|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przedluzanie wlosów,problemy ,pytania-czesc IV wątek zbiorczy.
Cytat:
słysza łam ze clipy syntetyki, jak juz sza lekko zniszczone, puchate, to mozna zamoczyc w wodzie z płynem do płukania tkanin, powoduje to ze przestaja byc sztywne, przesuszone: RADA dziewczyny która zajmuje sie przedłużaniem włosków |
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przetestowałam na swoich naturalnych
|
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
i jaki efekt? ja jeszcze tylko sie nie smiejcie >>> jak był deszcz postawiłam miske by sie napełniłai umyłam włosy w deszczówce, tez ponoć babciny sposób na piekne wlosy - swoje naturalne. : efekt: włosów wogóle nie "czułam" jakies takie piórka delikatne hehe, wiecej nie sprobowałam.
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
, kiedys mialam clipy ale od jakiegos czasu mam juz naturalki dosc dlugie wiec zrezygnowalam z doczepow . Jednak przyjaciolka ma w pazdzierniku wesele, ma wlosy krecone i marzy jej sie klos taki opadajacy lekko za ramie ale ma za krotkie i za rzadkie i potrzebuje tu clipow, dala mi zadanie dobrac jej jakies fajne, i tu moje pytanie: jakie wlosy polecacie na 1 dzien?.. nie wiem czy syntetyki sie nadadza bo swieca sie we flashu ale z drugiej str na pewno bedzie miala na wlosach mase lakieru wiec moze nie beda sie odroznialy?.. no i wiadomo, na 1 dzien nie chce wydac kupy kasy na te wlosy;/... do tego dochodzi kolor, ma jakis braz, ale wolalabym zamowic takie ktore ew moznaby pofarbowac. doradzcie mi prosze jakie wloski mam jej zamowic
Edytowane przez party_girl7 Czas edycji: 2011-08-12 o 12:16 |
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamów na Allegro te ze sztucznego białka. Wyglądają jak naturalne, można je farbować, kręcić i prostować, ale nie mają łuski włosowej (czyt. kup jedne z włosów "naturalnych" sprzedawanych za mniej niż jakieś 250zł). |
|
|
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
Chyba kupię szampon do włosów suchych. Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie co ile czasu myjecie swoje clipy? Sorki za zadawanie tych wszystkich pytań, ale jestem całkiem zielona jeżeli chodzi o doczepianie włosów, a chcę, żeby mi trochę te włosy posłużyły.
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Syntetyki co jakieś 3 tygodnie, a naturalne razem z własnymi (czyli w moim przypadku co drugi dzień).
|
|
|
|
#3608 |
|
BAN stały
|
hej wam wszystkim !
śledzę tutaj wasz wątek na temat włosów. Pare dni temu zamówiłam włosy foxy doczepiane na clip in ,wiec czekam na nie z niecierpliwością! czy któraś z was miała je? słyszałyście o nich? |
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak przyjdą to koniecznie prześlij zdjęcia włosów |
|
|
|
|
#3610 |
|
BAN stały
|
no juz zamówiłam i zapłaciłam pare dni temu!
czekam az dojda oczywiscie jak bedziecie chcialy dodam zdjecia! |
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
to nie dla mnie tylko dla przyjaciolki
, ona ma do ramion i chce takiego kłosa opadajacego z boku na ramie, tylko mam swiadomosc ze trzeba bedzie je pokrecic wiec zastanowie sie jeszcze nas tymi dluzszymi 40cm.. ciekawa jestem tylko jak farba je bedzie lapala heh
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
Długo mnie tu nie było więc przepraszam dziewczyny, którym nie odpowiedziałam na pytania
tak, używam prostownicy czasem nawet 2 razy dziennie tak tak to prawda! wiadomo, niszczą się ale uważam że jak na pół roku wyglądają mega fajnie. Teraz szukam 65 - 70 cm ale jest naprawdę ciężko znaleźć taką długość na taśmie. Bella Donna chcieli za 1 (!!!) taśmę o szerokości 40 cm 1500zł. porażka
|
#3615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz znajomych w Angli? Tu bez problemu kupisz taka dlugosc naturalne, Remy itpd. i nie drogo. Ja jak kupywalam jasny blond dlugosc 65 cm to musialam troche szukac, bo malo popularny tu ten kolor. |
|
|
|
|
#3616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3617 |
|
Raczkowanie
|
No a ja wlasnie zamowilam camerony
Pod koniec miesiaca jade do Krakowa na 3 dni i mam zamiar je nosic wiec dam wam znac jak sie sprawuja w ekstremalnych sytuacjach... tj autokar zwiedzanie imprezy itd mam nadzieje ze wytrzymaja
|
|
|
|
#3618 |
|
Rozeznanie
|
Jak mnóstwo innych dziewczyn pewnie napiszę to samo .
Planuje przedłużyć włosy. Od 3 lat farbuje włoski na bardzo różne kolory . Była czerń , był rudy i brąz , a teraz jestem blondynką . Naturalne włosy mam właśnie w kolorze blond ,jednak mój obecny kolor różni się znacznie od naturalnego. W zeszłym roku postanowiłam zmienić swoją fryzurkę i z włosów do łopatek ścięłam je za ucho. Co prawda włosy odrosły , w chwili obecnej mam je do ramion , jednak tęsknię za moimi długimi włosami i chciałabym na 2,3 miesiące przedłużyć sobie włosy . Napisałam do dziewczyny która ma mi przedłużać włosy i poleciła mi ona metodę keratynową . Wiem że żadna metoda przedłużania włosów nie jest zdrowa dla naszych cebulek ,ale przeraża mnie fakt ich zgrzewania . Mam dość grube włosy a większość opinii które czytałam pisały dziewczyny z rzadkimi i cienkimi włosami . Zastanawiam się czy jeśli mam grube włosy zabiegi mogą być dla nich mniej szkodliwe ? Przedłużać chcę w ten piątek . Do czwartku mam czas na ostateczną decyzję . Nie jestem do końca przekonana bo naczytałam się o wypadających włosach , i takich które i tak trzeba później obciąć by mogły się zregenerować. Bardzo chcę przedłużyć włosy , ale obawiam się konsekwencji . Doradźcie coś
A jesli tesknota, to tylko chwilowa, taka na moment,na sekunde,kiedy sie schowasz pod kołdrę. A jesli juz przepasc,pustka miedzy nami,to tylko taka na sekunde,miedzy ustami... Dbamy o włosy, o paznokcie, o ciało i o cerę. !
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie w koncu jak sie zbiorę zamowie clipy. |
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanów się dobrze
|
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s, odnoscnie cameronow: przeszyłam wszystkie spinki, tzn. zamieniłam na rozmiar s, trzymaja sie super, o wiele lepiej niz na oryginalnych. jeszcze je nosze, jednak tak juz na jesien -zime chciałabym jakies nowe ![]() kobitki: moze jakies zbiorowe zamówienie na luxy??? albo wybijcie mi je z głowy hehe miłego dnia |
|
|
|
|
#3622 |
|
BAN stały
|
ja zamówiłam foxy ale na luxy skusiłabym sie z pewnościa!
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu chcę zamowic włosy od Victorii, ale nie wiem jaki kolor brac, chyba napiszę do nich. Polecicie któryś?
|
|
|
|
#3624 |
|
Przyczajenie
|
Chyba ja bede ta, ktora wybije Wam z glowy zamawianie luxyhair. Moja opinia o nich po ok. pol roku uzytkowania (okazjonalnego oczywiscie) nie jest zbyt pochlebna
Mimo odpowiedniej pielegnacji: mycie nawilzajacym szamponem, maski do wlosow oraz uzywania jedwabiu, zrobily sie szorstkie i sztywne. Po kilku doslownie minutach od zalozenia placza sie i robi sie jeden wielki koltun. Podcielam je sporo i pocieniowalam, ale to nie pomoglo. Mnostwo sie juz wyczesalo z tasm, poniewaz bardzo ciezko jest je rozczesac po umyciu i wogole. Jesli je zakladam to tylko po to zeby zrobic z nich warkocz. Do noszenia jako rozpuszczone juz sie nie nadaja. Porownujac z innymi wlosami ktore mialam wczesniej, to te sa takiej samej jakosci, jak kupione na allegro za ok. 120 - 200 zl. W sumie nie dziwie sie juz teraz dlaczego sa tak kiepskiej jakosci, poniewaz okazalo sie ze sa to wlosy chińskie (same siostry luxy o tym mowia na jednym ze swoich filmikow http://www.youtube.com/watch?v=ARAgU...mbedded#at=574), czyli najzwyklejsze azjaty, za kosmiczne pieniadze, ktorych czas uzytkowania wynosi 3 mies. maksymalnie pol roku. Gdybym wiedziala o tym wczesniej, to bym ich nie zamawiala. Jednym slowem nie polecam. |
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3626 |
|
BAN stały
|
rowniez chetnie bym zobaczyła
|
|
|
|
#3627 |
|
Raczkowanie
|
Obserwuje was juz ktorys miesiec z kolei czytam wszystkie opinie ale w dalszym ciagu nie moge sie zdecydowac LongHair czy Camerony. Asiula tobie dosyc dlugo słuza te cameronki a czy spinki ktore przeszywalas byly naprawde takiej kiepskiej jakosci??
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tych luxy to az nie uwierzyłam szok, nie spodziewałąm sie tak złej opiniim a gdy napisałas ze po krótkim czasie od założenia sie ko łtyunia to zwatpiłam:/ hmm troche dziwne, duzo osób je zachwala, bede wdzieczna jesli wkleisz zdjecia włosków,czyli reasumujac sa nie warte swojej ceny? ciekawa jak wypadaja w porównaniu z foxy... |
|
|
|
|
#3629 |
|
BAN stały
|
ja będę miała foxy w tyg tyg. wiec zobaczymy
wstawię zdjęcia ale sama się boje jakości włosów!
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

>>> jak był deszcz postawiłam miske by sie napełniłai umyłam włosy w deszczówce, tez ponoć babciny sposób na piekne wlosy
, kiedys mialam clipy ale od jakiegos czasu mam juz naturalki dosc dlugie wiec zrezygnowalam z doczepow
. Jednak przyjaciolka ma w pazdzierniku wesele, ma wlosy krecone i marzy jej sie klos taki opadajacy lekko za ramie ale ma za krotkie i za rzadkie i potrzebuje tu clipow, dala mi zadanie dobrac jej jakies fajne, i tu moje pytanie: jakie wlosy polecacie na 1 dzien?.. nie wiem czy syntetyki sie nadadza bo swieca sie we flashu ale z drugiej str na pewno bedzie miala na wlosach mase lakieru wiec moze nie beda sie odroznialy?.. no i wiadomo, na 1 dzien nie chce wydac kupy kasy na te wlosy;/... do tego dochodzi kolor, ma jakis braz, ale wolalabym zamowic takie ktore ew moznaby pofarbowac. doradzcie mi prosze jakie wloski mam jej zamowic

!
szok, nie spodziewałąm sie tak złej opiniim a gdy napisałas ze po krótkim czasie od założenia sie ko łtyunia to zwatpiłam:/ hmm troche dziwne, duzo osób je zachwala, bede wdzieczna jesli wkleisz zdjecia włosków,