Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-19, 12:37   #3601
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja chce w przerwach od grania muzyke puszczana z plyt, glownie wlasnie taka ktorej zespol nie zagra
rozmawiałam o tym z panem z zespołu i powiedział, że z reguły jest tak, że ludzie potrzeuja tych przerw, ida sobie pogadać, poza tym te przerwy są zgrane z czasem podawania posiłków, więc może się to okazac zbędne, ale ja tez sobie płytkę przygotuję i sie zobaczy w trakcie imprezy jak to sie będzie sprawdzało. Chociaż są kawałki, których zespół nie zagra, a które chciałabym mieć, więc pewnie i tak będzie muzyka z płyty, chociażby do posłuchania
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 12:42   #3602
can't be perfect
Wtajemniczenie

Hejka

ja juz po rozmowie kwalifikacyjnej i już w domku.. nie było źle chcoaiz nie wiedziałam że będą maglować szczegółami z całych studiów troszke gorzej było z angielskim, bo już się nm nie posługuję 2 lata i zapomniałam co nieco z ze słownictwa zawodowego. ale mysle że dałam radę

no i 2 wiadomość TŻ idzie od marca na tydzień okresu próbnego i jest duże prawdopodobieństwo że zostanie w tej firmie.. kurcze super by było
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 12:42   #3603
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
rozmawiałam o tym z panem z zespołu i powiedział, że z reguły jest tak, że ludzie potrzeuja tych przerw, ida sobie pogadać, poza tym te przerwy są zgrane z czasem podawania posiłków, więc może się to okazac zbędne, ale ja tez sobie płytkę przygotuję i sie zobaczy w trakcie imprezy jak to sie będzie sprawdzało. Chociaż są kawałki, których zespół nie zagra, a które chciałabym mieć, więc pewnie i tak będzie muzyka z płyty, chociażby do posłuchania
no tak, ale przy jedzeniu tez mozna sobie sluchac muzyki z reszta kazdy potrzebuje przerwy w innych momentach. raczej nie jest tak, ze wszyscy tancza w danym czasie i razem robia sobie przerwy. raczej tak sie wymieniaja. wiec lepiej niech juz ta muzyka gra caly czas
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 12:45   #3604
obca7
Wtajemniczenie

Nasz zespół w przerwach jakąs muzyczkę sobie puszcza A ile graja u Was kawałków?? U nas 3 wolny szybszy i bardzo szybki Niby 3 to mało, ale maja bardzo krótkie przerwy
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 12:47   #3605
lusmarija
Wtajemniczenie

"ugrany" pierwszy raz słyszę o czymś takim ale niesądze, żeby Nasz zespół coś takiego praktykował

a muzykę w czasie przery będziemy mieli na pewno, nbędzie jednak ona puszczana troszkę ciszej aby każdy mógł spokojnie sobie porozmawiać

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 12:49   #3606
kaska87
Zakorzenienie

u nas tez tego zwyczaju nie ma

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 12:50   #3607
Lena21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
pierwsze słyszę o czymś takim i jak dla mnie to w ogóle jakiś bezsens.. no wlasnie tak jak Samoa pisze ze niby kasę fiskalną postawić na sali??? nie no czego to ludzie nie wymyślą... u mnie nie ma czegoś takiego i całe szczęście bo dobijają mnie takie głupoty...

Dziewczyny tu nie chodzi o zdzieranie pieniędzy z ludzi!! Przed weselem uprzedze gości, że zespół jest zapłacony i nie trzeba im placic za dedykacje Ale z doświadczenia wiem że zespół chętnie przyjmuje pieniądze za dedykacje jak ludzie chcą płacić. Nie jestem naiwna, znam mnóstwo przypadków, ze zespol był uprzedzony ze ma nie brac od ludzi kasy za dedykacje,a jak ludzie przychodzili to zespół bardzo chętnie przyjmował te pieniądze Ale proszę nie piszcie ze u mnie goscie będa sponsorowac zespol, bo ja im normalnie płacę za to że grają

Lena21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 12:53   #3608
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
Hejka

ja juz po rozmowie kwalifikacyjnej i już w domku.. nie było źle chcoaiz nie wiedziałam że będą maglować szczegółami z całych studiów troszke gorzej było z angielskim, bo już się nm nie posługuję 2 lata i zapomniałam co nieco z ze słownictwa zawodowego. ale mysle że dałam radę

no i 2 wiadomość TŻ idzie od marca na tydzień okresu próbnego i jest duże prawdopodobieństwo że zostanie w tej firmie.. kurcze super by było
o kurcze no rzeczywiście super by było najlepiej jakbyście oboje dostali pracę
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 12:53   #3609
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
Hejka

a kiedy masz wyniki? Tydzien to krótko jak na okres próbny, ne pewno zostanie

Cytat:
no tak, ale przy jedzeniu tez mozna sobie sluchac muzyki z reszta kazdy potrzebuje przerwy w innych momentach. raczej nie jest tak, ze wszyscy tancza w danym czasie i razem robia sobie przerwy. raczej tak sie wymieniaja. wiec lepiej niech juz ta muzyka gra caly czas
racja

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Nasz zespół w przerwach jakąs muzyczkę sobie puszcza A ile graja u Was kawałków?? U nas 3 wolny szybszy i bardzo szybki Niby 3 to mało, ale maja bardzo krótkie przerwy
u mnie grają ok 30-35 min jakoś tak chyba. Wiem, że sobie to kiedyś rozkmniłam, ze to będzie ok 6-7 poiosenek. Dobrze mówię LAin? CZy znów brędzę jak o tym internecie?
3 piosenki to strasznie krótko.
Stary 2009-02-19, 12:54   #3610
obca7
Wtajemniczenie

Ale skoro macie zapłacone to czemu zespól nie może robic dedykacji za darmo???. Nie rozumiem tego. Ze powie kilka słow to mu trzeba zapłacić??? No sorry bez sensu to jest. Wy za to płacicie i powinni się dostosować a nie jeszcze kase zdzierać z gości. A z drugiej strony tych dedykacji nei jest dużo. Ale ja bym kasy nie dała za dedykację.
Stary 2009-02-19, 12:54   #3611
kaska87
Zakorzenienie

Cant super zazdraszczam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 12:56   #3612
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tu nie chodzi o zdzieranie pieniędzy z ludzi!! Przed weselem uprzedze gości, że zespół jest zapłacony i nie trzeba im placic za dedykacje Ale z doświadczenia wiem że zespół chętnie przyjmuje pieniądze za dedykacje jak ludzie chcą płacić. Nie jestem naiwna, znam mnóstwo przypadków, ze zespol był uprzedzony ze ma nie brac od ludzi kasy za dedykacje,a jak ludzie przychodzili to zespół bardzo chętnie przyjmował te pieniądze Ale proszę nie piszcie ze u mnie goscie będa sponsorowac zespol, bo ja im normalnie płacę za to że grają
płacisz im a i tak chcesz na gościach zarobić
Ja sie umówiłam z zespołem, ze kasy za dedykacje nie biora a jak ktos im da to chyba logiczne, że mają sie nie bronić, uważam, ze jeśli ktos uzna za stosowne dać im kasę to jest tej osoby sprawa, zespół sobie może wziąć, ale ja nie chcę miec z tym nic wspólnego. Mam tylko pewność, ze zespół mi nie powie do kogos kto poprosi o dedydakcje, że za to należy się kasa.
Stary 2009-02-19, 12:58   #3613
lain
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie grają ok 30-35 min jakoś tak chyba. Wiem, że sobie to kiedyś rozkmniłam, ze to będzie ok 6-7 poiosenek. Dobrze mówię LAin? CZy znów brędzę jak o tym internecie?
a tego to jeszcze nie wiem. ale prawdopodobnie slusznie prawisz
Stary 2009-02-19, 12:59   #3614
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a tego to jeszcze nie wiem. ale prawdopodobnie slusznie prawisz
a to ja Ci nie mówiłam?Na pewno mówiłam, po to żebyś zapamiętała, żebym ja nie musiała pamiętać
Stary 2009-02-19, 12:59   #3615
tancerka212
Zakorzenienie

hmmm ja w sumie nie wiem ile piosenek grają zanim będzie przerwa ale mi sie wydaje że przerw dużo nie mają no a już na pewno nie co 3 piosenki!!! 3 piosenki to przecież przerwa wychodzi co 10-15 minut!!! coś tu mi się nie podoba... jeszcze goście nie wyjdą na parkiet a tu już schodzić trzeba..
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 13:09   #3616
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
a co, ktos znajomy ma jakies bezposrednie 'przezycia' zwiazane z ta szkola czy taka fama juz jest na caly kraj?
my z Samcia to na szanowanych uczelniach z tradycjami studiujemy
Po pierwsze, "sława" tej uczelni jest ogromna w moich okolicach jako że sporo mamy krakowskich studentów a po drugie..
Miałam w liceum "koleżankę" z klasy.. Nie za barzdo ją lubiłam.. Dużo kasy rodzice mieli a ona miała w głowie dużo siana.. Ledwie na dwójach i trójach jechała.. Teraz jak patrzę na opisy jej na gg to normalnie nie mogę wyjśc z podziwu nad jej rozwojem intelektualnym.. W sesji ciągle opisy "KoLeJnY eGzAmInEk Na 5(tudzież 4,5).. A ja ryję jak szalona i się cieszę jak mam 4.. Normalnie poranoja :/
I właśnie tacy są tam studenci.. :/

Cytat:
mi pan z zespołu powiedział, że cos takiego sie praktykuje głownie na wsiach.
KOlega mojego brata umówił sie z zespołem, ze to co dostaną od gości zespół odliczy im od kwoty, która maja zapłacić, ludzie dawali gruba kase a na koniec zespół się tego wyparł
Wg mnie to jest beznadziejnie głupie, bo co - postawic zespołowi kase fiskalna i paragony ma wyadawać ludziom? Ja to traktuje jako próbe zarobienia na gosciach i wg mnie jest to nieładne.
Mi się też nie podobają te dedykacje za pieniądze.. Tym bardziej że płacą za nie głównie goście już podpici i potem mogą żałowac że tyle kasy wydali... :/

Cytat:
No to dla młodych ludzi jest bardzo fajne, tak miał na przykład mój TŻcik na studniówce.. Tylko że nie wiem jak to się sprawdzi przy starszych osobach, bo ja wiem że na przykład moja mama około północy byłaby już strasznie wymordowana jakby tak jej coś non-stop parę godzin grało.. Też miałam taki pomysł ale z tego względu nie wiem czy to zrealizuję..
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 13:15   #3617
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
\

3-4 piosenki u nas to standard. Jak zepół gra więcej piosenek to automatycznie mają dłuzsze przerwy.
Teraz się zmieniło u mojego zespołu bo jak byliśmy na zabawie to grali 4 piosenki a przerwa trwała niecałe 5 minut. Wytańczyliśmy się, zdążyliśmy coś zjeść i było ok
15 minut tańczenia 5 minut przerwy. W sam raz. I goście zdąża się najeść i wytańczyć. A jak przerwy są długie to narzekają i wołają "orkiestra grać" , a jak za długo grają to, że nawet nie dadza się najeść i jedzenie wystygnie. Ale wszystkim nie dohgodzisz
5 piosenek u nas to maks. Ale każdy zespół ma swoje przyzwyczajenia i ludzie też. W regonie przewaznie się gra 3-4 piosenki i krótka przerwa.
Stary 2009-02-19, 13:17   #3618
Karlain
Rozeznanie

kasiu87

mam pytanie
hihihi masz piekne włoski, ładnie się blyszczą a moje nadal matowe od jakiegos czasu, a zawsze błyszczały (uzywałam shaumy)

może zmienić szampon ?
albo jakaś odżywka
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 13:26   #3619
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
kasiu87

mam pytanie
hihihi masz piekne włoski, ładnie się blyszczą a moje nadal matowe od jakiegos czasu, a zawsze błyszczały (uzywałam shaumy)

może zmienić szampon ?
albo jakaś odżywka
moje włosy to ewenement myje codziennie, susze i prostuję a używam tylko i wyłącznie szamponu Pantene "proste i gładkie"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg R017-f531bbb.jpg (8,1 KB, 5 załadowań)

Stary 2009-02-19, 13:31   #3620
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No to dla młodych ludzi jest bardzo fajne, tak miał na przykład mój TŻcik na studniówce.. Tylko że nie wiem jak to się sprawdzi przy starszych osobach, bo ja wiem że na przykład moja mama około północy byłaby już strasznie wymordowana jakby tak jej coś non-stop parę godzin grało.. Też miałam taki pomysł ale z tego względu nie wiem czy to zrealizuję..
u mnie starszych ludzi bedzie niewiele, wiec mysle, ze bedzie ok
z reszta u mnie czesc sali do siedzenia jest podobno dosc dobrze ustawiona w stosunku do czesci sali do tanczenia tak, ze muzyka nie przeszkadza przy stolach
Stary 2009-02-19, 13:41   #3621
kaska87
Zakorzenienie

a ja od jakiś 2 tygodni unikam słodyczy i powiem Wam, że już mnie do nich nie ciągnie

Stary 2009-02-19, 13:56   #3622
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja od jakiś 2 tygodni unikam słodyczy i powiem Wam, że już mnie do nich nie ciągnie
A ja właśnie dizś smażyć będę favorki to tak na pokusę dla Kasi
A tak poważnie... rodzinna tradycja...
Musze tylko skoczyć po jajka.. bo chyba będzie za mało.....
Buziaki słodziaki ... mam nadzieję, że nie zapomniecie o mnie
Stary 2009-02-19, 13:58   #3623
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Myślałam o studium zeby zrobić z tej socjologii ale czy ja wiem... ja sie nie czuje w takich sprawach. Mnie bardziej ciągło posiedzieć za biureczkiem odbebnić 8h i cheja do domu bez problemu bez pretensji.... Wiec nie wiem teraz musze skonczyc ta ksiegowosc zobacze za rok....

Moj zespol nie bedzie bral pieniedzy od gosci nie ma mowy... Po za tym u mnie nikt na taki genialny pomysł nie wpadnie Z zespolem musimy sie skontaktowac jesli chodzi o piosenki, o zabawy oczepinowe i o przerwy itp.... Ale to w przyszlym roku dopiero...

Edytowane przez jozia
Czas edycji: 2009-02-19 o 13:59
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 14:00   #3624
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
oj to mnie nie kusi bo ich nienawidzę

Stary 2009-02-19, 14:04   #3625
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Myślałam o studium zeby zrobić z tej socjologii ale czy ja wiem... ja sie nie czuje w takich sprawach. Mnie bardziej ciągło posiedzieć za biureczkiem odbebnić 8h i cheja do domu bez problemu bez pretensji.... Wiec nie wiem teraz musze skonczyc ta ksiegowosc zobacze za rok....

Moj zespol nie bedzie bral pieniedzy od gosci nie ma mowy... Po za tym u mnie nikt na taki genialny pomysł nie wpadnie Z zespolem musimy sie skontaktowac jesli chodzi o piosenki, o zabawy oczepinowe i o przerwy itp.... Ale to w przyszlym roku dopiero...
a kto by nie chciał siedziec za biurkiem, odbębnić pracę i mieć konta bez dnaZobaczysz Jozia co sie okaże po stażu A co w ogóle będziesz na nim robić?
My też, mamy nawet kartkę ze scenariuszem, do którego wpisujemy co i kiedy chcemy, jakie piosenki itp.

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
A tak poważnie... rodzinna tradycja...
Musze tylko skoczyć po jajka.. bo chyba będzie za mało.....
Buziaki słodziaki ... mam nadzieję, że nie zapomniecie o mnie
faworki to to samo co chrust?

Wkurzyłam się.
Stary 2009-02-19, 14:05   #3626
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Wkurzyłam się.
why?

Stary 2009-02-19, 14:08   #3627
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
a kto by nie chciał siedziec za biurkiem, odbębnić pracę i mieć konta bez dnaZobaczysz Jozia co sie okaże po stażu A co w ogóle będziesz na nim robić?

Wkurzyłam się.
Jeszcze nie wiem co bede tam robic. Nawet nie wiem kiedy zaczynam. czekam na telefon od teściowej.... A po za tym siostry mi nawet mówia ze ja jestem zbyt nerwowa zeby pracowac jako pedagog socjolog czy takie tam. A ze ja lubie loczyc bawic sie w programach biurowych to wszytscy bzawsze ty za biurko pojdziesz:P Tylko napier prace tzreba ta za biurkiem znaleźć

Co sie stało ze sie wkurzyłas... Mow tu zaraz....

Edytowane przez jozia
Czas edycji: 2009-02-19 o 14:11
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 14:09   #3628
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wiem co bede tam robic. Nawet nie wiem kiedy zaczynam. czekam na telefon od teściowej.....
a od kiedy z teściowa w tak dobrych stosunkach żyjesz? z może ona miała do Ciebie taki stosunek bo nie pracowałaś tak głośno sobie myślę tylko

Stary 2009-02-19, 14:09   #3629
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
why?
a kurna dzwoni do mnie ten mój don juan, że kurna zapracowany i w czarnej dupie z praca a ja w tle słysze durne smiechy, bardzo ku.wa śmieszne.
Stary 2009-02-19, 14:10   #3630
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a kurna dzwoni do mnie ten mój don juan, że kurna zapracowany i w czarnej dupie z praca a ja w tle słysze durne smiechy, bardzo ku.wa śmieszne.
kto TZ? a kto się śmiał

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości