|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
marzy mi się nr 2 na http://www.giselle.lublin.pl/slubne14.html .
(ale niestety nie mam figury, na której ta sukienka prezentowałaby się odpowiednio ładnie.:/) |
|
|
|
#3602 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3604 |
|
Raczkowanie
|
Byliśmy wczoraj z TZtem w mieście,żeby odebrać jego mundur z pralni,ale jeszcze nie był gotowy więc łaziliśmy trochę dla zabicia czasu.Wstąpiliśmy do jubilera i pomierzyliśmy obrączki.O dziwo,podobało mi się chyba z 5 par
Tylko drożyzna straszna,ale my palnujemy zrobić obrączki ze swojego złota więc powinno być taniej.Nie wiem tylko,czy jak się daje swoje złoto to jubiler może je z czymś zmieszać żeby ono było takie ładnie żółte?Bo nasze złoto jest takie "radzieckie" a nie chciałabym obrączek w takim kolorze.A może któraś z Was się orientuje,czy jest taka możliwość żeby dać swoje złoto,ale żeby jubiler zrobił obrączki z innego,o takiej samej masie?
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha witam koleżankę, która ślubuje tego samego dnia co ja
)) dziewczyny a co myślicie o szyciu sukni u krawcowej?? i nie chodzi mi o kwestie finansowe, bo myślę, że duże oszczędności nie wchodzą w grę, ale chodzi o niepowtarzalność i że można mieć taką suknię, którą się chce! co myślicie??
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz mieć suknie wg swojego pomysłu to na pewno jest to dobre wyjście. Chociaż zanim przystąpisz do tworzenia projektu przejdź się po salonach poprzymierzać różne fasony, sama ocenisz w czym ci najlepiej, troszkę zmodyfikujesz i dopiero wtedy zapukaj do krawcowej
|
|
|
|
|
#3607 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. .. ale moje zdanie się nie liczy bo ja jeszcze w życiu nie widziałam brzydkiego konia![]() a ja dzisiaj jestem po pierwszej jeździe po chorobie ![]() Cytat:
Trochę się tylko obawiam, czy krawcowa da radę ją wiernie odtworzyć... może z drobniutkimi zmianami żeby pasowała idealnie do mnie, a nie zrobić tylko coś podobnego.
|
|
|
#3608 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczynki
nie jestem prymuska nio cio wy hehe chociaz chcialabym ![]() ![]() ![]() Cytat:
sama mam taki plan uszyc sukienke i wlasnie najpierw pochodzilam sobie po salonach i juz wiem jaki fason sukni do mnie pasuje najlepiej takze najpierw poprzymierzaj poogladaj sie w roznych fasonach a potem do krawcowej taka moja rada![]() ja juz w domku z moim tezusiem kochanym ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#3609 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, mam deprechę, szukam pracy i w ogóle ofert w moim zawodzie gdzie spełniałabym warunki jest 4
a co gorsza teraz pewnie mają do wyboru tylu innych ludzi że odpadnę gdzieś na szarym końcu, bo mam małe doswiadczenieogólnie załapałam doła, jestem największą kretynka na świecie- jak mnie profesor, mój promotor, polecił jakiemuś prezesowi to ja jak idiotka poszłam na rozmowę i nie wzięłam tej pracy, bo chciałam 3 dni w tygodniu nie 5 a facet dzwonił mi iles razy i pytał a warunki były suuuuper... później pracowałam w dużej kancelarii i po 3 miechach się wyniosłam żeby sie uczyć na durny egzamin który zresztą własnie oblałam, chociaz oni najpierw mi dali miesiąc urlopu i chcieli jeszcze przedłużyć. A teraz zostałam na lodzie, głupia i mam ochote się w tyłek ugryźć za swoją głupotę, bo myslałam, że tak łatwo w tydzień pracę w zawodzie znajdę niech mnie ktoś dobije
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest tak- szukam roboty, szukam wszedzie, wszyscy znajomi powiadomieni, gazetki, internet, inne ogloszenia i oczywiscie byla wielka d...blada... pewnego dnia zadzwonili do mnie z pewnej instytucji panstwowej-praca poniekad w zawodzie ale nie tak do konca-przeszlam testy, rozmowe-i juz 2 tyg czekam bo wynikow rekrutacji ni ma........... dzisiaj zadzwonili do mnie z innej instytucji-zaprosili na rozmwe (praca w zawodzie),..ale ja postanowialm przedwczoraj ze nie mam zamiaru wiecej siedziec w domu bo swira dostane- no i kasa potrzebna i wczoraj poroznosilam cv po sklepach w centrum handlowym-juz na 2 dni probne mnie zaprosili -dzisiaj i jutro. wiem ze to beznadzieja praca ale lepsza taka niz zadna..... No ale do czego zmierzam. jak zaczelam szukac jakiejkowiek pracy (w sensie ze tej w sklepach-coz nie jest to moje marzenie po 5 latach studiow) to zaczeli dzwonic z innych miejsc... No i tak w pn mam uslyszec odp z tego skelpu co dzisiaj bylam, we wt mam rozmowe w sprawie pracy, ktora na prawde mnie interesuje, jutro ide do innego sklepu.... Na razie z niczego nie rezygnuje bo nie znam zadnych konkretow... ale chodzi mi o to ze jak byla cisza to byla a teraz bum sie zrobil i dzwonią coraz wiecej... wiec nie załamuj sie-albo szukaj czegokolwiek tak jak ja albo czekaj cieroliwie- predzej czy pozniej ktos sie odezwie z porzadna propozycja... |
|
|
|
|
#3611 |
|
Rozeznanie
|
ale serio, mnie to dobija, ja nie mam nic przeciwko urzędom państwowym itp, ale nie po to 5 lat takich studiów robiłam żeby teraz garnki po domach sprzedawać
![]() a najgorsze ze mam takie schizy że narzeczony się powinien wstydzić że ma taką głupią dziewczynę, że sie nie dostała na aplikację, choć wiem że 10% się dostało. No ale on sie dostał...
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam doła, a to dlatego, że cały dzień kłóce się z TZ-tem i wogole nie mozemy sie dogadac
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3614 |
|
Rozeznanie
|
neska, w sumie masz rację, bo ja niby "bezrobotna" jestem od kilku dni, a już mnie to dobija... więc może naprawdę lepiej szukać czegokolwiek. Ale najbardziej mnie dobija, że nie mam odwagi tak po prostu pójść do mojej starej pracy i zapytać, czy tam czegos nie mają
|
#3615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nio wiec teraz ja ci mowie napewno bedzie dobrze juz niedlugo glowa do gory
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
no ja siedze jakies 2 miesiace- i tez na poczatku mowilam sobie-"nie pojde do sklepu sprzedawac- nie po to jestem magistrem" Ale teraz się ocknęłam..na prawdę jak siedze w domu to jeszcze troche i w jakas depreche bym wpadła....paranoja normalnie...dlatego powiedzialam STOP- no i zobaczmy... jestem w trakcie rekrutacji do 5 miejsc...
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole wszystko mi sie nie układa
i z seminariami i z TZ (no bo ja sie przejmuje slubem, a mam wrazenie, ze on ma to w nosie) i w ogole... moze to tylko jesienna deprecha... tyle tego dobrego, ze mam kilka upatrznych sukienek do przymierzania i adresy do kilku fajnych salonów
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
To na pewno przez tę pogodę! Mi tez jakoś dzisiaj dziwnie smutno...do tego mnie coś bierze i meczę się z okresem. Całe szczęście z Tż mi wychodzi
jedyne co mnie może dziś cieszyć to on neska i jupik na pewno znajdziecie fajną pracę, dajcie sobie jeszcze troszkę czasu, niestety świetne oferty nie pojawiają się codziennie nad czym ubolewam i ja
|
|
|
|
#3620 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sie okaze![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3621 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co, pogadałam sobie z kolegą, też szukającym pracy, poczytałam co Wy piszecie i w sumie- prawda jest taka, że martwić powinnam się po 3-4 miesiącach, więc macie racje, to chyba jesienna deprecha
na pocieszenie zjem sobie sliwek z drzewka moich rodziców a jutro kupię mini-torebkę z tych modnych ostatnio
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie tak zamierzam zrobić-najpierw runda po salonach, bo i tak tej przyjemności nie mogłabym sobie odmówić, a później pogoń za dobrą krawcową-z tym może być trochę gorzej;/ ale sie zobaczy!!!
|
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no teraz to mówisz do rzeczy, że aż miło posłuchać. głowa do góry i wiary w siebie życzę |
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja niby mam licencjat jeszcze z med ratunkowej ale z roznych wzgledow nie chce pracowac jako ratownik- bardziej sie skłaniam ku mojemu drugiemu zawodowi dlatego skladam w rozne miejsca papiery i własnie z sanepidu do mnie zadzwoniili i we wtorek ide- praca w zawodzie, panstwowa, pewnie nie za duzo płatna ale nie byloby tak zle ....zobaczymy |
|
|
|
|
#3625 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki!Cytat:
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym bardzo chciala, zeby mi się udało... Jeszcze jestem po ostatnim etapie rekrutacji w ZUSie ale na razie wynikow nie ma... co prawda wolałabym w sanepidzie bo to w zawodzie a w zusie w zasadzie na upartego tez troche w zawodzie
echh
|
|
|
|
#3628 |
|
Rozeznanie
|
nooo Maggie, jednak na fundowane wakacje to państwowa instytucja nie wysyła... to jest akurat argument za prywatnymi firmami, ale faktycznie wszystko trzeba wziąc pod uwagę i wyważyć, co jest dla kogo ważniejesze. Ja bym jednak chciała stabilną pracę, nawet za mniejszą kasę, w rozsądnych granicach rzecz jasna
![]() Neska, w zusie też super, obyś mogła wybierać między dwoma
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
no panstowa robota to wiadomo- i stabilna i mniejszy wyzysk i godziny pracy przystepne, wolne weekendy, swieta itd... kasa mniejsza ale chyba az tak tragicznie nie jest.. szczerze mowiac nie mam pojecia ile sie zarabia w takich miejscach...
|
|
|
|
#3630 | ||
|
Zakorzenienie
|
no ja tez :d pomaranczowe
witaj z nami ![]() Cytat:
...mamy jeszcze kilka innych koni w propozycji...więc mamy jeszcze czas jutro moze dodam zdjecia innych koni nad ktorymi sie zastanawiamy Cytat:
ja marze o klaczce rasy - angloarabskiej ( tak jak Kamea na której jeżdżę ) maść - gniada,skarogniada, kara wiek od 2 lat zobaczymy jak te marzenia zaczną się spełniać
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

Tylko drożyzna straszna,ale my palnujemy zrobić obrączki ze swojego złota więc powinno być taniej.Nie wiem tylko,czy jak się daje swoje złoto to jubiler może je z czymś zmieszać żeby ono było takie ładnie żółte?Bo nasze złoto jest takie "radzieckie" a nie chciałabym obrączek w takim kolorze.A może któraś z Was się orientuje,czy jest taka możliwość żeby dać swoje złoto,ale żeby jubiler zrobił obrączki z innego,o takiej samej masie?
. .. ale moje zdanie się nie liczy bo ja jeszcze w życiu nie widziałam brzydkiego konia

a co gorsza teraz pewnie mają do wyboru tylu innych ludzi że odpadnę gdzieś na szarym końcu, bo mam małe doswiadczenie
niech mnie ktoś dobije