|
|
#3571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14!
Cytat:
![]() musiała być mega zaskoczona ![]() ja też nieee Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Ala pisała coś o pociągach..
ja jeżdżę do TŻ tylko pociągiem, bo mam dobre i częste połączenia, a poza tym bilety kosztują grosze ![]() w dzień jeszcze jakoś znoszę podróż pociągiem, ale w nocy to już bym się bała sama jechać
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Sylvi jak długo jesteście razem bo ja nie wiem
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
az od 7ego sierpnia
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
o kurczak to szybko planujecie wspólną przyszłość
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
jak sie wie ze to jest TO to na co czekac?
|
|
|
|
#3579 |
|
Zadomowienie
|
..czemu nie pójdę sama - hmmm... proste pytanie, prosta odpowiedź - bo mój TŻ nie chce, żebym szła sama... z resztą, zagadywałam go na ten temat, ale niet :/
Ojej Sylvi - nawet jeśli ma się pewność co do tego, to jednak czasem dobrze odczekać trochę, bo czasami na początku jest kolorowo, a potem - różnie. Nie spieszcie cię aż tak bardzo
|
|
#3580 |
|
Wtajemniczenie
|
to nie jest nowy samochód...Od dawna mi się podobał,ale nie produkują już go. To suzuki ignis.Mamu juz jeden samochód 14letni.W grudniu ktoś nie umiał zaparkować w Tesco i przywalił w nasz samochód, 3/4 boku jest zarysowane i wgniecione, i juz zaczał sie psuc..mały przebieg, a co miesiac 2 razy lądował w warsztacie
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie, moim zdaniem takie rzeczy powinno się planowac gdy już dobrze znamy partnera, sprawdziliśmy się w różnych sytuacjach. W zdecydowanej większości związków na początku są różowe okulary i deklaracje miłości na zawsze, ale później bywa różnie.
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3583 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za przepis, zapisała, kiedys zrobię ![]() hm... sama nie wiem, z jednej strony fajnie, ale z drugiej... wolałabym kwiaty, dobrą kolację i piękny wieczorny spacer Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja cały dzień przełaziłam w szlafroku jutro rozmowa o 8:15 oby to było TO! niedługo muszę iść szorować się i przyszykować ciuchy ![]() nie działa mi internet w laptopie i nie wiem o co kaman ![]() dzisiejszy dzień był do kitu ;/ ale jutro będzie relaks po rozmowie kwal. z TŻcikiem przez caaały wieczór ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
rudy_moniq - zarezerwuj też czas na relację z rozmowy dla nas
![]() lecę spać, jutro znów uczelnia. dobrej nocy |
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
poki co wszystko jest w planach, najbardziej nam zalezy na zamieszkaniu razem zeby sie jeszcze lepiej poznac
|
|
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
I właśnie dlatego nie zaglądam na Nk by w depresje przez takie rzeczy nie wpaść. Wiecie,że jest sporo par, które wpadły i przez ta wpadkę biorą ślub. Nie uważam tego za dobre rozwiązanie. Eh bede musiala podjąć decyzje odnośnie tego 14letniego samochodu, czy zatrzymujemy,czy sprzedajemy...a ja do tego nie mam kompletnie głowy. Tak zajełam się tematem wspólnego mieszkania,że poprostu nic innego do mnie nie dochodzi, a przecież jeszcze umowę musze na abonament przedłużyć i nie ma tego Tż przy mnie teraz i wkurzam się coraz bardziej.Znowu mu urządziłam we wtorek awanturę przez telefon
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Marlena ale to z paragonem trzeba bylo isc po prezent ;-p a my mielismy jeden
![]() Calipso...tez sie zgadzam co do tż Sylvi...co nagle to po diable . nie wiem znam jedna pare , ktora pobrala sie po pol roku znajomosci(rodzice tż)i same wiecie jak jest , dlatego na takie szybkie zareczyny , sluby(chodzi mi o czas znajomosci)nie patrze zbyt przychylnie..u nich tez bylo cacy na poczatku(zreszta jak u wszystkich, same wiemy jakie sa początki związków )oczywiście nie chce sylvi bys zle mnie zrozumialam..życze Tobie jak najlepiej, bo naprawde zaslugujesz![]() bluesky no to zaraz będziecie w Polsce, wyurlopowac sie na maksa ![]() Ala ja jeżdze sama pociagiem - skm ale to pol godzinki się nia jedzie , duzo ludzi wiecznie jezdzi bo to najlepsze polaczenie z prawie centrum Warszawy , i jakos sie bie boje, choc pamiętacie jak jechalam na zlot z Mutny i Gaja to mialam nieprzyjemne spotkanie...ale to byl 1 no i nie wspome o moim przeżyciu z tym gostkiem co rzucil sie pod pociag , ktorym jechalam ale na dlusza mete sama bym nie pojechala pociagiem... -jak mialam 13 lat to juz sama jezdzilam do babci, do taty i z powrotem(200km )jeju moj tż wrocil i ecz oglada, gol byl tak sie wydarl, ze az podskoczylam . jego kolega z pracy zalatwil sobie L4 i pojechal do rumunii ogladac na żywo ![]() bylam w domu, potem wrocilam-zrobilam pizzę doobra -skromnie , jutro wieczorem bo po 20 jade na zakupy z tżtem(takie spożywcze)-chce cala sobote sie polenić i już nie ganiac po sklepach
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-10-20 o 22:39 |
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem o co wam chodzi ale mysle ze slub po 2-3 latach nie jest taki szybki
bo co jak co w przeciagu roku napewno sie nie hajtniemy
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I piona, też wolę robic zakupy w piątek, mimo że jest więcej ludzi w sklepach niż w sobotę, i miec cały weekend luz
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
A ja mój 600 post przeznaczę, na życzenie Wam dobrej nocy!
Zatem - DOBRANOC Dziewczęta!
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
wiec pize robie w sumie na oko
![]() ale mniej wieciej : 30-50g drożdzy , rozpuszczam w szklance (3/4)cieplego mleka, nastepnie wysypuje sobie ok pol kg mąki na blat , robie dziurke na środku , i tam wbijam jajko, wlewam te rozpuszczone drozdze i zaczynam ugniatac w międzyczasie dodając wody(jakies pol szklanki) wiadomo jak za klejace bardzo to doypuje mąki, jak odwrotnie to troszke wody..no i jak wyrobie ciasto odstawiam na 40 minut do wyrosnięcia i potem ukladam skladniki na jakies 15-20 minut do piekarnika na 200 stopni
|
|
#3592 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, że po 2 latach 'chodzenia' jak najbardziej para się pozna ale po co tak się od początku cisnąc? Jesteście razem 2 miesiące, nacieszcie się początkami związku, na wszystko przyjdzie czas - oczywiście bez obrazy sylvi ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że coś zrozumialas
a i zapomnialam o soli do smaku- to też często zapominam ale i tak smaczne ![]() ja już lecę, dobranoc laski
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-10-20 o 22:53 |
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez sylvi_86 Czas edycji: 2011-10-20 o 22:57 |
|
|
|
|
#3595 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko nie wiem czy wyrobię się w domu przed obiadem czy dopiero po powrocie od TŻ tak czy siak, powiem jak było... troszkę zaczynam się bać ![]() Cytat:
![]() wcale nie dziwie się że myślisz tylko o wspólnym mieszkaniu tez bym chciała to planować ![]() abonament można przedłużyć przez internet albo przez telefon przy tej okazji można dostac atrakcyjne rabaty ja nie lubię chodzić do punktów obsługi bo tam są mega kolejki ![]() no a z samochodem to niestety trochę lipa ;/ Cytat:
tu nie ma się czego bać, zawsze jest sporo ludzi, jak w tramwaju ![]() wcześniejsze zakupy to dobry pomysł ![]() mmm pizza, pyszota! hehe i PIONA, też często zapominam dodać soli do pizzy a jak solisz to ile zwykle dajesz? ja małą łyżeczkę, ale to chyba za mało choć lepiej za mało niż za dużoCytat:
![]() narazie mieszkanie jest priorytetem i to rozumiem ![]() ooo Kochana jesteś dziękujemy dla Ciebie róznież dobrej nocy ![]() (PS. Ty spamerze, masz więcej postów niż ja, choć jesteś tu krócej nie chce mi się myć
|
|
#3596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie martw sie ja mam piec razy bardzije nierowno pod sufitem [QUOTE=kawa_tylko_z_mlekie m;30065884] my mamy też staż ponad 2,5 roku, ale nic, nothing, null dobija mnie bardziej fakt, że zaręczają się pary, które są krócej stażem od Nas i to nawet sporo. [QUOTE] A popatrz na nas tu na wizazu wiele z nas doczekalo sie zareczyn po 5 -6 latach dopiero ![]() Oni wszyscy sa tylko w jednym szybcy ![]() Cytat:
Kochana oni juz po tyg.ta przyszlosc planowali ![]() Z jednej strony tak ,ale trzeba jednak miec glowe na karku ![]() Helol tak w ogole ![]() Wrocilam z tancow,dzis musielismy sie autobusem tluc na ta dziure a ,potem isc kawal ,a i tak byla lipa ,powtarzanie tych 5 tancow ktore juz umiemy i doszly nowe pary ,polowa kursu,a oni heloł Z tz sie jutro ani w sob.pewnie nie zobacze ,bo ma fuche ,wzial wolne jutro w pracy ,bo dwa dni musi na to przeznaczyc i pewnie beda z kol.robic do pozna. I pytam sie S nocuje pewnie u K ,a on tak aha i pewnie mu pyszne kanapki do pracy zrobi ,on pewnie tak ,a ja ![]()
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
aha a propos pizzy ja jak robie to dodaje zawsze lyzke oliwy z oliwek i czasem ziemniaki ( jak mi zostanie troche dzien wczesniej z obiadu to dodaje) podobno pizza wtedy jest zblizona smakiem do tej z piza hut( a nie wiem bo lata swtelne jadlam z pizza hut ,wiec nie pamietam smaku),ale lepsza ogolnie jest niz "ta zwykla"
|
#3599 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też tego nie kapuję 2. np. ja!!!!!! u mnie zostanie pewnie ponad 6 lat oczekiwań ![]() 3. ojej, biedna a co to za święto? nie myć się i żyć jak w dziczy? dobrze że nigdzie dziś nie wychodziłam ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- już mam internet w lapku ![]() dobra, idę się myć, przynajmniej jak posiedzę z Wami to włosy będą schły ![]() zw ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
rano bys sie wykapala
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

musiała być mega zaskoczona 

:/ 

macie czas na dotarcie się troszku.

. nie wiem znam jedna pare , ktora pobrala sie po pol roku znajomosci(rodzice tż)i same wiecie jak jest , dlatego na takie szybkie zareczyny , sluby(chodzi mi o czas znajomosci)nie patrze zbyt przychylnie..u nich tez bylo cacy na poczatku(zreszta jak u wszystkich, same wiemy jakie sa początki związków

:P
dobrze że nigdzie dziś nie wychodziłam