tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-21, 20:34   #3601
tatiancia
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

hej dziewczyny! dzisiaj ginekolog przepisał mi Yaz. Chciałabym sie zorientować jaka jest ich cena. pzdr
Stary 2009-07-21, 23:04   #3602
Zuzianna
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Zuzianna

Ja płaciłam około 47 zł. Ale wydaje mi sie, że to zależy od apteki. Cena waha sie pomiędzy 35 - a 50 zł - jakoś tak.

Dziś wzięłam 8 tabletkę z mojego pierwszego blistra. Że tabletki biore około 19, to od rana nie mam żadnego plamienia, ale około 30 min po wzięciu tabletki zaczyna mi sie normalne krwawienie. Troszkę mnie to męczy.
Tak samo, wiecie czy normalnie można pić alkohol kiedy przyjmuje się te tabletki? Ja, kiedy wzięłam pierwszą tabletkę, około 2 godziny po, wypiłam piwo, czy to nie zaszkodziło, czy wszystko działa normalnie?

Zuzianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 23:50   #3603
SailorMoon
Zadomowienie

[QUOTE=Zuzianna;13366350]Ja płaciłam około 47 zł. Ale wydaje mi sie, że to zależy od apteki. Cena waha sie pomiędzy 35 - a 50 zł - jakoś tak.

Dziś wzięłam 8 tabletkę z mojego pierwszego blistra. Że tabletki biore około 19, to od rana nie mam żadnego plamienia, ale około 30 min po wzięciu tabletki zaczyna mi sie normalne krwawienie. Troszkę mnie to męczy.
Tak samo, wiecie czy normalnie można pić alkohol kiedy przyjmuje się te tabletki? Ja, kiedy wzięłam pierwszą tabletkę, około 2 godziny po, wypiłam piwo, czy to nie zaszkodziło, czy wszystko działa normalnie?[/QUOTE]
Picie alkoholu nie oslabia dzialania leku, dlatego ochrona jest zachowana calkowicie. Nie nalezy jedynie przesadzic z alkoholem;d mam na mysli wymioty, bo jesli nastapily przed uplywem 3 godzin po wzieciu tabletki, to skutek jest podobny, jakbys w ogole jej nie wziela (postepowanie tez to samo). Sama znam osobe, ktora w ten sposob stala sie szczesliwa mama ;p Jednak Twoje piwo na pewno nie zaszkodzilo, czasami mozna sobie poszalec
Stary 2009-07-22, 08:03   #3604
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez tatiancia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! dzisiaj ginekolog przepisał mi Yaz. Chciałabym sie zorientować jaka jest ich cena. pzdr
jest cały wątek "Yaz gdzie i za ile?", poczytaj...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 08:12   #3605
prawniczka11
Przyczajenie

Witajcie! mam pewne obawy, ok 1,5 tyg temu zapomniałam wziąć 15 różowej tabletki i wzięłam ją z ponad 12 godzinnym opóźnieniem. W tym dniu, w którym nie zażyłam tabletki kochałam się z moim chłopakiem i trochę się boję. Ochrona przed ciążą mogła być osłabiona?? Przyjęłam do końca różowe tabletki, placebo wyrzuciłam i dziś zaczynam nowe opakowanie. Niepokoi mnie to, że pojawiło się u mnie delikatne krwawienie, przed spodziewaną miesiączką, czego nigdy nie było, mam bóle podbrzusza jak przed i w czasie miesiączki, kłuje mnie w prawym boku, ogólnie źle się czuję, czy to może wróżyć coś złego??
prawniczka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 10:25   #3606
anusia2511
Raczkowanie

Podbijam pytanie. Przez trzy dni nie brałam pigułek, pojawiło się krwawienie związane z odstawieniem, koleżanki poradziły mi abym zaczęła nowe bistro i tak też zrobiłam wczoraj. Tylko teraz moje pytanie, od kiedy jestem zabezpieczona?

anusia2511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 11:28   #3607
Aisza91
Przyczajenie

@ tatiancia
Możesz zamówić sobie na www.☠☠☠☠☠☠☠ (tam są po ok 40zł) a potem odbierasz je w wybranej aptece powiązanej z programem "Dbam o zdrowie"

@ kaktusica
dostałam taką odpowiedź z ☠☠☠☠☠☠☠
"Szanowna Pani, W sytuacji, jaką Pani opisała powinna Pani rozpocząć nowe opakowanie o jeden dzień wcześniej lub na dzień przed zakończeniem aktualnego opakowania przez trzy dni stosować dodatkowe zabezpieczenie w postaci prezerwatywy, a nowe opakowanie rozpocząć o zaplanowanym czasie. Ponieważ nie jestem ginekologiem, najwłaściwszym wyjściem byłoby udanie się po opinię specjalisty. Z poważaniem - lek.med. Michał Posmykiewicz"

Edytowane przez Aisza91
Czas edycji: 2009-07-22 o 11:31
Aisza91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 18:59   #3608
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aisza91 Pokaż wiadomość
@ tatiancia
Możesz zamówić sobie na www.☠☠☠☠☠☠☠ (tam są po ok 40zł) a potem odbierasz je w wybranej aptece powiązanej z programem "Dbam o zdrowie"

@ kaktusica
dostałam taką odpowiedź z ☠☠☠☠☠☠☠
"Szanowna Pani, W sytuacji, jaką Pani opisała powinna Pani rozpocząć nowe opakowanie o jeden dzień wcześniej lub na dzień przed zakończeniem aktualnego opakowania przez trzy dni stosować dodatkowe zabezpieczenie w postaci prezerwatywy, a nowe opakowanie rozpocząć o zaplanowanym czasie. Ponieważ nie jestem ginekologiem, najwłaściwszym wyjściem byłoby udanie się po opinię specjalisty. Z poważaniem - lek.med. Michał Posmykiewicz"
Lekarzem to ja nie jestem, ale w ulotce takiej kombinacji to nie było.. Co lepsze, nawet ja bym na to nie wpadła
Stary 2009-07-22, 21:00   #3609
mpatrycja
Przyczajenie

jestem przy 3 tabletce placebo i dostałam lekkie krwawienia... czy to jest ten oczekiwany "okres"... mój lekarz ostrzegal mnie że to nie będzie typowe krwawianie tylko coś typu plamienia ale nadal mam lekkie obawy... przeczytałam książeczke kilka razy i nic nie ma napisane czy jest to plamienie czy krwawienie (chyba że coś opuściłam)... czekam w takim razie na wytłumaczenie ) Pozdrawiam i dziękuje z góry )))
mpatrycja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 23:02   #3610
Zuzianna
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Zuzianna

Przykro mi, ja Ci w tym nie pomogę.

Ja natomiast mam inny problem. Po stosunku mam krwawienie i boli mnie brzuch. Czy to normalne, czy każdy organizm inaczej na to reaguje?

Jesteście jakoś z YAZ'u niezadowolone? Jakieś skutki uboczne?

Zuzianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 07:37   #3611
trzaska
Raczkowanie

Hej moj problem wyglada nastepujaco.

1.Jestem w trakcie 3 bialej tabletki (okresu poki co brak)
2. Wzielam wszystkie rózowe zgodnie z "instrukcja" z poslizgiem do 2h
3. Kochałam sie z moim facetem bez zabezpieczen od ok. 14 dnia uzywania tabletek
4. jest to moja 1 paczka po dluuuugiej przerwie

Wszystko by wskazywalo na to iz nie jestem w ciazy ale...

w dniach 19-21 cyklu dostalam od gina 3 tabletki MYCOSYST
a potem dnia 22 kochalam sie bez zabezpieczen i "do konca".

Prawde mowiac nie mialam pojecia, i nie zostalam uprzedzona ze ten rodzaj leku jest antybiotykiem.
Czy macie moze jakas informacje na temat dzialania tego leku na Yaz?
I czy 3 dni przyjmowania leku moze az tak osłabic antykoncepcje ze zaszłabym ostatniego dnia brania tabetek w ciaze.

z ulotki wynika ze oczywiscie jestem zabezpieczona, ale martwi mnie działanie tego leku. mozliwe ze niepotrzebnie zrobilam ta 4dniowa przerwe i powinnam wziac nowy blister. Sama nie wiem. Proszę o pomoc

Tylko nie piszcie mi ze ten temat jest gdziec na forum tu jest az 100 stron. a ja moze z 30 przeczytalam

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mpatrycja Pokaż wiadomość
jestem przy 3 tabletce placebo i dostałam lekkie krwawienia... czy to jest ten oczekiwany "okres"... mój lekarz ostrzegal mnie że to nie będzie typowe krwawianie tylko coś typu plamienia ale nadal mam lekkie obawy... przeczytałam książeczke kilka razy i nic nie ma napisane czy jest to plamienie czy krwawienie (chyba że coś opuściłam)... czekam w takim razie na wytłumaczenie ) Pozdrawiam i dziękuje z góry )))

Tak to jest okres. wiele dziewczyn nie potrzebuje nawet podpasek gdyz wkladki im wystarczaja... byc moze pozniej to sie ureguluje. poki co potraktuj to jako okres
trzaska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-23, 10:06   #3612
prawniczka11
Przyczajenie

czy po pominięciu tabletek placebo i przejściu do nowego blistra możliwe jest krwawienie??
Stary 2009-07-23, 11:12   #3613
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prawniczka11 Pokaż wiadomość
czy po pominięciu tabletek placebo i przejściu do nowego blistra możliwe jest krwawienie??
możliwe.
aczkolwiek jak ja łączyłam opakowania nie miałam żadnych plamień ani nic
Stary 2009-07-23, 11:56   #3614
marcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
możliwe.
Akurat z YAZ nie mam doświadczenia w braniu dwóch opakowań bez placebo, ale zwykle po innych tabletkach przyjmowanych blister po blistrze bez przerwy nie miałam żadnych plamień (ani krwawienia). Ale z tego co widzę - YAZ w ogóle "daje" plamienia.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez trzaska Pokaż wiadomość
Hej moj problem wyglada nastepujaco.

3. Kochałam sie z moim facetem bez zabezpieczen od ok. 14 dnia uzywania tabletek

Prawde mowiac nie mialam pojecia, i nie zostalam uprzedzona ze ten rodzaj leku jest antybiotykiem.
I czy 3 dni przyjmowania leku moze az tak osłabic antykoncepcje ze zaszłabym ostatniego dnia brania tabetek w ciaze.

z ulotki wynika ze oczywiscie jestem zabezpieczona, ale martwi mnie działanie tego leku. mozliwe ze niepotrzebnie zrobilam ta 4dniowa przerwe i powinnam wziac nowy blister. Sama nie wiem. Proszę o pomoc

Tylko nie piszcie mi ze ten temat jest gdziec na forum tu jest az 100 stron. a ja moze z 30 przeczytalam

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Tak to jest okres. wiele dziewczyn nie potrzebuje nawet podpasek gdyz wkladki im wystarczaja... byc moze pozniej to sie ureguluje. poki co potraktuj to jako okres
Tak - to krwawienie z odstawienia, to nie jest "prawdziwa" miesiączka. Poczytaj o mechanizmie.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny!
Mam mały problem...biorę pierwsze opakowanie Yaz. Dziś o 14:00 przyjęłam 18 tabletkę ale po 3 godzinach dostałam biegunki więc wzięłam kolejną...problem w tym, że teraz jestem jedną tabletkę do tyłu bo wzięłam tę, która była przeznaczona na jutro.
Co mam teraz zrobić? Przyjmować dalej normalnie, czy wybrać wszystkie różowe, wyrzucić białe i zacząć nowe opakowanie?
Nie mam pojęcia...proszę o pomoc...

Pamiętaj, że tylko silna biegunka lub wymioty spowodują niewchłonięcie się tabletki. Poza tym "oficjalnie" powinnaś mieć to zapasowe opakowanie, ale każda tabletka ma taki sam skład - wiem, bo czytałam /dopytywałam i przekonałam się na sobie, więc możesz ewentualnie wziąć kolejną z opakowania. Poza tym w sytuacjach awaryjnych nie trzeba wziać wszystkich różowych, można skrócić "o jedną" - wcześniej będzie krwawienie. Oczywiście - lepiej nie komplikować.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Zuzianna Pokaż wiadomość
Ja płaciłam około 47 zł. Ale wydaje mi sie, że to zależy od apteki. Cena waha sie pomiędzy 35 - a 50 zł - jakoś tak.

Tak samo, wiecie czy normalnie można pić alkohol kiedy przyjmuje się te tabletki? Ja, kiedy wzięłam pierwszą tabletkę, około 2 godziny po, wypiłam piwo, czy to nie zaszkodziło, czy wszystko działa normalnie?
Można pić alholol, można się nawet upić. Nie można brać antybiotyków, pić dziurawca i tak dalej.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kaktusica Pokaż wiadomość
Lekarzem to ja nie jestem, ale w ulotce takiej kombinacji to nie było.. Co lepsze, nawet ja bym na to nie wpadła

Mój ginekolog zawsze mówi, pro forma, o magicznych siedmu dniach - wiadomo.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

O flukonazolu:
http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=2843

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

[QUOTE=trzaska;13386935]Hej moj problem wyglada nastepujaco.

O tym leku:
marcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 12:14   #3615
Leseratte
Wtajemniczenie

czyli w razie wymiotów czy biegunki tabl należy zażyć z zapasowego blistra? bo jeśli brać z aktualnego opakowania to pomylą się dni i opakowanie skończy się przed czasem...
Leseratte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-23, 12:22   #3616
prawniczka11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
możliwe.
dziękuję za odpowiedź niepokoi mnie to delikatne krwawienie, a raczej plamienie co prawda pierwszy raz łącze opakowania, ale musiałam tak zrobić, gdyż pominęłam 15 tabletkę. martwi mnie tez to, że pierwsze plamienia pojawiły się kilka dni po stosunku, trochę się boję
Stary 2009-07-23, 20:04   #3617
adwi
Przyczajenie

też brałam yaz ale mi nie służyły wiec przestałam, trochę przytyłam
mam na zbyciu dwa opakowania po 35 zł. gdyby któras była zainteresowana
gg1116196
adwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 22:27   #3618
zofiawisnia
Przyczajenie

ja powiem do tej dziewczyny ktora dostala biegunke....
moja droga po 3 godzinach to tabletka na 200 procent ci sie juz dawno wchlonela.

tak sie sklada ze bralam raz leki od rana, w tym antykoncepcyjna, ale bralam tez antybiotyki, a ze niemadra zjadlam antybiotyki bez sniadania to potem zwymiotowalam wszystko z zoladka.... a tabletek juz nie bylo, wchlonely sie. nie stresuj sie tak!
zofiawisnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 23:55   #3619
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zofiawisnia Pokaż wiadomość
moja droga po 3 godzinach to tabletka na 200 procent ci sie juz dawno wchlonela.

tak sie sklada ze bralam raz leki od rana, w tym antykoncepcyjna, ale bralam tez antybiotyki, a ze niemadra zjadlam antybiotyki bez sniadania to potem zwymiotowalam wszystko z zoladka.... a tabletek juz nie bylo, wchlonely sie. nie stresuj sie tak!
to, że tabletki w całości nie było widać to nie znaczy, że substancje składajace się na tabletkę się wchłonęły do organizmu!!!

tabletka to się potrafi w parę sekund rozpuścić a i tak trawi się dłużej... jak tabletka rozpuszcza ci się w załądku i ja stamtąd zwymiotujesz to nic Ci się nie wchłonie a widac nie będzie, żołądek jako taki ma niewielki możliwości co do wchłania i tabletek raczej nie wchłania żadnych z kolei wymioty jako takie idą właśnie z żołądka.. co wiecej sybstancje przez niego nie przelatują jak przez sitko w 5 minut bo to postuj na trawienie które trwa właśnie ze 4h a potem substancje sobie wędruj do wchłania i stamtad raczej ich ( z jelita na przykład) nie zwymiotujesz już

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 00:13   #3620
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zofiawisnia Pokaż wiadomość

genialne spostrzezenie ze co, nie widac tabletki to sie wchlonela? no brawo za pomyslowosc. a pozniej sie dziwia skad sie bierze ciaza przy braniu tabletek antykoncepcyjnych...
ja w tym miesiacu zwymiotowalam po 3.5 h od wziecia tabletki anty. tabletka z ust mi nie wypadla spowrotem, a dwa dni pozniej dostalam plamienia. tabletka sie nie wchlonela ;]
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 09:14   #3621
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojejka89 Pokaż wiadomość
genialne spostrzezenie ze co, nie widac tabletki to sie wchlonela? no brawo za pomyslowosc. a pozniej sie dziwia skad sie bierze ciaza przy braniu tabletek antykoncepcyjnych...
ja w tym miesiacu zwymiotowalam po 3.5 h od wziecia tabletki anty. tabletka z ust mi nie wypadla spowrotem, a dwa dni pozniej dostalam plamienia. tabletka sie nie wchlonela ;]
no ale potem ktoś będzioe utrzymywa, że brał idealnie i to wina tabletek...

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 10:26   #3622
Aisza91
Przyczajenie

Byłam wczoraj u gin, dał mi kilka opcji ale powiedział, że najlepszym wyjściem jest przerwanie opakowania, poczekanie na miesiączkę no i wtedy rozpoczęcie nowego blistra. Tak zrobię, wydaje mi się to najlepszym wyjściem.

Może nie miałam ciężkiej biegunki, ale wolałam wziąć bo po co mam się później zadręczać myślami, czy ta tabletka się wchłonęła czy jednak nie...

Ta laska jest niezła, każdy głupi wie, że tabletka nie wchłania się od razu po spożyciu Poza tym nawet w ulotce piszą o czasie 4 godzin.
Stary 2009-07-24, 12:50   #3623
Martisja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kapeluszka17 Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno... wykryła mi nadżerke:/ i poeiwdziala,że nie jest duża... i czy jezeli wypisała mi tabletki to moge je stosowac?? ahh...i partner sie tym może zarazic?? Czy mamy używac gumki..;/ bo pani g. powiedziala ,ze nadżerke usówa sie po urodzeniu dziecka przepraszam,że tak pytam;p hiii...ale tam taki stres,że oo...:P

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

obym i ja tak miała waże 66kg;/ tak wiec nie moge przytyc;p a ona mi powiedziala,że przez pierwsze opakowanie musze jesc mniej;/
Ja miałam nadżerke dawo temu i cały czas miałam stany zapalne. Jeden się skończył zaraz następny. Poszłam do innego ginekologa który mi ją wypaliłczy tam wymroził i od tego czasu spokój. A minęło już z 8 lat. Nie wiem dlaczego gin Powiedział Ci że to się usuwa po urodzeniu dziecka. Zwłaszcza, że nieleczona może prowadzić do różnych schorzeń.
Martisja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 15:28   #3624
Karolcia593
Raczkowanie

Hej dziewczyny ja dzisiaj zazyłam 14 tabletke z pierwszego opakowania Yazu i chciałam wam sie pochwalić ze jakieś 3 dni temu mi sie plamienia skończyły a tylko na to czekałam bo w NIedziele wybieram sie nad morze pozdrawiam
Karolcia593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 16:08   #3625
paula313
Przyczajenie

Hej!przeglądałam ten wątek już dawno skończyłam na 56 stronie.Też biorę te tabletki już 5 opakowanie i wszystko jest ok tylko na pierwszym były upławy i nastroje.Ale mam problem bo źle obliczyłam sobie kiedy mi okres wypadnie a jade na wakacje i wtedy właśnie go dostane jak myślicie jak po 24 tabletce wezmę nowe opakowanie od początku to może być tak że nie dostanę okresu?czy to nic nie da i czy wogóle jest jakiś sposób żeby przesunął się o tydzień?proszę o szybkie odpowiedzi co o tym sądzicie
paula313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 17:27   #3626
Aisza91
Przyczajenie

Przecież masz w ulotce wszystko napisane, tylko w ten sposób możesz przesunąć okres. Czyli pomijasz białe tabletki i przechodzisz do następnego opakowania.

Dziewczyny, macie jakieś doświadczenia ze stosowaniem Yazu i opalaniem się? Za 2 tyg. jadę do Włoch, a naczytałam się, że niektóre anty powodują ostudę(przebarwienia)...i to na twarzy fujjj
Stary 2009-07-24, 17:27   #3627
kaskaabo
Przyczajenie

Hey Dziewczyny, mam problem, zaczelam brac yaz pierwszego dnia krwawienia i jest dzisiaj juz 6 dzien ich przyjmowania. Jednak ok 24 godzin wczesniej pojawilo sie u mnie plamienie, doczytalam na jakis durnawych forach ze to moze byc liczone jako pierwszy dzien miesiaczki. Czy w takim razie zle postapilam czekajac do krwawienia?
kaskaabo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 17:49   #3628
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez kaskaabo Pokaż wiadomość
Hey Dziewczyny, mam problem, zaczelam brac yaz pierwszego dnia krwawienia i jest dzisiaj juz 6 dzien ich przyjmowania. Jednak ok 24 godzin wczesniej pojawilo sie u mnie plamienie, doczytalam na jakis durnawych forach ze to moze byc liczone jako pierwszy dzien miesiaczki. Czy w takim razie zle postapilam czekajac do krwawienia?
zamiast czytaj fora przeczytaj ulotkę

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 17:52   #3629
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Przecież masz w ulotce wszystko napisane, tylko w ten sposób możesz przesunąć okres. Czyli pomijasz białe tabletki i przechodzisz do następnego opakowania.

Dziewczyny, macie jakieś doświadczenia ze stosowaniem Yazu i opalaniem się? Za 2 tyg. jadę do Włoch, a naczytałam się, że niektóre anty powodują ostudę(przebarwienia)...i to na twarzy fujjj

ja sie teraz opalałam namietnie przez 3 tygodnie i nic mi nie wyskoczyło, żadnych palm tudzież innych dziwnych zjawisk :P

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 17:53   #3630
kaskaabo
Przyczajenie

Ulotke przeczytalam wielokrotnie i moje pytanie brzmi raczej czy to plamienie moze byc uznane za 1 dzien okresu. Tam na to odpowiedzi nie znalazlam.
kaskaabo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości