Majówki 2016 - część trzecia - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-02, 15:04   #3601
Iwonia27
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Aha wiedzialam co od rana chcialam- wspanialosci dla jubilatow mniejszych i wiekszych hehe

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Nie pomogło, od dziś zaczynam smarować pimafucortem. Mam nadzieje, ze pomoże

U nas pachy po pimafucorcie lepiej np rano po nocy sa ok a wystarczy ze nie tak go zlapie w sensie za wysoko tj pod pachy i juz te miejsca znow czerwone. Tak to sie bedziemy bujac z pimafucortem i do 18stki

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Dzis chodze wsciekla nie wiem o co. W sumie o nic. Tak po prostu
Robie obiad. D. mowi ze chyba nie glodny. Drugi raz nic nie mowilam czy aby na pewno.
Robie trzy ziemniaki i jednego kotleta i pare warzywek tylko sobie.
Niech mi tylko teraz wyjedzie z tekstem ze jednak by zjadl. To go pogryze.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:11   #3602
dzustam
Zakorzenienie

Aga by się nie położyła na środku drogi? AGA by nie dała rady?

A serio - ciesz się, że zatrybiłaś. Mogłaś siedzieć do teraz, słuchać ryku Marysi i paznokcie piłować.

Kocie, dobrze, że mogłaś podzielić się swoją historią. W zasadzie Waszą, bo bez udziału Twojego męża byłoby to trudniejsze. Jeżeli w ogóle wykonalne.

Mam kuzynkę, która przestała karmić po tygodniu. Nie przepadam za rozmowami z nią o karmieniu piersią. Ma teraz wyrzuty sumienia, że tak szybko się poddała i za każdym razem jakby szukała wytłumaczenia, bo pali, bo bolało, bo coś tam... nie umiem jej pocieszyć, bo rozumiem, że może samostanowić o sobie, ale jednak w porównaniu z pluszowym kotem wypada na tym tle blado .

Dzięki za życzenia . Chętni niechaj biorą talerzyki i nakładają siebie wirtualnego tortu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez dzustam
Czas edycji: 2016-12-02 o 15:13
dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:12   #3603
Iwonia27
Zakorzenienie

Powiedział
Stary 2016-12-02, 15:16   #3604
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Powiedział
Standardowo

Wolne ma niech se zrobi, co to tylko my mamy na urlopie pracowac?
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:22   #3605
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Anika miwisz ze dolnych sue nie czuje przy kp?
To znaczy ze czym mnie dzus terroryzował? Gora wyłazi a ja nie widziałam?
Nieee tylko dołem daje rade ale to nie przy ssaniu fakt. On czasem lubi sobie pociagnac za koniuszek i wtedy ️ widze.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Ciekawe kiedy ja dorosnę to takich wnioskow...

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Ja tylko raz dzis tam byłam.
Teraz koncze nowy mani i zmykam spać.
Nie musisz odrazu zostawiac niunka samego, ale wg mnie dobrze jak bedzie mial kontakt z babcia. Z jednej strony wam troche zazdroszcze bo moje dziecko dziadkow bedzie widzialo pare razy do roku
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:37   #3606
urshoola
Zadomowienie

Ola no to kurcze dajesz z tym pimafucortem ale jest w ogóle jakaś poprawa czy nie?

Ja się zastanawiam od kilku dni..wysypka na policzkach która za chwilę ginie.Mysle coś małą uczula tylko co...
A teraz mi się mąż przyznał po noszeniu Emilki...Eee nie nie wysypka ona tak ma jak się do niej przytulam i zarostem miziam...no kurde spoko 😁 matka panikara ojciec wylajtowany.

ps.Puszczacie muzykę swoim malym terrorystom?jeśli tak to co najczęściej?

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:41   #3607
zabciajs
Zakorzenienie

Dajcie linka do histori Kota

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 15:57   #3608
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Dzien dobry
U mnie "na calej polaci snieeeeg: beda sanki.

Roses- ja tez wczoraj w nocy patrzylam jak pada snieg.

Moja mala zjadla wczoraj 400 ml mleka i 125g obiadku. Nie mam do niej sily ona NIE CHCE JESC:/ co zrobic?. Od 2 tyg zapisuje ile ona zjada i 600 ml mleka to jest max. Sloiczek 125g daje jej na dwa posilki bo na raz nie wciagnie. Znowu bardzo sie martwie.

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Leekarka sie wystraszyla, ze tak malo je, moje mleko odciagniete na oko juz nie jest takie tresciwe jak kiedys. Lekarka kazala zrobic morfologie i dawac Sinlac na kolacje... jejku. Ten sinlac to 30% cukier ale przelkne to bo chce, zeby ona jadla..
Moze znajdziesz cos innego zamiast sinlaca? mi tez to polecali, ale kupilam to samo ale z czystym skladem, bo chodzi o kleik tak? niestety nie polece bo to typowo szwedzki produkt, nie do kupienia w Polsce.
A co do obiadkow to Lenka nigdy nie zjadla w jeden dzien 100 gramow czegos innnego- jestesmy ciagle na etapie smakowania ale wg dietetyka mam sie nie przejmowac. No chyba, ze jest to jogurt owsiany naturalny-tego potrafi troche wrabac.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Dzien doberek.
Aaaale biaaałooo i jeszcze w tym momencie sypie gruuuby i gesty. Magia.
Ale dziekuje Bogu ze w ta magie nie musze dojezdzac do pracy
Co to ja mialam... Nie pamietam. Noc u nas ok. Teraz wrocil tati i sie dorwał Jogurta
Rose kapie w wodzie a raz na pare razy w krochmalu bo na szyjce wciaz krostki i drapie ta szyje.
Maz zamontowal w aucie jakis system nagrzewania na prad za miliony monet, ale mamy zawsze cieplo w aucie i szyb nie trzeba skrobac niesety nie mamy garazu, tylko miejsce parkingowe wlasnie z taka skrzynka gdzie jest prad. Ja mialam prace 5 minut spacerkiem, ale on niesety jezdzi na 6.30 do pracy.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dziadek sprezentowal wnuczce dwa piloty do tv. Szał macicy.
A my kupilismy pierwsza grajaca zabawke, myslalam ze bedzie wow. Bylo ale na karton.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Kurcze czy to mozliwe ze Zo pamieta ze sie zadlawila?
Zrobilismy kilka dni przerwy i dzis podalam jej brokula, cukinie i buraczka. Nic nawet nie wziela do buzi, do raczki na chwile i to nie chetnie

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Chyba tak- moja strasznie bala sie lekarza, a z reguly wszystkim sprzedaje usmiechy. po 2 tygodniach spotkalysmy go znowu, byl na zastepstwie i na sam widok byl placz przez cala wizyte. zalowalam, ze bylam sama, ale zawsze byly usmiechy do lekarki.
Dalam malej wylaczony komputer-oderwala klawisz, juz wiecej nie wpadam na taki pomysl. teraz troche boje sie dac piloty, ten od tv jest ok bo on jest taki jakby dotykowy, bez guzikow to nic nie polknie. Ale moze przesadzam po akcji z lisciem i komputerem
Stary 2016-12-02, 16:01   #3609
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Znowu zaproponowalam posilek i to samo jakies rady?

Jak dajecie bulke to cala i czerstwa?

Stary 2016-12-02, 16:22   #3610
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Nina najszybciej do otwartej zmywarki dobiega. Kobieta

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Sto latek dla Alicji i Pawełka
U nas to samo- zmywarka, wlaczona pralka, tablet, okulary i telefon. wtedy przypomina sobie ze umie raczkowac, wtedy siada sobie blisko i gryzie

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Kocie wspaniala historia, gratuluje. Glupio mi sie zrobilo, ze ja czasami mysle zeby dac malej butelke dla mojej wygody.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Ola no to kurcze dajesz z tym pimafucortem ale jest w ogóle jakaś poprawa czy nie?

Ja się zastanawiam od kilku dni..wysypka na policzkach która za chwilę ginie.Mysle coś małą uczula tylko co...
A teraz mi się mąż przyznał po noszeniu Emilki...Eee nie nie wysypka ona tak ma jak się do niej przytulam i zarostem miziam...no kurde spoko 😁 matka panikara ojciec wylajtowany.

Rock a najczesciej kazika i dzem, ale ona to lubi i tanczy nawet. oczywiscie nie jakos glosno, ale w ciazy duzo sluchalam i mala chyba lubi.
Stary 2016-12-02, 16:30   #3611
konsternacja
Zakorzenienie

Dzieki Dziewczyny za rady.

Tak, u nas podejrzewana jest alergia. W poniedzialek rano idziemy na pobranie zbadac ige dot. nabialu, glutenu i kakao. Na razie wiecej alergolog nam nie zlecila.

Ale martwie sie, ostatnie wazenie bylo 3 tyg temu, moze w poniedzialek ja zwaza bo w zabiegowym jest waga.

Dzis zjadla 380 ml mleka i ze 2 lyzeczki papki. Chcialabym zastapic nawet 2 posilki (takie konkretne) stalym pokarmem bo moglabym mniej razy odciagac mleko.

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
Moze znajdziesz cos innego zamiast sinlaca? mi tez to polecali, ale kupilam to samo ale z czystym skladem, bo chodzi o kleik tak? niestety nie polece bo to typowo szwedzki produkt, nie do kupienia w Polsce.
A co do obiadkow to Lenka nigdy nie zjadla w jeden dzien 100 gramow czegos innnego- jestesmy ciagle na etapie smakowania ale wg dietetyka mam sie nie przejmowac. No chyba, ze jest to jogurt owsiany naturalny-tego potrafi troche wrabac.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Maz zamontowal w aucie jakis system nagrzewania na prad za miliony monet, ale mamy zawsze cieplo w aucie i szyb nie trzeba skrobac niesety nie mamy garazu, tylko miejsce parkingowe wlasnie z taka skrzynka gdzie jest prad. Ja mialam prace 5 minut spacerkiem, ale on niesety jezdzi na 6.30 do pracy.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

A my kupilismy pierwsza grajaca zabawke, myslalam ze bedzie wow. Bylo ale na karton.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Chyba tak- moja strasznie bala sie lekarza, a z reguly wszystkim sprzedaje usmiechy. po 2 tygodniach spotkalysmy go znowu, byl na zastepstwie i na sam widok byl placz przez cala wizyte. zalowalam, ze bylam sama, ale zawsze byly usmiechy do lekarki.
Dalam malej wylaczony komputer-oderwala klawisz, juz wiecej nie wpadam na taki pomysl. teraz troche boje sie dac piloty, ten od tv jest ok bo on jest taki jakby dotykowy, bez guzikow to nic nie polknie. Ale moze przesadzam po akcji z lisciem i komputerem
W tym Sinlacu to chyba ta maka chleba swietojanskiego jest sekretem- to jest bialko, wiec jest odzywcze. Sama kasza kukurydziana (ktora tez kupilam bo chcialam.dawac czysta) nie pomoze.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 18:36   #3612
ola0605
Zadomowienie

Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:

A teraz mi się mąż przyznał po noszeniu Emilki...Eee nie nie wysypka ona tak ma jak się do niej przytulam i zarostem miziam...no kurde spoko matka panikara ojciec wylajtowany.

Po pimafucinie już nie było widać tej skórki pękającej ale zaczerwienie jednak było i nie chciało zejść. Wydaje mi się ze już po jednej aplikacji jest ciut lepiej dziękujemy ze pytasz

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Ja puszczam jej Jagódki jak chce obciąć paznokcie, inaczej nie daje rady
Manu ja dawałam na razie kraik od chleba, possala i jak się zrobił miękki to się znudził

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Wy próbujecie się przekonać do teściowych a ja dziś myślałam, ze swoją uduszę. Była dziś u mnie koleżanka, w ogóle przyszła majówka 2017 poszłyśmy na dół bo chciałam dać Mai zupkę. Dziś pierwszy raz cielęcina. No to daje ją do zupki a teściowa No daj więcej co to tyle ? A było tego Ok łyżeczki wiec na pierwszy raz spoko. Ona by dała wielkości schabowego
Robiła sobie w tym czasie kawę, i słyszę: kawy by Majusia chciała? No jak mamy nie będzie! Myśle popieprzyło ją równo. Wyciąga ją z krzesełka (ikeowy antilop) bo ja myłam miskę i słyszę: ale twarde, babcia Cię nie będzie tu dawać. Nie wiem czy popisywała się przed koleżanka (tylko po co?!) ale musiałyśmy to zapić bezalkoholowym żywcem

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Aaa jeszcze przy obiedzie słyszę dam Ci ziemniaczka jak mamy nie będzie. Podjarana jest, ze będzie z nią od maja ale takiego, jak tak dalej będzie to będę ja zawozić do rodziców. Oni już nie pracują a mieszkają w bloku naprzeciw miejsca w którym pracuje
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 19:27   #3613
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Po pimafucinie już nie było widać tej skórki pękającej ale zaczerwienie jednak było i nie chciało zejść. Wydaje mi się ze już po jednej aplikacji jest ciut lepiej dziękujemy ze pytasz

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Ja puszczam jej Jagódki jak chce obciąć paznokcie, inaczej nie daje rady
Manu ja dawałam na razie kraik od chleba, possala i jak się zrobił miękki to się znudził

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Wy próbujecie się przekonać do teściowych a ja dziś myślałam, ze swoją uduszę. Była dziś u mnie koleżanka, w ogóle przyszła majówka 2017 poszłyśmy na dół bo chciałam dać Mai zupkę. Dziś pierwszy raz cielęcina. No to daje ją do zupki a teściowa No daj więcej co to tyle ? A było tego Ok łyżeczki wiec na pierwszy raz spoko. Ona by dała wielkości schabowego
Robiła sobie w tym czasie kawę, i słyszę: kawy by Majusia chciała? No jak mamy nie będzie! Myśle popieprzyło ją równo. Wyciąga ją z krzesełka (ikeowy antilop) bo ja myłam miskę i słyszę: ale twarde, babcia Cię nie będzie tu dawać. Nie wiem czy popisywała się przed koleżanka (tylko po co?!) ale musiałyśmy to zapić bezalkoholowym żywcem

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Aaa jeszcze przy obiedzie słyszę dam Ci ziemniaczka jak mamy nie będzie. Podjarana jest, ze będzie z nią od maja ale takiego, jak tak dalej będzie to będę ja zawozić do rodziców. Oni już nie pracują a mieszkają w bloku naprzeciw miejsca w którym pracuje

Kto jest za zalegalizowaniem broni palnej dla matek prosze skladac podpisy ponizej:
1. Iwonia27
2.
3.
Itd
Stary 2016-12-02, 20:17   #3614
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Znowu zaproponowalam posilek i to samo jakies rady?

Jak dajecie bulke to cala i czerstwa?

Czekać w końcu się zainteresuje i wsadzi coś do paszczu, cierpliwości
Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Dzieki Dziewczyny za rady.

Tak, u nas podejrzewana jest alergia. W poniedzialek rano idziemy na pobranie zbadac ige dot. nabialu, glutenu i kakao. Na razie wiecej alergolog nam nie zlecila.

Ale martwie sie, ostatnie wazenie bylo 3 tyg temu, moze w poniedzialek ja zwaza bo w zabiegowym jest waga.

Dzis zjadla 380 ml mleka i ze 2 lyzeczki papki. Chcialabym zastapic nawet 2 posilki (takie konkretne) stalym pokarmem bo moglabym mniej razy odciagac mleko.

W tym Sinlacu to chyba ta maka chleba swietojanskiego jest sekretem- to jest bialko, wiec jest odzywcze. Sama kasza kukurydziana (ktora tez kupilam bo chcialam.dawac czysta) nie pomoze.
Przez 1 rok życia podstawą diety dziecka jest mleko - matki czy mm, nieważne, ma być mleko. Na tym etapie układ pokarmowy nadal nie jest dość rozwinięty, żeby ze stałych pokarmów przyswoić niezbędne składniki odżywcze. Dopiero po roku rozwija się na tyle, by dziecko bez szkody dla siebie mogło się odstawić od mleka.
Nie wiem na ile czytałaś kupowe tematy tutaj - większość dziewczyn zauważa, że obecnie stałe pokarmy jak weszły tak samo wyszły, w niezmienionej konsystencji. To oznacza, że układ pokarmowy dziecka ich nie trawi, do organizmu nie dostało się NIC ze składników odżywczych w nich zawartych. Upierając się na zamianę mleka na rzecz innego pokarmu już na tym etapie niestety możesz małej zaszkodzić.
Może postaraj się częściej proponować mleko, nie czekaj, aż się upomni? Dzieci nam się w tej chwili mega szybko rozwijają, ciągle uczą czegoś nowego, może się zdarzyć, że "nie mają czasu" jeść. Przynajmniej z Wojtulem tak mam - jak się czymś zajmie to zapomina o jedzeniu, jak robi się jakiś poirytowany to daję butlę, zwykle zjada. Gdybym czekała, aż wyraźnie da znak, że głodny to chyba bym się nie doczekała

Co do historii - tak, to moje Nie miałam kiedy Wam powiedzieć, że to już - najpierw byliśmy u ortopedy po zaświadczenie do WWR a później u rodziców, przyszła moja fryzjerka żeby wszystkich poobcinać i niektórych ufarbować, więc nawet nie wchodziłam na forum.

Ale tak szczerze - nie uważam się za jakąś bohaterkę, po prostu robię to, co do mnie należy. Myślę, że taki "efekt wow" bierze się stąd, że Wojtul jest jednak jakoś tam niepełnosprawny. Gdyby nie rozszczep pewnie spotykałabym się z odwrotnymi reakcjami - po co, na co, bez sensu się męczyć, szkoda czasu, daj sztuczne. A tak jest pewnego rodzaju współczucie dla dziecka, więc w efekcie wszystko co robimy "nad program" urasta do rangi jakiegoś tam bohaterstwa. A ja na co dzień mam naprawdę dziecko jak każde inne - ono tylko nie może ciągnąć prosto z piersi
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 20:37   #3615
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
U nas to samo- zmywarka, wlaczona pralka, tablet, okulary i telefon. wtedy przypomina sobie ze umie raczkowac, wtedy siada sobie blisko i gryzie

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Kocie wspaniala historia, gratuluje. Glupio mi sie zrobilo, ze ja czasami mysle zeby dac malej butelke dla mojej wygody.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Rock a najczesciej kazika i dzem, ale ona to lubi i tanczy nawet. oczywiscie nie jakos glosno, ale w ciazy duzo sluchalam i mala chyba lubi.
foto

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 20:44   #3616
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dajcie linka do histori Kota
Proszę
http://www.mlekiemmamy.org/kpi-to-nasz-sukces/
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 20:47   #3617
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Czekać w końcu się zainteresuje i wsadzi coś do paszczu, cierpliwości

Przez 1 rok życia podstawą diety dziecka jest mleko - matki czy mm, nieważne, ma być mleko. Na tym etapie układ pokarmowy nadal nie jest dość rozwinięty, żeby ze stałych pokarmów przyswoić niezbędne składniki odżywcze. Dopiero po roku rozwija się na tyle, by dziecko bez szkody dla siebie mogło się odstawić od mleka.
Nie wiem na ile czytałaś kupowe tematy tutaj - większość dziewczyn zauważa, że obecnie stałe pokarmy jak weszły tak samo wyszły, w niezmienionej konsystencji. To oznacza, że układ pokarmowy dziecka ich nie trawi, do organizmu nie dostało się NIC ze składników odżywczych w nich zawartych. Upierając się na zamianę mleka na rzecz innego pokarmu już na tym etapie niestety możesz małej zaszkodzić.
Może postaraj się częściej proponować mleko, nie czekaj, aż się upomni? Dzieci nam się w tej chwili mega szybko rozwijają, ciągle uczą czegoś nowego, może się zdarzyć, że "nie mają czasu" jeść. Przynajmniej z Wojtulem tak mam - jak się czymś zajmie to zapomina o jedzeniu, jak robi się jakiś poirytowany to daję butlę, zwykle zjada. Gdybym czekała, aż wyraźnie da znak, że głodny to chyba bym się nie doczekała

Co do historii - tak, to moje Nie miałam kiedy Wam powiedzieć, że to już - najpierw byliśmy u ortopedy po zaświadczenie do WWR a później u rodziców, przyszła moja fryzjerka żeby wszystkich poobcinać i niektórych ufarbować, więc nawet nie wchodziłam na forum.

Ale tak szczerze - nie uważam się za jakąś bohaterkę, po prostu robię to, co do mnie należy. Myślę, że taki "efekt wow" bierze się stąd, że Wojtul jest jednak jakoś tam niepełnosprawny. Gdyby nie rozszczep pewnie spotykałabym się z odwrotnymi reakcjami - po co, na co, bez sensu się męczyć, szkoda czasu, daj sztuczne. A tak jest pewnego rodzaju współczucie dla dziecka, więc w efekcie wszystko co robimy "nad program" urasta do rangi jakiegoś tam bohaterstwa. A ja na co dzień mam naprawdę dziecko jak każde inne - ono tylko nie może ciągnąć prosto z piersi
Właśnie, robicie coś "nad program" i bez znaczenia jest to,że Wojtuś ma taki problem. Każda kobieta kpi jest dla mnie bohaterką. Ja czasem nie mam czasu na nic oprócz opiekę nad dzieckiem i KP,które trwa dosłownie kilka minut, bo ten czas źle wykorzystuję. Mój mąż nie byłby w stanie mi pomagać jak Twój. Nawet pewnie by mnie odwodził od takich pomysłów. A ja sama pewnie nie byłabym w stanie tego ogarnąć i walczyć tyle czasu co Wy.

Jesteście zafiksowani na punkcie karmienia mlekiem matki,ale to jest takie pozytywne, myślicie o czymś więcej niż tylko własna wygoda. I dobrze, że macie w tym poparcie.

Stary 2016-12-02, 21:01   #3618
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Hm... to mówicie, żeby nie pisać, że położyłam się z młodym i jak po 10 min zaczynał coraz bardziej miauczeć, to 3 razy go upomniałam, żeby był już cicho, bo śpimy, po czym przytulił łepek do mnie i poszedł w kimę bez dalszych protestów?

Za to ciągle cuduje z jedzeniem, pierś bleee, inne jedzenie bleee, sporo marudzenia w ciągu dnia, może jakiś nowy ząb na tapecie...?

Mona - cudny avatarek, dopiero teraz widzę w pełnej krasie.

Czeko - nie wiem, czy mi umknęło? Byłyście na badaniu?
Cytat:
Czeko, doczytalam, nie wiem, jak mógł mi umknąć Wasz post. Brawa dla Hubci 🙋🌳

Donoszę, że odebrałyśmy dzisiaj wyniki poziomu tego wapnia i fosforu. Na szczęście mieścimy się w górnej granicy normy. Na jej skraju bo na skraju ale jeszcze jednak w przedziale. Mamy całkowicie odstawić wit. D, no i umawiać wizytę do neurologa i to usg głowy zrobić i wtedy będziemy mieć kompletny obraz co dalej. Narazie tyle.

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Pamietacie jak moje dziecko kilka razy pod rzad zasnelo samo w lozeczku? To juz nieaktualne. Bardzo nieaktualne
Od kilku dni znowu tylko chusta. A i tak wrzaskun jest prima sort

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Iwonia w czym teraz kapiesz Jogurtasa?

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Mona to ty sie ciesz, ze przed 22 wogole cos spi!!!! Emi dopiero niedawno padla... a ja siedze w oknie, patrze jak pada snieg i lapie energie z kosmosu...

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Ale chyba nie wciskalas jej tyvh jablek tam gdzie mysle?
Jakby to miało pomóc... to bym to rozważyła
Zaaplikowałam dzisiaj też Hubci windii. Myślałam, że będzie jakiś spektakularny efekt, a tu tylko takie psssssyt i koniec, po zabawie. No nie wiem, może ja coś źle robię. Wymasowałam jej ten brzuszek, rozgrzałam, zaaplikowałam i nic.
Ala kręci się przez sen niesamowicie, wierzga nóżkami i jęczy. Ostatnia noc to katastrofa co godzinę ryk, w końcu zasnęła mi na klatce piersiowej, ale co chwila bączki i ten zapach, podkurczanie nóżek i jęk ... Rozmawiałam dzisiaj też o tym z lekarką, że kupka raz na 10 dni. Kazała na wstępie dawać Xennę junior, a jak to nie pomoże to Lactulosum - taki słodki syropek na zaparcia. Zobaczymy czy to pomoże. Aż zaczęłam tęsknić do czasów, gdy dziecko się wypróżniało 10 razy na dzień ale nie cierpiało. Wstrzymałam się na razie z rozszerzaniem diety. Czytam internety, no i nie wiem czy to banan nam zrobił takie spustoszenie. A tak jej smakował
Stary 2016-12-02, 21:49   #3619
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
foto
Dziekuje

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Donoszę, że odebrałyśmy dzisiaj wyniki poziomu tego wapnia i fosforu. Na szczęście mieścimy się w górnej granicy normy. Na jej skraju bo na skraju ale jeszcze jednak w przedziale. Mamy całkowicie odstawić wit. D, no i umawiać wizytę do neurologa i to usg głowy zrobić i wtedy będziemy mieć kompletny obraz co dalej. Narazie tyle.

Zaaplikowałam dzisiaj też Hubci windii. Myślałam, że będzie jakiś spektakularny efekt, a tu tylko takie psssssyt i koniec, po zabawie. No nie wiem, może ja coś źle robię. Wymasowałam jej ten brzuszek, rozgrzałam, zaaplikowałam i nic.
Ala kręci się przez sen niesamowicie, wierzga nóżkami i jęczy. Ostatnia noc to katastrofa co godzinę ryk, w końcu zasnęła mi na klatce piersiowej, ale co chwila bączki i ten zapach, podkurczanie nóżek i jęk ... Rozmawiałam dzisiaj też o tym z lekarką, że kupka raz na 10 dni. Kazała na wstępie dawać Xennę junior, a jak to nie pomoże to Lactulosum - taki słodki syropek na zaparcia. Zobaczymy czy to pomoże. Aż zaczęłam tęsknić do czasów, gdy dziecko się wypróżniało 10 razy na dzień ale nie cierpiało. Wstrzymałam się na razie z rozszerzaniem diety. Czytam internety, no i nie wiem czy to banan nam zrobił takie spustoszenie. A tak jej smakował
Ja narazie nic nie stosowalam oprocz sliwek, ale jak widze ze mala sie meczy to masuje jej brzuszek, klade na moich kolanach ze nogi ma w gorze, a plecami lezy na kolanach i to pomaga. Nie wiem czy w Polsce dostepne jest takie cos na zaparci Microlax? Slyszalam, ze jest swietny. znajomych syn mial takie zaparcia ze az rozerwalo mu tylek i to mu pomoglo. Sami nie stosowalismy ale moze to pomoze, albo cos podobnego. stosowane z umiarem nie powinno zaszkodzic.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 22:17   #3620
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość

Dobrze, że wyniki w normie!
A ciemiaczko jeszcze nie jest całkiem zarośnięte? Bo jak zarośnięte to już się nie da usg zrobić.

A windii chyba jest wlasnie do gazow raczej dedykowane?

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 22:28   #3621
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, że wyniki w normie!
A ciemiaczko jeszcze nie jest całkiem zarośnięte? Bo jak zarośnięte to już się nie da usg zrobić.

A windii chyba jest wlasnie do gazow raczej dedykowane?
No właśnie nie wiadomo jak z tym usg - musi to ocenić neurolog czy się jeszcze da. Pediatra twierdzi, że jest już niewyczuwalne
A co do windii to próbuję już wszystkiego bo jeszcze nigdy u nas nie było takich historii - jęków, płaczów, podkurczania nóżek. No bo chyba te nóżki nie podkurcza dlatego, że zęby idą? bo wyrzynają się też dolne jedynki widzę kreseczki białe pod dziąsłami zwariuję chyba, nie umiem jej pomóc. Dobrze, że teraz śpi ale słyszę jęk przez sen co jakiś czas i pierdki - tak mi jej szkoda
Stary 2016-12-02, 22:50   #3622
daggmara
Z deszczem w butach

Szkoda Hubci... u nas nigdy nie było takiego problemu, więc nie umiem doradzic...
W ostatnich dniach dawałam mlodemu jabłko i śliwki że słoiczka i to mu wzmoglo produkcję, nie co tam jeszcze można..

W ogóle jakoś spać nie mogę zdrzemnelam się z dzieciakami w dzien i widze, że jak norma 5-6h snu na dobę została przekroczona to już nie zasne?
Młode się przekręciło głowę w stronę końca łóżka, nie ruszam go, też się tak położyłam. Zazwyczaj o tej porze się budzil, ale teraz mu pasuje spac, a ja gapie się w ciemność, mysle o czasach studenckich, o dzieciach, o wszystkim..

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 06:53   #3623
martunia_199
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dzieci jeszcze śpią a ja od 2h sufituje i w nocy było to samo. Chyba mam skok i muszę wsadzić głowę pod poduszke hi hi

Miłego weekendu. My dzisiaj do rodziców jedziemy bo jutro u nich jest w Domu Kultury Mikołaj 🎅

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 07:55   #3624
urshoola
Zadomowienie

Spadło którejś dziecko z kanapy na twardą podłogę typu panele parkiet?właśnie mi Emi zleciala z kanapy o nie wiem co robić ... Jechać z nia gdzieś?nie widzę niepokojących objawów o nie chciałabym jej stresu fundować w szpitalu ale się kurde boję... Czy jej nic nie bedzie

Stary 2016-12-03, 08:42   #3625
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Spadło którejś dziecko z kanapy na twardą podłogę typu panele parkiet?właśnie mi Emi zleciala z kanapy o nie wiem co robić ... Jechać z nia gdzieś?nie widzę niepokojących objawów o nie chciałabym jej stresu fundować w szpitalu ale się kurde boję... Czy jej nic nie bedzie

Parę dzieciaczków majowych juz spadło ale chyba żadna z dziewczyn nie jechała do lekarza. Myślę że nic Emi nie będzie

Możesz się jedynie nowych umiejętności spodziewać 😁

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 08:46   #3626
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Szkoda Hubci... u nas nigdy nie było takiego problemu, więc nie umiem doradzic...
W ostatnich dniach dawałam mlodemu jabłko i śliwki że słoiczka i to mu wzmoglo produkcję, nie co tam jeszcze można..

W ogóle jakoś spać nie mogę zdrzemnelam się z dzieciakami w dzien i widze, że jak norma 5-6h snu na dobę została przekroczona to już nie zasne?
Młode się przekręciło głowę w stronę końca łóżka, nie ruszam go, też się tak położyłam. Zazwyczaj o tej porze się budzil, ale teraz mu pasuje spac, a ja gapie się w ciemność, mysle o czasach studenckich, o dzieciach, o wszystkim..

I co Kochana wymyslilas?
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzieci jeszcze śpią a ja od 2h sufituje i w nocy było to samo. Chyba mam skok i muszę wsadzić głowę pod poduszke hi hi

Miłego weekendu. My dzisiaj do rodziców jedziemy bo jutro u nich jest w Domu Kultury Mikołaj 🎅

Milej imprezki, tez jakos nie moglam zasnac
Cytat:

To jeszcze przed nami. Mam nadzieje ze Emi sie tylko przestraszyla
Stary 2016-12-03, 08:55   #3627
gosiaczekbtm
Rozeznanie

Cytat:

Miko rypnął o panele. Obserwowałam tylko i wszystko było ok, żadnych niepokojących objawów nie miał.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Jedynie dorobił się nowej umiejętności, tak jak u Rose dupka w górze

gosiaczekbtm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 09:01   #3628
no_doubt
Wtajemniczenie

Kocie popłakałam się czytając Waszą historię. Jesteście cudowni. Szczerze podziwiam!!!

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 09:12   #3629
urshoola
Zadomowienie

Kurde to mnie trochę uspokoilyscie zebra jej wymacalam,glowe nogi żadnego guza nic,bawi się ale po prostu to była sekunda.Nie raczkuje zostawiłam ja na kanapie pod ścianą kanapa ma min 150cm poszłam piżamę zanieść a tu nagle słyszę ryk....a ta na podłodze :-( ale poki co jest chyba ok bo się smieje,bawi...jestem przerażona.A miałam jej tam nie zostawiać....ale myślę...tylko piżamę do kosza...
Ku przestrodze nie spadnie tych jeszcze...zostawiajcie na podłodze lepiej....mnie się nie chciało przenosić maty i mam za swoje oby jej nic nie było

Stary 2016-12-03, 09:16   #3630
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:

Taaa Igoras... Tez nauczyl sie wtedy czegos juz nie pamietam czego ale to trzeba tak twarza w panele
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości