|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Dzik
|
Dot.: Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring
O, to ja dosłucham wieczorem w samochodzie w drodze na plażę.
Jakie macie przypuszczenia odnośnie tej sprawy? Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3602 | |
🦄
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3603 | |
Dzik
|
Cytat:
![]() Ja mysle, ze on ich jednak utłukł w jakiś sposób, może podczas ucieczki, bo bardzo dziwne jest to, ze przez tyle lat nic, zero śladu a to w końcu piec osób było a nie jedna Iwona Wieczorek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Na pewno ciężko uciec całą rodziną. Chociaż w tamtych czasach z tego co ktoś pisał to było chyba łatwiejsze niż teraz. Tylko na pewno musiałoby to być bardzo dokładnie zaplanowane. No albo zabicie rodziny, ale tu też musiały być te ciała dobrze ukryte. Nie wiem może czemu ale myślę że to była ucieczka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3605 | ||
🦄
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli uciekli to mogli się rozdzielić. Ktoś słysząc o tej historii podświadomie szukałby całej rodziny z nastolatkami. A minęło 20 lat i starsza pani może już nie żyć, nastolatki stały się dorosłymi, pewnie miałyby jakieś własne rodziny... Natomiast dziwne jest dla mnie to, że zostawili wszystkie swoje rzeczy, a nastolatka nie spakowała choćby tego swojego pamiętnika. Druga opcja jest taka, że Krzysztof bierze rodzinę gdzieś na wycieczkę, morduje wszystkich i wraca do domu żeby przygotować się do ucieczki. Trochę to nie pasuje do jego rysu psychologicznego, ale może mu coś odwaliło i to mu się wydawało wspaniałym rozwiązaniem... Tu w pewnym sensie podobna historia: https://niewyjasnione-zaginiecia.pl/...t-de-ligonnes/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3606 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Jak dla mnie zabił wszystkich i sam uciekł.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3607 |
Konto usunięte
|
Kto o tym ma podcast? Bo chyba nie słuchałam tej sprawy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89228603]Kto o tym ma podcast? Bo chyba nie słuchałam tej sprawy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Min. Justyna Mazur, Opowiem Ci historię i chyba Kryminatorium. Chciałabym żeby to była ucieczka, ale morderstwo wydaje mi się równie prawdopodobne. Jak stwierdzam, że to morderstwo to za chwilę dochodzę do wniosku że jednak ucieczka. Chciałabym aby kiedyś ta sprawa została rozwiązana.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3609 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3610 |
Dzik
|
Ten chłop z Opowiem ci historię jest wart słuchania
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3611 |
Konto usunięte
|
Tak się zastanawiałam nad sprawą Uli wczoraj. Te smsy z bramki to się wysyła z komputera przecież. To było ustalone gdzie ona z tego komputera korzystała?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89230859]Tak się zastanawiałam nad sprawą Uli wczoraj. Te smsy z bramki to się wysyła z komputera przecież. To było ustalone gdzie ona z tego komputera korzystała?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Z komórki też chyba można było wysyłać. Były różne strony z bramkami. Jednak ona miała cały czas wyłączony telefon tak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3613 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89230880]To był chyba 2010 rok. Wtedy chyba internet w telefonie nie był taki popularny, więc po co by miała z bramki pisać zamiast SMS wysłać? 🤷
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To fakt. Częściej chyba jeszcze telefon ale bardziej do smsow, komputer stacjonarny, oczywiście czasem laptop. Ciężko powiedzieć jak to było. Chyba że wolała wysłać smsa z bramki i ewentualnie nie widzieć odpowiedzi na niego (tylko poinformować rodzinę o czymś) a telefon wolała wyłączyć żeby nie czytać pretensji rodziców czy coś. Chociaż to i tak dziwne. Można wysłać smsa a potem wyłączyć telefon jeżeli chciała się odciąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3615 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89230859]Tak się zastanawiałam nad sprawą Uli wczoraj. Te smsy z bramki to się wysyła z komputera przecież. To było ustalone gdzie ona z tego komputera korzystała?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE][1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89230880]To był chyba 2010 rok. Wtedy chyba internet w telefonie nie był taki popularny, więc po co by miała z bramki pisać zamiast SMS wysłać? 🤷 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No właśnie. Smsy z bramki wysyłało się z kompa, żeby przyoszczędzić, więc dla mnie to zastanawiająca sprawa... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3617 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89230945]A w ogóle wiadomo co ona tam napisała? I skąd wiadomo, że je wysłała? Kompa brała ze sobą? Nigdzie chyba nie gadali, żeby w znalezionym plecaku był laptop ,
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Dobre pytania. Słuchałam Justyny Mazur, Jaśmin i kanału Polskie archiwum x-ODCINEK o uli i wszędzie jest to samo- że wysłała smsy z bramki, ale nie wiadomo skąd ( w sensie czy z laptopa, czy z kompa). Jasmin wspominała, że dotarto, co było w smsach, ale nie zostało to podane do publicznej wiadomości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
To były czasy, kiedy pakiety internetu się na komórkę kupowało, że wyślij sms o treści PAKIET2 i dostajesz 2gb do wykorzystania na przykład. Więc według mnie mogło być tak, że aktywowała pakiet, którego nie zdążyła zużyć wcześniej, a kasy na SMSy nie miała (bo też jeszcze nie były popularne abonamenty z darmowymi) - stąd bramka.
Strasznie smutna historia. Okropne jest to, że tak długo nikt nic nie wiedział o jej rzeczach w górach. W ogóle na całe zachowanie służb nie ma słów. Osobiście uważam, że to nie był wypadek, bo jednak krew została znaleziona też i w jej plecaku, który był o wiele dalej. Więc jeśli by spadła to albo by była z plecakiem, albo w nim by tej krwi nie było, bo skąd. Niestety się pewnie nigdy nic nie dowiemy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Co do samych smsów z bramki, które nie zostały ujawnione. W sumie dlaczego? Tak sobie myślę, że gdyby było coś przełomowego, coś, co mogliby doprowadzić na jakiś trop - co robiła ula, gdzie była, gdzie jechała, to może udałoby się wyjaśnić co w ogóle robiła w górach i z kim. Więc chyba nic nie było w tych smsach. Taka moja luźna dygresja. W tym odcinku archiwum x była mowa, że ula zarezerwowała sobie nocleg w górach, czego nie powiedziała rodzicom, a nawet skłamała, bo wychodziła tylko "na rynek". Ani jaśmin, ani Justyna nie wspomniały o tym ( archiwum x wspomniało), że jakiś człowiek zadzwonił na policję i powiedział ,że był w tym samym momencie w górach co ula, że widział ją na szlaku, co więcej widział, że idzie za nią jakiś samotny mężczyzna. Potem był jakiś telefon na policję, znowu ktoś dzwonił, że w dniach, kiedy prawdopodobnie ula zginęła słyszał krzykiz potem widział jak mężczyzna z kilkuletnią dziewczynką zbiegają ze szlaku, mężczyzna miał zakrwawioną, zabandażowaną rękę i krzyczał do dziewczynki, że ma sama iść do schroniska, on do niej za chwilę dołączy. Nigdy nie udało się ustalić kto dzwonił i skąd, bo telefony były na kartę. W tym odcinku wspomniane było, że pod jednym z artykułów o uli padł "podejrzany" komentarz ( nie padło na jaki temat, co zawierał), policja ustala kto go napisał, bo treść tego komentarza jednoznacznie wskazuje, że osoba, która go napisała musiała miec coś wspólnego z zaginięciem uli, bo znala nieznane innym szczegóły dotyczące sprawy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3621 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
No właśnie. Może u tego faceta nocowała co Np się z nim mogła spotykać?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3623 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89231211]No ale gdzie zarezerwowała? Niby nie wiadomo gdzie się zatrzymała
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Kurde było to powiedziane w tym odcinku,musiałabym obejrzeć ponownie. W trakcie oglądania zadzwonił mi telefon i na chwilę się wyłączyłam z oglądania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3624 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3625 |
Dzik
|
Polskie Archiwum X, odcinek 15, Tajemnica Doliny Pięciu stawów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3626 |
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3627 | |
BAN stały
|
ja pamiętam, że korzystało się z bramki sms, kiedy chciało się napisać dłuższą wiadomość i z telefonu też się to bardziej opłacało niż sms
Co do Bogdańskich, to chyba w którymś podcaście o nich wspomniano, że po zaginięciu byli widziani w pawilonie handlowym w Radomiu. Chyba wtedy odszukałam zdjęcia z tamtejszego monitoringu i można było na nim nawet rozpoznać tę teściową. Niedawno znowu znalazłam to zdjęcie i za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, jak go szukałam. Teraz znalazłam to: https://expressilustrowany.pl/przepa...kich/ar/839179 Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3628 |
Zasiedzenie
|
W tym ostatnim artykule jest, że ani mandatu, ani tego, że byli widziani w centrum handlowym nie potwierdzono.
Wg mnie zabił wszystkich i uciekł. Może wywabił ich do samochodu, wywiózł i zabił na jakimś odludziu. Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3629 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Gdyby uciekli, to - musieliby się rozdzielić, całą rodzina przekraczającą gdzieś granicę, nawet na fałszywych paszportach rzucała by się w oczy - syn był chory, gdzieś musieliby kupić leki, a nikt o tym nie wspominał - dużym "obciążeniem" była schorowana teściowa (matka?), Trudno byłoby szybko się z nią przemieszczać, ona też mogłaby niepotrzebnie skupiać uwagę osób postronnych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3630 |
BAN stały
|
Ale ja widziałam zdjęcie. Chyba że ono było wcześniej zrobione.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.