|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
No dokładnie uważaj Wenus bo to troszkę podejrzane jest.
|
|
|
|
#3602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec moze stad powod, ze nie znala dobrze angielskiego, bo jej maz pewnie ciagle zalatany w pracy miedzy ludzmi, a ona z dziecmi w domu i tylko rozmowa z nimi po hindusku, tyle co mogla sie nauczyc czasami kiedy dzieci wracaly ze szkoly i rozmawialy ze soba po angielsku.. Nie mam konkretnie wytlumaczenia na to dlaczego tak pisala bo co mnie to obchodzi zreszta Teraz mam fajna angielska rodzinke z ktora moge super sie dogadac![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Nie mam kontaktu juz z ta pania.. teraz znalazlam kogos nowego A raczej.. to mnie znaleziono, dlatego pytam conieco jak mam to wszystko zalatwic
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Wenus1988, czyli nie jedziesz do tej hinduski? Bo skoro ona nie zna dobrze angielskiego to też będzie kiepsko z Twoją nauką języka.
EDIT> Ok. doczytałam wyżej. |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Wenus chyba że tak
![]() Mycha to może właśnie jakąś taką mieszankę cukierków albo wcale nie trzeba kupować wódki a można kupić jakiś słodki likier kawowy/czekoladowy ,ajerkoniak.Myślę że takie coś nie zostałoby źle odczytane
Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2009-06-16 o 14:06 |
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A hostom na razie nic nie kupuję, ewentualnie potem się szarpnę dla nich we wrześniu ![]() A taki likier to moim zdaniem bardzo dobry pomysł. |
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Co by nie było polska gama alkoholi aż tak skromna nie jest
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3608 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a jak za małą to dla misia )
|
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potem ta 6latka powiedziala do mamy ze dostala taka lalke o jakiej marzyla i mimo ze pewnie tak to sobie powiedziala to bylo mi strasznie milo
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
koszulki- fajny pomysł!
)Dziewczyny a ja mam juz drugi dzien off'a (taki rarytas mam pierwszy raz od 3 lat!!!) i co robie? siedze z lapem na kolanach i ogladam Grey's Anatomy. i czekam na wiad od TZ. dupek.
|
#3612 |
|
Raczkowanie
|
Ja rodzicom kupuję grafikę z widoczkiem Warszawy(mieli już 3 polskie au pair,więc książkę o Polsce na pewno mają
),bo słodycze odpadają,roztopią się.Dzieciom zaś chce kupic takie recznie wyrabiane,polskie zabawki,firmy Kalimba.Mają bardzo fajne wzornictwo,a będzie to dla nich coś innego niz lego czy barbie I zozole koniecznie,oni nie maja tam takich musujacych cukierków,moja ciocia,która mieszka we Francji zawsze w Polsce kupuje duzo kabanosów,zozoli i ptasiego mleczka.A co do wódki,to oni w każdym supermarkecie mają polskie wódki,także to chyba dla nich nic specjalnego.
|
#3613 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem 3 polska i pierwsza od ktorej cokolwiek dostali xD
|
|
|
|
#3614 |
|
Konto usunięte
|
a ja na allegro zamowilam 12 bajek po angielsku dla mojej malej Willow, w koncu cos z Polski jej przywiezc musze
![]() a teraz ide zaraaz robic dzem z truskawek z tatusiem ![]() roux widzialam na fb ze masz day off ![]() Greys Anatomy ja kocham |
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakbym chciała dodać do swojego podpisu za ile dni będę au pair to wyszłoby z jakieś 90
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
a ja wymyslilam ze kupie sobie ladny pamietnik i bede w nim pisac wszystkie moje przygosdy z dziecmi i za jakies 10-15 lat sie z nimi spotkam i im go przeczytam
![]() niech sie dowiedza co z nich za diably byly xD |
|
|
|
#3617 |
|
Raczkowanie
|
Tydzien bede nadrabiala zaleglosci... albo dwa
|
#3618 |
|
Konto usunięte
|
elfik nadrobisz
|
|
|
|
#3619 |
|
Raczkowanie
|
Z tą Wódką na prezent to ja pierwsza strzeliłam
ale serio, pamiętam, że gdzieś w tym wątku jakaś dziewczyna pisała, że zawsze zabiera ze sobą Żubrówkę. Szczerze to i mi się taki pomysł nie podoba...Fajne te zabawki z tej firmy KALIMBA
|
#3620 |
|
Konto usunięte
|
daj stronke do nich
![]() a ja wodki kupowac ie chce, polacy na wyspach i nie tylko juz maja opienie i tak zje....
|
|
|
|
#3621 |
|
Raczkowanie
|
A moze doradzicie co bym mogla kupic dziewczynkom w wieku 3latka i 18miesiecy?
![]() Dla rodzicow tez nie mam pojecia co moge wziac? Zaznaczam, ze jest to bogata rodzina wiec troche boje sie, ze pomysla sobie cos o mnie jak im kupie drobnostke Ale mi sie wydaje, ze liczy sie sam fakt prawda?
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Kachaaa, http://www.kalimba.pl/
Rzeczywiście fajne, ale ceny też mają fajne
|
|
|
|
#3623 |
|
Konto usunięte
|
a juz pewne ze u nich bedziesz?
ja kupuje do 50zl malej, a Hostom cos slodnkiego ale nie wiem co chyba prasie mleczko |
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Wenus, oczywiście, że liczy się gest! I szczerze wątpię, żeby oceniali prezent. Przecież nawet nie masz obowiązku kupować prezentu, a jest to przecież zawsze miły gest, wyraz sympatii i jestem pewna, ze tak to odbiorą. Nawet im pewnie do głowy nie przyjdzie ocenianie prezentu
![]() 18-miesięcznemu dziecku to pewni jakiegoś pluszaka z jakimiś ziarenkami w środku? Albo jakąś lalę? Trzylatce to też jakąś lalę, albo coś z jakimś bajerem. Oczywiście zabawkę
|
|
|
|
#3625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prace zaczynam od lipca, ale wyjezdzam za tydzien bo mam w Londynie TZ i jego rodzinke
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żyć nie umierać ![]() A na ile jedziesz? |
|
|
|
|
#3627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3628 |
|
Konto usunięte
|
ja tez bede w Londynie
![]() i mam tam rodzinke tez
|
|
|
|
#3629 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Od tamtej pory zawsze wiozłam mu Żubrówkę.No i zawsze cieszyli się moi "Gasteltern" ze śliwek w czekoladzie Również taka bombonierka "Baryłki" (chyba z Solidarności) baaardzo im smakowała. Przywiozłam im też kiedyś cały kartonik małych Prince Polo Cieszyła się z tego cała rodzinka no i starczyło im na długo.Co do zabawek to dzieciaki (miałam chłopca -6 lat i dziewczynkę -5 lat) dostawały z reguły coś, czym mogliśmy się razem pobawić np. ciastolinę, kolorowanki + naklejki itp. Hannah cieszyła się też bardzo ze skakanki (czasem najprostsze pomysły są najlepsze ) i takiej drewnianej skrzyneczki na kłodkę, którą przywiozłam jej z Zakopanego, dopisałyśmy na niej farbami, że w środku są skarby i mała miała za zadanie zbierać do niej "drogocenne" kamienie/szyszki/kasztany itp ![]() Eric uwielbiał Lego więc miałam ułatwione zadanie ale cieszył się tez z takiego kawałka gipsu w którym zatopiony jest szkielet dinozaura. do zestawu dołączony jest młoteczek i dłuto - mały mógł bawić się w archeologa W Polsce widziałam takie zestawy w Smyku i Carrefourze.
|
|
|
|
|
#3630 |
|
Konto usunięte
|
oooo cos z solidarnosci, mozna kupic, to bedzie good
![]() dobrze ze mi podsunelas, zapomnialam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

Teraz mam fajna angielska rodzinke z ktora moge super sie dogadac

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)