Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-23, 18:11   #3601
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Suknie ślubne wybieramy- w nich sexowne pupy mamy Panny Młode 2010 cz.10

Co do obron, to ja mam w tym roku dwie Tak z miesiąc po ślubie... Więc wyrobić się z nauką i wymianą dokumentów to będzie masakra. Ale sama chciałam - dyplom musi być koniecznie na nowe nazwisko

Dzisiaj w pracy już szybciej czas zleciał i taka zmęczona nie jestem. Zaczynam się przyzwyczajać. Ale znowu zaczęłam palić
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 18:20   #3602
metkaa
Zakorzenienie

czesc laski

co do sukni to uwazam ze kazda oglada czy kupuje kiedy ma na to ochote i to kazdego indywidualna sprawa, jedne wczuwaja sie bardziej w swoj slub inne mniej

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ze strony sgh:

"Czesne

Wszystkie programy podyplomowe prowadzone są na zasadzie odpłatności. Podana przy każdym studium wysokość czesnego jest opłatą za cały okres jego trwania. Część studiów umożliwia słuchaczom dokonanie opłaty czesnego w dwóch ratach (możliwość taką mają najczęściej osoby fizyczne). W większości przypadków czesne obejmuje koszt zakupu książek, skryptów oraz innych materiałów dydaktycznych."

Fajnie, że się dowiedziałam o tym w trakcie studiów na uw
ja na podyplomowych niestety bardzo ale to bardzo rzadko dostawałam cos od wykładowców bardziej trzeba było sobie samemu latac i kserowac (niestety)
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 18:36   #3603
obca7
Wtajemniczenie

Ja też w tym roku bronię magistra prawdopodobnie na poczatku lipca. Zobaczymy jak to wsyztsko pójdzieAle mam nadzieję, że obronię się przed weselem
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 18:40   #3604
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

ja mgr będę mieć w 2011. mam nadzieję, że u TŻ jakoś będę w stanie się uczyć

Tancerka, gratuluję sukni! (Sama wiesz, że bardzo mi się podoba i sama nad nią myślę) A kiedy ją będziesz miała?

Zobaczcie, tu dziewczyna jest trochę bez talii(ja też nie mam za bardzo wcięcia, no może nie aż tak... ale wg mnie niezbyt wygląda w kate...) http://www.allegro.pl/item750795884_...kate_2009.html

Ta też niezbyt wygląda w niej...http://www.allegro.pl/item749616323_...09_gratis.html

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2009-09-23 o 18:44
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 18:47   #3605
toskaKrk
Wtajemniczenie

Oj nie wiem czy kiedykolwiek uda mi się wciagnąć w pisanie w tempie takim jak Wasze

W kwestii wybierania sukni się nie mogę wypowiedzieć, bo na razie ograniczam się do buszowania po necie.
Aczkolwiek wiem, ze raczej odkupię od kogoś suknię. No chyba, żeby udało mi się trafić super okazję w jakimś salonie.

Tak czy owak konkrety odsuwają się w czasie, bo nadal nic nie postanowione, w związku z czym pokłóciłam się dziś ostro z Tż-tem
Nie pamiętam kiedy ostatnio tak bardzo się ścięliśmy, ale do porozumienia nie doszliśmy i tak.

A wszystko przez to, że oboje szukamy pracy (nieskutecznie na razie) i robimy się z tego powodu nerwowi.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 19:30   #3606
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

Tancerka, gratuluję sukni! (Sama wiesz, że bardzo mi się podoba i sama nad nią myślę) A kiedy ją będziesz miała?

Zobaczcie, tu dziewczyna jest trochę bez talii(ja też nie mam za bardzo wcięcia, no może nie aż tak... ale wg mnie niezbyt wygląda w kate...) http://www.allegro.pl/item750795884_...kate_2009.html

Ta też niezbyt wygląda w niej...http://www.allegro.pl/item749616323_...09_gratis.html
suknia do salonu przyjedzie 2 miesiące przed ślubem czyli pod koniec czerwca i zadzwonią do mnie i na przymiarki będę mogła się umówić kiedy chcę- mam przyjść z butami ślubnymi i biustonoszem i pani krawcowa mi ją dopasuje. ale pewnie jak tylko przyjedzie ta kiecka to polecę do salonu sobie ją zmierzyć i pocykać fotki

a co do dziewczyn na allegro to ta druga pani rzeczywiście zupełnie bez talii jest ale ja mam talię- panie w salonie powiedziały że mam bardzo wyraźną talię i różnicę między nią a biodrami dlatego powinnam to podkreślić właśnie taką suknią dopasowaną na biodrach itp. więc jeśli ty nie masz talii to może taką literkę A powinnas zmierzyć która ci tą talię "zrobi" są spoko wyprzedaże w Annais więc możesz sobie zajść
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 19:45   #3607
kaska87
Zakorzenienie

co do sukni to mi wszędzie mówily babki, że musze mieć dopasowana suknię bo mam taką figurę w sensie wcięcie cyc doopka i nie każdy może sobie na taka pozwolić
a w sukniach A wyglądam jak sumo
a możecie być ze mnie dumne bo zaczyna mi się podobac moje odbicie w lustrze-jeszcze nie do końca, ale zaczynam je akceptować

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-09-23 o 19:47
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-23, 19:48   #3608
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a możecie być ze mnie dumne bo zaczyna mi się podobac moje odbicie w lustrze-jeszcze nie do końca, ale zaczynam je akceptować
Eh, na pewno śliczna jesteś Byliście dzisiaj we Wrocławiu? Znaleźliście coś?
Stary 2009-09-23, 19:50   #3609
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Eh, na pewno śliczna jesteś Byliście dzisiaj we Wrocławiu? Znaleźliście coś?
jesteśmy umówieni z faciem na piątek rano bo on nie jest z wro jeszcze kilka mieszkań mamy obdzwonić, pójdziemy też na polibudę do tych kadr jestem dobrej myśli

Stary 2009-09-23, 19:51   #3610
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
co do sukni to mi wszędzie mówily babki, że musze mieć dopasowana suknię bo mam taką figurę w sensie wcięcie cyc doopka i nie każdy może sobie na taka pozwolić

no widzisz Kaska wizaż wreszcie się do czegoś przydał
a co do figury to mi babka powiedziała ze niby mam filigranową sylwetkę chyba przesadziła z tą wazeliną

dziewczyny na PMkach 2009 na stronie 145 Agus wkleiła zdjęcia swojej łazienki- będę miała identyczne płytki- te najjaśniejsze i te ciemnobrązowe- bez tych żółtych- bardzo mi się podobają

a i jeszcze Certina pytała wcześniej czy w Lublinie w salonach pozwalają robić zdjęcia w sukniach slubnych szczerze mówiąc to nie wiem bo żadna mi się nie podobała na tyle żebym miała potrzebę posiadania w niej zdjęcia więc nawet nie pytałam o fotki.. dopiero jak spotkałam TĄ jedyną to cyknęłam sobie fotkę przy zamawianiu
Stary 2009-09-23, 19:57   #3611
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
dziewczyny na PMkach 2009 na stronie 145 Agus wkleiła zdjęcia swojej łazienki- będę miała identyczne płytki- te najjaśniejsze i te ciemnobrązowe- bez tych żółtych- bardzo mi się podobają
widziała piekna jest ale ten pasek z kwiatkami musisz mieć bo inaczej on daje cały efekt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-23, 20:22   #3612
centipede
Zadomowienie

Ale będziemy mieć wesoło na wątku w tym roku, same prace do napisania znając życie to będziemy pisać posty w zastraszającym tempie zamiast pisać prace Centi też będzie pisać, a co!
Cytat:
Co do obron, to ja mam w tym roku dwie Tak z miesiąc po ślubie... Więc wyrobić się z nauką i wymianą dokumentów to będzie masakra. Ale sama chciałam - dyplom musi być koniecznie na nowe nazwisko

Dzisiaj w pracy już szybciej czas zleciał i taka zmęczona nie jestem. Zaczynam się przyzwyczajać. Ale znowu zaczęłam palić
Danaee mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej i że rzucisz te wstrętne fajki

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Oj nie wiem czy kiedykolwiek uda mi się wciagnąć w pisanie w tempie takim jak Wasze

W kwestii wybierania sukni się nie mogę wypowiedzieć, bo na razie ograniczam się do buszowania po necie.
Aczkolwiek wiem, ze raczej odkupię od kogoś suknię. No chyba, żeby udało mi się trafić super okazję w jakimś salonie.

Tak czy owak konkrety odsuwają się w czasie, bo nadal nic nie postanowione, w związku z czym pokłóciłam się dziś ostro z Tż-tem
Nie pamiętam kiedy ostatnio tak bardzo się ścięliśmy, ale do porozumienia nie doszliśmy i tak.

A wszystko przez to, że oboje szukamy pracy (nieskutecznie na razie) i robimy się z tego powodu nerwowi.
A w jakiej branży szukasz pracy? Musi się udać! Zrobimy zbiorowe trzymanie kciuków, a to zawsze działa A teraz proszę się ładnie pogodzić z TŻ-tem

Miałam pisać papierzyska na praktyki ale tak strasznie mi się nie chce

Co do łazienki to widziałam zdjęcie i bardzo ładna dobry wybór!
Stary 2009-09-23, 20:27   #3613
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Danaee mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej i że rzucisz te wstrętne fajki
Wiesz, tu nie chodzi o stres, ale o wyjścia Na papierosku zawsze się człowiek dowiaduje najszybciej wszystkich informacji Przetestowane w kilku firmach A poza tym przestanę palić niedługo, bo TŻ ma obowiązek rzucić, a że ja nie palę nałogowo, to z dnia na dzień przestanę, jak już On rzuci na dobre

Ja tam moją magisterkę i licencjat mam zamiar szybko napisać, bo mam inne niecne plany i się nie wyrobię ze wszystkim po prostu Tylko muszę chyba temat magisterki zmienić, bo zupełnie nie mam wizji...
Stary 2009-09-23, 20:39   #3614
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

będzie dobrze dogadacie się na pewno jakoś

Cytat:
no widzisz Kaska wizaż wreszcie się do czegoś przydał
a co do figury to mi babka powiedziała ze niby mam filigranową sylwetkę chyba przesadziła z tą wazeliną

a i jeszcze Certina pytała wcześniej czy w Lublinie w salonach pozwalają robić zdjęcia w sukniach slubnych szczerze mówiąc to nie wiem bo żadna mi się nie podobała na tyle żebym miała potrzebę posiadania w niej zdjęcia więc nawet nie pytałam o fotki.. dopiero jak spotkałam TĄ jedyną to cyknęłam sobie fotkę przy zamawianiu

Dzięki za odpowiedz, powiedz mi jeszcze Ty teraz tylko zaliczkę wpłacałaś? jak zamawiałaś? to resztę płacisz przy odbiorze? Ile wynosi zaliczka i jaka jest cena KATE? Mówisz że duże zniżki teraz w Annais? A są suknie w rozmiarach większych niż 38-40?

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 20:40   #3615
centipede
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, tu nie chodzi o stres, ale o wyjścia Na papierosku zawsze się człowiek dowiaduje najszybciej wszystkich informacji Przetestowane w kilku firmach A poza tym przestanę palić niedługo, bo TŻ ma obowiązek rzucić, a że ja nie palę nałogowo, to z dnia na dzień przestanę, jak już On rzuci na dobre

Ja tam moją magisterkę i licencjat mam zamiar szybko napisać, bo mam inne niecne plany i się nie wyrobię ze wszystkim po prostu Tylko muszę chyba temat magisterki zmienić, bo zupełnie nie mam wizji...
Co prawda to prawda poczta pantoflowa działa

Ja też mam nadzieję, że uda mi się napisać w miarę sprawnie pracę, a nad tematem jeszcze intensywnie myślę

A gdzie się podziała reszta PM-ek?
Stary 2009-09-23, 21:31   #3616
tancerka212
Zakorzenienie

Kasia nie zacytowałaś mi się ale mówiłaś o tych paskach kwiatowych na płytkach- będą te grube pasy z tych dużych płytek w kwiatki- będą i brązowe i jeden kremowy z kremowymi kwiatami- śliczne tych małych nie będziemy mieli.. drogo to wychodzi bo za te płytki dekoracyjne z kwiatkami to nie płaci się za metr tylko za sztukę to sobie można policzyc...

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedz, powiedz mi jeszcze Ty teraz tylko zaliczkę wpłacałaś? jak zamawiałaś? to resztę płacisz przy odbiorze? Ile wynosi zaliczka i jaka jest cena KATE? Mówisz że duże zniżki teraz w Annais? A są suknie w rozmiarach większych niż 38-40?
wpłaca się 50% wartości sukni a resztę przy pierwszej przymiarce o ile dobrze pamiętam.. Kate kosztuje 3050zł czyli zaliczki 1500zł dziś dałam
a w Annais niektóre suknie są sporo przecenione- mierzyłam dziś kikla i dwie z nich kosztowały jakieś 1350zł ale nic do nich nie poczułam więc ich nie kupiłam ale suknie są porządne a nie takie szmaty jak w niektórych salonach.. mierzyłam suknię firmy Gala i ona miała rozmiar 40 ale czy na salonie są wieksze to nawet nie pytałam bo na mnie to jakieś 36/38 było potrzebne i wszystkie suknie niemal ze mnie spadały- dosłownie przelatywałam przez nie więc chyba większe dziewczyny też coś sobie mogą zmierzyć wiele sukni ma z tyłu sznurowanie więc spokojnie można je włożyć i najwyzej nie zasznurowywać niektóre mają wszyte takie gumeczki ze mimo że suknia się nie zapnie to się trzyma na człowieku w zależności od rozmiaru na różne rozmiarowo przypisane gumeczki pani bardzo fajna i miła jest o ile się umówisz na mierzenie- wtedy jest pewność że fachowo cię potraktuje

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-09-23 o 21:34
Stary 2009-09-23, 21:35   #3617
certina4
Wtajemniczenie

hehe myślałam że wizaz nie działa, bo wszystkich wymiotło, ale nie ja ide sobie coś obejrzeć.

Powiedzcie mi czy to normalne że od 4 dni moja temperatura nie przekracza 36 stopni. No bo norma to chyba 36.6, a ja od niedzieli mam 35,5 ; 35,4; 35,1 a dzisiaj to nawet miałam 34,8 Temperaturę sprawdzałam na 3 termometrach, dwóch elektronicznych, które są bardzo czułe i jednym rtenciowym, tylko tam zaczyna się dopiero od 35,5 i po zmierzeniu temperatury miałam niecałe 36 stopni.

Jak mi gorąco i źle się czuję to sprawdzam temperature i jak już myślę że na bank mam stan podgorączkowy to wychodzi np. 35,1
No rozumiem że mogę być osłabiona, mam katar, zatkany cały nos, boli mnie głowa, czuję się cała zatkana w zatokach, gardło, no ale czwarty dzień temperatura oik 35 stopni, to chyba coś nie tak

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

aa do dodam że zdarzało mi się mieć czasami poniżej 36,6 temperature, ale to jednego dnia, a jak bywałam chora to zazwyczaj miałam powyżej 37stopni, więc teraz nie wiem o co biega. Wezmę jeszcze dzisiaj leki i jeśli się lepiej nie poczuję to w piątek, albo jeszcze jutro uderzam do lekarza

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-09-23, 21:46   #3618
kaska87
Zakorzenienie

to 36.6 jest umowne jeden ma 36,1 drugi 36,8 ale u Ciebie to chyba jakieś osłabienie bo dochodzi aż do 34

Stary 2009-09-23, 21:49   #3619
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
to 36.6 jest umowne jeden ma 36,1 drugi 36,8 ale u Ciebie to chyba jakieś osłabienie bo dochodzi aż do 34

no wiem że umowne, ale kurcze ja jak czuję się dobrze to mam 36,6 takie książkowe, jak się czuje źle to mam 37-38, a teraz czuję się źle i mam 35,1

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-23, 21:50   #3620
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi czy to normalne że od 4 dni moja temperatura nie przekracza 36 stopni. No bo norma to chyba 36.6, a ja od niedzieli mam 35,5 ; 35,4; 35,1 a dzisiaj to nawet miałam 34,8 Temperaturę sprawdzałam na 3 termometrach, dwóch elektronicznych, które są bardzo czułe i jednym rtenciowym, tylko tam zaczyna się dopiero od 35,5 i po zmierzeniu temperatury miałam niecałe 36 stopni.
powiem ci ze moja mama zawsze jak jest chora to jej temperatura nie leci w górę tylko w dół.. zawsze uważałam to za totalne dziwactwo a jak sie okazuje więcej jest takich ludzi. u mojej mamy to nie jest nic dziwnego- po prostu jak sie przeziębi to ma 35 stopni, podczas ja jak sie przeziębię to temp mi rośnie np do 38. a więc bierz leki i wygrzewaj się wszystko będzie dobrze
Stary 2009-09-23, 21:56   #3621
kaska87
Zakorzenienie

Certina a przede wszystkim wysypiaj się teraz pewnie się tak czujesz bo ostatnio zarwałaś kilka nocy z powodu egazminu, nie dojadałaś pewnie itd jutro masz się wyspać tak jak dziś-rozkaz wykonać!

Stary 2009-09-23, 22:06   #3622
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
powiem ci ze moja mama zawsze jak jest chora to jej temperatura nie leci w górę tylko w dół.. zawsze uważałam to za totalne dziwactwo a jak sie okazuje więcej jest takich ludzi. u mojej mamy to nie jest nic dziwnego- po prostu jak sie przeziębi to ma 35 stopni, podczas ja jak sie przeziębię to temp mi rośnie np do 38. a więc bierz leki i wygrzewaj się wszystko będzie dobrze
Cytat:
Certina a przede wszystkim wysypiaj się teraz pewnie się tak czujesz bo ostatnio zarwałaś kilka nocy z powodu egazminu, nie dojadałaś pewnie itd jutro masz się wyspać tak jak dziś-rozkaz wykonać!

dzięki dziewczynki Kasiu spałam dzisiaj do 11.30 aż za długo no i w ogóle od niedzieli się wysypiam, też myślałam z początku że to osłabienie po nieprzespanych nocach i stresie, ale trochę długo to trwa, może tak jak Mama Tancerki będę teraz odwrotnie reagować na chorobę zamiast do góry moja temperatura będzie spadać, tylko że najgorsze jest to że jak ide do lekarza, to jak nie mam temperatury to nie chcą mi dac antybiotyku już kilka razy się tak zdażyło, że się bardzo źle czułam, ale nie miałam gorączki i nie dostałam żadego antybiotyku, a tylko to może mnie szybko postawić na nogi. No i jak już pójde do tego lekarza, to nie wiem czy mam szansę na jakieś leki na receptę, jeśli moja temperatura nie wskazuje na stan podgorączkowy. No ale wszystko się okaże jutro, mam nadzieję że w końcu będzie lepiej

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-09-23, 22:08   #3623
tancerka212
Zakorzenienie

o rany wy tu ochorobie a mój tż właśnie mi napisał ze gardło go boli i kataru dostał jakiegoś no ja mu dam zaraz chorować a niech mi jutro kabla od aparatu nie przywiezie to będzie już całkiem

ciekawe jak tam Onaella przed ślubem brata ja sobie nie wyobrażam jakie to musi być fajne uczucie wydawać rodzenstwo za mąż itp fajnie

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-09-23 o 22:10
Stary 2009-09-23, 22:12   #3624
kaska87
Zakorzenienie

Certina będzie dobrze
Tancia niech Twój przyszły monsz() nie choruje bo ja chcę zobaczyć co nieco
dobranoc all

Stary 2009-09-23, 22:18   #3625
tancerka212
Zakorzenienie

http://www.galasuknieslubne.pl/sdry09.html# jak komuś się nudzi to moze zobaczyć jaką suknię dziś mierzyłam- kolekcja semi dry- model Hadey- nie jestem pewna ale ona chyba była przeceniona na 1350zł ale głowy nie dam uciąć... ładna ale nie dla mnie
Stary 2009-09-23, 22:19   #3626
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.galasuknieslubne.pl/sdry09.html# jak komuś się nudzi to moze zobaczyć jaką suknię dziś mierzyłam- kolekcja semi dry- model Hadey- nie jestem pewna ale ona chyba była przeceniona na 1350zł ale głowy nie dam uciąć... ładna ale nie dla mnie

Stary 2009-09-23, 22:20   #3627
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
dobranoc all
co tam monsz- kabel najważniejszy żartuję oczywiście jak go zobaczę to najpierw będę się kabla domagać a dopiero potem zabiorę się za leczenie
dobranoc
Stary 2009-09-23, 22:27   #3628
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Certina będzie dobrze
dobranoc all
Cytat:
nie podoba mi się za bardzo KAte jest dużo ładniejsza

Cytat:
co tam monsz- kabel najważniejszy żartuję oczywiście jak go zobaczę to najpierw będę się kabla domagać a dopiero potem zabiorę się za leczenie
dobranoc

dobranoc dziewuszkisweet dreams

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-09-23, 22:34   #3629
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
nie podoba mi się za bardzo KAte jest dużo ładniejsza
słuszna opinia
dobranoc
Stary 2009-09-24, 07:00   #3630
ultraradiola
Wtajemniczenie

Witam wpadłam się przywitać i podczytac co naskrobałyście

Ja też się zabieram w tym roku za pisanie pracy ale dopiero licencjackiej i myślę przed ślubem się obronię bardzo bym chciała Duzo dziewczyn tez pisze wiec na pewno się będę lepiej czuła z ta myślą co mnie czeka

Tancia gratulacje suknie

Ja po swoja jadę 21.10 bo dopiero wtedy dostałam urlop ciekawe co wysznupię

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości