|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Czesc kochane
No to widze ladny zjazd mialy nasze pieknisie, Leonko, Lilianka ma zawsze taka soerasna fryzure!!! Kasiulko , jaka dynia ![]() piekne mamusie i pikene coreczki ![]() Wersta, a z kim ty do tej szkoly chodzisz, ze robisz sie na bostwo ![]() a ja wklejam focie mojego malego w nowej hustawce-lezaczku, chyba mu sie podoba, bo od pol godziny sam sie soba w niej zajmuje ![]() Ja wczoraj caly dzien mialam goraczke, od tego lewego cyca, ale dzis jestem jak nowo narodzona, jakos udalo mi sie opanowac sytuacje. Poza tym juz co raz bardziej poznaje mojego smyka i ladnie nam wychodzi zasypianie w lozeczku, wiem kiedy jest zmeczony, klade go, a jak zaczyna marudzic to dostaje smoka i czasem pania pieluche i od razu odlatuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
elo. wstaliśmy dziś 7.15, trochę wcześnie
![]() ![]() byłam już dziś na allegro i zakupiłam jak zwykle body (czy tylko mnie wnerwiają koszulki wyłażące ze śpiochów i goły brzuch ? w ogóle ich już nie zakładam), ogrodniczki i rajstopki ![]() co to za przystojniak w leżaku ![]() ![]() Mija to ten do 18 kg ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Mijalea syncio na tronie superasny, a jak ma minke powazna
![]() ![]() Kurzoslawka moj Miki codziennie ma humory i o 5,30-6 nie moze juz ulezec w swoim lozeczku, zaczyna sie bek, najpierw myslalam , ze glod do tylka zaglada, ale nic z tych rzeczy, on chce poprostu lezec w naszych piernatach, bo przy mnie zasypia i budzimy sie juz na jedzonko 7-7,30 ![]() u nas dzis zimnica arktyczna normalnie szok ![]() jowiszek u nas tez koszulki do kitu, bo maly bardzo ruchliwy, zaczynam kupowanie body z dlugim rekawkiem ps. jak wam sie podoba moj nowy podpis ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Anka nono, widze niezle umiejetnosci graficzne , wlasnie jak zrobic taki podpis z imieniem u tego ludka??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mija synus śliczny,a jaki ma stoicki spokój wymalowany na twarzy ![]() Wrócilysmy wlasnie z godzinnego spaceru.Nasta spi dzisiaj tylko godzine po kazdym jedzeniu,a potem domaga sie non stop uwagi bo jak nie to jest płacz ![]() takze nie mam na nic czasu...słodko,a mieszkanie tonie w syfie ![]()
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
Przez tą pogodę, to teraz nie wiem jak dziecko ubierać, heh jak było ciepło to nie było problemu, a tylko trochę chłodniej i nie wiem co i jak, żeby nie przegrzać, a i żeby mu zimno nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moj maly to wlasnie taki powazny pan Edward ![]() Wczoraj odwiedzili nas znajomi ze starszym o 1,5 miesiaca od edwarda synkiem. Niestety krotko byli, bo synek im marudzi, od kilku tygodni nie chce spac, spi chyba ze 20 min dziennie tylko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
z kim chodzę do szkoły?
![]() ![]() ostatnio mi powiedziała, że obrosłam tłuszczem ![]() i co Kasiulko myślisz, że się nada do chrztu ta kiecka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Konto usunięte
|
taka sobie, ja mam takie woreczki
![]() kasiulka,jak sprawuje sie lezaczek FP? Bo mam zamiar kupic taki http://www.allegro.pl/item435096114_...ice_l0539.html nie wiem czy te wibracje są na tyle odczuwlne zyby uspily dziecko? wersta, mi sie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Elu na głowę widziałam w mothercare czapeczkę taką szydełkową z cienkiej wełny. biała (a raczej jasny krem
![]() fajnie, że Ci się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Konto usunięte
|
wersta, będzie git!
![]() taka sobie, mąż mi kupil w duuuzym sklepie z art. dla niemowląt. W aptekach mają medeli woreczki ale drogie jak cholera! |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | ||
Zakorzenienie
|
hej Lasencje dzieki za slowa uznania
![]() oto lek na wasze dociekania
hejka to tu wczoraj analizowalam te znaczki w bb code, zeby fajniejszy podpis byl i tak mi ten ludek pod koniec listy wpadl w oko ![]() ja dostalam woreczki na mleko od siostry, ale widzialam wiele ofert na allegro veronka ale ty tez sie postarlas o ladniutkie linki ![]() ps ja tez nie wiem jak dzieciola ubierac, czasem podgladam inne w wozeczkach dla porownania |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
hello! Pozdrowienia ze Szczyrku! Pogoda sloneczna lecz pizga niesamowicie! Piter super dziecko, rozgadany jak nigdy dotad, wesoly, spi duzo i chetnie! Dzis bylismy w wisle w parku linowym, a po poludniu beda rozgrywki na boisku to bedziemy obserwowac. Polecam takie wypady w gory! Powietrze dla dzidziola to istny cymes! Caluski dla kobitek od piterka!
![]()
![]() |
#3616 |
Raczkowanie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;8984920]taka sobie, ja mam takie woreczki
![]() kasiulka,jak sprawuje sie lezaczek FP? Bo mam zamiar kupic taki http://www.allegro.pl/item435096114_...ice_l0539.html nie wiem czy te wibracje są na tyle odczuwlne zyby uspily dziecko? wersta, mi sie podoba ![]() Ja mam leżaczek od tego sprzedawcy - tylko inny model z metalowymi płozami ( http://www.allegro.pl/item433477651_...e_wys_12h.html ) i powiem tak - wibracji mała nie lubi pałąk jest za blisko buzi i nie można go przesunąć - juz kilka razy oberwała parasolką. Jako fotelik fajny ale moja kumpela ma fajniejszy bo z dołączanym blacikiem i może jako krzesełko do karmienia służyć - jak znajde w necie to wkleje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie próbuję się dogadać z jedną laską co do leżaczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tez zapomnialam napisac, ze jak dla mnie to ubranko Zofii na chrzest jest gitowe! Anka, dziekujemy za ludzika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
dogadałam się
![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=437196850 Aniu czy w czymś podobny twój Piterek tak pięknie zasypia ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Wtajemniczenie
|
kobiety dobijcie mnie!
Anastazja spi od 9 min...mam chwile chociazby na to żeby skoczyc do WC ![]() ![]() Mała spała do tej pory tylko 2h 30 min. ,a że na codzien przesypia 5-6 to jest strasznie marudna,sama nie wie czego chce. Spacer dzisiaj z nią to wogóle porazka.Zdążylismy wyjsc z bloku i tak sie rozdarła że pedem lecielismy do teściów blok obok,a w planach mielismy długi spacer po parku ![]() Rano jak przysneła na godzine udało mi sie wywlec ją w wozku na krótki spacer i po drodze wstapiłam do Reportera gdzie nabyłam sobie fajną czapke i rekawiczki na jesień ![]() chciałam kupic spiworek do wózka,obdzwonilam dzisiaj wszystkie sklepy dzieciece w Jastrzebiu i nigdzie jeszcze nie ma bo jak najczesciej słyszalam to jeszcze nie sezon na spiworki i nie zamawiają ![]()
#3621 |
Wtajemniczenie
|
Witam was najukochańsze mamusie!
Wlaśnie biore się za nadrabianie i bede pisac na bierząco mojego czytania bo zazwyczaj nic pozniej nie pamietam... ![]() Widze,że pisałyście o zostawianiu dzieciaczków pod opieką innych osób...Ja zazwyczaj myśle czy nie płacze itd ale jakoś nie wydzwaniam i nie wypytuje się czy wszystko wporządku...Fajnie jest zostać czasami samemu ale i tak większośc swego czasu spędzam sama z Lilianka... Dziekujemy za wszystkie pochwały dla Lilianki...A i dołacze się do pochwał dla Kochanej Kasiuni i jej Oleńki...Śliczne kobietki jesteście i teraz zapraszam do mnie kochane ![]() JowiszQ Igunia to śliczna dziewczynka...taki fajny bobasek i te fałdki...to najbardziej mie urzeka u dzieci ![]() Kasiuniu Lilianka popołudniu troche wyluzowała i nawet się troszke pouśmiechala,,, ![]() Jolu życzę Ci szybkiego pozbycia się pokarmu ...Oj kochana ale ty sie namęczysz ![]() Asiula tak mysle i moze ty psychicznie nastawiasz sie że bedzie bolało i nie potrafisz sie rozluźnic... Mija z Lilianki fryzurą nie da się nic zrobić...Można czesać przylizywać a one i tak w ciagu kilku sekund stają... A synka kochana masz boskiego ![]() ![]() ![]() Wersta no nie pozazdroscic koleżanki ![]() Ja postanowiłam że kupuje taki leżaczek jak ma Kasiulka i Gosia...lilianka była zadowolona ![]() Przytrafiła mi sie smieszna sytuacja w tamtym tyg a zapomnialam wam o tym napisac... A wiec pewnej nocy usłyszałam płacz Lilianki...Także wstałam aby wziąc ja do nas do łózka i isc zrobic jej mleko...Także ja wziełam(a przynajmniej tak mi sie wydawało) i mowie do meza zeby uwazal bo ona tu lezy...A on do mnie ze jej tu nie ma...A ja co?przeciez tutaj ma glowe i mu pokazuje...a on odwija koch i wtedy sie chyba dopiero obudzilam i faktycznie sie okazało że jej nie wziełam tylko leży dalej w łóżeczku i płacze...a ja wziełam koc i położyłam go do łóżka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy ktoras z zaspanych mamus cie pobije ![]() Mnie zdazylo sie kilka razy, ze budzilam sie w nocy, bo mi sie wydawalo, ze przygniotlam malego. A przeciez ja go do lozka nie biore wogole ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Leonko padłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój tz jakiś miesiąc temu też odwalił niezłą scenę ![]() ![]() Mama do mnie przychodzi rano i pyta czemu mąż chciał isć z Tymkiem do apteki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hehe jeszcze jedno mi się przyponmiało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3626 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja znalazlam cos na nasze puddingowe faldy pociazowe i rozstepy!
Moze to zadna nowosc, ot szukalam w sklepie czegos na rozstepy i bylo tylko serum Soraya Body Lifting. Od kilku dni smaruje brzuchol 2 razy dziennie, zbytnio sie nie przykladam, raczej miziam sobie skore. No, ale musze powiedziec, ze troche lepiej moja falda wyglada. Jakby znikaja ciemne przebarwienia i stan skory juz tez lepszy...moze jak dorzuce cwieczenia, to jakos sie pozbede tego puddingowca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
padam na twarz...
moja noc to masakra... położyłam młodą o 21 i spała do 2.40 potem dostała papu i ja zadowolona wlożyłam ją do łóżeczka i siup spać, a gadzina w ryk... no to pochodzilam z 30minut z nia a tu ani widu ani slychu spania... no to do mnie do wyrka i ona lezała waliła mnie po twarzy łapkami a ja troche (20minut) kimnełam... o 6 karmienie i zaczełam sie zbierac na egzamin... mloda w samochodzie spała... na egzam prawie bym nie zdąrzyła.... byłam przez to bardzo zestresowana ![]()
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
Leonka........
![]() Asiula, zgadza się - szczepię Łuskę na NFZ, ale najgorsze dopiero przede mną, bo teraz zaszczepili mi ją tylko drugą dawką WZW - miała lekki katarek, a poza tym lekarz-gbur gderał, że tyle ukłuć dla takiego małego dziecka ![]() Ja tez już sama nie wiem jak ubierać! ![]() ![]() W ogóle to z okazjo wyjazdu nabyliśmy kombinezonik, coby jej zimno nie było... Aaaaaaaa, no i chwalę dzidziole! Kobitki z Rzeszowa i Edward są przemili. |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
no widzę że nie tylko ja mam miałam dzisiaj problem z ubraniem Tymka
![]() ![]() ![]() ![]()
#3630 |
Zakorzenienie
|
Jola
![]() ![]() A tak w ogóle, posiadaczki podgrzewacza AVENT: do czego służy regulacja na termostacie? Wiem, głupie pytanie, ale jak chce podgrzać, to wiadomo, ze włączam 3, to do czego 1 i 2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.