![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Do pierwszego porodu miałam jakaś zwykłą koszulę nocną, nie rozpinaną. Nastawiałam się na jej rozciecie w razie potrzeby, ale przez krwotok nie kangurowałam synka to nawet nie wiem jak by to wyglądało. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Aniama dziękuję za wsparcie.Mnie to dziwi,zmartwilam.się,jak zobaczylam te wysokie wartości.
Asiaczku ja też bardzo się martwilam.o zdrowie synka,póki nie wyrosl z chorob,jeździlam z nim,co roku.w gory na miesiąc,bral zabiegi,zaliczyliśmy też sanatorium.Teraz się smieje,że z synem wyszliśmy na prostą,to teraz o.córkę się będę marwila. Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze z synkiem.Nie martw się.Lepiej że zwymiotowal.Jutro obudzi się nowonarodzony. Karolina ciasto wygląda obłędnie! Aniama jutro z rana wrzucę na fejsa koszule,które kupilam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O tylko, że nie ma mnie na fejsie? Do kogo mam się zwrócić żeby dołączyć? A propo fb to wczoraj zapisałam się do grupy mamy lipcowe 2018 i szczerze mówiąc troche dziwne tam historie, poglądy i dyskusje , tak jak grupa o wielopieluchowaniu bardzo pomocna bez krytyki, oceniania, narzucania poglądów, tak z tej chyba się wypisze bo szkoda czasu. Ja już po melisie, zaczynam akcje „ walka z bezsennością” tak ze kąpiel, książka i próbuje spać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3604 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Bardzo cieszę się z Waszych udanych wizych, zdrowych dzieciaczków i mocno przytulam te, które mają problemy.. ![]() Summer, łączę się w bólu. Jak przeczytalam co Ci dolega, to aż mnie zabolało.. ![]() ![]() Buziaczki dla Was wszystkich, moje Mamusie! ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-05-19 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3605 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Ale plan jedno a zycie drugie bo przeciez prood moze zaczac sie kiedy indziej lub tez gdzie indziej no i wtedy to chyba trzeba po prostu jechac na najblizszy SOR Na razie to chce dolaczyc do szkoly rodzenia zeby chociaz obejrzec oddzial no i mam kontakt do poloznej pracujacyej na oddziele. A co do koszul to mam takie rozpinane nadajace sie do karmiena ale nie wiem czy do 9 miseica sie w nie zmieszcze ( zamowilam w bonprix tam jest spory wybor i niedrogie) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
Polu, a konsultowałas sie ze swoim lekarzem odnośnie tych pomiarów cukru ? Pozostaje Ci pilnować zdrowej diety i i ograniczać cukier. A swędzenie moze miałaś ze wzgkedu na jakaś reakcje
Alergiczna ? Grunt, ze badania masz w porządku. Ja do porodu mysle zakupić jakaś tania duża koszule nocna zapinana z przodu i mysle bez rękawów. Wezmę tez pewnie swoją domowa jedna. Plus dwie do karmienia po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3607 | ||||
Wtajemniczenie
|
Polu może faktycznie tak jak dziewczyny radza skonsultuj te cukry z lekarzeem. No u mnie cukry wyszly dobre, ale pewnie jalbym sobie mierzyla, to nie raz wyszlyby ponad norme...
Cytat:
Koszule mam jedną t-shirtowa z pepco a ostatnio kupilam sobie chyba za 25zl w kik koszule na ramiaczkach kilka rozmiarow większą- jest stosunkowo luzna ale ramiaczka so regulowane i brzuch sie miesci, i nie bedzie żal jej wywalic. U mnie nie jest wymagane, zeby byla rozpinana, i tak do porodu lezysz polnaga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie zapisalam sie do tych ogolnych lipcowek, wg mnie tam jest za duzo dziewczyn i domyslam sie ze moze tam byc hm... dziwnie... I faktycznie grupa wielopieluch jest przesymaptyczna- wszyscy są tam mili i grzeczni! Kto jeszcze nie spi o tej godzinie? Pierwszy raz zdarzylo mi sie to ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Ja nie śpię, obudziłam się niedawno i pewnie przysnę za jakieś dwie godziny.
U mnie koszule do porodu są jednorazowe, w razie potrzeby rozcinają i tyle. Kiedyś były takie materiałowe na sznureczki ledwo za tyłek ale na szczęście te czasy się skończyły. Poluś skoro tak martwią te cukry to skonsultujnje z lekarzem. Mi ostatnio ciśnienie głupieje. Ogółem w ciąży mam bardzo wysokie ale od kilku dni jest albo na górnej granicy albo spada do około 110/70 i ledwo patrzę na oczy. No i witam się w 36tc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3609 |
Wtajemniczenie
|
Ja też już nie śpię
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3610 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My zdecydowaliśmy się na cybexa balios s ![]() W poniedziałek prawdopodobnie dotrze, bo wczoraj dostaliśmy info o wysyłce ![]() Cytat:
![]() ![]() A koszule mam zamiar właśnie na ramiączkach jakaś wziąć do porodu, rozpinana przez środek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Spróbuj się przekonać, żeby się częściej wygadać u nas może to pomoże i nie będziesz tak się zadręczać ![]() ![]() Cytat:
![]() W sumie dobrze, że się obudziłam, bo lecimy wcześniej do kościoła z racji tego, że na późniejszych mszach są u nas komunie ![]() Potem jedziemy cała ekipa z moją siostrą na grilla i duszonki do mojej mamy ![]() ![]() Miłego, słonecznego dnia dla Was! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3611 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też nie piorę jeszcze, termin na drugą połowę lipca, więc najwcześniej po połowie czerwca się za to zabiorę, a może i nawet w lipcu. Pewnie wypiorę tylko te pierwsze rozmiary (50 - 68?), a reszta w miarę rośnięcia Juniora. Jak nie będę mieć siły, to Tż pralkę i ew. żelazko też potrafi obsługiwać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3612 | |||
Wtajemniczenie
|
Norciu zacytowalam Cie w ostatnim poscie a nic nie napisalam :facepalm:
Juz Ci kiedys napisalam, ze nie musisz nas przepraszac ![]() Sytuacja finansowa jest teraz u niejednej z nas napieta. Ale ostatnio wprowadzilam planowanie dan na caly tydzien. I nie mowie tutaj o obiadach, bo to robilam predzej, ale takzo o sniadaniach i kolacjach i przekaskach. Na tej podstawie robie konkretna liste produktow z ilosciami- przedtem np kupowałam jakas przypadkowa liczbe pomidorow i albo braklo albo szybko psuly sie a my nie zdarzylismy tego zjesc. A teraz wszystko pasuje. I zauwazylam, ze zdecydowanie mniej wydaje kasy, mniej resztek zostaje mi w lodowce i nie mam rozmyslan co by tu zjeść, bo otwieram notes i mam rozpisane co i jak. Wiec o ile tego nie robisz to może to tez jest jakies rozwiazanie? Albo przynajmniej wsparcie... Cytat:
36tc ![]() Cytat:
Udanego dnia! Cytat:
A u Ciebie dlaczego jest podejrzenie kolejnego cc? Pierwsze cc z tego co wiem nie jest bezwzglednym wskazaniem do kolejnego- dwa cc juz tak. Spalam jeszcze jakies 1,5h i teraz znów oczy jak kartofle... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Kropka, normalnie mam ciśnienie około 120/70 tylko w ciąży mam wysokie, z Ewką było tak samo, od początku ciąży wysokie, a krótko po oorodzie weóciło do normy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3614 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny kochane witam się w 33 tygodniu. Wszystko jest ok, na USG szyjka 32 mm
![]() ![]() Summer trzymaj się ze mną leży dziewczyna, która złapała rwa kulszowa. Dostaje tylko magnez w kroplówce. Leży też dziewczyna, która kaszle strasznie i smarka ![]() Pola łącze się w bólu też nie mogę określonych produktów jeść. Na szczęście mały ma normalna wagę póki co. Tu lekarze też mówią, ze cc mnie czeka, więc jestem pogodzona. Ogólnie ogromny kamień z serca. Znów mogę myśleć o wyprawce ![]()
![]() |
#3615 | |
Wtajemniczenie
|
![]() wczoraj wróciliśmy po pólnocy, a dzisiaj znów intensywny dzień ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Broń się przed katarem od sąsiadki, szkoda żebyś złapała coś przy okazji. Trzymajcie się! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3617 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie w szpitalu z kolei raczej nie ma problemu z cc. Czasem wręcz mam wrażenie, że wolą i rodzenie sn, to jakiś przywilej. Moja sytuacja wgląda tak, że po tej jednej cc mam możliwość zdecydować czy chcę od razu na stół czy próbujemy. Chyba, że blizna się zacznie rozchodzić, to wtedy pozamiatane. Wiem też, że niektórzy lekarze uważają, że naturalnie to można rodzić jedynie pięć lat po cięciu. ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Kitosa świetne wieści tylko niepotrzebnie Cię nasteaszyli.
Dzisiaj łapią mnie takie skurcze, że od dwóch godzin leże, nospa mało co pomogła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
Muszę powiedziec ze moje wczorajsze działania plus melisa pomogły i noc była niezła. Z pobudkami i głupimi snami ale od północy do 8.30 spałam. Teraz już kościół zaliczony, grill przygotowany, ciasto się piecze i czekam na koleżankę. Planujemy spacer po lesie. Tak że miłej niedzieli dziewczyny.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kasy na jedzenie... U nas też schodzi bardzo dużo a naprawdę nie wyrzucam prawie nic ani nie kupuję nie wiadomo czego. Co do chorób dzieci... My swoje przechodzimy do tej pory ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3621 |
Raczkowanie
|
Witam się po kilkudnniowej nieobecności od wczoraj nadrabiałam zaległości: )
Już za 6 dni mam ślub, także czasu na wszystko brak ![]() Dziewczyny a co myślicie o porodzie w prywatnym szpitalu? Mnie nie stać na to aktualnie... Ale publiczne szpitale mnie przerazaja nie pod względem warunków, tylko mam doświadczenie jak leżałam z plamieniem w pierwszym trym. i nikt się kompletnie mna nie interesował. Boję się, że i przy porodzie tak może być. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nasza polska służba zdrowia nie jest idealna, ale źle nie jest..to tylko 3 dni i jest to do przeżycia, a te kilka tysięcy wolę przeznaczyć na coś innego niż prywatna placówka, a w tych prywatnych też idealnie nie jest. U mnie w szpitalu nie mogę narzekać ani na opiekę, ani na warunki, czy sprzęt dla maluchów. Jedyny minus to wyżywienie haha ale taki problem, to nie problem ![]() Więc nie każdy szpitala jest tragiczny ;] Może masz możliwość wybrać inny szpital? Szpitale nie mają rejonizacji i wybierasz jaki chcesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3623 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3625 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co do szpitali... Mam wrażenie, że jednak największe znaczenie ma na jaki personel się trafi. Przede wszystkim - jaka będzie położna asystująca przy porodzie - czy będzie wspierać nasze decyzje, obserwować zachowanie i proponować pomoc, czy raczej totalna olewka albo i krzyczenie na rodzącą, bo takie historie też słyszałam. Więc myślę, że jeśli chcesz podnieść standard porodu, to może warto rozważyć czy masz możliwość wykupienia opieki położnej albo choćby douli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
Odosska, dziękuję, dużo lepiej. Jeszcze mnie łapią ale dużo rzadziej.
U mnie był kiedyś prywatny szpital i o ile jedzenie miał super tak opieka była tragiczna, zero zainteresowania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3627 |
Wtajemniczenie
|
Akurat ten mój najbliższy ma super opinie, więc nie muszę daleko jeździć, ale najbardziej mnie w nim wkurza brak sali dla odwiedzających i obawiam się tych tłumów :/ szpital jest bardzo liberalny w każdym zakresie i jeśli chodzi o jedzenie w czasie porodu czy hybrydy na paznokciach to spoko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3628 |
Zadomowienie
|
Ja już się zdecydowałam na prywatny szpital ale z kontraktem NFZ wiec wszystko za darmo. Naprawdę jest bardzo fajny, wiem ze drugi z tej samej sieci jest w Łodzi. Nie ma u Was w mieście takich? Ale szczerze mówiąc odkąd ten szpital powstał w naszym mieście to w trzech pozostałych bardzo poprawiły się warunki bo zaczęło brakować pacjentek i naprawdę jest niezle, owszem np nie w każdym jest zzo możliwe na zawołanie ale są dobrzy specjaliści- lekarze czesto pracują w 2 szpitalach, no generalnie z kim nie rozmawiam to każdy raczej chwali swój szpital w którym rodził.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3630 |
Zadomowienie
|
Mnie też irytują te tłumy ludzi... powinno to być jakoś ograniczone...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.