|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤
Lipcóweczki moje kochane Szczęśliwego Nowego Roku! Roku w którym na świat przyjdą nasze dzieciaczki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3602 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I przyłączam się do życzeń: wszystkiego dobrego dziewczyny! Niech rok 2017 będzie rokiem spełnionych marzeń! Zdrówka dla nas wszystkich i naszych maluchów! Cytat:
Ja też jestem panikara i bałam się olejkami robić inhalację, bo niektórych nie można w ciąży (eukaliptusowy oczywiście można jakby co ), więc od razu skresliłam wszystkie Ale może się przemogę i spróbuję (mam w domu sosnowy). Cytat:
Super, że podróż udana Co do wózka to hymmm... Ja mam spacerowkę rozkładaną na zupełnie płasko (Tako Laret Len), ale nie odważyłabym się wozić w niej niemowlaka - myślę że gondola jest jednak lepiej przystosowana pod wieloma względami dla takiego maluszka... Ale może u kogoś sprawdził się taki patent... Co do gondoli, to ja używałam jej dłużej niż pół roku, bo jak próbowałam przesadzić córę do spacerówki to płakała, chyba bała się zbyt dużej przestrzeni dookoła A w gondoli jeszcze spokojnie się mieściła, więc jeździła w niej aż do wczesnej wiosny (urodzona pod koniec lipca). Z tym że w mojej gondoli jest zagłówek który można podnosić i dziecko może być w pozycji pół leżącej albo nawet siedzącej (są też pasy), więc była bardziej atrakcyjna dla dziecka które pomału chce się rozglądać, a nie tylko leżeć Ale myślę że ta funkcja jest w większości wózków
|
|||
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest pozycja kubełkowa - dziecko ma pupę niżej. Nie nadaje się dla noworodków. Trzeba i tak gondolę. Ale ja akurat chce go kupić w wersji 2 w 1. Czyli na tej samej ramie zakłada się płótno i materac do gondoli. Ten wózek ciężki nie jest. Dla mnie rewelacja. W sklepie wykręcał w miejscu.
|
|
#3604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale z katarem tak jest leczony 7dni nie leczony tydzień. * Dziewczyny wszystkiego najlepszego na nowy rok! Lekkiego porodu, zdrowego dzidziusia, samego szczęścia, zdrowia i radości, by życie płynęło spokojnie przepełnione miłością! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3605 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak pomyślisz o dzidziusiu to raz-dwa wstaniesz! ![]() Dzięki, Tobie również Inhalacje robię solą fizjologiczną Unimer Baby, mam taki inhalator z maseczką, nalewam i siedzę z 20min. Czasami też zapuszczam w pokoju taki nawilżacz powietrza i tam wlany mam olejek eukaliptusowy jak dobrze kojarzę. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie życzenia. Dużo wizyt szykuje się po Sylwestrze więc czekamy na same świetne informacje!
|
|
#3606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadowolona jesteś ze swojej Tako Laret Len? Zaczęłam czytać o polskich producentach i najbardziej właśnie chciałabym wybrać coś polskiej produkcji. Cytat:
|
||
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam oba siedziska. Lux jest szersze i cięższe.
Oba rozkładają się na płasko. Light jest mniejsze i ma wspólną ramę z gondolą. Więc albo kupujesz light 2w1 czyli gondola i lżejszą spacerówkę na wspólnej ramie. Albo lux spacerówkę i osobno gondolę. Mi bardziej pasuje opcja 2w1 light.
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2016-12-31 o 17:44 |
|
|
|
#3608 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2016-12-31 o 18:15 |
|||
|
|
|
#3609 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączam się do życzeń noworocznych
wszystkiego dobrego Dziewczyny!Dzisiaj byłam na zakupach i oczywiście w hm rozmiary od L w górę na przecenach, przymierzyłam droższe spodnie i zamówię przez Internet ale kupiłam sobie sukienkę w mohito i rajstopy ciążowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego dziewczyny
dużo zdrówka na nowy rok
|
|
|
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
Witam w Nowym Roku 😊
Spełnienia marzeń i realizacji postanowień 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3612 |
|
Rozeznanie
|
Zycze samych dobrych wiesci w tym nowym roku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku zdrowia dla WS i maluszków i spełnienia marzeń.Co do wózków to.ja mysle o gondoli.osobno.i spacerowce osobno... ale co i jak jeszcze nie wiem... Moje mdłości dopuściły... sa ale małe, pojadlam wczoraj i załapałam tyle wody, ze mawet buzię msm spuchnietą... Jutro juz do pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej nie pisałam ostatnio bo weny i czasu brak😕
Widziałam przykrą informację i obumarlej ciazy. Tule mocno. Trzymaj się ciepło. Mi tak brzuch wyrzucilo ze masakra... Tp chyba po jedzeniu swiatecznym😆 Nie mogę się doczekać środy i wizyty😍 boję się tylko o mój cukier😕 niby morma z lab jest 5,5 mój cukier to 5,17. Ale zaczęłam czytać ze normą dla kobiet w ciąży to 5,0 oby to nie była cukrzyca ciazowa😢 nie cierpię klucia.. pewnie zaraz wyśle mnie na krzywą cukrowa... A z okazji nowego roku życzę Wam zdrówka dla całych rodzin, szybkich i bezbolesnych porodów. 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3616 |
|
*sportaddict*
|
Dziewczyny, ja również życzę cudownego 2017 pełnego samych pozytywnych niespodzianek, poczucia szczęścia i spełnienia
Bo, że rok będzie wyjątkowy, to wiadomo ![]()
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Etusiaaa powodzenia
Ja wczoraj dałam radę do 2 w nocy z lekką przerwą.
|
#3618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie dobrze z cukrem nie martw się na zapas ![]() Ja poszłam spać po 3 bo impreza była u nas. I tez od poniedziałku do pracy same sprawozdania roczne mam
|
|
|
|
|
#3619 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To szaleństwo imprezowe było. Ja już o 22 spalam😆 obudziły mnie sztuczne ognie i znów poszłam spac 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3620 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w Nowym Roku
![]() Dla was wszystkich najlepszego, spełnienia marzeń Wróciliśmy , było sympatycznie , na powrocie zajechaliśmy do aquaparku, mały się wylatał Ja na szczęście jeszcze dwa dniu urlopu mam
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po usg prenatalnym. Niebo, a ziemia.
Widziałam mózg, przepływ żył, wszystkie aorty i nawet czkawkę dziecka ![]() Mam przyjść w czw na wizytę za free, żebym nie musiała czekać do kolejnej z diagnozą. Pan doktor pow, że na tym etapie wargi sromowe wyglądają jak prącie i może mi podać płeć jeśli nie będę się nastawiać. Dziewczynka
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukam właśnie czegoś łatwego w prowadzeniu, ale też oszczędność miejsca w bagażniku i małe gabaryty będzie ważna. Chociaż pewnie z czegoś będę musiała zrezygnować, a że samochód mam duży i mieszkam w domu, to kilogramy nie będą kryterium numer 1. W ogóle to zaczęłam od wyboru fotelika BeSafe Izi Sleep i z tego co widzę jest problem z wózkami, bo niewiele firm ma adaptery do Izi Sleep, jak już to do Izi Go. Izi Sleep to jedyny fotelik, który można rozłożyć do pozycji leżącej. Póki co wydaje mi się to dużym ułatwieniem, bo: - w foteliku dziecko nie powinno przebywać dłużej niż 30min ze względu na kręgosłup. Mając Izi Sleep mogłabym go rozłożyć i spokojnie zrobić np. godzinne zakupy, pojechać do lekarza, na fitness. Zawsze muszę liczyć 20-30min na dojazd w jedną stronę, czyli 1h na podróż + 1h na załatwienie czegoś, więc miałabym fotelik i nosidło w jednym. Tam jest też funkcja kołyski. ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
czyli jeszcze trochę trzeba poczekać z odkryciem płci
|
||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3624 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale super piękny widok na pewno ![]() No to teraz ciekawe kto będzie miał racje który masz dzisiaj tydzień? Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Fajnie z tym fotelikiem, nie wiedziałam ze takie są jak będę przy kompie to poczytam sobie o nich.Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cybex tez ma taki fotelik. Ale on pomimo rozkładania na płasko tez ma pozycję kubełkową. Więc odpada. Nie wiem jak ten co napisała xzora.
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko znaleźć adapter do wózka dla tego fotelika... póki co na necie widziałam tylko do Mima Xari. A i jest też Be Safe Izi Sleep dla Stokke. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-01-01 o 19:41 |
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
To są inne
![]() Ja nie kupuję adaptera. Do pierwszego fotelika nie opłaca się. Dziecko za szybko z niego wyrośnie. Przy drugim pomyślę. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Spr może jeszcze ten swój fotelik. Bo cybex niby też pisze o gondoli, a ja go widziałam w sklepie. Nie rozkłada się całkowicie płasko tylko do kubełka. Nie mówię, że Twój nie, ale lepiej na żywo to spr. http://cybex-online.com/pl/carseats/cloudq.html
|
#3628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo dobry pomysł
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

I przyłączam się do życzeń: wszystkiego dobrego dziewczyny! Niech rok 2017 będzie rokiem spełnionych marzeń! 
. Ale z katarem tak jest leczony 7dni nie leczony tydzień. 

wszystkiego dobrego Dziewczyny!
dużo zdrówka na nowy rok
01 sierpnia 2015 

boję się tylko o mój cukier
nie cierpię klucia.. pewnie zaraz wyśle mnie na krzywą cukrowa...

same sprawozdania roczne mam