|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
BIG
dzwoniłam wczoraj do Ciebie trzymając list od twoich bliźniaków w ręku, ale nie odbierałaś :P to chyba najdłuższy list bo na 4 kolorowych karteczkach jakbyś sie przyjrzała temu co wstawiłam to kawałek czerwonego widać ![]() będziesz miała wiele przyjemności z niego ![]() a Babcia - choruje na nadciśnienie, siostra napisłała ze bardzo sie ucieszy ze chcesz jej pomóc wyzdrowieć ![]() Misia80misia witaj i miłej lektury a czytać jest co ![]() AgulaP na temat Arki najwięcej jest na stronce - cały projekt, myslę że jest tam wszystko co najważniejsze - a to jest dla nas priorytet ! O Party Wielkanocne zapytam siostrę ![]() Siostra ma pod opieka dzieci z Lusaki, m.in. Alice Mwanza i wasi chłopcy, bliźniaki BIG chyba też. edit: BIG e nie chyba jednak nie widać , to kolorowe w 1 rzędzie to nie czerwone przecież, chyba ze mi sie pomieszało ale byłam przekoanana ze Twój list był na kolorowym papierze w czerwonych odcieniach ![]() tylko chyba 3 dzieci tak napisało ![]()
#3602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Raczkowanie
|
MAMA-baaaaardzo się cieszę.
![]() ![]() ![]() Sprawa z lekami już uregulowana,myśle ze to cos pomoże. ![]() /gdzie ja wczoraj bylam ze nie odbierałam???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Patrycja gratulacje ![]() bezsenność prześliczne te rysunki ![]() Ażurek gratulacje ![]() Dzięki ![]() ![]()
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Ażurek witaj
![]() jak miło widać kolejne nowe osoby ![]() przekazałam ahamarowi dwa formularze ze zdjęciami ale niestety nie pamiętam nr :/ a był tam śliczny mały chłopczyk i piękna dziewczynka ![]()
#3606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Umieram wprost z ciekawości czy dostanę formularz, czy będę musiała poczekać... ![]() ![]()
![]() |
#3607 |
Przyczajenie
|
Dziś rozmawiałam z Panią z Fundacji Pomocy Humanitarnej "Redemptoris Missio". W poniedziałek jadę na spotkanie. Telefonicznie powiedziałam jej o naszej zbiórce, a ona od razu zaproponowała, że paczka może zostać wysłana przez fundację. Jak będę wiedziała więcej od razu napiszę. Miłego dnia życzę wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Seonka wstawiła byś mi zdjęcie Hellenki na pierwszą stronę bo nie mam wstawionego. Albo najlepiej to wstaw mi je oba tak je teraz prześle żeby sie pojawiały od razu bez wchodzenia do mojego fotosiku jak wcześniej było ![]() ![]() To tylko taka mała prośba z mojej strony. Pozdrowionka dla wszystkich ![]() Żem zapomniał zdjęć wstawić ![]()
zdjęcia ze spotkania rodziców adopcyjnych Edytowane przez pita777 Czas edycji: 2008-02-07 o 11:31 Powód: skleroza |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
Ula jeszcze nie umieraj
![]() doczekasz się spokojnie przecież dostałaś zdjęcie, informacje niektórzy od miesięcy czekają na zdjęcie i nic :/ a poza tym ja juz nic nie mogę zrobić wszystko w rękach ahamara i seony a listy w rękach listonoszy jeszcze ![]() Kasia wspaniałe wiadomości ![]()
#3610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do zakupów to szczerze mówiąc nie bardzo wiem co wysyłać więc prosiłabym o jakieś wskazówki od osób bardziej doświadczonych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() możesz wysyłać: zeszyty, kredki, kalkulator, zegarek, puzzle... właściwie wszystko, co jest lekkie i fajne... albo zobacz na naszej stronie w FAQ. ![]()
![]() |
#3612 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe Mamusie i bardzo się cieszę, że coraz nas więcej.
Kasiu- super informacja, może od czasu do czasu dałoby się wysłać coś przez tę fundację. Kupno artykułów do paczek to już drobiazg. Czekam niecierpliwie na dalsze wiadomości od Ciebie. Patrycja- prawie każdy z nas wysyłał swoim dzieciom zegarki na baterie i kalkulatory- to podobno przedmioty wielkiego pożądania. Wysyłali też ludzie piłki a nawet rowery. Zawsze na pewno przydadzą się artykuły szkolne i ubrania. Jak masz jakiekolwiek pytania- śmiało pytaj. Pozdrawiam wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
rowery to siostra kupowała a sponsorzy wysyłali przelewy
![]() tak tacy chłopcy z zegarków i kalkulatorów sie ucieszą, moze plecak, spodenki ?
#3614 |
Raczkowanie
|
Patrycjo ja teraz chcę dorzucić się do składkowej ale że długo idzie to oczywiście nie wytrzymałam i wysłałam 2 kg kopertę bąbelkową priorytetem żeby John już coś dostał. Wysłałam przede wsztstkim list(po ang), nasze zdjęcia, trochę bielizny i lekkich ubrań, zeszyty, długopisy, ołówki, itp małe puzzle (z samochodem), kalkulator, witaminy (30 saszetek) i trochę słodyczy, to taki chyba standardowy zestawik.
teraz więcej będzie dla wszystkich dzieci: makaron, ubranka dziecięce, słodycze, baudynie, podpaski, a dla Johna (i Francisa) szczteczki do zębów, piłka nożna, trochę jeczcze szkolnych art i to wszystko, bo jak by się tak rozpędzić to człowiek by całe 20 kg sam przekazał ![]() Ale by było cudnie jakby czsem ta fundacja zapłaciła nam za przesyłkę ![]() ![]() ![]()
#3615 |
Raczkowanie
|
a w ogóle to jestem w szoku, po zdjęciach byłam pewna że John jest starszym bratem a to na odwrót
![]() John ma 12,5 "roczków" ![]()
![]() |
#3616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli ktoś ma ochtę sie dorzucić to mam jeszcze wolne ok 3 kg. zapraszam PatrycjaMal ![]() Pozdrawiam M
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
A ja zapraszam na czat trzeba wymyśleć coś żeby zrobić pospolite ruszenie na wizażu i nazbierać te pieniądze na budowę Arki bo Schreck wiecznie czekać z tą kielnią nie będzie
![]()
#3618 |
Rozeznanie
|
ZAPRASZAMY NA CHAT
jest nas czworo, może ktoś dołączy- będzie weselej i może bardziej konstruktywnie........ Już jest nas siedmioro! Kto jeszcze dołączy? Edytowane przez tereska Czas edycji: 2008-02-07 o 18:47 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Przyczajenie
|
Witam.
Jestem tu nowa ![]() A chciałam Wam powiedzieć, że wraz z klasą zaadoptowaliśmy dwójkę dzieci. Długo na nie czekaliśmy, tak więc teraz panuje radość nie z tej ziemi. Oto i one: Elizabeth Sampa ur.24/10/95 w Mwendachabe Chodzi do kl.5 w Mpanshyi.Jest najstarsza w rodzinie –ma jescze 5 mlodszego rodzenstwa.Ma obydwoje rodzicow .Uprawioaja pole:kukurydze, orzeszki ziemne,slodkie ziemniaki oraz Samuel Chitambala ur.6/8/94 w Mukopola. Chodzi do kl.6 w Rufunsie. Ma rodzicow I czworo rodzenstwa. Dobrze sie uczy. Pragnie w przyszlosci byc nauczycielem. Po feriach mamy zamiar napisać list do dzieci. Tylko nie bardzo wiemy co napisać. I mam nie małą wątpliwość... czy dobrze będzie jak wyślemy dwa takie same listy czy nie... bo pisać dwa razy to samo, ale w innym wydaniu to chyba nie ma sensu. Czy źle myślę...? Tyle tylko, że jak te dzieci się razem dogadają to wyjdzie, że piszemy do nich to samo i będzie im przykro... aj nie wiem nie wiem ![]()
#3621 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jaka to jest szkola? LO, gim.?
![]() |
#3622 | |
Raczkowanie
|
Witamy bziankę i alf
Ja ze Zdroju to chyba "zdrojowy" Cytat:
Wg mnie mogą być dwa takie same listy. Jak po polsku to wogóle nie ma problemu. Te dwie wsie są od siebie odległe i Wasze dzieci mogą się nie znać. Zeskanowałem formularze 250-300, ale nie są wszystkie. Ale 290 i 291 są. Były też dwa zdjęcia: chłopca Hope i dziewczynki Anity. Też ładne dzieci. Kto ma adres u seony to niech trochę czeka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Agulo Tak było by cudnie, ale ta fundacja zajmuje się zaopatrzeniem szpitali misyjnych w środki sanitarne, opatrunkowe, lekarstwa i organizacją wyjazdów personelu medycznego a także studentów medycyny. Mam propozycję. Jeżeli są grupy osób mieszkających blisko siebie a mają do wysyłki leki i środki opatrunkowe czy higieniczne to mogą zrobić z tym paczkę i wysłać do nich do Poznania. Po prostu wymieńmy się telefonami na priv i umówmy się.
![]() |
#3624 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Suuuper!! Witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Raczkowanie
|
Ahamar tak się cieszę że jest formularz Johna !!!!!!
![]() ![]()
#3626 |
Przyczajenie
|
Moje dzieci mają numery 293 i 294 więc spodziewam się formularzy... no chyba, że nie dotarły.
A nasza szkoła to LO. Jesteśmy w I klasie. I darujcie, moje czasami głupie pytania, ale chcę to wszystko pojąć, żeby poprowadzić to jak najlepiej ![]() ![]()
#3627 |
Raczkowanie
|
To niesamowite, mam wreszcie coś o Johnie. Już mam formularz.
![]() ![]() Nie wiedziałam że John ma jeszcze 8 letnią siostrę! Czy wiecie o niej czy ma przydzieloną Adopcję Serca? A może jest gdzieś jej zdjęcie ?
![]() |
#3628 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki bardzo się cieszę ![]() Cytat:
Mam w związku z tym pytanie czy paczki wysyłacie przez poczte czy jakąś firmą kurierską? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ahamar doszła druga częś skanów i zdjęcie Hope! Ide wysyłać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Przyczajenie
|
aj... w takim razie czekam. Ale wątpię, żeby coś było bo to chyba za wcześnie jeszcze skoro poznaliśmy je we wtorek.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.