Lipcówki 2017 ❤ - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-31, 15:37   #3601
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤

Lipcóweczki moje kochane Szczęśliwego Nowego Roku! Roku w którym na świat przyjdą nasze dzieciaczki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 16:04   #3602
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Lipcóweczki moje kochane Szczęśliwego Nowego Roku! Roku w którym na świat przyjdą nasze dzieciaczki
Dzięki i wzajemnie I przyłączam się do życzeń: wszystkiego dobrego dziewczyny! Niech rok 2017 będzie rokiem spełnionych marzeń! Zdrówka dla nas wszystkich i naszych maluchów!

Cytat:
Napisane przez elaweronika Pokaż wiadomość
Ja robiłam inhalacje olejkiem eukaliptusowym, nieco pomogło, ale w zatokach dalej mi coś siedzi, teraz nie robię inhalacji ze względu na opryszczkę.
Dzięki Ja też jestem panikara i bałam się olejkami robić inhalację, bo niektórych nie można w ciąży (eukaliptusowy oczywiście można jakby co ), więc od razu skresliłam wszystkie Ale może się przemogę i spróbuję (mam w domu sosnowy).

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Podróż ok, skorzystałam z rady i kupiłam paczkę zelek na drogę. Udało mi się tez trafić na w miarę pustego busa i mogłam usiąść w pierwszym rzędzie zeby dobrze widzieć drogę.
Powodzenia na wizycie!
Dzięki Super, że podróż udana Co do wózka to hymmm... Ja mam spacerowkę rozkładaną na zupełnie płasko (Tako Laret Len), ale nie odważyłabym się wozić w niej niemowlaka - myślę że gondola jest jednak lepiej przystosowana pod wieloma względami dla takiego maluszka... Ale może u kogoś sprawdził się taki patent... Co do gondoli, to ja używałam jej dłużej niż pół roku, bo jak próbowałam przesadzić córę do spacerówki to płakała, chyba bała się zbyt dużej przestrzeni dookoła A w gondoli jeszcze spokojnie się mieściła, więc jeździła w niej aż do wczesnej wiosny (urodzona pod koniec lipca). Z tym że w mojej gondoli jest zagłówek który można podnosić i dziecko może być w pozycji pół leżącej albo nawet siedzącej (są też pasy), więc była bardziej atrakcyjna dla dziecka które pomału chce się rozglądać, a nie tylko leżeć Ale myślę że ta funkcja jest w większości wózków
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 16:08   #3603
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, ze lekarz Cie uprzedził o tym plamieniu. Mi przy cytologii nic nie mówil, wiec bym się martwiła.

Dobrze, ze jest lepiej i ze rodzina ucieszona.

Podróż ok, skorzystałam z rady i kupiłam paczkę zelek na drogę. Udało mi się tez trafić na w miarę pustego busa i mogłam usiąść w pierwszym rzędzie zeby dobrze widzieć drogę.
Powodzenia na wizycie!

Chyba nie martwisz się o %?

Dziewczyny, czytam teraz o rodzajach wózków i doczytałam, ze są spacerówki rozkładane na płasko. Niektórzy rodzice rezygnują z zakupu gondoli, która i tak służy pół roku i kupują od razu spacerówkę. Dziecko urodzi się w lecie, wiec nie trzeba się będzie martwić o ochronę przed mrozem. Rozważacie taką opcję?
Wrzuciłaś akurat mój wózek, ale on nie jest rozkładany całkiem na płasko.
To jest pozycja kubełkowa - dziecko ma pupę niżej. Nie nadaje się dla noworodków. Trzeba i tak gondolę. Ale ja akurat chce go kupić w wersji 2 w 1. Czyli na tej samej ramie zakłada się płótno i materac do gondoli.
Ten wózek ciężki nie jest. Dla mnie rewelacja. W sklepie wykręcał w miejscu.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 16:08   #3604
elaweronika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Dzięki Ja też jestem panikara i bałam się olejkami robić inhalację, bo niektórych nie można w ciąży (eukaliptusowy oczywiście można jakby co ), więc od razu skresliłam wszystkie Ale może się przemogę i spróbuję (mam w domu sosnowy).
Spróbuj, może przynieść ulgę, bo mnie np sól morska do nosa w ogóle nie pomogła . Ale z katarem tak jest leczony 7dni nie leczony tydzień.

*
Dziewczyny wszystkiego najlepszego na nowy rok! Lekkiego porodu, zdrowego dzidziusia, samego szczęścia, zdrowia i radości, by życie płynęło spokojnie przepełnione miłością!

elaweronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 16:19   #3605
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
8.40 - Nie wiem jak wstane

Wcześnie! Ale jak pomyślisz o dzidziusiu to raz-dwa wstaniesz!

Cytat:
Zdradzisz czym robisz inhalacje? Może mi też by pomogły Zdrówka!

Dzięki, Tobie również
Inhalacje robię solą fizjologiczną Unimer Baby, mam taki inhalator z maseczką, nalewam i siedzę z 20min. Czasami też zapuszczam w pokoju taki nawilżacz powietrza i tam wlany mam olejek eukaliptusowy jak dobrze kojarzę.

Cytat:
Dziewczyny, czytam teraz o rodzajach wózków i doczytałam, ze są spacerówki rozkładane na płasko. Niektórzy rodzice rezygnują z zakupu gondoli, która i tak służy pół roku i kupują od razu spacerówkę. Dziecko urodzi się w lecie, wiec nie trzeba się będzie martwić o ochronę przed mrozem. Rozważacie taką opcję?
Ja nie rozważam takiej opcji, ale wózek ogólnie wygląda fajnie.

Cytat:
Spróbuj, może przynieść ulgę, bo mnie np sól morska do nosa w ogóle nie pomogła . Ale z katarem tak jest leczony 7dni nie leczony tydzień.

Dokładnie.

Dzięki dziewczyny za wszystkie życzenia. Ja również życzę Wam samych uśmiechów i radości w nadchodzącym Nowym Roku i przede wszystkim dużo zdrowia dla Was, maluszków i Waszych rodzin.
Dużo wizyt szykuje się po Sylwestrze więc czekamy na same świetne informacje!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 17:36   #3606
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki Super, że podróż udana Co do wózka to hymmm... Ja mam spacerowkę rozkładaną na zupełnie płasko (Tako Laret Len), ale nie odważyłabym się wozić w niej niemowlaka - myślę że gondola jest jednak lepiej przystosowana pod wieloma względami dla takiego maluszka... Ale może u kogoś sprawdził się taki patent... Co do gondoli, to ja używałam jej dłużej niż pół roku, bo jak próbowałam przesadzić córę do spacerówki to płakała, chyba bała się zbyt dużej przestrzeni dookoła A w gondoli jeszcze spokojnie się mieściła, więc jeździła w niej aż do wczesnej wiosny (urodzona pod koniec lipca). Z tym że w mojej gondoli jest zagłówek który można podnosić i dziecko może być w pozycji pół leżącej albo nawet siedzącej (są też pasy), więc była bardziej atrakcyjna dla dziecka które pomału chce się rozglądać, a nie tylko leżeć Ale myślę że ta funkcja jest w większości wózków
Dzieki za opinię. Poczytałam jeszcze odnośnie spacerówki zamiast gondoli i jednak się nie zdecyduje - przeważył argument o gorszej amortyzacji, o tym, ze dziecko jest tyłem do rodzica, trzeba będzie uważać, zeby nie wypadło. Nie będę kombinować bo trzeba by taką spacerówkę bardzo starannie wybrać zeby amortyzacja była odpowiednia, pozycja całkowicie płaska itd.

Zadowolona jesteś ze swojej Tako Laret Len? Zaczęłam czytać o polskich producentach i najbardziej właśnie chciałabym wybrać coś polskiej produkcji.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Wrzuciłaś akurat mój wózek, ale on nie jest rozkładany całkiem na płasko.
To jest pozycja kubełkowa - dziecko ma pupę niżej. Nie nadaje się dla noworodków. Trzeba i tak gondolę. Ale ja akurat chce go kupić w wersji 2 w 1. Czyli na tej samej ramie zakłada się płótno i materac do gondoli.
Ten wózek ciężki nie jest. Dla mnie rewelacja. W sklepie wykręcał w miejscu.
Kupiłaś już go z tą spacerówką lux? Na stronie Cybex Priam piszą ze są dwa rodzaje spacerówek, light nie rozkłada się na całkiem płasko a ta lux niby tak. Ale jednak pozostanę przy opcji z gondolą.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 17:41   #3607
morelle_
Zakorzenienie

Oglądałam oba siedziska. Lux jest szersze i cięższe.
Oba rozkładają się na płasko. Light jest mniejsze i ma wspólną ramę z gondolą.
Więc albo kupujesz light 2w1 czyli gondola i lżejszą spacerówkę na wspólnej ramie.
Albo lux spacerówkę i osobno gondolę.
Mi bardziej pasuje opcja 2w1 light.

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2016-12-31 o 17:44
Stary 2016-12-31, 18:10   #3608
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
:-D

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Dzięki, Tobie również
Inhalacje robię solą fizjologiczną Unimer Baby, mam taki inhalator z maseczką, nalewam i siedzę z 20min. Czasami też zapuszczam w pokoju taki nawilżacz powietrza i tam wlany mam olejek eukaliptusowy jak dobrze kojarzę.
Dzięki za inf

Cytat:
Dzieki za opinię. Poczytałam jeszcze odnośnie spacerówki zamiast gondoli i jednak się nie zdecyduje - przeważył argument o gorszej amortyzacji, o tym, ze dziecko jest tyłem do rodzica, trzeba będzie uważać, zeby nie wypadło. Nie będę kombinować bo trzeba by taką spacerówkę bardzo starannie wybrać zeby amortyzacja była odpowiednia, pozycja całkowicie płaska itd.

Zadowolona jesteś ze swojej Tako Laret Len? Zaczęłam czytać o polskich producentach i najbardziej właśnie chciałabym wybrać coś polskiej produkcji.
Byłam bardzo zadowolona, super się sprawował pod każdym względem (wersja 2w1), dla córy bardzo wygodny, super zabudowany więc świetnie chroni od deszczu, wiatru i śniegu, leciutko się prowadzi, bez wysiłku wjeżdża na krawężniki itd., skręca idealnie, można nim zrobić kółko dookoła siebie. Jeździłam nim po mieście, ale też na wsi, po lasach, puszczach, terenach typu Roztocze, Suwalszczyzna. Estetycznia bardzo mi odpowiadał, skórzane elementy+rączka, fajna torba. Ale to jest wózek dla osób mieszkających w domku lub w bloku z windą albo wózkownią na parterze - bo swoje waży niestety (ale odczuwa się tę wagę tylko podczas wnoszenia). Ze względu na tę wagę (niestety mieszkam w bloku bez windy) i na to że zajmuje trochę miejsca w bagażniku (z dwójką maluchów będzie ciężko się zmieścić, a często wyjeżdżamy), planuję go teraz sprzedać i kupić Mutsy. Ale trochę mi szkoda, więc jeszcze nie wiem czy na 100% się go pozbędę ;-)

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2016-12-31 o 18:15
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 18:48   #3609
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dołączam się do życzeń noworocznych wszystkiego dobrego Dziewczyny!
Dzisiaj byłam na zakupach i oczywiście w hm rozmiary od L w górę na przecenach, przymierzyłam droższe spodnie i zamówię przez Internet ale kupiłam sobie sukienkę w mohito i rajstopy ciążowe.

Stary 2016-12-31, 19:44   #3610
AnnaPaula87
Zadomowienie

Wszystkiego dobrego dziewczyny dużo zdrówka na nowy rok
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-01, 01:53   #3611
Adriannaa88
Raczkowanie

Witam w Nowym Roku 😊
Spełnienia marzeń i realizacji postanowień 😊

Stary 2017-01-01, 01:54   #3612
myszowata1313
Rozeznanie

Zycze samych dobrych wiesci w tym nowym roku

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-01, 09:42   #3613
morelle_
Zakorzenienie

Bry miłego dnia!
Stary 2017-01-01, 10:08   #3614
Mała!
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku zdrowia dla WS i maluszków i spełnienia marzeń.

Co do wózków to.ja mysle o gondoli.osobno.i spacerowce osobno... ale co i jak jeszcze nie wiem...

Moje mdłości dopuściły... sa ale małe, pojadlam wczoraj i załapałam tyle wody, ze mawet buzię msm spuchnietą...

Jutro juz do pracy

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-01, 10:29   #3615
etusiaaa
Wtajemniczenie

Hej hej nie pisałam ostatnio bo weny i czasu brak😕
Widziałam przykrą informację i obumarlej ciazy. Tule mocno. Trzymaj się ciepło.

Mi tak brzuch wyrzucilo ze masakra... Tp chyba po jedzeniu swiatecznym😆

Nie mogę się doczekać środy i wizyty😍 boję się tylko o mój cukier😕 niby morma z lab jest 5,5 mój cukier to 5,17. Ale zaczęłam czytać ze normą dla kobiet w ciąży to 5,0 oby to nie była cukrzyca ciazowa😢 nie cierpię klucia.. pewnie zaraz wyśle mnie na krzywą cukrowa...

A z okazji nowego roku życzę Wam zdrówka dla całych rodzin, szybkich i bezbolesnych porodów. 😙

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-01, 10:55   #3616
vadi
*sportaddict*

Dziewczyny, ja również życzę cudownego 2017 pełnego samych pozytywnych niespodzianek, poczucia szczęścia i spełnienia

Bo, że rok będzie wyjątkowy, to wiadomo

vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-01, 10:59   #3617
morelle_
Zakorzenienie

Etusiaaa powodzenia

Ja wczoraj dałam radę do 2 w nocy z lekką przerwą.
Stary 2017-01-01, 11:13   #3618
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Hej hej nie pisałam ostatnio bo weny i czasu brak
Widziałam przykrą informację i obumarlej ciazy. Tule mocno. Trzymaj się ciepło.

Mi tak brzuch wyrzucilo ze masakra... Tp chyba po jedzeniu swiatecznym

Nie mogę się doczekać środy i wizyty boję się tylko o mój cukier niby morma z lab jest 5,5 mój cukier to 5,17. Ale zaczęłam czytać ze normą dla kobiet w ciąży to 5,0 oby to nie była cukrzyca ciazowa nie cierpię klucia.. pewnie zaraz wyśle mnie na krzywą cukrowa...

A z okazji nowego roku życzę Wam zdrówka dla całych rodzin, szybkich i bezbolesnych porodów.

Będzie dobrze z cukrem nie martw się na zapas
Ja poszłam spać po 3 bo impreza była u nas. I tez od poniedziałku do pracy same sprawozdania roczne mam
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-01, 11:59   #3619
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Etusiaaa powodzenia

Ja wczoraj dałam radę do 2 w nocy z lekką przerwą.
Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze z cukrem nie martw się na zapas
Ja poszłam spać po 3 bo impreza była u nas. I tez od poniedziałku do pracy same sprawozdania roczne mam
Dzięki oby skończyło się dobrze z tym cukrem 😊

To szaleństwo imprezowe było. Ja już o 22 spalam😆 obudziły mnie sztuczne ognie i znów poszłam spac 😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-01, 18:02   #3620
baby2
Rozeznanie

Witam się w Nowym Roku
Dla was wszystkich najlepszego, spełnienia marzeń

Wróciliśmy , było sympatycznie, na powrocie zajechaliśmy do aquaparku, mały się wylatał Ja na szczęście jeszcze dwa dniu urlopu mam
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-01, 18:51   #3621
morelle_
Zakorzenienie

A ja po usg prenatalnym. Niebo, a ziemia.
Widziałam mózg, przepływ żył, wszystkie aorty i nawet czkawkę dziecka
Mam przyjść w czw na wizytę za free, żebym nie musiała czekać do kolejnej z diagnozą.
Pan doktor pow, że na tym etapie wargi sromowe wyglądają jak prącie i może mi podać płeć jeśli nie będę się nastawiać.
Dziewczynka więc jest 50 na 50
Stary 2017-01-01, 18:59   #3622
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam bardzo zadowolona, super się sprawował pod każdym względem (wersja 2w1), dla córy bardzo wygodny, super zabudowany więc świetnie chroni od deszczu, wiatru i śniegu, leciutko się prowadzi, bez wysiłku wjeżdża na krawężniki itd., skręca idealnie, można nim zrobić kółko dookoła siebie. Jeździłam nim po mieście, ale też na wsi, po lasach, puszczach, terenach typu Roztocze, Suwalszczyzna. Estetycznia bardzo mi odpowiadał, skórzane elementy+rączka, fajna torba. Ale to jest wózek dla osób mieszkających w domku lub w bloku z windą albo wózkownią na parterze - bo swoje waży niestety (ale odczuwa się tę wagę tylko podczas wnoszenia). Ze względu na tę wagę (niestety mieszkam w bloku bez windy) i na to że zajmuje trochę miejsca w bagażniku (z dwójką maluchów będzie ciężko się zmieścić, a często wyjeżdżamy), planuję go teraz sprzedać i kupić Mutsy. Ale trochę mi szkoda, więc jeszcze nie wiem czy na 100% się go pozbędę ;-)
Dzięki Szukam właśnie czegoś łatwego w prowadzeniu, ale też oszczędność miejsca w bagażniku i małe gabaryty będzie ważna. Chociaż pewnie z czegoś będę musiała zrezygnować, a że samochód mam duży i mieszkam w domu, to kilogramy nie będą kryterium numer 1.
W ogóle to zaczęłam od wyboru fotelika BeSafe Izi Sleep i z tego co widzę jest problem z wózkami, bo niewiele firm ma adaptery do Izi Sleep, jak już to do Izi Go.
Izi Sleep to jedyny fotelik, który można rozłożyć do pozycji leżącej. Póki co wydaje mi się to dużym ułatwieniem, bo:
- w foteliku dziecko nie powinno przebywać dłużej niż 30min ze względu na kręgosłup. Mając Izi Sleep mogłabym go rozłożyć i spokojnie zrobić np. godzinne zakupy, pojechać do lekarza, na fitness. Zawsze muszę liczyć 20-30min na dojazd w jedną stronę, czyli 1h na podróż + 1h na załatwienie czegoś, więc miałabym fotelik i nosidło w jednym. Tam jest też funkcja kołyski.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Mam przyjść w czw na wizytę za free, żebym nie musiała czekać do kolejnej z diagnozą.
Pan doktor pow, że na tym etapie wargi sromowe wyglądają jak prącie i może mi podać płeć jeśli nie będę się nastawiać.
super czyli jeszcze trochę trzeba poczekać z odkryciem płci
Stary 2017-01-01, 19:01   #3623
morelle_
Zakorzenienie

Stary 2017-01-01, 19:17   #3624
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale super piękny widok na pewno
No to teraz ciekawe kto będzie miał racje który masz dzisiaj tydzień?

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Dzięki Szukam właśnie czegoś łatwego w prowadzeniu, ale też oszczędność miejsca w bagażniku i małe gabaryty będzie ważna. Chociaż pewnie z czegoś będę musiała zrezygnować, a że samochód mam duży i mieszkam w domu, to kilogramy nie będą kryterium numer 1.

W ogóle to zaczęłam od wyboru fotelika BeSafe Izi Sleep i z tego co widzę jest problem z wózkami, bo niewiele firm ma adaptery do Izi Sleep, jak już to do Izi Go.

Izi Sleep to jedyny fotelik, który można rozłożyć do pozycji leżącej. Póki co wydaje mi się to dużym ułatwieniem, bo:

- w foteliku dziecko nie powinno przebywać dłużej niż 30min ze względu na kręgosłup. Mając Izi Sleep mogłabym go rozłożyć i spokojnie zrobić np. godzinne zakupy, pojechać do lekarza, na fitness. Zawsze muszę liczyć 20-30min na dojazd w jedną stronę, czyli 1h na podróż + 1h na załatwienie czegoś, więc miałabym fotelik i nosidło w jednym. Tam jest też funkcja kołyski.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

super czyli jeszcze trochę trzeba poczekać z odkryciem płci

Fajnie z tym fotelikiem, nie wiedziałam ze takie są jak będę przy kompie to poczytam sobie o nich.

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-01, 19:27   #3625
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ale super piękny widok na pewno
No to teraz ciekawe kto będzie miał racje który masz dzisiaj tydzień?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Fajnie z tym fotelikiem, nie wiedziałam ze takie są jak będę przy kompie to poczytam sobie o nich.

Kończę 14

Cybex tez ma taki fotelik. Ale on pomimo rozkładania na płasko tez ma pozycję kubełkową. Więc odpada.
Nie wiem jak ten co napisała xzora.
Stary 2017-01-01, 19:40   #3626
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Kończę 14

Cybex tez ma taki fotelik. Ale on pomimo rozkładania na płasko tez ma pozycję kubełkową. Więc odpada.
Nie wiem jak ten co napisała xzora.
Cybex pisze, że prawie płaska pozycja leżąca poza samochodem, a BeSafe: można kompletnie rozłożyć do pozycji leżącej - po wyjęciu go z samochodu staje się więc przytulną i bezpieczną kołyską Link Cybex, link BeSafe.

Tylko znaleźć adapter do wózka dla tego fotelika... póki co na necie widziałam tylko do Mima Xari. A i jest też Be Safe Izi Sleep dla Stokke.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2017-01-01 o 19:41
Stary 2017-01-01, 20:11   #3627
morelle_
Zakorzenienie

To są inne

Ja nie kupuję adaptera. Do pierwszego fotelika nie opłaca się. Dziecko za szybko z niego wyrośnie. Przy drugim pomyślę.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Spr może jeszcze ten swój fotelik. Bo cybex niby też pisze o gondoli, a ja go widziałam w sklepie. Nie rozkłada się całkowicie płasko tylko do kubełka.
Nie mówię, że Twój nie, ale lepiej na żywo to spr.

http://cybex-online.com/pl/carseats/cloudq.html
Stary 2017-01-01, 20:13   #3628
elaweronika
Rozeznanie

Cytat:
Ekstra! Jakże super, że jesteście w moim otoczeniu nie ma kobiet w ciąży, jedna w pracy, ale mało rozmowna, po prenatalnych powiedziała mi, że powiedzieli że wszystko ok i nie różniło się niczym od zwykłego USG.

elaweronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-01, 20:19   #3629
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
To są inne

Ja nie kupuję adaptera. Do pierwszego fotelika nie opłaca się. Dziecko za szybko z niego wyrośnie. Przy drugim pomyślę.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Spr może jeszcze ten swój fotelik. Bo cybex niby też pisze o gondoli, a ja go widziałam w sklepie. Nie rozkłada się całkowicie płasko tylko do kubełka.
Nie mówię, że Twój nie, ale lepiej na żywo to spr.

http://cybex-online.com/pl/carseats/cloudq.html
Adapter nie jest drogi, ok 100-180zl, inna sprawa ze raczej nie ma sensu zakupu skoro dziecko w foteliku ma niekorzystną i wymuszoną pozycję i powinno w nim przebywać jak najkrócej a nie wozić się po centrum handlowym. Tylko przy tym modelu go rozważam i na pewno sprawdzę to ułożenie - czy rzeczywiście się nadaje i skonsultuje jeszcze z koleżanką fizjoterapeutką.
Stary 2017-01-01, 20:44   #3630
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ekstra! Jakże super, że jesteście w moim otoczeniu nie ma kobiet w ciąży, jedna w pracy, ale mało rozmowna, po prenatalnych powiedziała mi, że powiedzieli że wszystko ok i nie różniło się niczym od zwykłego USG.

A miała certyfikat? Może o to chodzi?

Cytat:
Adapter nie jest drogi, ok 100-180zl, inna sprawa ze raczej nie ma sensu zakupu skoro dziecko w foteliku ma niekorzystną i wymuszoną pozycję i powinno w nim przebywać jak najkrócej a nie wozić się po centrum handlowym. Tylko przy tym modelu go rozważam i na pewno sprawdzę to ułożenie - czy rzeczywiście się nadaje i skonsultuje jeszcze z koleżanką fizjoterapeutką.
Do cybexa kosztuje 480 zł. Także zależy od fotelika. Dlatego nie kupuję skoro mogą być tez pasy, a cena jest trochę przesadzona.

Bardzo dobry pomysł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości