Offtopowe zapuszczanie cz IV. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-09, 10:28   #3601
astra85
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz IV.

badania mialam robione po wyleczeniu,ale diagnoze wystawila mi odrazu po objawach,osluchiwala mnie po nerach,lekko uderzała dłonia
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 10:28   #3602
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudiczka997 Pokaż wiadomość
Czyli na zapalenie nerek nie robi sie jakichs konkretnych badań???mam juz tego dosc
Mi robili posiew moczu i USG nerek. Ale nie miałam takich przejść ja TY - tylko długo utrzymujący się stan podgorączkowy - do 37,5 i bóle pleców.
Dostałam antybiotyki, przeszło i nie wróciło
Stary 2009-09-09, 10:28   #3603
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
To, że suka powinna raz w życiu mieć szczenięta to jakiś dziwny przesąd, i nie ma nic wspólnego z prawdą, niestety. Suki nie odczuwają instynktu macierzyńskiego, w takim sensie, że nie pragną potomstwa. To jest tylko wymysł ludzi z tą ciążą.
być może - nie wiem - nie miałam nigdy tego problemy, ale skądinąd słyszałam, że suka powinna mieć raz młode, ale teraz nie dam sobie ręki obciąć wiem, że mogło to mieć związek z późniejszą sterylizacją czy coś. w każdym bądź razie - zanim się wysterylizuje sukę, to powinna wcześniej urodzić no.. o ile ktoś mnie zrozumiał
Stary 2009-09-09, 10:30   #3604
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
wiem, że mogło to mieć związek z późniejszą sterylizacją czy coś. w każdym bądź razie - zanim się wysterylizuje sukę, to powinna wcześniej urodzić
absolutnie to nie jest prawda

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 10:34   #3605
Asia19x
Zakorzenienie

Jeny, dziewczyny co Wy tak dużo piszecie?
ja dziś zamawiam Glorię i Kallosa Placentę, ale się cieszę!!! Jak dziecko ok 17 zamówię, bo jutro z rana wypłatę mam i polecę od razu wpłacę ale super!!
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 10:35   #3606
Klaudiczka997
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
badania mialam robione po wyleczeniu,ale diagnoze wystawila mi odrazu po objawach,osluchiwala mnie po nerach,lekko uderzała dłonia
No a mnie plecy nie bola nie mam gorączki,tylko strasznie piecze mnie przewod moczowy w srodku i od samego poczatku sikam z krwią teraz to i tak jakos lekko przechodze te zapalenie...w tamtym roku jak mialam co miesiac to w wannie lezałam w goracej wodzie prawie nie przytomna i tylko to koiło ten ból...łapało mnie zwłaszcza w niedziele jak lekarze nie przyjmują i nie mialam leków... aż mi sie słabo robi jak o tym pomysle...
I każdy kolejny mały ból tam jest dla mnie dramatyczny....

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianę:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie
Klaudiczka997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 10:36   #3607
motylek1007
Zakorzenienie

Czy ktokolwiek z Was zna sie na przepisach prawnych, lub niedawno kupował mieszkanie i chociaz troche pamięta co i jak? szukam kogos kto mi pomoże przebrnąc przez to

[*] 11.09.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 10:37   #3608
astra85
Zakorzenienie

Klaudiczka mozesz sobie zrobic badanie na stezenie kratyniny,to sluzy do oceny funkcji nerek a wiec jezeli poziom jest rozny od normy to wskazuje na rozne choroby

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

mozesz miec odkłebuszkowe zapalnie nerek,bol potworny
Stary 2009-09-09, 10:40   #3609
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
być może - nie wiem - nie miałam nigdy tego problemy, ale skądinąd słyszałam, że suka powinna mieć raz młode, ale teraz nie dam sobie ręki obciąć wiem, że mogło to mieć związek z późniejszą sterylizacją czy coś. w każdym bądź razie - zanim się wysterylizuje sukę, to powinna wcześniej urodzić no.. o ile ktoś mnie zrozumiał

Blondyna ma rację, każda suczka musi choc raz w swoim życiu mieć maleństwa, zanim się ją wysterylizuje (chyba dobrze napisalam). Mojej koleżanki suczka zdechła po 1,5 roku, nie miała szczeniaków nigdy i dostawała co miesiąc zastrzyk żeby nie miała małych i zachorowała na raka szyjki macicy, biedactwo

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
No a mnie plecy nie bola nie mam gorączki,tylko strasznie piecze mnie przewod moczowy w srodku i od samego poczatku sikam z krwią teraz to i tak jakos lekko przechodze te zapalenie...w tamtym roku jak mialam co miesiac to w wannie lezałam w goracej wodzie prawie nie przytomna i tylko to koiło ten ból...łapało mnie zwłaszcza w niedziele jak lekarze nie przyjmują i nie mialam leków... aż mi sie słabo robi jak o tym pomysle...

Uciekaj prędko do lekarza!! Współczuje Ci tego bólu
Stary 2009-09-09, 10:41   #3610
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Blondyna ma rację, każda suczka musi choc raz w swoim życiu mieć maleństwa, zanim się ją wysterylizuje (chyba dobrze napisalam).
prosze Cie, nie pisz takich bzdur bo jeszcze ktos przeczyta i wezmie na poważnie to

Suka NIE MUSI miec młodych w zyciu ANI razu, nawet jak ma byc wysterylizowana

[*] 11.09.2012
Stary 2009-09-09, 10:42   #3611
Tygrryska
Zakorzenienie

W sumie nie wiem jak suczki (bo mialam tylko psa )
ale kotka na pewno nie musi miec malych przed sterylizacja
Tygrryska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 10:43   #3612
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tygrryska Pokaż wiadomość
u psów jest tak samo

[*] 11.09.2012
Stary 2009-09-09, 10:44   #3613
Klaudiczka997
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
absolutnie to nie jest prawda
wiem ze jak pies nie urodzi to potem może mieć częste ciąze urojone...mojej bratowej pies tak ma...że nosi małe maskotki ze soba liże je itp. nie da ich zabrac i dotknąc..traktuje je jak dzieci....i ma takie stany co jakis czas...

Lece do lekarza bo już powinien przyjmować...ciekawa jestem co mi przepisze i co powie...

Posiadam na wymianę:
wax zagraniczny
tigi melko i miód,
Cece-med maska

Edytowane przez Klaudiczka997
Czas edycji: 2009-09-09 o 10:46
Stary 2009-09-09, 10:46   #3614
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze jak pies nie urodzi to potem może mieć częste ciąze urojone...mojej bratowej pies tak ma...że nosi małe maskotki ze soba liże je itp. nie da ich zabrac i dotknąc..traktuje je jak dzieci....i ma takie stany co jakis czas...
dziewczyny, nie obraźcie sie, ale jestescie duzo w tyle w tym temacie i niestety rozgłaszacie błedne przekonania

powtarzam suka, kotka, czy inne zwierze NIE MUSI miec mlodych ani razu w zyciu, nawet jak ma byc wysterylizowana i to w żaden sposób nie wpływa ujemnie na jej zachowanie czy zdrowie.

psy/koty najlepiej kastrować
suczki/kotki sterylizować

Kaludiczka, dlaczego bratowa suczki nie wysterylizowała?

[*] 11.09.2012

Edytowane przez motylek1007
Czas edycji: 2009-09-09 o 10:47
Stary 2009-09-09, 10:50   #3615
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Nie to żebym Cię straszyła, ale też miewam zapalenia pęcherza, i z tego co wiem to zapalenie nie doleczone może waśnie przerzucić się na nerki, i generalnie siusiane krwią to już dosć poważny objaw, powinnaś koniecznie jak najszybciej pójść do lekarza!
Zacznij brać rutinoscorbin( duże stężenie witaminy C w moczu powoduje z bakterie mniej się wczepiają w ścianki pęcherza wiec łatwiej sie wymywają) lub tabletki z żurawiną (duża zawartość wit.c - polecam je, mi pomogły, już chyba z pół roku nie miałam zapalenia, ale trzeba je brać też po wyleczniu przez jakiś 1-2 tyg.), pozatym dużo pij żeby te bakterie były cały czas wymywane

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 10:52   #3616
Asia19x
Zakorzenienie

Właśnie mi się rzypomniało, ze mam w domu jedwab Tanita właśnie, siostra kiedyś kupiła w Naturze za 5zl chyba i uznała, ze to syf jakiś i tak leży cały czas w tej łazience.. Sporo o nim piszecie, warto go używać? Nie wiem jaki ma skład nawet, czy zawiera same silikony czy może nie.. Poradźcie
Stary 2009-09-09, 10:53   #3617
astra85
Zakorzenienie

suka musi byc po 1 cieczce,zeby ja wysteryzlizowac a nie po ciazy
Stary 2009-09-09, 11:00   #3618
Tygrryska
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, nie obraźcie sie, ale jestescie duzo w tyle w tym temacie i niestety rozgłaszacie błedne przekonania

powtarzam suka, kotka, czy inne zwierze NIE MUSI miec mlodych ani razu w zyciu, nawet jak ma byc wysterylizowana i to w żaden sposób nie wpływa ujemnie na jej zachowanie czy zdrowie.

psy/koty najlepiej kastrować
suczki/kotki sterylizować

Kaludiczka, dlaczego bratowa suczki nie wysterylizowała?

tak samo kobieta tez nie musi miec dziecka z jakis powodow zdrowotnych
Stary 2009-09-09, 11:04   #3619
blondyna789
Zakorzenienie

motylek1007, dzięki za wyprowadzenie z błędu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 11:23   #3620
weegirl
Zakorzenienie

Klaudiczka, leć koniecznie do lekarza. Ja na zapalenie pęcherza brałam Cipronex, bardzo skuteczny, ale, niestety, silny lek. Ale możliwe, że u Ciebie to faktycznie zapalenie nerek

Anariel, życzę szybkiego powrotu do zdrowia i gratuluję

Ej, to jutro tylko my 3 się widzimy w tych Złotych Tarasach??? Co za mobilizacja W każdym razie, cieszę się, że się chociaż z Doruś i Chatul poznamy Ale mogłoby tam przyjść jeszcze trochę. WIem, że wiele z Was ma daleko, ale dziewczyny z Warszawy i okolic, zgłaszać mi się
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 11:25   #3621
Asia19x
Zakorzenienie

To co z tym jedwabiem? Wurzucić go (tożto byłby skandal pzrecież, bo to cos włosowego jest!!!) bo nie wiem o nim nic, muszę się poduczyc w tych składach, bo narazie ejstem zielona i sugeruje się waszymi opiniami dziewuszki
Stary 2009-09-09, 11:26   #3622
dymka
Zakorzenienie

Ale dyskusja rozgorzała Motylku bardzo dobrze, że mówisz głośno o sterylizacji i kastracji, tłumaczysz, że nie trzeba sprowadzać na ten świat więcej psiaków - jest ich wystarczająco dużo w schroniskach, gdzie czekają na troszkę ciepła. Moje kocurki są wykastrowane, kotka wysterylizowana i uważam, że każdy odpowiedzialny właściciel zwierzaka (zwłaszcza takiego, który szwęda się po okolicy) powinien odżałować te trochę pieniędzy i uniemożliwić rozmnażanie.
A w ogóle to na ostatniej imprezie Ktoś marudził i dostał ultimatum, że jak nie przestanie to za każde marudzenie wpłaci dyszkę na schronisko. Stwierdził, że to szczytny cel i ostatniego dnia miesiąca obiecał przelać 60zł. Może nie dużo, ale zawsze coś.
Stary 2009-09-09, 11:28   #3623
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anariel Pokaż wiadomość
Wlasnie postanowilismy z M,ze.... bierzemy slub Az musialam sie Wam pochwalic
GRATULUJĘ!!!!

Cytat:
Napisane przez legallybrunette Pokaż wiadomość
gratulacje

jejuuu to ja juz nie wiem no dobra bakterie sie nie rozwijaja ale oziebisz organizm i wyleczysz sie z jednego to wpadniesz w drugie np. zapalenie migdalkow

e tam rób po swojemu ! Ci lekarze...

a ja dostalam skierowanie na badania na serce, znowu zawracaja dupe czlowiekowi nie chce mi sie lazic po szpitalach czekac w kolejkach.. po czym znow mi powiedza ze wszystko jest dobrze
a wolała byś by powiedzieli, że jest źle Nie marudź tylko się badaj!

Cytat:
w aptece na moim osiedlu mogą zamówić, ale coś babka mi mówiła o terminie ważności do końca listopada tylko, więc się musiałam wstrzymać ogólnie zdeptałam całe centrum miasta wczoraj i w większości aptek nawet ich hurtownie nie mają w ofercie ale dobrze, że u mnie jest taka opcja, to chyba sobie zamówię

śliczne włoski , pięknie lśnią moje dziś też troszkę się błyszczą, ale przy moim blondzie ciężko o połysk - przynajmniej mi.

aj tam.. nie aż takie pudło znowu ale tania jest i dobra - co najważniejsze ostatnio mam dylemat której maski używać

jeśli nie lubisz czosnku to dobrą opcją jest też cieple mleko z miodem i masłem - ja tak się zawsze leczę, mimo iż czosnek uwielbiam w każdej postaci

w takim razie gratuluję!!!

ale Ci dobrze, mi zlikwidowali Naturę akurat w tym momencie, gdy dowiedziałam się od was jakie tam fajne rzeczy są
[

ja też więcej nie pójdę spać z mokrymi - poszłam przedwczoraj i włosy miałam okropne cały dzień wyglądałam no ale wczoraj za to zrobiłam sobie miłą maskę m.in. z Lorysa shea butter, witaminek, olejku Babydream i tak miałam całą noc na włosach rano zmyłam, potraktowałam odżywką i jestem zadowolona

co do pseudohodowli to muszę się niestety niezgodzić, bo jak wiadomo, wszędzie są różne sytuacje. oczywiście trzymanie psiaków w skrajnych warunkach wykracza poza wszelkie granice, ale jeżeli mój kolega ma 2 rodowodowe Amstaffy i je rozmnaża, to chyba nic złego nie robi. a wszystko to dzieje się w "domowych warunkach" - pieski są objęte dobrą opieką. niestety nie wiem czy szczeniaki mają rodowody czy nie (w zasadzie się na tym nie znam za dobrze)

no właśnie - moim marzeniem jest mały Amstaff
Powiedz koledze, żeby pojechał do schroniska i zaczł szukać "swoich" szczeniaków bo zapewne już tam są lub niedługo się znajdą, jak miliony bezpapierowych psów kupione przez nieodpowiedzialnych ludzi za grosze.
Jeżeli rozmnażanie jest jego hobby to super. Niech założy hodowle i zrobi coś dla rasy by ją wyprostować. Jeżeli robi t0o tylko dla kasy to niech się weźmie za prawdziwą robotę a nie na nie szczęściu zwierząt się bogaci...

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
normalne,legalne hodowle przeciez rozmanazaja zwierzeta dla kasy
Nie wszystkie, ale niektóre na pewno tak, ale przynajmniej jest nad nimi jakaś kontrola i muszą trzymać się pewnych zasad.

Cytat:
a jeżeli dopuszcza swoje psy dlatego, że suka powinna przynajmniej raz się oszczenić to chyba jest ok? później szczeniaki sprzedaje, bo co ma robić - utopić?

no właśnie... pomijam już , że to też hobby

zamówię skoro jest taka opcja

nooo.. w ogóle wszystkie moje ciemnowłose koleżanki mają takie lśniące włosy...
To bzdura! to zwykła herezja głoszona przez nie doinformowanych ludzi i nie douczonych weterynarzy.

Cytat:
a wiesz co ja słyszałam...., że można zajść w ciąże na basenie..., ale czytałam, że to głupota, więc nie powtarzam tego dalej...

Cytat:
Blondyna ma rację, każda suczka musi choc raz w swoim życiu mieć maleństwa, zanim się ją wysterylizuje (chyba dobrze napisalam). Mojej koleżanki suczka zdechła po 1,5 roku, nie miała szczeniaków nigdy i dostawała co miesiąc zastrzyk żeby nie miała małych i zachorowała na raka szyjki macicy, biedactwo

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Uciekaj prędko do lekarza!! Współczuje Ci tego bólu
Czy któraś z osób twierdząca, że suka musi mieć raz w życiu szczeniaki ma na to jakiś dowód w postaci jakiegoś badania? czy tylko sąsiadka sąsiadce powiedziała...???

Cytat:
to samo tyczy się wszystkich zwierząt...od kota po konia!

Cytat:

Lece do lekarza bo już powinien przyjmować...ciekawa jestem co mi przepisze i co powie...
Gdyby Twoja siostra interesowała się choć troszkę psychiką własnego psa to dowiedział by się, że znoszenie zabawek nie zawsze jest oznaką urojonej ciąży. Niestety większość osób posiadających psy ma o nich zerową wiedzę... Pies nie człowiek, więc nie interpretujmy jego zachowań na nasze...

Wdech, wydech, wdech, wydech................... ........................: mur:

A pro po piątkowego spotkania, ja niestety nie mogę się zjawić. Odebrałam wczoraj wyniki i na szybko mam w piątek wizytę u lekarza....

Edytowane przez doruś
Czas edycji: 2009-09-09 o 11:31
doruś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 11:31   #3624
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
prosze Cie, nie pisz takich bzdur bo jeszcze ktos przeczyta i wezmie na poważnie to

Suka NIE MUSI miec młodych w zyciu ANI razu, nawet jak ma byc wysterylizowana
No widzisz. Ja też zawsze myślałam że suka/kotka musi raz zajść w ciążę aby móc ją potem wysterylizować. Tak mi zawsze mówił weterynarz...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 11:33   #3625
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie dlatego, że co miesiąc dawali jej zastrzyki hormonalne. Z tego co się orientuję, to sterylizacja jest lepszym rozwiązaniem.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Nie to żebym Cię straszyła, ale też miewam zapalenia pęcherza, i z tego co wiem to zapalenie nie doleczone może waśnie przerzucić się na nerki, i generalnie siusiane krwią to już dosć poważny objaw, powinnaś koniecznie jak najszybciej pójść do lekarza!
Zacznij brać rutinoscorbin( duże stężenie witaminy C w moczu powoduje z bakterie mniej się wczepiają w ścianki pęcherza wiec łatwiej sie wymywają) lub tabletki z żurawiną (duża zawartość wit.c - polecam je, mi pomogły, już chyba z pół roku nie miałam zapalenia, ale trzeba je brać też po wyleczniu przez jakiś 1-2 tyg.), pozatym dużo pij żeby te bakterie były cały czas wymywane
Zgadzam się. W ramach profilaktyki, osoby które mają problemy z drogami moczowymi mogą jeść suszoną żurawinę lub jakieś środki zawierające wyciąg z żurawiny Żurawina jest baaardzo zdrowa, polecam.

Cytat:
Właśnie mi się rzypomniało, ze mam w domu jedwab Tanita właśnie, siostra kiedyś kupiła w Naturze za 5zl chyba i uznała, ze to syf jakiś i tak leży cały czas w tej łazience.. Sporo o nim piszecie, warto go używać? Nie wiem jaki ma skład nawet, czy zawiera same silikony czy może nie.. Poradźcie
Chciałam dzisiaj kupić ten jedwab, ale byłam w słabo zaopatrzonej Naturze, gdzie więcej jest pustych półek niż kosmetyków, i go nie znalazłam.

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ej, to jutro tylko my 3 się widzimy w tych Złotych Tarasach??? Co za mobilizacja W każdym razie, cieszę się, że się chociaż z Doruś i Chatul poznamy Ale mogłoby tam przyjść jeszcze trochę. WIem, że wiele z Was ma daleko, ale dziewczyny z Warszawy i okolic, zgłaszać mi się
To zróbcie sobie jakieś wspólne włosowe zdjęcie i się nam pochwalcie efektami

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 11:45   #3626
Tygrryska
Zakorzenienie

Cytat:
ja na moje oko bym podcięła tak 1,5cm, ale jak znam życie to fryzjerka by chciała więcej.. kruszą mi się różne kawałeczki - z reguły mają ok 1cm, góra 2 ale przy mojej długości włosów 2cm to już bardzo dużo

Tygrryska, a mniej więcej jakiej długości masz włosy... ja mam za ramiona, ale mam mocno wycieniowane i z przodu są do brody.. w najdłuższym miejscu z tyłu za ramiona

przepraszam ze dopiero teraz ale nie mialam internetu przez jakis czas i musialam nadrobic zaleglosci

dlugosc obecna na zdjeciu
Stary 2009-09-09, 12:01   #3627
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość

O której to spotkanie jutro?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-09, 12:08   #3628
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam ze dopiero teraz ale nie mialam internetu przez jakis czas i musialam nadrobic zaleglosci

Super włoski, widzę ze rozjaśniane a wyglądają b. zdrowo i się błyszczą
Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Zgadzam się. W ramach profilaktyki, osoby które mają problemy z drogami moczowymi mogą jeść suszoną żurawinę lub jakieś środki zawierające wyciąg z żurawiny Żurawina jest baaardzo zdrowa, polecam.
NIom dokłądnie, można też sok z żurawiny pić ale ja akurat nigdzie takiego nie znalazłam jak był potrzebny, wiec poprosiłam poprostu w aptece o tabletki z żurawiną
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
No widzisz. Ja też zawsze myślałam że suka/kotka musi raz zajść w ciążę aby móc ją potem wysterylizować. Tak mi zawsze mówił weterynarz...
Moja kotka jest wystarylizowana, nigdy nie była w ciąży, nigdy nie miała żadnej ciąży urojonej ani jakiś dziwnych zachowań
Stary 2009-09-09, 12:09   #3629
dymka
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczne włoski i długie już
Stary 2009-09-09, 12:12   #3630
Klaudiczka997
Rozeznanie

Motylku nie wiem dlaczego jej nie wysterylizowała nigdy o to nie pytałam...
Byłam u lekarza dał mi cipromex i rutinoskorbin narazie jednak nie biore go bo jutro z rana musze zrobic badanie moczu i z wynikami isc do niego w piątek powiedział ze jak dostanie wyniki to skieruje mnie na wszelkie badania do szpitala...zapalenie jak narazie samo ustępuje pomału pije cały czas wode z cytryną...i biore wit C...musze przetrzymac bez leków do jutra rana...ja miałam zapalenie pęcherza juz 10 razy ( i dziwić sie od czego włosy wypadaja)więc nerki napewno ostro na tym ucierpiały...

Posiadam na wymianę:
wax zagraniczny
tigi melko i miód,
Cece-med maska

Edytowane przez Klaudiczka997
Czas edycji: 2009-09-09 o 12:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości