Dokuczają mi bo jestem... chuda!! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-28, 16:20   #3601
biiibiii
Zakorzenienie

Dot.: Dokuczają mi bo jestem... chuda!!

Po klotni czy tam zerwaniu z TZ nie widzielismy sie 2 miesiace. Wczoraj sie spotkalismy i stwierdzil ze schudłam aaaaa! a na wadze niby prawie 46 kg ;( nie mam sily !!!!! nawet juz mi sie nie chce starac;/
biiibiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 18:43   #3602
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biiibiii Pokaż wiadomość
Po klotni czy tam zerwaniu z TZ nie widzielismy sie 2 miesiace. Wczoraj sie spotkalismy i stwierdzil ze schudłam aaaaa! a na wadze niby prawie 46 kg ;( nie mam sily !!!!! nawet juz mi sie nie chce starac;/
taa pewnie tak powieedzial specjalnie bo wie ze to twoj czuly punkt;/ chcial byc gora;];///
Stary 2007-03-28, 20:58   #3603
biiibiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
taa pewnie tak powieedzial specjalnie bo wie ze to twoj czuly punkt;/ chcial byc gora;];///
co ty! nie wie, nikt nie wie. Wszyscy dookola myślą, że akceptuje siebie dokońca i generalnie nie przeszkadza mi to, że jestem taka chuda. Nie ujawiniłam tego nawet jemu, przed 5 lat ;o tak sie potrafie kryc !!
Stary 2007-03-28, 23:10   #3604
eufemia26
Przyczajenie

moja siostra ma ten sam problem,od lat stara sie przytyc,i nic,tylko ona siebie nie akceptuje,i bardzo ciezko jej kogos znalezc,kiedys chcialam byc jak ona,ale widze ze bycie chudym nie jest lepsze..
eufemia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-29, 10:08   #3605
biiibiii
Zakorzenienie

nie jest, uwierz nam.
Stary 2007-03-30, 18:23   #3606
biiibiii
Zakorzenienie

co jest z Wami?

sluchajcie, kupiłam sobie dzis leeginsy;o czarne !! nigdy nie pomyślałam,żebytakie coś włózyc na swoje patyki, no ale kupiałam sobie ostatnio taka super luzke long i idealnie do niej pasują. zaryzykowałam więc...i powiem Wam, że nie jest źle, naprawde milo sie rozczarowałam mam nadzieje ze odwaze sie tak wyjść a nie, ze zginiją w szafie
Stary 2007-03-30, 18:48   #3607
magdaa_j
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biiibiii Pokaż wiadomość
co jest z Wami?

sluchajcie, kupiłam sobie dzis leeginsy;o czarne !! nigdy nie pomyślałam,żebytakie coś włózyc na swoje patyki, no ale kupiałam sobie ostatnio taka super luzke long i idealnie do niej pasują. zaryzykowałam więc...i powiem Wam, że nie jest źle, naprawde milo sie rozczarowałam mam nadzieje ze odwaze sie tak wyjść a nie, ze zginiją w szafie
Biiibiii to super!! zrób koniecznie zdjęcie
Ja bym na moje chude nogi nie założyła legginsów, z daleka moich nóg by widać nie było
Stary 2007-03-30, 21:40   #3608
karolca
Zakorzenienie

Jak zwykle dawno tu nie zaglądalam ale widzę, że wiele się nie zmieniło
Co u mnie? Odebrałam prawko i śmigam autkiem, które dwa razy dziennie MUSI się popsuć
Poza tym zajmując się dzieckiem siostry zaczęłam przybierać na mięśniach! Średnio poświęcam mu okolo 2 godzin. Wazy jakieś 10 kg, lubi być noszony, podrzucany, dźwigany itp. I po 3 miesiącach zauważyłam, że mięśnie brzucha znacznie mi się powiększyły ale kosztem jednego centymetra w talii. Nie jest źle bo ładniej wygląda.
Zaczęłam nosić szpilki i jest pół centymetra więcej w łydkach. Uda się nie zmieniły, ale to co było miękkie jest twarde czyli kolejny plus. Pojawiają sie bicepsy, na razie sa niewielkie ale jeszcze trochę poćwiczę Kubą i coś z tego będzie
Podobnie mam z biustem. Mięśnie klatki piersiowej zrobiły się wieksze - piersi są jakby ładniejsze, ale także straciły cm.

Powoli przestają mi dokuczać i jest dobrze. Nie narzekam. I stwierdziłam, że chyba nie chce więcej ważyć. Ważyłam już 50 kg, pisałam o tym i nie ukrywam, trochę źle się z tym czułam. Wszystko zamieniało się w tymczasową tkankę tłuszczową, spalaną od razu jak tylko czegoś nie zjadłam czując delikatny głód. Wolę czuć głod trochę dłużej i wiedzieć, że nic mi się nie stanie niż bać się o każdy gram. Dziewczyny! Naprawdę nie warto. Jesteśmy piękne same w sobie a nasza szczupłość ma więcej zalet niż wad. Poza tym szybkie tycie nie jest w żaden sposób zdrowe dla nas...
A jeżeli już ktoś koniecznie chce przytyć - polecam wizytę u dobrego dietetyka w celu określenia trybu zycia i dziennego zaptrzebowania na kalorię. I o czym trzeba pamiętać - kaloria kalorii nie równa, bo zdrowe tycie zalezy od zawartości węglowodanów, tłuszczów nasyconych i nienasyconych roślinnych i zwierzęcych. Do tego dochodzą witaminy, makro- i mikroelementy, substancje mineralne i inne składniki odzywcze.
Nie warto samemu eksperymentować. Jakiś europejski naukowiec zainspirowany szkodliwościa fast foodów i amerykańskim filmem o tym gościu który przez miesiąc stołowal się wyłacznie w MC Donald'sie dowiódł, że jest pewna grupa osób szczupłych z wysokim ryzykiem tycia i ciężkich chorób krązeniowych ale większość z nas opierając się na diecie fast foodowej przytyje nieznacznie. Zakładając minimalizację ruchu do koniecznego przezycia fast food - pizza, hamburger, kebab, frytki i inne szybkie zarcie potocznie śmiertelne.
Drugiemu eksperymentowi poddali się przede wszystkim ludzie młodzi i szczupli, którzy nie moga przytyć z myślą, że wreszcie się im uda osiągnąc wymarzona wagę. Ich marzenia się nie spełniły, chociaż niektórzy mieli czym sie pochwalić. Średni przyrost masy ciała to ok. 20%. Więc niewiele. Zakładając, że zywili się tak miesiąc i nie mieli zadnego ruchu. Gdyby prowadzili normlany tryb zycia przyrost ich masy ciała byłby nieznaczny.

Tak więc nie warto na sile tyć. Nawet jeżeli jest nam źle w swoich ciałach mamy w sobie to co, czego zazdroszcza nam rzesze innych smiertelników. I choć zdarzają się ostre przycinki - schowajmy je do kieszeni, bo naprawdę, w zyciu sa większe problemy niż chudość. Nie czepiam się otylych, bo oni mają naprawde z tym problem...

Nie wiem kiedy znowu tu zawitam. może od przyszlego tygodnia bede miala wiecej czasu na wizaz.

PZDR

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-31, 11:34   #3609
biiibiii
Zakorzenienie

magda nie mam cyfrowki, ale jak tylko mi jakas wpadnie w rece oczywiscie zrobie fote

Karo niiiice ze wpadłas przeczytalalm dokladnie co napisalas...i masz racje ! tego sie trzymajmy....
Stary 2007-03-31, 19:32   #3610
ewelinnka
Raczkowanie

ja prawde mówiąc to juz tez nie chce utyc..... albo tylko zmieniam taktyke, bo odkrylam ze te cwiczenia to calkiem fajna sprawa a jem troche wiecej niz przedtem zeby nie schudnąć. Od piątku postanowilam biegać, bo pan od wf powiedzial ze we wtorek zaliczymy sobie 600m <a chlopaki 1000m oh jak mi przykro> no i nie chce dać ciala tylko przebiec je cale, więc moze się uda troche to tak wyglada jakbym chciala schudnać ale nikomu o tym nie mowię no i mieszkam na wsi <i t o jej zaleta> więc biegam po niezaludnionych terenach: lasach, polach, łąkach itd. mięśnie w łydkach troche bolą ale nie przejmuje się tym bo chociaz wiem ze je mam a ostatnio tez byla niezla akcja bo mój tata myslal ze sie odchudzam... od pewnego czasu uzywam olejku rycynowego <na przeczyszczenie czy cuś> ale do brwi i rzęs.... no i jak sie domyslacie mój tato znalazl jakoś tą butelkę i zacząl mi robić wywody: a to ze wpadnę w anoreksję, ze zawsze chcialam przytyc, ze mnie chyba pogięło.... musialam się nieźle tłumaczyć ze to do rzęs a nie do.... ehhh oni chyba nie znają moich problemów....
po wtorku kończę z bieganiem, no moze zredukuje je do jednego razu na tydzien bo teraz biegam 2x dziennie :O moje nózki są wspaniale teraz naprawde takie mi sie wydają gruuuube, wogóle mam coś takie uczucie ze jestem taka w miarę i taka jestem zadowolona ze swoich nóg jakby to juz nie byly patyki, a przeciez są <ale juz nie takie> jestem dumna hehe
no przed chwila przybieglam więc teraz idę <jak to mowi moj brat wracając z siłki> wrzucić coś na masę :P
ewelinnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 19:28   #3611
lolitka123
Rozeznanie

hej dziewczynki moglaby ktoras z Was podac nr strony tego watku gdzie sa cwiczenia ? tak zeby mi rece przytyly i nozki i wogole wszystko najlepeiej hehe :p bo szukam szukam i sie doszukac nie moge ;(
z gory dzieki *

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-02, 19:51   #3612
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka123 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki moglaby ktoras z Was podac nr strony tego watku gdzie sa cwiczenia ? tak zeby mi rece przytyly i nozki i wogole wszystko najlepeiej hehe :p bo szukam szukam i sie doszukac nie moge ;(
z gory dzieki *
ja cwicze te http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=%E6wiczenia

Stary 2007-04-02, 20:19   #3613
karolca
Zakorzenienie

mam jakies problemy z brzuchem chyba. cholera wie co to jest. jutro mam badania lekarskie robione w kierunku zdiagnozowania mnie... musze przestrzegac ścisłej diety... kleiki ryżowe, zero mleka, duzo wody, bleee.... od rana już nic nie jadłam jestem glodna ;(
od zapachu takiego kleiku robi mi się niedobrze a jak to dopiero zjeść?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2007-04-02, 20:31   #3614
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

A co Ci się dokładnie dzieje????
Dziewczyny - ratujcie foki!! (to tak na marginesie) www.ratujfoki.pl One są takie biedne...

A u mnie bez zmian, raz źle, raz dobrze . Ewelinka - RESPEKT!!! I gratuluję silnej woli, ale... 2 razy dziennie?! Chyba trochę przesadzasz :P.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 21:56   #3615
ewelinnka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
A co Ci się dokładnie dzieje????
Dziewczyny - ratujcie foki!! (to tak na marginesie) www.ratujfoki.pl One są takie biedne...

A u mnie bez zmian, raz źle, raz dobrze . Ewelinka - RESPEKT!!! I gratuluję silnej woli, ale... 2 razy dziennie?! Chyba trochę przesadzasz :P.
Dwa razy dziennie mialo być........ ale skonczylo sie na razie hehe no i dzis wogóle <moja silna wola> odpoczywam bo jutro wielki dzien tzn zaliczenie z wf
ewelinnka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-02, 22:31   #3616
lolitka123
Rozeznanie

Cytat:
dziekuje AguŚ a jakies na rączki macie?
Stary 2007-04-03, 07:15   #3617
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka123 Pokaż wiadomość
dziekuje AguŚ a jakies na rączki macie?

tu masz jeszcze jakies

http://www.fitnessclub.pl/2/index.php?id=28&m1=&m2=1
Stary 2007-04-03, 09:20   #3618
zapałeczka
Zadomowienie

Aguś87 a pomagają ci te ćwiczenia cos?
zapałeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 11:38   #3619
*Niki*
Zakorzenienie

no właśnie napiszcie dziewczyny czy widzicie jakieś różnice odkąd ćwiczycie???? Bo ja to ćwicze bardzo niesystematycznie, kiedy sobie przypomnę, dlatego nie mogę powiedzieć czy coś pomaga .

Karolca piszesz, że pomaga Ci noszenie dzieciaczka, ja wynosiłam już 2 dzieci i dalej mam rączki jak patyczki

Robicie pompki ta pogrubienie rąk?? Ile najwięcej zrobicie?? Bo ja ostatnio zaczęłam robić i po 6 już padłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-03, 13:53   #3620
AguŚ87
Zakorzenienie

pomagaly mialam takie ubite nogi ale teraz jestem 2 tyg chora i nie cwicze a juz tak dobrze mi szlo
Stary 2007-04-03, 14:15   #3621
malina.majka
Przyczajenie

Czesc Dziewczeta,pozwolicie,ze do Was dolacze? Ja tez zaliczam sie do chudzinek,przy 178cm waze obecnie 53kg :-( Moim marzeniem jest dobic do 65kg,juz raz tak mialam w 6tym m-cu ciazy hehe czulam sie wtedy rewelacyjnie,no ale co z tego jak po porodzie z 69kg zjechalam na 60 a pozniej to juz z gorki lecialo samo:-( No i znowu kosci mi wylaza:-( Od nast tyg lece na silownie zeby polepszyc mase miesniowa,oby do wakacji bylo widac rezultaty! :-*
malina.majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 21:15   #3622
biiibiii
Zakorzenienie

ja tez nie cwicze systematycznie albo nie mam czasu albo lenistwo, a teraz tj Agus, ejstem chora...;/

malina witamy
Stary 2007-04-03, 21:16   #3623
*Niki*
Zakorzenienie

Aguś zdrówka Ci życzę

Witaj malina.majka Ja też podczas ciąży ważyłam ponad 60 kg , a po porodzie poleciało szybko w dół
Stary 2007-04-04, 15:23   #3624
lolitka123
Rozeznanie

dzieki za cwiczenia trzeba sie bedzie wziasc do roboty.. ale ja to strasznie niesystematyczna jestem eh;/ i kiedy ja na to czas znajde :P
Stary 2007-04-06, 10:47   #3625
AguŚ87
Zakorzenienie

dzis wchodze na wage 43 juz miesiac 3mam wage

i wszedzie mi 1 cm przybylo przez te ćw w biodrach mam juz 85 tylko uda jakos dziwnie;/ jedno 46 a drugie 47,5 i strasznie to widac jak mam obcisle spodnie, nawe tw biuscie mi 1 cm przybyl

ćwiczcie dziewczynki !! ja jem tyle samo a kg wiecej, moze dzieki temu ze co dzien cwicze a jakie mam nogi ubite
Stary 2007-04-06, 15:48   #3626
karolca
Zakorzenienie

w cholere z takim tyciem :[ tyle czasu i wysilku poszlo sie bimbac!! wylądowałam w szpitalu na ostre zapalenie trzustki. DIETA!! i to na święta!! Musze stale kontrolowac enzymy trzustkowe itp itd.
a to, co juz przytylam przez 4 dni w szpitalu stracilam na diecie - rumiankowej hahaha

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2007-04-06, 16:14   #3627
biiibiii
Zakorzenienie

Cytat:
dzis wchodze na wage 43 juz miesiac 3mam wage

i wszedzie mi 1 cm przybylo przez te ćw w biodrach mam juz 85 tylko uda jakos dziwnie;/ jedno 46 a drugie 47,5 i strasznie to widac jak mam obcisle spodnie, nawe tw biuscie mi 1 cm przybyl

ćwiczcie dziewczynki !! ja jem tyle samo a kg wiecej, moze dzieki temu ze co dzien cwicze a jakie mam nogi ubite
ja jakos nie mam kiedy ;/ teraz jeszcze mam okres i jestem chora to juz wogole zero mocy :/
a ile czasu dziennie zajmuja Ci te cwiczenia?

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
w cholere z takim tyciem :[ tyle czasu i wysilku poszlo sie bimbac!! wylądowałam w szpitalu na ostre zapalenie trzustki. DIETA!! i to na święta!! Musze stale kontrolowac enzymy trzustkowe itp itd.
a to, co juz przytylam przez 4 dni w szpitalu stracilam na diecie - rumiankowej hahaha
duzo zdrowka !!!!
Stary 2007-04-06, 19:21   #3628
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tę książkę,poznałam po zdjęciach.Kupiłam ją już ponad rok temu,myślałam,że będę ćwiczyć,ale tylko oglądnęłam i odłożyłam na półkę.Ani 5 minut nie ćwiczyłam

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-06, 19:58   #3629
AguŚ87
Zakorzenienie

ja roznie cwicze wlaczam muzyczke w winampie i leci a ja cwicze:d mysle ze gdzies ok 45 min
Stary 2007-04-07, 10:14   #3630
biiibiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja roznie cwicze wlaczam muzyczke w winampie i leci a ja cwicze:d mysle ze gdzies ok 45 min
ja sie po swietach tez zabieram ostro !!

ah tylko ktory raz juz sie zarzekam...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości