Przedluzanie wlosów,problemy ,pytania-czesc IV wątek zbiorczy. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 22:20   #3601
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: Przedluzanie wlosów,problemy ,pytania-czesc IV wątek zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez dariah4 Pokaż wiadomość
A czy do tych clipów trzeba używać specjalnych kosmetyków? Odżywek czy szamponów itp?
ja myję takim samym szamponem ja swoje naturalne, a co nawilzajazcych szamponow to nie bardzo za nimi przepadam bo włosy szybko po nim sie tłuszczą- przynajmniej ja tak mam.
słysza łam ze clipy syntetyki, jak juz sza lekko zniszczone, puchate, to mozna zamoczyc w wodzie z płynem do płukania tkanin, powoduje to ze przestaja byc sztywne, przesuszone: RADA dziewczyny która zajmuje sie przedłużaniem włosków
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:08   #3602
xLADYx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
ja myję takim samym szamponem ja swoje naturalne, a co nawilzajazcych szamponow to nie bardzo za nimi przepadam bo włosy szybko po nim sie tłuszczą- przynajmniej ja tak mam.
słysza łam ze clipy syntetyki, jak juz sza lekko zniszczone, puchate, to mozna zamoczyc w wodzie z płynem do płukania tkanin, powoduje to ze przestaja byc sztywne, przesuszone: RADA dziewczyny która zajmuje sie przedłużaniem włosków
też to słyszałam
ale przetestowałam na swoich naturalnych
xLADYx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:30   #3603
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xLADYx Pokaż wiadomość
też to słyszałam
ale przetestowałam na swoich naturalnych
i jaki efekt? ja jeszcze tylko sie nie smiejcie>>> jak był deszcz postawiłam miske by sie napełniłai umyłam włosy w deszczówce, tez ponoć babciny sposób na piekne wlosy - swoje naturalne. : efekt: włosów wogóle nie "czułam" jakies takie piórka delikatne hehe, wiecej nie sprobowałam.
Stary 2011-08-12, 12:15   #3604
party_girl7
Zakorzenienie

hej dziewczyny, kiedys mialam clipy ale od jakiegos czasu mam juz naturalki dosc dlugie wiec zrezygnowalam z doczepow. Jednak przyjaciolka ma w pazdzierniku wesele, ma wlosy krecone i marzy jej sie klos taki opadajacy lekko za ramie ale ma za krotkie i za rzadkie i potrzebuje tu clipow, dala mi zadanie dobrac jej jakies fajne, i tu moje pytanie: jakie wlosy polecacie na 1 dzien?.. nie wiem czy syntetyki sie nadadza bo swieca sie we flashu ale z drugiej str na pewno bedzie miala na wlosach mase lakieru wiec moze nie beda sie odroznialy?.. no i wiadomo, na 1 dzien nie chce wydac kupy kasy na te wlosy;/... do tego dochodzi kolor, ma jakis braz, ale wolalabym zamowic takie ktore ew moznaby pofarbowac. doradzcie mi prosze jakie wloski mam jej zamowic

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2011-08-12 o 12:16
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:28   #3605
Anethka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, kiedys mialam clipy ale od jakiegos czasu mam juz naturalki dosc dlugie wiec zrezygnowalam z doczepow. Jednak przyjaciolka ma w pazdzierniku wesele, ma wlosy krecone i marzy jej sie klos taki opadajacy lekko za ramie ale ma za krotkie i za rzadkie i potrzebuje tu clipow, dala mi zadanie dobrac jej jakies fajne, i tu moje pytanie: jakie wlosy polecacie na 1 dzien?.. nie wiem czy syntetyki sie nadadza bo swieca sie we flashu ale z drugiej str na pewno bedzie miala na wlosach mase lakieru wiec moze nie beda sie odroznialy?.. no i wiadomo, na 1 dzien nie chce wydac kupy kasy na te wlosy;/... do tego dochodzi kolor, ma jakis braz, ale wolalabym zamowic takie ktore ew moznaby pofarbowac. doradzcie mi prosze jakie wloski mam jej zamowic
Będą.

Zamów na Allegro te ze sztucznego białka. Wyglądają jak naturalne, można je farbować, kręcić i prostować, ale nie mają łuski włosowej (czyt. kup jedne z włosów "naturalnych" sprzedawanych za mniej niż jakieś 250zł).

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 18:28   #3606
dariah4
Raczkowanie

Chyba kupię szampon do włosów suchych. Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie co ile czasu myjecie swoje clipy? Sorki za zadawanie tych wszystkich pytań, ale jestem całkiem zielona jeżeli chodzi o doczepianie włosów, a chcę, żeby mi trochę te włosy posłużyły.
dariah4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 19:08   #3607
Anethka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dariah4 Pokaż wiadomość
Chyba kupię szampon do włosów suchych. Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie co ile czasu myjecie swoje clipy? Sorki za zadawanie tych wszystkich pytań, ale jestem całkiem zielona jeżeli chodzi o doczepianie włosów, a chcę, żeby mi trochę te włosy posłużyły.
Syntetyki co jakieś 3 tygodnie, a naturalne razem z własnymi (czyli w moim przypadku co drugi dzień).

KLIK
Stary 2011-08-13, 15:31   #3608
Patrycja_ZG
BAN stały

hej wam wszystkim !
śledzę tutaj wasz wątek na temat włosów. Pare dni temu zamówiłam włosy foxy doczepiane na clip in ,wiec czekam na nie z niecierpliwością! czy któraś z was miała je? słyszałyście o nich?
Patrycja_ZG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:38   #3609
yasminuuum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_ZG Pokaż wiadomość
hej wam wszystkim !
śledzę tutaj wasz wątek na temat włosów. Pare dni temu zamówiłam włosy foxy doczepiane na clip in ,wiec czekam na nie z niecierpliwością! czy któraś z was miała je? słyszałyście o nich?
Kurcze, ja się nie mogę zebrać żeby zamówić clipy
ale jak przyjdą to koniecznie prześlij zdjęcia włosów

wymień się ze mną ciuchem >klik<

handmade blog
yasminuuum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 15:50   #3610
Patrycja_ZG
BAN stały

no juz zamówiłam i zapłaciłam pare dni temu!
czekam az dojda
oczywiscie jak bedziecie chcialy dodam zdjecia!
Stary 2011-08-13, 21:58   #3611
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anethka Pokaż wiadomość
Będą.

Zamów na Allegro te ze sztucznego białka. Wyglądają jak naturalne, można je farbować, kręcić i prostować, ale nie mają łuski włosowej (czyt. kup jedne z włosów "naturalnych" sprzedawanych za mniej niż jakieś 250zł).
czy np TE mogly by byc? tyle ze takie bylyby tylko do zageszczenia, ale wydaje mi sie ze to wystarczy w tym wypadku
Stary 2011-08-14, 16:19   #3612
Anethka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
czy np TE mogly by byc? tyle ze takie bylyby tylko do zageszczenia, ale wydaje mi sie ze to wystarczy w tym wypadku
Nigdy nie miałam tych włosów, ale sądzę, że wystarczą. Na aukcji jest napisane, że mają 43g - jest to zdecydowanie za mało, aby przedłużyć, ale do zagęszczenia będą idealne. Tylko czy satysfakcjonuje Cię 25cm długości?

KLIK
Stary 2011-08-14, 16:49   #3613
party_girl7
Zakorzenienie

to nie dla mnie tylko dla przyjaciolki, ona ma do ramion i chce takiego kłosa opadajacego z boku na ramie, tylko mam swiadomosc ze trzeba bedzie je pokrecic wiec zastanowie sie jeszcze nas tymi dluzszymi 40cm.. ciekawa jestem tylko jak farba je bedzie lapala heh
Stary 2011-08-14, 20:01   #3614
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

Długo mnie tu nie było więc przepraszam dziewczyny, którym nie odpowiedziałam na pytania tak, używam prostownicy czasem nawet 2 razy dziennie tak tak to prawda! wiadomo, niszczą się ale uważam że jak na pół roku wyglądają mega fajnie. Teraz szukam 65 - 70 cm ale jest naprawdę ciężko znaleźć taką długość na taśmie. Bella Donna chcieli za 1 (!!!) taśmę o szerokości 40 cm 1500zł. porażka

Drożdże

Zapuszczam włosy

http://instagram.com/aisha_27_
aGrAwA_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 21:14   #3615
honey6678
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aGrAwA_26 Pokaż wiadomość
Długo mnie tu nie było więc przepraszam dziewczyny, którym nie odpowiedziałam na pytania tak, używam prostownicy czasem nawet 2 razy dziennie tak tak to prawda! wiadomo, niszczą się ale uważam że jak na pół roku wyglądają mega fajnie. Teraz szukam 65 - 70 cm ale jest naprawdę ciężko znaleźć taką długość na taśmie. Bella Donna chcieli za 1 (!!!) taśmę o szerokości 40 cm 1500zł. porażka

Masz znajomych w Angli? Tu bez problemu kupisz taka dlugosc naturalne, Remy itpd. i nie drogo. Ja jak kupywalam jasny blond dlugosc 65 cm to musialam troche szukac, bo malo popularny tu ten kolor.
honey6678 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 10:02   #3616
aGrAwA_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez honey6678 Pokaż wiadomość
Masz znajomych w Angli? Tu bez problemu kupisz taka dlugosc naturalne, Remy itpd. i nie drogo. Ja jak kupywalam jasny blond dlugosc 65 cm to musialam troche szukac, bo malo popularny tu ten kolor.
Mam ale są tam od niedawna więc szczerze wątpię, czy mogliby mi w tym pomóc... Gdyby któraś z Was drogie Wizażanki miała możliwość zamówienia takich włosków, byłabym mega wdzięczna

Drożdże

Zapuszczam włosy

http://instagram.com/aisha_27_
aGrAwA_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 14:13   #3617
ona1960
Raczkowanie

No a ja wlasnie zamowilam camerony Pod koniec miesiaca jade do Krakowa na 3 dni i mam zamiar je nosic wiec dam wam znac jak sie sprawuja w ekstremalnych sytuacjach... tj autokar zwiedzanie imprezy itd mam nadzieje ze wytrzymaja
ona1960 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 21:32   #3618
plizie
Rozeznanie

Jak mnóstwo innych dziewczyn pewnie napiszę to samo .
Planuje przedłużyć włosy.
Od 3 lat farbuje włoski na bardzo różne kolory . Była czerń , był rudy i brąz , a teraz jestem blondynką . Naturalne włosy mam właśnie w kolorze blond ,jednak mój obecny kolor różni się znacznie od naturalnego.
W zeszłym roku postanowiłam zmienić swoją fryzurkę i z włosów do łopatek ścięłam je za ucho. Co prawda włosy odrosły , w chwili obecnej mam je do ramion , jednak tęsknię za moimi długimi włosami i chciałabym na 2,3 miesiące przedłużyć sobie włosy . Napisałam do dziewczyny która ma mi przedłużać włosy i poleciła mi ona metodę keratynową . Wiem że żadna metoda przedłużania włosów nie jest zdrowa dla naszych cebulek ,ale przeraża mnie fakt ich zgrzewania . Mam dość grube włosy a większość opinii które czytałam pisały dziewczyny z rzadkimi i cienkimi włosami . Zastanawiam się czy jeśli mam grube włosy zabiegi mogą być dla nich mniej szkodliwe ? Przedłużać chcę w ten piątek . Do czwartku mam czas na ostateczną decyzję . Nie jestem do końca przekonana bo naczytałam się o wypadających włosach , i takich które i tak trzeba później obciąć by mogły się zregenerować.
Bardzo chcę przedłużyć włosy , ale obawiam się konsekwencji .
Doradźcie coś

Dbamy o włosy, o paznokcie, o ciało i o cerę. !
plizie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 22:27   #3619
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plizie Pokaż wiadomość
Od 3 lat farbuje włoski na bardzo różne kolory . Była czerń , był rudy i brąz , a teraz jestem blondynką . Naturalne włosy mam właśnie w kolorze blond ,jednak mój obecny kolor różni się znacznie od naturalnego.
W zeszłym roku postanowiłam zmienić swoją fryzurkę i z włosów do łopatek ścięłam je za ucho. Co prawda włosy odrosły , w chwili obecnej mam je do ramion , jednak tęsknię za moimi długimi włosami i chciałabym na 2,3 miesiące przedłużyć sobie włosy . Napisałam do dziewczyny która ma mi przedłużać włosy i poleciła mi ona metodę keratynową . Wiem że żadna metoda przedłużania włosów nie jest zdrowa dla naszych cebulek ,ale przeraża mnie fakt ich zgrzewania . Mam dość grube włosy a większość opinii które czytałam pisały dziewczyny z rzadkimi i cienkimi włosami . Zastanawiam się czy jeśli mam grube włosy zabiegi mogą być dla nich mniej szkodliwe ? Przedłużać chcę w ten piątek . Do czwartku mam czas na ostateczną decyzję . Nie jestem do końca przekonana bo naczytałam się o wypadających włosach , i takich które i tak trzeba później obciąć by mogły się zregenerować.
Doradźcie coś
Ja nie chcę nic sugerować ani doradzac, sama chcialam przedluzac na keratyne ale rozmysliłam sie ze wzgledu na mozliwosc zlamania sie naszego wlasnego wlosa, koltunow itd.
Pewnie w koncu jak sie zbiorę zamowie clipy.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 22:44   #3620
yasminuuum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plizie Pokaż wiadomość
Doradźcie coś
Osobiście odradzam. Głowa będzie po tym boleć od ciężaru na początku. Clipy to zdecydowanie najbezpieczniejsze wyjście dla zdrowia włosów, wygody no i ceny
Zastanów się dobrze

wymień się ze mną ciuchem >klik<

handmade blog
yasminuuum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:12   #3621
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yasminuuum Pokaż wiadomość
Osobiście odradzam. Głowa będzie po tym boleć od ciężaru na początku. Clipy to zdecydowanie najbezpieczniejsze wyjście dla zdrowia włosów, wygody no i ceny
Zastanów się dobrze
ja równiez miałam do czynienia z róznymu metodami przedłużania, keratyna tez była, jednak przy sciaganiu ile włosów mi wypadło mioch: juz nie wspowmne.., były równiez rigi..., teraz patrząc perpektywy czsau kiedu na rynkyu mamy tyle swietnych włosków na clipach nie zdecydiowałabym sie na przedłuzenie na stałe.

p.s, odnoscnie cameronow: przeszyłam wszystkie spinki, tzn. zamieniłam na rozmiar s, trzymaja sie super, o wiele lepiej niz na oryginalnych. jeszcze je nosze, jednak tak juz na jesien -zime chciałabym jakies nowe

kobitki: moze jakies zbiorowe zamówienie na luxy??? albo wybijcie mi je z głowy hehe

miłego dnia
Stary 2011-08-17, 15:40   #3622
Patrycja_ZG
BAN stały

ja zamówiłam foxy ale na luxy skusiłabym sie z pewnościa!
Stary 2011-08-17, 17:46   #3623
Agatau88
Zakorzenienie

A ja znowu chcę zamowic włosy od Victorii, ale nie wiem jaki kolor brac, chyba napiszę do nich. Polecicie któryś?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0670.jpg (26,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0675.jpg (32,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0676.jpg (33,7 KB, 24 załadowań)
Stary 2011-08-17, 18:25   #3624
malgo74
Przyczajenie

Chyba ja bede ta, ktora wybije Wam z glowy zamawianie luxyhair. Moja opinia o nich po ok. pol roku uzytkowania (okazjonalnego oczywiscie) nie jest zbyt pochlebna .
Mimo odpowiedniej pielegnacji: mycie nawilzajacym szamponem, maski do wlosow oraz uzywania jedwabiu, zrobily sie szorstkie i sztywne. Po kilku doslownie minutach od zalozenia placza sie i robi sie jeden wielki koltun. Podcielam je sporo i pocieniowalam, ale to nie pomoglo. Mnostwo sie juz wyczesalo z tasm, poniewaz bardzo ciezko jest je rozczesac po umyciu i wogole. Jesli je zakladam to tylko po to zeby zrobic z nich warkocz. Do noszenia jako rozpuszczone juz sie nie nadaja.

Porownujac z innymi wlosami ktore mialam wczesniej, to te sa takiej samej jakosci, jak kupione na allegro za ok. 120 - 200 zl. W sumie nie dziwie sie juz teraz dlaczego sa tak kiepskiej jakosci, poniewaz okazalo sie ze sa to wlosy chińskie (same siostry luxy o tym mowia na jednym ze swoich filmikow http://www.youtube.com/watch?v=ARAgU...mbedded#at=574), czyli najzwyklejsze azjaty, za kosmiczne pieniadze, ktorych czas uzytkowania wynosi 3 mies. maksymalnie pol roku. Gdybym wiedziala o tym wczesniej, to bym ich nie zamawiala. Jednym slowem nie polecam.
malgo74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 18:44   #3625
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgo74 Pokaż wiadomość
Chyba ja bede ta, ktora wybije Wam z glowy zamawianie luxyhair. Moja opinia o nich po ok. pol roku uzytkowania (okazjonalnego oczywiscie) nie jest zbyt pochlebna .
Mimo odpowiedniej pielegnacji: mycie nawilzajacym szamponem, maski do wlosow oraz uzywania jedwabiu, zrobily sie szorstkie i sztywne. Po kilku doslownie minutach od zalozenia placza sie i robi sie jeden wielki koltun. Podcielam je sporo i pocieniowalam, ale to nie pomoglo. Mnostwo sie juz wyczesalo z tasm, poniewaz bardzo ciezko jest je rozczesac po umyciu i wogole. Jesli je zakladam to tylko po to zeby zrobic z nich warkocz. Do noszenia jako rozpuszczone juz sie nie nadaja.

Porownujac z innymi wlosami ktore mialam wczesniej, to te sa takiej samej jakosci, jak kupione na allegro za ok. 120 - 200 zl. W sumie nie dziwie sie juz teraz dlaczego sa tak kiepskiej jakosci, poniewaz okazalo sie ze sa to wlosy chińskie (same siostry luxy o tym mowia na jednym ze swoich filmikow http://www.youtube.com/watch?v=ARAgU...mbedded#at=574), czyli najzwyklejsze azjaty, za kosmiczne pieniadze, ktorych czas uzytkowania wynosi 3 mies. maksymalnie pol roku. Gdybym wiedziala o tym wczesniej, to bym ich nie zamawiala. Jednym slowem nie polecam.
A masz jakieś zdjęcia?
Stary 2011-08-17, 19:22   #3626
Patrycja_ZG
BAN stały

rowniez chetnie bym zobaczyła
Stary 2011-08-17, 22:25   #3627
Karolawaw
Raczkowanie

Obserwuje was juz ktorys miesiec z kolei czytam wszystkie opinie ale w dalszym ciagu nie moge sie zdecydowac LongHair czy Camerony. Asiula tobie dosyc dlugo słuza te cameronki a czy spinki ktore przeszywalas byly naprawde takiej kiepskiej jakosci??
Karolawaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 00:30   #3628
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolawaw Pokaż wiadomość
Obserwuje was juz ktorys miesiec z kolei czytam wszystkie opinie ale w dalszym ciagu nie moge sie zdecydowac LongHair czy Camerony. Asiula tobie dosyc dlugo słuza te cameronki a czy spinki ktore przeszywalas byly naprawde takiej kiepskiej jakosci??
od poczatku odkad kupiłam włoski nie zmieniałam spinek, były dla mnie ok, ale teraz po ok poł roku noszenia, troszkę ich ubyło; wiec zmieniłąm na mniejsze, maialm je na poprzednich clipach wiec przeszyłam do cameronów. i jest ok
a co do tych luxy to az nie uwierzyłam szok, nie spodziewałąm sie tak złej opiniim a gdy napisałas ze po krótkim czasie od założenia sie ko łtyunia to zwatpiłam:/ hmm troche dziwne, duzo osób je zachwala, bede wdzieczna jesli wkleisz zdjecia włosków,
czyli reasumujac sa nie warte swojej ceny? ciekawa jak wypadaja w porównaniu z foxy...
Stary 2011-08-18, 10:35   #3629
Patrycja_ZG
BAN stały

ja będę miała foxy w tyg tyg. wiec zobaczymy wstawię zdjęcia ale sama się boje jakości włosów!
Stary 2011-08-18, 10:48   #3630
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_ZG Pokaż wiadomość
ja będę miała foxy w tyg tyg. wiec zobaczymy wstawię zdjęcia ale sama się boje jakości włosów!
super, to czekamy na fotki.
mozesz mi jeszce powiedziec jakie zamawiałas, ( gr) i ile zapłaciłas z przesyłka?? będe wdzięczna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości