|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]() Jestesmy w ciazy i tyjemy, jedne mniej inne wiecej, ja juz sie z tym pogodzilam. A to ja u tesciow na lace- zdjecie sprzed 2 tyg.
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Bardzo ładnie wyglądasz
![]()
#3603 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3604 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje... ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zadomowienie
|
A to dlaczego? Przecież nie gniecie się wcale brzuszka. Mi właśnie tak jest najwygodniej siedzieć przy laptopie. Gdzie indziej też bo ja nigdy nie siadam "normalnie"
![]() Ewcia811211, gratuluję synka ![]() Pomidora, zdrowiej szybko ![]() ![]() Hłehłehłe... Ja, nie chwaląc się mam 51 stron (+wstęp+zakończenie+spis treści itp.,itd.). ...Ale ja muszę całą pracę przesłać o promotora do 20 maja ![]() ![]() ![]() Praktycznie tak jak przed ciążą. Nie patrzę zbytnio na to, co jej. Ograniczyłam tylko fast-foody, no i staram się więcej nabiału wcinać, choć możliwości mam ograniczone, bo nie mogę np masła, mleka, śmietany, czy jogurtu naturalnego jeść. Jogurty jedynie owocowe, a mleko tylko z jakimś kakaem mogę przełknąć. Cytat:
![]() Dziękuje za informacje o Lidlu i Dronce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3607 |
Raczkowanie
|
angelikaw bardzo dziekuję Ci za opinie i pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które zalewa (nie tylko woda
![]() ![]()
#3609 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() Dziękuję za miłe słowa ![]() ![]() Mpik, fajny avatarek ![]() Lenko, to magisterka ci coraz szybciej idzie - rewelacja ![]() Ewciu, gratuluję synka ![]() Zuziczku, mam nadzieję, że u ciebie też żołądkowe problemy szybko minął ![]() ![]() Szczęśliwa, u mnie w żywieniu zmieniło się tylko jedno - na przekąski zamiast kanapek albo słodkiego jem jogurty naturalne z musli samodzielnie zrobionym. Może trochę częściej sięgam po warzywa i owoce, ale bez przesady. Na pewno więcej piję mineralnej. ale z mojego kochanego sera żółtego w każdej postaci nie zrezygnowałam ![]() ![]() ![]() Eveliouses, tak mi przykro, że u was taka tragedia ![]() Dziś zasłuchuję się w muzykę, która ostatnio odkryłam - zespół nazywa się Kroke i dla mnie nieziemskie brzmienie ma ![]() U nas pada - pewnie jak w całej Polsce... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Raczkowanie
|
Witajcie, troszkę mnie znów nie było bo jakaś taka zalatana byłam.
Co do zeszłotygodniowej wizyty u gina, to ponoć wszystko ok ALEEE..... .... zdecydowałam się zapisać na konsultacje gdzieś indziej bo kurcze 18 tydzień mi "pyknął" a mój gin na wizytach to ani mi dzieciątka nie zmierzy ani nic, zrobi usg, powie że wszystko ok "tu jest ręka a tu głowa" i koniec pieśni.... Może powiecie mi te które chodzą na NFZ jak to u was wygląda, żeby się nie okazało że pójdę do innego się poskarżyć i się tylko wydurnię... Na to wszystko stresy powodziowe. Moja mama i siostra mieszkają w Raciborzu i od wczoraj sytuacja tam nie jest za ciekawa, siora już od dziś do szkoły nie chodzi...zamknęli. |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja od dawna nie zagladalam, ale zabiegana bylam ![]() Postaram sie Was nadrobic jak najszybciej ![]() Dzisiaj w nocy snil mi sie porod ![]() Obudzilam sie. Drugim razem urodzilam 21tc, tym razem dziecko nie przezylo. I znowu lekarz mi tlumaczyl, ze za duzo stresow i nerwow... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() powiedz ze normalnie chodzisz na nfz i ze jednak jest tam malo usg i ze chcesz sie upewnic czy aby napewno jest ok.. i tyle niech pomierzy posprawdza... za wizyte zaplacisz wiec lekarz suma sumarum tylko sie ucieszy bo mniemam ze pojdziesz prywatnie ![]() Cytat:
![]() a ja sie musze pochwalic ze moj syn chyba wyczol ze zaczelismy 3 trymestr bo jak zawsze byl ruchliwy i mnie zaczepial ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja chodzę na NFZ i mam dokładnie tak jak Ty. też jestem w 18 tyg. lekarz bierze mnie na fotel, później USG ale to USG jest takie marne, że nic nie widać przynajmniej ja nie widzę. no ale lekarz mi mówi tu serduszko ładnie bije dzidzia się rusza wszystko dobrze teraz idę w 21 tyg. i będę miała USG połówkowe, tylko że na innym aparacie w innym gabinecie. także nie stresuj się tak. głowa do góry ![]()
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Czesc Kobitki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |||||
Zakorzenienie
|
Majka gratuluję chłopca
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Twoja wypowiedź w sumie spowodowała, ze też napisze co myślę. Jak nadrabiam wątek np po weekendzie, jakieś 6-10 stron to nie ukrywam, ze nudno mi jak to wszystko czytam, np 2 str o fotelikach czy o wózkach. Ale czytam, bo jak sie udzielam to chcę byc na bieżąco i nadrobic wszystko. Denerwuje mnie od samego poczatku to, ze przychodzą kolejne osoby i zadają te same pytania, na które niedawno odpowiadałyśmy. Zdaje sobie sprawe, ze nie są w stanie nadrobic watku, ale mnie to drażni. Albo denerwuja mnie pytania: ile ważycie w którym tc?, jeszcze nie czuje ruchów, czy to źle? Generalnie takie porównywanie ciąż. Wiadomo, ze kazda jest inna i nie mozna porównywać, bo takie informacje i tak nic nie dają. Wiele rzeczy mnie jeszcze denerwuje. Jak mnie jakiś temat (ostatnio wózki i foteliki) nie interesuje to czytam "po łebkach" i już. I choć czasem też mam dość tego watku, to jakoś sie przyzwyczaiłam i czytam i odpowiadam i jestem ![]() Pomidora wracaj do zdrowia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Eveliouses współczuje. A zalanie od dołu wam nie grozi? Bo jak zalewa dom, to już naprawdę tragedia ![]() Mój gin też szczegółowo nie mówi co robi na usg. Jak mierzył przezierność karkową itp to też ani słowem nic nie powiedział, gdyby nie zapisy w karcie to bym nie wiedziała, ze to mierzył. Ale mi nie przeszkadza takie podejście. Bo gdyby nie informacje z netu i wszelakich gazet to bym nawet nie wiedziała czy on coś musi mierzyć na tym usg czy nie. A jakby cos było nie tak to na pewno by powiedział.
![]() |
#3617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I tylko mnie kieruje na usg w 13t i 22tyg, ew czasem żeby sprawdzic czy wszystko ok przykłada taką głowicę do brzucha żeby sprawdzić czy serducho bije i wsio, zleca badania, bada ginekologicznie i tyle. Więc chyba norma, ja się będę przenosić w okolicach 28t do prywatnego bo jest ordynatorem oddziału gdzie będę rodzić a póki co to ciąża bez zarzutu więc nfz mi starczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!!!!
pisze po tygodniowej przerwie, niestety nadal nie mogę się udzielać, ponieważ laptop mi padł i nie mam za bardzo dostępu do neta. Brakowało mi Was i jak tylko dorwałam kompa to piszę... Mam nadzieję, że za tydz mój laptop będzie już naprawiony. U mnie dobrze, brzuszek rośnie a 20 maja idę na USG 3D więc trzymajcie mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z dzidziusiem i że w końcu poznam płeć ![]() ![]() Dziewczyny przesyłam buziaki dla Was, trzymajcie się cieplutko i mam nadzieję, że niedługo wrócę do Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki za lapka! moj sie sam reinkarnowal ![]() Dziewczyny, ale mi sie leczo udalo!!! MNIAM! ![]()
![]() |
#3620 |
Raczkowanie
|
Klarissa - mój syn nie ma jak dostać się z Krakowa do domu, do Wieliczki, bo zalane jest osiedle i zamknięty jedyny wjazd/wyjazd na osiedle :/ dobrze, że mam mamę obok i zostanie u niej
![]() u nas też zalało, piwnicę, ale ściany mamy mokrutkie i znowu walka z grzbem bedzie, bo mamy grzyba, którego pozbyć się nie jesteśmy w stanie, wrrr, a teraz, jak to wsyztsko namokło, to już nawet nie chcę myśleć... osuszacz chodzi 24 na dobę, odkąd pada,a teraz wyciąga do 25 litrów wody na dobę , czyli 5 pojemników. Ycan- ślicznie wyglądasz ![]() Majko- syncia gratuluję Eveliouses -trzymajcie się i nie dajcie tej pogodzie!!! oby juz było tylko lepiej... ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Zuziczko slicznie, promiennie wyglądasz ![]() Pomidoro -zdrowia i powodzenia dla męża ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- co do odzywania sie w ciaży, to ja staram sie zdrowo,ale to z musu. miałąm 16 tyghodni mdłosci i wymioty iwchodziły mi tlyko warzywa i ryż i gotowany kurczak,a le to ewentualnie, nic słodego,a że mam cukrzycę, to i słodkiego nie za bardzo mogę... mam smaka na sąłatki, warzywa surowe i owoce i głównie tym sieżywię, ryb nie jadam, bo sie brzyudzę , mięso jem bardzo rzadko, bo też nie lubię, za to pomidory, sałaty,ogóki surowe, rzodkiewki i zieleninę mogę jeśc na okrągło, a i jabłka ![]() od poczatku mam 6 kg na miusie, waże 54 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że twój synek jest bezpieczny ![]()
![]() |
#3622 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny...
generalnie od zeszłego tygodnia, kiedy to dostałam skurczy po długaśnym spacerze, nie najlepiej się czuję... jakaś taka rozbita, brzuch mam napięty, głowa boli i jeszcze nogi drętwieją... jedynie pociesza mnie fakt, że okruszek się rusza i nie daje o sobie zapomnieć ![]() naszczęście mam dzisiaj wizyte u gin i mam małego stracha czy nie będzie chciała mnie położyć do szpitala ze względu na te skurcze, a i jeszcze mam często uczucie jakby łapała mnie kolka nerkowa, zawsze z lewej strony... ![]() ze szczęśliwych wiadomości to, to że dostanę skierowanie na usg ![]() ![]() naszczęście w każdej chwili mogę liczyć na mojego kochanego męża, który rozwiewa wszystkie czarne myśli i zawsze przy mnie jest... ![]() kupiliśmy już łóżeczko i bardzo jestem z niego zadowolona, jest proste, ale śliczne... zobaczymy jak będzie sie sprawować po narodzinach... ![]() jeśli chodzi o zbędne tematy na forum to też czasami mnie nudzą tematy poruszane poraz enty, np o wózkach, łóżeczkach, fotelikach... jakie najlepsze-każdy powinien wybierać według własnych kryteriów... dlatego ja omijam już te posty poruszane któryś raz z rzędu... mimo wszystko czytam codziennie i wiele spraw mam już uporządkowanych-dzięki wam ![]() i wiele dolegliwości mam podobnych, dobre rady niejednokrotnie mi pomogły w ciążowym życiu... dziękuję... ![]() jednakże sprawdźcie we wcześniejszych stronach czy takowy wątek, który chcecie poruszyć nie był poruszany wcześniej... może przewertowanie forum rozwieje wiele wątpliwości nowych forumowiczek... Pomidorko trzymam kciuki ![]() ![]() mój maluszek chyba bardzo lubi muzykę, zwłasza taką żywszą, bo zawsze kiedy jedziemy samochodem mąż włącza Queenów albo ACDC a ja mam dyskotekę w brzuchu... ![]() ![]() malwinko ja mam zwolnienie od początku ciąży i pierwsze trzy były co 2 tyg. a teraz dostaję na 4 tyg. a chodzę do lekarza na NFZ, więc to nie ma znaczenia czy jest zwolnienie od lekarza prywatnego czy z NFZ... ![]() martucha zazdroszę ci tych wygięć, pewnie już niebawem zobaczysz rączkę albo nóżkę przez swój brzuszek... ja narazie czuję wyraźnie mojego bobasa, ale nie widać jak sie rusza na zewnątrz brzucha ![]() WSPÓŁCZUJĘ dziewczynom, którym cokowlwiek zalało, niezbyt dobra wiadomość, dobrze że nikomu nic nie jest... mam nadzieję, że szybko przestanie padać, bo to jakaś masakra normalnie... ![]() TRZYMAJCIE MOCNO KCIUKI ZA DZISIEJSZĄ WIZYTĘ ![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
powodzenia na 3d. Pmiętaj zabrac coś słodkiego ![]() ![]()
![]() |
#3624 | ||
Zadomowienie
|
Dlaczego?? Ja przy kompie zawsze siedzę po turecku..
Cytat:
![]() angelikaw, ja znalazłam świetne legginsy na allegro: http://www.allegro.pl/item1022416032...olory_3_l.html, właśnie czekam na przesyłkę. Już wcześniej kupowałam legginsy u tego sprzedawcy (ale nie ciążowe) i są super. Kupiłam też u niego rajstopy ciążowe. Zuziczka, bardzo ładnie wyglądasz ![]() Cytat:
Mała mnie mobilizuje, żeby pisać i obronić się w czerwcu... ![]() xxSHINeexx, może za bardzo czymś się martwisz, że masz takie sny. Mi się bardzo często śni poród, ale zawsze tak na wesoło ![]() A ja już po seminarium, co by tu dzisiaj robić... ![]()
![]() |
#3625 |
Zadomowienie
|
dziewczyny czy macie infekcje pochwy? i czym sie leczycie..ja mam i lecze sie pimafucinem..i chcialam sobie kupic probiotyk Feminella Hyalosoft...lekarz powiedzial ze moge go stosowac..i chcialam od jutra zaczac...ciekawe czy mi choc troche pomoze
![]()
#3626 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zdjątko bardzo ładne ![]() Ja chodzę na NFZ.Mam USG co 2tyg,Czasem lekarz złapie tylko długość,czasem kość biodrową,czasem główkę,2-3 rzeczy.Dopiero wczoraj dokładnie pomierzyła.Myślę że nie ma takiej potrzeby żeby dokładnie mierzyć-dopiero na połówkowym.Nie masz się co martwić,jakby było coś nie w porządku to lekarz by zauważył...Moja gin trochę bardziej mnie pilnuje,bo mam 3 poronienia za sobą i pobyt na patologii,i wogóle zleca często badania,także nie ma co porównywać....A to że twój nic ci nie opowiada-to taki ma charakter,sprawa indywidualna lekarza. Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-18 o 13:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Raczkowanie
|
Kasienka, Klarissa- nie dajcie sobie wmówić, że to jakiś wstyd wrócić (zmienić ) lekarza. W końcu tu chodzi o dobre samopoczucie wasze i dzieci a nie cioci, mamy czy poprzedniego lekarza z fochem w nosie.
My jesteśmy trochę nauczeni "nie odzywania się", bo to nie wypada, ale jeśli taka franca ( franc) robi łaskę,że cokolwiek opowie o ciąży, uspokoi czy wyjaśni, to nie katujcie się takim towarzystwem i ZMIEŃCIE lekarza, bo szkoda waszych nerwów. Szczęśliwa, Ycnan- No, jakie fajne babeczki ![]() ![]() ![]() Eveliouses, Czarnaelizabeth -przeżywam z wami powódź, bo mam za sobą takie doświadczenia z 97r (brałam ślub w powódź), ale teraz mam dzieci... U nas zalane tereny już wokół Oławy, a ja mieszkam przy Widawie (nieuregulowany dopływ Odry) na obrzeżach Wrocławia i nawet jeśli nie zaleje mi mieszkania w bloku, to brak prądu i bieżącej wody to istny horror, którego nie wyobrażam sobie z dziećmi. Trzymam kciuki, żeby szkody były u was jak najmniejsze i żebyście nie musiały się ewakuować. Trzymajcie się ![]() ![]() ![]() Majko-gratuluję synia Zuziczko witaj w klubie lodożerców ![]() ![]() Pomidorko- zdrowiej , powodzenia dla męża A ja (durna...) troszkę przesadziłam z fantazją na "randce" z mężem i od dwóch dni leżę plackiem i biorę podwójne dawki leków, bo takie mam skurcze. Wystraszyłam się nie na żarty. Myślałam ( chyba nie myślałam...) ,że można, a moja macica tego nie zrozumiała , buuu Teraz chyba będę pościć do porodu ![]() Na szczęścia Malutka kopie jak szalona, ale zawsze to niebezpieczeństwo odległych konsekwencji (skrócenie , rozmiękczenie szyjki, ect) Oj durna ja , durna... ![]()
. Szymonek, Dawidek, i Oleńka http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png Edytowane przez szokoladka74 Czas edycji: 2010-05-18 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
szokoladka
czarnaelizabeth abz angelikaw Lenka MisQa Serdecznie dziękuję za gratki ![]() majka59 - Tobie też dzięki ![]() ![]() Pomidora - zdrowiej Kochana! Dziękuję za dopisanie mojego syncia do listy ![]() Szczęśliwa - co do jedzenia to ja w ciąży nie mam z tym problemów ![]() Wcześniej mięsko mogłoby dla mnie nie istnieć, a teraz jem go sporo. Poza tym jem też sporo nabiału, dużo owoców i warzyw. W zasadzie nie ma rzeczy na myśl o której by mnie mdliło ![]() Ewcia - gratuluję synka! ![]() Evelouses i inne dziewczynki z miejscowości zagrożonych powodzią - bardzo Wam współczuję. Trzymajcie się dzielnie, będzie dobrze! Ja dziś cieszyłam oczka ciuszkami dla niemowlaków ![]() ![]() Jakieś ubranka dostanę pewnie od cioci z Ameryki ![]() ![]() Meble do pokoiku dzidzi Tż zrobi "we własnym zakresie" bo tym się na co dzień zajmuje Buziaki dla Was Wszystkich w ten kolejny deszczowy dzionek ![]()
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-05-18 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leje i wieje już 4 dzień ![]()
![]() |
#3630 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak pisalas o warzywkach, ze sie rozmarzylam... Pomidorki malinowe z krzaczka, mmmm... Ale jak to wszystko ma urosnac jak jest tak paskudnie? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja mam obowiazek nosic teraz ze soba wyniki posiewu, bo wykryli mi streptokoki i to moze byc grozne dla dziecka przy porodzie. A probiotyki bierz!!! Cytat:
![]() ![]() Dziekuje dziewuchy za mile slowa a propos mego zdjecia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.