Wymarzony pierścionek - cz. IV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-18, 20:36   #3601
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV

nema_ ja się gościnnie podczepię pod wątek, ale muszę Ci to powiedzieć: kartka jest CUDOWNA! świetny pomysł na środek
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 20:51   #3602
nema_
Gość

Oj miło mi bardzo... mam nadzieję, że TŻtowi się spodoba - wszytsko prosto z serca. Robiąc to aż się zastanawiałam, czy nie jest aż nadto wylewna i romantyczna, ale co tam. Jak kochać to na całego ;P
Stary 2007-12-18, 21:52   #3603
Madlen__18
Zakorzenienie

Super!
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 22:33   #3604
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Svinecko
A po czym Ci sie wzmocnily wlosy?? Po tym seboradinie?? I jakbys mogla podac cala nazwe tych specyfikowDzieki

Dorinko, ja tez tak mam ze przez 5 minut podoaba mi sie nowa fryzura a potem przezywam jak ja ja bede ukladac i ze chce juz miec dlugie wlosy.. Tak jest za kazdym razem Ale Tobie na pewno dobrze w tej nowej fryzurce, bo ladna z Ciebie kobietka.. Widzilam zdjecia jak kiedys pokazywalas. I pasuje Ci wiele fryzur, nawet taki zwykly kucyk
po czym dokladnie nie moge stwierdzic bo jak juz pisalam - uzywalam wszystkiego naraz przez kilka miesiecy no i wiadomo efekt widac dopiero po jakims czasie, napewno nie po tygodniu czy dwoch

no wiec stosowalam:
- maska henna treatment waxx (nie wiem czy dobrze napisalam)
- szampon i balsam do wlosow seboradin niger
- maseczke z olejku rycynowego i zoltka
- no i bralam skrzypowite w tabletkach

naprawde taka kuracja dziala

nemo przesliczna kartka i nie za bardzo wylewna, sama nie oszczedzilabym takich slow
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 22:41   #3605
nema_
Gość

Dziekuje dziewczyny Najchetniej pokazałabym juz mu teraz, ale moze jakos wytrzymam do swiat ;p
Stary 2007-12-18, 22:46   #3606
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nema_ Pokaż wiadomość
Oj miło mi bardzo... mam nadzieję, że TŻtowi się spodoba - wszytsko prosto z serca. Robiąc to aż się zastanawiałam, czy nie jest aż nadto wylewna i romantyczna, ale co tam. Jak kochać to na całego ;P
Nema super pomysł. Ja często robię sama kartki mojemu TŻowi na okazję, an które nie dajemy sobie prezentów

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
po czym dokladnie nie moge stwierdzic bo jak juz pisalam - uzywalam wszystkiego naraz przez kilka miesiecy no i wiadomo efekt widac dopiero po jakims czasie, napewno nie po tygodniu czy dwoch

no wiec stosowalam:
- maska henna treatment waxx (nie wiem czy dobrze napisalam)
- szampon i balsam do wlosow seboradin niger
- maseczke z olejku rycynowego i zoltka
- no i bralam skrzypowite w tabletkach

naprawde taka kuracja dziala

nemo przesliczna kartka i nie za bardzo wylewna, sama nie oszczedzilabym takich slow
Moim włosom brakowało połysku. Były strasznie matowe. Fryzjerka poleciła mi, zebym połykała jakiś zestaw witamin i łykałam chyba ze 3 opakowania Silici i nie było żadnej poprawy. Dopiero odkąd zaczęłam łykać skrzypowitę + szampon regenerujący Loreal Professionel albo do włosów farbowanych też Loreal Professionel + maski i udało się. Mam znowu piękne, błyszczące włosy
Stary 2007-12-18, 22:56   #3607
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no skrzypowita jest najlepsza na wlosy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 07:54   #3608
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no skrzypowita jest najlepsza na wlosy
Svinecko
Odnośnie Skrzypowity- nie zauważyłyście wysypu na twarzy jakichś krostek....no wiecie ogólnie pogorszenia cery? Ktoś mi kiedyś tak powiedział, że takie może być działanie skrzypu i się wystraszyłam ...

Nemo piękna kartka, super pomysł !!!

Miłego dnia
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 08:02   #3609
nema_
Gość

Dzien dobry
Dzisiaj na nogach juz o tej nieludzkiej porze, bo za nianie robię dla swojej siostrzyczki
Stary 2007-12-19, 08:16   #3610
vadi
*sportaddict*

cześć dziewczyny poczytuje Was ostatnio ale po cichu, bo 2 ostatnie dni po prostu padalam na twarz ze zmeczenia byle do piątku do 11 i mam wolne

Nemo - bardzo fajny pomysl

Mam nadzieje, ze nasza cudowna poczta dostarczy na czas i prezenty, i moja sukienke na wigilie, bo inaczej jestem uiona
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 08:45   #3611
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć babeczki
pewnie mnie nie kojarzycie, wypowiadałam się w poprzedniej części "wymarzonego pierścionka" ale niewiele. NIe mam czasu na pisanie ale podczytuję Was od czasu do czasu.

nema_ bardzo fajny prezent, taki od serca

dorinko odnośnie włosów polecam Vitapil, ja po skrzypowicie nie czułam się najlepiej. Vitapil może powodować mdłości, dlatego należy go łykać w trakcie posiłku. Moim zdaniem daje lepszy efekt od skrzypowity czy silcy.
Miałam problemy z włosami - strasznie mi wypadały i właśnie vitapil przyniósł poprawę (ale nie od razu!).
Z szamponów polecam Wam Dermenę i Radical Włosy są później lśniące, i mocniejsze.

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 09:00   #3612
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
cześć babeczki
pewnie mnie nie kojarzycie, wypowiadałam się w poprzedniej części "wymarzonego pierścionka" ale niewiele. NIe mam czasu na pisanie ale podczytuję Was od czasu do czasu.

nema_ bardzo fajny prezent, taki od serca

dorinko odnośnie włosów polecam Vitapil, ja po skrzypowicie nie czułam się najlepiej. Vitapil może powodować mdłości, dlatego należy go łykać w trakcie posiłku. Moim zdaniem daje lepszy efekt od skrzypowity czy silcy.
Miałam problemy z włosami - strasznie mi wypadały i właśnie vitapil przyniósł poprawę (ale nie od razu!).
Z szamponów polecam Wam Dermenę i Radical Włosy są później lśniące, i mocniejsze.
Zapraszamy do pogaduszek także

Dzięki za rady, sprawdzę też Vitapil , swoją drogą można zwariować od ilości tych specyfików w aptekach

Vadi trzymaj się , już niedługo odpoczynek...a WY z Tżem spędzacie Święta razem czy pół na pół....Mam nadzieję, że kiecka Ci dojdzie na czas...ostatnio sa cyrki z pocztą - albo coś idzie 1 dzień- tak ostatnio miałam z drugiego końca Polski albo trafia w czarną dziurę i wtedy to z tydzień ...
Ja czekam na szeroki pasek, który zakupiłam do stroju świątecznego, też się martwię czy dotrze....
Stary 2007-12-19, 09:02   #3613
nema_
Gość

Nie orientujecie się może o jakiś przeciwwskazaniach wiekowych co do kremu Activ Futur od L'oreala? Bo wlasnie uzylam go ze dwa razy i się zakochała w tym co robi z moją cerą. Jest genialny i idealnien nawilża, ale nie przetłuszcza skóry. Nie wiem tylko, czy nie ma jakiegoś progu wiekowego, ale z tego co probowałam wyczytać z instrukcji, to nic o tym wspomniane nie było.
Stary 2007-12-19, 09:07   #3614
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Nie orientujecie się może o jakiś przeciwwskazaniach wiekowych co do kremu Activ Futur od L'oreala? Bo wlasnie uzylam go ze dwa razy i się zakochała w tym co robi z moją cerą. Jest genialny i idealnien nawilża, ale nie przetłuszcza skóry. Nie wiem tylko, czy nie ma jakiegoś progu wiekowego, ale z tego co probowałam wyczytać z instrukcji, to nic o tym wspomniane nie było.
Tego akurat nie znam, ale ponoć nawet gdyby było od jakiegoś progu wiekowego to jednorazowa kuracja(1 słoik) nie spowoduje żadnych szkód, wręcz przeciwnie - tak twierdzi moja kosmetyczka A ja ostatnio, właśnie jako kurację stosuję krem 40+ ale polskiej firmy, nie z jakiejś tam górnej półki więc tę granicę wieku biorę z przymrużeniem oka
Stary 2007-12-19, 09:08   #3615
hania811
Zakorzenienie

Dzien dobry.

Nemo zdolniacha z Ciebie...karteczka piękna jestem pod wrazeniem i podziwiam za cierpliwość, której mnie brakuje i dostałabym nerwicy wklejając te malutkie literki.

Zuzaneczko widziałam ze Nas podczytujesz....i pamietam pania doskonale.

Vadi jeszcze troszke i zrobisz wielkie uffff. Też z utęsknieniem czekam na piątek....a tak najbardziej na sylwestra bo mamy juz bilety do Brukseli- wylatujemy 31 a wracamy 3 stycznia czyli mam maly urlopik
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 09:15   #3616
nema_
Gość

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Tego akurat nie znam, ale ponoć nawet gdyby było od jakiegoś progu wiekowego to jednorazowa kuracja(1 słoik) nie spowoduje żadnych szkód, wręcz przeciwnie - tak twierdzi moja kosmetyczka A ja ostatnio, właśnie jako kurację stosuję krem 40+ ale polskiej firmy, nie z jakiejś tam górnej półki więc tę granicę wieku biorę z przymrużeniem oka
Dorinko, bo ja zakosiłam mamie, a ona kupuję 50% taniej od ruskich co przychodzą do jej pracy Także się opłaca.
Stary 2007-12-19, 09:19   #3617
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dorinko, bo ja zakosiłam mamie, a ona kupuję 50% taniej od ruskich co przychodzą do jej pracy Także się opłaca.
Rozumiem , moim zdaniem możesz spokojnie sobie poużywać
Stary 2007-12-19, 09:20   #3618
nema_
Gość

Tak całkowicie z innej paki..

Wiecie co, tak patrzę na swoją siostrzyczkę - ma nieco ponad roczek - i po prostu nie dociera do mnie jak można takie dziecko krzywdzić? A tyle tego się słyszy w telewizji, więc w rzeczywistości jest pewnie tego jeszcze dużo więcej. Chyba powykręcałabym łapska, jak nie gorzej, takim co znęcają się nad bezbronnymi maluchami. Naprawde to jest ponad wszelkie pojęcie i... nieludzkie, bo ludzkie odruchy to troska i potrzeba opieki nad maleństwem.
Stary 2007-12-19, 09:24   #3619
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie co, tak patrzę na swoją siostrzyczkę - ma nieco ponad roczek - i po prostu nie dociera do mnie jak można takie dziecko krzywdzić? A tyle tego się słyszy w telewizji, więc w rzeczywistości jest pewnie tego jeszcze dużo więcej. Chyba powykręcałabym łapska, jak nie gorzej, takim co znęcają się nad bezbronnymi maluchami. Naprawde to jest ponad wszelkie pojęcie i... nieludzkie, bo ludzkie odruchy to troska i potrzeba opieki nad maleństwem.
Racja , to tragedia ...w takich sytuachjach skłaniałałabym się ku karze śmierci dla tych oprawców

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-19, 09:30   #3620
nema_
Gość

Jedyne co mnie 'pociesza' to fakt, ze jak te osoby juz trafią do więzienia to tak samo jak pedofile są na najniższym szczeblu w więzieniu i nie mają tam łatwego życia.
Stary 2007-12-19, 09:32   #3621
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety ludzie często są gorsi od zwierząt. Zauwazyłam ze większośc takich tragicznych przypadków zdarza się w rodzinach patoligicznych gdzie matka i ojciec naduzywaja alkoholu a dzieci rodzą się zawsze niezaplanowane i niechciane. Co za tym idzie jak słyszę oburzenie kleru i wielka afere dotyczącą stosowniu antykoncepcji to słabo mi się robi....aj szkoda gadać.
Stary 2007-12-19, 09:33   #3622
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Jedyne co mnie 'pociesza' to fakt, ze jak te osoby juz trafią do więzienia to tak samo jak pedofile są na najniższym szczeblu w więzieniu i nie mają tam łatwego życia.
No tak ale właśnie jeżeli trafią, a w ilu domach odbywają się takie "ciche " tragedie, które nigdy nie ujrzą światla dziennego
Stary 2007-12-19, 09:36   #3623
nema_
Gość

Mimo wszystko chyba i tak nasz kraj idzie do przodu w kwestii wykrywania i eliminowania takich sytuacji. Coraz wiecej instytucji powstaje i telefonów, pod które można zadzwonić o każdej porze dnia i nocy. Wiadmo, że ciągle mało. Ważne jeszcze jest bardzo, żeby ludzie 'obserwatorzy/sasiedzi' nie pozostali bierni, jak słyszą za ścianą, że coś jest nie tak.
Stary 2007-12-19, 10:14   #3624
gold-fish
Zakorzenienie

Dzień dobry, cześć i czołem

Dostałam podwyżkę i od wczoraj mam taką minę.
Rok dobrej pracy, pochwała i ......
Szukałam nawet informacji w internecie ile % średnio dostaje się podwyżki co roku. Znalazłam info że 10%. Czy u Was też tak jest? To jakiś żart czy co????

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 10:17   #3625
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Dzień dobry, cześć i czołem

Dostałam podwyżkę i od wczoraj mam taką minę.
Rok dobrej pracy, pochwała i ......
Szukałam nawet informacji w internecie ile % średnio dostaje się podwyżki co roku. Znalazłam info że 10%. Czy u Was też tak jest? To jakiś żart czy co????
W każdej firmie jest inaczej, więc to kwestia indywidualna....chyba że mówisz o tych podwyżjkach urzędowych, inflacyjnych czy jakoś...takie były w tym roku dwie i kolejna ma być w styczniu ...one są faktycznie takiej wysokości jak wspominasz
Stary 2007-12-19, 10:31   #3626
hania811
Zakorzenienie

Gold ja się własnie zastanawiam kto te podwyzki dostaje bo na pewno nie ja. Zywnosc zdrozała o 40 % a moja pensja ani drgnie.
Stary 2007-12-19, 10:37   #3627
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Gold ja się własnie zastanawiam kto te podwyzki dostaje bo na pewno nie ja. Zywnosc zdrozała o 40 % a moja pensja ani drgnie.
Fakt, żarcie jest mega drogie, my wydajemy straszne kwoty na jedzenie a naprawdę nie jemy bóg wie czego.... Nie wiem o co chodzi, ostatnio nawet chodzimy do Lidla po sery żółte, szpinak itp bo jest tam naprawdę duuużo taniej a niektóre produkty są dobrej jakości

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-19, 10:39   #3628
gold-fish
Zakorzenienie

Chodzi mi o takie zwykłe podwyżki, które nie zależą od ustaw w sejmie.
Chciałabym wziąć kredyt, więc to było dla mnie ważne.

Ale przynamniej czuję że zrobiłam duży krok. Jestem pewna, ze moja praca jest więcej warta- dla mnie. Bo teraz jak ludzie idą na rozmowę i szef się pyta - ile chciałaby pan/pani zarabiać? to mnóstwo ludzi ze spuszczonymi głowami, wprost niepewnie mówi- 1200-1500. Są też tacy którzy mają nierealne wymagania, ale najczęściej ludzie popadają w skrajności. Jak szukają pracy to zanizają sobie wymagania, albo rzucają wygórowaną kwotę. Też kiedyś czułam się ,,mało lub średnio-warta". Tak to określę. A teraz nabrałam pewności, że takie pieniądze mnie nie zadowolą. Moim zdaniem to już duży krok- nie bać się wycenić więcej swoje umiejętności, bez poczucia winy, bez strachu.:jupi :

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 10:48   #3629
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Fakt, żarcie jest mega drogie, my wydajemy straszne kwoty na jedzenie a naprawdę nie jemy bóg wie czego.... Nie wiem o co chodzi, ostatnio nawet chodzimy do Lidla po sery żółte, szpinak itp bo jest tam naprawdę duuużo taniej a niektóre produkty są dobrej jakości
No powiem Ci ze my tez zaczynamu patrzec na ceny...co kiedys w ogole nie zaprzatało nam glów. Wczoraj bylismy na małych zakupach w Tesco po jakis słodycze (zblizająca sie @) i po raz pierwszy sięgnelismy po ciastka z galaretka a nie delicje i czekolade Tesco a nie Milke....bo stwierdzilismy ze na takie rarytasu juz nas nie stac. Zreszta po ostatnich rozmowach z moim mężem i ostrych wykładach z mojej strony na temat cen, oszczędzania i przyszłości wspólnie postanowilismy zmienic nasze hulaszcze zycie.
Stary 2007-12-19, 10:58   #3630
nema_
Gość

Złota rybko, jakby nie było - zawsze to jakaś podwyżka i gratuluje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości