|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode, jesteście?? cz.II
Cytat:
![]() ![]() (Znając nas to mogą być jeszcze całkiem inne jak coś wypatrzymy ![]()
![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
Ja też będę wybierała tradycyjne, zółte złoto, tylko frezowane. Zastanawiam się tylko czy brać 4mm czy 5mm, bo mamy drobne palce. Mi się podobaja takie klasyczne obrączki, a takie ozdobne nie, ozdobny dla mnie ma być pierścionek. Ale kazdy ma swój gust. Wybieram sie do jubilera polecanego przez was na Narutowicza 22, jest tam najtaniej???
Aha chciałam sie pochwalić, że mamy pierwsze nauki za sobą, tzn. były to 3 w Kościele Królowej Jadwigi, ktoś sie pytał o 4, więc za tydzień w środę o 19.00 będę czwarte. chociaż żadna rewelacja, spotkanie trwało tylko 20minut... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zadomowienie
|
Gosia masz racje z tym,ze te obrączki na zywo moga wygladac zupelnie inaczej...to tak jak z sukniami,ja wczoraj lazilam po miescie,zeby troche pomierzyc i sie okazalo,ze te co wypatrzylam w necie,w rzeczywistosci nie wygladaly za specjalnie,a inne na ktore wczesniej nie zwrocilam uwagi bardzo ladnie...takze, najlepiej ogladac wszytsko w realu i przymierzac
![]()
#3604 |
Rozeznanie
|
Ja też jestem za klasycznymi obrączkami, tzn my połączyliśmy białe złoto z żółtym, ale że było ono z monety o wysokiej próbie to białe złoto ma taki fajny ciepły odcień i nie przypomina aż tak srebra, a szerokość mamy 6mm tylko boki są frezowane i wyglądają na węższe
![]() ![]() a jeśli chodzi o matowe obrączki to rzeczywiście sie ścieraja szybko i żadne gwarancje na nic się nie przydaja jak w tych obrączkach się chodzi codziennie i prawie wszystko w nich robi! a później trzeba je oddawać albo do ponownego zmatowienia albo do wypolerowania tylko że wtedy traci sie na wadze złota co powoduje że stają sie one coraz cieńsze! my zamawialiśmy swoje obrączki u małego jubilera i on nam szczerze wszystko powiedział co i jak z takimi obrączkami i dodał że te "duże, znane" firmy często oszukują na wadze złota no i jakości więc lepiej uważać co sie kupuje! ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem warto jednak wziąć obrączki praktyczne. mamy je nosić całe życie i warto zwrócić uwagę, czy wytrzymają ten czas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
ja też wolę tradycyjne, węc jakbym miała z tych wybeirać, to nr 4.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Raczkowanie
|
Mnie się podobają 1 i 4, ale się zastanawiam jak taki lekko "kwiatowy" wzór będzie wyglądał na palcu mężczyzny. Z doświadczenia wiem, że białe złoto się wyciera, więc nawet jak będzie łączone białe i żółte złoto to stopniowo będzie się obrączka ujednolicać
![]() A jeśli chodzi o żłobienia to może i troszkę się brudzą, no ale za to są ładne. Satynowane i piaskowane też się wycierają. A wiecie co wygląda jak nakrętka? tytanowe obrączki - widziałam ostatnio takie, nieładne, po jakimś czasie wyglądają jak śruba, niestety, a takie modne podobno ![]() Pozdrawiam
#3608 |
Przyczajenie
|
Dot.: ślub
Tyle rozmawiamy o sukinkach ślubnych, obrączkach, zaproszeniach, fotografach itd. , ale tak naprawdę są to tylko dodatki do tego pięknego dnia jakim jest ŚLUB.
Czy ktoś się zastanawiał nad słowami przysięgi małżeńskiej? To nie jest regułka, którą należy wypowiedzieć w kościele. To coś więcej. Wiele razy widziałam, jak ludzie wypowiadają, najczęściej powtażają za księdzem te słowa, pośpiesznie, ze śmiechem, ale czy oni wtedy wiedzą co tak naprawdę sobie ślubują? Myslę, że w wiekszosci niestety nie. Poprostu powtarzają. A to przecież Wyznanie wobec Boga, Rodziców i zebranych Gości. „Ja ... biorę sobie Ciebie ... za żonę i ślubuję Ci Miłość, Wierność i Uczciwość małżeńską oraz, to że Cię nie opuszczę aż do śmierci. Tak mi dopomóż Panie Boże Wszechmogący w Trójcy Jedyny i Wszyscy Święci." Co Wy o tym myścilie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podobnie uwazam,jesli chodzi o składanie podpisu na oswiadczeniu o zawarciu małżenstwa,ze powinno to odbywać się przed ołtarzem,a nie gdzies tam na zachrystii 5 minut przed slubem,wszystko tak w pospiechu.Skoro już płacę słone pięniądze,za udzielenie ślubu,które trwa 45 minut to własnie to podpisanie powinno sie odbywać przed ołtarzem.Księza co prawda krzywo na to patrza,bo msza przeciąga sie wtedy o jakieś 10 minut,ale ja i tak bede prosic księdza o to A przgotowania przygotwaniami.każdy chce mieć piękną oprawę tego dnia... ![]()
![]() |
#3610 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a sobie to najczesciej ludzie dodaja ![]() no i częsty błąd ze stresu " oraz, to że Cię nie dopuszczę" ale teraz poważnie, rzeczywiście często jest tak że powtarza się za księdzem a później człowiek mówi że ze ślubu nie pamięta nic-ale myślę że to jest wina stresu a nie tego że nie mysli sie o czym mówi, chociaż z drugiej strony jak się jest pewnym drugiego człowieka to po co się stresować-przecież to jest Ten Momemnt i Ta chwila na którą sie czekało od dawna ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wiecie... może to głupie, ale ja tak teraz myślę... tyle jest przygotowań, planowania, założeń, a jeśli życie potoczy się inaczej np. zabraknie pieniędzy czy coś innego wypadnie, to czy nadal będzie się szczęśliwym, że weźmie się ślub z ukochanym mężczyzną (nawet bez tej całej oprawy)...? a może będzie się czuło żal, że przecież miało być tak inaczej... pięknie....? czasem miałam tak, że coś mi nie wychopdziło i czułam się zawiedziona. a tu przecież chodzi o tak ważne wydarzenie jak ślub (mam na mysli samą uroczystość, z którą wiążą się pewne zwyczaje, a nawet symbolika)... |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Choc nie przecze ze cala reszta i oprawa tez na pewno chcialabym zeby byla wyjatkowa jak ten caly dzien ![]()
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008...900930.png</a> http://s5.suwaczek.com/20100110274353.png ![]() Edytowane przez Gosiaczek 82 Czas edycji: 2008-02-08 o 13:59 Powód: * |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poz atym podpisuję się pod całą Twoją wypowiedzią. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Rozeznanie
|
No i o to w tym wszystkim w końcu chodzi. Jak to ktoś powiedział Ślub jest dal Młodych, wesele dla rodziny. Ważne żeby tego najważniejszego nie stracić z oczu, bo cały ten biznes weselny jest mocno nakęcony.
#3615 |
Zakorzenienie
|
No i tak jak pisałam - poszliśmy do kolejnego jubilera - tym razem na Zamojską i tam zobaczyliśmy nasze wymarzone obrączki (oczywiście całkiem inne niż poprzednie - tamte też ładne, ale te ładniejsze)
![]() Niestety mam jakiś problem z wrzuceniem fotki, więc innym razem ![]()
#3616 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że zapamiętam tę Mszę na zawsze, ona jest dla mnie najważniejsza w tym dniu. Dlatego chyba więcej myślę o oprawie Mszy niż wesela ![]() Ps. W Kościele Katolickim ślubu udzielają sobie małżonkowie, nie ksiądz ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do jubilera to dawno Cie nie było bo chyba nie czytałaś, że ja obrączki juz mam w domu ![]() ![]() ![]() a teraz z innej beczki: wybiera się ktoś dziś na nauki na poczekajkę? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
ja też tak uważam. wiele dziewczyn ma takie sukienki. jakby się tak zastanowić, to ramiaczka też nie mają właściwości zakrywających.
![]() zresztą, jeśli ksiądz mi zabroni gołych ramion, to jakoś je przykryję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Raczkowanie
|
Mie przesadzajcie dziewczyny, niech kazda idzie do slubu tak jak Jej wygodnie i jak sama uwaza, macie tendencje do oceniania innych.Jezeli nie chcecie golych ramion to je zasloncie ale innych za to nie negujcie.Ja tez bede miala gole ramiona, przysloniete tyloko welonem
A teraz to co kiedys obiecalam, wklejam zdjecia naszych obraczek.Dopiero dzis je odebralismy bo chorowalam.Zaklad i Pana jubilera polecam, jest bardzo mily , uprzejmy np. pierscionek zarecztnowy powiekszyl mi i wypolerowal w cenie obraczek i powiedzial na przyszlosc ze gdyby cos z obraczkami ( wielkosc) bylo nie tak to mozna przyjsc bez problemu i tez powiekszy czy zmniejszy za free ![]() Jak Wam sie podobaja?? ![]()
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008...900930.png</a> http://s5.suwaczek.com/20100110274353.png ![]() Edytowane przez Gosiaczek 82 Czas edycji: 2008-02-09 o 16:58 Powód: * |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3621 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | ||
Zakorzenienie
|
Widzę, że tradycyjne cieszą się dużą popularnością. My także na takie się zdecydowaliśmy. Żółte złoto, półokrągłe, błyszczące, ale bez żadnych ozdóbek
![]() Cytat:
No ja sama już nie wiem. Jednak jakieś małe stop mam. ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
więc napisałam, co ja myślę. Czy napisałam, że jak ktoś ma inne zdanie, to ja uważam że źle robi? Ja rozumiem, że wszystkie tak się przejmujemy tymi przygotowaniami, ze bardzo emocjonalnie do wszystkiego podchodzimy. Ale nie przesadzajmy, wyraziłam tylko swoje zdanie. Mnie krępowałby brak ramiączek albo bardzo cienkie ramiączka. Mój welon też niczego nie zakryje, bo najpewniej będzie długi, więc na ramionach się nie zatrzyma, a nawet gdyby zatrzymał się, nic by nie zakrył, bo pewnie będzie z tych delikatnych, typu "mgiełka". Ja będę czuć się dużo lepiej, jeśli suknia będzie z grubszymi ramiączkami albo będę mieć bolerko. Wy macie inaczej - Wasza sprawa. Ale nie mówcie, że krytykuję, skoro tylko wyrażam swoje zdanie. Odpowiedziałam przecież na zadane pytanie. A tak swoją drogą - zwiedzałyście kościoły na zachodzie Europy? Ja widziałam we włoskich katedrach strażników, którzy nie wpuszczali turystów w zbyt skąpych strojach. W XXI wieku. Więc może to nie tylko moja fanaberia. ![]() Ale powtarzam - każdy robi tak jak lubi. ![]() A jeszcze odnośnie obrączek - nie twierdzę że z tym panem jubilerem jest coś nie w porządku. Obrączki Gosi są bardzo ładne. Super że trzeba było dać w gotówce tylko 300zł, a resztę mogliście dopłacić własnym złotem. Na grawerach się nie znam, skoro piszecie, że ręcznie robiony lepszy - na pewno to prawda. Jedyna moja wątpliwość to fakt, iż facet opowiada jakie to badziewia robi konkurencja, że on robi lepiej mimo iż tamci to znane marki. Po prostu nie lubię jak ktoś mówi "ja jestem cacy a inni be". Aczkolwiek, na końcu mojej wypowiedzi był taki uśmieszek: ![]() Dziewczyny, trochę luzu. Naprawdę, nie miałam zamiaru kłócić się z nikim. A jeszcze odnośnie sukienek - te które pokazywałyście z Zuzanny bardzo mi się spodobały, więc na pewno wstąpię tam w przyszłym tygodniu - na mojej pierwszej wycieczce po salonach. Bardzo lubię suknie z koronkami, poszukam podobnych modeli z ramiączkami. ![]() Swoją drogą, widziałyście to? : suknie ślubne na wybiegu Akurat suknie z tego pokazu podobają mi się, choć nie mają koronek. Prawie wszystkie mają "coś" na ramionach ![]() ![]() A Wam jak się podobają? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do dołów sukien, to ja nie przepadam za takimi bardzo roszerzającymi się na dole. Cytat:
![]() ciekawe, cz dobrze by wygądały na naszych rękach. to widzę, że pan z narutowicza jak najbardziej polecany. ![]() to i my się tam udamy za rok, bo dzięki uprzejmosci rodziców TŻ będziemy mieć materiał (stare obrączki). takie byśmy chcieli. tylko nie pamiętam ile te mają szerokości. w każdym razie, taki kształt. Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2008-02-11 o 07:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mojej sukni mam spory dylemat - w Papa Michel wybrałam jedną, która super leży i bardzo bardzo mi się podoba, pomimo, że jest skromna ![]() ![]() I nie wiem co robić ![]() ![]() Załączam zdjęcia obydwu - ale wiem, że sama muszę zdecydować - chyba się jeszcze przejdę do tych salonów i zmierzę tylko te ![]() I udało mi się załadować w końuc zdjęcie naszych obrączek - ostatecznie wybranych ![]() ![]()
![]() |
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty którą byś wolała? w której się lepiej czujesz? mnie się jeszcze podoba (tak ze zdjęcia) ta po lewej, z beżową koronką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zadomowienie
|
Mnie też się wydaje ,ze nr2
![]() ![]()
#3628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Katia- też mierzyłam tą ecri i też świetnie leżała, ale w tej białej jak dla mnie ładniejsza góra jest ![]()
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
no własnie tez jestem ciekawa
![]()
#3630 |
Raczkowanie
|
Lubelskie Panny Młode, jesteście?? cz.II
a mi się podobają tytanowe obrączki. Nie jestem tradycjonalistką i nie lubię złota. Marzy mi się ta z rubinem a dla faceta jest z szafirem . ewentualnie dla obojga wersja z brylantem
nie udało mi się zamieścić zdjęć dlatego daję namiary na stronę, gdyby ktoś był zainteresowany tytanowymi obrączkami http://www.hadrys.pl/index.php?mod=2...arre_z_rubinem a to moja wymarzona Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-10 o 20:00 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.