Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-13, 17:49   #3601
milenka27
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

No wlasnie dziewczyny, któraś juz pytala ,ale chyba nie otrzymała odpowiedzi a mnie tez bardzo ciekawi jakie to prezenty będą za zamowienie w 3 terminie 17!?
milenka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 17:58   #3602
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenka27 Pokaż wiadomość
No wlasnie dziewczyny, któraś juz pytala ,ale chyba nie otrzymała odpowiedzi a mnie tez bardzo ciekawi jakie to prezenty będą za zamowienie w 3 terminie 17!?
Nie wiadomo, to prezent niespodzianka a wiec dopóki ktoś nie zamówi na III termin a wiec dzień A nie będzie wiadomo. czyli reasumując dowiemy się w czwartek po południu najwczesniej.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 19:15   #3603
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Nie wiadomo, to prezent niespodzianka a wiec dopóki ktoś nie zamówi na III termin a wiec dzień A nie będzie wiadomo. czyli reasumując dowiemy się w czwartek po południu najwczesniej.
Chyba, że na fakturze będzie napisane, że prezent :P
Poza tym już nie ma tej informacji w strefie(chyba, że się pojawiła?) więc nie wiem czy ten prezent na pewno jest.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 19:58   #3604
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwunia9898 Pokaż wiadomość
hej co sadzicie o solutin piance matowa perfekcja dziala?? bp chcialabym kupic
moim zdaniem bardzo dobra do skóry tłustej, ja mam mieszaną i przy dłuższym używaniu wysuszała mi buzię, niemniej jednak co jakiś czas do niej wracam i używam z przerwmi jest natomist świetna jeśli chodzi o męskie plecy TŻ ma masakrycznie tłustą skórę na plecach i pełno krostek a ta pianka mu wszytko ładnie wysuszyła i teraz ma ładne plecki pianka jest bardzo wydajna
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:08   #3605
Barwinek
Raczkowanie

Czy według Was żel pod prysznic Winter Warmth przypomina zeszłoroczny Wonderland?

I czy mogłaby któraś napisać o wodzie Perfect Cotton? Recenzje na KWC nie rozwiały moich wątpliwości. Woda przypomina mi Pur Blancę, ale to tylko wrażenie na podstawie potarcia kartki...
Barwinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:14   #3606
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Barwinek Pokaż wiadomość
Czy według Was żel pod prysznic Winter Warmth przypomina zeszłoroczny Wonderland?

Moim zdaniem żel jest dokładnie ten sam! Jakiś czas temu zamówiłam Wonderland z netto, teraz ten z katalogu Winter Warmth. Identyko jak na mój nos
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:37   #3607
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
Moim zdaniem żel jest dokładnie ten sam! Jakiś czas temu zamówiłam Wonderland z netto, teraz ten z katalogu Winter Warmth. Identyko jak na mój nos
jak dla mnie jest nieco inny, bo Wonderland nie mogłam znieść a Winter Warmth mi się podoba jest taki sam jak ten który był dwa lata temu
Stary 2009-12-13, 20:48   #3608
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
dokładnie,to ten sam

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

czy jak jutro rano będe miec fakturę to moge zadzwonic i wyrzucic coś z zamówienia???
Stary 2009-12-13, 20:50   #3609
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
czy jak jutro rano będe miec fakturę to moge zadzwonic i wyrzucic coś z zamówienia???
jeśli faktura będzie już wystawiona to nic już nie da się usunąć, no chyba że dany produkt będzie w brakach z powodu opóźnionej produkcji, możesz jedynie próbować dzwonić zsamego rana i jeśli faktura jeszcze nie będzie wystawiona to powinni usunąć bez problemu
Stary 2009-12-13, 20:54   #3610
aaaania1989
Zakorzenienie

chodzi mi o to,że nie wiem czy będe miała zafakturowany ten zegarek i z tego powodu nie wiem czy bede miała 30% opust.jesli nie będzie tych 500zł to zrezygnowałabym z rzeczy którymi dobiłam
Stary 2009-12-13, 20:59   #3611
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
chodzi mi o to,że nie wiem czy będe miała zafakturowany ten zegarek i z tego powodu nie wiem czy bede miała 30% opust.jesli nie będzie tych 500zł to zrezygnowałabym z rzeczy którymi dobiłam
to przed dobijaniem warto było zadzwonić i zapytać czy zegarki są dostępne, z reszta jeśli fakturę będą wystawiać Ci dopiero jutro to możesz spróbować zadzwonić z samego rana i się jeszcze dowiedzieć zanim zrealizują zamówienie, może zdążysz

Edytowane przez ashiva
Czas edycji: 2009-12-13 o 21:00

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 21:28   #3612
aaaania1989
Zakorzenienie

a jeszcze jedno pytanko-czy jeśli się robi zwrot i przed zwrotem było 500zł czyli 30% natomiast po już np 480zł to czy pomniejszają calą fakturę do opustu 25%????
Stary 2009-12-13, 21:35   #3613
Iza1801
Raczkowanie

Cytat:
a jeszcze jedno pytanko-czy jeśli się robi zwrot i przed zwrotem było 500zł czyli 30% natomiast po już np 480zł to czy pomniejszają calą fakturę do opustu 25%????
A wiesz że ciekawe pytanie? :P

A mam pytanie o program motywacyjny, z katalogów 02/10 i 03/10 ;> ?

Edytowane przez Iza1801
Czas edycji: 2009-12-13 o 21:44
Iza1801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 21:46   #3614
ololufe
Zakorzenienie

a jakie musi byc minimalne zamowienie by w III terminie otrzyamc prezent, bo mi juz ta informacja znikla ze strefy konsultantki a nie pamietam?
Jezeli zamowisz za 500zl to bedziesz miala opust 30%, zaplacisz za fakture, a pozniej dasz im zwrot... i wtedy nic ci nie cofna do 25 % Chodzi o to by ze zwrotem nie spieszyc sie zbytnio i zwracac dopiero gdy juz na pewno nie bedziesz nic wiecej zamawiala w tej kampanii co przyznali ci 30%, ja juz nie raz tak robilam
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 21:49   #3615
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Nie

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
a jakie musi byc minimalne zamowienie by w III terminie otrzyamc prezent, bo mi juz ta informacja znikla ze strefy konsultantki a nie pamietam?
150 zł zeby otrzymac jeden prezent
250 zł żeby otrzymac dodatkowo jeszcze jeden
Stary 2009-12-13, 21:52   #3616
ololufe
Zakorzenienie

dzieki za info pamietam jak kiedys rozdawali prezenty i dostalam glicerynowy krem do rak avon care... mam nadzieje, ze teraz bardziej sie postaraja u dostane cos lepszego
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 21:54   #3617
Y a s m i n e
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
Jezeli zamowisz za 500zl to bedziesz miala opust 30%, zaplacisz za fakture, a pozniej dasz im zwrot... i wtedy nic ci nie cofna do 25 % Chodzi o to by ze zwrotem nie spieszyc sie zbytnio i zwracac dopiero gdy juz na pewno nie bedziesz nic wiecej zamawiala w tej kampanii co przyznali ci 30%, ja juz nie raz tak robilam
Pamiętam, że jeden prezent jest za zamówienie na 150zł, a za zamówienie na 250zł- dokładają jakiś drugi.
Y a s m i n e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 07:12   #3618
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:

Obecnej faktury ci nie pomniejszą, ale w momencie, w którym zrobisz zwrot, wtedy obniżą ci sprzedaż właśnie o kwotę tego zwrotu. Wtedy już zależy jaki będziesz miała próg upustowy
np. Jeśli w K01 zrobisz zwrot na te 20zł, a zamówienie masz na 300zł, to nic się nie dzieje... ale
jeśli zamówienie masz na 507zł i odejmą ci te 20zł, to niestety w tym momencie masz niższy próg upustowy, mimo, że zamówienie miałaś większe...
Mam nadzieje, że jasno to opisałam
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 07:14   #3619
mode24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milenka27 Pokaż wiadomość
Napisałam kilka dni temu ze strefy w sprawie tej promocji na III termin, dlaczego zniknęła informacja o prezentach i odpisali mi, że "w chwili obecnej oferta jest weryfikowana. Przed rozpoczęciem terminu trzeciego katalogu 17/2009 dokładna informacja zostanie zamieszczona w Strefie Konsultantki"

Czyli nie spodziewałabym się rewelacji. Jestem dniem A, zamówienie wyslę w środę więc w czwartek będę juz miała podgląd FV i dam znac czy warto było kombinowac z tym III terminem...
mode24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 08:51   #3620
83evelinka
Zadomowienie

Jak zwykle... od 2 godz. próbuję dodzwonić się do Avon, bez rezultatów. Linia zajęta.....

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Dodzwoniłam się nareszcie!
Bardzo miła Pani pomyślnie załatwiła moją prośbe. Minęła juz mi złość.
Stary 2009-12-14, 09:21   #3621
aaaania1989
Zakorzenienie

dziwne...jeszcze mi nie pobrali do realizacji zamówienia...
Stary 2009-12-14, 09:24   #3622
Barwinek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
jak dla mnie jest nieco inny, bo Wonderland nie mogłam znieść a Winter Warmth mi się podoba jest taki sam jak ten który był dwa lata temu
No to psikus, bo mój nos twierdzi, że tegoroczny Winter Warmth jest inny niż ten sprzed dwóch lat Bardziej przychyliłabym się do porównania z Wonderlandem, ale też nie do końca... Kartka w katalogu 17 pachnie nieco lepiej niż Wonderland - jak dla mnie. Zamiast intensywnego zapachu jabłek czuję więcej goździków. Ale jak będzie na żywo? Zamawiać, nie zamawiać?
Barwinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 09:29   #3623
83evelinka
Zadomowienie

Mam juz wystawioną fakture. Masło do ciała już jest dostępne.
Stary 2009-12-14, 09:47   #3624
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
No to psikus, bo mój nos twierdzi, że tegoroczny Winter Warmth jest inny niż ten sprzed dwóch lat Bardziej przychyliłabym się do porównania z Wonderlandem, ale też nie do końca... Kartka w katalogu 17 pachnie nieco lepiej niż Wonderland - jak dla mnie. Zamiast intensywnego zapachu jabłek czuję więcej goździków. Ale jak będzie na żywo? Zamawiać, nie zamawiać?
hmm mi ten zapach kojarzy się tylko i wyłącznie z PIERNIKIEM
spróbuje dzis wyczuć cos innego
Stary 2009-12-14, 09:48   #3625
jbasia
Raczkowanie

GG do jbasia

kurcze, a ja dopiero dzis bede miała 1 zamowienie z 17... nie mozna jakos tak zrobic, zeby te zamowienia przychodzily szybciej?? denerwuje mnie to czekanie... wy juz macie chyba II termin 17 w domu
jbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 09:56   #3626
malka
Rozeznanie

Cytat:

I czy mogłaby któraś napisać o wodzie Perfect Cotton? Recenzje na KWC nie rozwiały moich wątpliwości. Woda przypomina mi Pur Blancę, ale to tylko wrażenie na podstawie potarcia kartki...
To ten sam żel
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 09:57   #3627
kasiamagda23
Raczkowanie

wszystko zalezy od tego jaki masz dzień wysyłkowy...
niestety nie da się tego zmienić, no chyba że paczke będziesz zamawiać na cok (jesli masz taka możliwość) wtedy będzie troche wcześniej (u mnie 2 dni).
Na pocieszenie ja dziś zamawiam na 2 termin wiec paczke dostane w piątek
Stary 2009-12-14, 09:58   #3628
malka
Rozeznanie

Cytat:
Niczego nie pomniejszą Chyba, żeby Ci zwrot zafakturowali przed wystawieniem faktury za paczkę, to faktycznie miałabyś 25%, ale w odwrotnej sytuacji - na pewno bedzie 30%
Stary 2009-12-14, 10:01   #3629
kasiamagda23
Raczkowanie

zapomniałam zapytać...
przychodza już żele Individual Blue?
bo mężczyźni zaczynają się denerwować...
Stary 2009-12-14, 10:37   #3630
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83evelinka Pokaż wiadomość
Mam juz wystawioną fakture. Masło do ciała już jest dostępne.
Też mam masła - nawet nie alternatywne

A i tak jutro będę w coku, poprzednio udało mi się dokupić szaliki, (cóż z tego, skoro jeden ma 2 dziury, a drugi przez pół dlugości tak w połowie łączeń tych pasów jest jakby ręcznie zszyty... wygląda to okropnie - moje dziecko lepiej by to zrobiło.... A tak się ucieszyłam z dokupienia tych szalików, niestety zamiast radości czeka mnie zaraz zwrot i koszt przesyłki!), kadzidła i nawet pędzel był.
Więc z dokupowania braków jestem połowicznie zadowolona.
Na fakturze z dziś ( wystawionej przed ósmą ), nie mam pedzla, ale pewnie go jutro znów dokupię. Chciałam dziś rano domówić telefonicznie kolczyki Aileen i bransoletkę Jasmina, niestety tak się pospieszyli, ze jak przed ósmą włączyłam komputer, to faktura już była Trudno, zamówię te dema na III termin.
Mam jakimś cudem (to juz naprawdę o cud zakrawa, bo byłam pewna, że poprzednie domówienie też na taką kwotę będzie na 100% ostatnim w tym roku) znów zamówienie na około 500zł !! Jutro to wszystko kupię w COKu. Szkoda, ze nie razem te domówienia realizuję, bo załapałabym się na krem na dzień Reversalist za 7zł za zkupy w coku za tysiąc. Niby mam jeszcze swoje własne zamówienie na jakieś 300zł, ale to już poczeka na III termin, bo bardzo jestem ciekawa tych prezentów

Wiecie co jest najśmieszniejsze? Dziewczyny zamówiły kilka mydeł - to jest produkt, którego tak naprawdę tylko ja używam i zamawiam niemal co katalog dla siebie, ale nikt na niego wcześniej nie składał zapotrzebowania. Zrobiłam jakiś czas temu taką akcję, że zamówiłam te mydła na wyrost i sprzedawałam po kosztach zakupu. Pomyślałam, że nic z tego nie mam, ale do KR zawsze blizej i o dziwo sprzedałam wszystkie. Potem ponowiłam akcję jak mydła były po 6,90 w katalogu, znów sprzedałam je po kosztach, bo doszłam do wniosku, że mydło jest uzywane w kazdym domu, więc czemu niby maja kupowac w Lidlu czy Biedronce a nie ode mnie. I teraz jak mam zamówienia na te mydła, to nie ma ANI JEDNEGO zapachu w katalogu !!!! A najlepsze jest to, ze byłam pewna, iż one są w zestawach Senses, więc obiecałam, że na środę będę miała... Przejrzałam katalog kilka razy i nie ma tam ani pół mydła! Ani luzem ani w zestawach. To człowiek się stara, wozi te wcale nie lekkie mydła, pokazuje, zachwala, sprzedaje charytatywnie, zeby Avon miał obrót, a jak przychodzi co do czego i wreszcie doczeka się na nie zamówień, to firma nie wystawi w katalogu ani jednej sztuki ! I to przed świętami, gdzie każda gospodyni domowa myje ręce 3 razy częsciej niż zwykle, bo co chwile a to tu sprząta, a to tam zmywa, itp, itd... Szkoda słów...

I jeszcze jedna moja uwaga - pod sam koniec K16 zamówiłam dla siebie 3 komplety bombek akrylowych. Kupiłam w rodzimym zagłębiu produkcji choinkę wysokosci 2,5m za 130zł (taką bardzo gęstą z dwiema grubościami gałązek i na niektórych ośnieżoną, chciałam ją ubrać tylko w srebrne i przezroczyste ozdoby), więc siega niemal do sufitu i miłam zamiar ją chociaż 9cioma bombkami z Avonu przyozdobić. Oczywiście przy bombkach mam na fakturze produkcję zakończoną (aż wstyd, zeby nowość z katalogu była od razu pod jego koniec definitywnym brakiem magazynowym). Za to w coku bombki są, tylko, ze już o 1,41 droższe na komplecie Trochę to nieuczciwe z ich strony - powinni zciagnąć te bombki z coków i wkładać do paczek, ale po co, skoro moga wiecej zarobić...

Edytowane przez malka
Czas edycji: 2009-12-14 o 10:44 Powód: literówka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości