|
|
#3601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
bo się boję ze to taka ladniejsza wersja ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Mój mały dziś pierwszy raz sam z siebie dał buziaka dla dzidzi, po tym jak TZ mi pocałował brzuch. Tak dawał tylko, gdy pytałam czy da buzi dzidziusiowi. Bardzo mnie tym rozczulil
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Moj synek też mnie rozczula, całuje i głaska brzuszek, i zawsze mówi dobranoc siostrzyczko dobranoc braciszku
hehe dobrze że to juz potwierdzone że jedno dziecko, bo jakby wykrakał Znowu.mnie wzięło na orientalne żardełko ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mam pojęcia tetrę ostatni raz dotykałam i widziałam jakieś 14 lat temu ![]() Ale ta "ładniejsza wersja" to chyba dobre określenie muszę się wybrać do sklepu i porównać bo aż wstyd nie wiedzieć
|
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
ciesze się ,że nie jestem sama ale to się chyba nazywa starość?
![]() ale przestałam się dziwić starszej siostrze ,że zamiast ciuchów ogląda w necie miksery itp. a później przeżywa. dla wszystkich pytających mop jest zaâ☠â☠â☠isty ja miałam dosyć płukania i wyciskania a teraz rach ciach i rączki czyste mój malec dokazuje od kilku dni wieczorami niesamowite uczucie ![]() a co do pieluszek to czekam na promocję tych motherhood bo cena detaliczna zabija.. a wyciskarke z biedry ma bratowa i jest bardzo zadowolona tylko trzeba ją odrazu myć bo cos tam może zardzewieć ale z tego co wiem to ze wsszystkimi tak jest...Ja wyciskałam nią soczek i piłam i był to najlepszy po moim kochanym piwku (którego teraz oczywiście nie napiję się przez jakiś rok czasu ) napój w życiu hehe |
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stwierdziłam, że jak urodze to odciągnę pokarm na 48h. Calma juz czeka. W końcu się napiję
|
#3607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajny otulacz w pandy ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Na wczorajszym USG wszystko ok z dzieckiem. Mam sie jeszcze zglosic za 3 tyg zeby sprawdzić parametry serca (jakieś przepływy?), bo teraz było za wcześnie. Dziecko po czekoladzie było mega ruchliwe. Lekarz zapytał czy chcemy poznać płeć, powiedziałam ze tak i przybliżył ujecie na krocze i zapytał co widać. Jakoś tak niefortunnie coś sie zaplątało, ze pielęgniarka powiedziała ze chłopak, TZ ze chłopak, a ja nic tam nie widziałam, wiec nie zgadywalam nawet. Pomyslałam tylko, ze jak chłopak to fajnie. Lekarz na to, ze jemu to na chłopaka raczej nie wyglada. Potem mały za bardzo sie ruszał, wiec lekarz zaczął mierzyć inne parametry i po chwili wrócił jeszcze raz do określenia płci. Tym razem nic sie nie zaplątało i nic miedzy nogami nie było. Na wiadomość o dziewczynce jakoś tak ciepło mi się zrobiło, tak wlasnie czułam, ze bedzie córeczka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Warsztaty Bezpieczny Maluch ciekawe. Najbardziej podobała mi sie cześć o bezpieczeństwie. Tylko trochę mnie ta pierwsza pomoc przeraża - w sensie postępowanie przy udławieniu nie jest takie intuicyjnie i trzeba by sobie mocno zakodować wszystkie czynności. Do wygrania były zestawy kosmetyków, sesja noworodkowa, akcesoria Fiku Miku (nie wiem czy dobrze zapamiętałam nazwę firmy) - poduszka do karmienia, poduszka wąż, poduszka do spania przy ulewaniu, podkład nieprzemakalny na łóżko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj wieczorem dosyc wyraznie czulam "ruchy". Tz przylozyl reke i tez czul. <3
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora gratuluje udanej.wizyty i córeczki
oraz fajnego dnia.Myszowata ja wlasnie zjadłam.śniadanko i.czekam aż bąbel przywita sie z mamusią ![]() Dziewczyny też mi się tak strasznie chce drinka, napiłabym się ginu z tonikiem i tona cytryny!!! że nikt nie wymyślił drinkow bez alko, ale z aromatem alkoholu ... totalnie nie rozumieniu, tyle już wymyślili smaków zastepczych a tego nikt!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3610 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jestem ciekawa czy faktycznie Cie weźmie po porodzie czy jednak trochę później ![]() Cytat:
Xzora super wieści gratuluję córci to chyba różowe rośnie w siłę jednak |
||
|
|
|
#3611 |
|
Zadomowienie
|
Xzora gratuluję poznania płci
![]() Mi się tez chce drinka a jak mąż otworzył piwko to mnie naszła ogromna chęć na nie
|
|
|
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
Nie mówicie o alko ja mam zapędy na czerwone wino Xzora gratuluje córeczki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
tez bym sie czegoś dobrego napiła - zawsze można pokombinować z drinkami bezalkoholowymi. W sylwestra piłam marakuja+ melon + odrobina miodu + kruszony lód - pychota. Mohito bezalkoholowe tez jest dobre. Moje zamowienie ze Smyka + różowe body z taniej odzieży - na szczęście sie przyda no chyba, ze dziewczyna sie wielka urodzi, bo to rozmiar 56.Ja kupuje głownie na 62, ale 56 tez chce kilka sztuk. Dziewczynki zazwyczaj tez trochę mniejsze sie rodzą, wiec moze i gondola długość wew 75cm by wystarczyła? Na warsztatach Bezpieczny Maluch była położna ze szpitala i uczulala, zeby za duzo nie przytyć. Podobno zupełnie jest inna jakość porodu jak dziewczyna przytyje te kilkanaście kilo, a nie 20 i wiecej, do tego tez zupełnie inaczej jest jak dziecko wazy 3 z przodu a nie 4. Mówiła tez, ze przy prawidłowym BMI wzrost wagi powinien wynieść 20%, obliczyłam, ze u mnie to powinno byc 10,9kg. Do tego najwiecej tyje sie w 9 miesiącu na co ciężarna nie ma wpływu, bo wówczas dziecko nabiera masy mięśniowej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Za mna chodzi piwo od wczoraj
![]() Mam taki apetyt od jakiegos czasu ze az strach sie bac o wage. Niby chuda zawsze bylam ale teraz czuje ze sie powiekszam. A mąż tylko klepie po brzuszku i dokarmia:p |
|
|
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Xzora, gratuluje córeczki!
super ze się ujawniła. I dzięki za relacje z warsztatów, ja jadę dopiero w marcu i jestem ich bardzo ciekawa. ![]() Mnie do alko w ogóle nie ciągnie. Ufff jedna zachcianka z głowy ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle jestem raczej nie pijaca, ale teraz to drink za mna chodzi ze hej...
Ja z synem przytylam 12-13 z czego tak na prawdę ok 8-10 to, to co powinnaś miec! W 5 miesiecy same całkiem zeszły, krew schodzi.powoli, macica też, i woda też ale przy tych 12 kg to tluszczu jest ze dwa, ale juz przy 20 jest 10 a to juz bardzo dużo. Ja pilnuje wagi, zawsze jadłam zdrowo, to.u.mnie normalne i tak.samo.jem.w ciąży... nigdy nie wysyłałam.męża w nocy po lody i teraz też nie zamierzam ale też jem to czego.organizm.potrzebuje ... jak chciał chleba to dostawał teraz widzę ze wiecej warzyw i owocow wola chleb odstawiłam... a co będzie za dwa miesiące to nie mam.pojęcia :/Co do ciuszków ja kupuje 52 jedno body, 56 i 62 bo synek mial 54 a puerwsze body miał 46 potem 52 i dopiero 56. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-02-11 o 09:40 |
|
|
|
#3617 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Też za mną chodzą driny |
|
|
|
|
#3618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() Cytat:
boję się, że zrobię się bardzo ekonomiczna czego bym nie chciała. Od zrobienia testu wypiłam jedynie 2 szampany i 2 piwa. Oczywiście wszystko bez alko.
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() XZORA gratuluję córeczki! ![]() Za mną też chodzi winko
|
|
#3620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na początku niezbyt mi podchodziło, ale podczas spotkania z koleżanki, podczas którego one piły normalne a ja te, nawet mi zasmakowało, niezły efekt placebo Na początku ciązy od samego zapachu alkoholu było mi niedobrze, ale teraz to się zmieniło.. wczoraj mąż piwkował ale zaopatrzył mnie w Bavarie Wit 0,0% również całkiem niezłe jak na wszystkie 0,0 %.
|
|
|
|
|
#3621 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas dziś śliczna pogoda pomimo chłodu. Aż chce się żyć😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dziś dobry nastrój, bo bardzo wyraźnie poczułam rano leżąc w łóżku wypychanie się maluszka
leżałam na lewym boku z lekko podkulonymi nogami, a Mu chyba było niewygodnie i się rozpychał
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3624 |
|
Rozeznanie
|
Witam w ten piękny dzionek
szkoda że jeszcze nie najlepiej sie czuję bo jakiś spacerek by się przydał,pisałyscie o karuzelach, ja nie kupuję, u synka to był zbędny gadżet który go wogóle nie interesował Ciuszki kupuję głównie 62, ale zaopatrzę się też w 56, Misiek miała bardzo niewiele takich małych ciuszków i efekt był taki że po porodzie latałam po sklepach i dokupowałam małe rozmiary bo nie miał w czym chodzić, we wszystkim pływał ![]() Widzę kolejna dziewczynka się ujawniła, gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Przyszły ciuszki z cocordillo, pózniej wrzucę foty, ale są prześliczne
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja niby nie mam ochoty na alkohol, ale jak byłam u mamy to podniosłam do powąchania kieliszek z Sheridansem
![]() Cytat:
|
|
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
:d
|
|
|
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby, śliczne ciuszki <3
Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3630 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora gratuluje córeczki Baby prześliczne ubranka Ja trochę ogarnęłam mieszkanie, teraz chwila odpoczynku i chyba zrobię dobie nowe hybrydy. O 16 jadę z teściami na urodziny do chrzestnego mojego męża oby tym razem była dobra wyżerka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

kto wie 
u mnie maks. 4 tygodnie 

Ja dziś znalazłam liscik w notatniku na lodówce od siostrzenicy "od M dla Cioci, Wujka i Małego" i trzy serduszka narysowane
rozczulila mnie mała. Nawet nie wiem kiedy ona to napisała
nie mam pojęcia 

że nikt nie wymyślił drinkow bez alko, ale z aromatem alkoholu ... totalnie nie rozumieniu, tyle już wymyślili smaków zastepczych a tego nikt!

super