|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
I jeszcze...
1. Ostatni dzien z moja ulubiona zabawka "rurkami z tlenem w nosku" ![]() 2. Z mamusia ![]() 3. Spacerek z Tatusiem 4. Taki duzy juz jestem (zdjecie z wczoraj) 5. kapiel z tatusiem No to chyba wystarczy na kolejne 2 miesiace ![]() Sorki kochane usunelam zdjecie Dee golaska, moze przesadzam ale... same wiecie.
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007042401801830.png http://babystrology.com/tickers/baby...17&babycount=1 Czekajac na... Edytowane przez GoniaJ Czas edycji: 2008-12-08 o 19:50 |
|
|
|
#3602 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Goniu te maslane oczka...
chlopcy tez niczego sobie ps ale masz teraz konkretny cyc! mi to zostaly 2flaczki
|
#3603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i miliony rozstepow jak skoncze karmic to stanikow nie bede musiala nosic bo cycki se w majty bede wsadzac buuuuuuuuuuu ![]() ![]() takie flaki beda. Jak bedzie tragicznie to skorzystam z wizyty u chirurga
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
wow,nie było mnie szmat czasu,ale wrócilam do domciu więc postaram się nadrobić zaleglości...zaraz zabieram się czytanie a póki co- DZIEŃ DOBRY kochane mamuśki!
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia jeszcze raz wrzucisz tyle zdjeć i może zaspokoisz nasze zachcianki na oglądanie Dee
Zdjęcia szpitalne takie smutne aż się łezki mi w oczach zakręciły. Oby nigdy, przenigdy takich zdarzeń!!!!! Ale Dee to mały przystojniacha!!! A za zdjęcie na spacerze, to należy Ci się lanie! U nas dziś śnieg z deszczem padał, a ja poginałam z wózkiem po dzielnicy. A cyce kochana to masz ogromniaste!!!! Widać, że mleczarnia się spisuje jak należy! Nie wiem czy dobrze zauważyłam, ale czy Dee ma "myszkę" na udzie? Pewnie jakiś ciążowy przesąd się sprawdził, co?![]() ![]() Aga futerko pierwsza klasa! Ja też juz zam,owiłam kombinezon, ale strasznie sie boję, że nie dojdzie! NIby dwa tyg do wigilii, ale znając naszą pocztę, to może być i po Nowym roku
Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa Czas edycji: 2008-12-08 o 20:15 |
|
|
|
#3606 |
|
Zadomowienie
|
Uff laseczki jestem padnięta ale musiałam do Was zajrzeć
![]() Asiu AMaretto sorry że nie odpisałam na smska ale mam echo na karcie...nie daliśmy rady wpaść bo tż się spieszył po Angie do przedszkola...do tego wszyscy oprocz Emi się rozkładamy chorobliwie ![]() Ale zdaję relację z zakupów, w sumie najwięćej spedziliśmy w IKei i pełno jakiś pierdołków świeczek lampek , Emi dostała balinik z maskotkami taki wiszący bo jej się spodobał jak leżała na przewijaku w tym kąciku dla dzieci że tż musiał jej kupić ale chyba jej się faktycznie podoba Potem zaszalalam w H&M ANgie jakies rajstopki, Emi ślinicznki takie malutki bo pluje się i ciągle mokra...a najfajnieszy to przeceniony strój mikołajki fajny bo taki mięciutki załąćzam na fotce choć jej się nie podobło chwilowo ZA jedyne 20 zł Wiec jesli macie opchotę przebrać swe dziewuszki to na Bielanach w H&M można dostać nie wiem jak w innych H&MNo to taka krótka relacja Dodam tylko że na szybko przeglądajaąc forum zauroczyłam się foteczkami GOni i jej aniołka boskich masz chlopaków a twoje cyce ![]() Acha i jeszcze apropo kupek to u nas tez ostatnio co dwa dni ale bez problmów wiec zakładam że to normalne...
|
#3607 |
|
Raczkowanie
|
Gonia zdjęcia pierwsza klasa, a Ty pięknie wyglądasz. Aniu dzięki. Mam nadzieję, ze futerko przyjdzie na czas, dzisiaj przyszły zaproszenia i mój krem na rozstępy z tołpy-mam nadzieję, że choć trochę je rozjaśni.
Spokojnej nocki życzę.
|
#3608 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie Asiu chyba TZ ![]() Goniu Bimbalki rzeczywiscie masz niezle, zreszta ja tez mam E wiec wiem jak ciagna do ziemi Ja znowu po wieczornej masakrze pt. usypianie Amelki, jeszcze nigdy tak nie plakala, nie moglam jej wogole uspokoic, a ona powietrza zlapac, normalnie jakby jej sie najwieksza krzywda dziala. Nawet suszarka nie mogla jej uspokoic. Ehhhh nie mam do niej juz sil, juz wogole przestaje wierzyc ze kiedykolwiek zasnie sama. |
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Magda jak napisałaś, że zaszalałaś w H&M to myślałam, że ty się obkupiłaś, ale przecież z ciebie super mama, to gdzie byś tam o sobie myślała
![]() Widać, że Emi zadowolona z nowego stroju, aż radość z niej bije ![]() wrzucam wam kolejny filmik z Piotrem, tylko bidulek miał opuchnięte oczka po tym zabiegu, ale widać, że o nim zapomniał i sobie wesoło gada ![]() http://www.youtube.com/watch?v=jzhk97EvhMg |
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Magda nie daj się chorobie - walcz ![]() Gonia zdjęcia boskie a te ze szpitala to łapią za serduszko Ania Piotrkowa rozmówki boskie, ale najlepsza ten ślinotok na samym końcu ![]() mój TŻ mnie rozwalił dzisiaj tesktem. kąpaliśmy Hanię i coś tam gaworzyła i w pewnym momencie wydała z siebie jakiś nowy nie słyszany dotąd przez nas dźwięk. TŻ stwierdził, że córka powiedziała Robert (jego imię).....bez komentarza ![]() Agnieszko Amelkowa współczuję przejść z usypianiem Amelki. chciałabym pomóc, ale dzięki Bogu my jakoś problemów z tym nie mamy (na wieczór bo w dzień to różnie bywa). Agnieszko Emilkowa daj znać jak będziesz stosować to cudo z Tołpy czy coś daje chociaż ja mam trochę specyfików, ale z moją sumiennością w ich stosowaniu to raczej trudno będzie o spektakularne efekty..
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
no patrzcie jaka Hania, po co mówić mama, baba, jak można od razu Robert
|
|
|
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie zdolowalam, tak jak niedawno Dorotka, jak twoj Aniu Piterek trzyma fajnie glowe na brzuszku
![]() Moja super trzyma w pionie, a na brzuchu NIENAWIDZI a co dopiero sobie tak gadac jak Piotrus. |
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz Agnieszka główkę tak trzyma ładnie, ale ciągnięty do siadu nie potrafi jej dobrze utrzymać, no i usiąść też nie. Chyba każde dziecie w swoim czasie dojdzie do tych umiejętności. Mój mały też często nie chce leżeć na brzuszku, tu chyba tak fajnie się udało, bo położyliśmy go na poduszce i było mu łatwiej, na płaskim szybciej się wkurza. No i w pionie ja ciągle podtrzymuję tą naszą dyndającą bańkę, bo Piotrek jeszcze czasem mocniej nią machnie.
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiu, świetnie, że zdrowie Misi coraz lepsze
. Neurologiem nie przejmuj się, zdania na temat przyjmowania i dawki przyjmowania wit D sa podzielone. W niektórych krajach w ogóle nie podaje sie tej witaminy, chyba, ze zachodzi taka konieczność. Trudno, zeby człowiek nie sończywszy medycyny widział to co lekarz widzi. Jedni sie złoszczą jak pacjent sie mądrzy a drudzy na odwrót. Iwonko, Hania wymiata z tym spaniem fajne fotki, wydaje sie na nich taka duża![]() Aniu Antosiowa, bardzo ładne kartki ![]() Gonia, witaj Słońce. Dobrze, ze z Dee coraz lepiej. Fotki ze szpitala ściskają za gardło. Mały jest świetny, niezsły z niego przystojniak ![]() Współczuję problemów z piersiami, też mnie dręcza od jakiegoś czasu. Zapalenie piersi u minęło a tu ostatniej nocy znów obrzmiały i bolący cyc. Dziś Maciej spędził cały dzień wisząc na chorej piersi i czuję duż ulgę. Mam nadzieję, zę nie będzie tak wyglądała moja laktacja przez nastęne kilka miesięcy. Cytat:
), ale do świąt jeszcze chwila i młody gotów z tego wyrosnąć. Jeżeli tak się stanie to będę kombinować. Teraz śpioszki 68 sa w sam raz, zaraz wskoczy w 74, chyba za szybko rośnie. Aniu, Piotrus to prawdziwy gaduła
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Ania współczuję przebojów z piersiami, mnie dziś tak dziwnie bolą od śodka, może mnie przewiało
![]() patrzcie jaka nie fajna zabawka, normalnie aż mi żal tych maskotek ![]() http://www.allegro.pl/item494679425_...jki_flmik.html a czego to ludzie nie wymyślą: http://www.allegro.pl/item498572779_...ia_sztuka.html http://www.allegro.pl/item492362581_...em_gratis.html Lecę spać mamulki! Do jutra! Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa Czas edycji: 2008-12-08 o 22:05 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, mam nadzieję, że z piersiami wszystko będzie ok
![]() Ale pluszaki wyszukałaś Ten lew w klatce jest przerażający, miś-fotel paskudny a mi gigant to dla jakichś wielkoludów.Dobrej nocy
|
|
|
|
#3617 |
|
Rozeznanie
|
Gonia duza buzka dla małego Dee
Magda Wy tez sie wszyscy kurujcie. A ja myslałam ze ciebie głównie wozki interesowały ![]() Ale Piterek juz pieknie głowe trzyma. Normalnie szok. i "slina"Anah po kiklu dniach to juz inaczej na to patrze ale po wizycie to mialam nerwy i doła. Na szczescie mi przeszlo. Jutro idziemy na szczepienie to podpytam pediatre co ona sadzi o tej główce i ile tej witaminy podawac. A Misia mnie dzis zadziwiła. Normalnie caly dzien wisi na cycku. A po kapieli oprózniła obie piersi (sprawdzilam laktatorem i nic nie uciagnał ) i musiałam jej sztuczne mleko dorobic bo byl wrzask - zjadla jeszcze 30 ml. Normalnie z szoku wyjsc nie moge moze w koncu moje dziecko zacznie wiecej jesc. I nagle od paru dni 5 par pajaców zmalało. Te maskotki w klatkach sa przerazajace. Jak mozna cos takiego dla dzieci wyprodukowac.
http://www.suwaczek.pl/cache/c109703129.png MY ![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2003080901201230.png Edytowane przez Amaretta Czas edycji: 2008-12-08 o 22:26 |
|
|
|
#3618 | |||
|
Zadomowienie
|
Goniu, cudeńko Ci rośnie
![]() o synku mówię chociaż widzę, że piersi też zrobiły furorę ![]() ![]() Jak tak patrzyłam na te foty.. i te rurki.. łzy same mi poleciały. strasznie Ci współczuję tych chwil.. od razu mi się moja Karola przypomniała i nie zazdroszczę. strasznie się cieszę, że już jest dobrze!! a marines..hmm.. no co tu dużo gadać: ![]() Cytat:
![]() Magda, ale masz fajnego krasnalka kurujcie się kochani dużo zdrówka ![]() Cytat:
Iwona, jakie masz niesamowicie zdolne dziecko ![]() ja podobno śpiewałam, kiedy miałam 11 miesięcy. no ale 2 miesiące to już geniusz ![]() ![]() ehh, żeby tak ci nasi mężowie wszystko chcieli słyszeć zwłaszcza te piszczące gary w zlewie i kurze na półkach..![]() Cytat:
|
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
Aniu, jaki Piotrek rozgadany przesłodko
![]() ![]() a tż na końcu chyba chciał pokazać, że wizaż na posterunku ![]() a odnośnie wymyślania zabawek...spójrzcie na to: http://pl.youtube.com/watch?v=e9vp1A...eature=related chyba sobię sprawię takiego byczka ![]() hihihi, a tu kolejna porcja zabaweczek ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=mDJvG3...eature=related http://pl.youtube.com/watch?v=JLLfV5...eature=related hmm..ciekawe do czego służą te stojące pacynki
Proszę o głosy: KLIK https://wizaz.pl/akcje/magiczne_swieta/aniolek-273465 1 % DLA NASZEJ KAROLINKI !!! ![]() Edytowane przez nabuko Czas edycji: 2008-12-08 o 22:32 |
|
|
|
#3620 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko na moment, uprzejmie donoszę że kupa była
) )))![]() tą radosną wiadomością kończę i życzę dobrej nocki!!!
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
Jezu-już dwa razy pisałam mega długiego posta i mi go wcina L zaraz szlak mnie trafi…
Jaroszaniu-Twój Antoś jest naszym wzorem do ścigania w sferze umiejętności…teraz będę ćwiczyć z Natalią podnoszenia by wyrobić u niej umiejętność podciągania główki z pozycji leżącej na pleckach. Anuhaaaaaaa-Twój Piterek to nasz wątkowy gaduła-a myślałaś już o tym,co będzie gdy dorośnie i zacznie się z Wami kłócić???trudno będzie go przegadać J Nauko- mi Ricinum Communis pomagają, ale teraz mam przerwę i jakoś tak troszkę puściej w cycolach się zrobiło L a swoją drogą potrzeby małej, które ostatnio znacznie wzrosły.Na początku jadła z 7-8 minut, teraz ciągnie 13-14 J GoniuJ- serce mi pęka gdy patrzę na zdjęcia Dee podłączonego do wszystkich tych strasznych aparatur i rurek-baaaardzo mocno Wam współczuję-obyście już nigdy nie musieli patrząca swoją latorośl w takim stanie! Trzymam za to mocno kciuki! JagnaK-nie przejmuj się tym,że mała nie znosi leżeć na brzuszku-niedawno przechodziłam to samo i mogę polecić ci pewien sposób. Połóż małą na jak najbardziej płaskiej poduszce (ale jednak na poduszce by miała bardziej miękko niż dotychczas) i oprzyj na przedramionach. Natalce dodatkowo pomaga TV,to dla niej dodatkowy bodziec by podnosić główkę-a ja to wykorzystuję życzę powodzeniaIwa-spóźnione gorące życzenia urodzinowe!dużo miłości w życiu, tylko radosnych dni,wokół samych życzliwych ludzi i zerówka dla Ciebie i rodzinki J No a ja muszę pochwalić Natalię-07.12 miałam urodziny (Iwa dzień po Tobie J ), Moja myszka zasnęła o 21.00,o 23.00 standardowo ją „dotankowałam” przez sen a obudziła mnie o 05.00 czyli 6 godzin nieprzerwanego snu Jto było coś…Jaroszania pewnie wyśmieje te moje 6 godzinek,ale dla mnie to olbrzymi sukces.
|
#3622 |
|
Przyczajenie
|
ojeee
dziewczyny sie naprodukowalyscie tutaj A teraz jeszcze imionami tu operujecie to juz wcale nie wiem kto jest kto .no dobra to tak w skrocie. GoniaJ zycze duzo zdrowka dla malego Dee, ciesze sie ze jestescie w domku i ze sie macie juz dobrze . A tak poza tym to zazdroszcze cycow zawsze takie chcialam miec ! jak zaszlam w ciaze to mysle ze moze teraz sie cos zmieni z malenstwami i d,pa nawet ciaza nie pomogla nic a nic heh (no moze troszeczke ale nie az tak jak by sie chcialo )![]() Z podnoszeniem glowki to u nas tez nie jest za dobrze wlasciwie to chyba fatalnie 10 miniut i ryk . Chociaz mam nadzieje ze sie w koncu nauczy ![]() A pozostalym ,tym oczekujacym kupek oki pora na sen dobranoc Edytowane przez piwojestfuj Czas edycji: 2008-12-09 o 00:08 |
|
|
|
#3623 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gosia Adasiowa ale ja ci zazdroszcze
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3624 |
|
Zadomowienie
|
Melduję sie o poranku i donosze że udaję się do lekarza na razie z ANgie, ja walcze choć niezbyt dzielnie
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczynki
ja tylko się melduję bo zbieramy się zaraz na szczepienie i wolę nie myśleć co się tam będzie działo ![]() trzymajcie kciuki żeby było dobrze... odezwę się popołudniu miłego dnia
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
zżarło posta
Justyna myślałam, że padne jak zobaczyłam "edukacyjne" zabawki ![]() Magda trzymam kciuki za zdrówko całej rodzinki u nas kupy niet Piotrek dziś po porannym karmieniu zwymiotował mi na łózko, jakby ktoś ze szklanki chlustnął. Chyba za dużo się najadł, bo strasznie dużo tego było. No chyba, że on normalnie tak wyciąga. Przez brak kupki, on strasznie niespokojnie je, bo co chwila idzie bąk-armata, wymachuje nóżęncjami... Dopajam go herbatką, może to go coś ruszy.Piwojestfuj ja jeszcze nie mogę przyzwyczaić się do imion i czasem się zapomnę, ale myślę, że za jakis czas juz wszystkie się przyzwyczaimy Asia gratuluję Misiowych postępów, i obys teraz coraz częściej musiała odkładać za małe ciuszki na dno szafy! Iwona za szczepienie
|
|
|
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
Magflieg strasznie tani ten stroj mikołaja! U mnie takich nie widziałam.
Anuhaaa mi niestety nie dziala gloskin także mogę podziwiac tylko minki Piotrusia Dorotka nie mow tak bo mój Antek wcale nie jest taki super. Przewraca się z brzucha na plecki bardziej przypadkiem niż jakby rzeczywiście to umial I wcale nie wysmieje 6h. wrr. Akurat Antek 2dni temu duzo wym,iotowal w ciagu dnia, był placzliwy i od tego czasu troche nam się rozregulowala noc. A co do zabawek to wynalazłam takie maskotki, które stymuluja zmysły: http://www.allegro.pl/item488110745_...rzyjaciel.html http://www.allegro.pl/item488107394_...sola_zaba.html http://www.allegro.pl/item496218157_...wosc_2008.html na razie nie będę ich kupowac, poczekam Az ktos przed swietami spyta co ma dac Antkowi
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() na drugiej rece karolina , stad brak polskich znaków .. uciekamy dzis do bydgoszczy do pani chirurg. trzymajcie kciuki, bo zapadnie decyzja co do operacji drugiej nozki - oby byla jeszcze w grudniu... Gosiu , super, że kupa sie pojawila Dorotka - spoźnione życzenia- milosci, radosci, spokoju , przespanych nocek i zero zmartwien ![]() Magda, polecam oscinococcinum. na mnie dziala od razu dalej trzymam kciukasy za kupasy
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki razem z Antkiem. informuj co i jak
|
#3630 |
|
Zadomowienie
|
Justyna trzymam kciuki
Iwonka też trzymam i czekam na relacje ze szczepienia A ja znowu na tydzień uziemiona Angie zapalenie gardła trzecie w ciągu trzech miesięćy echh wiedziałamże takie beda poczatki przedszkola ale...dobrze chociaż że bez antybiotyku tym razemJa biorę Acorutical Forte i litry herbaty z miodem i cytryną dopóki łaże jest dobrze mam nadzieje że jakoś sie utzrymam ![]() Asia Amaretta na pewnoe bede jeszcze w e Wrocku bo my czesto jeżdzimy to wlece...a wózki faktycznie byłam oglądać i ciągle numerem jeden jest dla mnie jednak X-lander
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

i miliony rozstepow
Zdjęcia szpitalne takie smutne

dużo zdrówka 

wlasciwie to chyba fatalnie 
za szczepienie
Angie zapalenie gardła