Panny Młode 2010 - cz. VI - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-18, 15:06   #3601
lain
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI

tez sie troszke dziwie, ze sie Kasia tak uparla na ten 17-ty. ja w ogole wzielabym jakas date w ladnym miesiacu zeby sobie ewentualnie rocznice potem obchodzic przy ladnej pogodzie
my z TZem to juz w ogole chyba na rocznice bedziemy sie starali wyjezdzac gdzies na urlop, bo to w srodku wakacji bedzie a ze rocznica zwiazku jest 21 lipca, a slubu bedzie 31 lipca to najlepiej bedzie brac taki urlop 14 dniowy zeby objal obie rocznice

do ksiedza sie nawet nie fatyguj, bo slub w niedziele jak najbardziej mozna brac (nawet bylam na takim u kuzynki)

jezeli sadzicie, ze pol roku was zbawi to przesuwajcie. jak dziewczyny mowia, nie ma sie co przywiazywac do dat... kazda data slubu bedzie super, bo to bedzie data Waszego slubu
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 15:08   #3602
gosica502
Wtajemniczenie

No właśnie jasiulek Twoje sukienki też ładne, to kolekcja Gala prawda?
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 15:10   #3603
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
jezeli sadzicie, ze pol roku was zbawi to przesuwajcie. jak dziewczyny mowia, nie ma sie co przywiazywac do dat... kazda data slubu bedzie super, bo to bedzie data Waszego slubu
ehhh wiecie co jesteście kochane wszystkie

data jesienna, która mi się podoba to 25.09 bo to sobota i jeszcze ciepło jest itd

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 15:12   #3604
tancerka212
Zakorzenienie

no widzisz czyli jednak się da;D

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

byłam na weselu w tym roku wlasnie w ostatnią sobotę września i słoneczło ładnie świeciło i wszystko było jak należy więc 17 to nie jedyna ładna data a 25 września też jest śliczna
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 15:18   #3605
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ehhh wiecie co jesteście kochane wszystkie

data jesienna, która mi się podoba to 25.09 bo to sobota i jeszcze ciepło jest itd
No widzisz.. Mi też się podoba 25 września Byśmy obie były wrześniówkami
Stary 2009-05-18, 15:23   #3606
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No właśnie jasiulek Twoje sukienki też ładne, to kolekcja Gala prawda?
Gosico, dokładnie, to jest kolekcja Gala 2009 Generalnie większosc sukienek jest tam ładna i z tego, co wiem, ceny są przyzwoite, bo już nawet za 1500 można kupic

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 15:32   #3607
gosica502
Wtajemniczenie

No właśnie wiem i planuję się wybrać do salonu gdzie tą Galę sprzedają Spróbuję już na jesieni iśc i a nuż sobie wybiorę coś po okazyjnej cenie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 15:34   #3608
jasiulek
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie wiem i planuję się wybrać do salonu gdzie tą Galę sprzedają Spróbuję już na jesieni iśc i a nuż sobie wybiorę coś po okazyjnej cenie
Salonów mają całkiem sporo, główna siedziba jest w Płocku, czyli 40km ode mnie Ja się wybieram w okolicach lipca, poprzymierzam i zweryfikuje swoje typy, bo mogę miec problem przez moje DD A właśnie kobietki, jest może któraś z okolic Włocławka tutaj?

7 cs...
Stary 2009-05-18, 15:42   #3609
tancerka212
Zakorzenienie

przejrzałam sobie suknie Gali i rzeczywiście łądnie te suknie wyglądają na modelkach- ciekawe jak w rzeczywistości jest i czy materiały są ładne i dobrej jakości wiem już gdzie ja mogę znaleźć w swojej okolicy te suknie więc na pewno się tam wybiorę

ja to czekam na relację Onaelli z dzisiejszego maratonu po salonach sukien słubnych z bratową - ciekawa jestem gdzie warto pójsc, gdzie jest miła obsługa a gdzie raczej nie zachodzić bo to strata czasu
Stary 2009-05-18, 15:45   #3610
gosica502
Wtajemniczenie

No ale to Onaella dziś nie mierzy tylko doradza prawda? Może uda się jej zrobic bratowej jakieś fotencje i nam pokaże Fajnie by było
Stary 2009-05-18, 15:50   #3611
jasiulek
Raczkowanie

Kobietki, a tak z innej beczki... Macie konta na nk? Co byśmy mogły się pooglądac, będzie prawie jak na żywo Byc może wcześniej o tym pisałyście, ale jeszcze nie zdążyłam wszystkiego ogarnąc

7 cs...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 15:53   #3612
tancerka212
Zakorzenienie

dziewczyny ja zmykam do koleżanki robić projekt i będę pewnie późno wieczorem więc miłego popołudnia papapa
Stary 2009-05-18, 15:58   #3613
gosica502
Wtajemniczenie

To narazie Tancerka
Jasiulek masz prv
Stary 2009-05-18, 16:01   #3614
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ja to czekam na relację Onaelli z dzisiejszego maratonu po salonach sukien słubnych z bratową - ciekawa jestem gdzie warto pójsc, gdzie jest miła obsługa a gdzie raczej nie zachodzić bo to strata czasu
Madzia jestem już i przepraszam ale powiem Ci tylko tak w skrocie bo znowu u mnie pod gorkę może być nie chce pisać totaj bo to zbyt delikatna i prywatna sprawa

co do salonów to w zasadzie wszedzie miła obsługa, jedynie w Papa Michel nie udało nam się przymierzyć bo była inna dziewczyna umowiona, ale prawdopodobnie pojdziemy jutro bo są 2 sukienki, które podobają sie bratowej

tak naprawde wszędzie Panie bardzo chętnie pomagały i dawaly suknie do mierzenia, ale pierwsze pytanie to było "kiedy ślub?" ale że u nas chodzilo o wrzesien to nie było problemu

nie wiem co byś chciała dokładnie wiedzieć, może po prostu pytaj o konkretne salony i tyle, a byłysmy w reginie, w tym z drugiej strony reginy, papa michel, margaret, jacquline i tym przed jacquline.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 16:22   #3615
centipede
Zadomowienie

Jasiulek witaj fajnie, że do nas dołączyłaś i do ślubu Ci już mniej więcej rok zostało, także szybko zleci! Ja do lipca muszę dłużej poczekać Faktycznie nie jesteście długo ze sobą, ale jeśli jesteście pewni swojej decyzji, to na co macie czekać?! Przecież nie tylko dlatego, że tak wypada! Gratuluję zaręczyn! My jesteśmy ze sobą niecałe dwa lata i też od początku czuliśmy, że to jest to z tym, że musieliśmy poczekać
Trzymam kciuki za powodzenie Twojej firmy! Fajnie, że udało Ci się połączyć to z wykształceniem i pewnie pasją (?). Powodzenia! ja na razie mogę Ci jedynie "oddać" do zaprojektowania nasz balkon, bo ogródka brak Suknie bardzo ładne Chcesz z trenem czy bez?

Tancerko jeszcze możesz rozdzielić robotę tacie, teściowej, teściowi, szwagrowi... znajdzie się jeszcze parę osób Masz rację, teraz się możemy zająć głupotkami, bo wszystko co najważniejsze już jest załatwione.

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
hehe wlasnie analizuje wywiad z jednym mlodziencem. pytanie o to czym sie bedzie zajmowac jego zona... a wiec zona bedzie:
" Gotować, sprzątać, no i siedzieć w domu."

pozazdroscic tylko

ale fajna burza wlasnie przeszla. jakos sie tak swiezej w powietrzu zrobilo
Dobre na pewno znajdzie bez problemu kandydatkę na żonę

Kasia ślub na pewno można brać w niedzielę, tylko nie wolicie soboty? Jednak chyba jest praktyczniejsza... w poniedziałek część gości pewnie będzie iść do pracy?! A tak to niedzielę będą mieć na dojście do siebie a ta data wrześniowa bardzo ładna. Jeśli ma Wam to pomóc, to może faktycznie zdecydujecie się na przesunięcie ślubu o te parę miesięcy?
I tak jesteście w super sytuacji, bo macie domek i perspektywy pracy, także proszę się cieszyć z tego co się ma

Cytat:
Gosia mam nadzieję, że okaże się, że ze zdrowiem wszystko w porządku i że to tylko taka jednorazowa sytuacja była! najważniejsze, że małpa przyszła, bo to już było niepokojące
Nie wiesz może gdzie może być salon z tą Galą gdzieś w naszych terenach? z chęcią bym oglądnęła
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Madzia jestem już i przepraszam ale powiem Ci tylko tak w skrocie bo znowu u mnie pod gorkę może być nie chce pisać totaj bo to zbyt delikatna i prywatna sprawa
Ela trzymam kciuki, żeby się wszystko wyjaśniło! trzymaj się kochana
Stary 2009-05-18, 16:37   #3616
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Ela trzymam kciuki, żeby się wszystko wyjaśniło! trzymaj się kochana
dzięki wielkie

najgorsze, że muszę Tż powiedziec wolałabym nie, ale wiem, ze czul by straszny zal do mnie jak bym mu nie powiedziała

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 16:46   #3617
jasiulek
Raczkowanie

Cytat:
Jasiulek witaj fajnie, że do nas dołączyłaś i do ślubu Ci już mniej więcej rok zostało, także szybko zleci! Ja do lipca muszę dłużej poczekać Faktycznie nie jesteście długo ze sobą, ale jeśli jesteście pewni swojej decyzji, to na co macie czekać?! Przecież nie tylko dlatego, że tak wypada! Gratuluję zaręczyn! My jesteśmy ze sobą niecałe dwa lata i też od początku czuliśmy, że to jest to z tym, że musieliśmy poczekać
Trzymam kciuki za powodzenie Twojej firmy! Fajnie, że udało Ci się połączyć to z wykształceniem i pewnie pasją (?). Powodzenia! ja na razie mogę Ci jedynie "oddać" do zaprojektowania nasz balkon, bo ogródka brak Suknie bardzo ładne Chcesz z trenem czy bez?
Centipede, witajFaktycznie, został niecały roczek nam... I bardzo dobrze, dla mnie mogłoby byc nawet i w tym Ale trzeba troszkę pieniążków odłożyc i w kolejce na salę cierpliwie poczekac. Tymczasem oswajamy bliższą i dalszą rodzinkę z tym faktem Dziękuję za kciukasy, przydadzą się na pewno Bo, jak wiadomo, początki są najtrudniejsze a i bez dobrej reklamy się nie obejdzie... Ale dam radę Mój R. wspiera mnie jak może, pomaga jak tylko się da, więc jest mi o niebo ławtwiej Rzeczywiście, projektowanie ogrodów to nie tylko skończone studia, ale i pasja... Choc chwilami jest to niezwykle mozolna praca, to bardzo satysfakcjonująca i całkiem dochodowa Więc plusy póki co przeważają, zobaczymy co będzie dalej A balkonic też można ładnie zaprojektowac i dobrac kwiatuszki do doniczek tak, aby kolorowo było od wiosny do jesieni
Co do sukieneczek-marzy mi się z trenem, takim odpinanym (nie wiem, czy wszystkie takie są??), co by w kościele pięknie było, do pierwszego tańca podpiąc aby się na paluszku trzymał, a potem już się pozbyc, co by nie przeszkadzał w hulankach Kiedyś chciałam jeszcze równie długi welon, ale po sobotnim weselu mojej przyjaciółki zrezygnowałam. Złapałam welon, który był kilkuwarstwowy i strasznie ciężki Więc to móglby byc problem... Dodam, że mój TŻ złapał musznik Wyskoczył jak koszykarz po niego

7 cs...
Stary 2009-05-18, 17:44   #3618
kaska87
Zakorzenienie

a ja sama w domu siedzę, bo TZ na treningu i mnie rodzice denerwują kiedy ja zaznam spokoju

Stary 2009-05-18, 17:46   #3619
fragolinka
Raczkowanie

Witam wszystkie Panny Młode 2010! Dopisuję się na 12 czerwca 2010 Nie wiem czy będę tu często zaglądać, bo Wasze zdolności organizacyjne i planistyczne chyba mnie trochę zestresowały ;-) Ale przynajmniej wiem co, gdzie i kiedy Ja póki co trochę nie ogarniam tego całego 12 czerwca, ale pomyślę o tym później, za jakieś pół roku Ale fajnie, że nas tyle!
fragolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:04   #3620
metkaa
Zakorzenienie

jasiulek fragolinka witajcie
własnie dziewczyny tyle dzis napisały ze ho ho

tancerko strona ktora podałas ta z sukniami bardzo mi sie przydała

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
matko jak by mi przyszło tyle myśleć i się zamartwiać własnym śłubem to bym się chyba pochlastała...
my chcieliśmy ślubu, rodzice chcieli wesela i zadeklarowali się je sfinansowac wiec ok, po słubie bedziemy mieszkac z rodzicami a reszta sama się z czasem ułoży i nad czym tu tyle myśleć...
jeśli nie dacie rady się utrzymać choć w podstawowym stopniu po śłubie torzeczywiście przekładanie wesela ma sens ale według mnie musicie trochę szybciej podejmować decyzje bo jak ślub w kwietniu to trzeba zaklepywac orkiestrę i całą resztę a jak w październiku to wszystko na październik i już. trzeba się odważyć i postawić wszystko na jedną kartę=datę i już.
uwazam podobnie, nie ma co za duzo myslec i wogole moze lepiej nie kombinowac z niedziela bo praktycznie kazdy z gosci musiał by brac wolne bo przeciez poniedziałek pracujacy,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:08   #3621
kaska87
Zakorzenienie

uwaga próbuję nowe bajery działa! ale po co to komu haha

Stary 2009-05-18, 18:16   #3622
can't be perfect
Wtajemniczenie

jasiulek witaj

kaśka rozumiem Twój strach.. też chciałam pzrełożyc slub na 2011, myslałam wtedy że jestesmy młodzi, nie damy sobie rady. ale teraz jestem bardzo optymistycznie nastawiona, TŻ ma pracę, wspiera mnie w studiach i jest ok.. ja bym nie przekładala daty slubu, przeciez to Wasza wymarzona, a czy nie możeci4e po slubie zamieszkać u którychś rodziców?? znajdziecie pracę skończycie studia i pójdziecie na swoje??

a ja po dłuższych rozmyslałach jednak nie szukam stałej pracy na wakacje.. cały lipiec mam praktyki, jeszcze dojdą badania na pracę magisterską..zadowolę się znowu bycie hostessą i parę groszy będzie.. zavbiorę się za pracę a od października poszukam prace na weekendy
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:18   #3623
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
a ja sama w domu siedzę, bo TZ na treningu i mnie rodzice denerwują kiedy ja zaznam spokoju
oj zobaczysz, ani się obejrzysz to będziesz tęsknić )
mówię Ci to ja..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 18:23   #3624
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:

Gosia mam nadzieję, że okaże się, że ze zdrowiem wszystko w porządku i że to tylko taka jednorazowa sytuacja była! najważniejsze, że małpa przyszła, bo to już było niepokojące
Nie wiesz może gdzie może być salon z tą Galą gdzieś w naszych terenach? z chęcią bym oglądnęła
Wiesz centipede ja mam salon u siebie w Jaśle gdzie są te suknie a tu masz listę salonów współpracujących z tą firmą
http://www.galasuknieslubne.pl/salony.html z tego co widzę to Rzeszowa nie ma niestety...
I ja też mam nadzieję że to jednorazowa sytuacja

Cytat:
uwaga próbuję nowe bajery działa! ale po co to komu haha
Właśnie też się nad tym zastanawiałam
Stary 2009-05-18, 18:34   #3625
kaska87
Zakorzenienie

nie chce mieszkać z rodzicami nie! nie! nie!

dziewczyny z dużych miast, a nie z takiej wiochy jak moja ile trzeba by miesięcznie zarabiać by wynająć mieszkanie-może być nawet z innymi studentami znajomymi, opłacić sobie studia zaoczne 380zł miesięcznie na łeb i żeby było co jeść bo ja nie wiem, wyżyje się z 3 tysięcy czy raczej kaszana

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-05-18 o 18:36
Stary 2009-05-18, 18:36   #3626
gosica502
Wtajemniczenie

Haha Kasia cóż za panika w oczach A z jakiegoż to powodu?
Stary 2009-05-18, 18:38   #3627
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Haha Kasia cóż za panika w oczach A z jakiegoż to powodu?
nasze pożycie byłoby równe zero nigdy jak rodzice w domu, nawet jak ich nie ma to tez nie bo przecież mogą wrócić

Stary 2009-05-18, 18:41   #3628
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
nie chce mieszkać z rodzicami nie! nie! nie!

dziewczyny z dużych miast, a nie z takiej wiochy jak moja ile trzeba by miesięcznie zarabiać by wynająć mieszkanie-może być nawet z innymi studentami znajomymi, opłacić sobie studia zaoczne 380zł miesięcznie na łeb i żeby było co jeść bo ja nie wiem, wyżyje się z 3 tysięcy czy raczej kaszana
3 tysiące? spokojnie
my na życie + kawalerkę z netem i rachunkami wydajemy jakieś 2200+ studia Twoje to zaokrąglijmy że do 2700
Stary 2009-05-18, 18:45   #3629
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
3 tysiące? spokojnie
my na życie + kawalerkę z netem i rachunkami wydajemy jakieś 2200+ studia Twoje to zaokrąglijmy że do 2700
to ja napiszę tak:
-380zł x2=760zł
-wynajem ok 350zł x2=700zł
-jeść itd starczy

Stary 2009-05-18, 18:51   #3630
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
nasze pożycie byłoby równe zero nigdy jak rodzice w domu, nawet jak ich nie ma to tez nie bo przecież mogą wrócić
Hehe no tak Kasia zapomniałam o tym że ty w domu to nic z tego

Cytat:
to ja napiszę tak:
-380zł x2=760zł
-wynajem ok 350zł x2=700zł
-jeść itd starczy
I to jeszcze z luzem starczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości