|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Dzien doberek
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Patryczka z okazji pierwszego miesiąca- oby nigdy nie zabrakło mu tej siły a jego dziecięcy świat był pełen radości
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- A ja nadal kaszle okropnie...Tak ogólnie jest lepiej ale kaszel mam taki że cały brzuch mnie boli i bardzo sie tym stresuje. A poza tym mam dzis smutny dzień bo mój brat z bratanicą odlatują do Canady i jak zwykle wszyscy płaczą... W sumie pocieszam sie ze brat przyleci już w grudniu -bo ma być chrzesnym ale i tak jest smutno. Juz dzis nie wypijemy razem kawki
|
|
|
|
#3603 |
|
Raczkowanie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI PIERWSZEGO MIESIĄCA ŻYCIA NA NASZYM ŚWIECIE KOCHANY PATRZYCZKU,BĄDZ SILNY DLA RODZICÓW I DLA NAS CIOC WIZAŻANKOWYCH CAŁUJEMY MOCNO KOCHANY MALUSZKU
Cześc co tam u was znów niemogłam spać cholera jasna co się ze mna dzieje to już sama niewiem to tragedia dla mnie jest kochane. .I chciałam się was zapytać od kiedy powinny zacząc sie te skurcze macicy to znaczy te twardnienia brzucha bo ja już je mam .Idę jeśc śniadanie jak coś to później zajrze.
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3605 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale tak szczerze mówiąc to ten prawie początek 8miesiąca![]() to jest ostatni moment na wesele zwłaszcza latem. Bo ja np odczuwam jak mi nogi przez tą okropną pogodę puchną. A co do bolących pleców do poczekaj właśnie do 32tc to zobaczysz co to znaczyCytat:
I zawsze się wtedy modle żeby nie zacząć rodzić..... A jak jeszcze mnie taki skurcz łapnie to tylko licze czy aby nie są regularne. Skoro więcej z Nas tak ma to może ten ból jest normalny![]() Cytat:
![]() I oczywiście Wszystkiego Najlepszego dla Patryczka z okazji miesiąca No i proszę jak to zleciało
|
|||
|
|
|
#3606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2009-09-02 o 09:50 |
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez skurcze sa oznaka braku magnezu.. jak mnie lapie to mam zwiekszac dawki
|
|
#3608 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem zdecydowanie aktywna...nawet jak to mowi moj tz "nad-aktywna jak na kobiete w ciazy"... Ale najwazniejsze, zebys wiedziala jak sama sie czujesz... Hehehe...ale faaajne te emotikonki....np. te - - Cytat:
Oj, wspolczuje miec chorego mezczyzne w domu... Mam nadzieje, ze uda ci sie nie zarazic Cytat:
Zycze powrotu do zdrowka a do grudnia czas szybko zleci, zobaczysz Cytat:
Ja mam co jakis czas skurcze w lydkach...wcinam wtedy wiecej magnezu i potasu...chyba pomaga... Cytat:
Hej, ja niewinna...tylko opinie uzytkowniczki przytoczylam... Wszystkiego najlepszego dla Patryczka z okazji ukonczenia 1. miesiaca ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-09-02 o 09:58 |
||||||
|
|
|
#3609 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda tylko, że zanim lekarz odkrył przyczynę moich skurczy to zdążył mi wpakować największą dawkę fenoterolu
Mam do was pytanko ale tak szczerze: Będziecie próbowały przyspieszyć poród, żeby urodzić w 38 tc? Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2009-09-02 o 10:03 |
|
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Wszystkiego dobrego dla Patryczka!! : ![]() ![]() Niech rosnie duzy i zdrowiutki![]() Zostalo nam 60 dni do skonczenia rownych 40 tygodni:P a do rozpoczecia 9 misiaca zostalo 28 dni;p uh szybko leci My wlasnie z Tz zastanawiamy sie nad monitorem oddechu i lawilzaczem powietrza zobaczymy moze zakupimy po narodzinach malego![]() Co do wozka to ta babka dalej nam kasy nie oddala wiec wozka ciagle nie mamy ani kasy na niego bo teraz remont sypialni robimy i cala kasa poszla w remont![]() Mnie znowu boli krocze.. nie wiem dokladnie jak to opisac.. nie wiem czy to kosci miednicy mnie bola czy co ale jak sie w nocy przekrecam na bok to czuje jak bym miala sie zaraz polamac i jak chodze tez odczuwam taki bol.. w Piatek ide do gina moze zapytam czy to normalne..---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- tak tak tak:d
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
Agusia bo my mamy taki sam termin mnie też zostało 60 dni a jakby wziąć pod uwagę że urodzimy w 38 tc to już bardzo nie długo, jeszcze w październiku.
Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2009-09-02 o 10:14 |
|
|
|
#3612 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Mamusie,
my zaczynamy dzisiaj 25 tydzień, wczoraj byliśmy u lekarza i potwierdził, że mogę kupować różowe ubranka Powiedział, że jest więcej niż pewien, że będzie dziewczynka. Mała jest zdrowa, wszystko rozwija się prawidłowo. Ma długie nogi - wg długości kości udowej jest o ponad tydzień starsza niż powinna Ma po kim - mój mąż ma prawie 2m wzrostu.Widzę, że nadal "na tapecie" gromadzenie wyprawki. Ja mam w zasadzie zamknięty temat ubranek. W ostatnim numerze M jak mama była lista, która pokrywała się w większości z inną, którą znalazłam w internecie, także robię zakupy zgodnie z nią. Cytat:
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bym chciala urodzic w 38-39 tyg, nie chce chodzic z ciaza 42 tygodni
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu wole miec dzidzie szybciej przy sobie a nie meczyc sie jeszcze kilka tygodni od 9 miesiaca zaczynam regularne spacery po schodach i picie herbatki z lisci malin bo slyszalam ze to pomaga;p
|
|
#3615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bravurko cieszę się, że wszystko idzie dobrze, oby tak dalej! Cytat:
Kareninko, za co były te kciuki?? Kachula, masz jakiś przepis na łatwy placek z jabłkami? My wczoraj byliśmy u lekarza, był nad wyraz miły więc jestem zadowolona. Potwierdził fakt, że w moim brzuchu zamieszkała Nila czyli te różowe ciuszki od kuzynki najprawdopodobniej się nie zmarnują ![]() No i wszystko jest w porządku! |
||
|
|
|
#3616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak tu nei kupić skoro takie ladne karuzelki? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i jeszcze porzadne sprzątanie całego mieszkania i duuużo seksu ![]() Dziewczyny, odebrałam wczorajsze wyniki - mam za niski cukier Ktoraś tak miala? Cos sobie przypominam o malych, a częstszych posiłkach...Zobaczymy co w piątek doktorek powie.
|
|
|
#3617 |
|
Zadomowienie
|
tarasiu jak by co to ja mam przepis na pyszny jablecznik z budyniem. wczoraj zrobilam dzisiaj juz nie ma.. nawet sie nie zalapalam takich mam zarlokow w domku
|
#3618 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Napisałam przed chwilą takiego ładnego posta i mi go pożarło ![]() No nic, to teraz w skrócie: Agusia, ten ból o którym piszesz to może być ból spojenia łonowego... Spróbuj przejść się trochę po schodach i przyobserwuj, czy nie boli Cię wtedy bardziej - jeśli tak to na pewno jest spojenie łonowe (ten "schodowy test" kazała mi przeprowadzić moja gin. bo też mnie jakiś czas temu tak krocze bolało, ale u mnie okazało się że to jednak od czegoś innego). A tak w ogóle to życzę Ci żeby Cię przestało boleć - cokolwiek by to nie było Domi, dzięki za listę z wyprawką Bravurko, z okazji pierwszego miesiąca wycałuj Patryczka od wizażowych ciotek
|
#3619 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla Patryczka! Ja mam dzisiaj straszny ból krzyża, wczoraj nie mogłam z bólu biodra na nogę stąpnąć, po prostu masakra ze stawami. Ale dobre jest to, że dzisiaj zaczynamy 29 tydzień
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Te kciuki byly za rozmowe z profesorem w sprawie tego, zebym mogla pisac jeden egzamin troche wczesniej niz w polowie pazdziernika - czyli tydzien przed porodem...W ten sposob mialaby caly ostatni rok zamkniety i mogelabym brac spokojnie dziekanke i potem kolejny rok zaczynac na swiezo bez zadnych pozostalosci...I tak tez powiedzialam profesorowi, ze w sumie ten jeden egzamin jest jedynym "problemem" jaki mam...
No i uslyszalam w odpowiedzi, ze on nie widzi takiej potrzeby, zebym pisala osobno bo to mi wcale nie pomoze, bo ja i tak mam juz problem...Na moje pytanie jaki to problem mam prof. spojrzal znaczaco na moj brzuch i uslyszalam, ze no dziecko przeciez...ja na to, ze dziecko to nie problem, ale nawet nie dane mi bylo dokonczyc bo posypalo sie, ze z dzieckiem studiowanie to w ogole jest do
|
#3621 |
|
Raczkowanie
|
Biorę wszystkie witaminy co mi wypisała ginka jeszcze w piątek sprubuje kupić ten sorbifer durules to mi najbardziej potrzebne jest teraz ale kaski brak.Patrzyłam w auchanie rzeczywiście są bodziaki za 4,99zł,śpiochy po 6,99zł,body dwu pak-12,99zł.pajacyj 9,99zł,kaftanik-4,99zł,pajac welurowy 17,00zł.TO W AUCHNIE JEST TERAZ OD 2WRZESNIA DO 13.
A TU MACIE REALA ; BODY DWUPAK-12.99ZŁ, ŚPIOCHY-2SZTUKI ZA -15ZŁ. KAFTANIK 2 SZTUKI ZA -14ZŁ PAJAC 2SZTUKI ZA - 15,00ZŁ CZAPECZKA NIEMOWLĘCA ZA 2 SZTUKI 4,99ZŁ. Jeszcze dziś pokaże Grzeskowi ale on niepojedzie ze mna ani do auhna i do reala bo pracuje w ten weeken jakąs fuche robią z kolegami czyli komuś stawiaja dach.Więc niema szans zebym pojechała w ten weekend gdzieś do sklepu chyba że dopiero po wypłacie w piątek pojedziemy z jego bratem bo podobno będą jechać ze swoja dziwczyna tam ale wszystko wyjdzie w praniu dokładnie. jak to bedzie kochane
|
#3622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I pomyśleć że to profesor, człowiek na stanowisku, a zarazem i ojciec... Jak w ogóle można komukolwiek (a tym bardziej kobiecie w ciąży) takie głupoty opowiadać?? Jeśli już facet jest taki złośliwy że z egzaminem nie chciał pójść Ci na rękę to chociaż te idiotyczne komentarze mógł sobie zatrzymać dla siebie... Ale cóż, są i (niestety) tacy "mądrzy" ludzie na świecie... A Ty Kochana i tak ze wszystkim sobie poradzisz i jeszcze pokażesz temu gburowi
|
|
#3623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co za gość... zamiast pójść na rękę to jeszcze zbeształ, conajmniej jakbyś miała 16 lat...
|
|
|
|
|
#3624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety jestem za "stara" na takie besztanie... A najdziwniejsze, ze wczesniej wyrazil bez zadnego problemu zgode mojej kolezance na pisanie we wczesniejszym terminie dlatego ze miala wyjazd na wakacje w tym czasie, kiedy byl normalny termin...To gdzie byl problem ze mna?? Idiota...
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
Karenina jedynie co mi przychodzi do glowy po przeczytaniu o twoim Psorze to PALANT
![]() nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem ludzi takiego typu :/ ale bym go tam zbluzgala
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie!co za debil z niego, o tak bym mu zrobila ![]() kolezance na wakacje pozwolil a Tobie w zaawansowanej cizy robi probelmy.... |
|
|
|
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
wcieło mi długiego posta
w telegraficznym skrócie Bravurko właśnie wycałuj Patryczka - to już miesiac cudownie byłam wczoraj u gina wszystko OK - za dwa tygodnie na usg i musze sprawdzić jaka jest dzidka - duża czy nie, tzn Iza ważyła ponad 4 kg i to moze być wieksze to wykluczy chyba sn a będzie cc Iza w przedszkolu OK narazie chociaż stwierdziłą, ze zostaje dzis z nami w domu bo już dłużej nie wytrzyma bez nas ![]() mam tyle roboty w domu a mi się nic nie chce co do kolorów to dzici takie małe widzą w miarę OK z odległości 20 cm (jeśli nic nie pokręciłąm) i dlatego choć sama uwielbiam pastele to polecam zdecydowanie odważne kolory jesli chodzi o otoczenia malca - nawet jeśli są to tylko zabawki ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- cóż Karenina mężczyźni zwłaszcza profesorowie maja wypaczony obraz świata |
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie udusiłaś go gołymi rekami???
|
|
|
#3629 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
Ja już po wizycie, wszystko ok, za 3 tyg mam USG I chyba raczej nie będę sie katować, skoro mam cukier w normie! no nie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
karenina- co do profesora to tylko jedno można powiedzieć ********** jakiś!!! |
||||
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Ło matko ile do nadrabiania
, ale chyba zostane tylko pryz tej stroni na razie, bo czasu brakuje (jak zwykle bywa w odwiedziny u rodzicow Przede wszystkim Bravurko, wszystkiego najlepszego z okazji miesiaca dla twojego dzielnego synka ![]() Karenina, wlasnie doczytalam sie historii z jakims profesorem i rece mi opadaja Kate, ja miewam bardzo nieprzyjemne i bolesne skurcze. Wtedy lykam dodatkowa dawke potasu (pomaga mi wiecej niz magnez). A to co mowi Ravenne o naciaganiu stopy, to dziala jesli jest to zwyczajny skurcz miesnia. Mi to niestety nie pomaga i raczej wplywa na rozprzestrzenianiu sie skurczu. Wtedy musze zwyczajnie przeczekac i troche pospacerowac. Flowerspower, ja tez chcialabym rodzic wczesniej, tak pod koniec pazdziernika i juz nawet wiem co zrobic, zeby wywolac skurcze porodowe ![]() Nic to Mamusie, tyle z nadrabiania. Teraz zmykam na spotkanko z kolezanka z liceum. Usciski i moze do przeczytania pozniej ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

ale i tak jest smutno. Juz dzis nie wypijemy razem kawki

dodam, ze jak do tej pory czuje sie swietnie, ominely mnie wszystkie nieprzyjemne strony ciazy- plecy bolaly mnie moze ze dwa razy, troche bardziej bolala mnie glowa, ale tez przeszlo i nie wrocilo, zadnych mdlosci, krwawien, omdlen, zatwardzen a zgaga przytrafila mi sie raz

-
Pani doktor stwierdzila ze skoro jest juz u nas ten 28 tc to jak mnie tez dopadnie choroba to dostane antybiotyk i dziecku nie zaszkodzi ale mam nadzieje ze jednak mam mocny organizm
Wszystkiego najlepszego dla Patryczka z okazji ukonczenia 1. miesiaca 
i jak chodze tez odczuwam taki bol.. w Piatek ide do gina moze zapytam czy to normalne..

, ale chyba zostane tylko pryz tej stroni na razie, bo czasu brakuje (jak zwykle bywa w odwiedziny u rodzicow