Wybielanie zębów- wątek zbiorczy - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 19:56   #3601
marita_g
Raczkowanie

Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Paratrophy Pokaż wiadomość
Zabieg jest droższy (u większości dentystów), a efekt utrzymuje się krócej, kolor szybko traci swoją śnieżną biel, stomatolog powiedział mi również, że często trzeba powtórzyć zabieg dwa, trzy razy, aby ten efekt był widoczny. Ja zdecydowałam się na nakładki - 3 noc na mną, a efekt już jest niesamowity. Gdybym mogła sobie jednak pozwolić na zabieg lampą zdecydowałabym się tylko na metodę zoom!
Aha, rozumiem.

Chciałam Cie jeszcze zapytać, w czym ten Zoom ma przewagę nad innymi?
marita_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 21:50   #3602
Iskierka215
Raczkowanie

Dot.: Wybielanie zębów

W moim mieście wybielania u dentysty to również koszt od 600 zł w górę, zależy jaki gabinet. Ja obecnie testuje Białą Perłę, narazie efektów nie widać, ale Biała Perła ma bardzo dobrą opinię więc mam nadzieję, że i mi pomoże. Jeśli chodzi o wybielanie zębów, to muszą być one zdrowe tak samo jak dziąsła. Jeśli masz chore dziąsła lub nadmiernie one krwawią przy szczotkowaniu, taki system nie jest dla Ciebie. Moja bratowa używała pasków przed ślubem i również osiągnęła fajny efekt. Szkoda by mi było wydać 600 zł u dentysty...chyba, że przed ślubem, ale sądzę, że warto również spróbować tańszych sposobów, co wcale nie oznacza, że gorszych.
Iskierka215 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 22:12   #3603
Iskierka215
Raczkowanie

Dot.: piaskowanie zębów? - wybielanie

Cytat:
Napisane przez tabbat Pokaż wiadomość
Zamierzam wybielić sobie zęby metodą nakładkową.
Czy muszę poddać się przed tym piaskowaniu zębów? to inaczej też nazywa się skaling?

To może spowodować, że moje zęby staną się wrażliwe i przez to nie dam rady dalej ich wybielać? Czy raczej nie muszę się tego martwić?

I przede wszystkim ile trzeba odczekać po piaskowaniu aby móc bezpiecznie przystąpić do wybielania zębów metodą nakładkową?

Dodam jeszcze, że zakupiłam ... 15 % "żel" choć dentysta polecił mi 10 %.

(Mam jeszcze pytanie odnośnie tego "żelu" wybielającego
trzymam go w lodówce już prawie dwa lata! czy on nadaje się jeszcze do użytku?
Nie ma tam nigdzie daty ważności! )
Przed wybielaniem zalecane jest wyleczenie zębów, pozbycie się problemu z krwawiącymi dziąsłami lub ich zapaleniem, oczyszczenie zębów z kamienia, a piaskowanie znacznie poprawi ostateczny efekt wybielania.

Ja sobie właśnie siedzę w nakładkach, testuje domowy sposób wybielania zębów, białą perłę system 10 dni
Stary 2013-08-26, 23:38   #3604
Paratrophy
TrustMe, I'mApsychologist

piaskowanie zębów? - wybielanie

Ja dziś 4 dzień wybielam zęby w nakładkach, jednak przy szczotkowaniu zaczęły mi krwawić dziąsła, wcześniej miałam zdrowe, trochę się przestraszyłam, nie powiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Jeśli oszukasz mnie raz, to twoja wina. Jeśli oszukasz mnie dwa razy, to moja wina. Jeśli oszukasz mnie trzy razy, to wina nas obu.

Paratrophy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 08:57   #3605
Paratrophy

Wybielanie zębów- wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez marita_g Pokaż wiadomość
Aha, rozumiem.

Chciałam Cie jeszcze zapytać, w czym ten Zoom ma przewagę nad innymi?
Efekt utrzymuje się długo, choć jest to bolesny zabieg, poza tym nie traktuje ta lampa zębów powierzchownie tylko dokładniej niż beyond np. Ale wiadomo o zoom też można znaleźć wiele negatywnych opini. W sumie jeśli stomatolog nie naciągacz powinien Ci powiedzieć, który system lampy jest najlepszy. W mojej małej rodzinnej mieścinie zoom jest najbardziej polecany .

Jeśli oszukasz mnie raz, to twoja wina. Jeśli oszukasz mnie dwa razy, to moja wina. Jeśli oszukasz mnie trzy razy, to wina nas obu.

Stary 2013-08-27, 13:58   #3606
Iskierka215
Raczkowanie

Cytat:
Ja dziś 4 dzień wybielam zęby w nakładkach, jednak przy szczotkowaniu zaczęły mi krwawić dziąsła, wcześniej miałam zdrowe, trochę się przestraszyłam, nie powiem.

Ja niestety też mam z tym problem, moje dziąsła są bardzo czerwone i jak zakładam nakładki to piecze niemiłosiernie. Spróbuje jeszcze raz dzisiaj i jeśli znów tak będzie to pewnie będę je rzadziej stosować, żeby dać odetchnąć dziąsłom.
A masz miękką szczoteczkę?
Stary 2013-08-27, 15:01   #3607
Paratrophy

piaskowanie zębów? - wybielanie

Używam oral-b elektrycznej i wczoraj pomyślałam o tym, że może jest za silna... Ale ja ją tak uwielbiam, że nie wyobrażam sobie myć inną, hmmm...
Stomatolog powiedziała mi dziś jak dzwoniłam, że można smarować witaminą E (do kupienia w aptece) albo zrobić noc przerwy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 18:19   #3608
Martniewska
Raczkowanie

Słuchajcie, jakie jest Wasze zdanie? Lepiej wybielać u stomatologa, w takich specjalnych gabinetach do tego celu powstałych czy pastami do zębów? A może środkami, które można zamówić przez Internet?
Martniewska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 18:22   #3609
Paratrophy

Ja wybielam pierwszy raz nakładkami pod kontrolą stomatologa - jestem bardzo zadowolona
Pod kontrolą to zawsze jakoś bezpieczniej, chociaż niestety drożej

Stary 2013-08-27, 18:33   #3610
Martniewska
Raczkowanie

No właśnie tak samemu to jednak trochę strach
Stary 2013-08-27, 19:34   #3611
marita_g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martniewska Pokaż wiadomość
Słuchajcie, jakie jest Wasze zdanie? Lepiej wybielać u stomatologa, w takich specjalnych gabinetach do tego celu powstałych czy pastami do zębów? A może środkami, które można zamówić przez Internet?
Ja też pod kontrolą i opieką wybielałam nakładkowo i również jestem bardzo zadowolona z efektów. Natomiast nie wyszło mnie tak drogo bo 260 zł. Bez żadnych kuponów, tylko w promocji. A regularna cena to była 400 zł.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 23:38   #3612
Iskierka215
Raczkowanie

Cytat:
Używam oral-b elektrycznej i wczoraj pomyślałam o tym, że może jest za silna... Ale ja ją tak uwielbiam, że nie wyobrażam sobie myć inną, hmmm...
Stomatolog powiedziała mi dziś jak dzwoniłam, że można smarować witaminą E (do kupienia w aptece) albo zrobić noc przerwy.

Elektryczna szczoteczka może dodatkowo podrażniać dziąsła, ja moją odstawiłam i mam zwykła szczoteczkę ale włosie ma średnie więc chyba na czas wybielania kupię jeszcze miększą. Ja też lubię elektryczną, więc myje nią część rzującą zebów czyli tą część, którą gryziemy i zęby od tyłu, a przód myje zwykłą szczoteczką.
Jak używasz jakiejś płukanki z fluorem to też odstaw bo może podrażniać dodatkowo dziąsła. Trzymam kciuki. Ja dziś zrobiłam też przerwę, zamiast dwa razy, nakładam zestaw raz, mam nadzieje, że pomoże.
Stary 2013-08-28, 15:41   #3613
Martniewska
Raczkowanie

A w jakim mieście wybielałaś?
Stary 2013-08-28, 17:16   #3614
marita_g
Raczkowanie

Jeśli pytanie jest skierowane do mnie, to ja wybielałam zęby w Warszawie. Dodatkowo do nakładek dostałam oświadczenia o zgodności wyrobu i mam pewność, że moje nakładki są wykonane z materiałów oryginalnych, a nie z chińskich szkodliwych (trujących) podróbek.
Moje nakładki były dokładnie dopasowane i żel nie wylewał mi się na dziąsła.
Stary 2013-08-28, 17:43   #3615
Martniewska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marita_g Pokaż wiadomość
Jeśli pytanie jest skierowane do mnie, to ja wybielałam zęby w Warszawie.
Tak, pytanie było do Ciebie. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź
Stary 2013-08-29, 09:25   #3616
Paratrophy

Dziewczyny, mam pytanie, wybielam ząbki nakładkami 5 noc, jednak przy dziąsłach i między ząbkami widać znaczną różnicę kolorystyczną. Czy tak powinno być, czy powinnam się przejść do stomatologa by coś na to poradził?
Przepraszam za powtórkę jeśli taki wątek już był tu poruszany, ale nie mogłam go znaleźć.

Stary 2013-08-29, 09:58   #3617
fatim
Rozeznanie

hej dziewczyny, trochę ten wątek długi i można się pogubić

co myślicie o metodzie BriteSmile ? jest bardzo droga, ale wybiela nawet o 8 tonów...

szukam metody do bardzo żółtych zębów, w październiku zdejmuję aparat po 3 latach i zęby są bardzo, bardzo żółte

chodzi mi o jak najtrwalszą metodę i jak najjaśniejsze zęby, wręcz śnieżno białe, czy możecie mi polecić jakiś dobry gabinet w Warszawie ?

zastanawiałam się nad Elektoralną i Dental Excellence

Powiedzcie mi jeszcze proszę, kiedy wykonać piaskowanie i zdejmowanie kamienia i czy robić fluoryzację przed i na ile dni ?
fatim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 20:39   #3618
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fatim Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, trochę ten wątek długi i można się pogubić

co myślicie o metodzie BriteSmile ? jest bardzo droga, ale wybiela nawet o 8 tonów...

szukam metody do bardzo żółtych zębów, w październiku zdejmuję aparat po 3 latach i zęby są bardzo, bardzo żółte

chodzi mi o jak najtrwalszą metodę i jak najjaśniejsze zęby, wręcz śnieżno białe, czy możecie mi polecić jakiś dobry gabinet w Warszawie ?

zastanawiałam się nad Elektoralną i Dental Excellence

Powiedzcie mi jeszcze proszę, kiedy wykonać piaskowanie i zdejmowanie kamienia i czy robić fluoryzację przed i na ile dni ?
Każde wybielanie opiera się na tych samych składnikach. Więc warto poszukać i popytać o sprawdzony gabinet kogoś znajomego.
Ja osobiście polecałabym w Twoim przypadku wybielanie nakładkowe z tego względu że zęby i tak były nieźle 'maltretowane' podczas noszenia aparatu i będą jeszcze w czasie zdejmowania. Z tego co się orientuję to po zdjęciu aparatu kilka miesięcy trzeba odczekać aby móc wybielić zęby.

Piaskowanie i kamień wykonuje się najczęściej po zdjęciu aparatu. Możesz sobie kupić też pastę do zębów przeciw kamieniowi ale taką na prawdę skuteczną i nie drogeryjną. Znam tylko jedną taką (wyślę Ci nazwę na priv). W taki sposób może nawet dotrzymasz bez kamienia do czasu wybielania. Bo jeśli kamień znów się utworzy to jego zdjęcie trzeba powtórzyć jeszcze raz przed samym wybielaniem.
I niestety raczej nie te gabinety, o których wspomniałaś
No i niestety wybielanie boli praktycznie każdego, ale można się szybko bólu pozbyć i to skutecznie. I niestety żadne Ultra EZ czy tym podobne bo za słabe są i działają krótkofalowo.
Co do fluoru to po skalingu i piaskowaniu (od razu po zdjęciu aparatu) jak najbardziej, ale po samym wybielaniu to nie bo fluor sprawia, że zęby wybielone ciemnieją.
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 07:15   #3619
magdalena31711
Przyczajenie

Dot.: wybielanie zębów metoda purelite?

Środek do wybielania zębów - https://allegro.pl/kategoria/higiena-jamy-ustnej-wybielanie-257769 ja to uzywałam no i mam teraz bielsze zęby. Moze nie takie jak po profesjonalnym wybielaniu ale dla mnie efekty sa wystarczające za tą cene.

Edytowane przez magdalena31711
Czas edycji: 2022-07-23 o 10:55
magdalena31711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 21:11   #3620
loony l
Raczkowanie

Mam pytanie, próbowałam przejrzeć to forum, ale jakoś nie mogę odnaleźć się w tych wszystkich postach :P
Mogłybyście polecić jakiś środek na wybielanie zębów w domu? Nie mam strasznie żółtych zębów, nigdy nie nosiłam aparatu, zawsze miałam ładne, proste zęby, ale w ciągu ostatnich dwóch lat znacznie mi zżółkły, chciałabym powrócić do moich białych ząbków
Możecie coś polecić? Byłabym wdzięczna!
loony l jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 16:51   #3621
Iskierka215
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie, wybielam ząbki nakładkami 5 noc, jednak przy dziąsłach i między ząbkami widać znaczną różnicę kolorystyczną. Czy tak powinno być, czy powinnam się przejść do stomatologa by coś na to poradził?
Przepraszam za powtórkę jeśli taki wątek już był tu poruszany, ale nie mogłam go znaleźć.

U mnie zeby również zmieniały kolor nierównomiernie podczas wybielania, więc narazie bym poczekała, ale jeśli się bardzo martwisz to zadzwoń po prostu do dentysty.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez loony l Pokaż wiadomość
Mam pytanie, próbowałam przejrzeć to forum, ale jakoś nie mogę odnaleźć się w tych wszystkich postach :P
Mogłybyście polecić jakiś środek na wybielanie zębów w domu? Nie mam strasznie żółtych zębów, nigdy nie nosiłam aparatu, zawsze miałam ładne, proste zęby, ale w ciągu ostatnich dwóch lat znacznie mi zżółkły, chciałabym powrócić do moich białych ząbków
Możecie coś polecić? Byłabym wdzięczna!
Ja wybielałam zęby Białą Perłą, jeśli zzółkły Ci w ciągu ostatnich lat to sądzę, że Biała Perła będzie dobra na odzyskanie dawnego koloru i lekkie wybielenie. Wybiela ona enzymatycznie więc pozbywamy się z zębów osadów i zanieczyszczeń.
Efekty wybielania białą perłą, tu masz linki:
http://www.youtube.com/watch?v=wXzrBFMmGY4
Teraz Biała Perła ma nową formułę, więc nie sugeruj się starymi filmami i postami. Nowa Formuła jest tak od maja bodajże.

Edytowane przez Iskierka215
Czas edycji: 2013-09-12 o 16:52
Stary 2013-09-12, 20:05   #3622
loony l
Raczkowanie

Dziękuję
Stary 2013-09-12, 23:51   #3623
Iskierka215
Raczkowanie

Cała przyjemność po mojej stronie
Stary 2013-09-13, 05:34   #3624
Smilebar
Przyczajenie

W gabinetach kosmetycznych wybielanie zębów jest znacznie tańsze. Ponadto gabinety kosmetyczne wykorzystują nowoczesne żele, które nie niszczą szkliwa i nie powodują nadwrażliwości zębów po zabiegu.
Smilebar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 06:33   #3625
tintana
BAN stały

Kiedy zrozumiecie, że jeśli nie będziecie zmieniały swoich przyzwyczajeń, czyli przyczyn brzydkich zębów, to żadnych efektów nie będzie? Zęby nie zrobią się same ładne, a żadne wybielanie nie przyniesie efektu, jeśli nie zmienicie przyczyny brzydkich zębów!
tintana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 07:13   #3626
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smilebar Pokaż wiadomość
W gabinetach kosmetycznych wybielanie zębów jest znacznie tańsze. Ponadto gabinety kosmetyczne wykorzystują nowoczesne żele, które nie niszczą szkliwa i nie powodują nadwrażliwości zębów po zabiegu.
A powiedz mi, co taka kosmetyczka może wiedzieć o wybielaniu zębów?
Śmieszne to jest po prostu. Niech się lepiej te kosmetyczki zajmą robieniem maseczek- choć i tak nawet to niektórym słabiutko wychodzi.
Czy kosmetyczka zobaczy u Ciebie nadżerki i inne rzeczy? Ona tylko krzywdę może zrobic takim wybielaniem. No ale Twoja sprawa...
Stary 2013-09-13, 16:54   #3627
loony l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
A powiedz mi, co taka kosmetyczka może wiedzieć o wybielaniu zębów?
Śmieszne to jest po prostu. Niech się lepiej te kosmetyczki zajmą robieniem maseczek- choć i tak nawet to niektórym słabiutko wychodzi.
Czy kosmetyczka zobaczy u Ciebie nadżerki i inne rzeczy? Ona tylko krzywdę może zrobic takim wybielaniem. No ale Twoja sprawa...
Niezły popis złego wychowania i braku kultury osobistej Następnym razem jak będziesz chciała wyrazić swoje zdanie może trochę grzeczniej?

A wracając do tematu - jakie właściwie mogą być przyczyny żółtych zębów? Dla osób które zawsze miały białe. Oczywiście pomijając palenie papierosów (nie palę)
Stary 2013-09-14, 13:21   #3628
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez loony l Pokaż wiadomość
Niezły popis złego wychowania i braku kultury osobistej Następnym razem jak będziesz chciała wyrazić swoje zdanie może trochę grzeczniej?

A wracając do tematu - jakie właściwie mogą być przyczyny żółtych zębów? Dla osób które zawsze miały białe. Oczywiście pomijając palenie papierosów (nie palę)
Droga Loony, napisałam wszystko zgodnie z prawdą jaja faktycznie jest i nie obrzuciłam nikogo wyzwiskami. Więc nie rozumiem zdziwienia.
No ale skoro uważasz, że to niegrzeczne to proszę bardzo chodź to kosmetyczki na wybielanie. Twoja sprawa...

Niestety ja miałam bardzo złe doświadczenia co do kosmetyczek i wybielania zębów oraz samych zabiegów kosmetycznych. Ale wreszcie znalazłam jedną dobrą kosmetyczkę i ona zębów nie wybiela.

Edytowane przez Pacynka
Czas edycji: 2013-09-14 o 13:28 Powód: ,
Stary 2013-09-14, 13:46   #3629
loony l
Raczkowanie

Nie wybielałam nigdy zębów u kosmetyczki i nie mam zamiaru, ale po prostu uważam, że zdanie:
"Niech się lepiej te kosmetyczki zajmą robieniem maseczek- choć i tak nawet to niektórym słabiutko wychodzi."
Jest strasznie lekceważące i niegrzeczne
Stary 2013-09-14, 17:20   #3630
Pacynka
Rozeznanie

Faktycznie, przepraszam. Źle to zabrzmiało
Chodziło mi o to aby dosadnie podkreślić że nie powinny tego robić kosmetyczki. Ale niestety wyszło mi to źle
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości