|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
Ja miałam rozkręcaną gruszkę i nie było żadnego problemu z wymyciem. Zresztą u nas tej wydzieliny nie było dużo i zazwyczaj nie przechodziła do tej silikonowej części.
Na wyjazdy kupiliśmy fridę żeby była w przypadku kataru gdy nie było pod ręką odkurzacza ale to zasysanie jest takie sobie Jeśli chodzi o pajace to mam 3 na 56 i 3 na 62 ale ja jeszcze nic nie kupowałam oprócz paczki bodziakow a tyle mi po córce zostało. Ale myślę że będę mieć tak po 5-6 sztuk Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Rozeznanie
|
Bo ja się właśnie zastanawiam... żeby nie przedobrzyc. Na 56 mam 10, w tym dwie takie bardziej 50, na start. Na 62 mam w sumie 7, więc też chyba trzeba będzie dokupić... bo z 68 już też mam z 5 sztuk, ale to już będę uzupełniać później
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już nic nie dokupuje tylko misiowy kombinezon na początek jesieni i zimowy na zimę. Mam jeszcze jakieś koszulki, 1 polarek, sweterki ale tego to już nie spisywałam. Mój syn tak się darł przy przebieraniu, że w zasadzie leżał cały czas w pajacach i zmianiałam tylko jak ulał i na noc
![]() |
#3604 |
Rozeznanie
|
Nadrobilam i wzbogacilam się o wiedzę i wiem już co do czego
![]() ![]() Ale mam jeszcze pytanie o nebulizator ![]() Jeśli chodzi o ciuszki to musze w końcu usiąść i spisać co mam i po ile sztuk. Narazie co kupuje to mam już pogrupowane na rozmiary w dużych worach na śmieci 🤣 Wiem że przedobrzyłam już a może coś jeszcze dostanę ale to najwyżej będę rzadziej pranie robić a w komodzie zmieszcze jeden rozmiar ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z 62 mam jeszcze: 4x śpiochy, 10x body (w tym 3 krótkie), półśpiochy+spodenki łącznie 5 sztuk, kaftaniki 2 sztuki. I wydaje mi się tego strasznie dużo, ale jak patrzę na wasze ilości to chyba jeszcze dokupię ![]() ![]()
![]() Edytowane przez malinowegruszki Czas edycji: 2020-05-24 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
Ja część ciuszków mam policzoną, a część nie, więc napiszę Wam jak już wszystko ogarnę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3607 |
Konto usunięte
|
Bodziaków mam w ch**
![]() ![]() ![]() Ale dla mnie pajac to najlepsza piżama ever, a bodziak + półśpiochy najlepszy strój dzienny ![]() Na pewno kupię śpiworek do fotelika/gondoli, czego przy starszym nie miałam, bo jak będziemy jeździć do przedszkola to w śpiworze będzie wygodniej rozpiąć na czas przebierania się starszaka. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- W ogóle dziwi mnie bardzo fakt, że są rzeczy, których przy starszaku nie miałam, bo uważałam za zbędne, a teraz przy drugim okazuje się, że muszę je mieć, bo będzie wygodniej/praktyczniej... Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3609 |
Zadomowienie
|
U nas nebulizator pojawił się jakoś po roczku, na pewno nie wcześniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Raczkowanie
|
A ja się zastanawiam czy maluch noszący rozmiar 68 potrzebuje: koszul, ogrodniczek, t-shirtów, bluzeczek, kamizelek? Czy raczej postawić na pajace, śpiochy, body? Pogubić się można
![]() ![]()
![]() Edytowane przez malinowegruszki Czas edycji: 2020-05-24 o 23:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Raczkowanie
|
♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2
Ja nie kupuję śpiochów. Pajace, spodenki, body i na zimę zestawy dresowe bluza (sweterek) + spodnie.
Pajace i body na 62 tylko kopertowe/rozpinane przez całą długość. Większe już przez głowę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez calineczka_dwa Czas edycji: 2020-05-24 o 23:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
No to pomyliło mi się
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U córki bluzeczki raczej od 74 miałam. Cytat:
![]() Co do kombinezonów wolę kupić kombinezon ze stópkami. Jak się ma kurtkę to trzeba do niej jeszcze jakieś buciki i albo grube spodnie albo kocem okrywać ![]() Ogolnie dla mnie najlepsze na swiecie dla noworodków są pajace i śpiochy bo spodenki to zależy jakie ale niektóre mają bardzo gruby szew na plecach, który przez cały dzień wbija się maluchowi w plecy. Jak dziecko leży w różnych pozycjach to juz mogą być takie spodenki. Ale to takie moje zdanie
![]() |
#3614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas nie był potrzebny od początku. Kupiliśmy jak córka na pewno skończyła rok. Po prostu jak będzie potrzeba używania nebulizatora to wtedy najlepiej kupić ![]() Cytat:
Na 68 szczególnie zimą to chyba najlepiej jednak pajace body itp ![]() Ja to w ogóle nie przepadałam za tymi kombinezonami i córka prawie ich nie nosiła. Wolałam kurtki, ale w tym okresie miała już ponad 6miesiecy więc łatwiej było ubierać itp ![]() ![]() Co do body to na 56 jeszcze w zasadzie nie mam wyprawki. Na 62 mam na pewno ponad 10. No i preferuje body plus spodenki lub polspiochy a pajace na noc ![]() Dziś mam mieć USG szyjki i mam nadzieję, że będzie jednak wszystko ok i będę mogła w miarę normalnie funkcjonować a nie tylko leżeć. No i od jakiegoś czasu zauważyłam twardnienia brzucha (bezbolesne) w nocy podczas przekręcania się z boku na bok. Wy też coś takiego macie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem po pierwszym pobraniu, o 9.20 drugie. Wypiłam tę zwykłą glukozę, nie dodawałam cytryny. W smaku wcale to złe nie jest i dla mnie prawie wcale nie słodkie
![]() Z palca jak pobrała to wynik był 93 Sowella a Ty jak tam? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3617 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie swoją glukozę wypiłam na raz 🤦 jak już była końcówka to mi się przypomniało, że powinnam chyba wolniej...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() U mnie przechodzi w zasadzie od razu jak zmienię pozycję ale ja już schizuje czy wszystko dobrze z tą szyjką 🤷 no okaże się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja śpię w zasadzie całą noc na lewym boku, czasem się trochę na plecy przesunę ale też nie całkiem na płasko I dziewczyny na krzywej też powodzenia. Widzę że co lab to inna szkoła bo mi powiedziała że ciężarnym nie można z palca tylko z żyły ![]()
![]() |
#3620 |
Konto usunięte
|
Alwa generalnie krzywą mierzy się z żyły a nie z palca, ale często lab robi najpierw pomiar z palca, żeby sprawdzić czy można bezpiecznie podać roztwór. Przy wysokim wyniku z palca labo nie powinno się zgodzić na zrobienie obciążenia, bo można człowieka nawet zabić.
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Laski a czy sinsay daje powiadomienie o nadaniu paczki? Bo zamówiłam za pobraniem i muszę na odpowiedni dzień się przygotować z kasą na odpowiednim koncie ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Alwa ja miałam i z palca, i z żyły
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3622 |
Rozeznanie
|
Powodzenia na krzywej!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Takie kupiliśmy ![]() A skąd kupujecie prześcieradła do łóżeczka? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ikea ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Wiolkaa93 gdzieś widziałam to łóżeczko
![]() ![]() ![]() Już po ostatnim pobraniu, od razu zjadłam kanapki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3626 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za dobre wyniki krzywych
![]() Ja kupowałam prześcieradła w Ikei ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do labu i na szczęście robią krzywa w jednym koło mnie
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#3628 |
Wtajemniczenie
|
A nie wiecie gdzie są dobre prześcieradła 160x80 bo w ikei nie ma takiego rozmiaru
![]()
#3629 | |
Wtajemniczenie
|
U mnie nie na ma Ikei
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie niby jest ale ja i tak będę większość rzeczy zamawiała online ![]() ![]() Mnie to bardzo spoko opcja ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.