|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
Hahaha, rozbawiłyście mnie. Trochę zazdroszczę mamom przyszłych chłopców... Ale jakby na to spojrzeć, przy drugiej dziewczynce już wszystko pójdzie gładko...
Ale nie powiem, chyba każda mama marzy o synusiu. Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze marzyłam o córkach. Prędzej to faceci marzą o synach.No ale wiesz, jeśli chciałabyś trzecie, to może jeszcze się uda?
|
|
#3603 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Rozeznanie
|
Ja synkowi nic nie naciągałam. Jak skończył 2 lata byliśmy na bilansie i lekarka mówiła że trzeba do chirurga. Poszliśmy i on tylko chwycił, pociągnął i było ok. Bez płaczu się obyło. Do teraz raz na tydzień mu naciągam. Także, moim zdaniem, należy delikatnie naciągać siusiaka. Delikatnie ☺
|
|
|
|
#3605 |
|
Dostojna peema.
|
Mi się wydaje, że kobiety bardziej marzą o córkach. Widać to i na tym wątku, i lekarz mi to mówił.
Chociaż, jak już kiedyś pisałam, marzenia marzeniami a potem i tak jak się urodzi chłopiec to jest "synek mamusi" ale ja może jestem nieco skrzywiona doświadczeniami z własnego domu i obserwacji mojej mamy i brata. ![]() Ja w każdym razie przed ciążą chciałam córkę. No a teraz już sobie nie wyobrażam inaczej, to mój synuś i koniec
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
butterfly20 to bez recepty jest ![]() mnie tez te siusiakowe sprawy przerażają ![]() moja córa miała właśnie problem ze sklejonymi wargami sromowymi, także ja od siebie mogę poradzić, żeby nie bać się- normalnie dziecku rozchylać wargi i tam dokładnie w srodku myć, no i nie nadużywać maści/kremow wysuszających tylko raczej natłuszczać, np. Alantan, Linomag |
|
|
|
|
#3607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja wolalam być z nurtu że się nie rusza. Nie ma problemu czy nie za mocno ciągne. Koleżanka nie ruszała. Na 2rz kontrola bo nie odciagalo się. Lekarz tak pociągnął że się urwało infekcja no dramat... Jej odciaganie by nic nie dało. Jest sklejone to ejst. Sama by urwala Cytat:
Cytat:
zobazz jest super!!! Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
mnie się wydaje, ze bardziej faceci marzą o synach
mój niby od początku mowil, ze mu wszystko jedno, byle zdrowe, a kiedyś niechcący podejrzałam jak smsował z przyjacielem- napisał do niego przed połówkowym, żeby "trzymał kciuki za Syna" oczywiście mnie się nie przyznał :P ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- sQuaara wystarczy ze będziesz rozchylać wargi- i większe i mniejsze od czasu do czasu natłuścić. ja się tak wlasnie bałam, nie ruszałam tych mniejszych warg i się lekko skleiły, wprawdzie nie było tragedii, bo pediatra jakąś masc zapisała i się po kilku smarowaniach same spowrotem rozkleiły, ale w międzyczasie od tych sklejonych warg miała niekończące się zapalenie pęcherza :/ |
|
|
|
#3609 |
|
Rozeznanie
|
Kurde, to u nas chyba jakoś odwrotnie
mój mąż ciągle o córkach gada. Jak się pierwsza urodziła, to przepadł. Jak się dowiedział, że druga to też córka to powiedział, że wiedział ![]() ja się cieszę z drugiej córki tym bardziej po naszych trudach z drugim dzieckiem... Ale podświadomie marzyłam o synku ![]() ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3610 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#3611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, ![]() Cytat:
więc coś mi się wydaje że nie będę ryzykowała. .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, zobaczymy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przy drugiej córce mąż na pewno miał lekką nadzieję na synka, ale od samego początku mi mówił,że zrobił dziewczynkę i cieszył się, jak się okazało,że faktycznie. Teraz też miał do tego zdrowe podejście, to mi badziej zależało na chłopcu dla niego, chociaż dla siebie to mogłabym i trzecią dziewuszkę
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby mi albo mężowi okropnie zależało na synu, ale tak okropnie,że nie moglibyśmy sobie poradzić z myślą o trzeciej córce, to też nie decydowalibyśmy się w ogóle na trzecie, bo po co rozczarowanie. Ale było nam obojętne.
|
|
#3614 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
No i czasami teraz siedzę i myślę, jak to będzie jak się pojawi dziecko? Czy ja będę umiała je pokochać tak jak tż, czy tej miłości w ogóle wystarczy skoro całą przelewam na tż?
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
później to łatwiej na stojąco smarować i w kąpieli delikatnie rozchylać
|
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkrótce sobie uświadomisz, ze to bez synka nie możesz żyć, a bez tż jednak da się obejść ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- no ja tam nie pytałam o zdanie, bo po tym sklejeniu i niekonczacym zapaleniu pęcherza musiałam tam smarować i już |
|
|
|
|
#3619 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Ale ja jestem osobą totalnie zafiksowaną na punkcie relacji w małżeństwie, dla mnie musi być ogień. Z dzieckiem będzie już inaczej ale na razie nie dopuszczam do siebie myśli, że będzie dzieciocentryzm. Na początku na pewno, ale jak ochłoniemy to mam swoje założenia..
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3620 |
|
Rozeznanie
|
Lilly, ja bym to określiła tak... Dziecko automatycznie wskakuje na pierwsze miejsce. Nawet jeśli wcześniej mąż był Twoja alfa i omegą...
I ja mam wrażenie, że dziecko umacnia miłość. W każdym momencie, gdy widzisz jaka tworzycie rodzinę i jeśli wszystko gra, to miłość staje się potężniejsza każdego dnia ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zmęczenie, zwłaszcza wieczorne zmęczenie- tego też raczej nie przeskoczysz, a czasem człowiek po prostu pada z nóg i nie ma nawet ochoty na nic więcej, poza spaniem.
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to mawia moja mama: dzieci się ma męża miewa ![]() Oczywiście pół żartem. Wg mnie to wynika z tego że te dzieci od nas są zależne. Dbamy pielęgnujemy, są nasze takie w 100% ![]() Ja tam marzyłam o synku później już dowolność Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
w pierwszych latach życia- jak dla mnie-niewykonalne jest,żeby współmałżonek był na pierwszym miejscu. Oczywście później można już o to zadbać, ale początkowo dziecko będzie najważniejsze i jego potrzeby, bo nawet, gdybyś chciała je olać, to będzie się o to prawo pierwszeństwa mocno domagać.
Z drugiej strony ten czas spędzony z dziećmi- nie raz fajny, nie raz trudny- jest niezapomniany
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mała miała 10mcy została z babcia na 24h a młodzi na wesele. Jak koleżanka wróciła małej nawet brewka nie drgnela że mama jest. Zero więzi. Za to z mężem maja super hajlajf. Wg mnie trzeba pośrodku to ułożyć. Ja wiem ze dziecko na miejscu 1 u mnie jest. Na drugim jestem ja. A pozniej relacja ja i mąż. Bo to mamy super. Wiele lat pielęgnowane. Ja widzę że wiele kobiet na głowie staje zebg być matka żona kochanka Panią domu a zapominają o sobie. Mąż będzie się domagał. DIecko się domaga. A czasem po 3mcach zdaje sobie sprawę że nawet 30min na brwiach nie byłam. Zero czasu dla siebie. Przy dziecku cały czas coś. Po prostu czasem marzy mi się czas pt sama ze sobą. Chwilę dla siebie. Wieczór z przyjaciółką. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3625 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, co do poświęcenia się dziecku w 100%, że bardzo ciężko jest się oderwać od dziecka i tak dalej... U mnie nie wiem, czy tak to będzie wyglądało, z prostego powodu - pracuję dużo i będę pracować, biorę tylko miesiąc wolnego na maj. Od początku więc małym sporo zajmować będzie się mój mąż, moja babcia i moja mama. I to jest kwestia mojej decyzji, nie przymusu pracy. W każdym razie mam nadzieję, że moja relacja z dzieckiem mimo to będzie super
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza o zmęczeniu. Wprawdzie Dominik byl bardzo spokojnym dzieckiem, głównie jadł i spał, ale mimo wszystko - zmienia się zupełnie organizacja dnia, itd, i czasem naprawdę człowiek marzy tylko o spaniu inne rzeczy mając gdzieś - potem to mija, bo wpada się w ten rytm, jest inaczej - nie gorzej, ale inaczej. Ale takie odskocznie, żeby sobie gdzies pójść samej czy samej z mężem a małe pod opiekę - również są mega potrzebne. O to się trochę boje bo z jednym dzieckiem to chyba łatwiej niż z 2... Zobaczymy jak będzie. Ps. Tak tak, to ja zamiast 3/4 szklanki cukru dałam prawie 4, potem odebrałam trochę. Mimo wszystko - ciasto wyszło ok ogólnie nie przepadam za suchymi plackami, dla mnie ciasto musi mieć jakis budyń/krem/ cokolwiek, ale teraz jakoś właśnie mam ochotę na takie suche babki do kawy, której i tak za wiele nie piję bo nie wchodzi mi do końca no ale dostałam "Moje wypieki" których jeszcze nie miałam i muszę część chociaż wypróbować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja z kolei lubię takie babki, drożdżowe itp, ewentualnie jakieś z owocem.I szarlotkę
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A już w ogóle moje ukochane od zawsze ciasto to jest tort jabłkowy z budyniem - na półkruchym spodzie połówki jabłek, zalać budyniem ugotowanym na śmietance i zapiec...niebo w gębie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3630 |
|
Dostojna peema.
|
Ja nie przepadam za szarlotką
![]() Co do ciast to lubię kremowe, uwielbiam robić i jeść Pavlovą, dawno w sumie nie robiłam. ![]() Ostatnio u nas hitem jest też chlebek bananowy, tak raz w tygodniu na pewno tż robi.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

Ale nie powiem, chyba każda mama marzy o synusiu. 

zawsze marzyłam o córkach. Prędzej to faceci marzą o synach.

. Moj synuś przy zmianie pieluchy zawsze sikał. Raz nawet sam sobie na twarz 

mój mąż ciągle o córkach gada. Jak się pierwsza urodziła, to przepadł. Jak się dowiedział, że druga to też córka to powiedział, że wiedział 
więc coś mi się wydaje że nie będę ryzykowała. .

no ale dostałam "Moje wypieki" których jeszcze nie miałam i muszę część chociaż wypróbować