|
|
#3601 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: No dobrze... ale co z MOTORAMI? :)
AAAAAA Jucha
![]() co ty, ja za bardzo wstydzę się tego, że nie umiem jeździć. Może w przyszłym sezonie... Podkarpacie, mówisz? Kolega by mnie zabił, jakby się dowiedział, że wylądowałam tam, a nie na jego forum (jest jednym z założycieli, od 2 lat próbuje mnie namówić na rejestrację). Ale kto wie, kto wie...![]() A mi się udało z robotą, ale nie wiem, czy to dobrze, czy źle... |
|
|
|
#3602 |
|
Konto usunięte
|
szarak to ty z jaką prędkością wpadasz na te skrzyżowania
?
|
|
|
|
#3603 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Justyna
![]() Szarak to pewnie niczym pędziwiatr
|
|
|
|
#3604 |
|
Rozeznanie
|
Świniaczek mi raz sie zblokowało na rondzie bo wskoczyła jedynka to poszedłem bokiem, mina tych co widzieli bezcenna, o mojej nie wspomnę bo aż mi szybka zaparowała tak sie gorąco zrobiło, już widziałem jak leże i zaliczam szlifa, a wtedy jeszcze padów nie miałem.
Co do kosztów to od 50 zł do (chyba) 600zł, cena zależy też głównie od bajerów jakie ma i firmy, za swój dałem 100e, kupiony w De bo u nas nie było takiego a jak była sztuka to cena powalała. Próbowałem zbudować samemu taki jakbym chciał ale po demontażu czujnika zmiany biegów odpuściłem bo jest on inny niż te w opisach na necie i z tego co się zoorientowałem to jakbym do uszkodził to koszta nowego przekraczają zakup gotowego wyświetlacza. malenstwo_83 nie szybko czasem chciałbym dwójeczką przejechać i jest kiks albo luz albo jedynka się wbije - jak ja tego nie lubię ![]() mycha_007 nic z tych rzeczy a co do strusia to tylko mam w tel ten dźwięk jako przychodzący sms
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
[1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;3651894 4]trelle a nie możesz podnająć garażu? my kiedyś tak zrobiliśmy ze wynajęliśmy z TŻ miejsce garażowe w podziemnym parkingu takie normalne dla auta, potem daliśmy ogłoszenie i podnajęliśmy je 2 motocyklistom tak że koszt garażu rozkładał się na 4 osoby i płaciliśmy grosze ;-)
twój to chociaż Ci zaproponował przejażdżkę swoim moto, jak mój miał pierwsze 200 nie miałam prawka, potem miałam prawko a on VFR, która była tak ciężkim bydlęciem że jej nie potrafiłam z podnóżka do pionu ustawić a teraz ma SV i powiedział że nie da się przejechać bo jest za mocna i się zabiję;-P ale za karę ja mu swoim pozwalam jeździć ale nie wolno mu się składać w zakrętach (co dla niego jest bolesne;-P) bo już mi niewiele do zamknięcia opon zostało i chcę to sama zrobić a co [/QUOTE]U mnie jak są na wynajee to kawał od domu, na piechotę ze 40 minut.. Ale do wiosny kupa czasu, zobaczymy jak z funduszami. ![]() Akurat ja na jego moto nie wsiąde, chce jeszcze troszkę pożyć. ![]() Moja pierwsza jazda to by była na 600, w dodatku jeden gar, dziękuje bardzo.. Pochwal się jak zamkniesz. ![]() Szarak ale teraz będziesz miał fajnie z tym wyświetlaczem zmiany biegów, bardzo przydatna rzecz bo ostatnio o mały włos a bym się wywaliła właśnie przez zrzucenie na 1 przed zakrętem. ![]() Ogólnie w ciągu ostatniego tygodnia moich 4 znajomych motocyklistów miało wypadki.. Jeden ma motor do kasacji, cały połamany, drugi zaliczył szlifa, trzeci ma rozwalony przód cały bo baba cofając wbiła się na niego a czwarty został zepchnięty na drugi pas przez tira ale wylądował w lesie na szczęście.. Tragedia. A ja oblałam prawko na samochód.. Taki palant mi się trafił na egzaminatora, że szkoda gadać. Dał mi wszystkie możliwe elementy na mieście do zrobienia łącznie z hamowaniem awaryjnym(!) i na koniec przed Wordem kazał mi zawrócić. Mówię, że nie dam rady bo za późno jest i ciągła a ten 'da Pani rade jak się postara' no to najechałam dosłownie 1/2 cm. Dziękuję, egzamin zakończony. Wszyscy dookoła bardziej się przejęli ode mnie..
|
|
#3606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się zdarza zagubić z biegami, owszem, ale raczej rzadko. Jak wchodzę w zakręt czy na rondo, to jakoś tak czuję temat, jak mam problem, to zazwyczaj chwilę przed skrętem - wtedy albo lekko próbuję, albo wrzucam wyższy bieg i wtedy, a potem ew. redukcja, a w ostateczności to redukuję do dwójki lub luzu i jadę
|
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
zamontowałem
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre miejsce
![]() Ja podjęłam w ostatnich dniach "męską" decyzję - w tygodniu zrobię klamki, naciągnę łańcuch, nasmaruję, odpicuję i wystawię WRkę na sprzedaż. Jak się uda, to ją sprzedam jak najszybciej, najwyżej chwilę pojeżdżę jako plecak, a jak tylko odzyskam swoją kasę, to kupuję coś innego - obecnie na tapecie znów SV 650S
|
|
#3610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiało jak nie wiem ale co tam musiałem przejechałem ten mój OeS, działa jak powinien no i się sprawdził, więc decyzja o zakupie była dobra męska decyzja
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam o tym Twoim wyświetlaczu i stwierdziłam, że w nowym moto chyba też zamontuję ![]() Trelle, nie przejmuj się egzaminatorem, tacy już są... Ja prawko na B zdałam za 3. razem, mimo że jeździłam samochodem od 14. rż ![]() A co tam u naszych dziewcząt? Jeżdżą?
|
|
|
#3612 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3614 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem może mi się tylko wydaje ale w Kawie skrzynia pracowała wręcz idealnie (były przypadki że któryś nie wskoczył ale to minimalne) a w tej suzuce teraz to mam wrażenie że ta skrzynia pracuje mozolnie i ciężko jakby robiła to z łaski że zmienia biegi
![]() to też się złożyło na decyzję o zakupie wyświetlacza
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Kolega z podkarpackiego forum kilka godzin temu się zabił.
|
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
Trzymaj się..
Widzę, że ostatnio jest jakaś chora fala wypadków.. Aż mnie ciarki przeszły, czy motocykl rzeczywiście jest mi potrzebny.
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znałam go dobrze, więc się trzymam, ale to co się dzieje na forum to jakiś koszmar. Wszyscy tam są jak rodzina. Kurczę, jak się wsiada na motocykl, to trzeba mieć nie tylko świadomość tego, co się może wydarzyć, ale taki wewnętrzny hamulec, który zadziała w odpowiedniej chwili. ☠☠☠☠a, jak widzę ostry zakręt, to myślę: "O, nie wolno, spokój, redukuj", a nie: "ooo, mega winkiel, to ja sobie go zetnę" - chłopak wbił się na czołówkę w dostawczaka.
|
|
#3618 |
|
Konto usunięte
|
to zdecydowanie najgorsza strona tej pasji...szkoda chłopaka...
najgorzej że naprawdę niewiele wypadków to błąd motocyklisty, a większość spowodowana jest przez kierowców puszek wymuszających pierwszeństwo..no bo on przecież tym gratem swoim na pewno szybciej przejedzie niż 100konne moto |
|
|
|
#3619 |
|
Rozeznanie
|
w niedzielę na A1 wjechał autem w dwóch motocyklistów okolice Bytomia, obaj śmierć na miejscu...
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- to ten chłopak ? http://www.scigacz.pl/Mateusz,Malina...dku,19214.html
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3620 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie... Ładna końcówka sezonu... Ludzie, chłodniej się robi, gumy się tak nie kleją, ostrożniej...![]() I też mnie wq kierowcy puszek... I to pier.......niczenie ludzi, że ,motocyklista to od razu jego wina
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Rozeznanie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;36751598] motocyklista to od razu jego wina
[/QUOTE]w tej kwesti to jest chyba 50/50
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
Nie zawsze jest wina kierowcy samochodu bo często widzę jak niektórzy bardzo 'przepisowo' jeżdżą.
Sama jeszcze nie mam motocykla więc Was proszę, uważajcie..
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy dzisiaj zapalić znicze na winklu, chłopaki zrobili mu przepiękny krzyż... Łzy się same cisną. Nie będę go bronić, bo było dużo jego winy w tym wypadku (moim skromnym zdaniem, tylko gdybam, nie wiem na pewno). Ale tak szkoda dzieciaka, naprawdę. W Czarnorzekach na zakręcie wielki tłum ludzi, a wszyscy cisza... Przytłaczające wrażenie takiej koszmarnej pustki. Pogrzeb we czwartek.
|
|
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, na prawdę szkoda chłopaka bo miał przed sobą całe życie...
![]() A tu jakiś jeden błąd i koniec ( nie wiadomo czyj, czy jego czy kierowcy samochodu).... Co do tej winy to zgadzam się z Szarakiem, przeważnie jest to 50/50.... |
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowałam, że na pogrzeb pojadę na moto. Skoro rodzina stwierdziła jednak, że chcą motocyklistów i to jak najwięcej, to też dodam coś od siebie.
|
|
#3626 |
|
Zadomowienie
|
Pożegnają go ludzie z pasją taką samą jaką on miał, u nas ostatnio jak był pogrzeb to ze 200 motocykli paliło gume podczas mszy..
|
|
#3627 |
|
Konto usunięte
|
Ja już chyba kończę sezon bez względu na pogodę... Nie zmieściłam się między samochód a ten betonowy murek (ten na "2x ciągłej"). Pomijam fakt, że koleś chyba specjalnie zahamował (miał dużo meijsca jeszcze, poza tym było zielone, ale no cóż uderzyłam w ten murek
Kat na szczęście cały, tylko widział to jakiś motocyklista za mną...![]() U nas niedawno był pogrzeb 17latka, zabił się na skuterze chyba... W sumie to nie dziwie się rodzicom, którzy nie chcą motocykli na pogrzebie dzieci...
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;36778555]Ja już chyba kończę sezon bez względu na pogodę... Nie zmieściłam się między samochód a ten betonowy murek (ten na "2x ciągłej"). Pomijam fakt, że koleś chyba specjalnie zahamował (miał dużo meijsca jeszcze, poza tym było zielone, ale no cóż uderzyłam w ten murek
Kat na szczęście cały, tylko widział to jakiś motocyklista za mną...![]() U nas niedawno był pogrzeb 17latka, zabił się na skuterze chyba... W sumie to nie dziwie się rodzicom, którzy nie chcą motocykli na pogrzebie dzieci... [/QUOTE]Widzę, że pech Cię jakiś prześladuje Jednak jadę samochodem, jakoś tak... Co do palenia gumy na pogrzebie, to nie popieram tego za bardzo, uważam, że wielkiego huku też nie powinno być, co najwyżej lekki pomruk, rodzina przecież odczuwa wszystko...
|
|
#3629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj zrobiłem z koleżanką wieczorną rundkę bo było tak ciepło że aż żal było się nie przejechać moto
Edytowane przez szarak Czas edycji: 2012-09-27 o 11:06 |
|
|
|
|
#3630 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Żebyś wiedziała... Jucha, kiedy się zobaczymy? Nie mogę się doczekać, żeby Cię poznać![]() Też nie uważam, żeby palenie gumy było dobrym "dodatkiem" do pogrzebu... Jak piszecie - miejsce ciszy, pomruk jak najbardziej ok. Nie mogłabym chyba brać udziału w czymś takim... ![]() http://grupa-poludnie.info/phpBB3/vi...p?f=93&t=18964 nawet u nas o nim napisali... Edytowane przez 9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 Czas edycji: 2012-09-27 o 12:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

Podkarpacie, mówisz?
Kolega by mnie zabił, jakby się dowiedział, że wylądowałam tam, a nie na jego forum (jest jednym z założycieli, od 2 lat próbuje mnie namówić na rejestrację). Ale kto wie, kto wie...

?