|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
OOOOOOOO matko, ale fajne spotkanko miałyście
![]() ![]() Hejo, my już w domku. Uwielbiam jeździć do moich Rodziców. BYło superancko!!! Weronka pojadła dorosłego jedzenia- oczywiście w granicach rozsądku.Dziadkowie ją porozpieszczali, ale co tam- od tego ma się dziadków. Z moją siorką naśmiałam się do łez- jak zwykle z resztą. Nawiedziłam lumpki- kilka rzeczy kupiłam, ale bez szału. Buziaki dla chorowitków i ząbkujących aniołków. Lecę zobaczyć co na allegro. Papatki.
#3602 |
Wtajemniczenie
|
ja dziś trochę zdycham, mimo, że byłam na masażu
![]() ![]() ![]() Juleczko to smutne, co piszesz o Matim ![]() ![]()
#3603 |
Zakorzenienie
|
Hejoł
![]() WKurzyłam się - umówiłyśmy na to piwko i wkońcu skończyło się tak, że byłyśmy we dwie - na moją Monisie zawsze mogę liczyć ![]() Jedna zmęczona po pracy, inną głowa boli, inna znów gdzieś jutro wyjeżdża i tak to jest - wkurza mnie takie coś, bo od miesiąca się umawiałyśmy i zawsze się tak kończy ![]() Ale z Monisią było super - dodam, ze Monia to moja przyjaciółka - chrzestna Hani, sąsiadka, świadkowa na ślubie naszym i razem też pracujemy ![]() Pochodziłyśmy na spokojnie po Silesii, byłyśmy na lodach i kawie i na spacerku i niedawno wróciłam do domu, wykąpałam się i piję piwko, Hania u babci, Robert na imprezie z pracy ![]()
#3604 |
Zakorzenienie
|
Jestem w domu! Do Ostródy wjechałam kwadrans przed północą. Zaniosłam Elis do łóżka, poznosiłam klamoty z samochodu i teraz sama idę spać, bo lekko zmęczona jestem
![]() Zrobiłam łącznie 1250 km ![]() Aaaaa, chlebek oczywiście wstawiłam, rano jak wstaniemy będziemy mieć świeżutki ![]() Lecę pod prysznic i spać, do jutra i dzięki za spotkanie!! e-Maila podam jutro... ![]()
#3605 |
Konto usunięte
|
no, nie wierzę,
![]() ![]() iwka, Xantia, witajcie z powrotem w domciu. ![]() Ja tylko tak wpadam, życzyć wszystkim miłego dnia. ![]() TŻ poszedł do pracy, no bo "takie święto, to nie święto". Tesciowa ma dziś urodziny, więc popołudniu imprezka. do potem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Wtajemniczenie
|
Lea wygląda na to, że tylko my 2 tu jesteśmy
![]() a z kolei mój TŻ ma dziś wolne i bogu dzięki, bo ja się czuję jeszcze gorzej niż wczoraj - w nocy 3 x musiałam biegać do łazienki z powodu masakrycznej @. a poza tym Igorek obudził się ok. 3 i nie spał prawie do 7 ![]() ![]()
#3607 |
Wtajemniczenie
|
hejka!
xantia- idziesz na kilometrowy rekord jak nic. Acha i zdjęcie Elis z Adim i sukiennicami w tle bombowe!!! lea- to Twój tż pracoholik jest naprawdę. Dla mnie każde święto dobre do świętowania ![]() Moi na spacerku a ja ogarnęłąm chatkę. Nie wiem kto nam nabrudził -przecież nas nie było. Pogoda fajna, choć trochę wieje, ale to w końc poowa listopada. Weronka ma lekkie problemy z kupką, mam nadzieję,że czopki homeo to unormują. Dziewczyny to chyba na uroczystych akademiach i pradach się badziają. Miłego dnia również ode mnie.
#3608 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
a swoją drogą, to co takiemu malutkiemu dziecku można poradzić na problemy ze snem? no i współczuję @. zaraz Wam wrzucę fotki moich wczorajszych lumpkowych nabytków. ![]() EDIT, dołączam fotki. 1. kurteczka na wiosnę dla Maksia. 2. piżamka dla Maksia 3. mój szalik za 2zł. ![]() 4. moje jeansy, tradycyjnie do skrócenia. EDIT 2: fotki nie chca się załączyć :-( spróbuję potem. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-11-11 o 13:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Wtajemniczenie
|
Lea ja napisałam "bezsenność" poniekąd ironicznie, bo szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, co mu może dolegać
![]() ![]() obejrzałam dziś przypadkiem kawałek jakiegoś odcinka GNW i całkiem, całkiem mi ten przegięty humor się podobał ![]()
#3610 |
Zadomowienie
|
Witam ;-) tak wiec powiem cos o sobie; jestem Magda mam 1,5 rocznego szkraba Olivierka ,mialam przedtem inny nick dlatego moze nie pamietacie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
hej wczoraj napisalam takiego dlugiego posta i Adrian mi go skasowal. odechcialo mi sie przez to pisac
![]() wczoraj mielismy praktycznie caly dzien poza domem. spotkalismy sie z tz kolezanka ze szkoly (z ta co wpadlismy na nich na rynku Xantia) Lea zazdrszcze ci zakupow.. ja ostatnio nie mam w ogole czasu na jakiekolwiek zakupy choc otworzyli nowy lumpek caliem blisko nas wiec moze w tym tygodniu sie wybierzemy.. Ajanna ja ostatnio milam @ co tydzien wiec bardzo wspolczuje.. no i migreny rowniez ![]()
#3612 |
Zakorzenienie
|
MySSaaa a jaki miałaś nick
![]() Ajanna u Poli bezsenność jak była malutka była objawem alergii ![]() ja odpoczywałam po mega spacerze u nas dziś cudownie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam pomyslu na obiad.. zrobilam barszcz ukrainski i chyba poprostu rozmroze pierogi
![]() Myssaa przyznaj sie ![]() ![]()
#3614 |
Zadomowienie
|
ja tylko na chwilkę poinformowac że pokój Nikoli gotowy!!!
![]() A miś juz prawie gotowy czekam tylko na paczkę z oczkami ![]() mam problem z nikola od wczoraj nie chce nic jeśc no tylko serek i mlek o ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Jak to nie wiesz kto?? Przecież to oczywiste: KRASNOLUDKI
![]()
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
Witam ja tylko na chwilkę, bo dziś czuję się fatalnie
![]() Wszystko mnie boli - mięśnie, stawy, kości, plecy, głowa i czuję się jakaś taka w spóźnionym tempie ![]() Dobrej nocki papa ![]()
#3617 |
Wtajemniczenie
|
oj świąteczne lenistwo....
lea- gdzie fotki?? ![]() xantia-a pewnie,że krasnoludki, no bo kto? ![]() ajanno- GNW są genialne, takie ... babskie, polecam. Choć jak dla mnie pora emisji barbarzyńska /wstaję o 5.30/ Idę się kąpać i spać, bo cały dzień mnie głowa boli. Dobrej nocki!!!
#3618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale ja sowa jestem ![]() a co do GNW, to ja to przez przypadek zobaczyłam w kablówce na jakimś zupełnie innym kanale - Weronika przełączała i zauważyłam ![]() ![]() moim ulubionym, babskim serialem pozostaje jednak SATC ![]() kurczę, mnie też cały czas - od wczorajszego popołudnia głowa boli ![]() ![]() dziewczyny, czy wiecie co się dzieje z Kancią ![]() ![]()
![]() |
#3619 | |||||||
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny,
ja dzisiaj mam trochę lepsze samopoczucie, bo właściwie cały dzień się gościliśmy, a poza tym Matiemu wraca stary humor ![]() Poza tym w końcu dostałam @ ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do Matiego to kilka dni było takich , że on faktycznie się nie śmiał i nie uśmiechał właściwie wcale... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Patrilla ![]() A napisz proszę co to za alergia i jak się objawiała i co z tym zrobiliście ![]() Cytat:
![]() ![]() Buziaki dla ząbkującej Niki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi też się wydaje, że Kancia już dosyć dawno nie pisała ... ![]() Dziewczyny, zauważyłam coś niepokojącego u Matiego ... Otóż od kilku dni (nie potrafię dokładnie powiedzieć od kiedy) Mati ma dziwne ruchy oczami ![]() ![]() ![]() A poza tym jutro jak się uda to zrobię Matiemu wyniki, czy nie ma robali ... bo zastanawia mnie to, może być że ma i dlatego budzi się w nocy ...
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze Mati w koncu bedzie zdrowy ![]()
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
TŻ śpi już z małą ja też zaraz zmykam.byłam wczoraj w kinie z kuzynem a TŻ mój kochany siedział z Nikolaskiem w domu
![]() jutro wkleję fotki pokoiku i nowego kotka bo dziś się mi już nie chce ![]() ![]() Dobranoc ,do jutra!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Juleczko z tymi oczkami lepiej sprawdzić ale może porostu on je odkrył i poniekąd bawi sie nimi
![]() co do alergii to nadal ja ma na białko mleka krowiego ![]() ![]() ![]() ![]() Kancia była dziś na wizażu tez sie martwię ze w wątku się nie odzywa ... Kanciu gdzie jesteś jak TY i Adi się czujecie ?? ja z seriali oglądam dextera, herosów, californication ![]() MIŁEJ nocy chyba nie dotrwam do końca pamiętników gejszy reklamy trwają wieki ![]()
Bruno dołączył do nas 28.02.2011' Edytowane przez Patrilla Czas edycji: 2008-11-11 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
ja tez juz powoli zbieram sie do spania..
dzis z kolei mielismy w gosciach kolezanke z 8letnim synkiem.. glowa mnie bolala jak wychodzili bo grzes nie mowi tylko krzyczy ![]() ![]()
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłej nocki
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Natomiast jesli chodzi o alergię, to Mati już kiedyś miał długo chropowate policzki i moja mama mówiła, że może on ma skazę białkową, ale jakoś to później przeszło i tyle. A teraz znów ma wysypkę na policzkach i zastanawiam się skąd to ... bo nasza pediatra mówi tylko że to jakieś uczulenie. A jaką dietę trzyma Pola? Czy przy takiej alergii może jeść mięsko? I co z mlekiem? Pije jakieś specjalne? Kurcze, wydawało mi się zawsze, że takie rzeczy wychodzą szybciej z tymi alergiami, tzn. u młodszych dzieci... Też zerkam na gejszę, ale faktycznie dużo reklam i długi ten film ![]()
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
nadal zerkam na gejszę cudnie tańczy
![]() Julciu Pola pije nutramigen - smak się poprawił, + sinlac, ale można także podać inne mleka, nie je nic z nabiału, ale za to soje i strączkowe, je mięsko (nie je wieprza też jest uczulona) je także żółtko białka nie ![]() alergia nie musi wyjść od razu czasem nasila sie z wiekiem organizm sie broni i dopiero potem wyłazi w naislonej postaci ... niestety jedynie można próbowac eliminacji najwięskzcyh wrogów jak białko, lub pszenica ![]()
![]() |
#3627 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9669073]TŻ poszedł do pracy, no bo "takie święto, to nie święto".
[/quote] U nas na wsi to też nie świeto. Wszyscy pracowali Ja też jeszcze nie przyłapałam tego co nam brudzi ![]() Czekamy na fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja dostałam pismo z Centrum Zdrowia Dziecka z terminem wizyty na 6.01. Myślałam że dłużej będę czekać. Kończę bo jestem po butelce wina i ciągle muszę sprawdzać co piszę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiedz mi, czy w tym przypadku ryż, płatki ryżowe, kasza manna, białe pieczywo, ziemniaki, ogórki kiszone, owoce są dozwolone? A co z jogurtami? Rozumiem, ze kaszki te "błyskawiczne" są absolutnie zabronione, bo one są na mleku modyfikowanym, nie? A może masz jakąś listę produktów, które należałoby wyeliminować z diety? A jakie inne mleko oprócz Nutramigenu może być? Kurcze, mam nadzieję, że to nie to, bo my to jemy z Matim już normalnie wszystko... A są jakieś testy, aby sprawdzić tą alergię? Idę spać kobietki. Dobranoc ![]()
![]() ![]() Edytowane przez juleczka1980 Czas edycji: 2008-11-11 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pospałam dziś z Elis popołudniu, wykorzystuję moment bo nie ma Chipsona. Do soboty jest u swojej niani ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłałam PW z moim maliem. Proszę o fotki! Szczególnie zależy mi na zdjęciach Katii ![]() ![]() Katia - proszę podaj mi dokładną nazwę Twojego aparatu ![]() Wypad na Śląsk uważam za bardzo udany!! Poza jednym może ![]() ![]() A teraz idę spać. Tylko rozwieszę pranie.
![]() |
#3630 |
Wtajemniczenie
|
a jednak wróciłam.Ja to bez Was nie mogę
![]() anula- tylko nie zdradzaj końca ![]() xantia- a paluszki to na oleju/oliwie podsmażasz czy na samym teflonie? juleczko kochana- buziaczki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.