|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
tyle psów co w Polsce to chyba tylko tylko w Ameryce Południowej widziałam.
|
|
|
|
#3602 |
|
BAN stały
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7701961 6]Tak sobie mysle, to pewnie i tak wszystko zalezy nie tyle od kraju, co od regionu.
A tak w ogole to Podobno w Holandii w bogatszych gminach jezdza "kupolapacze", wiec ludzie kupy zostawiaja gdzie popadnie, wstawiajac tylko horagiewki zeby pojazd wiedzial, gdzie jest kupa. [/QUOTE]prawda. miałam okazję widzieć tam oznakowaną kupę, która magicznie zniknęła po kilku godzinach
|
|
|
|
#3603 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Mieszkam w dużym mieście, mam dwa psy, które wyprowadzam na łąkę pod blokiem (typowa psia "toaleta") czasem i 5-6x dziennie i ani razu nie zdazylo mi się wdepnąć w kupę. Podkreślę, że chodzę po trawie i krzakach regularnie odwiedzanych przez psy. Śmietników w okolicy nie ma, wszyscy których widziałam zabierali "pakunki" ze sobą i wyrzucali gdzieś po drodze. Także chyba kwestia szczęścia/okolicy/nastawienia?
Sama oczywiście sprzątam i denerwuje mnie na maksa jak ktoś tego nie robi i takich ludzi uważam za Januszy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo długo nie miałam spotkania z psimi odchodami. Nie wiem, czy nie chodzę tam, gdzie nie trzeba, czy czysto jest, czy co...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3606 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no ja mówiłam o zapachu i śmieciach na ulicy, nie o reklamach bo jeśli mówimy o ilości reklam to zdecydowanie Polska musi przodować. nie wiem czy da się nawalić ich jeszcze więcej. w Londynie najbardziej przeszkadzał mi wszechobecny zapach (smród) śmieci, już nawet nie ilość, a doznania zapachowe ale fakt, brak reklam aż zadziwia (pozytywnie)
|
|
|
|
|
#3607 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak zwykle wyciągasz jakieś dziwne wnioski z wpisów innych. Przeciez dziewczyna napisała prawdę, upadnie, będzie mu się ciężko podnieść, osobie zdrowej byłoby ciężko w ruszającym się autobusie, więc niewidomemu na pewno jeszcze gorzej. Pewnie nie jedna osoba rzuciłaby się z pomocą w takiej sytuacji, ale nie, dla Ciebie jest jasne, że społeczeństwo by się na niego wypięło. Jako to typowe, nie? Dorabiasz jakieś dziwne ideologie, prowokujesz non stop. Ile można? Jeszcze Cię to nie znudziło? Większość na pewno. Ratuje mnie to, że napisałam iż nie jestem wybitnym matematykiem , ale pewnie zaraz nastąpi wyliczanie słów i nie, że 3/4, a 2/3. Przepraszam innych czytających, dla mnie takie dyskusje są żenujące, ale PW z mojej strony są ignorowane.
Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2017-09-10 o 16:35 |
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3610 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no ale wiadomo, co człowiek, to inna opinia
|
|
|
|
|
#3611 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz też Twoja odpowiedz w 100% to próba dyskusji o mnie, a nie na temat. To nie ja prowokuję i piszę nie na temat. |
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3613 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziwię się, że jeszcze nie ma absurdalnych wpisów o niepełnosprawności niewidocznej dla innych. |
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie czytam i nie wiem o co chodzi. Wszyscy piszą o tym samym, ale jednak się czepiają jedni drugich. No ludzie..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3616 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3617 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
kobieto, uspokój się, po raz kolejny ci mówię, że ten wątek nie jest o tobie, ja go założylam w innym celu i nie, wizaż nie kręci się wokół ciebie. nie podoba ci się coś - zgłoś do moderacji. od tego jest przycisk "zgłoś". |
|
|
|
|
#3618 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodzi m.in. o to, że zajmowanie miejsca dla osoby niepełnosprawnej kiedy taka znajduje się w pojezdzie jest łamaniem prawa. To, że w Polsce jest na to społeczne przyzwolenie to inna kwestia. Ktoś wczoraj zapytał czy jest na to paragraf? Bardziej bolesna kwestia niż skarpety w sandałach. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Ewidentna próba prowokacji. |
|
|
|
|
#3619 |
|
lise-kotta
|
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3621 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Znaczek identyczny. Polak boi się mandatu. W autobusie cham siedzi na takim miejscu, inni ustąpią miejsce (choć w wielu przypadkach to miejsce jest uciążliwe dla osoby niepełnosprawnej, dla której każdy krok to wysiłek), nikt nie będzie walczył z chamem, bo z chamstwem walka przegrana. Z samochodami łatwiej, bo jest numer rejestracyjny samochodu. A w autobusie co? Zawołać kierowcę ? Przecież on jest od prowadzenia autobusu. Wezwać Straż Miejską, a zanim dojedzie to autobus zrobi 5 kursów i cham już dawno będzie w domu zadowolony z siebie. Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2017-09-10 o 20:20 |
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie cały czas zadziwia jak starsze osoby kładą torby z zakupami na ławkach/siedzeniach, a same stoją. Dzisiaj na przystanku przeprosiłam Panią, że chciałabym usiąść - przesunęła torby. Tak je wciskała między mnie, a inną kobietę, że naprawdę zaczęłam się zastanawiać, że może jest w tym ukryty cel o którym ja nie wiem?
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#3623 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak wracam z zakupami i czekam na autobus to czasami sama nie usiądę a położe torbę zakupową na ławce. Nie jestem jeszcze stara ale mi ciężko. |
|
|
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;77025691]są po prostu ciężkie.
Jak wracam z zakupami i czekam na autobus to czasami sama nie usiądę a położe torbę zakupową na ławce. Nie jestem jeszcze stara ale mi ciężko.[/QUOTE] Też tak robię, jak są oczywiście miejsca dla innych do siedzenia. Czasami mam pakunek albo tonę książek i bardzo to ciąży.
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;77025691]są po prostu ciężkie.
Jak wracam z zakupami i czekam na autobus to czasami sama nie usiądę a położe torbę zakupową na ławce. Nie jestem jeszcze stara ale mi ciężko.[/QUOTE] No, ale torby się stawia na ziemi (przynajmniej ja stawiam). ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#3626 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
Nie brzydzi Cię ta torba później? Przynosisz do domu i jak ją rozpakowujesz? Stawiasz na kuchennym blacie? Czy na podłodze w kuchni? Pierzesz ją zanim ją złożysz i włożysz do torebki? |
||
|
|
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;77026846]
nie stawiam toreb na ziemi. Nie brzydzi Cię ta torba później? Przynosisz do domu i jak ją rozpakowujesz? Stawiasz na kuchennym blacie? Czy na podłodze w kuchni? Pierzesz ją zanim ją złożysz i włożysz do torebki?[/QUOTE] Na przystanku nie ma zbyt dużej różnicy między ławką a ziemią Sebixy tam też z buciorami wlezą, naplują, menele sobie usiądą...
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;77026846]staram sie innym nie blokować możliwości zajęcia miejsca, robię tak żeby jeszcze na ławce można było usiąść .....
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- nie stawiam toreb na ziemi. Nie brzydzi Cię ta torba później? Przynosisz do domu i jak ją rozpakowujesz? Stawiasz na kuchennym blacie? Czy na podłodze w kuchni? Pierzesz ją zanim ją złożysz i włożysz do torebki?[/QUOTE] Stawiam na podłodze, nigdy nie stawiam toreb na blatach, fotelach, kanapach. Wkurza mnie jak ktoś usilnie moją torebkę kładzie u siebie właśnie w takich miejscach. Wcześniej stawiałam cały czas na podłodze, a nagle ktoś "zmusza" mnie do położenia na fotelu, bo "kasa się nie trzyma". Jeśli chodzi o zakupowe to większe zakupy robię autem więc nie muszę nic prać. Na jakieś pojedyńcze kupuję jednorazówki. Ławki/materiałowe siedzenia np w komunikacji miejskiej też nie są super czyste. Często siadają/śpią bezdomni itd. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#3629 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Szczęśliwie nie widziałam czegoś takiego. Weź mi nie obrzydzaj. |
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.

[/QUOTE]
bo jeśli mówimy o ilości reklam to zdecydowanie Polska musi przodować. nie wiem czy da się nawalić ich jeszcze więcej.
ale fakt, brak reklam aż zadziwia (pozytywnie)