|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
A jeszcze prośba... Ten skrót: Tż? Ja od rana dzisiaj spacer z psem nad morze. Nawet całkiem ładnie było. Teraz muszę wziąć się za sprzątanie, a mam takiego lenia... Później pisanie pracy.
Imię Marysia jest bardzo ładne. Zazdroszczę, też chciałabym już imię wybierać, ale nam jakoś nie wychodzi
|
|
|
|
#3602 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kobietki:-*
Ja ostatnio jestem mega zalatana,że nawet nie mam chwili na neta. Wszystkie egzaminy zdałam (uf),do tego w końcu również zdałam egzamin na prawo jazdy ;-) Teraz siedzę i się mobilizuje do pisania magisterki ...ale ...ekhm....
|
|
#3603 |
|
Przyczajenie
|
Gratuluję zdania wszystkich egzaminów
Ja jutro mam wynik z ostatniego i jakoś kiepsko to widzę Trzymam kciuki za zmotywowanie się do napisania mgr.
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak wam weekend minal?
|
|
|
#3605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za Ciebie!!! Daj znać jak wyniki!
|
|
|
#3606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To nasze pierwsze dziecko, a do porodu zostało nam wg terminu 7 tygodni, ale coś czuje że mała wykluje się w połowie marca . Tym bardziej że zszokowała mnie wieść, iż koleżanka która miała termin tydzień później ode mnie, wzięło ją w piątek i na weekendzie urodziła.Ewcik_88 jeszcze trochę i będziecie sami wybierać imię. QueenBlair gratuluje pomyślnie przetrwanej sesji i zdanego prawka Wczoraj się najadłam tak że nie mogłam usnąć, a dziś jestem cały dzień głodna .
Edytowane przez dziarska Czas edycji: 2013-02-18 o 12:42 |
|
|
|
|
#3607 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Ewcik - miło Cię poznać
Skrót tż - towarzysz życia Co do Twojego męża... mogę spytać co to znaczy MW? (coś ciężko chyba kapująca jestem )... Długo już Twojego nie ma... misja?Co do tematu dzieciowego to się nie przejmuj Dziarska - imię Marysia też mi się podoba, tak mam na drugie ![]() QueenBlair - gratulację z egzaminu, szczególnie tego na prawko Zdawałaś już na nowych zasadach?U mnie stara bieda tzn. wszystko ok Tż póki co w domu tj. na miejscu, a u mnie w domu teściowa przez ten tydzień bo moja mama pojechała sobie na narty do Włoch
|
|
#3608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miło Cię poznać ![]() TŻ - towarzysz życia a MW to marynarka, dobrze rozumiem? ![]() Współczuję że męża nie ma, często wyjeżdża? Cytat:
![]() Uwielbiam puzzle! Z tym że przy moim rozrabiaku małym mogę obecnie układać co najwyżej drewniane ze zwierzątkami
|
|
|
#3609 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale się przedwczoraj stresu najadłam....
Naszło mnie,że mogę być w ciąży (przesłanki ku temu były, nie byłoby to niepokalane poczęcie, a wręcz prawdopodobne poczęcie na skutek nieodpowiedzialności mojej i Tż pewnego styczniowego wieczora ![]() W każdym razie kupiłam 2 testy. Jeden pokazał ciąże, drugi nie. W końcu u lek okazało się,że w ciąży na pewno nie jestem. Dziarska Z tego co widzę to już niedługo będziesz mamusią! Wydawało mi się (nie wiem czemu),że jeszcze kilka miesięcy ciąży przed Tobą!Odnośnie głodu to ekhm ...ja też ciągle głodna. A w ciąży nie jestem. Karola82 Z teściową masz fajne kontakty? Odnośnie mojego prawka to teorię zdawałam na starych zasadach. Teraz tylko praktyka była. Aaniu I ja bardzo puzzle lubię! Mogłabym układać godzinami!
|
|
#3610 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za wyjaśnienie skrótu.
Wyników dzisiaj nie było w sumie mu się nie dziwię bo dużo ma do sprawdzania. Dziarska mam taką nadzieję. Marzę o tym... Uda Ci się załapać na roczny urlop macierzyński? Karola 82 MW- Marynarka Wojenna, Męża nie ma od 17 stycznia... to jest zespół NATO. Aania_20 wypływa różnie... pare razy w roku. Długość rejsów różna. Od 2 dni do 4 miesięcy. Najwięcej jest tygodniowych. Dzisiaj mój dzień skończył się źle... Cofałam i nie zauważyłam lampy tylni reflektor do wymiany i do wyklepania trochę. Wydaje mi się, że też klapa trochę pękła, ale jutro przy dziennym świetle zobaczę. Po prostu załamka... Mam nadzieję, że u Was lepiej...
|
|
|
|
#3611 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dziewczęta.
Spać dziś nie mogę. Chyba wyjdę na długi spacer z psem. Cytat:
Kurcze! takie piękne są ubrania z nowych kolekcji, a mi pozostało patrzyć na witraże sklepowe tęsknym okiem. ;( Jak dojdę do siebie z figurą to przysięgam- odkupie się tak że moja szafa tego nie wytrzyma:P. Cytat:
|
||
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Ale chyba nie dużo Ci się przytyło?
Z moich obserwacji wynika, że jak przytyje się mniej niż 10 kg, to praktycznie samo schodzi, przy karmieniu piersią i potem przy dziecku |
|
|
|
#3613 |
|
Rozeznanie
|
Chyba to prawda, bo mnie się chyba 8-9 kg przytyło (no.. złe określenie - przybrało bo w sumie większość to dzidziuś, wody płodowe, łożysko itd.) ale szybko wróciłam do formy, nawet jeszcze bardziej schudłam przy karmieniu niż przed ciążą
Dla mnie jest tak zzzzimno na zewnątrz, że nie chce mi sie nigdzie chodzić.... tylko z domu do auta i do pracy itd... brrrr... taka plucha, niby śnieg pada ale topnieje, zimne wietrzysko.... Ewcik - na marynarkę wojenną jakoś nie wpadłam Oj współczuję tych ciągłych nieobecności tż... jednak chyba z tż w MW to nie jest łatwo Ale za to fajnie chyba mieszkać nad morzem QueenBlair - z teściową nie jest najgorzej ale rewelacji też nie ma.. różnimy się co do poglądów na życie i wychowanie Julki ale mogłam trafić gorzej
|
|
#3614 |
|
Przyczajenie
|
I jak Wam dzisiaj dzień minął?
Dziarska mam nadzieję, że uda Ci się jednak z tym rocznym urlopem. Karola_82 ja całe życie nad morzem mieszkam. Bywam średnio raz w tygodniu. A jeżeli chodzi o MW to jest całkiem fajnie. Myślę jednak, że to zależy od charakteru mężczyzny. Ja nie mogę narzekać. A w innych formacjach jest inaczej? I jaka opinia chodzi o MW? Bardzo tęsknie za moim Tż. Co do mojego egzaminu to kicha. nie zaliczyłam najgorsze jest to, że następny termin za 3 tygodnie bo koleś wyjeżdża. Jestem załamana bo za 3 tygodnie chciałam zacząć nowe studia. Nie wiem teraz co robić. Płakać mi się chce. Do tego jeszcze ten samochód, a z mężem nie ma kontaktu bo gdzieś na środku Północnego się buja. Do tego moja siostra zapytała się kiedy będzie ciocią. Nie wytrzymałam. Powiedziałam, że jak chce to niech ona się postara. Już raz jej tłumaczyłam, że to nie takie łatwe... tak mi się przykro zrobiło. Koniec już o mnie. Idę spać. Na szczęście koniec tego dnia.
|
|
|
|
#3615 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Wcinam sobie oponeczk, które wczoraj wieczorem robiłam i czekałam całą noc aby je zjeść .Cytat:
lekarz powiedział że niby do 14 kg spokojnie mogłabym przytyć przy karmieniu piersią, bo samo dziecko z wodami itp ważą od 9- 11 kg, a dobrze jest mieć zapas tłuszczyku 2-3 kg na sam początek na karmienie piersią. Cytat:
. Gdzieś na początku marca ma być nawet podobno 13 na plusie. Ewcik_88 trzymaj się . Mam nadzieje że humorek sie poprawi. Egzamin zdasz na pewno szybciutko. Musze zdać dla teściowej egzamin aby dla niej zrobić sobie uprawnienia, bo ona chce prowadzić firmę..i chyba dopiero zdołam podejść do egzaminu w maju, bo wolałabym nie myśleć czy aby mi wody nie odeszły na egzaminie |
||
|
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewcik Trzymaj się ciepło. Zobaczysz,że jeszcze wszystko ułoży się po Twojej myśli! Dziarska Smacznego!!! Karola82 Heh chyba zawsze można gorzej trafić
|
|
#3617 |
|
Rozeznanie
|
Dzień 3 pobytu z teściową...przechodzimy mały kryzys
) więc całe popołudnie jestem z młodą ... i z jej babcią ma się rozumieć... Chyba dzisiaj poprasuję bo dwie osoby do zajęcia się dzieckiem to o jedną za dużo... wczoraj się o tym z teściową przekonałyśmy... więc wyjścia nie ma albo ona prasuje dziś albo ja Ewcik - co do poglądów na MW to brak u mnie jakiś szczególnych, zwróciłam tylko uwagę długie nieobecności tż No ale za to mundur marynarza Z dzieciaczkiem się nie martw A czy Twoja część nicku zdradza Twój wiek? ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Laski wychodzić z tej naszej klubowej nory na wątek !!!!
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, ale takie teksty muszą być dobijające
W ogóle jakoś jestem cięta na pytania rodzinki jeszcze na weselu "To kiedy chrzciny?". No nie wiem, wkurza mnie to niemiłosiernie. Jeśli ktoś na moim weselu będzie mnie o to pytał to chyba wyjdę z siebie. Zwłaszcza że jeśli w ogóle będę miała dziecko to około 30-tki, a za mąż wychodzę za 2 lata, więc jak przez 7 lat rodzinka będzie mnie ciągle pytać to zwariuję ![]() Karola miłego dnia z teściową Z tego co widzę, to stosunki są poprawne, ale bez skakania sobie w objęcia ![]() dziarska 8,5 kg to prawdopodobnie samo dziecko z wodami ![]() No i trzymam kciuki, żeby załapać długi urlop A tak czy siak ile trwałby gdybyś urodziła przed 17 marca?
|
|
|
|
#3619 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Wybaczcie, ale jutro odpiszę na wszystkie posty. Idę już spać bo ciężki dzień przede mną. Mój mąż nadal nie ma zasięgu. Kurcze, tęsknie 88 to mój rocznik A co do mundurów, to w szczególności galowe są cudne, że można się rozpłynąć. Jutro po pracy do teścia na 60 urodziny. Wrócę wieczorem. Dobrej nocki Kobietki!
|
|
|
|
#3620 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny...ale pusto, mój apel chyba nie zadziałał
![]() Ewcik miłego dnia u teścia no i życzę, żeby tż w końcu miał zasięg Mariamarysieńka - Ty też młoda kobitka jesteś Ja poznałam mojego tż jak miałam 24 lata więc nie było mowy o wczesnym macierzyństwie (chyba żebyśmy wpadli![]() Mój tż po służbie, dziś wraca do domku Nie mięliśmy okazji spędzić razem (sam na sam) Walentynek więc odrabiamy zaległości wtedy gdy się da - to nic że na zewnątrz -5, dam radę
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
No młoda jestem, w sierpniu dopiero 21 lat stuknie
Ale z Tż poznaliśmy się w wieku 16 lat, a zaczęliśmy być razem gdy mieliśmy po 18 ![]() Życzę miłej kolacji Ja mojemu Tż zrobiłam w zeszłą sobotę kolację, ale nie z okazji walentynek bo oboje nie uznajemy tego dnia, i było bardzo miło Ale wczoraj za to potwornie się pokłóciliśmy, pierwszy raz od prawie roku, bo my nie kłócimy się w ogóle, nawet nie sprzeczamy o jakieś błahostki. A wczoraj było naprawdę gorąco i gdyby to było oko w oko to leciałyby jakieś talerze i książki
|
|
|
|
#3622 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Raczkowanie
|
Karola jak tam po kolacji?
Ale mnie dziś głowa ćmi. |
|
|
|
#3624 |
|
Rozeznanie
|
Cześć laski
![]() Wieczór był bardzo miły, najpierw w kawiarni deser, kawa itd., potem bilard (tż mnie ograł - zero sentymentów 0- pewnie dlatego, że kiecki nie miałam he he...
|
|
#3625 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() Mariamarysienka już poczyniliście jakieś kroki w przygotowaniu ślubu? Moi znajomi zamawiali salę 2 lata wcześniej. Nam się udało niecały rok ![]() Karola82 cieszę się, że wieczór się udał. myślę, że bluzka z dekoldem wystarczyła Nic tak na facetów nie działa jak piersi. Kolejny dzień bez kontaktu z moim mężem całe pięć dni bez żadnej wiadomości od niego. Nigdy nie przypuszczałam, że aż tak będę tęskniła. Jak miałam z nim kontakt było inaczej, spokojnie. Teraz mam dosyć, a jeszcze cały tydzień! Po prostu masakra. Jest chyba jakieś światełko w tunelu... Wczoraj niby dostałam okres. Trwał on niecały jeden dzień i było to delikatne, brązowe plamienie. Piersi mnie strasznie bolą i są nabrzmiałe. Do toalety biegam i krzyż mnie boli. Zrobiłam dzisiaj test ciążowy i niestety wyszedł negatywnie, ale nadal mam nadzieję... kupiłam drugi i zamierzam zrobić w niedzielę, ale chyba nie wytrzymam i zrobię jutro zapisałam się też do gina na czwartek. Myślicie, że to może być dzidziuś? Tak bardzo bym chciała... Wtedy na następny weekend lecę do mojego Tż. Ale była by niespodzianka... Dobrej nocy dziewczyny! |
|
|
|
#3626 |
|
Raczkowanie
|
Ewcik_88 będe trzymać kciuki aby było po Twojej myśli.A robiłaś sobie badania hormonalne?Nie wiem czy jest sens iść tak wcześniej do gina, bo USG jest wstanie wykryć najwcześniej 5 tyg ciąży. Może zrób sobie badanie na bete hcg? Wtedy będziesz miała 100 procent pewności, a takie badanie kosztuje ok 35 zł.
|
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() weekend w sumie caly spedzilam poza domem, teraz moge dopiero odetchnac z ulga ![]() ale za to trzeba sie juz uczyc na jutro ;/ tak mi sie nie chce, jeszcze na piatkowej imprezie sobie gardlo chyba zalatwilam mocno
|
|
#3628 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak auto? Dużo naprawy? Cytat:
nie ma możliwości, żeby do niego podejść i poprosić o wcześniejszy termin?Mój TŻ był w marynarce, ale tylko w zasadniczej służbie, więc niewiele ![]() Cytat:
Zawsze można odpowiedzieć, że jak im do chrzcin spieszno to niech sobie sami zmajstrują ![]() Cytat:
Jak wypływa, to zawsze tak kiepsko z kontaktem? Jak to na statkach wygląda?Trzymam kciuki żeby to było to! Daj znać, jak test wczoraj?
|
|
|
#3629 |
|
Raczkowanie
|
jak tam po weekendzie , Dziewczyny??
![]() u mnie leniwo, TŻ powoli wychodzi z choroby (oczywiście dzięki mojej super opiece ).Karola fajnie, że kolacyjka się udała i że nie zmarzłaś ![]() Ewcik_88 trzymam kciuki za pozytywne wiadomości daj koniecznie znać! Dziarska zrobiłaś mi smaki na oponki (jak możesz to wyślij mi przepis, bo skoro pyszne, to na pewno sprawdzony)
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie bardzo fajnie
w piatek bylam na imprezie w klubie a w sobote widzialam sie ze znajomymi i w pizzeri milo spedzilismy czas
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

Ja jutro mam wynik z ostatniego i jakoś kiepsko to widzę 

A to Wasze pierwsze dziecko, prawda? Ile jeszcze zostało do porodu?
)... Długo już Twojego nie ma... misja?
Zdawałaś już na nowych zasadach?
Tż póki co w domu tj. na miejscu, a u mnie w domu teściowa przez ten tydzień bo moja mama pojechała sobie na narty do Włoch 

Z moich obserwacji wynika, że jak przytyje się mniej niż 10 kg, to praktycznie samo schodzi, przy karmieniu piersią i potem przy dziecku
Oj współczuję tych ciągłych nieobecności tż... jednak chyba z tż w MW to nie jest łatwo
) więc całe popołudnie jestem z młodą ... i z jej babcią ma się rozumieć...
A tak czy siak ile trwałby gdybyś urodziła przed 17 marca?