|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
a więc doszło mi:
- żel aloesowy palomy - 7,79 (nie konieczny ale przyda się )- krem do twarzy na złą pogodę babydream z rossmana - 4,49 (konieczny bo mam taką wysuszoną buzię przez ta ostatnią pogodę - żel pod prysznic avon ten zimowy - krem do stóp avon wanilia i brązowy cukier jutro wrzucę fotkę zakupów ![]() do kosza poszły: - krem do rąk tender care oriflame - tusz do rzęs diorshow iconic - woda toaletowa c-thru emerald myślę że nie jest jeszcze tak tragicznie...
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo rozne i ekonomiczne za to ja krem waniliowy dam cioci bo jednak na dluzsza mete nudzi mi sie zapach wanilii
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
hej porzeczko co to za promocja, co mam zdziałać żeby sobie i Tobie pomóc z tym Oriflame, jakoś mało kumata jestem jak możesz oświeć mnie
![]() HOSENKO- bidulka,ja bym pewnie zjarała buraka i uciekła |
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe, tylko wzruszyłam ramionami, poprawiłam i powiedzialam: no i co z tego i poszłam pływac dalej
![]() EDYCJA: napaliłam się już na Luphię sliwkową a przecez ona ma zatrzask tylko Cciałam tez brązową Liu (czy Lin ) i na zdjęciach na torebkowym mocno średnio wyglada ![]() Chyba znowu żadnej nie kupie .... najwyżej tylko czerwona Andi
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-18 o 22:09 |
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze u mnie taka mgla ze wyszlam z psem i wrocilam cala wilgotna!!
zaraz ide do wanny wyprobuje sobie peeling gruszkowy joanna dla odmiany no i moze uda sie skonczyc zel po depilacji faberlic
|
|
|
|
#3609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się porządnie wyrolniczyłam- siedzę jeszcze z drugą maseczką na twarzy, wypeelingowałam i teraz nasmarowalam stopy, no i trochę rzeczy mi się kończy: antyperspirant spray Adidas3, krem intensywnie uelastyczniający stopy(strasznie wolno mi schodzą kremy do stóp)żel peelingujący Adidas no i jeszcze maseczka Soraya i peeling, ale one to juz długo się nie chcą skończyć... A teraz męczę balsam Gosha- Classic i nie podoba mi się zapach, bo jest mocno liliowy, tak jak perufmy, czuję się jak truposz wśród lilii, a jak wywietrzeje trochę ten zapach to śmierdzi jak moczem ![]() Cytat:
No to nieźle! Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mi ta czerwona się wcale nie podoba
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-01-18 o 22:51 |
|||
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
nom cieszę się szczególnie ze zużycia tuszu do rzęs i perfum
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wrażenie na pewno zrobiłaś piorunujące ![]() Cytat:
No i sądzę że to zauważę![]() Dziś w nocy złapał mnie okropny , mocny skurcz w łydce.Minęła godzina a noga dalej mnie boli Któraś również nie śpi Ranne ptaszki????
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
TŻowi najbardziej spodobala się czerwona i chyba tylko ją zamówię narazie. Może w nowej kolekcji bedzie coś ciekawego jeszcze
![]() Wczorajsze zużycia: Lactacyd i zmywacz do paznokci
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
ups, zapomniałam wczoraj dodać że kupiłam jeszcze beżowy lakier golden rose za 2,90
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kobitki
Sweet_Jelly moze dasz radę wymasować sobie tą nogę jakimś chłodzącym żelem? Hosenko super, że rozmowa się udała co do basenu Porzeczko, ale Ci przybyło z tych koszy kosmetyków szczęściara![]() Favianna 2 torebka pasuje i bardzo mi się podoba ganimedea maseczkę z miodla używaj tylko na strefę T bo jest bardzo mocna! Mi tez zrobiła raz kuku bo pokusiło mnie nasmarować na całą twarz- efekt ![]() Gratuluję wszystkim zużyć! ![]() Nie zaliczyłam statystyki za to wypielęgnowałam się po weekendzie i zużyłam:- gliceryna roślinna 15 ml BU - WAX do włosów Beauty Formulas 150 ml - maseczka kojąca IdealSkin Bielenda 175 g - Amor Amor Cacharel 30 ml - peeling do ciała Eveline 3D 250 ml - serum drenujące Ziaja Rebuild 150 ml w tym miesiącu pójdzie mi jeszcze żel pod prysznic i krem do stóp, nic nie kupiłam ale że peeling się skończył, idę dziś do Natury po jakiś nowy- prawdopodobnie joannę z promocji oby mnie nic nie pokusiło ![]() W następnym miesiącu planuję kupić tylko nową maseczkę łagodzącą, naftę do włosów i Wax, ewentualnie balsamy jak mi sie pokończą w lutym nie wiem czy cokolwiek skończę z kosmetyków ale się tym nie przejmuję bo przynajmniej nie będę musiała kupić
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestało boleć dopiero około 8:00 ..więc dopiero wtedy zasnęłam tak na 2 godzinki... Wzięłam też od razu 2 magnezy (gin przepisał) Ostatnio często mam problemy z nogami: albo mi puchną, albo robią się na nich pajączki a teraz te skurcze Statystyka nie jest taka straszna! Dasz radę!(wiem co mówię bo miałam!) Może weź korki? ja brałam..i nie wstydzę się tego! Przynajmniej był ktoś kto mi wytłumaczył czemu "czarne jest czarne". Ja mam 1 zaliczenie już zdane i 1 pracę zaliczeniową na wykład oddaną,Zostaje 1 projekt, 1 zaliczenie które mam 30.01 i egzamin z wykładów którego boję się jak ognia (ale to po porodzie-w lutym)
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam jeszcze szara kredkę Giordani Gold za 7,50 a w katalogu jest za 19,90
![]() wrzucam zdjęcia moich ostatnich nabytków
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Shpilciu
Statystyka jest wredna, zdawałam 3 razy, a mieliśmy statystyke opisową a obliczeń mało (tylko takie najprostsze typu wariancja, kilka testów itp.). Statystyczny hardcore mialam pisząc pracę mgr – niby programy (Past i Statistica) same robiły obliczenia i tworzyły wykresy ale już samo przygotowywanie danych i odpowiednie wpisywanie doprowadzało mnie do szewskiej pasji, no i te wykresy trzeba było zinterpretować pomijam, że Past robił błędy w podstawowych obliczeniach jakim jest np. wyznaczenie przedziału ufności. Nastepnym razem na pewno pójdzie lepiej ![]() A żeby tak smutno nie było to bardzo gratuluje drugiego egzaminu i zużyć
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Konczy sie szampon przeciwlupiezowy Natur Vital! Swoja droga swietny, jesli ktos ma watpliwosci, to serdecznie polecam
Dla mnie sprawdzil sie.
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam dziewczyny, które potrafią zużyć kilkanaście produktów w ciagu miesiąca. Ja jak zużyje 10 to czuje że super mi poszło a co mówić o osobie, która zużywa co miesiąć 20-30 produktów
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym wkurza mnie tesciowa..jest w domu na L4 bo boli ja kregoslup..caly dzien albo sie krzata po domu i sprzata albo siedzi przed telewizorem. A na obiad ugotuje makaron i da do niego gotowy sos i codziennie to samo danie. Och jakbm juz chciala miec wlasne mieszkanie!!! nynka bardzo fajne zakupy wczoraj wyprobowalam maly peeling gruszkowy Joanna..i zakochalam sie w nim! pachnie bosko ze siedzialam w wannie wachajac butelke no i drobinki nie sa tak ostre jak w tym duzym peelingu joanny. Za to nie przekonuje mnie naturalny krem oliwkowy Ziaji...zbyt tlusty jest jakos! |
|
|
|
|
#3621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję zużyć.
![]() Cytat:
Nie ma na liście żadnego z okolicznych miast i w ogóle coś jest "porypane" bo np na liście miast z woj Śląskiego jest Gdańsk. Cytat:
Już 19 a ja mam dopiero 9 pełnowymiarówek zużytych i z tego co widzę skończy się jeszcze jakieś 3-4.
