|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ograniczanie jedzenia + ćwiczenia
tylko i wyłącznie naturalne
smakowe pachną mi chemią i są za słodkie, jak chcę, to dodaję świeżych i suszonych owoców, pestek, czegokolwiek... jak jem ciasto drożdżowe to prawie zawsze z jogurtem (choć ciacha od dawna nie było) jestem Zootomaniaczką, właśnie chyba bym nie wytrzymała na SB bez niego
|
|
#3602 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny powiedzcie co to za dieta SB?? bo nie jestem w temacie a może i mi się przyda
|
|
|
|
|
#3603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wpiszesz w wyszukiwarce i wyskoczy
|
|
|
#3604 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny ale naprodukowałyście postów
ja ostatnio jestem jakaś ospała, ale mam nadzieję, że ładna pogoda, która rzekomo nie długo ma być poprawi mi nastrój póki co muszę się zmobilizować, jutro staję na wagę z nadzieją, że zobaczę 65 kg, a nawet jeśli nie to i tak bardzo się cieszę z tego co już osiągnęłam mam jednak nadzieję, że jak będzie cieplej to uda mi się zrzucić jeszcze trochę kg
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, dziewczyny! Nie pisałam jakoś wcześniej, bo nie jestem w zbyt dobrym nastroju (spowodowanym studiami), który jeszcze bardziej się popsuł przez to, że zjadłam dziś mnóstwo słodyczy
I w dodatku dziś na razie mało ćwiczyłam, bo jakieś 10 minut na nogi i jedną serię A6W. Ale zaraz A6W skończę i może coś jeszcze porobię. Jednak i tak nie spalę tych setek niepotrzebnych kalorii, które dziś zjadłam. Kurczę, gdybym była pewna, że mogę kilka kilogramów schudnąć, to chyba bym się bardziej pilnowała. A tak, to nie wiem nawet, czy to wszystko ma sens...
|
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic się nie przejmuj dobrze będzie jutro jest poniedziałek a poniedziałki jak wiadomo to dobre dni, żeby zacząć coś na nowo więc od jutra staramy się ze wszystkich sił, żeby nasze życie było wesołe i żebyśmy się cieszyły tym co mamy
|
|
|
|
#3609 | |
|
Raczkowanie
|
niby tak, ale jakoś mi to nie pomaga w zrzuceniu wagi...
![]() Cytat:
zgadzam się i jutro biorę się za siebie (choć muszę przyznać, że w sumie zaczęłam już dziś )
|
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo, Justynko! Mam nadzieję, że już nie będę się tak obżerać. Pocieszam się, że chociaż ćwiczę regularnie
Skończyłam właśnie A6W i zabieram się za jedzenie kolacji (kajzerka z wędzoną makrelą i pomidorem).
|
|
|
|
|
#3611 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ja w wekend się rzuciłam na frytki i majonez, waga przez tydzień się nie zmieniła ale się nie poddaje bo szkoda mi tych 2 tygodni ćwiczeń i diety. dzisiaj będe zrzucać te puste kalorie z wekendua wiecie co mnie jeszcze bardziej motywuje ? wyśmiewanie się ze mnie że ćwicze i jestem na diecie przez mojego męża i rodzine
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Przygarniecie mnie pod swoje skrzydła?
Musze powiedzieć, że przebrnęłam przez cały wątek i dlatego stwierdziłam że tu pasuję Poza tym fajna atmosfera tu panuje
|
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zadomowienie
|
Współczuję Ci, casidy, że rodzina się z Ciebie śmieje
Jak można się śmiać z kogoś, kto chce po prostu żyć zdrowo i dobrze się czuć w swoim ciele? Postaraj się nie przejmować tymi docinkami i postępować tak, jak uważasz za słuszne ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Napisz może coś o sobie, ile chcesz schudnąć, co zamierzasz w tym celu robić itp. A tak w ogóle to podziwiam, że przeczytałaś cały wątek.
|
|
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o mnie to odchudzam się od ponad miesiąca. Polega to na tym, że staram się mniej jeść i ćwiczę regularnie, czyli 5-6 dni w tygodniu: 2 razy w tygodniu chodzę na aerobik, a w pozostałe dni jeżdzę na rowerze stacjonarnym. Niestety narazie efektów nie mam, co trochę mnie denerwuje, ale wiadomo, że trzeba czasu i zawziętości ![]() Obecnie ważę 65 kg przy wzroście 164 cm. Chciałabym schudnąć do 58 kg. Mam nadzieję, że kiedyś osiągnę swój cel!
|
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Przyczajenie
|
Ja takze dołaczam sie do odchudzających
mam 174 cm wzrostu i ważę 73 kg, od początku miesiąca schudłam 2 kg. Moj cel to 163 kg także powazna sprawa:P Ale dam rade w kupie siła hehe. W sumie to na kilogramach mi tak bardzo niezależy, chodzi bardziej o ukształtowanie sylwetki brzucha bioder i ud przedewsystkim, waga jest tu jakims wyznacznikiem oczywiscie ale nie koniecznie hehe miesnie tez maja swoja mase;P Chce poprostu wygladac lepiej i czuc sie zdrowiej![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Lja a jaką masz strategię? Ćwiczysz, dieta?
pewnie, że w kupie raźniej jak czytam na różnych wątkach ile dziewczyny schudły to stwierdzam, że mi też się musi udać
|
|
|
|
|
#3617 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ja to nie wiem jak można z tylu rzeczy zrezygnować, chodzi mi dokładnie o ziemniaki i makarony Bo ja bym nie dała rady- muszę wszystko jeść, ale w mniejszych porcjach. W takim razie co sobie robisz na obiady? może bym ściągneła z Ciebie ![]() Super masz podejście- łatwiej jest chyba osiagnąć cel, gdy odchudzanie jest zabawą, a nie katowaniem
|
|
|
|
|
|
#3619 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
albo w folie do pieczenia pakuje kurczaczka wrzucam np pieczarki marchewke cebule itp i pieke. Kurczak jest oczywiscie bardziej suchy niz ten z patelni ale mi smakuje Do mięs zazwyczaj jem jakies sałatki, warzywa itp, bez ziemniakowi makaronow, jesli juz to spoyzwam ryż brązowy - kocham poprostu ten ryz, wg mnie jest o wiele lepszy niz ten bialy a zdrowszy i zawiera duzo blonnika Lubie takze kasze gryczaną Jasne ze wszytsko mozna jesc, ja popsrotu mniej smaze niz zwyklam to robic i jakos tak probuje sobie balansowac te posilki![]() Cytat:
![]() hehe typu naprzyklad ze zrobie sobie salatke z pomidorow samo zdrowie albo ze wklepie balsam antycellulitowy. Wg mnie wiele zalezy od takiego nastawienia, bo nie czujesz sie jakas zmuszana do czegos, zmeczona cwiczeniami i zniechecona, tylko cieszysz sie z kazdej drobnostki ktora przyczynia sie do Twojego lepszego wygladu:P
Edytowane przez Lja Czas edycji: 2009-03-30 o 13:43 |
||
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
o witam nowe dziewczyny
fajnie, że do nas dołączycie, tylko mam nadzieję, że będziecie aktywne, bo czasem to forum przygasa, a im więcej osób tym większa motywacja ![]() ja od razu się pochwalę: jest 65 kg! nareszcie! teraz mam nadzieję, że będzie tylko lepiej, do świąt chce schudnąć jeszcze 1\2 kg i będę zadowolona, a potem dalej będę nad sobą pracować
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Lja jest dokładnie tak jak mówisz. Uważam, że odpowiednie nastawienie to połowa sukcesu
Do nastawienia trzeba jeszcze dołączyć zawziętość i powinno być ok ![]() Justyna- gratuluje! Z tego co pamiętam schudłaś już 10 kg! To super wynik ![]() Oglądacie czasem program na TVN Style "Waga w dół"? Ja staram się i powiem Wam, że po nim naprawdę łapie jeszcze większą motywację
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik86 i Lja przy okazji chciałam pogratulować zdrowego podejścia do odchudzania-wyznaczyłyście sobie realne cele, które macie szansę osiągnąć w rzeczywistości
i tego też Wam życzę
|
|
|
#3623 |
|
Raczkowanie
|
Ewik, Lja hej dziewczyny razem raźniej i większe wsparcie
Justyna2639 gratulacje ![]() Dziewczyny mam problem, odchudzam się 2 tyg, a przy ćwiczeniach i sporadycznie w ciągu dnia pobolewają mnie okolice nerek, nie wiem może za mało płynów, za dużo?
|
|
#3624 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny, można się dołączyć? Bardzo podobają mi się założenia tego topiku
Mam już dość diet "cud", których przetestowałam dziesiątki, chcę zacząć odżywiać się zdrowo i chudnąć, a nie kręcić się między ostrą dietą i jojo :/
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3626 |
|
Raczkowanie
|
w sumie jestem chora ale nie wychodzę praktycznie z domu,raczej nie, może jutro się coś poprawi
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem od czego to może być, ale jeśli to nie ustąpi przez dłużysz czas przejdź się do lekarza... myślę, że lepiej nie bagatelizować...
Casidy a tak wogóle to chciałam Ci pogratulować, bo jesteśmy w tym samym wieku, a Ty już trójkę dzieci masz
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2009-03-30 o 15:28 |
|
|
|
|
#3629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ewik o dziękuje, rzeczywiście. no widzisz trzeba schudnąć bo takie młode jesteśmy a na starrość się będziemy tuczyć hehehe
Edytowane przez casidy86 Czas edycji: 2009-03-30 o 15:32 |
|
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

smakowe pachną mi chemią i są za słodkie, jak chcę, to dodaję świeżych i suszonych owoców, pestek, czegokolwiek... jak jem ciasto drożdżowe to prawie zawsze z jogurtem (choć ciacha od dawna nie było)
jestem Zootomaniaczką, właśnie chyba bym nie wytrzymała na SB bez niego

ja ostatnio jestem jakaś ospała, ale mam nadzieję, że ładna pogoda, która rzekomo nie długo ma być poprawi mi nastrój 
I w dodatku dziś na razie mało ćwiczyłam, bo jakieś 10 minut na nogi i jedną serię A6W. Ale zaraz A6W skończę i może coś jeszcze porobię. Jednak i tak nie spalę tych setek niepotrzebnych kalorii, które dziś zjadłam. Kurczę, gdybym była pewna, że mogę kilka kilogramów schudnąć, to chyba bym się bardziej pilnowała. A tak, to nie wiem nawet, czy to wszystko ma sens...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
fajnie, że do nas dołączycie, tylko mam nadzieję, że będziecie aktywne, bo czasem to forum przygasa, a im więcej osób tym większa motywacja