|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zadomowienie
|
Dot.: JAK ZROBIĆ BIŻUTERIĘ-KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
No ok, ale w jakiej kategorii umieścić kolce, jeśli trzeba się na jakąś kategorię zdecydować? To jest problem właśnie
![]()
![]() |
#3602 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że w tej czego więcej jest w kolczyku, jak srebra to w srebrnej, tylko w opisie zaznaczasz skład całości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3603 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny temat jest bardzo ważny, zapraszam do dyskusji. pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
Kochana..temat nie jest bardzo ważny- temat zaczyna być nudny
![]() Założyłaś o tym osobny watek <klik> i jakoś niewiele osób paliło się do brania udziału w dyskusji. Od tygodnia zastanawiasz się co jest lepsze i który sposób jest ok- a prawda jest taka że dobry jest ten sposób który Tobie odpowiada. Pomijam już fakt że niezaleznie co wybierzesz półfabrykaty potrafią się znacznie różnić jakością- miałam już srebrne kuleczki które potrafiły się rozpaść po upadku na podłogę, łapaczki które łamały się w momencie zaciskania. Na Twoim miejscu zamiast gdybać i prowokowac coraz bardziej absurdalną dyskusję dawno zrobiłabym test wytrzymałosciowy- i tyle ![]() ![]() Dziewczyny wrapujące-może podyskutujemy czy lepsze jest owijanie prawo czy lewoskrętne? i jak to wpływa na przestrzenie pomiędzy owijkami ![]()
![]() |
#3605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3606 |
Przyczajenie
|
Reverie1 jeśli Cię zanudziłam, to przepraszam. Chciałam jedynie porównać jak inne dziewczyny rozwiązują tą sprawę. A testy wytrzymałościowe robiłam i zawsze wychodziło mi, że zginanie i wiązanie linek prowadzi do ich zerwania. Dlatego tak mnie zainteresowało, że inni robią węzełki na linkach i im się trzyma.
PS nie trzeba być złośliwie sarkastyczną, mój mąż twierdzi, że to piękności szkodzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zarówno w cytowanym przez ciebie poście jak i poście który zamieściłam w Twoim wątku jak byk stoi że supełek, zacisk czy whatever sobie w tej łapaczce zrobisz zalewamy klejem- jak mawia z kolei mój mąż- tego nawet atom nie ruszy. Wiec o czym tu jeszcze wielce dyskutować? edit: tak z ciekawości sobie sprawdziłam- słowo "zaciski" pojawia się w tym wątku w 72 postach, słowo "łapaczki" w 82 postach, pierwsza szczegółowa instrukcja jak się korzysta z łapaczek (za pomocą supełka i kleju nadmienię ) datowana jest na rok 2007 ![]() ![]()
Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz Edytowane przez Reverie1 Czas edycji: 2010-10-15 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mwka1: a jaki problem dać i supełek, i zacisk, i klej i wogóle co jeszcze wymyślisz?:P Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-10-15 o 17:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3610 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3611 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
jestem nowa na tym forum i zaczynam też zabawę z robieniem biżuterii. Niedługo będę się mogła już pochwalić pierwszymi osiągnięciami. Dzięki za ten kurs, przynajmniej ograniczyłam troszkę ilość błędów nowicjuszki ![]() Mam do was prośbę. Wiecie może gdzie można kupić takie srebrne lub posrebrzane spirale, bazę kolczyka czy jakkolwiek to nazwać? Strasznie mi sie podoba ale nigdzie tego nie znalazłam. Na allegro są tylko kolorowe i to w wersji gotowych kolczyków. Będę wdzięczna na pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Martucha_82; troszkę słabo szukałaś, ale jako że jesteś nowa, proszę oto przykładowe strony z różnymi spiralkami http://www.marmon.com.pl/Polfabrykat...CZYKA/strona2/
http://www.dalis.pl/category/posrebr...y-do-kolczykow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3613 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3614 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
mam ogromny problem juz wszedzie szukalam pytalam firm ktore sprzedaja polfabrykaty i nie mieli tego o co mi chodzi a mianowicie posiadam ozdobne kamienie niestety nie posiadaja dziurek do przewlekania i nie nadaja sie do robienia kolczykow czy branzoletak ;/ jest jakas mozliwosc by z takich kamieni mozna zrobic kolczyki czy jakas bizuterie?? myslalam o jakis nakladkach ktore by mozna bylo zamocowac troche kleju i szczypcami docisnac by sie trzymaly ale nie wiem czy jest cos takiego... mam nadzieje ze wiecie nim wiecej o co mi chodzi iporadzicie mi bo szkoda kamieni teraz to tylko nadaja sie do doniczki by obsypac je by ziemi nie bylo widac ;/ a tego bym nie chciala robic z góry dziekuje za porady pozdrawiam justyna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3615 |
Zadomowienie
|
1) Pytanie pojawiało się już kilka razy i nie mówię tego dlatego że "ooo przeczytaj cały wątek bo bez tego się nie nadajesz" czy coś tylko tam zdaje się ciekawe pomysły (zdjęcia) były
2) Taki kamień bez dziurki, jeśli jest płaski z jednej strony nazywa się kaboszon, to Ci może ułatwić szukanie. Jeśli nie jest płaski to nie wiem ![]() 3) Takie nakładki o ile wiem nazywają się cargi czy też kargi, robi się je samemu i to wyższa szkoła jazdy 4) Nieco prościej taki kamień można oprawić stosując wire-wrapping, hmm no cóż to przynajmniej nie wymaga posiadania kompletnego warsztatu ale też nie jest takie proste, wiem bo sama mam na stanie kilka takich niezdziurkowanych kamyków i na razie oprawiłam chyba tylko jeden. Generalnie trzeba go opleść drutem tak, żeby z żadnej strony nie mógł wypaść, wszystko trzymało się kupy i jeszcze ładnie wyglądało ![]() 5) Ewentualnie można pewnie przewiercić jakimś dremelkiem czy czymś jeżeli są bardziej bryłkowate/kuliste 6) Jeśli kamienie są szlachetniejsze, a Ty masz trochę kasy a mniej umiejętności, można dać do jubilera żeby nawiercił lub oprawił jakoś wstępnie a dopiero z tego kombinować biżuterię dalej samemu ![]() 7) Przykleić w sumie można do czegoś, ale moim zdaniem tylko małe kamyczki (np. na kolczyki-sztyfty), tylko dobrym klejem i tylko na własny użytek bo z klejem to nigdy nic nie wiadomo. Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-10-20 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3616 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie!
Uprzedzam, że ten i inne watki o biżu mam przeczytane. Poszły na to prawie całe wakacje ale było warto! Ponieważ miałam straszna przygodę z klejeniem kropelką (skleiłam sobie dłonie), więc chce się trzymać od niego jak najdalej. Czy da się uniknąć jego stosowania? Czy można używać łapaczek ale bez klejenia w środku czegokolwiek? Pewnie się śmiejecie ale ja mam traumę po tym sklejeniu i już chyba nigdy nie zbliżę się do kropelki. Na stronie firemountaingems.com i w innych video-tutorialach nie ma żadnego kleju, tylko taki zawijany specjalnymi szczypczykami zacisk i się trzyma. Tylko jak długo? Czy te specjalne szczypczyki wystarczą do zrobienia mocnego zacisku bez dodawania kleju? Marysia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3618 |
Raczkowanie
|
Daje troszke kleju Magic. Dla mnie lepszy niz kropelka, bo spoina jest elastyczna, wiec pozwala na delikatny ruch, nie powodujac trwalego rozkruszenia.
Poza tym mozna kupic rozklejacz do cyjanoakryli (Debonder), wtedy juz zadna kropelka nie bedzie straszna.
![]() |
#3619 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chodzi Ci o końcówki do wklejenia tylko bez bolców ![]() http://www.sklepbukowiec.pl/product_...oducts_id=4912
Edytowane przez kiniaczek711 Czas edycji: 2010-10-21 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3620 |
Zadomowienie
|
Ja używam zamiast kropelki kleju UHU, jest o wiele bardziej przyjazny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3621 |
Wtajemniczenie
|
A jak się aplikuje? Nie "ciągnie się" jak polimerowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3622 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Marysia |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3623 |
Zadomowienie
|
Hmhm w tubce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 |
Rozeznanie
|
jak fajnie że ten wątek powstał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
HEy.Nie wiem, czy w w dobrym dziale umieszczam pytanie...
Chodzi mi o szczypce do robienia loopow. Zauważyłam, że na moich na koncu pojawiły się takie wklęsłe kreseczki. Używam i ich od dawna, ale nie pamiętam czy to było od zawsze, czy po prostu wyrobiło się od używania?
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
Hmm, no na moich żadnych kreseczek raczej nie ma, a są nowe- miesiąc.
Powiedzcie mi dziewczyny, jak przymocować takei coś: http://akcesoria.net.pl/sklep/produc...oducts_id=7625 Chodzi o to, że chcę koleżance na urodziny zrobić zwyklaczkowy komplet, najpierw myślalam o jakimś ładnym zestawieniu Swarovskiego z mineralami, ale jak odkryłam dzisiaj ten sklep to uznałam, że ten granat jest przepiękny. Problem tylko taki, że otwór ma 0,4 mm i na szpilkę czy drucik raczej się nie nawlecze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3627 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.trendymania.pl/bizuteria,...nik,28989.html przekładając drucik 0,4mm przez otwór i owijając wokół wierzchołka ![]() ![]() Edytowane przez ollccia Czas edycji: 2010-11-01 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3630 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Praktyka czyni mistrza więc nie tylko czytać ale i robić ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.