|
|
#3622 | ||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję zużyć. |
||
|
|
|
#3623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w miarę rozumiem statystyke i zadania miałam dobrze policzone...ale koleś tak je zakręcił, że powstawialiśmy błędnie jedna daną tylko myślałam że będę miała to z głowy na korki nei wstydziłam bym siechodzic- to normalnei przecież, ja tam co zjazd molestuję kolegów jak czegoś nie rozumiem ![]() no to tez już nie masz dużo trzymam kciuki, żeby Ci szybko poszło ![]() Cytat:
dzięki dziewczyny za pocieszenie to miałaś przeboje z pracą mgr dziękuje chemia w tym semestrze to mój konik ![]() Cytat:
bo mnie kuszą ![]() Cytat:
mi juz siezapasy pokończyły, ale widocznie za duzo zuzywam kosmetyków i stąd takei liczby chyba ze ktos ma zapasy i żadko uzywa kosmetyków- to potem się mało zużywa ![]() Cytat:
ja się boje do kolesia na konsultacje chodzić! To tesciowa nic innego nie umie przyrządzic ja nie lubię sosów gotowych też lubię peeling gruszkowy Joanny- bosko tez pachnie żurawina dzięki fuksjaa
Edytowane przez Shpilcia Czas edycji: 2010-01-19 o 14:09 |
|||||
|
|
|
#3624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od mniej więcej 3 miesięcy mam normę zużyć 20-30 sztuk kosmetyków. Np. teraz -jest 19 stycznia..A mam zużyte w tym miesiącu już 27 sztuk kosmetyków (z czego wiem że jeszcze 2 na dniach na bank pójdą )Za to ja byłabym naprawdę z siebie dumna gdybym tak jak wy "umiała" wydać na kosmetyki "tylko 40 -50zł"!!!!! Byłabym z siebie dumna jak paw! Co z tego że zużywam od 3 miesięcy po 20-30sztuk kosmetyków jak wydaje na kupno kosmetyków zawsze ponad 100zł-150zł A ten miesiąc to już klęska Wydane ok.350zł.Za to tłumaczę to sobie tym że w lutym NIC ALE TO NIC NIE KUPIĘ...nawet najmniejszego mydła czy kremu do rak..Bo będzie dzidzia mała i mam zapasy wszystkiego w szafce ![]() Od dziś mam takie postanowienie: "Nie wydawać w miesiącu na kosmetyki więcej niż 70zł" (ta kwota tak na początek..potem zmniejszę ją do 50zł) Cytat:
Cytat:
![]() A co do twojej wypowiedzi na temat kosmetyków. Ja mam wrażenie że jest odwrotnie. Mniej się zużywa i KUPUJE gdy ma się zapasy..Ja od dłuższego czasu takowych nieposiadałam (a że kocham kosmetki używać) to ciągle coś mi się kończyło i ciągle musiałam kupować.. Co miesiąc peeling, co miesiąc balsam, krem do rąk, żel pod prysznic a co 2 miesiące szampon (bo kupuję takie co mają 400ml) i ...potem przychodziło załamanie że ZNOWU WYDAŁAM 100zł czy 200zł na kosmetyki A jakbym miała zapas chociaż 1 butelki z każdej tej kategorii to może bym mniej wydawała w miesiącu na kosmetyczne zakupy? Teraz zrobiłam zapas z wszystkiego co najpotrzebniejsze i do marca nie zamierzam nic kupować!! Ani pielęgnacji ani kolorówki.. W marcu uzupełnie troszkę pielęgnację (jakiś balsam do ciała, peeling do twarzy etc) Kolorówkowe zakupy mam zamiar za to zrobić dopiero.....po moich urodzinach-w lipcu
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy Cie pilnować ![]() kto by odrzucił niesienia pomocy drobnej blondynce ![]() eee nie do końca, bo ten zapasowy szampon też musisz kupić, wiec koniec z końców rachunki są większe chyba że kupisz na mega promocji mi ez co miesiac kończy sie żel, szampon, balsam, peeling, chyba ze kupie jakieś duże objętości
|
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że ciągle piszę o sobie, zawalam was wielgachnymi postami i można już mnie mieć dosyć...Ale dodam na koniec...
Że tak szczerze pisząc, to nie wierzę sobie...nie wierzę że wytrwam do marca by nic nie kupić... A tym bardziej nie wierzę że nie kupię nic z kolorówki do lipca! Chciałabym w to wierzyć...Ale jak ja mam sobie zaufać że się uda..Skoro dla mnie sukcesem jest "nie kupienie niczego przez 2 tygodnie?" A kolorówki to tak na dobrą sprawę starczyłoby mi i do października(no prócz tuszów do rzęs) ale.... termin "do lipca" to już kosmos..I pewno nie wytrzymam! Bo zawsze będzie coś nowego i fajnego co bedę chciała(jakaś nowa limitowanka z sensique, essence.) eh.... ja to chyba przegrana sprawa!
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
witam was,ostatnio pisałam rozdział pracy magisterskiej, koczowałam w xero by mieć jakies notatki i jeszcze sesja sie zaczyna lada chwila.kosmos jakis.
dzis sie zapisałam do szkoły wizażu,zaczynam od marca i sie nie moge doczekac w tym miesiacu kupiłam do tej pory3 rzeczy: peeling lirene, jedwab do włsów 150ml i 1kg kallosa mlecznego.wydałam w sumie 60,99zł i wszystko bylo potrzebne.nie mam ochoty sie zastanawiac co by tu sobie kupic z kosmetyków.ogolnie nie ciagnie mnie do kosmetyków ani niczego.shpilcia nie martw sie statystyka.ja jestem matołem z przedmiotów scisłych i zdalam za 2 razem.potrzebowalam tylko kogos kto mi dobrze wytlumaczyl i bylo ok.najlepsze jest to ze z cwiczen mialam innego faceta i fajnie tlumaczyl i mialam z nich 5,0 a z egzaminu u starego dziada mialam najpierw 2 a potem 4,5. nawymyslal takie zadania w 1 terminie ze 2/3 oblało. hosenko tez chodze na basen.na szczescie taka sytuacja zdazyla sie mi jak mialam16 lat i bylo to w niemczech wiec co mi tam ![]() sweet jelly nie bierz teraz dziekanki.nie zostało ci duzo do konca,lepiej zrobic jak najwiecej teraz i pozniej tylko dopisywac niz zabierac sie za to za rok. mysle ze mąż i rodzice nie zostawia cie samej z dzieckiem i bedziesz miala chwile czasu by napisac do konca prace.
|
#3628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowa niestety bardzo malo rzeczy gotuje..najlepiej wychodzi jej pieczony kurczak. A na dodatek np na drugie danie jak zrobi mieso to juz do tego nie ma zadnych dodatkow typu ziemniaki albo surowka tylko..chleb! Ona ma pasje sprzatania a do kuchni ja jakos nie ciagnie.. Cytat:
No i faktycznie szybko zmyla sie z kuchni ![]() Ojj im wiecej czasu mieszkam z ta kobieta tym bardziej jej zaczynam nie lubiec.. A moja mama na to: "nie musisz jej lubiec..mozesz ja tylko tolerowac" ![]() Sweet Jelly dasz rade!!! zetafon zazdroszcze ci szkoly wizazu! pochwal sie kiedys czego was ucza!
|
||
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
ciuciola na pewno sie pochwalę. a twoj TŻ pewnie sie cieszy jak cos ugotujesz bo na pewno kuchnia twojej tesciowej jest ograniczona skoro kupuje gotowce.moze w sumie nie ma pasji do gotowania.ja ogolnie nie przepadam jakos specjalnie za gotowaniem,ale jak mam kupic słoik sosu z glutaminianem sodu to wole postac 15min przy garach i zrobic sobie coś zdrowszego. lubie robic sałtki i makarony,bo wtedy TŻ sie cieszy i mowi ze mu smakuje i widze sens gotowania
jedynie czego nie cierpie to babrac sie w miesie ,wykrawać skórky czy kości...fuuuj.
|
#3630 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to może kwestia wykładowców, bo trafiały mi się zawsze jakieś dziadki, a których trudno energię wykrzesać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba nigdy jeszcze - a odwyk mam od pół roku - nie zużyłam 10 produktów, nie mówiąc już o większej ilości ![]() Cytat:
My w Ciebie wierzymy, więc niech Cię ta wiara motywuje, a wytrwasz w postanowieniu. Może łatwiej byłoby Ci na początek zakładać krótsze okresy nie kupowania, potem jakiś drobiazg w nagrodę i kolejny okres abstynencji
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.

)

Przechodziłam z pływackiego basenu do mniejszego, z ciepłą wodą, ratownicy sie uśmiechali do mnie oczka puszczali itd, faceci pływający też, myśle sobie - faaaajnie
Mama na mnie patrzy i mówi - popraw sobie stanik, bo masz cycki na wierzchu 

co do basenu
i bardzo mi się podoba 

Nie ma na liście żadnego z okolicznych miast i w ogóle coś jest "porypane" bo np na liście miast z woj Śląskiego jest Gdańsk.

chemia w tym semestrze to mój konik
chyba ze ktos ma zapasy i żadko uzywa kosmetyków- to potem się mało zużywa
ja się boje do kolesia na konsultacje chodzić!
Ale to może kwestia wykładowców, bo trafiały mi się zawsze jakieś dziadki, a których trudno energię wykrzesać