|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2009 cz. IV - w oczekiwaniu na cud! ;*
Ja książki mam za to nigdzie nie mogę znaleźć żadnej analizy. Dziś poszłam do biblioteki pedagogicznej i znalazłam jakieś analizy baśni. Ale skutecznie zniechęciła mnie pani tam. Wchodzę, pytam się czy bym tu znalazła jakieś książki do tematu, a pani patrzy na mnie jak na kosmitkę i hasło: 'poszukaj sobie!' Wyciągnęła mi łaskawie katalog i siedź człowieku i szukaj jak czasu mało -.-' Stwierdziłam, że przyjdę jak będę mieć więcej cierpliwości i czasu.
Facet z angielskiego nam matur jeszcze nie oddał, co mi na nerwy też dziś zadziałało. I pytanie z innej beczki Czytała z Was któraś 'bajki rozebrane'? Bo byłam w księgarni, przeglądałam i stwierdziłam, że może być fajne- co prawda cena z kosmosu jak dla mnie- i do matury bym mogła wziąć jako analizę 'dziewczynki z zapałkami'. Zapytałam w bibliotece miejskiej to pani nie wiedziała co to xD
|
|
|
|
#3602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zobaczymy.Rozmarzam przy herbacie, bo u nas śnieg od tygodnia i nie przestaje padać. Zaraz muszę się brać za Kampanię Wrześniową i ogólnie za jakąś naukę, ale po dzisiejszym dniu i fakultetach mam niż intelektualny. Zaraz się wezmę.
|
||
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja historia jest bardziej prozaiczna Mam dlugie mocne brazowe wlosy i kiedy sie zdenerwuje, zawstydze, zaciekawie mam wypieki na policzkach no i ktos powiedział kiedys ze mam taka wiejska urode do tej pory nie wiem co to znaczy wiejska uroda, ale jako ze na wsi sa same Maryny, to od 6 lat nikt nie mowi juz na mnie inaczej a 42? hmm zakladalam konto pocztowe na tlenie i to była pierwsza wolna liczba
Edytowane przez marynka42 Czas edycji: 2009-02-18 o 17:13 |
|
|
|
|
#3604 | |
|
Raczkowanie
|
cześć wszystkim po długiej przerwie
(ile stron do nadrabiania! )a mi się ferie skończyły i teraz będzie trzeba się wziąć do nauki![]() Cytat:
Gorzałka moja koleżanka go wymyśliła, nie wiem co jej wpadło do głowy. Ale nie przez to że ja piję czy coś ale już nikt nie nazywa mnie po imieniu zdarzają się sytuacje, że na jakiejś imprezie ktoś chce się ze mną napić a ja odmawiam bo nie piję. A tu tekst że ksywką zobowiązuje![]() no ale się nie uginam a 8 bo to moja szczęśliwa liczba
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3606 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Haha, do mnie tez ludzie częściej mówia po ksywce, szczególnie w LO. Na angielskim mówią Marysia, niektorzy nauczyciele tez mowia Marysia, a niektorzy maria (pełna powaga
). najkumpela też czasem mówi "ej, Maria xD". Najmocarniejsze wersje jakie były to Marynia, Niuniuś, Nina, Ninia, Niunia, Mysia, Myszka... Porażka -.-'
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Znow poleglam na "granicy"
Nie umiem sie skupic.. przeczytalam 80 stron i za bardzo nie wiem o co kaman. Wiem tylko ze o Zenonie i jego laskach..ale nie za duzo wiecej i o jakims psie ![]() Poza tym jutro jak bedzie film znow nie bede czytac ( o boze a moje plany ) bo zbieramy sie laski w kupie i robimy seans filmowy.Wiec nadzieja taka ze nie zrobia filmu na jutro
|
|
#3608 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Hm... Powiem tak. Z lekturami szkolnymi jest tak, ze sam fakt iz musisz je przeczytac sprawia, ze czesto nei ma z tego zadnej przyjemnosci. Jak nie wyrobisz to rzpeczytaj streszczenie z ostatniego dzwonka. Innej recepty nie ma
Ja granicę męczyłam miesiąc, czytając w autobusach.
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbym nie wiedziala ze to lektura a ktos powiedzial ze ciekawa to bym przeczytala w 1 dzien ![]() Np klasyke romansu(rozwazna i romantyczna Pani Bovery(jest na rozszerzeniu) przeczytalam w pare dni a tez trudne dlugie ale ciekawe) W szkole nie raz czytam ksiazki.. ale najczesciej to nie sa lektury
|
|
|
#3610 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Pozyczylam ksiazke Marii janion do mojej prezentacji -.-'
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlugi okres nie mielismy polskiego i tak bylismy w tyl a z obecnym nauczycielem mamy polowe planowego polskiego i planowalam przeczytac lektury w ferie(zostalo jeszcze z 5 cegielek..napewno zdaze )
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś z Was robi jeszcze Młodą Polskę?
My własnie zaczynamy "Ludzi bezdomnych".
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Ludzie bezdomni" moja ulubiona ksiazka-przerabialismy(wrzesien czy pazdziernik) Ogolnie niedawno mielismy wspolczesnosc komunizm itd(ale lektury w tyl niektore nie przerobilismy )
|
|
|
#3614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze tak mówi do kol .z angielskiego i nie ma nic przeciwko ;DCytat:
Edytowane przez grudniowa-szatynka Czas edycji: 2009-02-18 o 19:35 |
||
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam ze "Inny swiat"czytalam 7 godzin pod rzad bo mnie wciagnelo i byl z tego spr (bardzo szczegolowy) i 5 dostalam Dzume mielismy przerobic miesiac temu(przeczytalam ale nie bardzo pamietam-musze streszczenie sobie przeczytac)
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie mnie akurat nie zmartwi, że coś będzie nie omówione, ale innym to może zaszkodzić.
|
|
#3617 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam teraz poezję Szymborskiej, Bursy, Białoszewskiego. W poniedziałek Dżuma i potem nie wiem kiedy Tango.
Zimno i pada głupi śnieg, a niech to dunder świśnie!
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bialoszewskiego wiersze,Tango i Dzume przeczytalam(z pamietaniem szczegolow ciezko..)
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Dzuma mi sie bardzo podobałą
ciekawa była, szczuryyy wszedzie ;d ble. my przerobilismy w drugiej klasie . |
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek tez za duzo z niej nie pamietam
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem na opowiadaniach Borowskiego, została do końca wojna i okupacja i lit współczesna.
Nie umiem matmy, znowu! Geometria przestrzenna, jak ja tego nienawidzę!NicRu, lubisz swoje imię? Ja się zawsze zastanawiałam, jakby to było mieć na imię Maria. I nigdy nie umiałam sobie tego wyobrazić. ![]() sydunia - widziałaś film "Zmierzch" (tylko jak tak, nie zdradzaj szczegółów... ), słyszałaś soundtrack?
Edytowane przez invissible Czas edycji: 2009-02-18 o 20:26 |
|
|
|
#3622 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
A moje imię... Ja w ogóle nigdy nie mogłam się do niego przyzwyczaić. jak byłam mala (taka ze umialam mowic) i mama nazywala mnie Marynia to ja to skróciłam do Ninia/Nina, jak poszlam do szkoly to było Marysia i się niby przyzwyczaiłam, w LO nauczyciele wołają różnie (Maria/Marysia). Najprzyj mowi mi Maria, znajomi mówią Maszyn (Masza->rosyjskie Marysia)... Czasami się czuję jakbym nie miała imienia ;/ W ogóle to obecnie wpadam w jakiegoś doła więc nawet mi to paskudne imię, ktorego nawet z czasem nie polubilam zwisa... Szczególnie jak ktoś wypali do mnie "pani marysiu"... Czuję sie jak w jakims "na Wspólnej" czy innym "m jak mdlosci"
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
moja polonistka jak narazie jest w szpitalu... ale jak przyjdzie w przyszłym tyg to zaczynami Inny Świat. Jestem na 100str i mam z nim tak ze się nie moge zmusić do czytania ale jak juz zaczne to nie moge skonczyc xD
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
My po feriach zaczynamy Dżumę. Miała być już dawno, ale przez 2 tygodnie polonistka była na zwolnieniu.
4 tygodnie wolnego - zazdroszczę
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepadlo 16 h polskiego
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niecałe 2 miesiące do zakończenia szkoły... Jak ten czas leci... A na polskim jeszcze nie zdążyliśmy omówić próbnej matury...
|
|
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chciałam na gospodarkę przestrzenną iśćtak, widziałam. wg mnie warto obejrzeć ze względu na muzykę i... Edwarda poza tym generalnie przeżyłam lekkie rozczarowanie.soundtrack częściowo. kołysankę Belli mam, Muse - Supermassive Black Hole mam, resztę słyszałam, ale nie wsłuchiwałam się
|
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy zastepstwo z polonista ale zamiast 4 h robimy w tygodniu 2. I wolno mu idzie.. 1 temat maturalny robimy 2 h a z Pania robilismy 1h. Wiec tempa to my miec nie bedziemy
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak sama sie nie wezme za tych 5 cegielek( w ferie) to nie przerobimy ich nawet do czerwca
Mielismy taka fajna polonistke(lubilysmy sie wzajemnie
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

Czytała z Was któraś 'bajki rozebrane'? Bo byłam w księgarni, przeglądałam i stwierdziłam, że może być fajne- co prawda cena z kosmosu jak dla mnie- i do matury bym mogła wziąć jako analizę 'dziewczynki z zapałkami'. Zapytałam w bibliotece miejskiej to pani nie wiedziała co to xD

]
A w te bajki, że jak zetniesz włosy po studniówce to coś tam nie wierzę 
Zaraz muszę się brać za Kampanię Wrześniową i ogólnie za jakąś naukę, ale po dzisiejszym dniu i fakultetach mam niż intelektualny. Zaraz się wezmę.
Moja historia jest bardziej prozaiczna
do tej pory nie wiem co to znaczy wiejska uroda, ale jako ze na wsi sa same Maryny, to od 6 lat nikt nie mowi juz na mnie inaczej
)
i teraz będzie trzeba się wziąć do nauki

My własnie zaczynamy "Ludzi bezdomnych".