|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 idą na studia cz. VIII
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;9102641]a wiecie już jak wygląda u Was rozpoczęcie szaleństwa?
bo w zasadzie mnie nic nie wiadomo, poza tym, że wydawanie legitymacji studenckich 1 października br, a uroczysta inauguracja roku akademickiego 2 października... [/quote] ja wiem tylko tyle że inauguracje mam 10 dopiero, nic więcej mi nie wiadomo;] wóciłam od fyzjera i jestem zadowolona ![]() nie jestem już blondynką tylko jasną szatynką z jasnymi pasemkami ![]() z TŻ się nadal nie odzywamy ale jeszcze dzisiaj go przetrzymam i jutro napiszę żeby wpadł, no chyba, że dzisiaj mnie przyciśnie to dzisiaj napiszę |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zadomowienie
|
a ja bylam na zakupach i 2 stowki pękły
![]() a niby nic wielkiego nie kupilam no w sumie to juz mam komplet wszytkich kosmetykow i rzeczy kosmetycznych. i pare rzeczy do domu tam kupilam np. plyn do mycia naczyn.. itp. i sobie bluzke w SH kupialm ![]()
![]() |
#3603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
ale coś was na pisanie wzięło
![]() Ja rano byłam na zakupach i tylko wisiorek koliberka sobie kupiłam ![]() ![]() I dostałam pracę na konferencji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Adwokat diabła
|
hejka, wrocilam z zakupow..
nie wiedzialam ze tyle czasu mi to zajelo ![]() mam nadzieje ze ja dostane legitke w sobote bo inaczej nie bede mogla wyrobic sobie karty miejskiej..
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
np od 17 do 16 nastepnego miesiaca ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to jest karta miejska? ![]() to ma związek z przejazdami autobusami itp? ![]()
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
Zetka, noo, mozna sobie wtedy bziumbziumem jezdzic po miescie wszystkimi liniami ;x
ale mi to niepotrzebne np, bo mam uczelnie jedna minute od aka, a i wszystkich przyszlych znjomych na miejscu ![]()
#3610 |
Zakorzenienie
|
u mnie w takim razie taka karta nazywa się migawką :P
#3611 |
Zakorzenienie
|
Mi tez nie jest potrzebna karta miejska na autobusy ale bede potrzebowala biletu miesiecznego na Szybka Kolej Miejska (SKM) bo bede miala zajecia i w Gdyni i w Gdansku :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
pretty, glupio tak jezdzic i tu i tu xD
#3613 |
Zakorzenienie
|
No niestety ja nic nie poradze ze mam uczelnie porozwalana po calym Trojmiescie :P
A zreszta cale szczescie ze nie jest tak ze mam zajecia i tu i tu w jednym dniu xD |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
pretty, przynajmniej tyle ; ))
ja na szczescie mam na terenie kampusu zaraz ide na poczte po kolczyki od Oluni ![]() i w ogole.... namieszalam ... ;p ale przynajmniej zycie jest ciekawsze jak sie miesza XD
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Przecież ja jestem na stażu
![]() Wg umowy do połowy stycznia. Cytat:
![]() No, ale w R-ku jest filia i Akademii Ekonomicznej i UŚ, więc nie robię z tego tragedii ![]() Rodziców raczej nie byłoby stać na utrzymanie mnie w obcym mieście, opłacanie mieszkania i dawanie pieniędzy na utrzymanie. A nie chcę studiować zaocznie i pracować. Chcę iść na studia dzienne ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
Nija, niech mama zacznie szukac innej pracy pracujac tam...
bo juz wczesniej pisalas ze warunki koszmarne :/ w tesco na kasie sie zarabia chyba ponad tysiac, a trzeba wyrobic etat i nie ma mozliwosci tyle siedziec ![]() biedna...
#3617 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
ja też musiałabym się wybrać do fryzjera ale nie mam pomysłów. dlaczego zmieniiiłaś kolor? ![]() PS: znam tę metodę na TŻ ![]() Cytat:
Cytat:
tzn. wiem, że by mi to zafundowali, jakbym bardzo chciała, ale byłoby im bardzo ciężko. a co do studiowania zaocznie + pracy - mnie by taki system odpowiadał bardziej, w sensie mnie, jako maUej, ale jakiś tam diabeł we mnie podpowiedział mi, że będę ciągle czuła, że coś tracę. w sensie: że nie daję z siebie wszystkiego, jeśli chodzi o naukę, a rozpraszam się. poza tym wydaje mi się, że posiadanie większej ilości własnych pieniędzy mogłoby doprowadzić w moim maUym mózgu do przewrotu i rzuciłabym edukację. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;9106857]mnie też nic nie wiadomo, poza tym, że mam inaugurację 02.10 - a wolałabym wiedzieć więcej. no ale na PolŚl na wszystko mają czas.
ja też musiałabym się wybrać do fryzjera ale nie mam pomysłów. dlaczego zmieniiiłaś kolor? ![]() PS: znam tę metodę na TŻ ![]() [/quote] kolor zmieniłam bo małam już odrosty giganty i znudziło mi się bycie blondynką, więc mam teraz zbliżony kolor do naturalnego ![]() a metoda na TŻ mam nadzieję, że podziała ![]() no chyba, że teraz on stwierdzi, że musi mnie "ukarać" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;9106857]
Nija ja mam dokładnie to samo - nie wyjechałam na studia do Gdańska, bo wiem, że moich rodziców nie byłoby na to stać. jeszcze parę lat temu - tak, wtedy ojciec pracował i zarabiał w porządku, a teraz jest na rencie, bo wywalili go z pracy (też KWK, ale na powierzchni, w biurze - były cięcia i zwolnienia) i nowej od dwóch lat jakoś nie poszukał... tzn. wiem, że by mi to zafundowali, jakbym bardzo chciała, ale byłoby im bardzo ciężko. a co do studiowania zaocznie + pracy - mnie by taki system odpowiadał bardziej, w sensie mnie, jako maUej, ale jakiś tam diabeł we mnie podpowiedział mi, że będę ciągle czuła, że coś tracę. w sensie: że nie daję z siebie wszystkiego, jeśli chodzi o naukę, a rozpraszam się. poza tym wydaje mi się, że posiadanie większej ilości własnych pieniędzy mogłoby doprowadzić w moim maUym mózgu do przewrotu i rzuciłabym edukację.[/quote] Mój pracuje właśnie na powierzchni, w biurze. Na szczęście, kiedy zamknęli jedna kopalnię znalazł pracę w innej, tylko, że trochę dalej od domu, więc więcej pieniędzy na benzynę wydaje (kiedyś miał do pracy jakieś 5 minut samochodem). Moi rodzice też pewnie, gdybym BARDZO się uparła, zgodziliby się na studia w Katowicach. Pewnie sprzedaliby działkę, bo tak to by siebie i mnie nie utrzymali za te pieniądze. A z dziadków to już mam tylko jedną babcię, w dodatku dość chorą i nie ma jak nam pomóc. Ale sama myślę, że szkoda sprzedawać ziemię na taki cel jak moja zachcianka studiowania w Kato, skoro w R. mam to samo ![]() A takie zabezpieczenie jak ziemia jeszcze nieraz może się przydać... Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
ale tu ciiiiisza xD
nie ma co robic ![]()
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Myśląc praktycznie: na uczelni nie siedzi się 2,5 godziny, a tyle mniej więcej trzyma bateria. I co, będziesz podłączać ładowarkę na sali? :P
Cytat:
![]() 2) Moja mama podobnie. Nie wie, czy na przykład za tydzień nie wyleci z pracy. A urlop ostatnio miała rok temu w kwietniu (!). I kiedyś pracowała 20 godzin. Straszne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama pracowała w święto, chyba 15 sierpnia, po tej wielkiej wichurze i burzy, jak nie było prądu i zwozili do nich do sklepu mrożonki z innych sklepów,. Siedziała tam cały dzień i całą noc z krótką przerwą. Nie dostała za to ani grosza... Naprawdę nie rozumiem dlaczego ona dalej pracuje w takim miejscu. Jakbym spotkała na ulicy jej szefa to bym chyba do niego podeszła i na niego napluła ![]()
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
napisałam do TŻ..... nie odpisuje
![]() taaaaak wiedziałam: niedobra Gosia, niedobra Gosia musi Cię spotkać kara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Pisalam posta, ale mi glupi wizaz zjadl. Bylam w przychodzi sie zapisac i musialam jakis glupi kwestionariusz wypelnic. Pytania bardzo kobiece ![]() Musze diete zmienic ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Raczkowanie
|
Nija_ moja mama tak samo miała, niska pensja, ciężko miała.
![]() Villa faktycznie ![]() ![]() Spóźniłam sie na pociąg ![]() ![]() Nija_ Ludziom chyba ciężko, przestawić się, i zmienić coś w swoim życiu, choćby na lepsze ![]() ![]()
#3626 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewuszki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() musze isc do gina bo mis ie tabletki koncza kurde;/ na ta cytologie boje sie ![]() Nija sama mamie moze wyszukaj jakies oferty jak bedziesz miala chwile? ja tez nie spakowana ale niedlugo trzeba zaczac ![]() ![]() w co sie ubieracie na rozp roku?
#3627 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie dzisiaj oglądałam z mamą, ale za skórzane to tak minimum 250zł trzeba zapłacić ;/ podobały mi sie takie jedne za 330 i może się zdecyduję, bo mama powiedziała, że m idołoży do nich;] ja się chyba ubiorę w czarne spodnie, białą koszulę i na to mój szary nietoperz ![]() no chyba, że zgodnie z zapowiedziami pojawi sie złota polska jesień to wtedy rybaczki w kancik, satynowa biała bluzka i satynowa marynaka pewnie;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny pracujące...
![]() podziwiam Was za wytrwałość! ![]() oglądam Majewskiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo ja kiedyś czytałam, że nie można wziąć po prostu miesięcznego na całą SKMkę tylko np mogłabym wziąć na linii: Sopot Główny - Gdańsk Główny itp że tylko na konkretne linie. 3/4 mam już spakowane. jestem wykończona. wzięłam tylko trochę rzeczy itp a zrobiły się z tego 2walizki, torba i w ogóle beznadzieja ![]() nie chce mi się jechać. pretty nie dam rady dzisiaj zrobić tego zdjęcia. nie wiem w ogóle gdzie jest aparat, który musze i tak naładować ładowarką, która też nie wiem gdzie jest. płaszcz mam wpakowany w walizie na dnie bo całkiem zapomniałam o tym zdjęciu ![]() ogólnie wszystko u mnie lata i jest taki bałagan, że nie wiem co się dzieje;P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.