|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3602 | |||||
|
BAN stały
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski
Przepraszam.
Cytat:
Pani Lusia, której pracodawca płaci też za zaprzenie sobie kawki, lub siedzenie pół godziny w kiblu może tego nie rozumieć. Cytat:
Pogarda dla ludzi, którzy zarabiają na ten kraj jest obrzydliwsza. Cytat:
Czy padnie jakaś firma, bo urzędas się walnął w skarbówce, czy nie - nie ważne. Zdarza się, urzędas to święta krowa, któremu nic nie można zrobić. Cytat:
I całkowicie nie przeszkadza mi zwalnianie ludzi, którzy sobie nie radzą za kompem. Chyba nie zrozumiałaś tego. No właśnie mało adekwatne to jest. Praca fizyczna od zawsze jest mniej opłacana i tak będzie. Bo tężyznę fizyczną można zbudować zawsze, inteligencję, wiedzę, odpowiednie kwalifikacje i cechy osobowościowe dużo trudniej. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Kurkiewicz wyraźnie mówił, że jest za tym aby celowo tak wysoko i absurdalnie opodatkować posiadanie auta aby posiadanie takowego przestało sie w ogóle opłacać. Tak, to jest odbieranie aut przez państwo. I jedną z możliwości aby nie płacić podatków od takiego, pozbycia się go, miałoby być jego udostępnienie szerokiej masie społecznej. Edytowane przez edan84 Czas edycji: 2019-10-10 o 10:50 |
|||||
|
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3604 |
|
BAN stały
|
Ważna informacja dla wyborców opozycji:
Lech Wałęsa zmienił zdanie. Nie popiera już PSL. Popiera znowu PO. |
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Nie Ty będziesz oceniać czy ciężko pracujesz i czy inni brzydzą się pracą. Powtarzam, nie podoba się socjal w Polsce to znajdź sobie inne miejsce - kraj na tym nie straci.
|
|
|
|
|
#3606 |
|
BAN stały
|
A kto ma oceniać? Te związki zawodowe w każdym miejscu pracy, które będą decydować o kierowniczych stanowiskach w firmach?
|
|
|
|
|
#3607 |
|
BAN stały
|
Wrócą ordery za 120% normy?
|
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś Tobie płaci za te posty, może sobie tak dorabiasz do dobrze płatnej pracy w nieistniejącej przerwie na kawę? Bo skąd miałbyś czas i ochotę na stukanie w klawiaturę tych głupot, skoro wszystko przeliczasz na hajs. Przyznaj się, mała Emi to Twoja kumpela.
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale dziękujemy za poświęcenie swojego cennego czasu, który przecież mógłbyś spożytkować na zepnięcie sprintu na przekazanie nam tej informacji |
|
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3611 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale dziękujemy za poświęcenie swojego cennego czasu, który przecież mógłbyś spożytkować na zepnięcie sprintu na przekazanie nam tej informacji Ależ proszę. Robię to całkowicie w czynie społecznym. Czuję się od razu lepszym człowiekiem. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Ja wolę zarobić więcej, zatrudniać ludzi, którym będę płacić aby wykonywali część mojej pracy za mnie. Tak, parszywy kapitalista ze mnie. Dziwne, że ludzi chcą dla mnie pracować. Może lepiej żebym ich zwolnił, żeby nie wykorzystywać ich pracy? Ja mam pracę i kasę. Moja pracownica kasy nie ma i chce pracować. Dobry deal. Nic nie mówiła, że czuje się jak chłop feudalny. Przy najbliższej okazji jej zapytam. |
||
|
|
|
|
#3612 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak w kibucu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3613 |
|
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87238681]Jak w kibucu.[/QUOTE]
Tia. Dzieci też powinny być wszystkich. I wszystkie kobiety - mamusią. |
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3615 |
|
BAN stały
|
Ups. Nie, seksizm. Mężczyźni też. I wszyscy.
|
|
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3617 |
|
BAN stały
|
Edan, tak z ciekawości, jaki zawód wykonywali twoi rodzice?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3618 |
|
BAN stały
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87238762]Edan, tak z ciekawości, jaki zawód wykonywali twoi rodzice? [/QUOTE]
Nie mam zamiaru odpowiadać na to pytanie. |
|
|
|
|
#3619 |
|
BAN stały
|
Dlaczego? Wstydzisz się? Ja po prostu jestem ciekawa jacy ludzie wychowali takiego osobliwego Edana.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3620 |
|
BAN stały
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87238777]Dlaczego? Wstydzisz się? Ja po prostu jestem ciekawa jacy ludzie wychowali takiego osobliwego Edana. [/QUOTE]
Bynajmniej. Nie mam czego się wstydzić. Nie mam zamiaru plotkować na forum n/t mojej rodziny. Moje dzieciństwo było nad wyraz szczęśliwe. Nie przejmuj się tym
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że takich Edanów jest w Polsce sporo niestety, więc co się dziwić radosnym sentymentom do kastowej Polski międzywojennej czy nawet do feudalnych czasów przedrozbiorowych. Republika, w której na banknotach są same wizerunki królów - oto obraz tego drugorzędnego europejskiego kraju, którego największym surowcem naturalnym jest rozdęta pycha.
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Konto usunięte
|
Edan- A masz za to czas siedzieć na wizażu ?
|
|
|
|
|
#3623 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ty zdajesz sobie sprawę, że historia kształtuje społeczeństwa, czy nie bardzo? PRL niby taki spoko był ![]() Jak będziemy rozdawać hajs za nic nie robienie, to na pewno staniemy się pierwszorzędną republiką europejską. Na bank. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3624 |
|
BAN stały
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87238151]A to ciekawe, bo jakoś jednymi z lepiej funkcjonujących krajów w Europie są właśnie te o polityce równościowej. Tfu, skandynawskie komuchy
[/QUOTE]Kraje skandynawskie jadą... uwaga nie na futurystycznych maszynach, które pracują za nich, tylko na imigrantach. Inżynierowie z Polski, lekarze z Indii, budowlańcy też w większości słowiańscy. Firmy skandynawskie mają wieczny niedobór ludzi, ściągają ich więc z innych krajów, bo imigrantom chce się pracować za kwoty, za które Norwegowie i Szwedzi wolą poleżeć. Taki to rozwój i nowoczesność. Chociaż faktycznie niektórych rzeczy można im zazdrościć. Są bardzo przyjaźni dla działalności gospodarczej. Mimo wysokich podatków można rozważyć prowadzenie tam firmy, bo państwo jest bardzo przyjazne. Nie wymaga na przykład zapłaty podatku i składek, kiedy nie masz z czego, bo ktoś nie zapłacił ci faktury, a nawet pomaga w ściągnięciu należności. A do tego kraje skandynawskie bardzo wspierają rodzime firmy. To rodzime tam mają ulgi, a zagraniczne za samo wejście na rynek muszą płacić większe podatki. Takiego Lidla na przykład Norwegowie nie wpuścili wcale, żeby nie psuł rynku rodzimym firmom. My od lat robimy dokładnie odwrotnie. Dojeżdżamy firmy własne, a dajemy zwolnienia z podatków zagranicznym. Serio, sukces krajów skandynawskich to nie jest tylko socjal. Jak nagle podwyższymy podatki, to nie staniemy się z marszu wiodącą gospodarką Europy. Za to akurat kraje skandynawskie się pewnie ucieszą za świeży dopływ pracowników. Tak jak rząd Estonii się ucieszy za nową dostawę działalności gospodarczych z Polski. *Z grzeczności nie wspominam o tak "mało znaczących" elementach jak dostęp do złóż naturalnych. Edytowane przez megamag Czas edycji: 2019-10-10 o 12:32 |
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Sam jeden nas wszystkich utrzymujesz.
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- [1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87238777]Dlaczego? Wstydzisz się? Ja po prostu jestem ciekawa jacy ludzie wychowali takiego osobliwego Edana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Byli nauczycielami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3626 |
|
BAN stały
|
Tak na marginesie to kłótnia pomiędzy edanem a patiasym o to, kto bardziej gardzi ludźmi, jest urocza. edan84 faktycznie ma swoje za uszami i mało jest zapewne grup, które by szanował. Ale patiasym z kolei zieje nienawiścią do wszystkich, którzy z jakiegoś powodu nie są biedni, albo więcej pracują, albo mają jakieś dobra materialne. Krwiopijcy i wyzyskiwacza, jak śmieją tak zapierprzać i więcej zarabiać.
|
|
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87238947]Ale ty zdajesz sobie sprawę, że historia kształtuje społeczeństwa, czy nie bardzo?
PRL niby taki spoko był ![]() Jak będziemy rozdawać hajs za nic nie robienie, to na pewno staniemy się pierwszorzędną republiką europejską. Na bank.[/QUOTE]Historia kształtuje społeczeństwa.. jaką wspaniałą historię ma Finlandia, że jest to podobno najszczęśliwszy kraj na świecie? Mają surowce - ale nie aż tyle co Szwecja i Norwegia, mieli też w historii wojny (w tym wyniszczającą wojnę zimową z ZSRR) i 150 lat temu klęskę głodu w której wymarło prawie 10% ludności. Kojarzy nam się przeważnie z sauną, świętym Mikołajem, Nokią i lasami. Wkład do kultury światowej - na poziomie Polski. A jednak potrafili zbudować społeczeństwo obywatelskie, które działa sprawnie i potrafi się integrować, także z imigrantami. Może dlatego, że mają umiejętnie wspierające ludzi systemy społeczne i instytucje utrudniające popadnięcie im w ubóstwo? https://www.weforum.org/agenda/2019/...country-again/ |
|
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
W żadnym razie. Bogaci wzbudzają mój szacunek, jeżeli swoimi dobrami są w stanie dzielić się i obdarowywać innych. Przeznaczać pieniądze na działalność charytatywną. Dawać jałmużnę. A nie być kutwami i dusigroszami.
|
|
|
|
|
#3630 |
|
Konto usunięte
|
Olga Tokarczuk ma literackiego Nobla i dzisiaj już nic ważniejszego się nie wydarzy!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

[/QUOTE]