![]() |
#3601 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co wybrać? - proszę o pomoc - ZBIORCZY
Dzięki za podpowiedź
![]() Z kolei kolory takie jak róż czy kobalt czy nawet czerwien doradzała mi Pani sprzedająca by rozjaśnić trochę ten szary - szczególnie, ze mamy lato. Jedna sukienka, a ile problemów ![]()
![]() |
#3602 | |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3603 | |
mOLDerator
|
Cytat:
Z podanych ładniejsze są te drugie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3604 |
Przyczajenie
|
W sierpniu idę na ślub i wesele - skromne, bo będzie na nim ok. 50 osób. I mam dylemat. Wybrać sukienkę-marynarkę czy kombinezon? Znalazłam obie te rzeczy już w stylizacjach, zestawione już z konkretnymi dodatkami i nie umiem się sama zdecydować. Obie mi się mega podobają, ale nie wiem, co będzie odpowiedniejsze na taką okazję... Będę wdzięczna za wszystkie sugestie. ;-)
Sukienka marynarka: ![]() ![]() Kombinezon: Help! ;-) Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2016-06-02 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3605 |
Przyczajenie
|
Dot.: kombinezon na wesele?
Sama się zastanawiam czy by nie pójść w kombinezonie, ale krótkim i białym. Do tego myślałam żeby dobrać metaliczne dodatki - sandałki na szpilce, kopertówkę i kolczyki. Myślicie że będzie ok? (na marginesie dodam, że to skromne przyjęcie weselne - max 50 osób ma być)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3606 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Ubieranie białego na wesele jest zwyczajnie nie na miejscu, więc już sam kolor powinien obie opcje dyskwalifikować. Uprzedzając - nie, nie ma znaczenie, że nikt Cię nie pomyli z panną młodą itp. ![]() Sukienka-marynarka - może to kwestia gustu, ale IMHO wygląda jak skrzyżowanie szlafroka z kitlem lekarskim. No ale powiedzmy, że w innym kolorze by jeszcze uszła, gdybyś akurat tylko to miała w szafie. Ale jak masz coś specjalnie kupować, to nie ![]() Kombinezon - na spacer deptakiem przy plaży OK, chociaż nie w moim guście. W gorącą noc może by uszedł na wyjście do klubu. Ale jeżeli wesele odbywa się więcej niż 200 metrów od brzegu morza, to zapomnij ![]() Skrawek nadziei, że ślub jest cywilny i że nie myślałaś o pójściu w nim do kościoła ![]() ![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2016-06-02 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3607 |
Raczkowanie
|
Sukienka przypominająca marynarkę jest ok,ale ja bym wybrała taką bardziej dopasowaną (ta na taką nie wygląda) i oczywiście w innym kolorze, biały strój na ślub to nie jest dobry pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po drugie obie rzeczy nie nadają się na taką okazję - kombinezon jest przede wszystkim za krótki i jak zostało powiedziane pasuje bardziej na molo a sukienka jest nijaka, zmasakruje sylwetkę i jest zwyczajnie brzydka. Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2016-06-02 o 17:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
Ja również uważam, że ani sukienka ani kombinezon nie będą odpowiednie. Sukienka-marynarka kojarzy mi się z biurem, a kombinezon jest mało oficjalny i bardziej faktycznie na spacer po plaży. No i kolor... Masz jeszcze trochę czasu, poszukaj czegoś innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3610 |
Rozeznanie
|
które byście okulary wybrały?
![]() |
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tyle ładnych sukienek w sklepach ![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2016-06-02 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pierwsze. Kształt pasuje prawie do każdej twarzy. Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2016-06-02 o 17:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3613 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odzew
![]() ![]() W sumie to jestem zdziwiona, że tak jesteście negatywnie nastawione do koloru białego. W końcu na ostateczny wygląd stylizacji mają wpływ dodatki... Czy się mylę? ;-) Można przełamać tę biel ;-) Poza tym panna młoda ma długą suknię.. Byłam na kilku weselach i było kilka dziewczyn w białych sukienkach, ale miały właśnie dodatki w mocnym kolorze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3614 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Co do panny młodej... nie wiem, co w ogóle jej strój ma do rzeczy, ale zauważ, że od dobrych 10 lat białe dodatki są raczej niemodne i PM też przeważnie mają dodatki w kolorze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3615 |
zielony stworek
|
Białego bym nie założyła, ale w innym kolorze czemu nie.
Nie ma znaczenia wielkość wesela, biały nie wypada po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3616 |
mOLDerator
|
Pierwsze lub trzecie. Niebieskie nie podobają mi się, wolę klasyczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
jak chcesz pokazać wszystkim, że masz w d tradycję, pannę młodą i całą uroczytość, to śmiało śmigaj w bieli. wszystkim dasz sygnał, że nie umiesz się ubrać adekwatnie do okazji.
są okazje, gdzie kolor ma znaczenie i tu akurat biały nie jest takim samym kolorem jak każdy inny. ja rozumiem, że dziś dresy nosi się nawet do szpilek, ale są okazje, którymi rządzi coś takiego jak savoir vivre i albo wychodzisz na ignoranta i człowieka źle wychowanego, albo go znasz i respektujesz. co do okularów gdyby nie kolor szkieł brałabym vbeckam, bo one pięknie leżą. niestety o ile nie jesteś osobą o nieskazitelnej karnacji (platynowa blondynka z brzoskwiniową cerą/ciemne włosy+ oliwkowa cera) ten niebieski ma duże szanse wyglądać źle. diory mają fajny kolor szkieł, ale to okulary o mocno charakterystycznym kształcie, więc nie do każdej twarzy. bez przymierzenia bym nie brała. 1 i 4 to bezpieczna klasyka, choć to łączenie na 4 jest jakieś grube i mi się nie podoba (+ wspomniany kolor szkieł). bez mierzenia bym nie wzięła
![]() |
#3618 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Na szczęście mam długie i szczupłe nogi ![]() Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Trochę rozwiałyście moje wątpliwości, chyba poszukam jeszcze czegoś innego.. Teraz jak na nie patrzę, to trochę takie babcine mi się wydają ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3619 | |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Cytat:
![]()
» magister ❀ • żona 🕊 Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2016-06-02 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też odradzam biały kolor. Przede wszystkim z szacunku dla panny młodej. To że widziałaś kiedyś gości w białym ubiorze na czyimś ślubie nie zmienia faktu, że jest to nie na miejscu ![]() Ja osobiście na ślub nie wybrałabym ani jednej, ani drugiej stylizacji. Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2016-06-02 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Drugie mają najlepszy kształt i ogólnie wg mnie są najładniejsze tylko ten niebieski kolor...
Nie zgadzam się, że pierwsze pasują do każdej twarzy. Np. przy wysoko osadzonych brwiach takie całkowicie ścięte u góry oprawki nie wyglądają dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3622 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3623 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Dziewczyny dzięki za wszystkie odpowiedzi! Nie spodziewałam się aż tak dużego odzewu. ![]() XXX Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2016-06-03 o 08:52 Powód: usunięcie linku - proszę wstawić zdjęcie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3624 |
Konto usunięte
|
Jak najbardziej założyłabym kombinezon na wesele, ale elegancki, raczej ciemny i długi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
@xkarenx
porzucenie pomysłu jest zdecydowanie najlepszym wyjściem. szukaj czegoś w ten deseń ![]() na twoim miejscu rozważyłabym też ażurowe cieliste sandałki, jak (kolory przypadkowe) ![]() ![]() ![]() takie botki często znacznie lepiej trzymają stopę niż klasyczna szpilka, przez co są bardziej stabilne i wygodne. w sklepach znajdziesz ich ogromną ilość, również w uniwersalnych beżowo-cielistych barwach (na które namawiam, jeśli to ma być but na wiele okazji). stopę mam wprawdzie mała, ale wąską i z wysokim podbiciem, więc doskonale rozumiem problem za szerokich butów. modele tego typu odkryłam w ubiegłym sezonie i bardziej wygodnych nie posiadam, więc polecam
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2016-06-03 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3626 |
Raczkowanie
|
Ja byłam w czarnym kombinezonie na weselu, jakiegoś oburzenia ze strony młodych czy gości nie zauważyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3627 |
BAN stały
|
te sandałki trzecie od góry są obłędne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3628 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
niestety zdjęcie zostało wyrzucone przez googla. ale wyglądają znajomo z zarowymi
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Bez wahania założyłabym kombinezon na wesele. Mam jeden elegancki czarny z mango i świetnie by się do tego nadawał. Ostatnio nawet sobie myślałam, że jak bym brała ślub to bym się zastanowiła czy nie kupić sobie kombinezonu białego na poprawiny.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.