Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 09:06   #3571
evvelina88
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
wszystko bedzie dobrze,lekarz tym telefonem tylko Cie nakrecil i przypomnial te trudne chwile,ale juz teraz takich nie bedzie, zobaczysz sliczne zdrowiutkie malenstwo na usg

sliczne

o to moze ja jeszcze troche potrzymaja zanim urodzi

Na luzaku? Juz to widze
Nasza kazala sobie chusteczke wlozyc,albo recznik papierowy,byle nie podpaske,bo oni jakis odczynnik na to wyleja i beda wiedziec,ze to wody, oczywiscie w przypadku gdy sie lekko saczy i nie wiadomo czy to juz wody. podobno na podpasce im ten odczynnik nie dziala.

wow, to bardzo duzo masz ciuszkow, tylko sie nie przemeczaj z tym praniem. Znajac Ciebie to zanim to napisze,to juz z 4 pralke wlaczasz ty nasza mroweczko
masz rację, tylko po co on dzwonił, tylko mnie zdenerwował, nie jestem jego pacjentką, tylko to było jednorazowe badanie u genetyka...

Dobrze, że jutro jedziemy razem z mężem, on zawsze jest dla mnie dużym wsparcie, ale dziwnie 2 ginków jutro odwiedzę szkoda, że tu filmów nie można wrzucać, ale może na pocztę Wam wyślę.

Ale się dziś wyżyję na ziemniakach, robię placek po węgiersku... a nie mogę znaleźć noża do robota kuchennego, więc tarcie ziemniaczków w sposób tradycyjny

A Wy co gotujecie na obiadki, bo na jutro nie mam pomysłu?

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:07   #3572
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
i o co Ci epytali w ZUS?, wiesz kiedy i jakie podejma decyzje?
ogólnie to pytali, czemu poszłam na zwolnienie i czemu jestem na nim dalej, ktory tydzien, wzrost, waga, zawód, wykształcenie, i czy biorę jakieś leki. ogladnela kartę ciązy i koniec, trwało to moze 5 minut... ale mimo wszystko stresowałam się...
i w sumie nic mi nie powiedziała, życzyła tylko powodzenia...
tata mi poxniej powiedział, że oni jakby coś nie tak było od razu mówią, że niczego nie prześlą... zobaczymy...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:07   #3573
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Oby Bo trochę mdło to moje dziecko będzie wyglądać jak się urodzi, bo same brązy i kremy mam dla niego

Miałam 3 razy usg z 3d i tylko raz pokazało buźkę , ale w 13 t.c..tak więc aktualnie nie wiem jak wygląda..Wstydzioch na maksa z tego mojego malucha
Ja nawet nie prosiłam o 3d czy 4d czy jak to się nazywa ) Dokładnie - powiedziałam lekarzowi, że sobie pooglądam jak dziecko przyjdzie na świat On się tylko uśmiechnął i powiedział, że na żywo lepiej wygląda
Jedynie co mnie interesowało to płeć.. tyle, że ja też brązy i beże i biele mam.. jakoś mam awersje do różowego i nie podoba mi się wyjątkowo ten kolor. Mam nadzieję, że dziecko przejmie po mamusi upodobania

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:08   #3574
agasobo
Zadomowienie

uwaga, przechodzę do części nr II - skierowanie już mam, teraz będę dzwoniła po przychodniach czy mnie gdzieś wcisną.
znając życie to nie przed porodem. Na koniec zostawię sobie telefon na IP do Matki Polki. A jak się nie uda, to pewnie pójdę prywatnie i wysmaruję pismo do Rzecznika Praw Człowieka albo gdzieś tam, żeby mi kasę za wizytę oddali :/

Cytat:

Aga jesli to ucisk na nerw w ledzwiowej czesci kregoslupa,to mam takie problemy od czerwca sa dni,ze ida mi takie jakby prady przez posladek,az mi cala noga dretwieje i nawet czasem jak mnie na ulicy zlapie to isc dalej nie moge Ja mam do tego problemy z piersiowym odcinkiem,ale to juz od lat. Bylam u neurologa,ale powiedziala,ze nawet badan nie moga mi teraz zrobic, wiec pozostaje tylko lezenie na patologii jakby bylo gorzej. Nic wiecej nie sa w stanie pomoc Na ip co najwyzej moga przeciwbolowe podac,ale poki daje rade to nie chce lekow. Ja mam kolege rehabilitanta i on mi pokazal rozne ruchy i cwiczenia i tylko to mi pomaga. Trzymam kciuki,zeby Ci sie udalo szybko dostac na wizyte, ja czekalam niecaly miesiac,bo akurat sie ktos odwolal.
o cholewka.... mnie boli tak ciut wyżej niż środek pośladka, czasami jest lepiej, czasami gorzej. najgorzej było jak poszłam mierzyć buty i usiadłam sobie na takiej dość niskiej pufce, to później wstać nie mogłam, tam mnie ta noga bolała. Ginek mi powiedział, że mam wziąć przeciwbólowe i do neurologa - ale ja nie chcę się codziennie szprycować apapem, szczególnie, że mnie i tak po nim boli - tylko mniej.

miałam się zapisać na sesję zdjęciową, ale jak ja mam teraz iść jak ja ledwo chodzę?

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość

Witam się z Wami dziewczynki. Na ostatniej wizycie lekarz zalecił mi lykanie żelaza, bo wyniki troszkę spadły. Następną wizytę mam za półtora tygodnia i będę mieć usg III trymestru. Może dowiem sie, co tam w brzuszku rośnie. Ostatnio byłam w Pepco i były bodu z długim rękawem po 6 zł w kompletach po 5 sztuk. Musze zrobić znów nalot na Pepco i popatrzeć czy nie ma czegoś nowego. Wrzucę Wam za chwilkę zdjęcia tych ciuszków. Co prawda kupiłam w tonacji różowej, ale to nic, najwyżej chłopczyk będzie na różowo
za wstydzioszka - niech się ujawni
muszę też wejść do pepco, tylko ja mam już tyle ciuszków.... nie wiem czy na razie więcej kupować, chyba odłożę sobie na inne rzeczy kasę.

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
o ile to ten sam ból pleców co mój, to właśnie przechodzi, obstawiałam rwę kulszową, złamane żebro, nerki... ból koszmarny, ale już trochę odchodzi.

Więc mój ginek jak do mnie dzwonił to obstawia że dziecko kopnęło mnie i miałam stan zapalny.
a ile czasu Cię trzymało? mnie boli tak gdzieś od 4 dni - ale najbardziej bolało mnie przedwczoraj. Teraz tak mniej.

Cytat:
Ogólnie wczoraj dzwonił do mnie lekarz u którego przeżyłam największą traumę w życiu, to u niego na badaniu genetycznym dowiedziałam się, że NT=7mm, że mam szanse na zdrowe dziecko, jak 50letnia dziewczyna...
Dzwonił i pytał się jak wyszła amniopunkcja i badanie połówkowe, teraz mam trochę stracha przed tą anatomią płodu, oby nasze maleństwo było zdrowe...
na pewno będzie ok
Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Aga to wcale nie jest za nisko jak na rwę Ból przy rwie może promieniować aż do stopy
o cholera..... tylko czy rwa to nie jest taki ciągły ból? bo mnie tak boli jak się gdzieś w lewo przekręcam, jak na tą nogę mocniej stanę - a wydawało mi się, że rwa to cały czas boli

Cytat:
ajjjj ale zimno... byłam z jorusiem na spacerze, a że najwygodniej w klapeczkach to stópki zimne, achhhh szkoda że nie ma męża, więc nie ma kto ogrzać, ale takie rześkie powietrze, chyba wezmę kocyk i na balkoniku na leżaczku z książeczką się rozłożę
ja właśnie zaraz z psem idę na spacer, tylko u nas leje, więc nieciekawie jest

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:12   #3575
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ogólnie to pytali, czemu poszłam na zwolnienie i czemu jestem na nim dalej, ktory tydzien, wzrost, waga, zawód, wykształcenie, i czy biorę jakieś leki. ogladnela kartę ciązy i koniec, trwało to moze 5 minut... ale mimo wszystko stresowałam się...
tata mi poxniej powiedział, że oni jakby coś nie tak było od razu mówią, że niczego nie prześlą... zobaczymy...
a propos ZUS to właśnie mój kumpel ma dziś wizytę - odmówili mu wypłaty zasiłku - od pół roku nie pracuje - miał uraz kolana, zapłacił z własnej kasy by mieć operacje szybciej niż przewidzieli mu termin.. podczas operacji uszkodzili mu nerw i ma problem ze stopą - ZUS będzie badał czy nie symuluje. Kumpla krew zalewa.. eh, co za kraj.
A znajoma musiała udowadniać po wypadku niedowład ręki - podczas gdy neurolodzy zdiagnozowali i zlecili operacje..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:13   #3576
dyltharra
Raczkowanie

We Wroclawiu tez pogoda pod psem, ale ide sie przejsc na poczte, bo listonoszowi najwyrazniej wczoraj nie chcialo sie wejsc na drugie pietro z listem i moze do tego Pepco podskocze. Ide, bo sie rozmysle
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:15   #3577
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
uwaga, przechodzę do części nr II - skierowanie już mam, teraz będę dzwoniła po przychodniach czy mnie gdzieś wcisną.
znając życie to nie przed porodem. Na koniec zostawię sobie telefon na IP do Matki Polki. A jak się nie uda, to pewnie pójdę prywatnie i wysmaruję pismo do Rzecznika Praw Człowieka albo gdzieś tam, żeby mi kasę za wizytę oddali :/

o cholewka.... mnie boli tak ciut wyżej niż środek pośladka, czasami jest lepiej, czasami gorzej. najgorzej było jak poszłam mierzyć buty i usiadłam sobie na takiej dość niskiej pufce, to później wstać nie mogłam, tam mnie ta noga bolała. Ginek mi powiedział, że mam wziąć przeciwbólowe i do neurologa - ale ja nie chcę się codziennie szprycować apapem, szczególnie, że mnie i tak po nim boli - tylko mniej.

miałam się zapisać na sesję zdjęciową, ale jak ja mam teraz iść jak ja ledwo chodzę?

za wstydzioszka - niech się ujawni
muszę też wejść do pepco, tylko ja mam już tyle ciuszków.... nie wiem czy na razie więcej kupować, chyba odłożę sobie na inne rzeczy kasę.

a ile czasu Cię trzymało? mnie boli tak gdzieś od 4 dni - ale najbardziej bolało mnie przedwczoraj. Teraz tak mniej.

na pewno będzie ok

o cholera..... tylko czy rwa to nie jest taki ciągły ból? bo mnie tak boli jak się gdzieś w lewo przekręcam, jak na tą nogę mocniej stanę - a wydawało mi się, że rwa to cały czas boli

ja właśnie zaraz z psem idę na spacer, tylko u nas leje, więc nieciekawie jest

W sumie to jakiś dobry tydzień, ale w połowie tygodnia miałam punkt krytyczny, teraz też nieraz czuje plecki w nocy, ale nie już taki rwący ból, tylko takie obolałe miejsce, jak po siniaku.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 09:16   #3578
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Na luzaku? Juz to widze
Nasza kazala sobie chusteczke wlozyc,albo recznik papierowy,byle nie podpaske,bo oni jakis odczynnik na to wyleja i beda wiedziec,ze to wody, oczywiscie w przypadku gdy sie lekko saczy i nie wiadomo czy to juz wody. podobno na podpasce im ten odczynnik nie dziala.
Ech, bo to widzę że na każdej sr inaczej to tak jak z tym masażem w ciąży - my mieliśmy z Panią fizjoterapeutką o masażu i o ile nie ma przeciwwskazań to pokazała jak delikatnie, jakimi dokładnie ruchami można masować brzuszek (ale jest to bardzo subtelne, bardziej głaskanie). Bo masowanie brzucha po porodzie to już pokazała na jednym z mężczyzn. I nauczyła naszych partnerów masować nam nogi i plecy. A z tego co czytam to u Was absolutnie zabraniają jakiegokolwiek masowania brzucha.
U mnie mówili o tym podkłądzie żeby się upewnić że to wody (wszystkie przecież pierwszy raz będą rodzić i któras moze nie byc pewna) - że po 2 godzinach będzie cały mokry i pełny aż ciężko.

Cytat:
Ogólnie wczoraj dzwonił do mnie lekarz u którego przeżyłam największą traumę w życiu, to u niego na badaniu genetycznym dowiedziałam się, że NT=7mm, że mam szanse na zdrowe dziecko, jak 50letnia dziewczyna...
Dzwonił i pytał się jak wyszła amniopunkcja i badanie połówkowe, teraz mam trochę stracha przed tą anatomią płodu, oby nasze maleństwo było zdrowe...
Cytat:
masz rację, tylko po co on dzwonił, tylko mnie zdenerwował, nie jestem jego pacjentką, tylko to było jednorazowe badanie u genetyka...
Dobrze, że jutro jedziemy razem z mężem, on zawsze jest dla mnie dużym wsparcie, ale dziwnie 2 ginków jutro odwiedzę szkoda, że tu filmów nie można wrzucać, ale może na pocztę Wam wyślę.
Ale się dziś wyżyję na ziemniakach, robię placek po węgiersku... a nie mogę znaleźć noża do robota kuchennego, więc tarcie ziemniaczków w sposób tradycyjny
A Wy co gotujecie na obiadki, bo na jutro nie mam pomysłu?
Będzie dobrze , może tylko chciał wiedzieć (jakiś lekarz z powołania co interesuje się jakiś czas po) czy wszystko jest dalej ok. Nie denerwuj się.
Ja mam pieczarkową
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:17   #3579
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
w krótkim rękawku ?!
też dziś dostałam
Kochane, kolejne próbki są dostępne

Stary 2012-09-13, 09:23   #3580
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

peperonik, dzieki za info o lekarzach, ale do obydwu lekarzy tych mam uprzedzenia. Przez Janowicza kumpela straciła dziecko a co do dziechciarza to ja am do niego siste uprzedzenie kałam na niego kilka godzin w przychodni bo musiała kawe wypic pochodzie a ja ledwo stałam na nogach z bólu brzucha
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:23   #3581
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
a skąd te próbki bo ja nic nie wiem

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 09:27   #3582
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość

no moj M tez mowi ze tarmosi w celach medycznych i teraz z brzuszkiem chodze
W doktorka się zabawiacie

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

[QUOTE=agasobo;36494793]

[QUOTE]

Niekoniecznie Ja miałam ok 4-5 miesiąca i to tylko jak chodziłam, zależy jak macica się ułoży

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
jakie próbki?
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:28   #3583
karolla12
Rozeznanie

Witam Słońca

Podczytywałam Was wczoraj cały dzień,ale nic nie pisałam,bo jakoś nie miałam weny...coś słabo się czuję,chyba przez pogodę.

Muminku trzymam kciuki i modlę,się za Twoją Laurkę,wierzę,że będzie dobrze

Kamilka mam nadzieję,że uda powstrzymać się przedwczesny poród i synuś jeszcze troszkę w brzuszku zostanie

Kaaamila1 za ujawnienie płci,bo to już najwyższy czas!!! Swoją drogą podziwiam Cię za cierpliwość

Mam górę prasowania,ale coś żelazko mi szwankuje,słabo prasuje,chyba kupię jakieś nowe,bo tym to tylko się umęczę.

Evelinka będzie dobrze,na pewno
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:29   #3584
marti86
Zakorzenienie

kur*a weszlam na fb i takie wiesci trzymajmy kciuki za kamile!!!!!!!!!!!!!!!!!ni ech maly zdarzy wziac wszytskie dawki sterydu zeby mogl samodzielnie oddychac!!!!!!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:37   #3585
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
uff, jak dobrze,ze masz juz z glowy Tez mysle,ze by cos mowili,albo bardziej sie wypytywali,jakby jakies watpliwosci mieli. Tak rutynowo Cie wezwali i dadza Ci juz spokoj.

niteczka z fizjoterapeuta dopiero bedziemy mieli zajecia,to ciekawa jestem co o masazu powie,a co do podkladu,to jak najbardziej ok,tylko na niego mamy ta chusteczke polozyc, bo oni jakis odczynnik chemiczny na to wylewaja,zeby sprawdzic czy to wody.

trzymam za dzisiejsze wizyty

musze sie zdrzemnac, bo o 2.00 poszlam spac,a o 8.00 pobudka byla
krecilam sie w nocy,bo pachwina mnie boli, czy moga sie wiazadla rozluzniac tylko w jednej nodze?? albo to kregoslup znowu daje znac. Ehh jak stara babcia

na canal+ Iluzjonista sie zaczyna,jak ktoras nie ogladala,to polecam, bardzo fajny filmik
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:43   #3586
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej wszystkim
blagam nie piszcie juz o praniu i prasowaniu bo mnie załamka bierzeja narazie nic nei robie w tym zakresie

o kamilce newsy widzialam na fb trzymam oczywiscie mocno kciuki, lekarze potrafia teraz długo przytrzymywac takie rzeczy, a odchodzące wody nei zawsze oznaczają rychły poród
ona jest w 34 , ale wg usg.. wg om chyba cos koło mnie ?albo jakos tak..wiec na pewno beda starali się jak najdluzej przytrzymac

przyszło mi wieczorem o 20ej paczka z allegro z karuzelą z fisher price (wylicytowalam za 25 zł)...jest boska , hccialam zobaczyc czy dziala muzyczka i właczylam, to TYmcio tak mi skakal w brzuszku i jak znowu włączylam to znowu skakal..wieć chyba mu się podoba
'przyszla tez druga paczka z przybornikiem na łózko kupiony za 13 złładny z materiału, bede mogla sobie w keiszonki rozne drobiazgi powkładac, przyjaciolka maila i chwali

nic mi nie mowcie o bólach bo ja od wczoraj jęcze tzowi, on chyba się ze mną rozwiedzie bo jęcze jak stara baba... bolą mnie te plecy jak jasna chole..ra i kurde nei wiem jak wytrzymam , a dzidzia jeszcze urosnie, narazie ma pewnie ponad 2 kilo a bedzie???chyba bede lezec plackiem, chociaz nawet jak leże mnei boli..już nie wspominając że du..pa tez mnie boli bo mam ciągle problemy z zaparciami..
aaaaaaaa...
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:43   #3587
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
a skąd te próbki bo ja nic nie wiem
tutaj: http://pinkmelon.pl/category/354859/probki.html

ale chyba ostatnią zgarnęłam, codzienni sprawdzam i już 3 próbeczki idą

Stary 2012-09-13, 09:43   #3588
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
a propos ZUS to właśnie mój kumpel ma dziś wizytę - odmówili mu wypłaty zasiłku - od pół roku nie pracuje - miał uraz kolana, zapłacił z własnej kasy by mieć operacje szybciej niż przewidzieli mu termin.. podczas operacji uszkodzili mu nerw i ma problem ze stopą - ZUS będzie badał czy nie symuluje. Kumpla krew zalewa.. eh, co za kraj.
A znajoma musiała udowadniać po wypadku niedowład ręki - podczas gdy neurolodzy zdiagnozowali i zlecili operacje..
jak dla mnie ta instytucja w ogóle jest nie potrzebna... i tak praktycznie cały czas chodzimy po lekarzach prywatnie, a jak już coś chcemy od zusu to traktują nas jak naciągaczy!

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-13, 09:44   #3589
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!
Dołączam do tych, co nie mogły spać dzisiaj w nocy Ledwo żyję teraz przez to.

Ogromne kciuki za Laurkę muminkową i za kamilkę

Cytat:
Będzie na pewno

Są dzisiaj jakieś wizyty? Jak tak to kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 09:45   #3590
agrafka85
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
witam się po krótkiej przerwie, Sebuś i ja czujemy się dobrze póki co (tfu tfu tfu żeby nie zapeszyć )

Muminek
kamilkak
trzymajcie się dziewczyny, na pewno wszystko będzie dobrze z Wami i z maluszkami

u mnie dziś pochmurno i mglisto, ale całkiem ciepło, tzn tak świeżo

widzę, że niektóre z Was już piorą ubranka - ja myślałam, że jeszcze za wcześnie ale chyba też już zacznę, żeby na spokojnie się wyrobić, bo mam tych ciuszków 2 pudła i 3 wielkie siatki więc podejrzewam że z 8 pralek będzie jak nic, poza tym jeszcze pościel, ech i jeszcze prasowanie... ale dam radę, co innego mam do roboty
Stary 2012-09-13, 09:45   #3591
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
uff, jak dobrze,ze masz juz z glowy Tez mysle,ze by cos mowili,albo bardziej sie wypytywali,jakby jakies watpliwosci mieli. Tak rutynowo Cie wezwali i dadza Ci juz spokoj.

niteczka z fizjoterapeuta dopiero bedziemy mieli zajecia,to ciekawa jestem co o masazu powie,a co do podkladu,to jak najbardziej ok,tylko na niego mamy ta chusteczke polozyc, bo oni jakis odczynnik chemiczny na to wylewaja,zeby sprawdzic czy to wody.

trzymam za dzisiejsze wizyty

musze sie zdrzemnac, bo o 2.00 poszlam spac,a o 8.00 pobudka byla
krecilam sie w nocy,bo pachwina mnie boli, czy moga sie wiazadla rozluzniac tylko w jednej nodze?? albo to kregoslup znowu daje znac. Ehh jak stara babcia

na canal+ Iluzjonista sie zaczyna,jak ktoras nie ogladala,to polecam, bardzo fajny filmik
też myślę, że już nie będę miała tego szczęścia tam jechać...
ale nie tylko ja tam z brzuszkiem byłam, po mnie też jakaś ciężarna wchodziła, więc chyba tak wyrywkowo sobie wzywają...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-13, 09:48   #3592
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
Już po usg : waży 2260g :P i ma długie włosy - w usg widac )))
spora dzidzia

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja mam z madeli elektryczny,jest super...

a u nas znow zwrot w druga strone...mala zaczel juz pic 20 ml 12 razy dziennie,od 3 dni przybiera na wadze,od soboty sie kangurujemy godzinke dziennie,coraz wiecej mala reaguje na bodżce a wczoraj nam powiedzieli ze jej sie woda zbiera w glowce,jakie beda tego nastepstwa nie wiedzą...musza obserwowac,nie mam juz sił,nie wiem jak mam zachowac spokoj przy synkach i zyć dalej...zyje z minuty na minute i dostaje prawie zawalu na sygnal kazdego telefonu PROSZE MODLCIE SIE ZA NASZA CORECZKE!!!!!!!!!!
trzymam kciuki i myśłami z Wami.... Laureczka musi być silna!

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
O nie tutaj też poprosimy foteczki ze spotkania nie każdy ma konto na FB

Normy podawane są z uwzględnieniem wieku i płci
dziękuję ja odp
Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
A ja pije rooibos, czyli herbatę czerwoną- wskazana w ciąży bo podwyższa żelazo i nie ma teiny
ja też piję
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
witam no i wskoczyła mi trójka z przodu zaczynam dzisiaj 30 tydzień 9 kg do przodu, więc nie jest źle, chyba nie dobije tym razem do 20
witaj w klubie, mnie też męczy bezsenność, w pierszej ciąży też to przerabiałam w III trymestrze takie uroki ciąży

no i resztę szlak trafił ehh...

Witam się z rana szaro buro ponuro... sprzątałam od 8 i słabo mi się zrobiło... trzeba odpocząć ....

aa i za dzisiejsze wizyty

Edytowane przez ImmortalWoman
Czas edycji: 2012-09-13 o 09:52
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:53   #3593
MiciaKicia
Zakorzenienie

heeej woziłam sie z teściową po mieście ;] dziś w Biedronce 16 rolek papieru za 7.99 !!!! tylko dziś kupiłam 4 takie paki hahaha każdy z biedro z papierem wychodził

Kroimy: 2016(?)

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-09-13 o 09:55
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:54   #3594
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

KAMILKA JEST O jeden dzien dalej wg OM niz ja , ale dobrze ze wg USg jest juz w 34 , to znaczy że maluszek jest silny i duzy

edit: aha 31 to jakas zla informacja byla wczesniej no nic

ja wg USG jestem w 33 , ale wiadomo ze lekarze i tak beda patrzecna OM ,

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-09-13 o 09:55
Stary 2012-09-13, 09:54   #3595
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Hej dziewczynki, ja tylko wpadłam sie przywitac.
U nas cały czas pada... mąż w domu to troche czasu spedzimy razem w koncu.

Trzymam kciuki za kamilę i małego!!!!

Ogólnie ten dzień dzień jakiś smutny taki... nic sie nie chce...

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 09:54   #3596
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Trzymajmy kciukasy za Kamilę jutro ma cc!
Stary 2012-09-13, 09:55   #3597
MiciaKicia
Zakorzenienie

Kamilkak90: jutro cc, nie mialam objawow. wedlug usg 31tc- wazy 1300. boje sie cesarki i o synka

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 09:55   #3598
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

jak to cc???? bedzie miala cesarke???booże trzymam kciuki za nią i malenstwpo!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Stary 2012-09-13, 09:56   #3599
emylka86
Zakorzenienie

aż mnie ciarki przechodzą... oby wszystko było dobrze! wierzę z całego serca, że będzie

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-09-13, 09:56   #3600
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
KAMILKA JEST O jeden dzien dalej wg OM niz ja , ale dobrze ze wg USg jest juz w 34 , to znaczy że maluszek jest silny i duzy

edit: aha 31 to jakas zla informacja byla wczesniej no nic

ja wg USG jestem w 33 , ale wiadomo ze lekarze i tak beda patrzecna OM ,
no właśnie według USG 31... dla niej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości