak okolo 4-ej, ale bywa, ze po 3-ej albo (jak dzis) o 5-ej. to nie znaczy, ze nie wybudza sie wczesniej. otoz tak, np. dzis przed polnoca i pozniej po 2-ej. wtedy daje smoczek, albo popic i tyle. zwykle mala usypia, czasem jednak sie mecze zeby ja ponownie uspic. z czasem chcialabym tez to jeddno karmienie wyeliminowac. ale jeszcze nie teraz. Cytat:
(moja lubi psikanie do noska i fride, hehe. ale nie wiem jak reagowalaby podczas choroby..., tfu, tfu!!) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
miedzy 8 a 8.30, miedzy 11 a 11.30, miedzy 14 a 14.30, miedzy 17 a 17.30, ostatnie o 20, a w nocy tak, jak pisalam, okolo 4, ale tu juz wieksze wahania, bo zalezy o ktorej sie obudzi. jeszcze mam pystanie o ten gluten: w jakiej formie podajecie??? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Już odespałam nasze wojaże ![]() W końcu idzie Hani pierwszy ząbek (moja dorosła dziewczynka). Jestem miło zaskoczona bo mała pięknie to znosi ![]()
#3593 |
Zakorzenienie
|
czersc dziewuszki
janie wiem co wy z tymi ząbkami ![]() ![]() mimo, ze mala jest przeziebiona to jest wesola i ma w miare apetyt, nie zjada wszytskiego, ale tak 150 zje... moze mniej, tylko, ze najlepiej ją nosic a ja dostalam rano okres i to jest ten jeden z najgorszych, strasznie mnie bioli brzuch, podbrzusze, plecy i wzielam 2 apapy ale nie pomogly.... jest mi zle, a tu ona wola zeby ją nosic... troche ponosze i musze odkladac bo te plecy nie wytrzymują.... wczoraj tez mialysmy przygode w cviagu dnia, ja jadlam jablko i ona sie na nie gapila strasznie no to jej poskrobalam troszke, tesiowa ja trzymala a ja jej dalam troszke nagle zaczela miec odruchy wymiotne i puscila spawa na podloge na dlugosc metra, prawie ohaftala telewizor... juz jej wiecej nie dam jablka... ja nie wiem jak to u as bedzie z tymi nowymi posilkami, ona nic nie chce jak jej daje troszke, to nie wi co robic z tym jedzeniem albo ma odruchy... dominikowa, co do dzieci i przesypiania nocek... hmmm moja np przesypia, takze to chyba nie zalezy od wieku, tylko od dziecka, znam 3 latka ktory 2 razy w nocy sie budzi a moja od 2 m-cy spu cale noscki (poza wyjatkami, jak ten ze jest chora i to traczej ja ja busdze zeby psiknąc do nosdka) kasiu wiem co masz treraz, zycze zdrowka ![]() ja tez nie lubie feel ![]() ![]() dostalam od tescuiowej kurteczke dla Hani, niby na 80 cm ale ma pikowane rekawki i ledwo sie mala miesci jak ma same body z dlugim, a co dopiero jak bedzie miec sweter czy cos grubszego, dlatego mam paragon i mam sobie wymienic na wieksza, ale ja chyba dorzuce kase (bo ta kosztowala 35 zł ![]() ![]() ![]() ![]() ok ide polezec bo brzuch sie we znaki daje.... jak tylko sie okres skonczy to ide do gina, trzeba sie zaczac zabezpieczac bo co ja ostatnio przezywal;am zmyslac ze to ciaza to koszmar!!! m,az sie doviera ale ja go odganiam, probowlaismy z gumkami ale nie dalo rady, beznadzieja i tyle, wiec teraz poczekamy az mi ginek czegos nie da. Lece papap |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanie, robiłyscie koszki na własnym mleku, jeśli tak to w jaki sposób i jakie kaszki śa najlepsze, nie chce małej dawać mleka modyfikowanego, a może sa kaszki do których nie ttrzeba mleka sztucznego.
w piątek musze wyjechac i nie bedzie mnie prawdopodobnie ponad 8 godz, mam zamrożóne mleczko ale chciałabym sie jeszcze ubezpieczyć bo te autobusy to strasznie róznie jeżdżą ![]()
#3595 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze wklejam kilka fotek, bo dawno nie bylo, Hania ze swoją lalą (macie lale??) z misecka w kpilei, z jabluszkiem, jej sliczne dlugie rzeski i piekna stópka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Raczkowanie
|
W końcu nadrobiłam czytanie
![]() Marcelinko, gratuluję Milence nowych umiejętności ![]() Adatko dla Was także gratulacje umiejętności obgryzania paluszków ![]() Kasiu życzymy Wam szybciutkigo powrotu do zdrowia W sob i niedz mieliśmy gości męza siostra ze swoim mężem+ dziecko, Zuzia, 1,5 roku no i było bardzo wesoło ![]() ![]() ![]() jeszcze się pochwalę wczoraj byłam w pracy i dostałam rower górski i to taki wypasiony dziewczyny, które wróciły do pracy mam pytanko czy Wasze dzieci pod Waszą nieobecność siedzą w Waszych domkach czy je wozicie do ich nowych opiekunów? Pytam, bo ja będę musiała wozić Majkę i strasznie boję się tego-niedość, że mnie nie będzie to jeszcze zmieni się jej otoczenie, no i w ogóle mam wiele wątpliwości, tam jest chłopiec, który zimą non stop jest chory(przynajmniej był), czasem przez tygodnie nie jest wyprowadzany na dwór -bo np. ma katar, no i z tego względu pewnie Majka też będzie siedziała cały czas w domu a ja tego nie chcę i jeszcze pewnie będzie się od niego zarażac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez madabell Czas edycji: 2008-09-09 o 09:19 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gosiaczek współczucie-ja to bym po takim pawiu chyba wpadła w panikę i wogóle współczuję wszystkim przeziębienia,bo Olo jeszcze nie chorowała i mam nadzieję,że nie będzie,bo ja jak ktoś w domu chory to zaraz popadam w jakieś stany depresyjne,że mi dziecko zarażą. ![]() kasia pop to fajną masz pracę,że dostajesz z okazji powrotu rower ![]() gosiaczek dzięki za namiary na 5-10-15.Też się wybiorę,bo może i u mnie w mieście maja coś ciekawego. Hania jest urocza ![]() adatka ,a jak dzis Marcelka,czy już wrócił jej apetyt? jak Olo miał 3 miesiące to tez miał taki okres,że nie chciał jeśc w ciągu dnia i też w padałam w panikę i próbowałam Go często przystawiac,a On brał dwa łyki i płacz i bałam się,że schudnie,ale On nadrabiał w nocy jedzeniem i pieknie przybierał na wadze(wtedy to chyba był ogrom bodżców i brak zaiteresowania jedzeniem), ale u Ciebie to chyba masz rację,że to zęby ,a jesli nie to zajrzyj do gardła może zaczerwienione i jakieś zapalenie się wdało i dotknij ucha , czy nie płacze, bo przy zapaleniu ucha dzieci tez odmawiają jedzenia. z innej beczki ja tez jak jestesmy w domu to podobnie jak dominikowa zupke gotuję sama(warzywa od mamy),a jak ją miksuję to już jest taki płacz ,bo Olo widzi jedzenie,że jak ją podaję praktycznie prosto z miksera to się na nia rzuca. jestem w szoku,że wy macie takie stałe pory karmień i podawania posików,bo ja się wogóle nad tym nie zastanawiam,jak Olo sie robi taki poddenerwowany i zaczyna pojękiwac to widzę,że głodny i daję jeśc,a zupkę to róznie 12-16godz. ale jestem leń,bo Olo miał spac w łóżeczku,ale po 2 nocach dziś zabrałam Go do łóżka,bo nie wysypiam się jak musze wstawac. madabell co do spania na poduszce to do niedawna spał bez ,ale dałam taką płaską,bo On się bardzo wierci,ą jak ma poduszkę to szybko sie na niej układa i usypia,a że ona ma takie obrazki to jeszcze kilka razy podniesie głowę,żeby się przyjrzec obrazkom i w końcu zasypia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Zakorzenienie
|
kasiupop moim zdaniem, skoro ten chlopiec jest chory zawsze zima to powinnas poszukac innej osoby... dzieci sie szybko od siebie zarazaja, a jesli twoja perełka jeszcze nie byla chora (i oby nie byla) to uwierz mi, nie trzymaj jej w jednym pomieszczeniu z chorą osobą... Jesli masz mozliwosc poszukania innej osby, to ja bym tak Ci poradzila, poniewaz nawet katar dla niemowlaczka jest upierdliwy (moja mala juz 2 raz ma i bardzo mi przykro jak widze gdy sie meczy z oddychaniem) poza tym wozenie dziecka w te i sporwrotem... moze byc zdezorientowana i jchyba trzeba sprawdzic najopierw jak znosi obecnosc w tamtym domu. MOja mam np u tesciow czuje sie rewelacyjnie a u mojjej mamy zawsze jest placzliwa. Powinnas sie nad tym dobrze zastanowic
![]() a zazdroszcze prezentu, tez bym chciala rower, tylko nie mialabym gfo gdzie trzymac nawet...ale kiedys lubilam jezdizc... madabell biedna ty jestes... ja ci pozycze jakies ręce do kapieli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tez spi na takiej baaardzo plaskiej. jakos na samym materacu nie bardzo mi sie podoba klasc dziecko. tez sie tak w nia wtula slodko... ![]() gosiaczek071, wspolczuje przezyc... ![]() ponawiam pytanie: w jakiej formie podajecie (jesli podajecie) gluten??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.