|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Świetnie!!!
Wczoraj znajome na innym forum mówiły, że dno ten film... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do Albumów- no przecież mówiłyśmy Ci, że piękne. Nie dziwię się, że chętnych jest więcej... No i że Szymek powinien taki mieć, to też Ci już mówiłam ![]() Cytat:
Poza tym ufali mi i wiedzieli, że potrafię być odpowiedzialna za siebie i swoje czyny (czasem nie tylko, bo musiałam pilnować mojej wyrodnej niedojrzałej starszej siostry)- wolno mi było pić alkohol, bo wiedzieli, że znam umiar. Zresztą rodzice sami uczyli mnie, że alkohol nie jest podstawą zabawy, a tylko dodatkiem. Pierwszego drinka dostałam od Taty mając 13 lat (na 18-stce mojej siostry). Potem długo nie chciałam, bo mi nie smakował. Wolałam piwo. U nas w domu od czasu do czasu dostawałyśmy z siostrą po szklance piwa (latem) do obiadu na orzeźwienie, albo jak nocami grałyśmy z rodzicami w karty. Nie żadna patologia, tylko dla smaku. Nikt nas nie zmuszał, miałyśmy prawo odmówić. Na tych dyskotekach różne głupoty się robiło, różnych ludzi poznawało, ale nigdy się nie zeszmaciłam i uważam, że warto ufać własnym dzieciom, jeśli się je zna. Ponadto kiedy ja miałam kłopoty w szkole i potrzebowałam wsparcia rodziców, to oni uważali i powtarzali mi, że jestem dorosła i muszę swoje sprawy umieć załatwiać samodzielnie. I dziękuję im za takie wychowanie, bo gdy mojego Taty zabrakło- miałam niecałe 16 lat, potrafiłam zrezygnować z wybryków niedojrzałej nastolatki i stać się dorosłą małą kobietką. Dzięki Niemu, jego zaufaniu i temu, że mnie po prostu znał, przejęłam na jakiś czas stanowisko "głowy rodziny", bo mama nie dawała rady. Gdy wszystko się wyklarowało, poszalałam trochę jeszcze (po maturze). A potem związałam się z moim Ł. i zrezygnowałam z tego wszystkiego na rzecz stateczności i obowiązkowości. Jestem dumna z moich rodziców, że mimo braku rygoru, wychowali dojrzałą i mądrą kobietę. Acha- i jestem pierwszym rocznikiem, który załapał się na GIMNAZJUM- żeby nie było ![]() Miłego dnia Mamusie.
![]() |
#3573 |
Zakorzenienie
|
dzidzia ja jestem trzecim rocznikiem gimnazjalnym, Ty jesteś tak jak Marek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to już melduję co u mnie ![]() ![]() ![]() Za to w nocy koło 12 działo się coś dziwnego.Złapał mnie taki dziwny ból,ale w górze brzucha,tam gdzie się kończy macica.To było takie uczucie jakby mnie ktoś paskiem ściskał zbyt mocno i aż mi się niedobrze robiło.Nie wiedziałam co się dzieje-czy to skurcz czy coś mi zaszkodziło czy co... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
farminko ja mam wlasnie takie bezbolesne skurcze. ale wczoraj chyba ktoras z dziewczyn cos pisala o takim bolu na gorze. ale nie pamietam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sama jestem typem człowieka, który musiał, no po prostu musiał bywać między ludźmi. Dla mnie weekend bez takiej imprezy był stracony. Dyskoteka dawała mi dużo energii na najbliższy tydzień i trochę wiary w siebie (zawsze byłam zakompleksiona). Poza tym miałam starszą siostrę, której po prostu trochę zazdrościłam...a z czasem było mi tak fajnie. No i tak sobie hulałam ![]()
![]() |
#3577 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a za mną mojito ![]() Cytat:
farminka mnie też brzuch twardnieje i wiem, ze to te skurcze BH ale czy te właściwie bolą? też się boję, ze jak mi wody nie odejdą to nie rozpoznam tych właściwych. Dzisiaj ostatnie zajęcia w SR potem z M jedziem do Goczałkowic oddać holter, a że teściowei jutro na grilla przychodzą to trezba zrobić jakieś zakupy tylko kiedy? więc wymyśliłam, ze jak bedziemy wracać z tych goczałkowic to się papeterii na teren wepcham bo w Tychach tesco dzisiaj do 24 otwarte ![]()
![]() |
#3578 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam coś takiego.Może Wam też się przyda:
Pod koniec ciąży możesz pośrodku brzucha i w pachwinach odczuwać skurcze przedporodowe, tzw. Braxtona-Hicksa. Mają różną intensywność i ustępują po zmianie pozycji. Są one treningiem macicy. W odróżnieniu od nich prawdziwe skurcze porodowe, zwane bólami porodowymi, występują w regularnych i coraz krótszych odstępach przez co najmniej godzinę. Najpierw co 10 minut, potem co 8 i 5. Zwykle zaczynają się w górnej części brzucha i promieniują na całą jego powierzchnię oraz dolną część pleców (czasem czujesz je tylko tam). Ostatnie zdanie pasuje mniej więcej do tego co wczoraj czułam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Wtajemniczenie
|
wiolek, chcialam wkleic, ale baterie w aparacie mi sie wyczerpaly,a nie mam zapasowych
![]() farminka- co robisz z tymi skurczami? chyba jak sa nieregularne to nie musisz sie martwic?chyba ze do szpitala na ktg. kochane ja mam wizyte 17 czerwca i ginka powiedziala, ze da mi skierowanie do szpitala, ale czy powinnam tez poprosic o skierowanie na ktg?czy to tylko w uzasadnionych przypadkach? |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Wtajemniczenie
|
Na razie nic nie robię.Czekam... Przed chwilą mnie znowu złapało.Dość często są,ale nie wiem nawet czy to skurcze czy takie przepowiadacze...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
farminka ja raz miałam taki ból pleców, straszne to było...
dzidzia a ja z Markiem to domatorzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
witam
ale tu sie dzisiaj wychowawczo zrobilo ![]() ja mam bardzo twarde zasady, tak zostalam wychowana i tak czuje. podstawa jest rozmowa ale uwazam ze zasada ograniczonego zaufania jest jak najbardziej uzasadniona w stosunku do dzieci. sa momenty ze mozna pozwolic dziecku na błąd i jest to wychowawcze ale czasem trzeba poprostu zareagowac. z pewnoscia moje poglady daleko odbiegaja od wiekszosci ale to moje zdanie. zero alkoholu dla dzieci. nie ma wychodzenia po nocach. (ja nie moglam, tz mogl, i o dziwo on tez tak uwaza) i wiele innych ![]() farminka nie da sie pomylic skurczy porodowych z niczym innym. zapewniam cie. i nie slyszalam o pierworodce ktora nie zdążyla dojechac do szpitala. i trzymam kciuki kochana za szczesliwe spotkanie z Lenka ![]() wczoraj specjalnie wyciagnelam pieniadze z bankomatu bo dzis bedzie kurier z lozeczkiem, a tz dzwoni i mowi ze on zabral ta kase ze soba do pracy ![]() ![]()
#3584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam takie wtedy w nocy kiedy wyladowalam w szpitalu. najpierw byly co 12,10,5 a na kniec to juz co 3 minuty.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Zakorzenienie
|
może weź ciepłą kąpiel? jak nie przejdzie to raczej się zaczyna...
#3586 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze ja mam tak samo, od jakiegoś czasu mnie tak ściska ale najbardziej to boli kręgosłup na dole jak na @ koleżanki mówiły ze jak juz tak mam to już niedługo... Na wizycie nic nie wyszło. Szyjka zamknięta. zobaczymy na następnej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Zakorzenienie
|
itakasia ja jeszcze nie mam zasad, okaże się w praniu
![]() ![]() A co do Twojego tż- chciał dobrze dla Ciebie, taki spacerek dla zdrowotności ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- farminka może faktycznie się zaczyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Zakorzenienie
|
anuszka
beda dzieci, beda zasady ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- farminka bardzo dobry pomysl z mierzeniem czasu ![]() ![]()
#3589 |
Zakorzenienie
|
Ja pojechałam sobie dziś do mamusi i siostry
![]() ![]() Później idziemy na SR, dziś o laktacji. Co do wychowania itd. Ja jestem pierwszym rocznikiem gimnazlanym, rodzice mi pozwalali na wiele, ale ja zachowywalam sie zawsze z umiarem, nie mialam ograniczen, czasem nawet mnie wyganiali z domu...ale mieli zaufanie do mnie, wiec nie nazekalam, zawsze starali sie dac to co mogli. Moja siostra jest mlodsza o 5 lat odemnie, ale hmmm obie jestesmy rozpieczane, zawsze rodzice nam dawlai wiele. Co do laptopa to siostra dostala pod choinke, ale to za dobre wyniki w nauce no i na studia ![]() Ja dostalam po skonczeniu sredniej szkoly i zdaniu matury kurs na prawko. Do dzis mama kupuje mi co moze, jak ide z nia na zakupy to nie pozwala mi placic ![]() Ale my tez staramy sie im kupowac jakies fajne prezenty na uroczystosci w miare naszych mozliwosci ![]() Ale to jakie jestesmy to zalezy od wychowania, z czasem sie zmienilysmy, ale rodzice beda zawsze dla nas najwazniejszy ja do mamy moge dzwonic po 10 razy dziennie, tak jestesm z nia zwiazana ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Wtajemniczenie
|
Ale te bezbolesne twardnienia zapisywać czy jak się pojawi coś bolesnego? Spakowana jestem,z wyjątkiem paru drobiazgów typu kosmetyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez jestem zielona, wiec doswiadczenie sie przyda ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- a czy jak zmieniasz pozycje, to ustaje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
karolcia ja kupiłam truskawy dziś po 7 zł
![]() Moja mama nigdy nie robiła nam prezentów, bo ją nie było na to stać. Jednak ubrania zawsze mieliśmy dobrej jakości aczkolwiek mało, bo mama nie mogła sobie pozwolić,aby kupić nam co miesiąc. Spodni miałam 2 pary, żeby były na zmianę, ale zawsze były to porządne dżinsy, mama kupowała je, bo wiedziała, że to większy wydatek, ale na dłużej wystarcza. Tak samo buty- tylko skórzane (teraz szkoda mi na takie kasy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To może skoczę sobie teraz pod prysznic.Jak tak dalej pójdzie to będę się kąpać co godzinę ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Raczkowanie
|
cześć mamusie jestem na chwilkę, chciałam wam tylko powiedzieć, nie wiem czy już wiecie że w biedronie są fajne kubusiowe akcesoria dla bobasków i bodziaki bawełniane za ok15 zł za 3sztuki.
Kupiliśmy tam 2 butelki - duża i mała i szczotke do czyszczenia butelek za 5,49zł za sztukę ![]() Podczytuje was dalej i nie moge nadrobić. Miłego dnia mamusie
#3595 |
Zakorzenienie
|
farminka Ty się nie śmiej, ja się najbardziej boję, że jak mnie chwyci to pojadę w tłustych włosach
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- wikimi wiemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zakorzenienie
|
wczoraj tz zrobil nam fotke, 32w3d
Załącznik 3155153 na plusie 11kg i robie sie pączek ![]()
#3598 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie dziewczynki, jeszcze 1-2-3 miesiące i będziemy mogły spuścić z cycuszka i wypić sobie odrobinkę, czy to sangrie czy to piwko czy to mojito
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz sie troszke pozmienialo ;/a najbardziej chyba pozmieniala sie mlodziez. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.