Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapraszają ( - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-10, 16:05   #3601
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość

dla mnie to też ewenement, chodzi mi o DUŻE psy na blokowiskach. Ciekawe, bo natknęłam się na wpisy osób potępiających posiadanie dzieci na małej mieszkalnej przestrzeni przy czy same mają wielkie psy w małym mieszkaniu w bloku.
tyle psów co w Polsce to chyba tylko tylko w Ameryce Południowej widziałam.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 16:07   #3602
Pani_Mada
BAN stały

Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7701961 6]Tak sobie mysle, to pewnie i tak wszystko zalezy nie tyle od kraju, co od regionu.

A tak w ogole to Podobno w Holandii w bogatszych gminach jezdza "kupolapacze", wiec ludzie kupy zostawiaja gdzie popadnie, wstawiajac tylko horagiewki zeby pojazd wiedzial, gdzie jest kupa. [/QUOTE]

prawda. miałam okazję widzieć tam oznakowaną kupę, która magicznie zniknęła po kilku godzinach
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 16:07   #3603
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mieszkam w dużym mieście, mam dwa psy, które wyprowadzam na łąkę pod blokiem (typowa psia "toaleta") czasem i 5-6x dziennie i ani razu nie zdazylo mi się wdepnąć w kupę. Podkreślę, że chodzę po trawie i krzakach regularnie odwiedzanych przez psy. Śmietników w okolicy nie ma, wszyscy których widziałam zabierali "pakunki" ze sobą i wyrzucali gdzieś po drodze. Także chyba kwestia szczęścia/okolicy/nastawienia?

Sama oczywiście sprzątam i denerwuje mnie na maksa jak ktoś tego nie robi i takich ludzi uważam za Januszy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 16:10   #3604
Limonka2738
Zakorzenienie

Ja bardzo długo nie miałam spotkania z psimi odchodami. Nie wiem, czy nie chodzę tam, gdzie nie trzeba, czy czysto jest, czy co...

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 16:13   #3605
cojarobietu_uu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
też nie do końca. taki Londyn (strefa I) jest dużo bardziej zaśmiecony i śmierdzący niż okolice centrum Warszawy. mieszkając w Krakowie nigdy nie widziałam aby ktoś wynosił ze sklepu kosz ze śmieciami i wysypywał to do przepełnionego kosza na chodniku. W moim mieście w Anglii (niemałym) to był standard. nad ranem sprzątali miasto, a koło południa już wszędzie unosił się zapach śmieci. że o stertach śmieci na chodnikach Paryża już nie wspomnę...

jest wiele czystszych krajów i jest wiele dużo bardziej zasyfionych.
Właśnie niedawno kilka dni spędziłam w obrębie I i II strefy i stwierdziłam, że dobrze im wychodzi utrzymanie czystości mimo takiej ilości ludzi. Idealnie nie było, ale lepiej niż w W-wie, Krk. A może ogólny ład przestrzenny związany z ograniczoną ilością reklam tak koił me oczy, że cała reszta schodziła na dalszy plan

Stary 2017-09-10, 16:18   #3606
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cojarobietu_uu Pokaż wiadomość
Właśnie niedawno kilka dni spędziłam w obrębie I i II strefy i stwierdziłam, że dobrze im wychodzi utrzymanie czystości mimo takiej ilości ludzi. Idealnie nie było, ale lepiej niż w W-wie, Krk. A może ogólny ład przestrzenny związany z ograniczoną ilością reklam tak koił me oczy, że cała reszta schodziła na dalszy plan

no ja mówiłam o zapachu i śmieciach na ulicy, nie o reklamach bo jeśli mówimy o ilości reklam to zdecydowanie Polska musi przodować. nie wiem czy da się nawalić ich jeszcze więcej.

w Londynie najbardziej przeszkadzał mi wszechobecny zapach (smród) śmieci, już nawet nie ilość, a doznania zapachowe ale fakt, brak reklam aż zadziwia (pozytywnie)
Stary 2017-09-10, 16:24   #3607
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Tak z ciekawości czy możesz w moim poście wytłuścić te 3/4, które są przytykami? Bo mi niajak nie wychodzi taki wynik.
Proszę oto Twój wpis.
Jak zwykle wyciągasz jakieś dziwne wnioski z wpisów innych. Przeciez dziewczyna napisała prawdę, upadnie, będzie mu się ciężko podnieść, osobie zdrowej byłoby ciężko w ruszającym się autobusie, więc niewidomemu na pewno jeszcze gorzej. Pewnie nie jedna osoba rzuciłaby się z pomocą w takiej sytuacji, ale nie, dla Ciebie jest jasne, że społeczeństwo by się na niego wypięło. Jako to typowe, nie? Dorabiasz jakieś dziwne ideologie, prowokujesz non stop. Ile można? Jeszcze Cię to nie znudziło?

Większość na pewno. Ratuje mnie to, że napisałam iż nie jestem wybitnym matematykiem, ale pewnie zaraz nastąpi wyliczanie słów i nie, że 3/4, a 2/3. Przepraszam innych czytających, dla mnie takie dyskusje są żenujące, ale PW z mojej strony są ignorowane.

Edytowane przez 201803120844
Czas edycji: 2017-09-10 o 16:35
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 16:37   #3608
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę oto Twój wpis.
Jak zwykle wyciągasz jakieś dziwne wnioski z wpisów innych. Przeciez dziewczyna napisała prawdę, upadnie, będzie mu się ciężko podnieść, osobie zdrowej byłoby ciężko w ruszającym się autobusie, więc niewidomemu na pewno jeszcze gorzej. Pewnie nie jedna osoba rzuciłaby się z pomocą w takiej sytuacji, ale nie, dla Ciebie jest jasne, że społeczeństwo by się na niego wypięło. Jako to typowe, nie? Dorabiasz jakieś dziwne ideologie, prowokujesz non stop. Ile można? Jeszcze Cię to nie znudziło?

Większość na pewno. Ratuje mnie to, że napisałam iż nie jestem wybitnym matematykiem, ale pewnie zaraz nastąpi wyliczanie słów i nie, że 3/4, a 2/3. Przepraszam innych czytających, dla mnie takie dyskusje są żenujące, ale PW z mojej strony są ignorowane.
Nie no teraz rozumiem, Ty wszystko bierzesz jako atak na siebie. Sama pisałaś, że takie jest nasze społeczeństwo, ale ubrane w moje słowa to atak na Ciebie. Stwierdziłam fakt, że wyciągnęłaś dziwne wnioski, bez żadnego ataku. A z resztą, nie ważne. Cokolwiek by człowiek nie napisał to odbierzesz po swojemu.

Stary 2017-09-10, 17:11   #3609
cojarobietu_uu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
no ja mówiłam o zapachu i śmieciach na ulicy, nie o reklamach bo jeśli mówimy o ilości reklam to zdecydowanie Polska musi przodować. nie wiem czy da się nawalić ich jeszcze więcej.

w Londynie najbardziej przeszkadzał mi wszechobecny zapach (smród) śmieci, już nawet nie ilość, a doznania zapachowe ale fakt, brak reklam aż zadziwia (pozytywnie)
Śmieci też wg mnie było mniej. Nie widziałam koszy pełnych, że aż górka się robiła i wszystko wokół się rozsypywało, a w miejscach turystycznych w PL tak jest. No i śmierdziało mniej niż W-wa. Z tymi reklamami wspomniałam, bo to było super.

Stary 2017-09-10, 17:26   #3610
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Śmieci też wg mnie było mniej. Nie widziałam koszy pełnych, że aż górka się robiła i wszystko wokół się rozsypywało, a w miejscach turystycznych w PL tak jest. No i śmierdziało mniej niż W-wa. Z tymi reklamami wspomniałam, bo to było super.

ja miałam całkiem inne odczucia no ale wiadomo, co człowiek, to inna opinia
Stary 2017-09-10, 17:39   #3611
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nie no teraz rozumiem, Ty wszystko bierzesz jako atak na siebie. Sama pisałaś, że takie jest nasze społeczeństwo, ale ubrane w moje słowa to atak na Ciebie. Stwierdziłam fakt, że wyciągnęłaś dziwne wnioski, bez żadnego ataku. A z resztą, nie ważne. Cokolwiek by człowiek nie napisał to odbierzesz po swojemu.

Nie wszystko tylko jeśli większość wypowiedzi to przytyk personalny
Teraz też Twoja odpowiedz w 100% to próba dyskusji o mnie, a nie na temat.
To nie ja prowokuję i piszę nie na temat.
Stary 2017-09-10, 17:43   #3612
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, brnijmy w czarno -biały ton wizażowy. Chory psychicznie też jest niepełnosprawny. Piktogram oznacza niepełnosprawność ruchową.
Jakoś nie ma buntu jeśli chodzi o taki znak na parkingu, bo Polak respektuje prawo jeśli grożą mu konsekwencje -najlepiej finansowe. W zapchanym autobusie cham siedzi sobie nadal na miejscu uprzywilejowanym , bo ktoś inny zrobi osobie niepełnosprawnej miejsce (dalej, co często jest uciążliwe) i raczej pasażerowie nie pobiegną na skargę do kierowcy, nie zadzwonią do Straży Miejskiej.
Odniosłam się do wyznaczonego miejsca na wózek. Nie każdy, kto potrzebuje miejsca jeździ na wózku inwalidzkim. Jak najbardziej niewidomej osobie powinno się ustąpić najbliższe miejsce siedzące przy wejściu. Brak wzroku jak najbardziej mocno wpływa na zdolności poruszania się. Jak to sobie wyobrażasz? Wchodzi niewidomy i jak ma sprawdzić, że dalej ma wolne miejsce? Może ma je macać? Stojąc przed krzesłem pytać "jest tu kto, bo zaraz usiądę"?
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 18:07   #3613
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Odniosłam się do wyznaczonego miejsca na wózek. Nie każdy, kto potrzebuje miejsca jeździ na wózku inwalidzkim. Jak najbardziej niewidomej osobie powinno się ustąpić najbliższe miejsce siedzące przy wejściu. Brak wzroku jak najbardziej mocno wpływa na zdolności poruszania się. Jak to sobie wyobrażasz? Wchodzi niewidomy i jak ma sprawdzić, że dalej ma wolne miejsce? Może ma je macać? Stojąc przed krzesłem pytać "jest tu kto, bo zaraz usiądę"?
Piktogram widniejący przy siedzeniu jest dla osoby niepełnosprawnej niekoniecznie na wózku, bo na to siedzenie wózek się nie zmieści. Osoby na wózku mają miejsce w środku autobusu i też zgodnie z regulaminem mają pierwszeństwo przed wózkami z dziećmi o osobach z rowerami nie wspominając. Niewidomy jest raczej z laską zatem nie widzę problemu.
Dziwię się, że jeszcze nie ma absurdalnych wpisów o niepełnosprawności niewidocznej dla innych.
Stary 2017-09-10, 18:09   #3614
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Piktogram widniejący przy siedzeniu jest dla osoby niepełnosprawnej niekoniecznie na wózku, bo na to siedzenie wózek się nie zmieści. Osoby na wózku mają miejsce w środku autobusu i też zgodnie z regulaminem mają pierwszeństwo przed wózkami z dziećmi o osobach z rowerami nie wspominając. Niewidomy jest raczej z laską zatem nie widzę problemu.
Dziwię się, że jeszcze nie ma absurdalnych wpisów o niepełnosprawności niewidocznej dla innych.
To czego się mnie czepiasz?
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 18:28   #3615
I ona
Zakorzenienie

Właśnie czytam i nie wiem o co chodzi. Wszyscy piszą o tym samym, ale jednak się czepiają jedni drugich. No ludzie..

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 18:28   #3616
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
To czego się mnie czepiasz?

Ja nikogo się nie czepiam, to Ty pierwsza wczoraj odniosłaś się do mojego wpisu, dzisiaj też. Ja dyskutuję. Jeśli jesteś kolejną osobą szukająca zaczepki personalnej to Twój problem.
Stary 2017-09-10, 18:30   #3617
liselotta
lise-kotta

Cytat:

Ja nikogo się nie czepiam, to Ty pierwsza wczoraj odniosłaś się do mojego wpisu, dzisiaj też. Ja dyskutuję. Jeśli jesteś kolejną osobą szukająca zaczepki personalnej to Twój problem.

kobieto, uspokój się, po raz kolejny ci mówię, że ten wątek nie jest o tobie, ja go założylam w innym celu i nie, wizaż nie kręci się wokół ciebie. nie podoba ci się coś - zgłoś do moderacji. od tego jest przycisk "zgłoś".
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 18:36   #3618
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Właśnie czytam i nie wiem o co chodzi. Wszyscy piszą o tym samym, ale jednak się czepiają jedni drugich. No ludzie..

Chodzi m.in. o to, że zajmowanie miejsca dla osoby niepełnosprawnej kiedy taka znajduje się w pojezdzie jest łamaniem prawa. To, że w Polsce jest na to społeczne przyzwolenie to inna kwestia. Ktoś wczoraj zapytał czy jest na to paragraf? Bardziej bolesna kwestia niż skarpety w sandałach.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość

kobieto, uspokój się, po raz kolejny ci mówię, że ten wątek nie jest o tobie, ja go założylam w innym celu i nie, wizaż nie kręci się wokół ciebie. nie podoba ci się coś - zgłoś do moderacji. od tego jest przycisk "zgłoś".
Ewidentna próba prowokacji.
Stary 2017-09-10, 19:02   #3619
liselotta
lise-kotta

Cytat:

liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 19:46   #3620
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi m.in. o to, że zajmowanie miejsca dla osoby niepełnosprawnej kiedy taka znajduje się w pojezdzie jest łamaniem prawa. To, że w Polsce jest na to społeczne przyzwolenie to inna kwestia. Ktoś wczoraj zapytał czy jest na to paragraf? Bardziej bolesna kwestia niż skarpety w sandałach.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

No ja zapytałam. Bo ja wiem, że to nie jest eleganckie oraz jest to oznaka braku kultury, no ale nie wiedziałam czy jest to łamanie prawa.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 20:11   #3621
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
No ja zapytałam. Bo ja wiem, że to nie jest eleganckie oraz jest to oznaka braku kultury, no ale nie wiedziałam czy jest to łamanie prawa.

Takie samo jak zajmowanie miejsca przeznaczonego dla samochodów ze znaczkiem dla osób niepełnosprawnych. Tylko sprawniej idzie egzekwowanie tego prawa
Znaczek identyczny. Polak boi się mandatu. W autobusie cham siedzi na takim miejscu, inni ustąpią miejsce (choć w wielu przypadkach to miejsce jest uciążliwe dla osoby niepełnosprawnej, dla której każdy krok to wysiłek), nikt nie będzie walczył z chamem, bo z chamstwem walka przegrana.
Z samochodami łatwiej, bo jest numer rejestracyjny samochodu.
A w autobusie co? Zawołać kierowcę ? Przecież on jest od prowadzenia autobusu. Wezwać Straż Miejską, a zanim dojedzie to autobus zrobi 5 kursów i cham już dawno będzie w domu zadowolony z siebie.

Edytowane przez 201803120844
Czas edycji: 2017-09-10 o 20:20
Stary 2017-09-10, 20:31   #3622
_Selina_
Zakorzenienie

Mnie cały czas zadziwia jak starsze osoby kładą torby z zakupami na ławkach/siedzeniach, a same stoją. Dzisiaj na przystanku przeprosiłam Panią, że chciałabym usiąść - przesunęła torby. Tak je wciskała między mnie, a inną kobietę, że naprawdę zaczęłam się zastanawiać, że może jest w tym ukryty cel o którym ja nie wiem?

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 20:36   #3623
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Mnie cały czas zadziwia jak starsze osoby kładą torby z zakupami na ławkach/siedzeniach, a same stoją. Dzisiaj na przystanku przeprosiłam Panią, że chciałabym usiąść - przesunęła torby. Tak je wciskała między mnie, a inną kobietę, że naprawdę zaczęłam się zastanawiać, że może jest w tym ukryty cel o którym ja nie wiem?
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
są po prostu ciężkie.
Jak wracam z zakupami i czekam na autobus to czasami sama nie usiądę a położe torbę zakupową na ławce. Nie jestem jeszcze stara ale mi ciężko.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 21:01   #3624
Lena_94
Wtajemniczenie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;77025691]są po prostu ciężkie.

Jak wracam z zakupami i czekam na autobus to czasami sama nie usiądę a położe torbę zakupową na ławce. Nie jestem jeszcze stara ale mi ciężko.[/QUOTE]

Też tak robię, jak są oczywiście miejsca dla innych do siedzenia. Czasami mam pakunek albo tonę książek i bardzo to ciąży.
Stary 2017-09-10, 21:11   #3625
_Selina_
Zakorzenienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;77025691]są po prostu ciężkie.
Jak wracam z zakupami i czekam na autobus to czasami sama nie usiądę a położe torbę zakupową na ławce. Nie jestem jeszcze stara ale mi ciężko.[/QUOTE]
No, ale torby się stawia na ziemi (przynajmniej ja stawiam).

Stary 2017-09-10, 21:14   #3626
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lena_94 Pokaż wiadomość
Też tak robię, jak są oczywiście miejsca dla innych do siedzenia. Czasami mam pakunek albo tonę książek i bardzo to ciąży.
staram sie innym nie blokować możliwości zajęcia miejsca, robię tak żeby jeszcze na ławce można było usiąść .....

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
No, ale torby się stawia na ziemi (przynajmniej ja stawiam).
nie stawiam toreb na ziemi.
Nie brzydzi Cię ta torba później? Przynosisz do domu i jak ją rozpakowujesz? Stawiasz na kuchennym blacie? Czy na podłodze w kuchni? Pierzesz ją zanim ją złożysz i włożysz do torebki?
Stary 2017-09-10, 21:20   #3627
cojarobietu_uu
Zadomowienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;77026846]
Nie brzydzi Cię ta torba później? Przynosisz do domu i jak ją rozpakowujesz? Stawiasz na kuchennym blacie? Czy na podłodze w kuchni? Pierzesz ją zanim ją złożysz i włożysz do torebki?[/QUOTE]

Na przystanku nie ma zbyt dużej różnicy między ławką a ziemią Sebixy tam też z buciorami wlezą, naplują, menele sobie usiądą...
cojarobietu_uu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 21:20   #3628
_Selina_
Zakorzenienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;77026846]staram sie innym nie blokować możliwości zajęcia miejsca, robię tak żeby jeszcze na ławce można było usiąść .....

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Nie brzydzi Cię ta torba później? Przynosisz do domu i jak ją rozpakowujesz? Stawiasz na kuchennym blacie? Czy na podłodze w kuchni? Pierzesz ją zanim ją złożysz i włożysz do torebki?[/QUOTE]
Stawiam na podłodze, nigdy nie stawiam toreb na blatach, fotelach, kanapach. Wkurza mnie jak ktoś usilnie moją torebkę kładzie u siebie właśnie w takich miejscach. Wcześniej stawiałam cały czas na podłodze, a nagle ktoś "zmusza" mnie do położenia na fotelu, bo "kasa się nie trzyma". Jeśli chodzi o zakupowe to większe zakupy robię autem więc nie muszę nic prać. Na jakieś pojedyńcze kupuję jednorazówki. Ławki/materiałowe siedzenia np w komunikacji miejskiej też nie są super czyste. Często siadają/śpią bezdomni itd.

Stary 2017-09-10, 21:31   #3629
Konto usunięte

Cytat:
Stawiam na podłodze, nigdy nie stawiam toreb na blatach, fotelach, kanapach. Wkurza mnie jak ktoś usilnie moją torebkę kładzie u siebie właśnie w takich miejscach. Wcześniej stawiałam cały czas na podłodze, a nagle ktoś "zmusza" mnie do położenia na fotelu, bo "kasa się nie trzyma". Jeśli chodzi o zakupowe to większe zakupy robię autem więc nie muszę nic prać. Na jakieś pojedyńcze kupuję jednorazówki. Ławki/materiałowe siedzenia np w komunikacji miejskiej też nie są super czyste. Często siadają/śpią bezdomni itd.
nie kladę torebki czy mojej torby zakupowej na podłodze - brzydzi mnie to. W autobusie trzymam zakupy na kolanach lub na siedzeniu obok (jak nie ma ludzi) ale nie połozyłabym ich na podłodze Staram się nie korzystać z reklamówek jednorazowych, no chyba że zapomnę swojej torby.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Na przystanku nie ma zbyt dużej różnicy między ławką a ziemią Sebixy tam też z buciorami wlezą, naplują, menele sobie usiądą...
Szczęśliwie nie widziałam czegoś takiego. Weź mi nie obrzydzaj.
Stary 2017-09-10, 21:37   #3630
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości