Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-14, 18:45   #3601
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2

a od jakiego czasu masz te skurcze?

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 18:52   #3602
kaolinait
Zadomowienie

wczoraj juz mialam, ale tak co godzine, co dwie kilka slabych takich, a teraz to od jakis 50 minut, co 10 minut takie mocne lapia... chociaz teraz chyba slabna troszke, ale nadal mi strasznie slabo

moja polozna przychodzi dzisiaj

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 18:55   #3603
goga144
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaolinait Pokaż wiadomość
wczoraj juz mialam, ale tak co godzine, co dwie kilka slabych takich, a teraz to od jakis 50 minut, co 10 minut takie mocne lapia... chociaz teraz chyba slabna troszke, ale nadal mi strasznie slabo

moja polozna przychodzi dzisiaj
moim zdaniem powinnaś iść do lekarza nie ma co czekać. Trzymaj się słonko
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 18:56   #3604
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Kaolinat, trzymam kciuki, w miarę możliwości informuj co się dzieje, bo martwimy się o ciebie..

Sabina - moje typy - Zuzia i Nastka
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 18:56   #3605
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

wlasciwie chodzilo mi dokladnie o to czy sa regularne. napisz koniecznie po wizycie co powiedziala polozna

Stary 2008-07-14, 18:57   #3606
kaolinait
Zadomowienie

uciekam sie polozyc i czekam na moja polozna, dam pozniej znac. buziaki

dopisek: Jejku... u mnie w domu ulatnial sie gaz! nawet nie wiem jak dlugo, ja siedzialam czaly czas w pokoju z klimatyzacja i nawet nie czulam... boze, strasznie sie teraz martwie! czy moglo to zaszkodzic dziecku? prawdopodobnie dlatego mi tak slabo, chociaz wczoraj tez tak sie czulam, ale napewno ten gaz tez dolozyl... nie moge sobie darowac ze nie wyczulam wczesniej i ze cos moze stac sie Julci...

[/CENTER]

Edytowane przez kaolinait
Czas edycji: 2008-07-14 o 19:24
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 19:34   #3607
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
cześć mamuśki! wszystko ok więc jestem cała szczęśliwa

widzieliśmy taaaaaakiego siusiaka, więc już nie mam żadnych wątpliwości

a teraz do rzeczy: URODZĘ OLBRZYMA!!!!! Synek waży 1972g! Przecież to już 2 kg!!!! Z OM mam dziś 31,1 tyg a wymiary to:

Główka - 34 tyg Jak ja to wycisnę
Brzuszek - 33 tyg
Nóżka - 31,5 tyg no więc biegacz się nie zapowiada

OMG ale jestem szczęśliwa
gratulacje i cieszę się że wszystko superaśne, ucaluj wielkoluda od cioci przez brzuchasek

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość

czy ktos oprcz mnie zamierza pic herbate zlisci malin? ja szykuje sie od 36tc
hmm więc ja też zakładam że nie ale w akcie desperacji pewnie bede pila hektolitry herbatki i popijała je olejekiem rycynowym a tak opwaznie to dzisiaj z trgo hahamy ale po terminie bedziemy zaczynac...ale poczekajmy

Cytat:
dzieki anuha

jestem ciekawa czy jak dzieci sa ulozone glowkowo tak wczesnie i troche waza to czy naciskaja na szyjke i czy ona sie wtedy szybciej skraca?
hmm no być może ale moja w pierwszej ciazy miala sporo i od 27 tygodnia lezala główka w dół - urodzilam 12 dni po terminie a jeszcze 11 dni po terminie moja szyjka była twarda wielka nieskrocona wiec na to chyba nie ma reguły...

Kaolinat na pewno wszystko będzie z julcią w porządku daj znać jeszcze co powiedziala położna...

PS Acha Nabuko odpowiem za amarette żeby cytowac kilka wypowiedzi czytajac klikaj sobie "wielocytuj ten post" to ten znaczek pod postem w środku i tak te ktore chcesz cytowac i potem zrob odpowiedz to bedziesz je miala wyświetlone bo chyba o to Ci chodziło....

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-14, 19:37   #3608
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Dzięki, właśnie o to nie zauważyłam wcześniej tej ikonki..
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 19:50   #3609
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Napisane przez SabinaLG Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Amaretta a co ja mam powiedziec, jak mierze juz 114

Chyba wybralismy dzisiaj imie dla coreczki. przygotowalam karki z propozycjami i jak tz z pracy wrocil to zaoferowal, ze wylosuje i wyszla Klaudia Podoba Wam sie Klaudia????
No Kochana to mnie zdetroniazowałaś. A ja juz myslałam ze mam złoto w tej dziedzinie. Ale jeszcze wszystko przede mna bo to 27 tydz dopiero.

Zostane hipopotamem.

Klaudia ładnie ale mi najbardziej podoba sie Zuzia.

Cytat:
Napisane przez Aisza10 Pokaż wiadomość
Lipcówki pily tą herbatkę glównie na przyspieszenie porodów i z tego co wiem efekty nie byly powalające a i w smaku podobno jest fee.

Ja mam awersję do mierzenia centymentrem, bo dola lapie - ale zmierzylam się i u mnie w brzuchu nie jest tak żle - 93cm. Za to w biodrach - masakra 98cm. A to dopiero 29 tydzień.
Patrz wyzzzej
Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość
Sabina - moje typy - Zuzia i Nastka
O takie jak moje. Zuzie ma moja siostra i sama jej doradzałam to imie. A Nastke ma kolezanka. A ja bede miała Misie.

Nabuko Magflieg mnie uprzdziła.

Anuhhha wielki ten twoj synuś.

Kaolinat czekaj spokojnie na połozna i nie denerwuj sie na zapas. . I daj znac czy Ci przeszlo.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 20:11   #3610
Liatris
Rozeznanie

No i moj tż potwierdził swoje domysły "to Wy tu o siusiakach piszecie", jak czytałam post od Anuhy. Teraz niby coś ważnego musi majstrować przy parapecie obok mnie.

Jak ta herbatka ma coś pomóc, to ja się zaopatrzę.

Wiktorynko moja teściowa też jest projektantem wod-kan

Anuszka gratulacje , głowa duża, siusiak duży .

Kaolinat dawaj znaćjak sie czujesz
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 20:43   #3611
GoniaJ
Rozeznanie

GG do GoniaJ Wyślij wiadomość przez MSN do GoniaJ Wyślij wiadomość przez Yahoo do GoniaJ Send a message via Skype™ to GoniaJ

Magfielg Sliczniusie foteczki, a Twoja corunia jest przeslodka I blyskotka pieeekna
Annuuuuhhhaaaa No to masz klocuszka w brzuniu, ja nie bede miala usg az do porodu, wiec jak ja sie dowiem ile moj pulpet wazy?!?! Nie ma co musze sie umowic na USG 4D!
kaolinait Trzymam kciuczki zeby bylo wszystko ok, lez z pepuszkiem do gory i rob NIC!!!
Ja czulam sie podobnie ostatnie 2 dni, dla tego milczalam i was tylko podczytywalam. Ale cala niedziele przelezalam w lozeczku i dzis wydaje mi sie ze bedzie juz dobrze.

Po za tym moj maly tak mnie kopie ze powolij staje sie to mniejsza przyjemnoscia... Mowie do niego zeby troszke wyluzowal ale jakos sie mnie nie slucha

Wczoraj juz zarejestrowalam sie do szpitala/kliniki w ktorej bede rodzila. Teraz tylko musze zarejestrowac sie na wszystkie szkoly i zwiedzanie kliniki, czas do porodu mi zleci jak z bicza strzelil.

Teraz siedze i kombinuje jak kupie zestaw mebelkow dla dzidzi i przetransportuje w moim malym kabriolecie do domku... I czy mi za takie kombinacje nie wlepia mandatu....ahhhh.... chlopa potrzebuje a on tak daleko...ajajaj!!!!!

PS. EJ laski moja pralka tez nawala
GoniaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 20:47   #3612
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

kaolinait trzymam mocno kciuki za Ciebie i Julcie!

ale się uśmiałam właśnie! TŻ cały czas mi narzeka, że jego przełożony ciągle mówi "weszłem" czy "poszłem" i tak strasznie go to razi (mądrala się znalazł ) A właśnie przed chwilą wchodzi do pokoju, coś tam gada i mówi "jak weszłem do wanny..." hahaha teraz nie może tego przeżyć, ale to chyba tak już jest, że kto z kim przystaje...
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 21:17   #3613
SabinaLG
Raczkowanie

kaolinait takie skurcze kochana wcale nie sa czyms normalnym. Ty si elepiej zbieraj do lekarza, bo Nam jeszcze urodzisz trzymam kciuki. wszystko bedzie dobrze

dzieki dziewczyny to ja sie jeszcze musze zastanowic nad tym imieniem
SabinaLG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 21:38   #3614
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość
wiktorynka, rura jak rura, ale jaka satysfakcja, kiedy teściom o tym mówiłaś, co
Ot kobietko, trafiłas w samo sedno!!!
Na razie sie jeszcze z nimi nie widziałam, o rurze wiedza od mojego mezusia ... ale ja ... jak przystało na rasowego skorpiona, mam zamiar zachowac sobie ten fakt i wywlec go przy jakiejśc specjalniej idealnej do tego celu okazji
Stary 2008-07-14, 21:42   #3615
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:

A i jeszcze coś! Synek przez 7 tyg przytył o ok 1,4 kg, więc mogę na niego trochę zrzucić ten mój przyrost wagi
jednak dzieci sa takie kochane
Stary 2008-07-14, 21:48   #3616
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Liatris Pokaż wiadomość

Wiktorynko moja teściowa też jest projektantem wod-kan
i tez wwierca kołki w rury ???

Od tygodnia znów męczy mnie zgaga, teraz juz nawet jabłka nie za bardzo pomagają... mam troszke dosyc :/

kaolinait - do lekarza ... szybciutko!
Stary 2008-07-15, 07:36   #3617
goga144
Rozeznanie

Cześć kobietki

u mnie zapowiada się piękny słoneczny dzień. Plan dnia : zakupić śliwki na ryneczku, obiadek i leniuchowanie

Ciekawe co u kaolinait jak po wizycie położnej. Mam nadzieję, że akcja się jeszcze bardziej nie rozkręciła. Kochana daj nam szybciutko znać
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 07:48   #3618
żabulka21
Rozeznanie

Kaolinait napisz szybko kochana jak się czujesz bo martwię sie o Ciebie
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 07:50   #3619
sylwia27
Raczkowanie

No właśnie, ciekawe co u kaolinat, mam nadzieję, że się uspokoiło i już wszystko w porządku.

Anuhaaaa super wieści, a rozmiarami się nie przejmuj. Na pewno urodzisz bez problemu, a tylko się ciszyć, że ci chłopak zdrowo rośnie

Amaretta jak tylko będę wiedziała co z tą pościelą, dam ci znać, ale do ikei wybiorę się pewnie dopiero w weekend

W sobotę byłam z TŻ na pierwszych maluszkowych zakupach, kupiliśmy pieluchy, kocyk, ręczniczek, butelkę i jeszcze parę innych drobiazgów. Łącznie z ciuszkami, które od pewnego czasu kupowałam nazbierało się tego tyle, że wreszcie trzeba było zrobić porządki i zwolnić jedną szafkę dla malutkiej. Już nie mogę się doczekać, kiedy wreszcie załatwimy wszystko z tym nowym mieszkaniem i będę mogła urządzać pokoik
sylwia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-15, 08:15   #3620
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

czesc mamcie...
też czekam na wieści od kaolinat....

Ja wybieram sie na poczatku sierpnia na zakupy maluszkowe, przy okazji tez do Ikei bo malej jakies pudla do zabawek msze kupic, juz nie moge sie doczekac. Celem głownym zakupow jest łóżeczko jak stanie w domku to zrobi sie tak dzidziusiowo

A łóżeczko planuje coś podobnego do tego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg venusm.jpg (138,6 KB, 20 załadowań)

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-07-15, 08:28   #3621
sylwia27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magflieg Pokaż wiadomość
czesc mamcie...
też czekam na wieści od kaolinat....

Ja wybieram sie na poczatku sierpnia na zakupy maluszkowe, przy okazji tez do Ikei bo malej jakies pudla do zabawek msze kupic, juz nie moge sie doczekac. Celem głownym zakupow jest łóżeczko jak stanie w domku to zrobi sie tak dzidziusiowo

My całe szczęście łóżeczko już mamy, ale takie tradycyjne, drewniane. Magflieg, a jesteś pewna, że tego typu łóżeczka, jak na zdjęciu, są wygodne? Ja zupełnie nie mam doświadczenia, więc nie mam pojęcia. Ale miałabym chyba wątpliwości.
Stary 2008-07-15, 08:36   #3622
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

ja w sumie tez mam drewniane po Angie ale juz sie rozwala i musi stac skrecone na słowo honoru w jednym miejscu dlatego decyduję sie na jeżdzące bo na pewnoe bede z łóżeczkiem jezdzic z jednego pokoju do drugiego w zaleznosci gdzie bedzie spokoj i gdzie nie bedzie mojego drugiego diabła
A jesli chodzi o wygode to zobacze jaki bedzie mial materacyk to co kupie a jak średni to po prostu wloze ten z mojego łóżeczka i wyjdzie chyba na to samo.

A tak swoja drogą to moja pierwsza wogole nie spala w łóżeczku tylko od 10 miesiac miala swoj tapczanik taki składany. teraz jak druga będzie miala roczek to planujemy pietrowe

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-07-15, 08:38   #3623
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

dziewczyny, ale miałam dziś piękny sen!!!!! śnił mi się nasz synek, był taki piękny miał wielkie brązowe oczy (po mamusi) i jasne włoski (po tatusiu) i był taki pucowaty, no piękny!!!! i wtedy zadzwonił pan listonosz i przyniósł paczkę dla tż z jakimiś tam pierdołami wędkarskimi a to już szczegół, ze synek w moim śnie leżał w spacerówce, która miała chyba wymiary 1m na 2m jak taki leżak ogrodowy
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 08:48   #3624
sylwia27
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny, ale miałam dziś piękny sen!!!!! śnił mi się nasz synek, był taki piękny miał wielkie brązowe oczy (po mamusi) i jasne włoski (po tatusiu) i był taki pucowaty, no piękny!!!! i wtedy zadzwonił pan listonosz i przyniósł paczkę dla tż z jakimiś tam pierdołami wędkarskimi a to już szczegół, ze synek w moim śnie leżał w spacerówce, która miała chyba wymiary 1m na 2m jak taki leżak ogrodowy
No to rzeczywiście piękny sen!! Ja już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak moja Bella będzie wyglądać.
Stary 2008-07-15, 09:08   #3625
Liatris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka Pokaż wiadomość
Ot kobietko, trafiłas w samo sedno!!!
Na razie sie jeszcze z nimi nie widziałam, o rurze wiedza od mojego mezusia ... ale ja ... jak przystało na rasowego skorpiona, mam zamiar zachowac sobie ten fakt i wywlec go przy jakiejśc specjalniej idealnej do tego celu okazji
hehehe niezła jesteś, ale to chyba ryby mają podobnie

Cytat:
rozwaliłaś mnie tym wózkiem
Stary 2008-07-15, 09:18   #3626
Liatris
Rozeznanie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post8223755

a już chciałam podsunąć naszym modelkom ciążowym, ale raczej nie warta współpraca.....
Stary 2008-07-15, 09:27   #3627
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Witajcie

Ale nasmarowałyście przez jeden dzień ... nie nadążam za Wami! Miejcie litość dla kobiety pracującej!

Anuhaaa - no big gratulacje! To Wam się chłopak na schwał udał Hihi tylko się cieczyć bo najważniejsze ,,atrybuty" ma w największym rozmiarze
A tak poza tym to mój TŻ ma dokładnie to samo... też go strasznie razi takie niegramatyczne ,,poszłem" ,,weszłem" itp. i strasznie się pilnuje żeby nie walnąć takiej gafy... ja nie wiem skąd te chłopy tak mają

Kaolinait - kochana, napisz koniecznie jak sie czujesz i co orzekła położna po wizycie! Martwimy się bardzo o Ciebie

Z tą pralką to mnie rozwaliłyście ... Myślę że należy to zgłosić w ramach rekalmacji tym bardziej że ta ,,usterka" występuje na szeroką skalę

Wiktorynko - ja się ratuję na zgagę mlekiem i czasem migdałami ... ale jak nic nie pomaga to biorę Rennie bo doprawdy, zgaga to tak męczące uczucie że nie da się normalnie funkcjonować...

Papatki! Zajrzę jeszcze wieczorkiem żeby poczytać jak się miewa Kaolinait a teraz wracam do szarej rzeczywistości ... praca, praca, praca ..... echhhh
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 09:46   #3628
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

mam glupie pytanie
jesli szyjka sie skrca to oznacza, ze idzie do gory czy wlasnie obniza sie i jest blizej wejscia do pochwy?

Stary 2008-07-15, 09:57   #3629
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magflieg Pokaż wiadomość
Znajomej siostra ma łożeczko tego typu i póki co jest z niego bardzo zadowolona. Po domu przemieszcza sie znim bez problemu, teraz jada na urlop- łozeczko oczywiście bez problemu zapakują ze sobą ... gdynym nie miala juz łóżeczka, tez bym takie brała pod uwagę.

Cytat:
... ze synek w moim śnie leżał w spacerówce, która miała chyba wymiary 1m na 2m jak taki leżak ogrodowy
Ciekawe jakby sie takową spacerówkę prowadziło

Cytat:
Napisane przez Liatris Pokaż wiadomość
hehehe niezła jesteś, ale to chyba ryby mają podobnie
oczyściłas okruchy moich wyrzutów sumienia

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Z tą pralką to mnie rozwaliłyście ... Myślę że należy to zgłosić w ramach rekalmacji tym bardziej że ta ,,usterka" występuje na szeroką skalę

Wiktorynko - ja się ratuję na zgagę mlekiem i czasem migdałami ... ale jak nic nie pomaga to biorę Rennie bo doprawdy, zgaga to tak męczące uczucie że nie da się normalnie funkcjonować...
Aż mnie kusi zeby zrobic akcje "zgłaszanie usterki", ciakwe jaki byłby tego finał

Ja z tymi zgagami to juz wymiekam, było dobrze prawie 2,5miesiąca, teraz znów mnie dorwała. Mleko pijam litrami, niestety mam wrazenie ze po nim tez mam zgagę... spróbuje z migdałami... a wogóle, to skoro wytrzymałam ze zgagą calutki I trymestr, i kawalek II, to niech tam, jakoś to zniosę... teraz to juz z górki
Stary 2008-07-15, 10:03   #3630
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
mam glupie pytanie
jesli szyjka sie skrca to oznacza, ze idzie do gory czy wlasnie obniza sie i jest blizej wejscia do pochwy?
Głupie?....Dla mnie to pytanie wręcz filozoficzne ... Nie mam pojęcia ... tez chętnie sie dowiem.

Wrrrrr... powieka mi drga... moge sobie samowolnie zaaplikowac magnez? Czy lepiej poczekac do wizytu u lekarza (pod koniec miesiaca)?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości