|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Zdecydowanie
![]() Ciekawa jestem czy ja go dziś dostanę w Tesco czy nie... Zobaczę, a potem Wam doniosę Mężuś się już śmieje, że jak będzie to on do domu się dotoczy z kilogramami proszku na plecach Biedaczek, ale tak to go nie zmaltretuję A wiecie wczoraj zaczęliśmy oglądać ciekawy film... przerażający przy tym. Najpierw pół godziny nic się w nim nie działo, ale potem... o studentce dokonującej aborcji. Tytuł ma "4 miesiące, 3 tygodnie, 2 dni". Produkcja rumuńska na początku mnie to zmroziło, ale film... inny niż wszystkie, ponoć dostał wiele nagród. Dziś go skończymy bo w końcu już długi weekend przed nami więc można siedzieć po nocy
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
To znow ja
![]() Dla wszystkich kochanych dziewczynek ktore tupaly z niepewnosci wczoraj i dzis rano wielkie Nie napisalam jeszcze szczegolow badania - wiec dziecko zdrowe, wymiary ok, wazy 493 gramy, serduszko - 143 uderzenia wiec tez ok. Mamusia dostala tylko zalecenie zeby nie robic bez potrzeby prob wysilkowych (gin sie skapnal bo brzuch podczas macania troszku twardy i bolal...) - wiec mam nie biegac jak szalona 4 razy na dzien na 4 pietro hihi ![]() Aaaa i odebralam paczke z sukienka ale Wam nie zademonstruje na sobie bo jeszcze za duza na mnie...Kupilam L-ke bo ma byc na lato gdzies za 2 m-ce jak pojedziemy nad morze. Wiec brzuchol jeszcze urosnie i bedzie akurat. Wkleje Wam linka (to jest rozmiar S byly jeszcze M i L ale sie skonczyly) http://allegro.pl/item352689744_ii_g...lle_s_35_.html Jowiszku podoba mi sie ta koszula do szpitala co ja chcesz nabyc |
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze Mała75
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
W dodatku jej cena mnie powalila
Jest napisane ze sukienki maja blad fabryczny tkaniny i to dlatego...Tylko ze gdyby mi nie nakleili tego pomaranczowego znaczka ze to "tu" to bym w zyciu nie zauwazyla..To jest takie jasniejsza na moze 1,5cm nitka w materiale! Normalnie nikt nie bylby w stanie sam tego zauwazyc. Troche sie balam ze to bedzie widoczny blad ale na szczescie nie
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Jeja, ja też należę do tych "mądrych". Wczoraj się tak czułam, że zabrałam się za sprzątanie, wprawdzie nie ogrodu, ale takie większe mieszkania. No i dziś mi brzuc zaś się stawia. A przez parę dni w ogóle sie nie twardniał. Grrrr....
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko, nie zdążyłam jeszcze napisać, masz PRZECUDOWNĄ sukieneczkę! Ojej ja też taką chcę... dlaczego nie mogę mieć rodziny w USA?
![]() Ale dziś i tak chyba nic nie zburzy mojego dobrego humorku. Wreszcie mamy nasze zdjęcia ślubne. Cieszę się jak dziecko i cały czas oglądam bo ładnie wyszły (co jest dziwne bo ja wybitnie swoich zdjęć nie lubię ).Czy ktoś może mi przepowiedzieć płeć dzidziola? Jak lekarz ślepy to chociaż niech mi ktoś pokracze ![]() |
|
|
|
#3607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i powodzenia w zakupie proszku. Ja zakupilam 3 kg do bieli i 3kg do kolorowych. Poki co tylko moj pokoj lekko napelnil sie milym zapaszkiem, proszkow nie otwieralam, ale juz czuje , ze ladnie pachna Dzis bede w Auchan, moze tam jeszcze cos zobacze i dokupie, chocby male pudeleczko na zapas, bo wyjade i bede pewnie zalowac, ze nie zakupilam wiecej![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3608 |
|
Konto usunięte
|
Mala75, mam zamiar kupić sobie tę sukienke na wesle, albo Simply albo Rachell, ale w kolorze czarnym, bo ten błekit to bardziej plażowy.
Proszek do prania, Dzidziuś nie jest zły ale tez i nie jest powalający własnie mi się konczy i chwała mu za to... Zresztą jest chyba polecany dla ciut starszych dzieciaczków, więc może podrażniać. Poprzednio zaczęłam od Jelpa i teraz tez tak zrobię, jak nie będzie zadnych podrażnien to przerzucę się później na Persil Sensitiv (niemiecki) http://allegro.pl/item356203887_pers...ka_gratis.html.A z dopieraniem to jest tak... taki leżący niemowlak nie ma czym zabrudzić ubranek, więc każdy proszek dopierze. A jak się zaczną soczki i zupki, to niestety ale nie dopierze
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze tu chwalicie proszek Dzidzius. Ja sie wlasnie zastanawialam jaki kupic bo nie usmiechaja mi sie te lovele i jelpy (za drogie). Ale jesli ten jest dobry to pewnie tez wyprobuje. Tylko nie wiedzialam ze jest problem zeby go dostac....
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7400002]Mala75, mam zamiar kupić sobie tę sukienke na wesle, albo Simply albo Rachell, ale w kolorze czarnym, bo ten błekit to bardziej plażowy.
Proszek do prania, Dzidziuś nie jest zły ale tez i nie jest powalający własnie mi się konczy i chwała mu za to... Zresztą jest chyba polecany dla ciut starszych dzieciaczków, więc może podrażniać. Poprzednio zaczęłam od Jelpa i teraz tez tak zrobię, jak nie będzie zadnych podrażnien to przerzucę się później na Persil Sensitiv (niemiecki).[/quote]Persil sensitiv mam w domu, ale wolalam pierwsze prania pieluch i poscieli zrobic wlasnie w Dzidziusiu. Na opakowaniu jest napisane, ze do prania odziezy niemowlecej, wiec nie wiem skad pomysl, ze jest dla starszych dzieciakow Zreszta kto to wie, opinii jest zawsze wiele i najlepiej samemu wyprobowac co lepsze.
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Mala sukienka jest śliczna
dziś siedzę w domku, tylko po 17 lecę na zajęcia. czekam teraz na kebab z baraniny tżcik dowiezie swojej ciężarnej
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Cestia dziękuję kochana
Co do proszków to właściwie każdy może wywołać uczulenie, dziewczyny na forum gdzie czytałam, pisały że ich dzieciom zdarzało się uczulenie nawet na jelpa czy lovelę, a nie na dzidziusia. Oczywiście to jest kwestia indywidualna, bo wiadomo że każde dzieciątko uczula co innego. Trzeba próbować i dobierać do swojego dzieciątka i własnych preferencji. Tu proszę link do forum jakbyście chciały poczytać :http://www.babyboom.pl/forum/polecam...o-prania-6245/
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za pochwaly - ciesze sie ze Wam sie tez sukienka podoba. Tylko moj tz twierdzi ze wygladam jak w worku i ze jest mi za duza. Ale ona ma byc na cale lato jak bede sie toczyc w tych zapowiadanych upalach
Co on mysli ze ja bede do konca ciazy wygladac tak jak teraz? Dobre sobie Werstus - Tobie to dopszzzz, takie jedzonko zaraz przyjedzie Ja sie musze zadowolic pierogami z serem-wlasnie wcinam |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka a ja od 13 czekam na sąsiadkę, miała przyjść po eternity bo jej mąż ma imieniy a jak jej nie było tak nie ma:/ a ja chce iść do sklepu i do apteki:/ Poczekam do 14;30 i wychodzę.
Wersta ale mi smaka narobiłaś.... Ale będę twarda i nic sobie nie kupię bo dzisiaj się objem na grilu a nie chce przesadzać ![]() Sukieneczki piękne Szkoda że ja mam nogi jak serdelki bo sama ubrałabym się w cosik takiego jak się cieplej zrobi
|
#3615 |
|
Konto usunięte
|
stąd ze bynajmniej na płynie do płukanie, na głównej etykiecie jest napisane "dla dzieci od 3 lat" więc domnieniam ze te dla niemowląt to też nie dla noworodków... Najbezpieczniejsze są płatki mydlane.
A ze jelpy drogie... no cóz, nikt nie obiecywał nam ze dziecko nie kosztuje, zresztą takiego proszku nie uzywa się latami. Mój Jasio niestety reagował na inne proszki i zuzyłam 2 torby Jelpa, 2 Lovele, 2 Dzidziusie i poszły w ruch juz dorosłe proszki tyle ze płuczę w płynie dla dzieci zeby zapach był taki... dzieciowy ![]() Z dostaniem Dzidziusia nie miałam nigdy problemu, jest w realu, tesco i osiedlowych sklepikach. http://www.polki.pl/forum/archive/index.php/t-1043.html tez o proszkach a próbki proszków dostaniecie w szpitalu wiec kazda sobie wypróbuje
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Judi moje odnoza tez nie sa rewelacyjne a kto wie co sie z nimi stanie w wakacje? Upał itp wiec pewnie mi spuchna jak banie
Dobra dziewczynki ja zmykam bo o 14,30 musze byc u siostry zajac sie jej szalona coreczka To przyjemnego popoludnia baby |
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Mala ale ja Ciebie widziałam na fotce
Moje nogi zawsze były krzywe i pulchne hihi a teraz nie umiem nawet opisać jakie są Także Ty mi tu głupot nie opowiadaj bo zgrabniula jesteś i kropka
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie bylam u nas w leclerc i "dzidzius" byl za ok 13,50zl tylko nie wiem ile go tam bylo chyba cos kolo 1,5kg- w taki worku foliowym, a jelp 2xdrozszy.
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co w tym roku zrobilam? Pierwszy raz nie mam zwrotu z PIT-a no i tak o nim zapomnialam. No i teraz po obiedzie musze jechac do urzedu wypisac PIT i go oddac, tylko ze moj US.jest na drugim koncu miasta bo jestem zameldowana u mamy a mieszkam gdzie indziej. No i czeka mnie wycieczka po miescie w ogromnych korkach, u nas od rana ruch 2 razy wiekszy niz normalnie- wszyscy gdzies wyjezdzaja. Alez ja glupia bylam czekajac z tym do ostatniego dnia
.
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie jestem w trakcie malowania paznokci u stóp. nie wiem jeszcze jak się dostać do prawej stopy, z lewą jakoś idzie szybciej. w każdym bądź razie efekt już mam - pierwszy konkretny kop w żebra
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Heyka, zrobilam wlasnie fotki i sie wam pochwale moja koszulka nocna do karmienia. Dostalam ja na urodzinki od mamy. Przy okazji pokaze moj brzucholek w 32tc
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze kilka tygodni i koszulka nie będzie tak opięta
![]() ciekawe która pierwsza z nas zrobi zrzut
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Ela dzięki za info myślałam, że ten płyn do płukania można... kurcze, czyli noworodkowi lepiej nie płukać w żadnym płynie? Nio nic szkoda
a ja tak lubię ładne zapachy to nabrałam wiary, że tam dziś dostanę... poza tym niuchnę sobie płyn do prania Lovela i zobaczę jaki on ma zapach Co do cen, to myślę że nawet drogi proszek to pryszcz przy tym wszystkim co dla dzidzi trzeba kupić. Poza tym wątpię, żeby ktokolwiek żałował na dzidziusia Ja chciałam ten proszek bo naczytałam się pozytywnych opinii, ale w mojej piorącej praktyce pewnie przerobię większość marek - w końcu nie ma ich też za wiele Właśnie miałam niezłą akcję Brat z kolegą przegonili mi osę, dzielne chłopaki
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki zgrabniutki brzusio!!! Laseczka z Ciebie Ver_Onko, ślicznie wyglądasz
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak jeszcze nie wiedzialam, ze bedzie chlopak, to wszyscy mowili, ze taki mam ladny brzuch ze na pewno bedzie facet. Ciekawe czy to sie sprawdza, zobacze za pare lat, moze uda sie zeby byla dziewczyna za drugim razem
|
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zmolestuję dziś małża to Wam wleję nasz 28 tydzień... ach, ach ja chcę być już w 32 jak Wy (Ty i Jowiszek)
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I brzusio jaki ładny
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

Zobaczę, a potem Wam doniosę
Biedaczek, ale tak to go nie zmaltretuję 

Jest napisane ze sukienki maja blad fabryczny tkaniny i to dlatego...Tylko ze gdyby mi nie nakleili tego pomaranczowego znaczka ze to "tu" to bym w zyciu nie zauwazyla..To jest takie jasniejsza na moze 1,5cm nitka w materiale! Normalnie nikt nie bylby w stanie sam tego zauwazyc. Troche sie balam ze to bedzie widoczny blad ale na szczescie nie 
).

tżcik dowiezie swojej ciężarnej