|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
Jesteśmy u teściów na obiadku.Barti lula więc mam chwilę
![]() ![]() ![]() ![]() Aguś kolano lepiej dzięki.Sinior jest spory ale już tak nie boli.Okłady pomagają.Teraz też sobie zrobiłam.Do wtorku muszę się wylizać.Po ciuchach najlepiej widać jak dzieci rosną ![]() Madzia brawa ![]() ![]() Idę jeść ![]() Miłego popołudnia ![]()
#3602 |
Zadomowienie
|
tati ma goraczke.nic nie jadla caly dzien.okolo 16 sobie zygnela ale ze nic nie jadla to tylko sok poszedl.pozniejo 18 zjadla 2 plasterki szynki i pare lzeczek jogurtu.i teraz jablko je.i rano trochy kaszy o 8,30,i na tym koniec.spala 3 godzinki w dzien z milionem pobodek i kwekaniem...wcisnelam jej codipar o 16.nawet byla poprawa ale teraz znow maruda.caly dzien jest wklejona we mnie albo w babcie.do tego maly katarek jej czasem pocieknie.ciotka przedszkolanka mowila ze jakis wirus goraczkowo-zygowy panuje...i do tego te zeby,jak pytalam gdzie boli to pokazywala na policzek
dobra lece ja kapac bo mi bidulka zaraz zasnie
#3603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Emilka jeszcze nie śpi i słysze jak drze sie na dole ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
ale mam nerwa!poklocialm sie z tym co to pracuje ciezko a ja nawet do sklepu nie poszlam i nie posprzatalam.nie wazne ze w piatek poodkurzalam sciany,popralam firany,poodsuwalam szafki.nie wspomne o myciu okna,kurzach,myciu podlogi itp.w szafie porzadek zrobilam..."ja nic nie robie,Tatianą sie zajmuje moi rodzice a ja nie racze isc do sklepu nawet po chleb".trza miec na ten chleb! jak jasnie pan mojej karty mi nie oddal i nic nie zostawil.poza tym w realu robil zakupy,kupil sobie sliweczki,gruszki,pomidor ki a po chleb to zajsc nie laska byla.ze niby nic w lodowce nie ma do jedzenia.jest ser,jeszcze pare plasterkow szynki,jest maslo,pasztet jakis.czego on chce jeszcze do cholery.ach...tak sie wkurzylam ze az sie poryczalam.nic nigdy nie robie.caly dzien nosilam Tatiane na rekach bo marudzila,bawilam sie z nia bo sama sie soba dzis nie zajmie przeciez,juz nie patrzy na to.walczylam z nia zeby zasnela bo plakala.walczylam z obiadem,zrobilam jej kotlecika i kopytka (zrobilam wiecej zeby zamrozic jeszcze)musialam sie do niej polozyc bo sie budzila co chwile i spala wtulona we mnie.wzielam ja z lozeczka do nas do lozka to przeciez nie bede sprzatac jak ona spi.a ze wstalysmy o 15 to i Rafal byl po 15.nie wspomne ze obzygane rzeczy tez trzeba bylo poprac lacznie z przescieradlam...dureń...
![]() ![]() zmienia prace ale nie chce mi sie o tym dzis gadac... Tati wypila 180 mleczka z kaszka po czym sie przytulila w pionie i zasnela w minute.az sie zdziwilam.zdarzyla sie przytulac i odrazu w kime.natarlam ja olejkiem kamforowym,wpuscilam krople do nosa,wsadzilam czopka i spi mordeczka biedna.ciekawe co noc przyniesie ![]() Basiu ja tez sie nigdy z Tati nie wysypiam dlatego ja zawsze odloze wieczorem i pospi do 2-3-4 sama.zawsze to cos.jak Ten co to ciezko pracuje ma na rano to jeszcze lepiej bo o 6.sie lozko zwalnia ![]() ![]() ![]() ![]() czemu Ikola sie nie odzywa????
#3605 |
Wtajemniczenie
|
Buziaczki dla Emilci i Tati żeby katarki i zębole przeszły szybko
![]() Chłopaki się kąpią a ja oglądam tańce. Ciekawe jak tam Ikolka ![]()
#3606 |
Wtajemniczenie
|
Tak, tak - usciski dla chorowitkow!
Madzia, bo oni sa z Marsa i co kolwiek bys robila lub nie, to i tak bedzie zle. Glowa do gory! Basiu gratki za poprawe stosunkow z mezem! Po kazdej burzy wychodzi slonce! A ja chcialam polozyc Wiktorie troche wczesniej spac, bo krotko spala w poludnie, ale rezultat byl taki, ze i tak usnela o tej samej porze co zwykle, a ja tylko sie nadenerwowalam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zadomowienie
|
Madziu przykro mi, ze znowu pokółciliscie sie z Rafałem
![]() ![]() Dobrze, ze Tati zjadła choć trochę ![]() ![]() Emila zasneła, Karol też leży, bo go katar męczy... A ja chyba sobie jakiś film z tesciową obejrzę ![]() ![]() Aha, zapomniałam... W piatek dzwonił mój były szef, ze mają tak dużo roboty i nie dają sobie rady ![]() ![]() ![]() ![]() No właśnie, ciekawe co u ikoli? Jak jej Tato sie czuje... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 |
Wtajemniczenie
|
MadziaM
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaczki dla katarkowców ![]() ![]() Ikola napisała mi na gg, że czasu póki co nie bardzo ma. Tata ma raka złośliwego średnio zaawansowanego. Nie wiem jakie są rokowania. Odezwie się jak będzie tylko mogła. Ikolka buziaczki dla Was i pamiętaj, że jesteśmy z Wami ![]() ![]() Basieńko ![]() ![]() ![]() Spadamy na karmienie. Dobrej i spokojnej nocki ![]() ![]()
![]() |
#3609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie cieszę sie, że zmieniłam pracę ![]() ![]() Spadam do łóżeczka, bo moje śpiochy już chrapią ![]() Dobranoc i do jutra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedzi dziewczyny. ja w piatek po wizycie u pediatry ostatecznie zamowilam Influvac, podobno najlepszy, i ma jakas tam laserowo ostrzona igle, wiec podobno nie boli. Oby wszystko bylo ok. Jakbyscie cos slyszaly o tej szczepionce, to dawajcie znac.Szczepic sie bedziemy dopiero pod koniec tygodnia. Pozdrawiam cieplo!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Wtajemniczenie
|
Madziu ucałuj Tatinkę, niech sobie idzie ta temperatura
![]() Współczuję kłótni z Rafałem Aguś podejrzałam Twój suwaczek fasolkowy. Ty już zaraz rodzisz ![]() jejku ale ten czas leci... Basiu fajnie że spełniasz się w nowej pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj dzwoniłam do przychodni, zapytać się jak to jest z kolejkami do mojej ginki. Bardzo trudno się do Niej dostać. Przychodnia czynna od 8.00 a o 7.00 trzeba już kolejkę zajmować, telefonicznie nie ma szans się dostać. Ale rejestratorka powiedziała że ciężarne są traktowane inaczej i mam dzisiaj przyjść między 15.00 a 18.00 i między pacjentkami na pewno zostanę przyjęta. Normalnie w szoku jestem jakie miłe traktowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Wtajemniczenie
|
Hejka...
esti kobitki w ciazy zawsze maja pierszeństwo... Teraz jak ide do gina to zawsze sie denerwuje ze tyle kobitek w ciazy przede mna ![]() ![]() Jak sie czujesz? Sadzac po wypowiedzi jestes w promennnym stanie ![]() basiu to fajno, zawsze dodatkowy grosik sie przyda, tylko skad Ty czasu nabierzesz ![]() Madziu ach Ci faceci... zawsze musza doprowadzic do wybuchu wulkanu... Moj Marcin tez czesto mowi ze ja nic nie robie to moge zajmowac sie Kuba ![]() ![]() Ale ostatnio zaczął sie zajmowac ![]() a JAK DZISIAJ PO KLOTNI? doszliscie jakos do porozumienia?? wracam do pracy...
![]() |
#3613 |
Wtajemniczenie
|
Czarinko
Ja się tylko podpiszę pod tym co Jula napisała. Określenie dupek jest dość łagodnym stwierdzeniem po tych słowach jakie od niego usłyszałaś. W każdym małżeństwie są kłótnie i wiele można wtedy chlapnąć niepotrzebnie ale on przekroczył pewne granice. Przykro mi że facet który deklaruje się być dobrym mężem i ojcem tak Cię traktuje. Może gość się obudzi, przeanalizuje swoje zachowanie i spróbuje coś z tym zrobić ![]() ![]() Nie mniej życzę Wam szybkiej poprawy sytuacji ![]() ![]() Pozdrawiam Ciebie i Trollki ! Basienko Wogóle nie bardzo mam ochotę na cokolwiek, bo znowu dzisiaj się pokółciliśmy. Noszsz kurza twarz, co to za wysyp Czarnych Dni ![]() Podzielam Twoją opinię że kilka rzeczy spowodowało kumulację złych emocji. Mam nadzieję, ze sie pogodzimy... Peeeewenie. Myślę że już dziś jest Dużo Lepiej ![]() Szkoda że Pyza zaraziła się katarem. Napisz jak minęła noc. Dała córcia pospać ? Kasiul Twoja postawa w nagłych wypadkach jest godna podziwu i naśladowania. Zachowałaś przytomność umysłu, zrobiłaś wszystko jak należy ![]() Nic sobie nie możesz zarzucić. Byłaś Wspaniała ! ![]() Madzia I Tobie życzę oby małż się poprawił ![]() ![]() Napisz jak dziś czuję się Tatinka. Aguś A ja chcialam polozyc Wiktorie troche wczesniej spac, bo krotko spala w poludnie, ale rezultat byl taki, ze i tak usnela o tej samej porze co zwykle, a ja tylko sie nadenerwowalam Też już to przerabiałem. Niestety tak się nie da. Bywało że usypiałem Malca ponad godzinę i dopiero gdy przyszła godzina 21 z minutami Synuś odpływał. Teraz mamy dobrze. Ta "wyznaczona" na sen przez organizm godzina ustaliła się teraz na 20. Nie ważne czy Michałek wstanie o 14 czy 15 bo i tak około 20 zasypia. Dziś przez godzinkę, od 8 rano była u nas przyszła Niania na pierwszym spotaniu zapoznawczym. Jula pisze że kobitka troszkę taka mimozowata ale złapała kontakt z Miśkiem. Synek przynosił Jej zabawki i nawet dał się usadzić na kolanach ![]() U nas bez zmian i też się kucimy ![]()
#3614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, ze udalo Ci sie zarejestrowac do lekarza, zdaj relacje co i jak, chociaz to chyba bardzo wczesna ciaza, prawda? Ale moze umowicie sie juz na pierwsze USG? Buziaki! Hadzi to ta niania, co taka niezdecydowana byla? To jak, w koncu sie namyslila? Trzymam kciuki za jej dobre kontakty z Misiem! Jula dzieki za wiesci od Ikoli, przekaz jej nasze pozdrowienia i dobre fluidy za wyzdrowienie Taty! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zadomowienie
|
u nas tragedia.Tati marudzi.w nocy miala z 40 st goraczki ale nie dala mi zmierzyc do konca.o 3 zadzwonilam po taksowke zeby przywiezli cos na goraczke bo nam sie skonczylo...a bylam przekonana ze jest.prawie nie spalam.Tati ma w sumie tylko goraczke i katar...ale jaki
![]() ![]() ehhhh pocieszam sie ze kiedys to sie skonczy ![]()
#3616 |
Zadomowienie
|
Witajcie.
Wpadłam jak po ogień. Przeleciałam dzisiejszą stronę. Chyba esti jest w ciąży? Czy tak? Gratuluję gorąco!!!! Dziękuję Wam za fluidy i pamięć. Nie mogę się skupić... Tato miał wyjść w sobotę, potem w poniedziałek (dziś) ale chyba wyjdzie jutro. W nocy dzis miał jakieś bóle. Sprawdzali czy to nie zawał, bo w klacie...i bolało go tak, jak przy zawale (a jeden już miał) - oczodoły, szczękościsk miał i takie tam. Krew nie wykazała zawału. Mama rozmawiała z lekarzem. Powiedział, że stan ciężki...i trzeba być przygotowanym na wszystko...Podejmują leczenie. Tato ma dostać chemię i po pierwszym podaniu zobaczą, czy dołączą naświetlania. Jeśli tak, będziemy przez miesiąc jeździć z tatą do Gdańska. Wtedy wezmę wolne a'konto urlopu na przyszły rok. Boże.... dlaczego tak musi się wszystko pierd***ć? Dlaczego nie może być dobrze na dłuzej? Jestem potwornie zmęczona po minionym tygodniu. Ciągle gdzies gonimy. Albo budowa, albo Gdańsk. Powroty późno... Ula w drodze powrotnej z Gdańska zasypiała... W pracy nie mogę się skupić.... Pewne rzeczy robię machinalnie i nie zastanawiam się...i jak wyczaruje jakiegoś babola to mnie zwolnią... Już myślę o tym, co będzie potem...Na cholerę rodzicom ten dom, w któym nie zdazyli tak naprawde zamieszkać i cieszyć się nim! Już układam przyszłość...że mamę weźmiemy do siebie itd... nic mi się nie chce.... kocięta miauczą mi pod oknami...jestem wpracy -dziś kibluję do 18. Kociaki jeszcze będą przez miesiąc, potem je wyłapię i na gospodarkę zawiozę. Mam miejsce dla nich na szczęście. A mamuśkę kotkę do sterylizacji. pamiętajcie o nas... my o Was pamiętamy i tęsknimy... jeszcze raz dziękujemy za spotkanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
witam.
![]() wczoraj nic nie pisalam bo wito daje nam niezle w kosc, juz drugi dzien z rzedu nie spi caly dzien, wieczorem jest marudny, nie chce pic mleka, nie chce sam zasypiac wieczorem, trzeba z nmsiedziev w pokoju, spiewac, wczoraj w akcie desperacji weszlam do niego do lozeczka i tulilam go bo juz mialam dosc jego wrzaskow dzis na szczescie zasnal o 15.00 mam nadzieje ze wieczorem obejdzie sie bez awantury ![]() madzia - buziaki dla tatianki niech szybko wraca do zdrowka ![]() ![]() ![]() a dla rafala ![]() basia - fajnie ze bedziesz mogla sobie dorobic troche grosza ![]() ikola - sciskam cie cieplo, mam nadzieje ze jest szansa dla twojego taty, oby szybko lekarze wzieli sie za leczenie ![]() _________________________ _________________________ ____________ ikola- pewnie ze o was pamietamy i myslimy tu wszyscy codziennie i czekamy na jakies wiesci od ciebie, zycze wam duzo sily i wiary w to ze bedzie dobrze, kurde az sie poryczalam, jestescie taka wspaniala rodzinką, buziaki gorące ![]()
Edytowane przez Wisniowysad Czas edycji: 2008-09-15 o 15:40 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zadomowienie
|
ikola my tez z Wami jestesmy i trzymamy kciuki zeby sie wszystko ulozylo, zebyscie dali z tym rade.
Tati troche lepiej po czopku.ale jak przestaje dzialac to temperatura rosnie i marudzenie tez...nie chce dac mierzyc temperatury i wkladac czopkow tez nie chce dawac...zjadla rano 100 ml kaszki pitnej,teraz pare swiderkow makaronu i frytke.i kawalek jakiejs kanapki kinder...nawet tego nie chciala A czemu Marta masz taki sam avatar jak Ikolka? ![]()
#3619 |
Zakorzenienie
|
madzia - gdzie ty widzisz takie same avatary?
![]() usciskaj tatunie od nas, niech szybko wraca do zdrowka ![]() ![]() ![]() wito wstal z drzemki popoludniowej o 17.00 i mial ciepla glowke, zmierzylam mu tempke, ale wsio ok, juz sie boje nocy bo jak sobie pomysle ze ma znowu robic cyrki to ![]() ide robic witowi kolacje, zrobie mu budyn na bebiku, moze chociaz tak uda mi sie przemycic mu mleko bo inaczej nie chce pic, ani w kaszce, ani z butli do pozniej ![]()
#3620 |
Zadomowienie
|
marta toc mialyscie takie same.wlasnie sie zdziwilam.Ty mialas ciut wiekszy obrazek.juz zmienilas cwaniaro?
![]() ![]() tati ma marude wiec zaraz idziemy robic "kake"he he znaczy piane ![]() miedzy nami z Rafalem juz dobrze.pogodzila nas dzisiejsza noc ![]() ![]() ide bo robia z Rafalem kake i juz maruda zauwazyla ze mamuni nie ma i kweczy...oby dzisiejsza noc byla lepsza od wczorajsze.tego samego zycze i Tobie Martusiu ![]()
#3621 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() U nas noc minęła podobnie, jak poprzednia ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro mam na 6 do pracy, ale za to skończę wczesniej. Jutro u nas w Białymstoku jest mata kolejnego etapu Tour de Polonge (czy jakos tak to sie pisze ![]() ![]() esti i jak po wizycie u ginki? Freddy też sie cieszę, ze będe mogła sobie dorobić ![]() ![]() ![]() ![]() później skoncze, bo emi płacze |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Wtajemniczenie
|
Byłam u ginki Ciąża malutka, zaczął się 3 tydzień jak jak przypuszczałam
![]() ![]() ![]() Aha i termin porodu mi wyliczyła na 21 maja, a z internetowego wyszło 23 maja. Mała różnica ![]() Czujemy się wspaniale ![]() ![]() freddy a widzisz, jak nie wiedziałam że u gina zawsze mają pierwszeństwo bo z pierwszą ciążą chodziłam do lekarza do szpitala a tam prawie same ciężarne ![]() ![]() Aguś ale masz fajnie że już niedługo będziesz miała swoją drugą kruszynkę ![]() Madziu ale biedna ta Twoja Tatinka ![]() ![]() Ikola my też trzymamy kciuki żeby wszystko było ok z Twoim Tatą. Buziaki ![]() Basiu duuużo zdrówka dla Waszej trójki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zadomowienie
|
Emilka w końcu zasneła, oczywiscie Tatuś musiał interweniować
![]() Hadzi między nami jest już OK ![]() ![]() Madziu buziaczki dla chorej Tatinki ![]() ![]() ikola trzymam kciuki, zeby z Twoim Tatkiem było OK ![]() Marta ![]() esti super, ze wszystko Ok z fasolką ![]() ![]() Dobra, spadam sie uczyć i zaraz lecę spać, bo musze wstać przed 5 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja tylko na moment.
Dzisiaj moja babcia wylądowała w szpitalu- zapalnie woreczka żółciowego. W środę o godz. 10 ma operację. Błagam Was żebyście się za nią modlili. Babcia ma prawie 80 lat, 24 lata temu podczas operacji na nogi miała zapaść, była reanimowana. Ma kłopoty z krążeniem. Wszyscy się boimy, że nie przeżyje operacji. Ja jestem niewierząca, ale wiem, że Wy tak. Więc jeszcze raz proszę o modlitwę za moją babcię. To moja ukochana babunia i nawet nie chcę myśleć, że widziałam ją ostatni raz... Że Alusia i Konradek już jej więcej nie zobaczą... Wczoraj z nią rozmawiałam przez telefon i wiecie co... babcia powiedziała mi "Dorotko nic nie chcę od ciebie, mama mi wszystko powtórzy, ja tylko chciałam usłyszeć twój głos"... Boję się czy to nie było proroczne... Pomódlcie się za nią ![]() Ikolka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak czy inaczej wierzę, że to nie była Wasza ostatnia rozmowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ikolu Twojemu Tacie tez życze zdróweczka, oby mu ta chemoterapia pomogła ![]() Madziu ucałuj bidulkę Tatiankę, namęczy się maleńka. Czwórk tak jej dają w kość, a ma już trójki? ktoś mi to mówił że ponoć najgorsze i u nas tak było Olaf od ok. miesiąca ma wysypaną buzię czerwonymi krostkami od śliny, macie jakiś sposób na pozbycie się tego? za 9 dni lecimy do Pl na wesle TŻ-ta siostry, już nie moge się doczekać, przeraża mnie tylko ten ziąb w Pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zadomowienie
|
Boze kochany co sie dzieje?same zle wiesci,same choroby...
oczywiscie pomodlimy sie o Twoja babunie Czarinko... Monia Tati nie ma jeszce czworek...i oby ich nie miala ![]() Esti poglaszcz brzus ![]() zalapalam dola i ide spac ...bo nie wiem co noc przyniesie ![]()
#3628 |
Wtajemniczenie
|
Czarinka trzymamy mooocno kciuki za babcię
![]() ![]() Ikolka cały czas myślimy o Was ciepło i ślemy dobre fluidy ![]() Madziu i Martusiu spokojnej nocy ![]() Hadżi super że niania ok.Czy to ta polecona? Esti super że wszystko ok u fasolki ![]() U nas leje i jutro powtórkę zapowiadają.Zimno tylko 8st.Bleeee.Właśnie piorę cieplejsze kurtki dla Bartuli bo mnie zimno trochę zaskoczyło ![]() Dobranoc
#3629 |
Wtajemniczenie
|
Madzia buziak w czolko dla Tati, nich szybko zdrowieje!
Ikola oby leczenie dalo rezultaty! Basiu dla Waszej rodzinki tez buziaki! Czarinko na pewno operacja babci sie uda. Badz dobrej mysli! Esti super, ze dobrze sie czujesz, oby tak dalej! Garnuszki Wiki tez ma brzydka okolice ust - od sliny, smoczka, brania brudnych paluchow do buzi. Tez nie potrafie sobie z tym poradzic, poki co smaruje jakims kremem, ale nie pomaga. Moze do czasu Waszego przyjazdu do Polski pogoda sie poprawi? Mam nadzieje, bo co tu robic w domu z dziecmi jak leje? Dobranoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.