Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-24, 12:59   #3601
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Pewnie tak. Ale na takim etapie to nie groźne przy zamkniętej wewnętrznie i długiej..twardej szyjce. 😞 u mnie to dąży do rozwarcia.. kurde dupa wołowa jestem.. Czekam na obiad i idę spać, bo zaraz chyba będę płakać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
szczerze mówiąc to nie wiem jaką mam szyjkę bo w UK jej nie badają

wróciłam z zakupów, dużo nie chodziłam bo jechaliśmy samochodem a do auta przyjaciółki mąż dźwigał moje zakupy... weszłam do domu i coś mnie brzuch ćmi i plecy...
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 13:00   #3602
decorail
Zakorzenienie

Melka - zalewam kibelek i uciekam

Margolcia - haha, dobre ja już też nie wiem, co z tymi biustonoszami
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 13:01   #3603
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Ja to wszystko obliczyłam i mówię do Tż: słuchaj, robimy teraz latem, bo się urodzi na wiosnę, ja nie będę z największym brzuchem chodzić w największe upały, jak się nie uda do września, to dajemy sobie spokój i w przyszłym roku bedziemy próbować ale udało sie

MamaSmerfuni bo ja mam na 12 maja termin, ale po ostatniej wizycie wyszło 26kwietnia, nie chcę być pierwszą rodzącą majówką
A gin nic nie mówił? Bardzo duża rozbieżność wyszła pomiędzy usg a om.

Ja mam wizyte 11 kwietnia i od razu dopytam o herbate z liści malin i wiesiolka czy to warto.

My też na szkole rodzenia dostaliśmy dużo próbek, butelki i smoczki też.

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 13:12   #3604
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Już po ☺ dziewczynka jak nic 😍 jedynie co to mam złe wyniki moczu przez bakterie bo co chwile grzybicy dostaje. Dostałam przepisane jakieś zawiesiny i w środę mam przyjść z moczen do badania.
34tydz i 2150g. Dobra waga??

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 13:13   #3605
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
A gin nic nie mówił? Bardzo duża rozbieżność wyszła pomiędzy usg a om.

Ja mam wizyte 11 kwietnia i od razu dopytam o herbate z liści malin i wiesiolka czy to warto.

My też na szkole rodzenia dostaliśmy dużo próbek, butelki i smoczki też.

Moja ginka to zaniemówiła, jak zobaczyła na usg wagę dziecka i dł jej nogi Ale powiedziała też, że raczej 26 kwietnia nie urodzę, może z tydzień wcześniej, ale nie aż tyle.. ale jak wiemy- w tej kwestii różnie może być

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 13:13   #3606
felliciti
Wtajemniczenie

Ja się cieszę, że tż dużo nie kupuje, więcej dla mnie Chociaż nie wiem czy to się później nie wyrównuje, bo on stawia na lepsze gatunkowo rzeczy.

Sprawdziłam pogodę na najbliższy tydzień i jestem zachwycona
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 13:14   #3607
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Już po ☺ dziewczynka jak nic 😍 jedynie co to mam złe wyniki moczu przez bakterie bo co chwile grzybicy dostaje. Dostałam przepisane jakieś zawiesiny i w środę mam przyjść z moczen do badania.

Czyli mamy podobnie, u mnie na jednej wizycie mocz ok, na drugiej źle, takie życie.
A waga wydaje mi się, że ok, ale ja nie mam doświadczenia i 34tydz jutro zaczynam

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-24, 13:14   #3608
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Emilka - zamówiłam na allegro, tutaj masz link http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5297556247
Widziałam też tańsze ale nie mieli w ofercie tych wzorów co chciałam albo nie mieli prześcieradła do gondoli a lepiej zamówić u jednego żeby za przesyłkę raz zapłacić 😀

Arbuz arbuz arbuz 😍😍 marzy mi się od kilku dni!

Kiwaczka - ja ostatnio kupiłam takie brzoskwinie i zjadłam cały słoik od razu 😀 Powodzenia na wizycie.

Dzięki!

Ja ostatnio miałam ochotę na mango.

Muszę kupić kielich do blendera, bo mi się zepsuł... gadam o tym od kilku miesięcy...

Gotuję żurek

Cytat:
Dziewczyny, a kupujecie parasolkę do wózka? Bardziej mi chodzi o to, żeby chroniła od słońca. Jak rozmawiałam z Tż, to raczej na przyszły rok do spacerówki, ale może macie inne zdanie, jakieś doświadczenia
Ja na razie nie kupuję. Zobaczymy, czy będzie potrzebna - można kupić w każdej chwili.

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Uważaj na ten Domestos, nalej do klozetu i uciekaj, bo te opary to niezbyt zdrowe są.

Która mnie tu wystraszyła, że stopy mogą nie wrócić do swojego rozmiaru? Nieee, ja mam tyle butów pięknych, niektóre jeszcze nówki
Ja też mam dużo ślicznych butów. W tym te moje balerinki... eh.

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Margolcia - przyszły rzeczy z Bonprix - koszula ok, ale trochę za długa, ale przy moim wzroście to normalna biustonosze jakościowo ok, tylko z jednego odpadła kokarda i cholercia są za duże, a specjalnie wzięłam rozmiar ten, co nosiłam przed ciążą, a mam wrażenie, że jeszcze jednego cycka bym tam wepchnęła, więc też nie wiem czy nie odeślę
Potraktuj biustonosz jako progresywny - może okaże się dobry w laktacji?

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
mnie obcieraja wiec jak juz trafię na jakies wygodne to chodze w nich dopoki nie wyziona ducha
Ja też, a zdarza mi się też, że kupuję drugą taką samą parę.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 13:16   #3609
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Mohnka - będzie dobrze, jesteś silna babeczka! ja na Twoim miejscu pewnie bym non stop biadoliła, a Ty mimo chwilowych smuteczków jesteś ciągle bardzo dzielna. Podziwiam Cię, dacie radę jeszcze te 2 tyg a może i więcej.

Felicity - świetne buciki i mi też najbardziej podobają się te pierwsze

Bunnybe - niedawno jak przeglądałam te łóżeczka dostawne to zwróciłam uwagę na łóżeczko firmy Kinderkraft. Wygląda łudząco podobnie do Chicco, bardzo fajne, a cena duuuużo niższa (400 zł). Tak samo jak szukałam leżaczka to zastanawiałam się między Tiny Love a Kinderkraft Unimo, świetny jest! (ostatecznie wzięłam Tiny bo sprawdzony, ale ten Kinderkraft naprawdę kusił). To od razu się Wam pochwalę leżaczkiem, mimo że znacie, ale co tam!
Też mam! Czerwony! 😊😊
Cytat:
Dziewczyny, a kupujecie parasolkę do wózka? Bardziej mi chodzi o to, żeby chroniła od słońca. Jak rozmawiałam z Tż, to raczej na przyszły rok do spacerówki, ale może macie inne zdanie, jakieś doświadczenia
Oo nie zastanawiałam się nad tym, trzeba będzie pomyśleć!
Odnośnie tych wakacji mam nadzieję, że unikniemy poparzenia .. Bo nawet w cieniu może do tego dojść. 😢😢
Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
A może główka, na szczęście nie boli tylko czuje, że się "otwieram"

Cieszę się, że Wam się butki podobają, oby były dobre! Tżowi nawet nie mówie, bo bym musiała wysłuchiwać, po co mi tyle butów, on ma 1 pare i zadowolony. Nigdy mnie w tej kwestii nie zrozumie

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Nawet nie pomyślałam, a mam w sumie same zabudowane pod szyję, żadnej z dekoltem. Muszę się rozejrzeć za takimi kopertowymi
Też mam mało rozpinanych 😓 ale chyba sobie przerobie parę sukienek... No cóż.
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7220616 1]szczerze mówiąc to nie wiem jaką mam szyjkę bo w UK jej nie badają

wróciłam z zakupów, dużo nie chodziłam bo jechaliśmy samochodem a do auta przyjaciółki mąż dźwigał moje zakupy... weszłam do domu i coś mnie brzuch ćmi i plecy...[/QUOTE]
Odpocznij! 😘😘😘

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 13:17   #3610
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Już po  dziewczynka jak nic 😍 jedynie co to mam złe wyniki moczu przez bakterie bo co chwile grzybicy dostaje. Dostałam przepisane jakieś zawiesiny i w środę mam przyjść z moczen do badania.

Gratuluję pewnej dziewczynki!

Zerknij na pierwszej stronie jest odnośnik do przedziałów wymiarów dziecka.
Stary 2017-03-24, 13:17   #3611
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:

34 w trakcie czy skończony? 😊
Waga super 😘😘 i świetnie, że dziewczynka! Super! 😍

Stary 2017-03-24, 13:19   #3612
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Moja ginka to zaniemówiła, jak zobaczyła na usg wagę dziecka i dł jej nogi Ale powiedziała też, że raczej 26 kwietnia nie urodzę, może z tydzień wcześniej, ale nie aż tyle.. ale jak wiemy- w tej kwestii różnie może być
Będzie duży dziec
Cytat:

Więcej chipsow

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 13:21   #3613
felliciti
Wtajemniczenie

margolcia ja bym się nie kierowała datą z usg... wiadomo, nóżki mogą być dłuższe, a to z kości wyszedł ten kwiecień nie? Spokojnie bym czekała na maj na Twoim miejscu Mi też zawsze z kości wychodzi przynajmniej tydzień starsza, ale gin zawsze patrzy na termin z prenatalnych.
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 13:22   #3614
talusiax33
Zadomowienie

Decorail - Jesteś detergentoholiczką
Pochwal się paczka z Bonprix ☺ i napisz jak z rozmiarówką i jakością biustonoszy bo też bym chciała od nich zamówić. Już doczytałam, czyli duża rozmiarówka, dobrze wiedzieć.

Margolcia - ja lubię kulki do wc Bref Blue, jak się wodę spuszcza to woda robi się niebieska, są droższe ale jara mnie to 😁

Inezz - powodzenia na wizycie ☺ czekamy na dobre wieści!

Kiwaczka - spokojnie, bakterii się pozbędziesz, ja też cały czas mam jakieś bakterie w moczu, chyba takie uroki ciąży ☺ dobrze, że wizyta udana i że na pewno dziewczynka 😍 Waga dobra, wiadomo każde maleństwo przybiera inaczej i każde rodzi się inne.

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 13:30   #3615
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
margolcia ja bym się nie kierowała datą z usg... wiadomo, nóżki mogą być dłuższe, a to z kości wyszedł ten kwiecień nie? Spokojnie bym czekała na maj na Twoim miejscu Mi też zawsze z kości wychodzi przynajmniej tydzień starsza, ale gin zawsze patrzy na termin z prenatalnych.
Trochę mnie uspokoiłaś Wolę zobaczyć, jak to u Was będzie i dopiero rodzić

Talusia u mojego Tż rodziców chyba mają coś takiego, bo właśnie woda jest niebieska

Stary 2017-03-24, 13:36   #3616
Baambi
Zadomowienie

Bunny no super taka szkoła rodzenia, powiem szczerze że na naszej póki co brakuje mi jakiegoś takiego praktycznego podejścia. Wyświetlają prezentacje, a ostatnio położna wręcz czytała od deski do deski. Ale w sumie jeszcze 4 zajęcia przed nami i to właśnie te najbardziej przydatne typu opieka, pielęgnacja nad noworodkiem czy sposoby łagodzenia bólu porodowego. Zobaczymy
Oki pokażę na pewno jak będzie w miarę ogarnięty ten pokoik

Margolcia piąteczka piątunia
Wrociliśmy z zakupów, mam truskawki a w budowlanym kupiłam hortensje czas zaprosić wiosnę do domu
a jeszcze niedawno choinkę ubierałam ;| tak ten czas zleciał
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 13:36   #3617
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ania - palenie w ciąży to jedno, a jeszcze wmawianie komuś, że nie trzeba rzucać jest tak idiotyczne, że aż się zastanawiam skąd się biorą tacy głupi ludzie i współczuję dziecku takiej głupiej matki...

Mohnka - co za świnia z tej baby... no wieprz pierwsza klasa!!

Ratownik na SR mówił nam, że jak ktoś pali w domu, albo nawet na dworze i potem leci do dziecka je nosić i całować to zwiększa to ryzyko nagłej śmierci łóżeczkowej.
tez o tym czytalam, ze jak ktos pali to nie powinien miec kontaktu z dzieckiem jak wciaz od niego cuchnie.

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Ja raz skorzystałam z "prawa" na poczcie, ale dopiero po zachęcie starszej pani i pana. W mojej biedronce, w której jestem klientką od 7 lat (mam ją pod domem) żadnej z kasjerek ani ochronie nie przyszło do głowy zwrócić na mnie uwagę - trochę to słabe jest, naprawdę.

A - i jeszcze jedna sprawa - chociaż osobiście do mnie nikt nie wypalił z tekstem "ciąża to nie choroba", ale gdyby tak się zdarzyło, to bym chyba zamordowała. Tj. najpierw zadałabym pytanie, czy wie, co to znaczy? I czy wie, że chociaż ciąża jest stanem fizjologicznym dla organizmu i w tym sensie nie jest chorobą, to jest stanem odmiennym i obciążającym.

Mnie ostatnio spojenie już tak mocno nie boli - chyba się organizm przyzwyczaił do ciężaru. Najbardziej chyba pobolewa mnie w nocy przy przekręcaniu się z boku na bok. Uff.

Ad. porządków - gdzie w domu trzymacie wiadro i mop?
My nie mamy - ale mycie podłogi na kolanach to żadna frajda, chcę kupić sobie obrotowy mop z viledy, ale nie wiem, gdzie podziać wiadro?
ja mam na szczescie pomieszczenie gospodarcze i tam mam wszystko-pralke, mopa, odkurzacz i takie 'przydasie'

Cytat:
Może wstyd się przyznać, ale nie wiem dziewczyny, czy przed ciążą bym ustąpiła miejsca ciężarnej. Chcoiaż starszym zawsze ustępowałam, więc może i tak, ale wcześniej nie byłam świadoma tego jak się można czuć źle w ciąży (robi się słabo, bolące spojenie). Jeśli by podeszła, zapytała czy może wejść przede mną to jak najbardziej, ale żeby sama z siebie to nie wiem
A ja zawsze zwracalam uwage na ciezarowki i ustepowalam miejsca, aczkolwiek czasem sie balam, ze ktos moze byc po prostu gruby kiedys w sklepie, w ktorym pracowalam mialam klientke i mierzyla sukienke i jej mowie: 'super pasuje, jest jeszcze miejsce na brzuszek, bo przeciez jeszcze urosnie'. Tja, szkoda, ze nie byla w ciazy na szczescie miala dystans do siebie, ale bylo mi glupio!

Cytat:
Ale mi postów dodało
bo chcesz byc w gadulach i sobie nabijasz

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochane! 😘😞 ale jakoś ogarnął mnie smuteczek, chciałabym skończyć chociaż 37 tydzień.

dasz rade!

Cytat:
Ja się cieszę, że tż dużo nie kupuje, więcej dla mnie Chociaż nie wiem czy to się później nie wyrównuje, bo on stawia na lepsze gatunkowo rzeczy.

Sprawdziłam pogodę na najbliższy tydzień i jestem zachwycona
u mnie tak samo, ja h&m, zara czy jakies takie no name w Polsce, a TZ konkrety typu Hilfiger . Chociaz ostatnio sie wylamalam i kupilam sobie firmowa kurtke no i buty mam w wiekszosci firmowe, bo w chinskich mi sie nogi poca . Ale ostatnio mysle, ze moze faktycznie lepiej miec mniej, a lepsze gatunkowo.

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Decorail - Jesteś detergentoholiczką
Pochwal się paczka z Bonprix ☺ i napisz jak z rozmiarówką i jakością biustonoszy bo też bym chciała od nich zamówić. Już doczytałam, czyli duża rozmiarówka, dobrze wiedzieć.

Margolcia - ja lubię kulki do wc Bref Blue, jak się wodę spuszcza to woda robi się niebieska, są droższe ale jara mnie to 😁

Inezz - powodzenia na wizycie ☺ czekamy na dobre wieści!

Kiwaczka - spokojnie, bakterii się pozbędziesz, ja też cały czas mam jakieś bakterie w moczu, chyba takie uroki ciąży ☺ dobrze, że wizyta udana i że na pewno dziewczynka 😍 Waga dobra, wiadomo każde maleństwo przybiera inaczej i każde rodzi się inne.

o tak, niebieska woda w kibelku to moj fetysz . Uwielbiam!

Musze pochwalic TZ, tylko zebym nie zapeszyla, tfu tfu tfu. Ostatnio stwierdzilam, ze przestane walczyc z nim i w ogole nie zwracalam uwage na to, ze pali, tylko jak faktycznie cuchnal to mowilam, ze smierdzi i zeby sie do mnie nie zblizal, ale przestalam byc dla niego niemila z tego powodu. I wiecie co? Chyba przestal nie czuje nic, nie widze, zeby w ciagu dnia wychodzil na papierosa jak razem jestesmy. Moze cos doszlo do tej makowki

Ja wyprawilam rano meza do pracy, zrobilam mu obiad i smoothie do zabrania i zrobil sie taki syf w kuchni, ze sprzatalam z pol godziny. W ogole w kuchni to ciagle trzeba sprzatac.

Slonce powoli i niesmialo sie pokazuje, ale chyba super pogody nie bedzie.
Stary 2017-03-24, 13:37   #3618
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Camomiles, hahhaa a żebyś wiedziała że dzisiaj je kupie i zjem xD chodzą za mną crunchipsy paprykowe ❤

Ooo, dzięki za info odnośnie linku. Jakoś go wcześniej nie zauważyłam

Stary 2017-03-24, 13:39   #3619
vikuniaa
Zakorzenienie

aa i dzisiaj TZ kazal mi zostac w domu i odpoczywac. Powiedzial, ze mam nie latac z mopem, tylko sie zrelaksowac

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

ja bym zjadla jakas zupke zurek mmm, ktos dzisiaj robi z was.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-24, 13:45   #3620
bunnybe
Zadomowienie

Mój obiad Bambi tez chcialam kupic truskawki ale jakies mocno sztuczne mi sie wydawaly i nie wygladaly na smaczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170324_143701.jpg (116,2 KB, 47 załadowań)
Stary 2017-03-24, 13:48   #3621
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
aa i dzisiaj TZ kazal mi zostac w domu i odpoczywac. Powiedzial, ze mam nie latac z mopem, tylko sie zrelaksowac

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

ja bym zjadla jakas zupke zurek mmm, ktos dzisiaj robi z was.
Właśnie zajadam!
Stary 2017-03-24, 13:50   #3622
Mohnka
Rozeznanie

Dziewczyny, co myślicie o pobraniu krwi pępowinowej do tego banku?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Mój obiad Bambi tez chcialam kupic truskawki ale jakies mocno sztuczne mi sie wydawaly i nie wygladaly na smaczne
Oddaj!!! 😍😍

Stary 2017-03-24, 14:00   #3623
gornek
Zakorzenienie

A ja wróciłam do domu bez wózka nie wiem czy zdążymy go dzisiaj odebrać. Tz musiał jechać na pilna awarie a sklep otwarty do 17 nie mam ani obiadu ani nic do obiadu...
Spotkałam znajoma która urodziła w listopadzie, wiecie ze ZUS dopiero teraz jej wypłacił macierzyński? Przez te 3 miesiące nie dostawała nic. Masakra, dobrze ze mi bedzie płacił pracodawca.
Kiwaczka gratuluje wizyty, ja to czekam na przyszły tydzień i tez sie dowiem ile faktycznie wazy mój mały dziec.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-24, 14:08   #3624
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Margolcia, moze dziewczyny z cesarkami planowanymi Cie przegonia

Happiness, tez czytalam gdzies, ze od 37, ale wiem, ze najpierw niektore lykaja, potem dopochwowo, ja bralam w styczniu przez miesiac wiesiolka 3x dziennie z zalecenia gina i nic mi on tam z szyjka nie zrobil wiec pewnie to jakies wieksze dawki trzeba.

Margolcia, ja nie kupowalam parasolki, przekladalam spacerowke zeby byla tylem do slonca i tyle.

Decorail, rozumiem, tez mialam takie podejscie w poprzedniej ciazy, ale moja szyjka byla oporna i nie chce sie przez to meczyc znowu kilkanascie godzin, nie zaszkodzi, a moze pomoze
Inezz mi lekarz polecil pic herbatke z lisci malin od 35 tygodnia, a czytalam, ze niektorzy nawet zalecaja od 32, bo ona moze jedynie wplynac na dlugosc akcji, a nie przyspieszyc termin. Dzieki za info o wiesiolku.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 14:10   #3625
decorail
Zakorzenienie

Talusia - no ja przed ciążą nosiłam miseczkę C, a teraz D, ale z Bonprix zamówiłam C, bo czytałam, żeby brać mniejsze rozmiary, ale wychodzi na to, że powinnam była wziąć B

Emilka - mam 14 dni na zwrot - zastanowię się do poniedziałku, co z nimi zrobić

Vikunia - haha, tak oszukuję w postach mojego Tz właśnie ruszyło to, co ten ratownik powiedział i na razie też nie widziałam, żeby palił, a też odpuściłam

Prawie zawału dostałam, miałam balkon otwarty i kot sobie tam chodził i nagle zniknęła - okazało się, że poszła sobie do sąsiadki na balkon obok i jeszcze czaiła się, żeby przejść na kolejny - oczywiście mnie miała głęboko w kocim zadzie i dopiero zabawką na kijku ją zwabiłam Macie dla kotów jakieś zabezpieczenia na balkonie? Ja starałam się zerkać na nią do tej pory, ale teraz to jej z oka nie spuszczę i muszę pomyśleć nad czymś
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 14:12   #3626
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
A ja wróciłam do domu bez wózka nie wiem czy zdążymy go dzisiaj odebrać. Tz musiał jechać na pilna awarie a sklep otwarty do 17 nie mam ani obiadu ani nic do obiadu...
Spotkałam znajoma która urodziła w listopadzie, wiecie ze ZUS dopiero teraz jej wypłacił macierzyński? Przez te 3 miesiące nie dostawała nic. Masakra, dobrze ze mi bedzie płacił pracodawca.

Mi też, ale dziś się dowiedziałam, jak mają zamiar mi wyliczyć podstawę zasiłku i nie bardzo mi się to podoba. Mam różne składniki wynagrodzenia i jeden znaczny wypada.
Stary 2017-03-24, 14:13   #3627
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Aaa i dziewczyny jak macie okazje to idźcie do rossmana jest promocja 2+1. Kupiłam 3 kostki toaletowe (te 5 kulek na zawieszce) i zapłaciłam 7.99 😁

Stary 2017-03-24, 14:14   #3628
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Talusia - no ja przed ciążą nosiłam miseczkę C, a teraz D, ale z Bonprix zamówiłam C, bo czytałam, żeby brać mniejsze rozmiary, ale wychodzi na to, że powinnam była wziąć B

Emilka - mam 14 dni na zwrot - zastanowię się do poniedziałku, co z nimi zrobić
No tak, przymierz, pochyl się, wygarnij biust spod pach - może będzie lepiej
Stary 2017-03-24, 14:15   #3629
gornek
Zakorzenienie

Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Mi też, ale dziś się dowiedziałam, jak mają zamiar mi wyliczyć podstawę zasiłku i nie bardzo mi się to podoba. Mam różne składniki wynagrodzenia i jeden znaczny wypada.

Ja całe szczęście mam brana średnia,tak jak róży l4 i wliczały sie tam nawet premie kwartalne. Ale zadzwonię któregoś dnia i zapytam jak jest wyliczany macierzyński, bo na dobra sprawę nie wiem... średnia z l4 czy przed l4 chociaż prawie na to samo wyjdzie.

Ja we wtorek moze sie wybiorę do Rossmanna, tak czy siak muszę kulić reczniki do domu i do szpitala papierowe, jeszcze mi sie kret kończy xd

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2017-03-24 o 14:16
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 14:18   #3630
bunnybe
Zadomowienie

Decorail u nas 3 pietro i balkon zabezpieczony siatka zamocowana na wkrety i naciagnieta śrubą rzymską, to byla pierwsza rzecz o ktorej pomyslelismy kupujac to mieszkanie bo wczesniej mieszkalismy na parterze. Goraco polecam, to jest moment chwila i tragedia gotowa

Mohnka wybacz ze sie tak nad Toba pastwie, wyslalabym kurierem jakby sie dalo

Bambi no powiem Ci, ze moja polozna swietna, miala na kazdych zajeciach prezentacje ale caly czas mowila od siebie, bardzo fajne bylo tez to ze wszystko omawiala tez jak to wyglada ze strony noworodka i jak wazne jest wczuc sie w to co on czuje
Dzis wieczorem ide na ten krag opowiesci porodowych, mam nadzieje ze nie wroce przerazona ale podobno maja byc tylko pozytywne historie wiec licze ze troche sie oswoje z tym wszytkim i bedzie mi latwiej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości