|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;33870759]
u mnie 30 st. tym sposobem nakupiłam dzis butów ![]() ale same niskie straciłam chyba podczas tego week z 600 lecę na kolejnego grilla, papappa Odbierasz nam przywilej biczowania! A u mnie dzisiaj nic, bo siedzę w akademiku i piszę referat na jutro w chwilach kiedy mniej zdycham z okazji @
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam
51 złotych na bilet miesięczny autobusowy tylko to dzisiaj
2017 : picie H2O czytanie książek ubieranie się kobieco nie przejmowanie się głupotami regularnie spisywanie wydatków angielski: fce + filmy i seriale głosowanie na lp 3 patenty żeglarskie V i VI nauka pływania c.d. Zakochana od 12.11.2015 roku
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
aneszna
|
|
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
Miałam dziś wątpliwą przyjemność odwiedzić PUP. No niech mnie drzwi ścisną, ja rozumie, że te kobiety tam siedzące wolałyby mieć długi weekend, ale dezinformacja jaką mi zapodały przerasta ludzkie pojęcie. Odwiedziłam 7 różnych pokoi, z czego 3 dwukrotnie Jakimś dziwnym trafem, jeszcze nie ruszyłam ani złotówki z ostatniej wypłaty, żarła mamy jeszcze tyle, że dożyjemy przynajmniej do soboty, rachunki w poniedziałek, jak przejdzie wypłata TŻ. I dopiero wczoraj sobie uświadomiliśmy, że przecież on jest ubezpieczony i za ten paluch jego jakaś kasa też wpadnie
|
|
#3575 |
|
after hours
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;33870759]
straciłam chyba podczas tego week z 600 [/QUOTE]
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis nic nie wydalam wow cud oszczedzania
a tak powaznie to mysle o jakis tanich daniach zeby jednak za duzo na jedzenie nie wydawac w pracy jakos sie kula tyle ze aktualnie mam @ i z bolu pekam ale jak to zwykle pierwszego dnia wolne dopiero za 5 dni ale jakos dam rade |
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
Też ciągle kombinuję co tu zrobić, żeby mniej wydawać na jedzenie, ale jakoś nie wychodzi
Do 10ego mam 156 zł, czyli jakieś 1400 rubli, a jeszcze w sobotę mam gości
26.04.2019 - 9tc[*] Edytowane przez zawiechaczarny Czas edycji: 2012-05-03 o 09:14 |
|
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() W kwestii taniego żarełka to polecam zupy, sezonowe warzywa, wariacje z ziemniakami, u nas drożej od produktów na obiad wychodzą te na śniadanie, czyli wszystko to co się daje na kanapki, bo tu raczej nie ma alternatywy, można poszaleć z pastami, ale to taniej wychodzi na jednorazową dużą ilość kanapek na raz. Wczoraj -2,00 - w tesco była promocja 20 kajzerek za tyle, jak nie zjemy od razu, to potem się na tosty przerobi. Swoją drogą, spleśniało wam kiedyś ostatnio pieczywo? Bo pamiętam, że kilka lat temu to było całkiem normalne zjawisko, a teraz to wysycha na kamień ale nie spleśnieje... I nie ma różnicy czy z marketu czy od piekarza.
|
|
#3579 |
|
after hours
|
nam może raz w ciągu ostatniego roku spleśniała resztka chleba, ale to dlatego, że ją zostawiliśmy w folii na jakieś 5 dni..
|
#3580 |
|
Raczkowanie
|
Dziś troszkę chlodniej u mnie-jakieś 28 stopni, ale taki przyjemny chłodny wiatr. Wczoraj ok 50 zł poszło na zakupy. Jutro jadę płytki kupowac do łazienki i inny asortyment, tak, że pojdzie troche kasy. W maju bede spłukana przez ten remont. Ale przynajmniej będzie widać, gdzie pieniądze ulokowałam
![]() |
|
|
|
#3581 |
|
after hours
|
pochwalisz się, Marita?
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zup ani warzyw prawie nie jada tzn zup wcale a warzyw to moze ziemniaki ,pomidory, cukinie zje u nas niema czegos takiego chyba jak warzywa sezonowe bo caly rok raczej te same ceny na warzywa mamy i caly rok bez smaku sporo nie gotujemy bo do pozna sie pracuje cos tam musze wymyslec zeby na pierdu pierdu nie wydawac czy jak bo za 3 mies musze miec sporo kasy na urlop ...hmmm cos kolo 1500euro by sie przydalo Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2012-05-03 o 13:08 |
|
|
|
|
#3583 | |
|
Raczkowanie
|
U nas od razu było widać różnicę finansową jak zaczęliśmy poświęcać duuużo więcej czasu na gotowanie, najgorzej to znaleźć chęci do stania nad garami jak się pada na pysk, bo zrobiłam takie cięcia budżetowe, że nie kupujemy już nawet gotowych frytek.
Najgorsze jest właśnie to, że w kwestii jedzenia to trzeba wybierać czy się oszczędza czas czy pieniądze. A domowe tanie i szybkie żarcie służy głównie temu, żeby się zapchać, a wartości odżywczych niestety posiada minimum. Mój TŻ pochłania prawie wszystko, ja wymyślam trochę bardziej ![]() Szczęśliwie z mięsa oboje tolerujemy jedynie kurczaka, wołowiny nie bardzo, a świnki nie potrafię zrobić tak, żeby była dobra, więc tu problem nam odpada. Za to uwielbiamy ryby. Cytat:
![]() Ostatnio stwierdziliśmy, że póki co damy radę jeszcze trochę pomieszkać tak jak jest, ale na koniec sezonu remontowego nieodwołalnie kupimy wszystko co potrzebne i zabieramy się do roboty. Póki co, mamy 2 ważne cele: wesele i kapitał początkowy dla własnej DG
Edytowane przez iggi0212 Czas edycji: 2012-05-03 o 13:25 |
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
tyle ze my nie jemy /gotujemy w domu bo pracujemy do 22 albo 24 i jemy w pracy zazwyczaj
tzn tz je bo ja sobie biore cos z domu u nas to raczej kwestia jakis ☠☠☠☠☠☠☠ albo tego ze cos kupie i sie zdazy popsuc zanim to zrobie w pracy na przerwie - chleb , ciastko z czekolada i batonik -3,5e |
|
|
|
#3585 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za przywitanie Może napiszę trochę o sobie. Studiuję na drugim roku, mieszkam na stancji, utrzymuję się sama. Jeśli chodzi o pieniądze to tak: łącznie na miesiąc mam 1460zł, z tego na życie (mieszkanie, dojazdy, telefon, jedzenie) wydaję jakieś 900zł miesięcznie. Resztę kasy odkładam, ale niestety całość pójdzie już w czerwcu na aparat na ząbki, a potem na jakąs estetykę jeszcze (wybielanie, korona) Zawsze też trochę kasy wpadnie za sprzedaż czegoś na Allegro, biżuterię itp. Akurat należę do osób, które przyciągają pieniądze i raczej nie mają z nimi problemów, ale wydatek na aparat mnie zrujnuje finansowo, a marzy mi się wyjazd w wakacje do Chorwacji i zakup tableta.. I na to zamierzam odkładać razem z Wami
|
|
|
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
No pewnie Ayo, że się pochwalę. Troszke to potrwa zanim bedzie gotowe, bo beda to trzy pomieszczenia-łazienka, klatka schodowa i ganek w polaczeniu z garderobą
. Potrwa chyba z 3 tygodnie remont, pieniedzy tez pojdzie dużo, no ale coś za coś. Mam jeszcze taki ambitny plan, że jak przyoszczedze z maja i czerwca (moze jeszcze z lipca jeśli będę pracowala, bo u nas prywatyzacja wiec los niepewny) z wypłat to zrobie jeszcze pokoj i bedzie cala góra gotowa pięknie![]() W każdym razie kazdy wydany grosz będę notowala tu ![]() U mnie deszcz popadał-fajne powietrze się zrobiło. |
|
|
|
#3587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A, że tak zapytam gdzie zakładasz metal?
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
5 bułek 1,95e
|
|
|
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
Masakra dziś jak to w czwartek, kiedy cały dzień siedzę na uczelni (a jeszcze dzisiaj miałam po powrocie do akademika puste szafki na jedzenie to trzeba bylo skoczyc na drobne zakupy:
-80 rub na drożdzówki - 28 rub metro - 36 rub drukowanie - 208 rub zakupy spożywcze - 180 rub tusz do rzes - 7 rub herbata na stolowce
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
witam was miłe panie
![]() ja dziś się opalałam i trochę się spaliłam
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj nic nie wydałam; u mnie dzisiaj trochę chłodniej niż wczoraj
2017 : picie H2O czytanie książek ubieranie się kobieco nie przejmowanie się głupotami regularnie spisywanie wydatków angielski: fce + filmy i seriale głosowanie na lp 3 patenty żeglarskie V i VI nauka pływania c.d. Zakochana od 12.11.2015 roku
|
|
|
|
#3592 | |
|
after hours
|
Cytat:
to czekamy na fotki może zrób sobie zdjęcia przed i po, fajna taka dokumentacja zmian i trzymam kciuki za powodzenie planów
|
|
#3593 |
|
Konto usunięte
|
nic dzis nie wydala m, jutro wyplata wreszcie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3594 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3595 | |
|
after hours
|
Cytat:
|
|
#3596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Super, możemy się dzielić wrażeniami
|
|
|
|
|
#3597 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() od tygodnia mam urlop i odpoczywamy z TZ w ostatnim czasie u mnie: +500 zł bo mialam imieniny ale za miesiac chcemy jechac nad morze na tydzien - wiec 400zł z tego odłożyłam ![]() -100 zł na spożywke i napoje -120 zł na lumpie kupilam kilka letnich sukienek z H&M i super kurtke zimowa taliowana, spodniczke satynowa, rybaczki biale jeansowe i 2 bluzki-55zł na allegro wygralam 5 sukienek za grosze jedna za 1,25 zł, jedna za 3 zł i za 7 zł i za 14,99 zł i 9,99 zł jeszcze nie doszły, ale tu macie fotki ![]() teraz gdy znowu nosze r.36 to ciezko mi cos na siebie kupic, bo w moim malym miescie mam z tym problem.. czasami zostaje juz tylko allegro
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie tu nie było
![]() Ale kupiłam sobie metalową skarbonę i wszystko, co nadprogramowe, wrzucam do niej i już mam prawie połowę skarbonki zapełnionej. A TŻ codziennie mi wrzuca dyszkę. Teraz trochę zaoszczędzę, bo on w poniedziałek jedzie na dwa tyg na poligon. Pamiętam, że jak był na przygotowawczej, to mi 100zł lekko na tydzień starczało, a przecież jeszcze papierosy. ![]() Ale teraz jestem chora, to mi się w ogóle nie chce palić.
|
|
#3599 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak - mieszkanko kupione rok temu
w czzerwcu bedzie rok jak sie wprowadziliśmy! ![]() Laski - jak wiecie ja czesto kupuje na allegro karty do telefonu i zawsze kupowalam od tego samego goscia zwykle... dla rodzicow kupowalam 50tki PLUSA za 40zł, a dla mnie 30stki za 24 zł. Jednak trzeba bylo czekac ok 3 tyg. bo tak tanio - cos za cos. I ostatnio mi sie trafilo,ze pan nie wysłał kodos, ale byl kontakt meilowy i pisal,ze dostawca kodow nawalił, pozniej,ze odda kase a nie oddał.. jaka byla zła w koncu stracilam 127 zł! A i tak musialam kupic karty, bo dla rodzicow zamawiałam i dla siebie.. OK i postraszylam pana policją a on "że nie chce miec kłopotow, ze sie stara o pozyczke i odda..." do dzis mu dałam termin - i niby mi teraz napisal meila,ze zlecil przelew.. no jestem ciekawa - oby trzymajcie kciuki!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

- jest 45 kg