|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3602 |
|
Rozeznanie
|
własnie przeczytałam,ze ta masc powinno stosowac sie jedynie w dermatologii.i ostroznie w fałdach skory.lepiej bym poczytała na ten temat przed stosowaniem.
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Juz jestem zła. Bylam wczoraj na basenie. A wieczorem.. pieczenie. Jestem załamana.Dopiero co skonczylam kuracje na grzybice. Mam nadzieje, ze to pieczenie tylko od podraznienia czy 'wymycia' flory. Co myślicie?
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Emi nie mam pojęcia, ale chyba na kafeterii czytałam,że jedna dziewczyna bardzo lubiła chodzić na basen więc żeby znowu nie złapać niczego ginekolog jej kazał używać tampona zamoczonego w occie.. Brzmi kosmicznie ale ja po skończeniu tje kuracji zapytam się swojego jak to z tymi basenami i np kąpaniem w morzu w wakacje...
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
namoczonego w occie? Kurde:| Jak tylko pojde to tez sie zapytam a narazie pozostaje mi smarowac sie jogurtem.
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Ta dziewcyzna tłumaczyła,że wtedy niby woda z basenu nie wsiąka w tampon. Ale nie wiem ile w tym racji.
|
#3607 |
|
Pani Buka
|
dostałam od ginekologa jedno opakowanie gynalginu (10 tabletek) i 2 sterovagu (2x6)... miałam brać jedno, zrobić przerwę na okres i to drugie, po kolejnym okresie przyjść na cytologię. zostało mi 5 globulek a jakieś upławy dalej są, tylko ciężko czasem rozpoznać, czy to pozostałości leku czy moja własna wydzielina
ale przynajmniej zniknął nieprzyjemny zapach... eh, mam nadzieję, że to wyleczę nic nie swędzi, tylko ciagle muszę nosić wkładki...
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
witam, ja także borykam się z grzybicą pochwy od kilku dobrych lat, niewiele pomagało, Clotlimazol ( nie wiem czy dobrze napisałam) to już mój najlepszy przyjaciel, teraz miałąm kilka miesięcy spokoju, aż poszłam do lekarza i bum - zapalenie grzybiczo mieszane, dostałam Gynozol (czy jakoś tak
i tabletki z kwasem melkowym i rozpoczynam batalię od nowa
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie Gynazol wcale nie pomagał, ale życzę powodzenia
|
#3610 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dzięki za wymowną i wyczerpującą odpowiedź ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- mnie gynazol pomógł na krótką chwilę, jak dla mnie to luksusowy badizew |
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie lekarz mi to przepisał, jak nie pomoże to pewnie da mi coś innego.
|
|
|
|
#3612 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze 5 gynalginow. Tak bardzo bym chciala, zeby wreszcie bylo dobrze chociaz przez jakis czas...
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero po @ zacyznam kolejną kurację 12 dni globulek...
|
#3615 |
|
Raczkowanie
|
Zycze powodzenia w takim razie. Trzymam kciuki
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie skończyłam gyno-femidazol i zaczelam lactovaginal na odbudowanie...
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
No to byłam wczoraj u ginekologa na kontrolę, no i mówi że jest oki Dał mi Fluconazol który mam zawsze po miesiączce brać no i zalecił brać ciągle coś na zakwaszanie... No ale cóż... Nie uśmiecha mi się płacić 75zł miesięcznie za lacibios feminę Nie znacie jakiś tańszych odpowiedników na zakwaszanie? Na razie biorę urinal, który głównie na zakwaszanie moczu jest ale lekarz powiedział że ogólnie zakwasza organizm... Teraz nie wiem czy zmieniać na coś z kwasem mlekowym czy urinal daje ten sam efekt
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- trilac itp. (w aptece jest tego multum) To z leków. Ale profilaktyka przeciwgrzybicza, to nie objadać się słodyczami i łykać wit. B compositum, wyrzucić tampony i stringi, zmieniać często ręczniki, nie pławić się godzinami w wannie. Wszystko to razem da efekt lepszy niż codziennie brany lacibios.
|
|
|
|
|
#3619 |
|
BAN stały
|
nie no, lakcid, trilac itp nie są zamiennikami lacibios fem. wystarczy spojrzeć na skład i właściwości i przeznaczenie
![]() zgadzam się, wszystko to praktykuje. i jeszcze warto ograniczyć alko, ale te zabiegi swoja drogą a probiotyki swoją. one stanowią też element profilaktyki. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są po prostu innymi specyfikami posiadającymi pałeczki kwasu mlekowego. I tyle. |
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
huraaaaaaaaaa wkoncu wyniki posiewu
a wiem mam Candida albicans - bezotoczkowy grzyb zaliczany do drożdżaków treptococcus agalactiae (w wolnym tłumaczeniu: paciorkowiec bezmleczności) ;DD musiala mw necie poszukac bo an tym badaniu nic po polsku nie ma ![]() dostalam flumycon dla mnie i partnera i glubolki robione na zwmowienie z ok 10 skladnikow ;O bedzie ich 12, na noc ityle wiec jednak chyba warto robic posiew |
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
czy to możliwe że po Lactovginalu mnie piecze...?
|
|
|
|
#3623 |
|
Raczkowanie
|
Jak najbardziej. Jesli nie jest to nie do zniesienia to wszystko w porzadku
a i jeszcze jedno, jesli pieczenie powoduje lactovaginal, a nie oznacza ono nawrotu infekcji, bedzie nasilalo sie podczas wyplywania specyfiku
|
|
|
|
#3624 |
|
Zadomowienie
|
no ja jutro znowu wybieram sie do gina już nie mam siły na to diabelstwo
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
a ja jakos czułam ze cos mnie chyba zaczyna brac wiec zrobiłam irygacje z tantum rosa(u mnie zawsze bakterie),a po kilku godzinach vagitynal c(czy jakos tak-krem zakwaszajacy),i na drugi dzien znowu tak samo-i wszystko przeszło jak narazie .do tego codzienie 2xdzienie -witamina b i c.
|
|
|
|
#3627 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam takie pytania... podczas badania moja gin powiedziala,ze raczej na grzybice to nie wyglada,wiec zrobi mi wymaz mikrobiologiczny,by byc pewnym,jak leczyc... i stad moje pytanie- czym jest ow wymaz i co moze wykryc? jesli nie bakterie grzybicy...??
|
#3628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3629 |
|
Raczkowanie
|
uff,to ciesze sie,bo byla to moja pierwsza wizyta wlasnie u niej,a dlugo szukalam innego gin... czy to ze zrobila wymaz,to dobrze?? a co moze on wykazac??
|
#3630 |
|
Zadomowienie
|
A mi średnio raz na dwa miesiące wraca (jak to ginekolog powiedział) "infekcja"
dostaje globulki clotrimazolum i jakąś tabletke (nie pamiętam nazwy), TŻ też się leczył....no i przez dwa mięsiące był spokój i znowu wróciło-swędzi i piecze i czuję,że upławy też zaraz się zaczną....wiem,że musze iść do ginekologa,ale na wizytę trochę sie czeka a ja już nie mogę...i tu pytanie do was,może wiecie czego mogę użyć,żeby mi ulżyło? chodzi mi o cos bez recepty,żebym mogła przezyc do wizyty u gina (czyli prawie tydzień )Z gory dziękuję za wszelką pomoc.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

można to tam stosować, mój mąż też musi. Stosowała to któraś z was????co o tym sądzicie?

nic nie swędzi, tylko ciagle muszę nosić wkładki...

i tabletki z kwasem melkowym i rozpoczynam batalię od nowa 

69-68-67-66,15
dostaje globulki clotrimazolum i jakąś tabletke (nie pamiętam nazwy), TŻ też się leczył....no i przez dwa mięsiące był spokój i znowu wróciło-swędzi i piecze i czuję,że upławy też zaraz się zaczną....wiem,że musze iść do ginekologa,ale na wizytę trochę sie czeka a ja już nie mogę...i tu pytanie do was,może wiecie czego mogę użyć,żeby mi ulżyło?